Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedildi. İşte madde madde Türkiye'yi sözleşmeden çıkmaya iten o nedenler:
İstanbul Sözleşmesi'nin LGBT ideolojisi savunuculuğuna indirgenmesinin; LGBT'nin bazı kesimler tarafından meşru evrensel hukuk normu şeklinde dayatılmasının önüne geçmek. Milli ve manevi değerler, Türk aile yapısında LGBT propagandasının oluşturduğu rahatsızlığı gidermek. LGBT ideolojisi üzerinden inşa edilmek istenilen diplomatik ve siyasi baskıyı engellemek. Kadın hakları meselesini LGBT odaklı tartışmaların tahakkümünden kurtarmak. Sözleşmenin toplum değerleri ile bağdaşmayan kısımlarının, Türkiye'nin kadına şiddet ile mücadelesine ve kadın hakları konusundaki adımlarına gölge düşürmesini engellemek ve LGBT'yi işaret eden ifadeler sebebiyle rahatsızlık duyan kesimlerin kadına yönelik şiddete karşı desteğinin konsolide edilmesine olanak sağlamak. Bir devlet politikası olan kadına şiddet ile mücadelede iç hukuka dayalı uygulamaların iyileşmesine odaklanmak için gerekli olan zihinsel paradigma değişikliğinin önünde engel olan cinsel yönelim unsurunu ortadan kaldırmak. Reform paketleri içerisinde kadına şiddet ile mücadele ve kadın haklarının iyileştirilmesi ile ilgili bölümlerin ön plana çıkarılması. üzücü...Görselini en iyi ifade eden kısa notunu buraya ekleyebilirsineşcinsel değilim ama #lgbtyidestekliyoruz#istanbulsözlesmesiyaşatır
Güncellemeler
+1 yıl
Bu haberi buraya yazalı daha üç gün oldu ve dün Türkiye'de 6 kadın öldürüldü...
İstanbul sözleşmesini LGBT bireyleri bahane ederek feshedilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Lgbt zorları ne bu insanların şöyle insanları dıslamasalar keşke ve bu onlar için bahane de oldu onunla birlikte kadınların hakları yine korunmadı bana kalırsa nerden baksan bu iki grubun lgbt ve kadınlar hatta hayvan haklarını daha çok isteyen biri olarak hala bu adama oy verecek değilsiniz vereceğiniz taktirde sıra herkeste olabilir tüm canlılar da Ve ben bir röportajında eski röportajında eşcinselleri desteklediğini görmüştüm şimdi ne değişti
lgbtden neden bu kadar rahatsızlık duyuyorlar? ben 9-10 yaşımdayken yönelimimi farkettim. yine aynıyım! 15 yaşındayken de sokak ortasında sarhoş bir adamın laf tacizine maruz kalmıştım. cevap da verememiştim saldırır diye. Lgbt bireyleri kafa mı kesiyor, adam mı öldürüyor, insanları taciz mi ediyor, çocukları taciz mi ediyor? Ne yaptık size? hiç duydunuz mu bir biseksüelin eşcinselin bir insana saldırdığını?
4
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
çok haklısınız sizlerin sonun kadar arkasındayız üzülmeyin :)
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Fes edimesinin nedeni gündem değiştirmeye çalışmaları. Merkez bankası başkanının görevden alınmasının haberlerinin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Neden iki kararı üst üste aldılar sanıyorsunuz? Tek ve gerçek gündem olması gereken ekonomiyi konuşmayalım diye yaptılar.
rte Allah uzun ömür versin allahtan belanı bul ve ölen o 78 günde 78 kadının ahı senin ve ailenin üzerinde olsun sizden çıksın başka hiçbir dileğim yok sik kafalı
Lgbt’li insanların desteklenmemesi kadar hatta aşağılanması kadar saçma bir şey yok... hatta birinin destekleyenlerde onlar gibidir diyerek aşağılaması çok saçma çünkü bu aşağılanacak bir şey değil... insanın içinden gelen bir tercih o kadar
Lgbt olmak neden kotuleniyor. Yillardir taksime giderim Hic eli silahli oglan görmedim. Bence herkes hayatini yaşamalı. Kadin değeri olmazsa kimle evlenecegiz? Kiz kiza takilmak bile sapikliga girecek nerdeyse. kanunen
Aptallık diyorum. LGBT’yi desteklemiyor. Cinsel yönelim fark etmeksizin şiddete dur diyeceğiz diyor. Bahane işte.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
#istanbulsözleşmesiyaşatır Lgbt 'liler de bir birey bir insan, tabi sadece çoğalsın diye var milli bilinç, o insanlarda daha fazla milli bilinç vardır ne olursa olsun, lgbt' li bir birey değilim ama #lgbtyidestekliyoruz. O kadar.
Oy toplayacaklar oy bir yerleri tutustu bunu kullaniyorlae
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şuara suresi 165-166. Müslümanlar çoğunlukla olduğu için mantıklı. Kim daha çoksa onun sözü geçiyor, bu olay dünyada böyle. Evet bende desteklemiyorum. Sapkınlıktır.
Ayet var, ayeti inkar edince müslüman olacağını mı sanıyorsun? Kitaplara iman ederken bir ayeti bile kabul etmemezlik yapamazsın. Kısaca Allah yasaklaşmışsa doğuştan falan diye bir şey olamaz. Al oku tr.sputniknews.com/.../