Yaklaşık dört yıl önce evlendiği ve 1 gün evli kalıp evini terk eden eşine boşanamadığı halde 4 yıldır her ay 700 lira nafaka ödemeye mahkum edilen adam, yaşadığı haksızlığa dikkat çekmek için Kastamonu’dan İstanbul’a kadar 580 kilometre yol yürüyecek.Kastamonu’nun merkeze bağlı Pehlivan köyünde ikamet eden 32 yaşındaki Mustafa Duman, 6 yıl önce sosyal medyadan tanıştığı Ayşe ile iki yıllık birlikteliğin ardından 2017 yılının Ekim ayında evlendi. Kaçarak evlendiği Ayşe ile 1 gün evli kalabilen ve yüzünü sadece nikahta görebilen Mustafa Duman, Ayşe’den bir daha haber alamadı.
DİKKAT ÇEKMEK İÇİN 580 KİLOMETRE YÜRÜMEYE KARAR VERDİYaklaşık 580 kilometrelik bir yol yürüyeceğini belirten Mustafa Duman, “Kastamonu’dan İstanbul’a yürüyerek gidiyorum. 1 günlük resmi nikahlı eşim var ve 4 yıldır boşanamıyorum. Bu yüzden nafakaya bağlandım. Her ay 700 lira nafaka ödüyorum. 15 bin lira nafakadan dolayı para biriktiğini öğrendim. Çalışamadığım içinde ödeyemedim. Avukat arıyor beni, kapına icra göndeririz diyor. Avukat sürekli beni arayıp bana da borcun var devletin bir uygulamasından dolayı diyor. Ben de avukata sizi ben tutmadım. Siz karşı tarafın avukatısınız, ondan almanız lazım ve beni aramanız yanlış, benden kendi hesabına para istiyor.
1 günlük evlilik yüzünden, 4 yıldır nafaka ödeyen adamın suçu ne?
Ödemesin ödemesin kardeş ödemsin bi bok olmaz Ablam eski kocasından 17 aydır ödemiyor 17 aydır avukata gidiyoruz biz benzeşelim ödemiyor ise diyor Mahkeme düğün altınlarına bize verdi 3 bilezik onlara da anlığı aldı vermiyorlar 1 se çocuk var Ama halen vermiyor işte nafakayı
Nasıl ki ülkemin zihniyetsiz erkekleri olduğu gibi de zihniyetsiz kadınları da olabiliyor yani demekki cinsiyet ayırtmaksızın bu bizim insanlarımızın kansızlığı... Bu ülke insanına zerre güven olmaz herkes çizgisini bilse keşke. ALMANYANIN GÖZÜNÜ SEVEYİM.
Çocuk varsa ve eşler ayrıldı ve çocuk annede kaldı ise nafaka bence şart. Hukuki bir zorlama olmazsa süistimal olur Ama çocuk yoksa bu nafaka ne için lazım onu da anlamadım.
Madem anne çocuğa bakmakta yetersiz o halde neden anneye veriliyor. Madem babanın parasıyla bakılacak direkt babaya verilsin o halde. ya da anneye verilince çocuğun masrafları ikiye bölünmeli yarı anneden yarı babadan neden hepsi babadan. Şart dediğin yerlerde sıkıntılı
Öyle düşünme. Ortak çocuk. Masraf ortak olmalı. Tüm bakım manevi yük zaten annede çocuk annede olduğu zaman. Baba sadece kendi üzerine düşen maddi kısmı ödeyecek. Onu da yapmayacaksa ne yapacak? Çocuğun bakımı, okulu, yedirmesi içirmesi vs vs herşey annede zaten Baba da oh gezsin tozsun para da vermiyor. Babalık nerde o halde? Hayır böyle şey mi olur. Çok süistimal eden olur bunu. Çocuk yoksa tamam kabul.
@Serentiy Çocuklu boşanmalarda çocuk yaşları %90 oranında 3 yaşın üzerinde şekerim :D Ama yine de anneye veriliyor yani yaşın hiç bir önemi yok. @pllyna Çocuk yük olarak değil kazanç olarak görülüyor ve almak için her türlü savaş veriliyor bilirsin. Özellikle bazı kadınlar sırf nafaka almak veya babayı cezalandırmak için çocuğu istiyor. Sence bu suistimal değil mi? Çocuk babaya verildiğinde anne nafaka ödemek zorunda kalıyor mu? Anneye verildiğinde ortak masraf yerine tüm masraflar babadan talep edilmiyor mu? Sıkıntılı dediklerim bunlar.
Anladım ama ben erkek olsam nafaka veririm. Çocuğun masrafına ortak olmak isterim. Çocuk bakmak kolay değildir. Benim yok ama yiğenim var. Yük demeyelim ama kesinlikle emek ve zaman. Erkek buna karşılık sadece para desteği verecek. Bunu da yapmazsam kendimi gerçekten eksik hissederdim. Baba olmak başka bişey.
@pllyna Baba tabii ki nafaka verecek. Demek istediğim adaletsizlik ve suistimal olayları sadece. Samimiyet ve dürüstlük dışına çıkılmasın baba masraflara ortak değil tamamını ödesin isterim yani. Yeter ki amaçlar farklı olmasın.
Evlilik zor bir sey ben benimle evlenicek erkek buldum kadin buldum diye yapilacak bir sey degil... toplum bunun farkinda degil gorucu usulu hirli mi hirsiz mi bilemdigi insanlara evleniyorlar... yazik gercekten bu dolandiricilik resmen evlilik biel degil...
Bu sadece 1 örnek, severek evlenenler var kadın belli bir süre sonra sıkılıyor kocasını aldatıyor mal varlığına ortak oluyor ne nafaka alıyor. Diğer adamla evlenmeden yaşıyor :D
kadınlar eziliyo yeaaaaaaaaaaaa. kadın hakları yeaaaaaaaa... kadınlar için bazı şeyleri gelir kapısı yaptılar böyle böyle. yazık adama. azıcık erkekleri de düşünün. her erkeği şeytan yaptınız medyadaki simsarlar yüzünden. kadınları müthişleştirdiniz. kadınlar kendi topuklarına sıkıyorlar haberleri yok. bizim kadın tavlama derdindeki meriçlerimiz de bu görüşlere hep destek veriyor. yürü dayı arkandayım. kimse senin emeğini çalamaz. madem oy kaygısıyla politikalar uygulanıyor biz erkekler de ayaklanalım. bu iş böyle olmaz. ezilen biziz anasını satayım.
Şu olaylara çok sinirim bozuluyor ya 1 gün evli kalan da aynı şeyleri yaşıyor eşini dövüp aldatıp 20 yıl evli kalan da... Çok saçma olay ya şu olayla ilgili yasa da hemen gelmeli üzülüyorum yemin ederim adam kendine mi para ayırsin 1 gün evli kaldığı kadına mı? Çok saçma ya
Bu kadınları da anlamiyorum ya. Calıs paranı kazan. Elin adamından ne parası alıyorsun.. ben 7 yıl evli kaldim. Tek istedigim cocuklarimın aylık nafakasını gondersin, o adamin 1 kurusunu bogazımdan gecirmem. Kimse iş yok diye uydurmasin. Ben temizlige bile gittim o adamn parasını kullanmamak icin. Biraz kendilerine gelsin kadınlar..
Bence hiç adil değil Türk Hukuk sistemi. Yazık ya bu adamlara. Bence kimse kimseyi damızlık gibi sağmamalı. Nafakanın belirli şartları olmalı bu tarz evliliklerde erkek de mağdur edilmemeli. Keyifli akşamlar.
Insanlar daha ne kadar mağdur olacak merak ediyorum. Iki taraftan biri mağdur bu ülkede. Olmayan adalet nasıl hesabını vereceksin mahşerde, sen düşün... Adaleti bitirenleri de yaradan bitirsin inşallah...
@Bodyofnothingness kusura bakma ama ulkemizde malesef hala orta dogu xihniyeti mevcut erkek bekar oluyor ama kadin dul damgasi yiyor. Ne zaman bosanan kadina bekar gozle bakilir o zaman nafaka kalkar
Bu ülkede bir erkeğin en büyük ve tek suçu, erkek olmasıdır. Bir insan erkek olarak yaratılmışsa, her türlü adaletsizliği ve kötü muameleyi hak eder, sesini çıkaranı da kadın düşmanı ilan edip, linç ederler.
Bu ülkede bir kadının en büyük ve tek suçu kadın olmasıdır. Bir insan kadın olarak yaratılmışsa, her türlü ŞİDDETİ ve TECAVÜZÜ hak eder, sesini çıkaranı da NAMUSSUZ ilan edip KOCASI ÖLDÜRÜR, katili hapse bile atmazlar.
