Az önce; Fahrettin Koca: “Vakaların artmasının sebebi hepimiziz. 84 Milyon.” şeklinde bir açıklama yaptı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Pandemi çıktığından beri iki defa (2) bir kafeye oturup yemek yemisligim var o da mecburiyetten. Bir yıldır metroya otobüse binmedim ya yürüdüm ya motorla gittim nereye gideceksem. 4-5 defa avm ye gitmisligim oldu o da yarım saat sürdü sürmedi. Ne maskesiz dolaştım ne kısıtlamaları ihlal ettim. Bir dugune cenazeye katildiysam dönüşte bir hafta kimseyi ziyaret etmedim nolur nolmaz diye. Bir defa olsun hastaneye doktor kontrolüne uğramadım..
Şimdi sen çık partinin kongresini yandasinin cenazesini tıklım tıklım doldur sonra gel bana hepimiz sorumluyuz de öyle mi? Sizi değil, sizi başımızda tutanları...
Benim ve ailemin olmadi bende vakalarin artamasinin. sebebi 84 milyon degil mensup oldugu parti ve onun yandasi olan cahiller buna yuzsuz saglik bakanida dahil kendi agizlariyla bir kisi 30 kisiye bulastiriyor dergen 5 bin ile 10 bin kisilik lebaleb mitingler yapan ve bunda kapali ortamlarda yapan. bu yuzsuzler degilmi basit bir hesapla 5bin kisi olsa bir vuruslu olsa iclerinde 5bin hasta oluyor bu 5bini 30la carp 150 bin kisi 7 veya sekiz miting yaptilar toplamida milyon yapar ve bu milyonun bulsalarini dusunun dikkat ederseniz bu yapilan kapali mitinglerden sonra patladi hersey yine bunlarin cahil sahtekar genclik kollarinin asker eglenceleri cabasi oldu
Ev ve ofis arası mekik dokuyorum.. Dışarıda sürekli kafelerde takılan ve virüsü umursamayan insancıkları tebrik ediyorum... Maalesef ki 1 ay tam kapama yapamıyor ve devlet 1 ay vatandaşına bakamıyor... Şimdi bu yorumu eksileyecek tipler olacaktır, fanatiklerdir onlar işte...
Vergi üzerine vergi getirmek kolay ama 1 ay vatandaşa bakmak zor..
Vakaların artmasının 1. derecede açık ara sebebi hala milyonlarca insanın Akp denilen partiye oy vermeye devam etmeleridir.
Zira başımıza gelen olumsuzlukların sebebi o malum kişinin tek başına irade gösterip devleti beceriksizce, sorumsuzca yönetmesidir.
Cevap
130Cevap
İyi bir tablo olsaydı, kendilerini kahraman ilan ederlerdi.. akp ve sayın.. erdoğan sayesinde başardık, dünya da en erken önlem alan ülke biziz gibi nara atarlardı..
Tablo kötü olunca, bu işin sorumlusu "Halk"..
Kimse kusura bakmasın ama "tam kapatma" yapması gereken yerde "normalleşmeye" giden.. Ve... lebalep insanların dolu olduğu mitingleri düzenleyen ve giden de ben değildim..
Her insanın hatası olur, kusuru olur...
Tamam "Eyvallah"..
Ama bunu kabul eder, çıkar özür diler..
Bu iktidarın bu güne kadar hangi hata ve yanlışını kabul edip de özür diledi?
Vaka artışının sebebi sağlık çalışanları değil, eve ekmek götürmek için asgari ücretle ya da yevmiyeyle çalışmak zorunda olanlar değil. Memleketi korumak için çabalayan güvenlik güçleri değil bu artışın sebebi.
Artışın gerçek sebebi kapalı salonları lebaleb dolduranlar, işi gücü olmayıp sürekli sokakta gezenler, pozitif olup bunu düşünmeden insan içine karışanlar ve maske takmayanlar.
Kısıtlamalar yine artacak ama umarım bu artık son olur. Yoksa covid olmayalım derken uzun yıllar geçmeyecek psikolojik sorunlara sahip olacağız.
