Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Resmen medeniyeti ortadan kaldırmak yerine İslamcı otoriter devlet olmak için nakış gibi işleniyor ülke. Bu başka ülkede yapılsa bunu yapanı çoktan iktidardan indirmişlerdi.. Ama bizim ülke de koyun ve cahiller olduğu için şak şak yapıyorlar, karşı çıkanı da ortadan kaldırıyorlar. Bunu destekleyenler hiç mi anlamıyorlar acaba amaçları ne? Amaç gelmiş geçmiş tüm özgürlüğü ortadan kaldırıp, kadının ezildiği erkeğin yüceldiği bir toplum yapıp yobaz bir Müslüman devlet olmak. Arabistan bile diyemiyorum çünkü onlarda bile kadınlar girişim yapmaya ilerlemeye başladı biz geriliyoruz daha da... Binlerce ülkenin arasında tekiz belkide.. Atatürk arması neyinizi rahatsız ediyorki kaldırıyorsunuz bari bunu da açıklasınlar? Andımızda rahatsız olmanıza sebep olan kelime doğru olmak mı dürüst olmak mı? Tek adam rejimi budur, resmen tek başına bir tarihi yok ediyor.. Atatürk için yaptıkları yasakları kadın cinayetleri için yapsalardı şu an bu kadar yozlaşmazdık. Sesini çıkaranda az bu yüzden bu adam her istediğini yapıyor. Bu koyunlar ne zaman güdülmekten sıkılacak acaba?
150 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAtatürk ü kimse kolay unutturaamaz başarısı bunu yapanları gölgede bırakır. Yaptığı onca şeyi gölgelemeye çalışmak yobazlıktır görmek istememektir.
Ancak dini görüşü yüzünden sevilmeyebilir saygı duymamak ahmaklıktır. Allah ta zaten buna bizim karışmamızı istemez. Herkes kendinden sorumludur. Bu yüzden Atatürk'e antipatik olacak değilim. Aksine din istismarcısı bir kimliği olmadığı için vatandaşına kul muamelesi yapmadığı için özgürlük vaad ettiği için saygı duyarım
Aynı İslam dininin senin dinin sana Benim dinim bana öğretisini uyguladığı için kur anı daha anlaşılır hale getirdiği için İslamı tarih boyunca yıpratmaya çalışanlara ihtimal vermediği için geçmiş lider olmasına rağmen günümüz liderlerinden de kat be kat öndedir...
Ancak bilinmesi gerekir ki inananlar için bu sözlerde kabul edilemez görüşüne saygı duyulur ve Allaha havale edilir.
Çünkü insanın hatasını bilmek tövbesini biliyoruz anlamına gelmez.
"... Bizim devlet idaresindeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. Bizim yolumuzu çizen; içinde yaşadığımız yurt, bağrından çıktığımız Türk milleti ve bir de milletler tarihinin bin bir facia ve ıstırap kaydeden yapraklarından çıkardığımız neticelerdir."
Tüm bunlara karşılık herkes kendi dininden sorumludur. İnançlı olanlar ne din istismarına ne de dinsizliğe boyun eğecek değildir. Örnek bir insan da böyle akılcı ve mantıklı düşünmelidir.
Asla bağnaz yobaz cahilce düşüncelere ywr vermeyecektir.30 Yorumla
+1 yılBu adam Türkiye'yi arabistan yapmaya çalışıyor. Zaten ülkenin yarısını katarlılara sattı. Atatürk belki bu topraklarda doğmadı ama emin olun bu topraklarda yetişen hainlerden daha çok Türkiye'ye sahip çıktı. Şu an erkekler 5 tane karı sahibi olamıyorsa bu Atatürk sayesindedir. Şu an kadınlar seçme ve seçilme hakkına sahipse bu Atatürk sayesindedir. O çok medeni gördüğümüz Avrupa değil Atatürk getirdi bu kanunu. Tüm bunlara rağmen Atatürk'ün değerini bilmemek ya nankörlüktür ya da aşırı IQ düşüklüğü falandır.
121 Yorumla- +1 yıl
Atatürk bu topraklarda dogdu. Selanik Osmanlı toprağıydi
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
52
Cevap
121Cevap
Gündem konusunda 903 cevap paylaştı.
Kabartma bu yahu gerekçesi ne ola ki? Bir zararı mi var?