Boş yapmayın ulan tenekeler, kim tecavüze uğramış da tecavüzcüsü serbest kalmış? Salak salak kulaktan dolma, gerçeği yansıtmayan vecizeleri gerçek gibi savunmayın sağda solda. Bu ülkede sadece kadının beyanı esas alınarak binlerce, belki milyonlarca erkeğin hayatı karartıldı. Ne taciz, ne tecavüz söz konusuyken yalnızca kadın öyle iddia etti diye sorgusuz sualsiz hayatı kararan, kendisini açıklama fırsat dahi verilmeyen erkeklerle dolu piyasa. En ufak kadına karşı işlenen suçta tüm görsel ve işitsel medya, meclis, örgütler ayağa kalkıp bangır bangır yayın yaparken, erkeğe karşı işlenen suçlarda her biri sessizliğini koruyor. Bir erkek bir kadını öldürdüğünde yüzde yüz suçludur, aksi iddia edilemez denirken, kadının erkeği öldürdüğü durumlara göz yumuluyor, “kadın öldürmüşse erkek hak etmiştir” deniliyor. Cinsiyetçiliği terk edin çocuklar, çifte standartın mantıkta tezahürü yok. Tarafsız ve adil olun, erkekler kadar itin gôtünde yaşayan canlı yok bu ülkede, sokak köpeğinden daha değersiz konumda, kendinize gelin. Kadın seviciliğini terk edin, insan haklarına yönelin. Kadın övüldüğünde şüphesiz alkış tutarken, erkeklerin hakkını çiğnemeyin, bu kafa size kazandırmaz, insan olmayı öğrenin.
Kaç kadın kocasını öldürüyor acaba ve kaç erkek karısını öldürüyor bir karşılaştır işine geliyorsa? Kadın kocasını öldürmesinin geneli kocası şiddet uygularken.. Çoğuda mutfakta oluyor ekmek bıçağıyla, bunlarıda araştır o zaman. Şimdi sana tüm haber manşetlerini mi atayım tecavüz sonrası serbest kalanların, bilmiyor musun? Ya da birkaç yıl ceza yiyor sadece yeter mi? Yüzüne asit atılan kadınları saymıyorum bile. Doğu'da kaç çocuk ve kaç kadın tecavüze uğruyor haber bile olmuyor ya öldğrülüyor ya zorla evlendiriliyor.. Kimse iftiraya uğrayan erkekler oh ne güzel biraz daha uğrasın demiyor.. Tecavüz ve cinayet oranlarına göre az olduğu için ilgilenilmiyor maalesef. Ayrıca tecavüz iftirası o kadar kolay atılamıyor doktoru var bu işin.. Bu kadar soruna çare bulunamamışken buna da bulunamıyor. Sebebini gereksiz cinsiyetçi yorumlarla çözemezsin. Asıl cinsiyetçi senin zihniyetin. Bu durumdan kendinize pay çıkarmayın, erkeklere de eşitsizlik yapılıyor evet ama erkekler cinsiyet eşitliğine karşı bir adım atmıyor, toplumdaki çoğu erkek eşitkiği reddedip erkek üstündür diyor, iş açısından bile kadınlardan hep daha üstteler. Bunları da düşün. Erkekler buna karşı da adım atarsa eşitliği sağlar ama geleneksel bakmak bunu engelliyor. İftiraya gelenr kadar daha çok var umarım hepsi hallolur ama tecavüze uğrayan kadınların itiraf edemeyen kesimi de var bunu da düşün, kadınlar daha fazla çile çekiyor bunu kabul et, medeni devletlerdr yaşamıypruz
Serbest kalmadı diyelim öleni kim geri getiriyor? Cezalar caydırıcı mı? Ayrıca gayet de serbest kalıyor sen kendi ülkende ne kadar 18 yaş altı doğum var haberdar mısın her olay ekrana yansıyor mu sanıyorsun?
Tamam eşitlik istiyoruz sizin için de eksiler çok nafaka olayı saçmalık çocuk OLMADIKça ama onun dışında ne mağduriyetiniz var. Kadının beyanı esas alınıyormuş olay anında o adama müdahele edeceksin ki beyandaki kişi önce bir yakalandın herkes seyirci olan oluyor bitiyor sonra kıytırık cezalar.
@0ı0ı0ı0 ben de kadınım diye masum erkekleri ezip geçeceğim diye bir şey yok. Sözde cinsiyetçilik yapıyormuşuz falan ya. Asıl cinsiyetçiliği siz yapıyorsunuz. Kadınların şiddet görüp tecavüze uğramasından bağımsız bu konu, biraz geniş düşün
@Mdaydddd Okuman mı kıt senin kızım, adamda posttan bağımsız yorum yaptığı için ona göre yorum yaptım. Kendi yorumum zaten aşağıda, nafakaya karşıyım. Ülkede tek erkekler zulme uğruyor gibi gösterince bende kadınları da örnek verdim. Kitapta mı okumuyorsunuz ya bu nasıl algı darlığı..
@Mdaydddd arkadaş mağdura yatmış kadınların eşitlik deyip bazı şeyleri erkeklerden bekleme durumuna kesinlikle katılıyorum ama Türkiye de erkek olmak en büyük suç tarzı söylemler sence de abartılı değil mi 😂
@Bodyofnothingness ya yaranmak için işte ben anlamıyorum bu insanları sanarsın adama ölümüne saldırdık abartmış olmasına tepki gösterdik erkek düşmanı ilan edildik djdmd
Şu yaptığınız saldırı, zihniyetinizin özetidir çocuklar. Hayatın her alanında bu durumdasınız, bu üslupta ve bağnazlıktasınız. Erkeklere ve erkeklerin hürriyetine karşı ziyadesiyle düşman olup, adaletsizliği dile getirmek isteyenleri baskı altına alıp susturmak, bertaraf etmek, konuşmasını sabote etmek arzusundasınız. Bu genel olarak ülkenin de bir şekilde özeti mahiyetinde. Haber kanalları erkek düşmanı, internet siteleri erkek düşmanı, her fırsatta “erkek terörü” başlığı altında yayınlanan haberler, erkeğin lehine olan bir durumu asla haber değeri görmemek Türkiye’de her yerde hakim. Bu cinsiyetçiliğin de cinsiyeti yok, her iki cinsiyette bunu yapıyor. Söz konusu erkek olduğunda taşlayıp, kadın olduğunda yüceltiyorlar. Es kaza erkek hakkında pozitif cümle kurulduğunda yenmeyen linç kalmıyor, haddizatında en büyük adaletsizliklerden birini bizzat şu an yaşamış olduk. Başka örneğe veya açıklamaya ihtiyaç yok zannediyorum, konu kapanmıştır.
Kardeş senin kafa mı güzel 😂 Biz sana ne hareketlerinin abartılı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz ama senin algılama problemin var sanırım. Birincisi biz tüm erkekleri suçlamıyoruz ama hemcinslerinin rahat durmadığı bir gerçek. Erkeklerin mağdur olduğu konular var evet ama TÜRKİYEDE ERKEK OLMAK EN BÜYÜK SUÇ denecek kadar büyük mağduriyet de yaşamıyorsunuz utanmasan kadınlar bizi öldürüyor imdaat diye bağıracaksın ki yaparsın da inanırım
Yahu ne celallendin ya? Ülkede erkekler mutlu mesut yaşıyor diyen mi oldu? Ay delirtme beni algı yaratmaya çalışıyorsun resmen. Kadınlarda erkeklerde bu ülkede çok sorun çekiyor ama sen kalkıpta sadece erkekler zulme uğruyor kadınlar eğleniyor gibi yaparsan bende örnek gösteririm. Sanki ülkede taciz tecavüz kadına cinsel baskı, cinayet yokmuşta erkeklere iftira atılıyor gibi gösteremezsin. Kimse iftiraya uğrayan erkeklerin hakları aranmasın demiyor zaten sen neden diretiyorsun. Erkek olmak suçtur diyip mağduru yatıyorsunda kadın mağdurum diyince neden susuyorsun hemen karşılaştırıyorsun? Neden tepkilisin kadınların karşılık vermesine? Aşırı cinsiyetçisin çünkü. Benim nafaka için yorumum aşağıda belli bende karşıyım. Toplumun kadına erkeğe belirli roller biçmesine de karşıyım, para güzellik gibi. Bilmeden konuşma, profilimde de mevcut. Ve kadınlara olan tecavüz ve şiddeti erkeklerle karşılaştırma istersen sonuç ortada? Sen bu kadar vıyaklıyorsan bizim ortalığı ayağa kaldırmamız gerekiyor o zaman. Bizde konuşunca erkek düşmanı oluyoruz zaten bak eşit durumdayız şu an... Durumu o kadar acınası anlatmışsın ki dışarıdan bakan bu erkeker tecavüze şiddete iftiraya uğruyor ama kadınlar göbek atıyor gibi... Buna tepki gösterdik artık anlamışsındır
@Mdaydddd çok merak ediyorum yorumlardan okuyup anladığın ne özetlesene. Erkekler hakkında kötü algı yarattığımız, aşşağıladıpımız veya adaletsizlik yaptığımız kısım bekliyorum.