1 yıldan fazladır evden dışarı çıktığım yok. Kongrelerde o kadar adamın toplaşmasına ses çıkaramadığı için söylüyor. Tabi bilinçsiz insan her yerde var. Yani sokakta maskesiz gezen vb illaki olacaktı. Fakat her ne kadar devletin mükemmel önlemler aldığı söylense de planlama çok kötüydü. Çinde o kadar insanı tek tek evlerinde test eden, hatta bunu birkaç kez yapan bir hükümet varken bizdesadece hastaneye gidenlerin ölçülmesi ne kadar doğruydu? Aşılama konusunda daha ülkenin çok az bir kısmı aşılanmışken başka ülkelere göndermenin ne lüzumu vardı. Bu arada İsrail'de ülkenin yüzde 60'ından fazlasına aşı yapıldı. Ekonomik yetersizliklerden de diyebilirsiniz bana fakat onun da sebebi hükümettir şimdi konuşturmayın beni
Ya bırakın bu işleri. Başlarda vaka sayıları azken böbürlene böbürlene anlatıyordunuz. Hadi keyfi gezenleri geçtim , her gün insanlar işe güce gidip geliyor. Marmaray , metro , metrobüs ve dolmuşlarda insanlar üst üste yolculuk yapıyor. Bu adamın suçu mu virüsün yayılması. en başta vakalar 1000 kişinin altına düştüğünde , her yeri açtınız. Sahiller , oteller insanlarla doldu taştı , tek bir yetkili önlem almadı. Her gün artıyordu vakalar , ama önü kesilmedi. yumurta dayanınca numaradan bir yasak koyuluyor ancak. Virüs akşam 9'dan sonra çıkıyor sanki ortaya. İşiniz gücünüz algı yönetmek. İş icraata gelince fıııssss.
Kimse Kusura bakmasın ama bu suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum şahsım adına.
Ben değilim, hiç üzerime alınmadım.
Kendilerini kadediyorlar herhalde.
Aylarca dışarı çıkıp gezip tozmadim, mekanlar açılınca koşa koşa gitmedim, alışveriş dahi yapmıyorum, çift maskeyle geziyorum 😒Ailemle dahi görusemiyorum, bunaldım artık !
Herkesi suçlayaması doğru değil, en basiti, fırın veya market'te sıra oluyor mesela, mesafeli durmaya çalışıyorum ama arkamdaki dibime kadar yanaşıyor, ileri gidiyorum yine yanaşıyor, böyle insanlara ceza kesilsin öyleyse, onlarla aynı kefeye koyulmamız adil değil.
Bakan 84 Milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı demiş ama artı 4 Milyon Suriyeli mülteci + sayısı bilinmeyen sınırsız Iraklı, İranlı, Afgan göçmeni unutmuş. Daha 2020 yazına kadar İran sınırından Afganların Türkiye' ye gizlenerek girdiği videolar var haber kanallarında.
Pandeminin uzerinden bir yildan biraz fazla zaman geçti. Metrobüse bile 1 kez binmedim. 1 kez kongreye, mitinge, avm ye gitmisligim olmadi. Annemi babami yaşlarinda yasak olmamasına rağmen devletten önce sagliklari için dışarı cikma yasağı koydum. Disariya ciktigimda daha maske zorunlulugu yok iken maske ile geziyor, yasak geldiginde ise cift maske kullaniyordum. Bu 84milyondan ben ve ailemi cikartip sayi vermesini diliyorum 😀
Yooooo sayın Koca bizim artışlarla hiç bir ilgimiz yok biz evimizde uslu uslu oturuyorduk siz dediniz dışarı çıka bilirsiniz diye , siz dediniz çocuklarınız okulla gönderin diye , siz dediniz restoran ve kafelerde otura bilirisiniz diye siz ne dediyseniz biz onu yaptık yani bu sizin ve sizden daha yetkili inanların suçu?
Korona'ya yakalanmadım ve zorunlu olmadıkça çarşı vs. yerlere gitmedim. Kongrelere işlerimden dolayı asla gitmedim! Memurum ve siyaset yasak! Genellikle ikametimin yakın sınırlarında bulundum, soğuk havalarda ve sokak kısıtlamalarında alışveriş haricinde dışarıya çıkmadım. Genellikle hafta içi ev-iş yeri şahsi arabamla tek başıma gidip döndüm. Bir tek geçen yıl Ekim ayında bir arkadaşımın üşengeçliği yüzünden çok büyük tehlike atlattım!