Milliyetçi olan Bahçeli nin bu iki karar hakkında ne söyleyeceğini merak ediyorum açıkçası.10 Yorumla
+1 yılAtatürk ne ilah ne de sıradan bir insan. Zeki, ülkenin ve milletin menfaati için cephede yıllarca mücadele etmiş bir kahraman. Çektiği vefanın milyonda birini çekmeden isyan eden mallar gelip Atatürk'ü eleştiriyor. Kendi bedeninin toprak ama Türkiye'nin ilelebet var olacağını söyleyecek kadar da asil bir insan. İyiki de var oldu ve hep var olacak. Andımız okunmasa da hala unutmadık. O, Arap kültürüyle yozlaşmış beyninizle bize Türk'lüğümüzü unutturabileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ne diyor Nihal Atsız:
" Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümüBin cihana değişmem şu öksüz Türk'lüğümü"101 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏👏👏👏
+1 yılBu saygısızlığı Türk halkı kendine yapıyor Daha en başında Andımız kaldırıldığında buna karşı çıkmalı ve kaldırmalarına müsaade etmemeliydik ama ettik. Sessiz kalarak sayın Erdoğana arka çıktık adeta. Kürtler gocunuyor O yüzden Türküm doğruyum dememeliyiz dedik. Şimdi her yerden TC ibaresini kaldırdıkları gibi atamızın resmini de kaldırırlar yakında utanmasalar Türkçe konuşmayı da yasaklayacak Kürtler anlayamıyor diye.
Biz bu ülkede Kürtler yaşamıyor Araplar yaşamıyor demiyoruz nasıl Amerika'da yaşayan her vatandaş Ben Amerikalıyım Ben Amerika vatandaşıyım diyorsa zencisinden beyazına.
Bu ülkenin vatandaşı da ben Türk'üm demekten gocunmamalı arabından kürtüne çerkezine.73 Yorumla- +1 yıl
onlar bahane
- +1 yıl
Ne zaman ses çıkarmaya çalışsak sesimizi kestiler. Ülke 19 senedir diktatörlükle yönetiliyor. Kimse bir şey diyemiyor beyefendiye. Yargı, ordu hepsi tek bir kişi tarafından yönetiliyor. Sesini çıkaranlar Hain ilan ediliyor. Bu ülkede Türkten başka kimse Türk olmasın. Kimsenin Türklüğüne ihtiyacımız yok.
- +1 yıl
@Ruh_adam-1905. Diktorluk olsa secim olmaz
Demokrasinin yetersizligide bu
Oyle herkesin eline verirsen
Elinde kalir
Abi Atatürkü çok seven bir insanım... Ama artık iki tarafta bir kendine gelsin... Bir kısım Atatürkü ilah etme derdinde... Bir kısımda Atatürkü vatan haini etme peşinde... Atatürk bir insandı... Mükemmel bir komutan, çok iyi bir devlet başkanıydı... Kalbimizde yeri öyle kolay silinmez... Bugün andımız yasaklanır yarın geri getirilir... Sonsuza kadar öyle kalacak değil... Ama Atatürk büstlerine bende karşıyım... Bugün Atatürkü savunan kişilerin %90 ı Atatürk ün ilkelerine karşı elinden geleni yapıyor... Bugün Atatürk başımızda olsaydı... İlk yapacağı iş CHP yönetimini sallandırmak olurdu... Çok vasıfsız bir muhalefetimiz var... İnşallah sonu iyi olur
51 Yorumla- +1 yıl
Akli başında tek insan. Herkes karşı tarafı suçlama peşinde kimse karşısındakine bakmıyor
+1 yılAndımız artık zaten okunmuyor ve ben buna karşı değilim. Sırtlarında kiloluk çantalar ile minicik bacaklarıyla, yağmurun altında donarak andımız okuyan çocukların yerine koyun kendinizi. "Ne olacak 5 dakika bile sürmüyor!" Demeyin. O çocuk nezle oluyor, tüm sınıfa yayıyor.
Ama madalyalardan, paralardan Atatürk kabartmasının kaldırılmasına kime sorarak karar vermişler çok merak ettim. Kimden izin almışlar? Bu kadar da olmaz. Hiç kimseye saygınız yok, sormadan karar almışsınız bari ülkenin kurucusuna saygınız olsun.49 Yorumla- +1 yıl
Düşünceme saygın yoksa seninle uzlaşmaya gitmeyi ya da tartışmayı denemicem. Çünkü saygısız insana laf anlatılmaz.
- +1 yıl
Hmm çokta umrumda şu an senin saygını kazanmak :D
- +1 yıl
hepsi değilde kısa bir yeri okunda saha iyi olur. hepsi okutulunca uzun sürüyor
- +1 yıl
@narinkızınız ya da öğrencilerin okuldan çıkış saatine 10 dakika kala sınıflarında sıralarında okutulabilirdi.