@Mdaydddd Haklıysa git özelden yaz canım:) Çünkü tartıştığımız kişi de konuyu değiştirdiğimizi söylemiyor sen söylüyorsun. Yorumumuz alakasız ve abartılı yorumanaydı bu kadar basit. Algılamak istemeyen sensin, amacın ne bilmiyorum ama ona özelden yazsan çözeceksiniz gibi:)
@0ı0ı0ı0 ya sen önce imla kurallarına dikkat et. Yazdıklarına bak gözlerim kanadı da neyse, sen fazla yorma kendini. Çifte standart uygulanmasından nefret ederim ve sizin yorumlarınızdan başka bir şey çıkaramadım. Tutturdunuz tecavüz ot püsür. Erkeklere yapılan bu psikolojik baskı neden şiddetten sayılamıyor onu merak ettim? Şahsen erkek olsaydım bu bilinçle toplum içine bile çıkamazdım sizin gibiler yüzünden. Evet tamam anladık, cinayet, tecavüz, şiddet var fakat pire için yorgan yakılmaz. Olay bu kadar kolay ve basit anlayamıyor musunuz yahu. Adam fikrini söylemiş diye bir sürü eksi yemiş. Hani nerede fikir özgürlüğü?
Yazdıklarınızı okumadan direk kendi fikrimi belirtmek isterim. Türkiye'deki evlilikler ticarettir, kadınlar ve erkeklere güven olmaz. Kadınlar paragöz ve dolandırıcı, erkekler dayakçı ve karaktersiz... Ve kanunlar da erkeklere nafaka konusunda acımadığına göre Türkiye'de evlenmemek lazım...
@Mdaydddd pire için yorgan yakan biz miyiz? Hayır burada yazacak birşey bulamayıp imladan girmen o kadar komik ki 😂 Bak teker teker anlatıyorum iyi oku tamam mı? Biz diyoruz ki erkeklerin de haksızlığa uğradığı oluyor mesela bu nafaka olayı ya da bazı kadınların işine gelince eşitlik işine gelmeyince ben kadınım diyip işin içinden sıyrılması gibi durumlar. Ama gelip de böyle bir durumdan BİR İNSAN ERKEK OLARAK YARATILMIŞSA HER TÜRLÜ ADALETSİZLİĞİ VE KÖTÜ MUAMELEYİ HAK EDER yazması abartılı olmamış mı? Kadınlar çok daha büyük haksızlıklara uğruyor, kadın oldukları için öldürülüyor ve daha birçok şiddete maruz kalıyor. Adam bir nafaka olayından erkek olmak suçturu çıkarıyorsa tabiki bu durumu anormal karşılayacağız.
@IEmir_W bak hakkıyla konuşur musun bizde aynı şeyi diyoruz sabahtan beri burda bir adaletsizlik var erkekler de haksızlığa uğruyor ama arkadaşın bu konuya yaptığı bu görüş sence abartılı değil mi? Bizde bunun tartışmasını yapıyoruz zaten yoksa nafaka olayında bencede alınmamalı.
@Mdaydddd Pire için yorgan yakmak dediğin konu başına gelse acaba bu kadar küçümseyebilir miydin? Onu geçtim seninki artık cahil inadına giriyor hala erkekleri ezdiğimizi düşünüyorsun.. Erkeklere de zulm var diyoruz zaten ama adam kalkmış sanki tek erkekler çile çekiyor gibi erkek olmak çok zor erkeksen suçlusun diyorsa, kadınlarında zevk içinde yaşamadığını bilmeli bu kadar bencillik olmaz. Ayrıca ne için tutturacaktık şiddet insanlık yerine, pandaların sorunlarını mı? Okuduğun şeylerde de bu tarz alakasız çıkarımlar yapıyorsan algılarını kontrol ettir derim... Fikir özgürlüğü varsa eleştirme özgürlüğümüz de var:)
@0ı0ı0ı0 Ve evlenirken erkek düğün yapacak şunu yapacak bunu yapacak boşanma olursa malların yarısı kadına kalacak erkek tazminat ödeyecek ve nafaka ödeyecek. Sence tüm bunlar da adil mi?
@Bodyofnothingness ya bırak bu insanalra laf anlatılmaz erkek düşmanı olalım bunalrs laf anlatacağımıza. Zaten ne dersek diyelim beyinleri erkrk düşmanı olduğumuzu algılıyor
@IEmir_W Aman yetti be evet erkek düşmanıyız tüm erkeklere ölüm, öldürdükten sonra birbirimizi s. ceğiz. Hakkını koruyan ya terörist olur ya düşman. Eleştiriyi kaldıramayan bir toplumda mantıklı bir eleştiri beklemiyordum zaten, yazık bunca makale yazarım akadrmik hayatımda bu kınuyla ilgili bir kere erkek düşmanı denmedi, gerçi buradan çokta birşey beklemiyorım her çeşit insan var.
@0ı0ı0ı0 bu ülkede erkekleri insan yerine bile koymuyorlar senin dünyadan haberin yok. Kadınsın diye çoğu yerde özel muamele görebilirsin, daha ince davranabilirler, daha iyi davranabilirler ama erkekleri insan yerine bile koymazlar. Bunun psikolojiyi ne kadar etkileyebileceğini bir düşün, bir idrak edip empati yap. Sonra da gündeme düşmeyen erkek şiddetlerini ve erkek cinayetlerini araştır. Sonra yaptığın bu muameleyi konuşuruz. İnsanı anlayıp dinlemeden yargılıyorsunuz. Şabana anlatır gibi anlattım, inşallah artık kadın cinayetleri ile kıyaslama yapmazsın artık
@IEmir_W burdaki bütün konuşma arkadaşın ERKEK OLARAK YARATILMIŞSA HER TÜRLÜ ADALETSİZLİĞİ VE KÖTÜ MUAMELEYİ HAK EDER lafından kaynaklı çünkü olayı farklı bir boyuta getirmiş olay mağduriyetten çıkmış anladın mı?
@Mdaydddd Adam benim soruma yorum yapıyor ilişkilerle alakalı mesela. Kadın candır diyor. Erkek nedir diyorum? Odundur diyor. Daha kendi cinsine değer vermeyi öğrenememiş erkekler de var maalesef... Buna da üzülüyorum.
@0ı0ı0ı0 Kadın cinsinin yüceltilip erkeğin aşağılanmasına ne diyeceksiniz o zaman? Kadınlar şöyle yücedir böyle iyidir falan diyenlere soruyorum erkekler nedir? Odundur, kötektir, dikendir bilmem ne gibi saçma sapan cevaplar veriyorlar erkek cinsini aşağılayan.
Ulan bu ülkede asgari ücretle çalışan erkekler adam yerine koyulmuyor sen ne anlatıyorsun acaba öyle birine kız mı verilir dedi arkadaşıma kızın babası ne anlatıyorsun gencler bir bir intihar ediyor aç bak haberleri son 1 ayda kaç türk erkeği intihar etmiş beyinsjz
@0ı0ı0ı0 Hep ilişkilerde erkeğin kadını düşünmesi lazım erkeğin hediye alması lazım, erkeğin kadını daha çok sevmesi lazım falan filan. Bırak hadi bırak. Bir sürü adaletsizlik var. Senin tersini düşünmenle düzelmeyecek.
Ülkedeki genç erkekler yanaşıp kimseyi seviyorum bile diyemiyor ya tacizci olurum ya sapık parası yok bir yandan % 70 asgari ücrete mahkum işsizler desen aldı başını genç erkekler bitmiş tükenmiş toplu toplu intihar ediyor siz hâla konuşuyorsunuz pes son 1 ayda intihar eden kişilere bakın coğu erkek neden acaba?
@IEmir_W Ee ne yapayım para için evleniyorsa, erkekte güzel diye evleniyor dememi mi istiyorsun? Evlilikle konunun ne alakası var, çevrende paragöz kız var diye genellemen çok sığ
@ElektrikliFerari e bu algıyı yaratan yine sizin hemcinsleriniz değil mi kardeşim. Çok merak ediyorsan aç bir kadın hesabı fotoğraf bile koyma bak bakalım kaç kişi yazılıyor neler yazıyor. Ki konuyla alaksı ne siz neyin kafasını yaşıyorsunuz 😂
@Bodyofnothingness O zaman erkek cinsinin aşağılanıp kadının yüceltilmesine ne diyeceksin? Hep erkekten kadını daha çok düşünmesi bekleniyor. Hediye alması bekleniyor. Evlilik yıldönümü, kadınlar günü, doğum günü, şu bu... Kadın erkeğe hediye almasa da olur ama erkek kadına hep hediye alacak gezdirecek şura bura götürecek... Kadın candır şöyle iyidir böyle kutsaldır diyenlere erkekler nedir diye sorsam gelen cevap: Odundur, kötektir gibi aşağılayıcı cevaplar. Kadınların erkeklere gerçekten değer verdiğini sanmıyorum...
@0ı0ı0ı0 @0ı0ı0ı0 Adam sitem etmiş. Kadınlar şöyledir böyledir dememiş. Kadınların çektiği zorlukları o da biliyor, o da farkında. Kendi cinsi adına konuşmuş. Niye anlamıyorsunuz da polemiğe giriyorsunuz?