Hadi oradan Fahrettin efendi sizin lebaleb kongreleriniz yüzünden böyleyiz. Masal anlatmayın
Var ya bu sitede siyasi olarak falan gercekten en tarafsızı ve en hakılardansın alkış daha fazla sesimizi duyuralım
Bencede
Sen O Kadar Sözde Sayı Az Diye Milleti Kandır Sonra Sıkıntı Yok De Şimdi de Libya ya Doz Aşı Gönder
Hdp terör örgütü değildir ama buna yakın görusleride davranislarida olabilir ama saygıyı hakeden emekci bi parti akp ye boş değer verilmesi gereken yerde hdp ye verilmeli
ben birşey demiyorum siyaset çok çalkantılı bir segment bana göre
@Berkan26 öncelikle 24 saat siyasi karalama kampanyası yapmıyor aşırı solcu parti Olduğundan muhalif bir parti zaten muhalefet olmadan iktidarın anlamı olmaz ikincisi terör elebaşları ile görüntülenmesi bazı üyelerinin belki uzlaşma yapıp komisyon adı altında gitmişte olabilir medyanın birden fazla kaynaklarını araştırarak bakmak lazım 3. ise algı üzerine bir kampanyası olsa birçok Dogu yerel haklarını kampanyalar ya da kışkırtmalar ile karşılarına alırlardı. Bu Ülkede Yolsuzluk Yapıldı Rüşvet Alındı Hak İhlali Söz Konusu Fetöcü Birçok Elebaşı Üyeleri Ortaya Çıktı Bu Kadar Olayların Döndügü Esnada HDP Bunların Odak Noktasında mıydı Sorarım?
HDP yi savunmuyorum ama kabulda Etmiyorum
Aga Sen Sükunetini Koru Bence
Sana Çok Laf Yaparlar Ondan Dedim 😂😂
😂😂 aman reisim basmasın afakanlar ♥️
@Lapadula çok sabırlısın ben senin yorumları gorüyom benide basıyolar ama KS korkuttu beni yine hesap kapatilmasın😂 sesimi cıkaramıyorum burda bile adalet yok
Doğru Diyor Adalet Yok
@kahveligünler_ evet Hdp o kadar saygıyı sevgiyi hak eden bir parti ki çıkıp mitinglerde bize oy vermezseniz buradan defolup gideceksiniz diyebiliyorlar, ya da mecliste belediye için seçimler kazanıldıktan sonra olduğunda iyi partiyle kavga ederken siz PKK ya gönül vermiş insanlar sayesinde kazandınız bu seçimi diyebiliyor. Hdp kürtlerin partisi falan da değil bırakın bu işleri
Defolup gideceksiniz bi lafı olmadı olduysada bi nedeni vardır
@0.0.0.0 ya HDP nin ve onlara destek verenlerin ne mal olduğunu anlamak için bu kadar uğraş verip anlatmak mı lazım Allah aşkına.. Türkiye düşmanı olduğu alenen açık seçik ortada zaten.. bunlarınki kuru bir inat sadece RTE den nefret ediyorlar diğerleri ne yaparsa yapsın önemli değil onlar için dolayısıyla boş bir çaba malesef ikna etmeye çalışmak
parti tutmak diye birşey yok RTE de benim babamın oğlu değil zaten ancak ortada bir durum var ve eğer bu ülkeyi seviyorsak bir vatandaş olarak olaylar karşısında üzerimize düşen tavrı göstermek herkesin görevidir eğer hiçbirini beğenmiyorsak bile daha az zararlı olanı desteklemek her vatandaşın görevidir ama bugün böyle bir duyarlılık olduğunu göremiyoruz malesef
Buda bakan işte ama ancak boş bakan olur çünkü cidden boş bakıyor gözleri kör sanırım binlerce kişilik kongreleri görmüyor onların suçunu bilincsizligini 84 milyona yüklüyor. Ben evden dışarı çıkmıyorum ve benim gibi bir sürü insan vardır eminim. Hayatını kaybedenlerin hakkı bunun ve biat ettiği kişinin üzerinde olacak. Halk 2023 te bütün bunların hesabını bir bir soracak.
