İnançsızlığı "Piskolojik sorun" olarak tanımlayan İslam dini hakkında bir çok kitabı olan İlahiyatçı Yazar Talha Hakan Alp Deist olduğunu açıkladı.Aciklamasi burda
Zorunlu açıklama!
Epeydir açıklamak istediğim ama başta arkadaşlarımın uyarıları ve başka nedenlerle açıklayamadığım şahsımla ilgili bir gerçeği artık açıklamalıyım.
Hayli zamandır inancımla ilgili kuşkularım var. Sebep ve detaylarına giremeyeceğim. Sorgulama ve arayıştayım.— talha hakan alp (@hakantalhaalp) March 31, 2021
Gittikce daha fazla insanin Islamin ne oldugunu anlayip onu terk etmesi hakkinda ne düsünüyorsunuz?
İnançsızlığı "Piskolojik sorun" olarak tanımlayan İlahiyatçı Yazar Talha Hakan Alp Deist oldugunu acikladi?
Peki ya sonradan Müslüman olanların sayısının giderek arttığından neden bahsetmiyorsun? İşine geleni konuşursun gelmeyeni konuşmazsın. Objektif değilsin bi kere. Zavallısın.
Para icin Müslüman numarasi yapan kisiler. YouTube'da cok var. Ünlü olmak isteyen yabanci YouTuber Müslüman numarasi yapiyor, Müslümanlar sonra Videolari tiklama delisi yapiyor.
Yaaa evet yaa hepsi de uydurma zaten! https://youtu.be/B1EvEkF7ikE Bu da mı yalan? Adam Koreli. Katolik bir ailenin çocuğu. Ve sonradan öyle bir Müslüman oluyor ki şu an YouTube'da tek amacı İslam'ı yaymak. Ve başarıyor da. Hadi buna da yalan de. 😂😂 Ben sana açmaktan yoruldum sen boş konuşmaktan yorulmadın
Bu koreliyi gösterdin kendimi milli piyangoda kazandim gibi hissettim. Bu Koreli para icin Müslüman olan kisilerden iste :D Tam dedigin kisileri örnek verdin ya hahaha
İslamın ne olduğunu anlayıp onu terk etmek lafını kullanan birisinin sorduğu soru objektif olamaz belli ki kendi görüşünü ve gördüğü 3 5 kişiye dayanarak aklınca yargıda bulunan birisidir ve sorusu ne kadar ciddiye alınır tartışılır.
Bu haberdeki zatı tanımıyorum ama inançsız insanları böyle nitelemesi yanlış aynı senin sorunda yaptığın gibi. Herkesin inancı kendini bağlar başkalarına laf düşmez.
Islami gördüm Müslüman oldum diyen birisinin görüsü ne kadar objektif oluyorlarsa, Islamin ne oldugunu anlayip onu terk etti diyenin görüsü o kadar objektiftir...
Kolaya kaçıp kafasına eseni yapmak için abi ben ateisyim yhaaa çok cool ya kafasında bir adamsın zaten nickin ilgi meraklısı bir çocuk olduğunu gösteriyor. Yani ciddiye alıpta öyle uzun uzun yazmayacağım sana. Gazali'nin bir sözü vardır: Bir delille 40 alimi yendim de 40 delille 1 cahili yenemedim.
Aynı kalibrede olmadığım ilgi delisi insana söyleyecek bir şeyim yok aynen. Önemli savunma şirketlerinin birisinde çalışıyorum ama sana göre inanca sahip olduğum için aklımı da kullanmıyorumdur kesin hani inançlıyım ya.
Yani ateist çocuk öyle işkembeden insanları sınıflandırarak havalı veya zeki olmuyorsun haberin olsun.
Senin gibiler ne hikmetse biraz sayısı artınca ve anonim platformlar yaygınlaşınca etrafta inançlılara sallama cesareti bulmaya başladı kendilerinde.
Bence böyle bir meydana çıkıp inançlı insanlar cahildir itirazı olan var mı diye bağır biraz da cesaretini öyle görelim.
Bana iskembeden siniflandirma yapiyor diyor kendisi yapiyor farkinda degil. Anonim sitelerin güvenligi deyip cesaret falan demis.
Iyi bir konuya degindin, Böyle cevap vereyim:
Diyanet baskani cikip Deistler, Ateistler sapik diyebilirken, bir Ateist cikip neden Müslümanlar daha cahildir diyemiyor mesela?
Müslüman Ayasofyada Namaz kiliyoruz diye agizi köpüklü orgazm yasarken, Israil'deki Mescidi Aksa senagog olacak diye "Zalim Israil, katliamci israil diye" neden kuduruyor?
Bence Meydana cikin, cogunluk gücünüzü kullanmadan, insanlari siddet ve hapis ile tehtid etmediginiz özgür bir ortamda tartisalim, Müslümanlarin, Islamin ve Muhammedin ne oldugunu bir görelim. Var misin?
Haa bence "Ben önemli yerlerde calisiyorum, cok zekiyim" falan deme. Ne kadar yükseklere ucarsan düsüsün o kadar agir olur.
Ben sana bunun sonunu simdiden söyleyim. Cevap veremeyeceksin, kacip gideceksin.