@0ı0ı0ı0 Sizin hemcinslerinizden bazıları da kendilerini çok yüce çok kutsal çok mükemmel çok ulaşılmaz görüyor merak etme. Egoist hemcinsleriniz de var yani.
Ulan algıyla ne alakası var gencler evlenemeyince bu yollara basvuruyor cinselliği bastıranlar bastırıyor diğer beyinsizlerde yazıyor ama sen genelliyorsun yine emin ol onlar azınlıkta artık yeni nesilde böyle bir şey çok az
@IEmir_W Kezban çevrenizden uzak durun derim. Doğumgünü dahil olmak üzere özel günlere karşıyım. Kapitalist popülist şeylere karşıyım. Romantiklikten tiksinirim. Kadınlara naif diyen insanları öldüresim var. Kadın anne olmalıdır diyeni boğasım var. Erkek üstündür ağlamaz diyeni dövesim var. Erkek hesap öder diyeni kesesim var ok? Şimdi yorumumdan usulca çekil ve bunu kezbanlar alemindeki kızlara anlat
@IEmir_W hayır bunların hiçbirisi lazım değil. Düşünmeyin abi. Ben 5 SENEDİR ilişki yaşıyorum ben ona para verebilirim o bana verebilir ki defalarca borç vermişimdir. Hesabı bende öderim oda öder. İleride evlenir de boşanırsam çocuk yoksa asla nafaka vs almam çünkü bu yanlışı bırdsk yüzsüzlük. Çocuk varsa bu konularda velayet kimdeyse diğeri nafaka ödemeli kadın veya erkek fark etmez... Kadınlar gibi erkekler de haksızlığa uğruyor ama son kez tekrar ediyorum böyle bir konuda BİR İNSAN ERKEK OLARAK YARATILMIŞSA HER TÜRLÜ ADALETSİZLİĞİ HAK EDER lafı ABARTILI. Biz kadın erkek üstünlüğünü tartışmıyoruz. Bu kadar abartması saçma anladın mı? Adam gelip olayları farklı yöne çekti bizde ona cevap verdik.
@Bodyofnothingness erkek ilk adımı atar falan diyenler var o nolacak? Erkek düğün yapacak, erkek araba alacak, erkek şunu bunu getirecek kadın için sürünecek perişan olacak...
@IEmir_W ben burada anlamadan yorum yapmanıza rağmen size saldırmazkrn siz sanki erkekler zulüm görüyor kadınlar keyif çatıyor gibi konuşuyorsunuz. Ben erkekler de haksızlığa uğruyor diyprum siz hala kadınlar şöyle yapıyor kadınlar böylr yapıyor. Unutmayın ki anneleriniz de bir kadın. Güç olarak eşit olamayız. Erkeklerin ölüm oranı fazla olabilir ama kimse erkek olduğu için öldürülmüyor kusura bakmayın. Ama bazı hemcinsleriniz yanındaki kadınlar onların laffından dışarı çıktığı için bile çocuklarının annesini öldürebiliyor. Tabikide hakkınızı savunun ama gelip hakkınızı savunurken sanki tüm kadınlar keyif çatıyor tüm erkeklere iftira atıyor erkekleri katlediyor gibi de davranmayın.
@Mdaydddd Erkekten sürekli birşey bekleyen, üstğn gören ve yüklenen güçsüz vasıfsız kadınlar kezbandır gözümde. Senin masum erkekleri ezmediğin gibi bende ezmedim işte böyle kadınları ezdim? Kadın ç hata yapıyorsa eleştirirm ama başından beri ne demek istediğimi anlayamadığın için bunu da anlamadın. Şaşırdık mı?:D Kadın diye hatası varsa her daim korurum mu dedim? Her iki cinsiyetin sorunları var bunu sadece erkek diye ayıran adama yorum yaptım ben ama srnin ne amaçla yorum yaptığını hala anlamadım, akıllıca bir tez veremiyorsun yarım saattir
@IEmir_W Karşı tarafa adım attım kaç kere artık özelimizi de anlatıyoruz ya pes.. Yahu benim çevremde binlerce hesap ödeyen, para beklemeyen arkadaşlarım var sizin nasıl bir çevrenix varsa artık.. Ona göre seçin o zaman bu kadar önyargılı yaklaşmazsınız
1- EN COK ÖLDÜRÜLEN ERKEK 2- PARA KAZANMASI GEREKEN ERKEK 3- HUKUKTA EŞITSİZLİĞE UĞRAYAN ERKEK 4- EN COK İNTİHAR EDEN ERKEK 5-SEVGIYI SEVILMEYI AZ PARA KAZANIYOR YAŞAYAMAYAN ERKEK 6- CINSELLİĞI BASTIRMAK ZORUNDA OLAN ERKEK 7- BUNLAR YETMEZMIŞ GIBI BIR DE BOYLARIYLA DALGA GECILMESI 8- ADAM YERINE KOYULMAMALARI AZ PARA KAZANIYOR DIYE
@IEmir_W Evlenmeyi düşünmüyorum, belki yabancıyla. Kompleksli değilim ben evlenme teklifini ederim eğer karar vermişsem, her iki tarafında diz çökmesine karşıyım
@IEmir_W ben istesem ne olacak 😂 Allah aşkına herşeu bitti de evlilik teklifine geldi sıra bizim sonumuz belli teklif eder ya da etmez bilemem ama benim ruhum odun gerek yok. Ayrıca evlilik teklifi by kadar durumun yanında bence masum kalıyor
Biz kadın düşmanı değiliz içimizdeki çürükler için tabii bunların coğu apknın cocukları yüzünden bizi aynı görmeniz 100 binde 1 kişi için tacizci sapık ilan edilmem erkekler ölsün denilmesi bizim tek derdimiz biz tacizci sapık yapmayın adam yerinede koymayın paramız yok diye tamam iyi hayat istiyorsunuz eyvallah ama yeter genellemeyin 2 3 cürük elma için kadınlara zülum var öldürülüyoruz diye yanıma kız oturunca tedirgin oluyorum artık iftira atarsa diye yeter
@0ı0ı0ı0 Evlilik teklifi olayını falan eleştiriyorum ya hani, bana teklif yapılsın kız bana diz çöksün gibi beklentilerim yok merak etme. Sadece düzeni eleştirdim hepsi bu.
@ElektrikliFerari 1. EN ÇOK TECAVÜZE UĞRAYAN KADIN 2 BAKİRE KALMAK ZORUNDA OLAN KADIN 3. ÇİRKİN DİYE EVLENİLMEYEN KADIN 4 EV İŞİ YAPAMIYOR DİYE EVLENİLMEYEN KADIN 5 MAAŞ EŞİTSİZLİĞİ OLAN KADIN 6 GECE SOKAĞA ZOR ÇIKAN KADIN 7 İSTEDİĞİ GİBİ GİYİNEMEYEN KADIN 8 EVLENMEZSE EVDE KALDI DENŞLEN KADIN 9 ALDATILINCA TATMİN EDEMİYOR DİYE HAK EDEN KADIN 10 ADETİNİ SAKLAMAK ZORUNDA KADIN 11 KILLARINI ALDIRIP MAKYAJ YAPMAK ZORUNDA OLAN KADIN 12 HUKUKTA EŞİTSİZ OLAN KADIN 13 GECE EĞLENMEYE ÇIKMAMASI GERRKEN KADIN 14 PATRONUN TACİZ ETTİĞİ KADIN Daha neler sayarım ama sen gene sadece erkekler eziyet çekiyor diyeceğin için uzatmadum
@ElektrikliFerari ben çocukken cinsel istismara uğramış biriyim ve ona rağmen ağzımdan bütün erkekler sapıktır sözü çıkmadı üstüne basa basa da söylüyorum bak ÇOCUKKEN. Erkekler hakkında kötü bir laf da etmedim. Yazdıklarımızı okumayıp gelip burada o kadar boş konuşuyorsunuz ki çıldırmamak elde değil. Aranızdaki çürük yumurtalar düşündüğünüzdeb çok daha fazla. Sadece 1 sene hastanede staj yaptım kadın doğım bölümünde 3 ayda 300 den fazla 18 yaş altı doğım ve adli vaka geldi. Olan olaylar sadece televizyonda gösterildiği gibi değil. Sizin televizyonda izlediğiniz olayların çok daha vahimleri de var. Ama bu olaylar konu dışı bunu bir algılayın. Biz erkekleri kötülemiyoruz sadece nafaka sorusuna böyle bir yorum yapılması abartılı geldi bende şakayla karışık birşeyler söyledim olay buradan saçma sapan yerlere sürüklendi aynu şeyi söylüyorsunuz ama asla ne demek istediğimizi anlamıyorsunuz. Yeter.
