Ayasofya İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki akademik görevine geri döndü. Boynukalın, görevden alınmanın ardından açıklama yaptı.
Siyasete pek sık giren birisinin orada olması abesti. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın görevinden alındı! Kararı nasıl buldunuz?
şu ortaçağ araplarının uydurdu törelerini şeriat diye kakalamaları adamı delirtiyor cehennem fobisi olmasa bır ınanan bıle bulamassın ınsanlar korkudan bole sacmalıkların her harfıne ınanmak ıstıyorlar bu gun bırıne gıdıp bır yasa kuracaz bosanmayı nasıl yapalım dese en gelısmıs tıp bıle evlenırken beraber karar verdıler boşanırkende beraber karar versınler öyle bır yasa yapalım der ama bakıyoruz allah öyle degıl 3 kez esıne ımada bulun sabah ogle 3 ımada bulun boşanırısın yanı kuranın tanrısı bugunku sokaktakı magandadan daha kalıtesız dusunuyor bunun sebebı o kıtabı yuksek bır varlık yazmadı bellıkı kadından korkan cahıl ortacag arapları yazdı ve bosanmayı erkegın 3 sozune bıraktı ıslama gore bosol demene bıle gerek yok 2 farklı anda annemın sırtı gıbısın artık bana dersen karına iş bıtıyo bu evrensel bır ıfademı ıste CEHENNEM FOBISINI COK YASAYANLAR BU SACMALIKLARIN HER HARFINE INSANCIL SEVGI ICERMESEDE KÖLE GIBI KORKUDAN INANIYORLAR BU NEDENLE İstanbul SOZLESMESINE KARSIYDILAR YANI CEHENNEM FOBILERINI AL 1 TANE MUMIN BULAMASSIN
Yavv adam bir de Prof. muş.. Çok merak ediyorum bu prof olamanın şartları nelerdir? Yıllardır KS de yazıyorum benim de en azından bi doçent olmam gerekmezmiydi? Yazıklar olsun bu haksız düzene :)) Neyse cami imamı Mehmet şimdi prof olarak işine devam edecek. Onun için Ayasofyanın ilk imamlığını yapmak büyük bir getiri oldu.
İşini yapsın sadece. Toplumun düşüncelerini etkileyebilecek bir görevi icra eden insanların buna özellikle hassasiyet göstermesi gerekiyor ki imamlık da buna çok müsait bir meslek. Siyaset yapmak istiyorsa da görevini bıraksın, muhakkak ona güzel bir yer verilir akp saflarında.
bence butun imamlar diyanetteki herkes gorevinden alinsin.. TC devlet butcesinden cikarilsin, diyanet kapatilsin... bu kurumlara verilen kaynak ile Yapay zeka, nesnelerin interneti, software üzerine eğitim veren devlet fakültelerine akratılsın, hiç imkanı olmayan Türk çocuklarına karşıksız burs olarak verilsin, Yapay zeka ve mekatronik bilim ve üretim tesisi kurulsun bu okutulan çocuklarla birçok alanda Türk patentli cihaz ve otonom sistemler üretilsin. Türkiye kaynaklarını bilim ve teknolojiye harcasın argeye harcasın, ibadet etmek isteyen evinde yapsın...21 inci yuzyilda ibadethanelerin bence yeri yok bilim atölyerine çevrilmeli...
Her yerde görevden alındı deniliyor, kendisi Şaban misali ''beni siz kovamazsınız ben istifa ediyorum'' diyor...
Sayın Hocam, sizin ipiniz Ak Parti Meclisinden size ''herkes işini yapsın'' mesajı verildiği an kesildi, bunu herkes biliyor, Allah ise şüphesiz biliyor. Hala siyaset yapıp ''milli irade'' filan anlatıp şirin gözükmeye çalışmayın, hepimiz din kardeşiyiz... Hayatınızda başarılar dilerim, bizim camiinin imamı yaşlandı, bekleriz...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
AKP'nin amacını erkenden ifşa ettiği için görevden aldılar Baktılar ki halkın şeriat tepkisi yükseliyor, önce adamı susturdular sonra görevden aldılar Onu alınca susacağımızı sanıyorlar heralde Kimse bu ülkeye şeriat getiremez. Kan dökeriz.
Çok doğru. İmansız değilim gencler. Ama kendine bir kemik kitle olusturuyordu. Bir tahtta iki bas olmaz derler. Adam dogru olsun yanlış olsun padişahlar krallar bile kardeslerini sırf risk olmasin diye öldürüyordu.
Olduğu gibi anlatmıyor, kendine göre şeyler katıyor. Sadelikten uzaklaştırıyor. Ben elhamdülillah müslümanım ve dinimin en doğru şekilde tebliğ edilmesini isterim.
@digerkam1i tek bir sorum var sana İslamı yanlış anlatıyor demen için ilim sahibi olman lazım. onun söylediklerini, ayet ve hadislerle çürüten lazım. İslamı çok iyi biliyor olman lazım, senin bilgin ne ki yorum yapıyorsun, İslamı şartını sorsam googleden bakarsın, kalkmış hoca yorumluyorsunuz tırrrrek
Aklı belden aşşşşağıda olan kardeşim ben islâm yanlış din demiyorum. Şu an birçok kişi dinden uzaklaşmışsa sebebi kendi düşüncelerini de katmalarıdır. İmam var kaç kadınla evlenmiş gözü doymuyor adinin adaleti sağlayamıyor bir karısını seviyor diğerini dövüyor bu mu islamı anlatacak? Ben her hoca yanlıştır demiyorum ama yanlışa yönelenlerin sebebi de yanlış yönlendiren hocalardır. (çok eşlilik farz değil, adaleti sağlanabilirse uygun olur bu adaleti de sağlayamayacaklarına göre tek eşlilik uygun görülür)
Seni okuduğunu anlamaya davet ediyorum. Aynı şeyleri söylüyoruz aslın da öylemi. Sen ilkokulu kaçyılda bitirdin? Türkçe dersi aldın mı sen? Tekrar baştan aşağıya bir daha oku yazdıklarımızı ama yavaş yavaş oku hatta heceleyerek oku. Hızlı okuyup anlamıyor olabilirsin
'Tez vurun kellesini' döneminde yaşadığımız için şaşırmadım. Özgürüm diyen kendini kandırıyor bu ülkede. Özgürlük herkesin yararlandığı bişeydir, mal mülk gibi kişiye özgü bir durum değildir
Ülke henüz hazır olmadiginda bazi cümleleri kurmak sıkıntı oluşturuyor soyledikleriniz dogru olsa bile. Umarim gerekli zemin oluşur ve adalet ve hoşgörü paydasinda buluşan yeniden yukselisimizin temellerini atarız insallah
Yanlış buldum. Bu ülkede din adamı olup dinin emirlerini anlatmak, söylemek, çoğu Müslümanı rahatsız ediyor. Oysa ki gayrimüslimlerden bu kadar ses çıkmadı. Bence herkes kendini sorgulaması lazım
malesef.. bu ülke azınlıkların.. istekleri talepleri doğrultusunda.. ciddi bir zafiyet içerisinde.. belki ben göremesemde.. bir kaç nesil sonra bu azınlıklar.. gerçek anlamda hak ettiklerini bu memleketin tokatını yerler...
Ben kendisini tanımıyorum sadece twitterda bi tweetini görmüştüm sanırım faizle ilgiliydi yanlışım varsa düzeltin, ve doğru buldum yorumunu, sonuçta dini açıdan yorum yapmıştı