Seni ciddiye alamıyorum ki bir de tartışmaya tenezzül edeyim ama madem çok istiyorsun şu yazdığına cevap vereyim en azından. Dinen sapkın ilan edilmekle kendi kendine zeka düzeyi ölçmek ayrı şeyler ama bunun ayrımına varamıyor bazı kişiler.
Ayasofya 1453 yılında İstanbul fethedildiğinde cami yapılmıştı zaten daha sonra müze yapılmış olsa da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi tapulu mülküdür ve biz nasıl istersek öyle tasarruf edebiliriz bu sadece Ayasofyaya özgü bir durum değil yani benim için cami olup olmaması önemli değildi ama oldu diye de çıkıp ağlayacak değilim sonuçta devletimize ait bir mülk. Mescidi Aksa hukuken 2 devletin sınırları içerisinde yer alan bir yapı yarısı İsrail yarısı Filistin hakimiyetinde olan 2 farklı inancı doğrudan ilgilendiren bir yapı eğer bu 2 durum arasındaki farkı anlamadan bunu örnek verebiliyorsan bir de üzerine sokakta birilerini tartışmaya çağırabiliyorsan harbiden bu deli cesaretini takdir ettim. İsrail çoğu bölgeyi işgal etmiş olsa da hukuken tanınmıyor haberin olsun yani bu meseleyi öne atmadan önce gerçi bu senin kendi fikrin değil klasik ateist sallamalarında bu örneği çok görüyoruz.
Artı olarak bu ülke her dini inanca ve inanmayan insan türüne sahip ve gayette sorunsuz şekilde yaşanılan bir ülke ama nedense ilgi delisi bazı ergenler sanki sokaklarda ateist kesiyorlarmış gibi algı yaratmaktan ve kendini zeki diye ayrıştırmaktan çok zevk alıyorlar. Ama inançsızlığınızın zeka ile bir alakası yok bunu bil yani öyle kendinizi inançsızsınız diye zeki sanmayın boşuna. Eğer çok zeki olduğunu düşünüyorsan burada insanları dinine göre zeka tasnifi yapmayı bırakıp ülkene veya dünyaya yararlı birisi olmayı deneyebilirsin belki daha çok ciddiye alınabilirsin.
Konu Ayasofyanin kimin oldugu degildi ama. Konu Ayasofyanin camiye cevirilen bir kilise olup, Müslümanlarin buna orgazm yasamasi ayni sekilde kendilerine yapilinca zulüm, katliam ve isgal hakkinda konusmasidir.
Birde bu ülkede her inancta insanlar problemsiz yasayabiliyor dedi ya... Bu ülkede kiliselerde can caliyor mu? Bu ülkede Ateistler acik bir sekilde din hakkinda düsüncelerini söyleyebiliyor mu?
Madem bu ülkede farkli dini görüste olan insanlar düsüncelerini serbestce ifade edebilirken en basta kendin neden "Anonim sitelerin verdigi cesaret" gibi bir cümle kullandin? Sana göre gercek hayatta bu insanlarin bu düsüncelerini ifade edebilme özgürlükleri yok?
Avrupanin ortasinda Müslümanlar misyonerlik yapabilirken, bunu Gayrimüslümanlar Türkiyede yapabiliyor mu mesela?
Evet inanciszligin zeka ile alakasi gayet var. Muhafazakar kitlel genellikle diger kitleden daha cahil...
Ben hem zengin hem Müslüman pek insan görmedim. Genelde Müslüman görünen zenginler fakir müslümanlari kandirip sömürüp zenginligine zenginlik katiyorlar.
Zekat denen şeyden de haberin yok sanırım. Hani "zengin" ibadeti. Güya size göre zenginler fakirleri kandiriyormuş ya😂 ondan mallarının zekatını veriyorlar zaten. 😂😂😂 Azıcık beyin oksijensiz rica ediyorum azıcık kullanın şu beyninizi
Ben mi Müslüman değilim? 😂😂😂 Dinden haberi olmayan sensin. Ateist forumlarda dini kaynak bulmaya çalışacak kadar zavallısın. Ben 7 sene araştırdım bu dini. Senden bin kat iyi bilirim. Boş yapma ikile
Istanbulu örnek alalim. Hangi Semtlerin belediyelerin yerlileri daha zengin. Muhafazakar insanlarin oturdugu yerler mi, yoksa daha seküler dinden uzak insanlarin oturdugu yerler mi...
Her semtin zengini de var fakiri de. Bu ülkede tonla zengin var. Ha bi de bu ülkedeki insanların çoğu Müslüman olduguna göre otomatik olarak bu ülkedeki zenginlerin çoğu Müslüman 😊
Aaa ama pardon yaa siz zengin camiasını pek bilmezsiniz. E haliyle zenginler içinde ne kadar çok Müslüman olduğunu da bilmiyorsunuz. Anlıyorum ben sizi 😊
Her semtin zengini fakiri var diye birsey yok. Belediyeler arasindaki ev ve kira fiyatlari en basta cok farkli.
Soruyu tekrar soruyorum. İstanbul'da fakirlerin yasadigi semtler daha muhafazakarken, zenginlerin yasadigi semtler neden daha seküler daha dinden uzak.