@Bodyofnothingness@Bodyofnothingness illa küfür ettireceksin ama bak, bir kadının erkeğin hatası, yanlış düşüncesi olabilir bu onu yaftalayacağın, kalıba sokacağın anlamına gelmiyor. Buna hakkın yok senin. Başka konulara gelince feminizmden dem vurmayı iyi biliyorsun, bunu yapma. Sen baştan desene ben masumları savunuyorum diye o zaman yorum yapan çocuğun görüşü seni ne ilgilendirir? Ulan nasıl gerizekalılar türemiş aklım mantığım almıyor ya. Kız feministlik taslayıp insanlığa aykırı bir hareket yapıyor vay be. Umarım tez zamanda soyunur tükenir. Beyinsiz
1- Sadece Kadınlar Tecavüze Uğramıyor.(Bunu sana anlattım nedenini) 2- Şuana kadar çirkin diye evlenmeyen birini görmedim herkes yakışıklı değil 3- Çalışmayacaksa ev işi yapması gayet normal değil mi? 4- Evet Kadınlar daha avantajlı bunu hangi akılla yazdın? 5- Gece erkeklerin başna bie şey gelmiyor sanki 6- Ben gayette görüyorum isteyen istediğini giyiyor. 7- Aldatılınca tatmin edemeyen erkek yok yani aferim çok zekisin 8- Evlenmezse Evde Kaldı denilen erkekte yok tebrikler yani iyi kafa yaşıyorsun 9- Bakire Kalmak Zorunda Değilsin? Kim demiş bunu 10- Adetinin neyini saklıyorsun kimden ben demem açıkcası bir kadına akıntı oldu bugün diye tacizci olurum 11- Sakallarımı Kestirip Spor Yapmak Zorunda olan Erkek 12- Hukukta esitsiz mi kafan güzel yine 13- Gece Eğlenceye Çıkmaman sana kalmış bir şey burdada kafan güzel 14- Patronun ettiği tacizdede şikayette bulabilirsin bir burda haklısın diyebilirim yani kısaca boş insansın yazdıklarında gram mantık yoj
@Mdaydddd Asıl beyinsiz sensin, tabii ki eleştiririm bir kadın erkeğe böyle yapıyorsa istediğimi derim, erkrk içinde aynı şekilde, sen niye erkekleri banka gibi gören kadınları eleştşrmeme bu kadar tepki gösterdin? Yoksa onları banka olarak gördüğün ve yaranmak için mi? Adam tek taraflı mağduriyettrn bahsetmiş bendr eleştimişim sana ne oluyor? Sen ne girdin olaya? Başından beri erkeklrr insan muamelesi görmüyor kadınlar yüzğnden diyorsun ben o tür kadınları eleştirince boş yaoıyprsun. Sırf konuşmak için ne dediğini bilmiyorsun. İnsanlığa aykırı hakareti sen yaptın, KADINA TECAVÜZ PİREYKEN DEVE YAPILIYOR DİYEREK. Şimdi naş, yaz diğerlrrine özelden senin gibi yakalayla işim olmaz, okuma yazma öğren
@ElektrikliFerari Sırf kendini haklı çıkarmak için nelere göz yummuşsun, annene ablana yapılsa bu tepkiyi verir misin acaba? Ve hala anlamamk için direniyorsun toplumsal sorunlar sadece erkeğin değil kadınlarında çok büyük sorunu ama sen dğşman olduğun için kabul etmiyorsun. Ayrıca etek giyince toplu taşımada erkeklerdrn yediğim taciz, ilkokulda hocamın tacizi, üniversitede hocamın cinsel olarak tacizi, gece sokakta tek yürümenin zorluğu çünkü hep tacize uğradım, yolda geçerken esnafın bilr yabancı sanıp arkamdan laf atmaları, Istagram'dan bitmeyen tacizler penis fotoları, patronun aöık giyiniyor diye hallenmesi vs sayılabilir. Şimdi okuyorum da hiçte kolay yaşamıyormuşum lan ben...
@Bodyofnothingness pire yüzünden yorgan yakmak demek yani şu, 1 tecavüzcü için bütün erkekleri tecavüzcü görmek anlamında söyledim. Bunun olmaması gerektiğini söyledim bu bir. Kadın bir adamla parası için birlikte olabilir, saygı duyuyorum. Çünkü kadınlar erkekte güç arar, bu yaradılışımızda olan bir şeydir. Bazı kadınlar parayı güç olarak görür, bazı kadınlar statüye önem verir, bazıları zekayı güç olarak görür ve bazıları ise özgüveni güç olarak görebilir. bu tamamen kadının zevkine kalmış. Adam zenginse ve karısını ya da sevgilisini parasıyla mutlu etmeyi biliyorsa bu onu kezban yapmıyor. Bizi ya da seni ilgilendiren bir durum yok. İnsanların zevklerine, tercihlerine saygı duy. Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil, geniş düşün. Eleştirmek değil seninki yaftalamak. Vallahi akşamdan beridir laf anlatmaktan gına geldi defol git
@ElektrikliFerari Sen ne kadar kötü niyetli bir insansın ya bu nasıl bir temenni sakat doğsun falan, ne demek bu ya bir daha sakın yazma. Bir insanın içinden böyle bir dilek nasıl gecer nasıl vicdansızlık bu. Sen insan değilsin ki erkeklerin hakkını koruyorsun birde. Resmen başından beri insan olmayan biriyle konuşuyormuşum parmaklarıma acıdım. Vicdansız insan her şeyi yapar herşeyi cidden korkunçsunuz şimdi haklı olduğumu bir kere daha anladım
Madem erkek düşmanı evlenmeyecek aptal şey seni evlenirsenizde tekrar diyorum umarım cocuklarınız sakat doğar erkek düşmanları dediklerinde yalan taciz edildim felan hikaye yazıyorsun haklı çıkmak için size her şey müstehak feminaziler yalansa annen ölsün mü o tacizler yalansa eğer umarım annen ölür diyeceğim bu daha fazla amiplerle uğraşamam erkek düşmanı olduğunu itiraf edenlere laf anlatmam
@ElektrikliFerari Allah sağlıklı olmasını nasip etsin senin gibi bir zavallının bedduası tutmaz ama eğer ileride çocuğumun herhangi bir rahatsızlığı olursa aslanlar gibi bakarım ben ona rahat ol senin gibi hor gören bir zavallı olmam. Yazık gerçekten.
@Mdaydddd Yarım saattir savunduğun adamlar senin tam karşıt görüşünde ama buna ne diyorsun? Bütün erkeklrr tecavğzcüdür mü dedim ben, iyi misin? şu an yorumdakiler erkekler para kazanmalı güçlü görünmeli düşüncesine karşı benim gibi ve kadınlara paragöz diyorlar onlara da eleştiri yapsana o zaman neden hemcinsine diyorsun? Kusura bakma ama parasız çalışmayan bir kadında zengin erkek bklemesin ya da erkekte öyle kadın beklemesin o kadarda değil
Biri Taciz Edilmediği için hikaye yazan Annen ölsün mü yalan konuşuyorsan dediğimden konuya çarptıran biride erkek düşmanı olduğunu itiraf edip evlenecem diyen iki salak double menü 🤣🤣
@ElektrikliFerari Annem ölsün ki yaşadım? Sen kimsin ki sana yalan söyleyeceğim? Sakattan kasıt senin gibiyse cidden büyük beddua oldu bu... Kadın düşmanı seni resmen hakediyorsun tacizi bile diyecek nasıl şeriat zihniyetli insanlar bunlar ya
@ElektrikliFerari çenen kapansın diye hehe erkek düşmanıyım dedim yine de susmadın Allah bir çene vermiş gerisini koyuvermiş. Diğer iki arkadaşı bilmem ama sen de iyi niyetli bir insan değilsin o yüzden burada gelip mağdura yatma. Eğer sen gerçekten İnsan olsan zaten daha doğmamış bir meleğe beddua etmezsin buda senin karakterin. Üstelik bununla gurur duyarcasuna da konuşabiliyorsun. İşte bu yüzden zavallısın.
@ElektrikliFerari Annem ölsünki bunların hepsini yaşadım , ne tuhafına gitti kadınlar taciz edilmiyor mu, kaç kere yaşadım hiç duymuyorsun çevrenden, hocam mememi sıkmıştı bunu da mı anlatayım inan diye? Kimsin ki sana yalan söyleyip kanıtlayacağım knedmi? Ayrıca çocuğun sakat doğsun ikimiz içindi kıvırma , onu feçtim diğerine de söylesen masum musun? İnsan düşmanına söylemez ya, ne yaptı seni mi öldürdü zarar mı verdi? İnanamıyofum nasıl vicdansıxlık bu aklım almıyor resmen, nerede neler yaşıyor bu insanlar bu kadar vicdanları gidiyor, yazık bu topluma daha neler göreceğiz, katilller pislijler hep bu zihniyetten çıkuyor
@IEmir_W bak sende iyi bak bu adam seninde hemcinsin oluyor. Mağdur erkek rolündsn geldiği nokta kadınlar öldürüldüğünde sevinecek artı olarak bizim çocuğumuz olursa inşallah sakat doğarmış. Sana sözüm yok bir şekilde anlaitığjmızı düşünüyorum ama böylr insanları da görün. Sabahtan beri linç ediyordunuz bizi.