Sende yürek olsaydı çıkar delikanlı gibi derdin ki bu duruma bizi getiren ülkenin yiyici sömürgeci Cumhurbaşkanı ve tayfasıdır ama diyemezsin çünkü hepiniz onun köpeği oldunuz hakimler savcılar polisler bakanlar Allah hepinizin belasını versin inşallah 🤲
Bu 84 milyon sozune ben katılmıyorum..1 yildir 65 yaş üstünu eve hapsedip onlar da sorumlu denemez... sinirdan yabancilara izin verip vatandaşa evde otur denince vatandaş sorumlu olmuyor... bir yildir ben dikkatli davranıyorum, hasta olmadim cok şükür, benim gibi insanlar vakalarin artmasına sebep oldugi söylenemez... saglik bakani dusunmeden konuştu
ben evimden dışarıya çıkmadım akrabalarımı iki senedir görmüyorum.
işten eve evden işe.
her türlü sosyal aktivitemi sonlandırdım.
şimdi ben mi suçluyum?
sayın bakan 84 milyon diye genel konuşmasın ! özele insin mesela ilk iş olarak genel başkanının vazgeçemediği kongrelerden bahsedebilir !!!
O zaman şöyle derler niye kongreler yapıldı virüs biline biline
Turistler neden maskesiz ülkede doviz getiriyorlar diye hiç bir kural tanımadan fink atıyorlar
Aşılar nerede virüs kendiliğinden bitecek biz aşılamaya geçeceğiz falan filan say say bitmez ama kolayı var at suçu başkasına çık işin içinden mesela
Krdeşim bir senedir ne yaptıysak olmadı olmuyor
siz ne yapacaksınız onu söyleyeceğiniz yerde şu kadar aşı aldık sağlık sektörümüz iyi diye övünüyorsunuz ancak tamam iyiyse madem hadi bitirelim şu işi yok değilse niye milleti kandırıyorsunuz
aşı aşı dediniz aşı felan yok ortada ne zaman haber açsam kendilerini övüp kapatıyorlar
bu iş millet kapanmadan bitmez ya kapatacaksınız ya aşı bulacaksınız başka yolu yok bu işin hergün aynı şeylerden gına geldi bişey yapamıyorsunuz işte
Bakin almanyaya gittim,
Almanya yaya, caddede araba yok, , yayaya kirmizi yanmis, yesili bekliyor, kesinlikle gecmiyor..
Türkiye yayaya kirmizi sagdan biri, soldan biri karsiya gecmnek icin atliyor.
Almanya 80 miylon üstü nüfus, Türkiyede 80 milyon nüfus, hangi Ülkenin vatandasina hizmet etmek, yönetmek isterdiniz?
bir insan hata yaptı mı ne der? ah akılsız başım der. ah akılsız kalbim, ah midem, bacağım vs. der mi? Onlar sadece akla uyarlar. Peki bu durumla karşılaştırırsam bizi yöneten güya akıl sahibi kim? Siz olmayasınız? İlk zamanlarda iyidiniz ama şu an iyi değil pandemi politikanız.
maske takma kalabalığa gir bilerek insanlara hapşur sotelerde kumar oyna içkili fuhuş partileri ver yatlarda polis baskın yapıncada fare gibi saklanacak delik ara aşağıda yorum yapanlar az yiğit olunbe🧠 cehüpe ucube partisi olduğunuz bin km öteden çok belli oluyo🤢her haltı yiyin bide suçlu hükümet oh ne ala memleket incin bözlükten kopup gelmişler burıya
Hayir bakanım ben mitinklere katılmadım kusura bakma o katilanlarada hakkımı helal etmiyorum sizde biraz kabullenseniz su mitinkleri😂
Kongeleri yapmayın Tayyip diyemeigi için burda bu saçma sapan açıklamayı yapmış Süleyman soylu un annesinin cenazesinde tıklım tiklimdi ve kendi de vardı sorumlu olanlar cezalarını cekmeli
Pek inandırıcı ve samimi gelmiyor bu herif bana kim ne derse desin, tuhaf bir antipati oluştu bende ilk gördüğümden beri.. Kimdir nedir o bile belli
değil bir gecede türedi sanki 🤣🤣
Kongreler hakkında soru soran gazeteciye, bunu gündemde tutmak kimsenin yararına değil diye açıklama yapıyorsunuz. Hadi hep birlikte günlük 55 bin vakayı gündemde tutalım. Vakaların artmasının sebebi sizsiniz, halk değil.