- +1 yıl
Merhaba, bir cümlemizden demişsiniz kilolarca çantayla cılız bacaklari ile...
Düşünsenize saygım var ama unutmayın ki atalarımız bu ülkeyi savunurken 7 8 9 yasinda demeden o cılız bacaklarla 7 8 kg lik ağır tüfekler ile çamur soguk açlık demeden savaşarak kazandı ve korudu ülkemizi..
Evet belki zor durum ama kisa bir süreliğine atalarımızın neler yaptığını anlatsak o çocuklara eminim hepsi aslan kesilip Severek ve hissederek okuyacaktir andimizi - +1 yıl
Yağmurlu günlerde çocukları içeri alıyorlar zaten. Içeri alınmıyorsa bu okul yönetiminin yaptığı hatadır.
Milli duygular minicik bedenlerdeyken besleniyor ve ruhlarına işleniyor.
Minicik bedenleri eğitim sistemleri zaten oldukça kötüyken bir de bunlardan mahrum kalacaklar.
Andımızı silerek neyi hedefliyorlar? 18 yaşına kadar düşünceleri oturmamış diyen devlet ilkokul ve lisede başörtüsü getirdi unutmayın.
Hainin yaptıklarına susup onları desteklemekte hainliktir. - +1 yıl
Andımız önemli
Gündem konusunda 491 cevap paylaştı. Evet ama bu hata değil vatan hainliğilidir.
Gelecek neslin milli duygularını, doğruluğunu, dürüstlüğünü, çalışkanlığını ve daha nicelerini teşvik edecek ve besleyecek her şeyi yok etmek.. İşte bu vatan hainliğine girer.
Insanları ayrıştırmak, ötekileştirmek olarak düşünenler var veya bunlara şak şak tutanlar. Sözde müslümanlar unutmasın ki "Kötüye (zûlme) susan kötülük yapmış gibidir"
Yani bu dönemleri iyi hatırlayın çünkü bu devran böyle yürümeyecek. Hala hatasından geri dönmeyen, bunları destekleyen kişiler ileride çocuklarının, torunların yüzüne bakabilecek mi?
Peki bunlar Türkiye Cumhuriyeti'ne Vatana yaptıkları ihanetle hala burada durabilecekler mi?
Vatanseverler bu yapılanları unutmayacak ve affetmeyecek.30 Yorumla
+1 yılJagged bundan 2 yıl önce "Belki bundan 20 yıl sonra ne mutlu türküm diyene bile diyemeyeceğiz..." sözüne bir şarkısında yer vermişti ne 20 yılı 2 yıl sürmedi.
Atatürk "Beni unutturmaya çalışanlar olacaktır ama Türk gençliği buna izin vermeyecektir!" Demişti.
Yavaş yavaş unutturmaya çalışıyorlar ama umarım buna izin vermeyiz...913 Yorumla- +1 yıl
"Ne mutlu Türk'üm diyene" diye bir söz yok zaten. Bu son derece ayrıştırıcı bir ifade. 21'inci yüzyılda medeni bir ülkede bu ifade olmamalı. Milliyetçilik olmamalıdır. Bi Türkiye kaldı bu konuda hâlâ direnen
- +1 yıl
Olsun neticede bu ülkede Türk dışında yaşayan farklı milletten birçok insan var. Türk kökenli birisi olarak pek adil bulmuyorum bunu. Sana ve görüş sahibine teşekkür ediyorum ☺️
- +1 yıl
Oradaki vurgu Türklük için değil kendini Türk gibi hisseden mücadele eden insanlar için Atatürk orada asla ayrıştırıcı amaçlı soylememis
- +1 yıl
Orada kastedilen basbayağı Türk milleti. Senin dediğin gibi olsaydı "Ne mutlu Türkiyeliyim diyene" olmalıydı.
- +1 yıl
@Hardruska Finlandiya'nın nüfusu çok az. Ankara kadar bile yok. Ayrıca çoğu zaten kendi halkından oluşuyor. Ancak Türkiye'de daha fazla etnik köken var. Japonlar da öyle ama adamlar bayraklarından iç çamaşırı yapıyor. bana göre vatanseverlik öyle İstiklal Marşı okumakla, saygı duruşuna duymakla, bayrağı öpüp alına koymakla ölçeklendirilemez. Devleti için en çok çalışan ve üreten vatanseverdir benim gözümde. Almanya ve Japonya güzel bir örnek buna. Bu ülkede yaşayan herkes Türk değil onlara zorla ''Türk'üm'' dedirtmek doğru değil.