SIZE HER ŞEY MÜSTEHAK BEN ŞİMDI HAK VERDIM ARKADAŞLARIMA BUNLAR HAKKEDIYOR KANKA DEMIŞLERDİ KAVGA ETTIM AMA SIZ HARBIDEN DURDUK YERE ERKEK DÜŞMANISIN HAKKEDIYORSUNUZ UMARIM ÖLÜRÜRSÜNÜZ KİNİNİZDE ARTIK GELEN KADIN ÖLÜMÜ HABERLERINE GÜLÜMSEME ATIP KANAL DEĞIŞTIRECEM HAKLILARMIŞ. HADI ÖLMEYE DEVAM EDIN BU KAFAYLA
@ElektrikliFerari ooo mağdur erkek hemcinslerim de böyle diyordu demek? Kendi ağzınla arkadaşların dahi bunu derken sen neyin hakkını savunuyorsun o zaman?
@ElektrikliFerari Tabii kadınlarda nafakanızı yer, size iftira atarlar, anneniz kızınız falan tecavüze uğrayınca başkaları da kanal drğiştirir ve gülerler. Oh aradığın hayat seni şeriat zihniyetli yobaz seni, erkekler intihar ediyormuş sende etsene ne duruyorsun?
ONLARDA SIZIN HER ERKEĞI AYNI KEFEYE KOYDUĞUNUZDAN DOLAYİ UMURSAMIYORUZ KANKA GEBERSINLER DIYORLARDI ŞIMDI HAK VERDIM SİZ BÖYLE YAPARAK ASIL KENDINIZE DÜŞMAN EDIYORSUNUZ DEVAM EDIN
BEN KIMSENIN BACISINA TACIZ TECAVÜZ ETMEDIM BAKMADIM BILE BAKSAM HAKLISIN TAMAM MI AMA SIZIN GIBI ERKEK DUŞMANLARİNA HER SEY MUSTEHAK AILEMDEDE SIZIN KADAR APTAL VARLIKLAR YOK
@0ı0ı0ı0 Kadınlar ezilsin erkekler yücelsin, istedikleri gibi tecavüz edip öldürsğnler, bir halta da yaramayıp buradan ahkam kessinler, istediklrri hayat buysa demekki bizim hğmanistliğimiz onlara çok ters. Cahil insan çok tehlikelii, haberlerde gördüğümüz sapıklar hep bunlar işte şimdi muhattapta olduk, Orta Doğu'dan kaçmalı, medeni erkek yok burada
@ElektrikliFerari aç yazıları cevao vermeden hepsini en başından oku eğer yazdıklarım arasında tüm erkekler tacizci veya tecavüzcü llafı bul göster yemin ederim gelip özür dileyecem ama tekrar ediyorum yazıları en başından oku ve bana o yorumu göster
@ElektrikliFerari Hee erkek düşmanıyım ama sevgilim var nasıl oluyor acaba? ve senin gibi kadın düşmanı değil, insanca anlaşıyoruz insana şiddetr her tğrlğ karşıyız inanabiliyor musun? Normal ilişki yani biliyor musun? Erkek düşmanı diye algı yaratma cahil düşmanıyım kapiş
LAN SEN ERKEK DÜŞMANIYIM DİYEN DEĞIL MISIN HÂLA KONUŞUYORSUN HEP DESTEK VERDIM GENELLEMEYIN DEDIM ŞIMDI O ZİHNİYETTEN OLDUM SİZ BU KAFAYLA DEVAM EDERSENIZ HICBIR B. K DÜZELMEZ ŞU ARKADAŞİNA BAK İYI GENELLIYOR
@Bodyofnothingness net bir algılama problemi olduğu kesin 20 kere tekrarladım aynı şeyi. Ulan şakasına otur birde ağla dedim güldüm görüş abartılı geldiği için olayın geldiği yere bak
HADI 2 ERKEK DÜŞMANİ APTALLA YÜZSÜZLE UĞRAŞAMAM DAHA ÖNEMLI İŞLERIM VAR BEYIN CAHILLIK AKAN 2 KEZBANDAN BAŞKA BIR ŞEY DEĞILSINIZ DEVAM EDIN ERKEKLERI KENDINIZE DÜŞMAN ETMEYE
@ElektrikliFerari dediğimi yap o lafı bul ben nerede demişim bütün erkekler tacizci veya tecavüzcü? Sen geldin tartışmaya bodoslama atladın eski yorumları asla okumamışsın kafana göre geldin bizi erkek düşmanı yaptın. İfade etmeye çalıştık yine erkek düşmanı olduk en son sinirlendim bırak ya tamam he biz erkek düşmanıyız dedim sus diye. Onca laf söyledim anlamadın sus diye söylediğim lafı ciddiye alıp burada ölen kadınlara iyi olmış diyip olamayan çocuğa üstüne basa basa söylüyorum ÇOCUĞA BEDDUA ettin
@ElektrikliFerari Eh yetti be bir erkek düşmanıdır tutturmuşsun mağdurumda mağdurum edebiyatı yapıp , çocuğun sakat doğsun annen ölsün diyorsun. Ne cahilsin ya kaç yaşındasın sen. Çocukalrın elinden alınsın şu sosyal medya. Iq kırıntısı bile yok büyşk harfle yazıyor birde kör mü ne? Fikri yok zikri var. Zaman israfısın sen. Ailen sana hiç vicdan öğretmemiş, potansiyel suçlu. Hasta zihniyetli utanmadan neler söylüyor
ULAN GER1ZEKALİ ÖYLE LAF Mİ OLUR ERKEK DÜŞMANİYİZ NE BUNUN ŞAKASİ Mİ OLUR HER ŞAKADA BIR GERÇEK VARDIR DEMİŞ ATALARIMIZ NE DOĞRU BİR LAF ONUDA GEÇTİM BAK CANLI ŞAHİT ARKADAŞIN GENELLÖYOR ELEŞTİRSENE MADEM DOĞRUCUSUN
@ElektrikliFerari sen nasıl bir insan olduğunu bırak kadını erkeği bir bebeğe çocuğa meleğe beddua ederek gösterdin zaten hala da kendini haklı çıkarma peşindesin. Gün gelir o iyi olmuş dediğin insanların ahı seni tutar o yetim kalmış çocuların ahı seni tutar.
@ElektrikliFerari Ulan akıl yoksunu senden önce biri ona erkek dğşmanı dedi o da yeter hee evet dedi. Okuma yazma var mı? Onu geçtim sen cidden cinayeti tecavüzü destekliyorsun hemde büyük harflerle, kadınlar ölünce gğleceğim bile dedin ne hakla kızın sustutmak için söylediği şeyi hala hatırlatıyorsun. Resmen polise bile şikayet edebilirim bu yazduklarınu
SEN ERKEK DÜŞMANIYIM DERSEN AZ BILE DEMIŞIM EVLENIRSEN UMARIM ALDATILIRSIN ERKEK DÜŞMANI SİZİ UTANMADAN HEM DÜŞMANSİNIZ ERGENLER HEMDE G. TÜMÜZDEN AYRILMIYORSUNUZ O KADAR KI DENGESIZ GURURSUZSUNUZ SIZLE NEYI KONUSUYORUM HADI KONUSUN KENDI KENDINIZE OLMAYAN BEYNINIZLE
@ElektrikliFerari Neden kenar mahalle fareleri gibi temenni de bulunuyırsun, o kurnadan bu kurnaya çirkef sıçramış diyeceksin birazdan. SEN KADIN DÜŞMANI, TECAVÜZE GÜLEN, ŞİDDRTİ SAVUNAN birisin bari sus, şeriat kafalı molla seni
@ElektrikliFerari benim erkek arkadaşım senin aksine adam gibi adam. 5 senedir yanımdaydı bundan sonrada yanımda olacak. Boşa beddua etme yani havada kalmasın. Zavallı bir varlıksın insan bile değilsin
YETER ARTIK SABAHTAN BERİ YOK SEN KADIN DÜŞMANISIN YOK SEN ERKEK DÜŞMANISIN BİR YERE GİTTİĞİNİZ YOK HİÇBİRİNİZİN! 1. HİÇ BİR ERKEK KADINLARA SİZ RAHATSINIZ YOK İSTEDİĞİNİZİ GİYİNİYORSUNUZ, SOKAKTA BENİMDE BAŞIMA BİRŞEY GELİYOR DİYEMEZ? ÇÜNKÜ SİZ KADIN DEĞİLSİNİZ KADIN OLMANIN ZORLUKLARI SADECE BU ÜLKEDE DEĞİL DÜNYA ÇAPINDA VAR BU BİLİNEN BİR GERÇEK. ASLA ERKEK DÜŞMANI FALAN DEĞİLİM, ERKEKLERİN YAŞADIKLARI ADALETSİZLİKLERE DE SİNİR OLUYORUM!
2. ERKEKLER İÇİN PARA VE STATÜSÜ OLMADIĞI ÇİRKİN OLDUĞU İÇİN BEĞENİLMEDİĞİ VS GİBİ DURUMLARLA KARŞILAŞMASI, TÜRK TOPLUMUNUN DAİMA MADDİYATLA İLGİLİ ERKEKLERE ROLLER BİÇMESİ GERÇEKTEN ZAVALLICA! ERKEK KADIN EŞİTLİĞİNİ SAVUNUYORSAK ERKEKLERDEN HERŞEYİ BEKLEMEK İKİYÜZLÜLÜK OLUR.