Türkiye'de devlet yönetmek kadar kolay bişey yoktur. Hiç sorumluluk almazsın.
Hiç bir zaman suç halka atılmaz. Kendi kendimizi yönetebilsek sizi seçmeyiz. Ne gerek var bunca bakana, milletvekiline vs vs.
Benim bir suçum yok o yüzden bana sallamasın yoksa ;
https://m.youtube.com/watch?v=ilYXeMqEcLkBen evdeyim daha ne yapmamı istiyorlar acaba kendimi tuvalete mi kitleyeyim kilere mi kapatayım kör kuyularda merdivensiz mi kalayım ne yapayım daha
Adam haklı valla hala dengesiz gibi boş sürtenler yüzünden bulaşıyor iyice maskesiz gezen, virüslü iken dışarı çıkana hakkım haram olsun vebalimden yakası bir araya gelmesin.
Ben değilim, evde benimle yaşayan ailem de değil. Ama bu Fahrettin kişisinin kabahati çok büyük. Kendi beceriksiz ve kifayetsizliğinin suçunu halka atmaya uğraşıyor
Hayır ben mümkün oldukça dikkatli davranıyorum ama dışarı çıkınca sanki salgın olduğunu bir tek ben biliyorum gibi geliyor. Çok rahat ve özensiz davranıyorlar. Sorumsuzlar yüzünden kendimizi koruyabilmek için biz evlere kapandık
Ben virüs oldumda kendimi çok ıyi korudum kimsenin hakkına girip bulastirmadim. VE hala maskesiz cikmam disari
Komşumuzun kızı çalışıyor patronu demiş kovid olup işe gelene 500tl vericem günlük diye
Böyle zihmiyetler oldukça zor bitmesi
Doğru demiş hala toplu taşımada koltuk kapmaca oluyor :)))))
Çok şükür korona olmadım kimseye bulaştımam mesafe eldiven maske dezenfektan 4 lüsü ise geziyorum.
Evden gerekli olmadıkça çıkmıyorum , her şey eve geliyor.
pandemi başından beri oldukça dikkatliyim. kalabalığa girmem aile toplaşması sevmem arkadşa oramından uzağım. mecburiyetten bi markede giderim ondada önlemimi alırım. sayın bakan kusura bakmasın kendi becerksizliklerini bize kakmasın.
Hahahah. Bunu diyen kendisi mıymış? İlginç doğrusu. Partilerin kalabalığına da yorum yapsaydın a Koca!
Umumi reisinizin Lebaleb dolu diye övündüğü kongreleriniz bu işin fitilini ateşledi diye düşünsen daha isabetli olur.
Kongreler lebaleb!! Doluyken akşam ve hafta sonu evinde oturan gündüz sadece işine giden (herkese 5 maaş bağlanmıyor) insanları suçlamak...
Benim bir suçum yok 😊
Konunun uzmanı değilim ama bence vakaların bir önemi yok. Sars-Cov virüsüyle ölen çok az insan var. En cahilce yorumum bu olsun.
13 aydır evden çalışan, kimseyle görüşmeyen, sosyal hayatını market alışverişine indiren biri olarak beni, ailemi hatta arkadaş ve akraba çevremin büyük çoğunluğunu o listeden düşmeleri gerek. Başarılı olunca onların başarısı, tersi olunca siz sorumlusunuz. Yok öyle bir dünya.
Oldu gecen sene hastalık basında ümreye yollamıp hasta olarak ülkenin 4 bir yanına yollanan insanlara ses edemedim yol gecem hanı olan sınırlara laf söyleyemedim
83999999 demeliydi. Beni neden katiyorsun sayin bakanim.🙂
Saka bir yana. Elbette 84 milyonun tamaminin sucu yok. Sayin bakanımız gayri ihtiyari bir yorum yapmis.
