Ben de 26 Nisan tarihi için aile hekiminden covid19 aşısı randevusu aldım. Gidişat hiç iyiye gitmediğini düşünüyorum çünkü. Günde güne artan vakalar artık aşı olmanın vaktinin geldiğini hatırlattı bana.
Yaklaşık 9,3 milyon nüfusa sahip İsrail'de 5 milyona yakın kişiye ikinci doz koronavirüs aşısı uygulandı. Bu kapsamda, açık alanlarda maske takma zorunluluğu sona erdi.
Dünya genelinde koronavirüsle mücadele kapsamında birçok ülkede başlatılan aşılama kampanyaları devam ediyor. Yaklaşık 10 milyon nüfusu bulunan İsrail'de halkın büyük bir kısmına aşının ilk dozunun uygulanmasıyla başlayan normalleşme dönüş sürecinde yeni adımlar atılmaya başlandı. Ülkede bugünden itibaren açık alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırıldı.
Bizim Corona'ya karşı çözüm olarak aşı ile beraber sürü bağışıklığı yöntemine geçtiğimizi düşünmekteyim. İnsanlar aşıya da güvenmiyor, sırası gelen gitmiyor. Sağlık çalışanlarımızdan dahi olmayanlar var bu sürecin de iyi yönetilmesi gerekti ancak yönetilemiyor. Ekonomik sıkıntılar da bir yandan bastırınca bu şartlarda maskeden kurtulmamız ülkecek daha uzun sürecek gibi geliyor.
Insanlarin anlamadigi anlamak istemedigi sunlar aslinda. 1. Asi korona olmani o virüsü kapmayi engellemiyor. Daha hafif hatta semptomduz gecirmeyi sagliyor. 2. Asi oldun virüsü birisinden kaptin. Ama semptomsuz oldugun icin bunu baskalarina yayma tehlikesi var. Bu yuzden asi olan dahil herkes maske mesafeye dikkat etmeli. 3. Bir asi ile omur boyu korunmuyorsun. Diger grip asilari gibi her sene asi olacagiz buyuk ihtimal. 4. Tum insanlik ya da ulkelerin %70 asi olursa bu virisun belini kirma ihtimalimiz var. 5. Maddi olarak fakir olan ulkeler asilanmazsa bu virus yine dunyanin basinda demoklasin kilici gibi sallanip duracak.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Veba gibi dehşet verici hastalıktan bile Allah'ın izniyle kurtulan insanoğlu bu saçma bir şekilde abartılan hastalık karşısında tek kurtuluşunun aşı olduğunu zannetmesi ilginç. Ayrıca aşı olanlara da garanti yok.. Mesele Canan Karatay'ın dediği gibi: bünyenizi iyi tutmaya gayret edeceksiniz.
ülke küçük aşılamayı hızlı yaptılar aşı ne kadar etkili sonuçlar olacak kendimizi israil ile kıyaslayamayız çünkü ülke büyük nüfus fazla ve tedbirlere uymayan insan çok fazla.. ancak aşı olanların hastalığa yakalanmadığı yakalanırsa bile hafif geçirdiği bir gerçek
şu an da savaşa falan gerek yok biliyonuz demi milletin aşılarının eline bakarken adamlar ne gönderse vurucaz :D soy kırım yapmak isteseler yaparlar düştüğümüz hallere bak yav :D İsrail resmen ben tek siz hepiniz demiş yine.
Avrupa tipinde aşı kanda pıhtılaşmaya neden oluyor. Amerika tipi aşı olanlar ölüyor. Çin tipi %60 koruma sağlıyor diyorlar ama aşı olanlar covit'e tekrar yakalanıyor.
Erken bi karar olmuş İsrail içinde, koronadan bütün dünya virüs kaptıktan ve bağışıklık kazandıktan sonra kurtulacağımızı düşünüyorum onun haricinde ne maske ne mesafe ne aşı benim gözümde önemsiz
Ben bugün bir sürü insanın takmadığını gördüm şaşırdım bian denetimler azaldı sanırım ankaranın göbeğinde maskesiz gezmeye başladılarsa yakında atarlar.
Tek kurtuluş aşı değildir. Kendine dikkat etmektir. Aşıya umut bağlayan kişinin, dışa bağımlı Türkiye'den hiçbir farkı yoktur. Sen kendine dikkat et, gerisini takdirata bırak..
Sadece bir görüş paylaşımı, boş boş rol yapmanın gereği yok. Zaten kesin olacak denemez hiç bir şekilde. Hadi en iyisini sen biliyorsun, ne yapalım madalya mı takalım? Biz cahiliz ne oldu? Cebin para mı gördü? Biz aptalız inandık salakça olaylara sen bizi aydınlattın. Eee? Sonuç?
@enteresanbiadam Bilakis cahilliğin direkt seni ele veriyor. Yukarıdaki sorudan da mı bir çıkarımda bulunamadın? 9 milyon nüfusun 5i aşılanıp maskeler kalktığına göre, 80milyonda 60milyon aşılandığında da yakın orandan dolayı maskelerin kalkacagı gayet acık, cünkü yapılan calısmalar da bu yönde. Gecmisteki bütün salgınlara da sona erme sekillerine de hakimim. Lütfen biraz araştır, bilgilen, sonra o bilgilerini de yorumlamayı bil 🙏
Maskeden kurtuluşumuzun ne ile olduğunun bir önemi yok, yeter ki en yakın zamanda kalksın. Çünkü astımı olanlar için gerçekten çok çokk zor bişey maske takmak. Yani ölümden farksız cidden abartmıyorum.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > İsrail'de ikinci doz aşılamanın ardından açık alanda maske takma zorunluluğu kalktı. Sizce maskeden tek kurtuluşumuz aşı mı?