- +1 yıl
@Ütü-Masası finlandiyanın kuzeyi özerk samilerin cumhuriyeti laponya. Sandığın gibi çoğu kendi halkından oluşmuyor. İsveçli nüfusta çok fazla. Ve finlilerin özellikle ortadoğululara davranışlarını görmen lazım. Çok kültürlü iyi birisi bile olsan sırf görünüşünden dolayı sana hayvan muamelesi yapıyorlar. Ben zaten herhangi bir milliyetçiliği savunmuyorum. Ama gelişmişliğin bunla ilgisi yok.
- +1 yıl
@Hardruska İşte medeni dediğin ülke zaten ırkçılık yapıyor daha yakın zamanda Kur'an yırtmışlardı. E görüyorsun milliyetçiliğin nelere sebep olabileceğini. Başka insanları hakir görmeye hatta onlara saldırmaya kadar gidebiliyor bu.
- +1 yıl
@Hardruska Kuralı çiğnemek başka hakaret etmek başka. Hiçbir gerekçe haklı çıkarmaz
+1 yılOrtada bir saygısızlık yok... Allahsız kitapsız tipler kendilerine yeni Allah kitap arayışında düştüler.. Atatürk ü putlaştırma peşindeler.. Var olan saygısını da yok etmeye çalışıyorlar.. 100 Yıllık yanlış cumhuriyet politikalarından bir tanesi.. Atatürk ü anlamayan değersiz kafası saman dolu bir toplum.. Ama ona aşık.. Klasik Kuzey Kore, Küba gibi komünist kafası... Sonuç ortada.. Hak edilen saygı ve değerin geri kazanılması için, Atatürk putlaştırılmaktan uzaklaştırılmalı ve kendisinin dediği gibi bilim, medeniyet ile ilgilenerek muassır medeniyet seviyesine yükselmeye devam edilmelidir. Atatürk rant kapısı olmaktan çıkarılmalıdır.
20 YorumlaAndımız zaten okunmuyordu ve boş yere yemin etmenin de bir anlamı yok. Biz ve bizden önceki nesiller andımızı okuyarak büyüdü. Ülkede kim doğru, kim çalışkan, kim yasalara uyuyor, kim küçüğünü seviyor hangi küçük büyüğe saygı duyuyor? Yıllarca boş yere yemin edip durduk. Yemin etmek yerine sistemi düzeltsinler bu saydıklarımın hepsi daha doğrusu andımızda söylediklerimizin hepsi gerçekleşir. Ayrıca her zaman söyledim yine söyleyeceğim. Bizim atamız sadece Atatürk değildi. Fatih, Kanuni, Abdülhamid, Metehan, Attila... Eğer Türklük ise derdiniz hepsi Türk. Derdiniz iyi bir liderse hepsi iyi birer liderdi. Zeka arıyorsan hepsinde vardı. Devlet kurdu diyorsan devletsiz bir Türk milleti hiç olmadı ki. Neden sadece Atatürk'e önem veriyorsunuz? Atatürk'e önem vermeyin demiyorum. Neden bu ayrıcalık?
15 Yorumla- +1 yıl
şu an ki devlet kurucusu Atatürk çünkü
Ayrıyetten andımızın okunduğu dönemlerde ülke bu kadar kötü değildi hırsızlık taciz tecavüz bu kadar yoktu - +1 yıl
@zzzzgjcjgcchv Allah korusun ülkemiz yıkılsa yeni ülke kurulsa Atatürk'ü unutacaksınız demek ki. Sakın lafı kıvırayım deme bu dediğin ona çıkıyor. Son ülke kurucusu kimse ona ayrıcalık tanınırmış senin söyleminden bu çıktı. Ayrıca bunların artmasının nedeni andımızı okumamamız olamaz. Bu kadar cahil olamazsın. 9 yaşında bir çocuk andımızı okurken sadece arkadaşını tekrar eder bilinçli bir şekilde ne dediğinin farkında bile değildir. Bunu ant içerek değil eğitim vererek anlatırsın. Eğitim düzgün olmadığı müddetçe boş yere yemin edip durursun.