Daha corona olmadım o yüzden birisine benden yana virüs aktarımı olmadı ama bende aynı şeyi düşünüyorum kurallara yasaklara uyan yok hükumetin kriz yönetimin de aksaklıklar var
Dinlemiyorum bu adamı güya çok iyiydi, özel hastane sahibi bakan😅 Lebaleb kongreler hakkında soru geldiğinde cevap veremeyişi benim için yeterli bi cevaptı.
15 gün komple yasak getirecek göt yok boş boş konuşuyor cumartesi dışarı çıkma yasağı var iş yerinden izin belgesini cebine koyan geziyor madem yasak izin cikarttirma kardesim
Bı bakıma şöyle düşünüyorum bazı kesimler yüzünden bu tek adama oy verenler yüzünden bu haldeyiz bir kişinin insiyatifine kaldık Allah sonumuzu hayır etsin bu adamla zor ama..
Trajikomik. Kongrelerde binlerce insanın birarada olmasına, lüks otellerde partileyenlere sesleri çıkmaz emekçiye "Babana söyle de 900 tl daha çeksin." diye caka satılır. Pandemi de sınıfsal.
en az 3 milyonu suriyeli başkanım bu da mı bizim hatamız
Adam akıllı ceza vermiyorlarki. Sanki virüs sadece hafta sonları yayılıyormuş gibi hafta sonları sokaga çıkma yasağı getiriyorlar.
Çok saçma konuşmuş!
Kendilerinin gerekli tedbirleri alamaması ve yaptığı kongrelerden dolayı artık olmuştur ancak.
Kesinlikle benim suçum değil çocuğumu hava almaya bile çıkarmıyorum korkuyorum ama sorumsuzlar yüzünden nedense kurunun yaninda yasta yanıyor. Sorumsuzlara hakkimi helal etmiyorum!!!
Artmasının tek sebebi devleti aliyye dir karar neyse biz ona uyuyoruz para vermemek için yapılan direnişte yanan halk oluyor göz göre göre yapılan kongreler de şantisi
düzgün biçimde türkiye’yi kapatamadılar şirketleri kapatacaklardı ama türkiye’nin maddi durumu işçilere değilde başımızdaki devlet parayı abık subuk harcadığı için türkiye’yi kapatamadılar ve durum bu
Sorumlusu biz değiliz 30.000 vaka varken sınav yapan milli eğitim bakanı, kongrelere 20.000 kişi toplayan ve daha kendi halkını aşılamadan Libya'ya 150.000 aşı gönderen Cumhurbaşkanı.
evden çıkmamaya o kadar dikkat ediyorum ki ama etrafta görüyoruz herkes dışarıda geziyor ben böyle dikkat ederken başkalarının umursamaması sinir bozucu
vakaların artmasında halkın hiç bir suçu yok gevşek tedbir alırsan kimse yıllarca uyamaz insan psikolojisi duvar değil çöküyoruz belli zamandan sonra mecburen nolcaksa olsun artık diyip işe de gidiyoruz ee işe gidip kalabalığa girebiliyorsak dışarı da çıkabiliyoruz zamanla esnetiyoruz kendimizi devlet bu günler için var işini sağlam yapsaydı böyle olmazdı
Ben kurallara faxlasıyla uyuyorumm da
Ya siz neden kongrelere müsade ettiniz bunu bir açıklayın bakalımm insanlarıı ma. L yerine koydunuz
Bir de o kongrelere giden lerde ne bileyimm...
Hastaneye gitmem lazım gidemiyorum virüs kaparız kaptığımızı farketmez başkasına bulaştırırız diye. Kendisi önce lebalep dolu akp kongrelerine bir kaç kelam etsin de ondan sonra konuşalım
Altın günleri düzenleyerek çevremi kışkırtıyorum, payım büyük.
Ben naptım aw aylardir evdeyim sen onu sıkıyosa padisahina soyle gece gece sonir olduk yine aw ya
Sinir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?