3. ERKEKLER BU ÜLKEDE DAHA ÇOK ÖLÜYOR OLABİLİR. BUNA KATILIYORUM AMA HİÇBİR ERKEK ERKEK OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRÜLMÜYOR. ERKEKLERİ ÖLDÜREN KADINLARI DA ASLA SAVUNMUYORUM, CİNAYET CİNAYETTİR.
4. KADINLAR BU ÜLKEDE KADIN OLDUKLARI İÇİN ÖLDÜRÜLÜYORLAR BUNU ARTIK HEPİMİZ KABULLENMELİYİZ. YORUMLARDA YOK İSTEYEN İSTEDİĞİNİ GİYİNİYOR VS DİYENLER DEFOLUP GİTSİN. SİZ KADIN DEĞİLSİNİZ, KADIN OLARAK YAŞAMIYORSUNUZ VE DIŞARIDA BİZİM MARUZ KALDIĞIMIZ TACİZE MARUZ KALMIYORSUNUZ. KADINLAR GİYSİLERİ YÜZÜNDEN TACİZE TECAVÜZE UĞRAYIP CİNAYETE KURBAN GİDİYORLAR. BUNU ARTIK İDRAK EDİN. BUNU ANLAMANIZ İÇİN ANNENİZİN, KARDEŞİNİZİN BAŞINA GELMESİ GEREKMEZ.
4. ERKEKLER BU ÜLKEDE TOPLUM BASKISI, HEMCİNSLERİNİN UYGULADIKLARI ŞİDDET VS SEBEBİYLE GENELLİKLE ÖLDÜRÜLÜYORLAR VEYA İNTİHAR EDİYORLAR. KOCASINI ÖLDÜREN KADINDAN ÇOK KARISINI ÖLDÜREN KOCA VAR BUNU DA ANLAYIN ARTIK.
5. ERKEKLERE UYGULANAN, ERKEĞİN PARASI OLUR, EVİ OLUR, ARABASI OLUR, ERKEK HESABI ÖDER, ERKEK EVLENME TEKLİFİ EDER, ERKEK İLK ADIMI ATAR, ERKEK KARISINA ÇOCUĞUNA SAHİP ÇIKAR, ERKEK ADAM DEDİĞİN ŞÖYLE OLMAZ BÖYLE OLUR, ERKEK ADAM KISIR OLMAZ, ERKEK ADAM GÜÇLÜ OLUR, ERKEK ADAM AĞLAMAZ BASKILARINDAN YORULDUM ARTIK! ERKEKLERE UYGULANAN BASKININ FARKINDAYIM VE TOPLUMUN ERKEKLERİ DE KORUMASI ONLARINDA DUYGULARI OLDUĞUNU, KIRILABİLDİĞİNİ, ÜZÜLEBİLDİĞİNİ ANLAMASI GEREKİYOR ARTIK!
6. ANCAK KADINLAR İÇİN DE TOPLUM BASKILARI VAR. AŞAĞIDA KADINLAR BEKARETİNİ İSTERSE KAYBEDİYOR VS DİYEN SA LAK TÜRKİYEDE NE KADAR FAZLA KADIN KIZLIK ZARINI DİKTİRİYOR, KIZLIK ZARI OLMAYAN VEYA CİNSEL İLİŞKİ ESNASINDA KANAMAYAN KADINLAR ÖLDÜRÜLÜYOR HALA HABERİN VAR MI? AVRUPADA VS YAŞAMIYORUZ. TOPLUM GENELİNDE ANKET YAPILSA YÜZDE 70 İNDEN FAZLASI KADINLAR EVLENENE KADAR BEKARETİNİ KAYBETMEMELİ DER MASAL OKUMAYIN.
7. ERKEKLER DE TECAVÜZE UĞRUYOR EVET AMA KADINLAR TARAFINDAN MI GENELLİKLE? HABERLERDE KADIN BİR ADAMI KAÇIRDI ORMANDA TECAVÜZ EDİP TACİZ EDİP ÖLDÜRDÜ DİYE BİR HABER GÖRDÜNÜZ MÜ HİÇ? ERKEKLER DE GENELDE ERKEKLER TARAFINDAN TECAVÜZE UĞRUYORLAR.
8. HERGÜN ONLARCA YÜZLERCE İNSAN (KADIN-ERKEK) VE AYRICA HAYVANLAR BİLE ERKEKLER TARAFINDAN CİNSEL İSTİSMARA UĞRUYORLAR. BUNU ANLAMALIYIZ.
10. BUNUN TEMELDE YATAN SEBEBİNİN (HİÇBİR ŞEKİLDE TACİZCİ VE TECAVÜZCÜLERİ SAVUNMUYORUM ASLA!) TOPLUMUN KADINLAR VE ERKEKLER ÜZERİNDE KURDUĞU CİNSEL BASKIDAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. BİR DOKTOR ADAYI OLARAK DİYORUM BUNLARI ERKEKLER HORMONLARI SEBEBİYLE CİNSEL İSTEKLERİNİ BASKILAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORLAR. KADINLAR DA İSE BU DURUM ÇOK DAHA AZ. KADINLAR TOPLUMUN YARATTIĞI ALGI SEBEBİYLE BİR ERKEKLE EL ELE TUTUŞMAYA, ÖPÜŞMEYE BİLE ÇEKİNİNCE VE YILLAR BOYU BİRLİKTE OLAN İNSANLARIN EVLENENE KADAR CİNSEL HAYATI OLMAYINCA ÜLKEDEKİ ERKEKLERDE SAPIKLIK, SAPIKLIK SEBEBİYLE PSİKOLOJİ BOZUKLUĞU, SAPKINLIK ARTIYOR. BU SEBEPLE TÜRKİYEDE TACİZ TECAVÜZ BU KADAR FAZLA. BU YÜZDEN SOKAKTA MİNİ BİR ETEK GİYİNMEK BİLE BU KADAR ZOR BİR ÇOK YERDE. TOPLUMUN YARATTIĞI CİNSEL BASKI HERŞEYİN TEMELİ. CİNSİYET EŞİTLİĞİ NE ERKEKLER NE KADINLAR İÇİN VAR ÜZERİNE CİNSEL BASKI DA EKLENİNCE SAĞLIKSIZ BİR TOPLUM OLUŞUYOR.
11. TACİZCİ TECAVÜZCÜ KİŞİLERİN EĞİTİMSİZ OLMASI, GENELLİKLE BU KŞİLERİN TOPLUM TARAFINDAN MADDİ AÇIDAN BASKIYA UĞRAMIŞ KİŞİLER OLDUĞU DA ORTADA. AYRICA ADALETİN YERİNİ BULMAMASI, BU KİŞİLERİN ARTIŞINA, SUÇUN ARTIŞINA DA SEBEP OLUYOR. HUZURSUZ TOPLUM HERŞEYE SEBEP OLUYOR.
12. ARTIK BU DURUMA BİR SON VERİLMESİ, TOPLUM YAPISININ KÖKTEN DEĞİŞMESİ VE İKİ CİNSİYETİ EŞİT KILMASI ZAMAN ALACAĞINDAN TACİZCİ, TECAVÜZCÜ, KATİL OLAN TÜM CİNSİYETTEN İNSANLARIN ARTIK AĞIR CEZALARLA CEZALANDIRILMASI GEREKİYOR.
13. BU ÜLKEDE YAŞAMAK HEPİMİZE SINAV GİBİ AMA ERKEKLERLE KADINLARIN YAŞADIKLARI ZORLUKLARIN KIYASLAMASINI YAPMAK BİZİ HİÇBİR YERE GÖTÜRMEZ. ARTIK EMPATİ YAPMAMIZ, FEMİNİSMİ ERKEK DÜPŞMANLIĞI OLARAK GÖRMEMEMİZ, EĞER BİR SUÇLU ARIYORSAK ADALETİ SAĞLAMAYAN DEVLETİ GÖRMEMİZ GEREKİYOR.
14. FEMİNİZM KADIN ÜSTÜNLÜĞÜ DEĞİL KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ ANLAMINA GELİR. KADINLAR BİR ÇOK EŞİTLİĞİ KAZANABİLMEK İÇİN YÜZYILLARCA UĞRAŞMIŞ ANCAK HALA BAZI AÇIDAN ELDE EDEMEMİŞLERDİR. ANCAK ERKEKLERİN YÜZYILLARDIR ÜSTLERİNE YAPIŞMIŞ OLARAK TOPLUMSAL GÖREVLERDE ONLARI BUNALTIP KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNİ BOZMAKTADIR.
@Darkxxside anlamıyorlar gerçekten yorma kendini. Bizde aynı şeyleri söylüyoruz ama onlar bambaşka anlıyor birazdan sende erkek düşmanı olursan şaşırma
@Darkxxside Saatlerdir bunu anlatmaya çalışıyoruz, yemediğimiz beddua küfür kalmadı hemcinsimizde dahil olmak üzre... Hepsini toplasan bir beyin etmez o yüzden anlayacaklarını sanmıyorum
@Mdaydddd Para için birlikte olan ya da evlenen kadına ben saygı duymam. Sadece kendini düşünüyordur. Erkeğin parasını yiyordur ve kullanıyordur... Nafaka yiyen kadından farkı yok.
İnsaf! Adama üzüldüm. Nafaka sadece boşandıktan sonra verilmiyor mu? Boşanmadan neyin nafakasını ödettiriyorlar adama? 1 günlük mutluluk, 4 günlük işkenceye dönüşmüş. Allah yardımcısı olsun.
Evlen, çocuk yap, borç öde. Bunun yerine gidin hayatınızı yaşayın. Şahsen evlenenler ya aldatıyor ya boşanıyor, zor konular, yazık etmeyin kendinize. Yaş 18 ama 10 evlilik yapmış gibiyim.
Bu durumu yaşayan çok erkek var. 3-5 ay evli kalıp 10 senedir nafaka ödeyen onbinlerce erkek var maalesef. Bakanlığı olup adaleti olmayan ülkede yaşıyoruz.
Adalet sisteminin açıklarını iyi kullanıyor bazıları. Bu işi meslek ve gelir kapısı haline çeviren kadınlar var. Nasıl olsa nafakayı, altınları ve eşyaları alırım deyip enayi avına çıkıyorlar.
Çok haklı bence, kimse başkasının kızını ölene dek sırtında taşımak zorunda değil. Çocuk olmadıkça nafaka ödenmesine karşıyım. Herkes kendi hayatını çalışıp kazansın
Suç bu adamda değil suç bu adama oy hakkı verende. Sosyal medyada tanıştığı insanla evlenip bir gün evli kalan üstüne bir de dört yıl nafaka ödemek zorunda kalan adam ve benzerleri bu kıt akıllarıyla kalkıp oy kullandıkları için adaleti yollarda arıyorlar.
Başlık parası eylemini gerici ve saçma bulan kadınlar, yeri geldiğinde boşanınca erkekten başlık parası yerine nafaka alıyor ismi farklı sadece. Her halükarda başlık parasına denk geliyor, bu 'beni aldın evlendin bedelini öde" demek gibi birşey, bu bu şekilde olursa kadınlar asla değer kazanamaz sadece paraya yönelik varlıklar gibi görünüyorsunuz herkesin gözünde.
Kadınlara iş imkanı verilseydi devlet destekleseydi, kocalar karılarının çalışmasını isteseydi ne kadın nafakaya mecbur kalacaktı ne de adam ödemeye... Kötü yönetimin mağduru bizleriz hep...
@JAPANMOTORS Arkadaşım sorunun mu var senin? Neden her konuşmama müdahale oluyorsun? Eski gönderilere de yazıyorsun, delirtecek misin sen beni? Cahilsin seninle muhattap olmak istemiyorum, kadınların giyimine, hakkına, insamların özgğrlüğüne müdahale eden bir aktrolsün, gelme bir daha benim yorumumun altına
@ElektrikliFerari Merhaba sayın kadın düşmanı, yorumda devlete isyan var erkeklere değil. İşyerinde kadınlar üst yerlere gelemiyor cam tavan denen durum var biraz araştır. Çocuklu boşanmış kadın çocuğunu bırakamadığı için çalışamıyor, sosyal devlet burada yardım etmeli. Kadın işi değildir diyen erkekler var nerede yaşıyorsun sen? Ayrıca onca emekçi kadında var bu kadar hak yeme. Düşmanlık yapacağım diye grrçekleri görrmiyorsun.
@ElektrikliFerari ya yeter ne yaşadın bu kadınlarla yaxık sana ne dğşmansın içini kin bürümüş. Yorumda erkeği küçümseyen birşey bile yokken diğer yorumda kıl oldun diye yazıp durma buradan. Yönetimin kadına erkeğe eziyetinden bahsettim neden hala kadın şöyle böyle diyorsun git başımdan cahil. Yese doymaz kadınları zavallı seni
@ElektrikliFerari Bendd erkek düşmanı oldum eşitlendik... Yahu ben bunlara erkrkler hakediyor mu diyorum hasta mısın sen kafayı yicem ya dalga mı geçiyorsun. Evet erkeklerde uğruyor, uğramıyor mu dedim beyin zarın mı kalın almıyor mu?
@ElektrikliFerari Kadına herhalde iş var Arabistam'da yaşamıyorux o kadarda değil.. Ama eşit maaş yok ya da potansiyeli varken kadına az maaşlı basit iş veriliyor yaşadım biliyorum
1 gunluk evli kqlmasi namus davasina doner. Incelerseniz gorursunuz. 3 aydan once bosanmalar namusu zedelemek olarak aliniyor. Madem 1 gunluk kalcakti neden evlendi haketmis !
Bu namus davaları yüzünden cinayetler artıyor... Bu kavram hukuktada toplumda da kaldırılmalı. Kadın sorun çıkarmışsa neden adam para ödüyor ki? Ya da senin kocan sapık çıksa 1 günde boşamaz mısın? Sen ondan zenginsin diye nafaka mı ödeyeceksin o adama? Namus davası ne kadar yobaz bir toplumda yaşadığımızı gösterir, hukuğunda buna göre şekillenmemesi lazım
@IEmir_W hukuk boyle aklini kendine sakla. Hukuk bir kisi icin degisirse onca kadin gunluk iliskinin adini evli oldu olarak alcak ! Istediginiz kadar eksileyin umrumda degil.
@Bodyofnothingness he ben cizdim kanunu. Akillilar beni eksilemis 😃 benim arkadasim evlendi adam sirf kullanmak icin evlendi hemende bosadi geri. Hukuk kadino dusunuyor. Namusuyla kimseyle oynayamazsin diyor. Evlilik ciddi bi muessese zart diye evlenmeyeceksiniz ! Buda sonucu iste neyi kime zoruna gidio
Yahu kadın bırakıp kaçmış adamı ne namusu ya? Bu namus davasıyla alakalı bile değil, kullanmak ne demek ya oyuncak mı bu? Namus değil duygularıyla oynamış o ayrı konu
@Bodyofnothingness tmmda tek tarafli bi gorus bu kadindan dinledinmi peki hayir. Tek tarafli yargilayamazsin kisi kendini hakli gosterir. Kim hatasini der ! Bide boyle dusun. Kadin acaba niye kacti gtti onuda ihtimale al. Hemcinsin bu kimbilir ne gordude kacti !
Bizim toplumun en guzel ozelligi biri bisey deyince hemen bi duyar kasilir. Delinin biri kuyuya bir tas atar. Bi arastrma bi aslini ogrenmek bode karsi tarafi dinlemek bizde yok!
Gördüğüm habere yorum yapıyorum, sadece düğünde yüzünü görmüş birine senelerdir nafaka vermek aşırı saçma. Kadınında nafaka için bu kadar ezikleşmesi ve namus bahanesini kullanması da açgözlülük
Yahu sosyal medyadan görüşmeleri ikisi içinde saçmalık ama evlendikten sonra kaçmakta aşırı saçmalık o süre içinde ne gördü acaba? Ve haberlerde kadın niye açıklama yapmadı? Belalı bir adamda nafaka bile kabul etmez ki kadın... Boşanmıyormuş bile, besbelliki para için yapılmış bir evlilik, bu ülkede çokta uzak bir şey değil anlamak için...
Aynen geçen yolda yürürken bir tane adam bana yan gözle baktı bileklerini kesip cesetini 45 parçaya ayırdıktan sonra şehrin ayrı yerlerinde 5 kat çöp torbasıyla en ıssız ormanlara gömdüm parçalarını sana saygısızlık yapanın biletini keseceksin arkadaş.
Enayi olması... Zorla evlendirilmemiştir diye düşünüyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yazık ya neden böyle bişey olmuş 1 günlük evliliğin nesin’e nafaka ödeyecek ki zaten 1 günlük evliliğe boşanma bile yapılmıyor sadece evlilik iptali yapılır siz nerde yaşıyorsunuz yahu
Kadın kocasından dayak yerse kadını suçla o zaman kendisine sonradan dayak atacak adamı seçtiği için. Hangi kafayla yorum yapıyorsunuz hiç anlamıyorum ama bir şeyi unutmuşum. Sen ve senin gibilerde kafa denen şey yok...
İnsanlar yanlış evlilik yapabilir bu ayrı, sonuçta kanun adaletsiz. Sıkıntı var hukukta. Bu cevaplarla geçiştiremezsin kanunun adaletsizliğini. @ayabasanmaymun
Hep kadini magdur gosterenler erkekleri gormezden geliyor. En mulayim erkek bile sonra gozu donuyor. Bi erkegi bu noktaya getiren kim? Kisacasi her zaman erkek suclu degil
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Anasını sataym ya ben 2 yaşında kızım var aldığım nafaka 340 tl sırf kendini sigortasız gösterdi için nafakada her ay geçikir zaten yazık sisteme bak boşanmada olmadı