- +1 yıl
şu an kim kanuKanuniyi fatih Sultan Mehmet'i unuttu bunu mu çıkardın bundan
- +1 yıl
O zaman doktorlar da hipokrat yemini etmesin vah ki ne vah size
- +1 yıl
@zzzzgjcjgcchv İyi ki diyorsun işte doktorlar hala daha Hipokrat yemini ediyor. Peki neden? Çünkü Hipokrat hala unutulmadı. Senin mantığınla düşünecek olursak en son doktor olan kişi adına yemin edilmeli. Şu an Atatürk'e verilen değer hiçbir atamıza verilmiyor. Buna sen de dahilsin. Ben size Atatürk'ü sevmeyin demiyorum. Biraz da diğer atalarımıza değer verin. Onları da Atatürk kadar koruyup kollayın diyorum. Atatürk küllerinden bir devlet kurdu bu büyük iş fakat onlar da dünyaya hükmetti. Sence bu basit bir olay mı?
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılTürk düşmanlığına devam ediyorlar her zaman ki. gibi. Andımız bir yerlerine mi batıyor da kaldırıyorlar. İkinci çözüm süreci mi geliyor neyin kafası bu.
70 Yorumla Boşuna dememiş ulu önder;
"Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! "71 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTarih ecdadını , ecdadının neler yaptığını unutanı affetmez. Bu cidden saygısızlık bence. Onlar unutulur ama bu devletin nasıl ve kimler tarafından kazanıldığı unutulmaz. Bir iki tane at hırsızı gelip de bunu yapamaz Atatürk ün çektiği cefanın %1 ini bile çekmeyen insanlar bunlar onların kararı hiçbir şey ifade etmemeli.
100 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTamamen saçmalık.. Kaldırıp napıcaksın? yavaş yavaş tarihi silmeye çalışıyorlar Bana mantıksız geliyor.. Adam Sana miras bırakmıl toprakları her ne yaptıysa şu an onun kurduğu bir Cumhuriyette yaşıyorsun.. Başka ülkelerde bile Atatürke Saygı gösterilirken bizim ülkemizde yapılan gerzekliğe bak? Sen ne kadar silmeye çalışırsan çalış ben benden sonraki neslime Aktaracağım.. hiç bir zaman Unutulmicak bunu o saman kafanızın içine sokun.
101 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılArkadaşlar ne bu derdiniz bu adamla yaa Heryerden kaldırıp napıcaksınız allah için şu yorumu beğenmeyen gerzekler şu an o adamın kurduğu cumhuriyette yaşıyorusnuz? adamı eleştiriyorusnuz ama O kadar zeka hiç birinizde yok.. hadi siz kurun bir devlette baklım bakalım kaç yıl sürecek.. şu an bu gereksiz yere Silip silip durmaları benim canımı sıkıyor.. Bu tarihin başından gelip geçmiş en büyük liderdir Atatürk sen kabul et ister kabul etme Ama bunu gelecek neslin bilmesini engellemeye çalışman büyük ahmaklık.. ben hiç bir zaman unutturmayacağım.. Andımız konusuna gelince Niye sildi gerçekten saçma... Irkçılıkmış Ne alaka yaa Boş.. Ayrıca Gidip askerlerin kolundaki Göktürkçeyi silmeside Saçmalık o yazıyıda ordan kaldırdı? Atatürk Foroğraflarınıda kitaptan kaldırdı napıcak 2023 de Kendi fotosunu mu koyucak kitaplara Kendi kafasından insanları mı yönetecek.. Bu devletin başına kim geliyorsa hiç birine zerre güvenim yok.. biraz araştırın bu kadar ahmak olmayın.. Tarihi silmeye çalışan bir insanada nah oyumu veriririm..
+1 yılAmaçları atatürkçülüğü ve onun verdiği dinamizm ve devrim ruhunu sindirmek. Ama bilmedikleri bir şey var. Onlar kadir mısıroğlu gibi yunan aşıklarının yolundan gittikçe, bayram kutlamalarını kaldırınca, atatürke ayyaş diye hakaret ettikçe, laikliğe saldırdıkça, madalyonlarımızdan zaferlerimizden atatürkü silmeye çalıştıkça bu gençlik atasını daha çok özlüyor ve daha çok seviyor.
60 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSaygısızlık ne alaka? İster osmanlıcılık ister atatürkçülük ister din ister kültür... Hiç biri insanlara zorla dayatılamaz, baskı haline getirilemez, mecbur bırakılamaz... Birde bırakın artık şu çifte standartları... Atatürk'ün partisi dediğiniz partinin içinde bir çok atatürk düşmanı var, atatürk hakkında saygısızlık dediğiniz açıklamaları da var. Peki napıyosunuz? Zerre kadar tepki yok gidip oy vermeye devam ediyorsunuz. Geçenlerde tabipler odası bir yerde kullandığı logodan atatürk'ü çıkardı. Çıkarmakla da kalmadı gereksiz diye bir kelime kullandı. Hani tepki... Tabii ki yok. İktidar yapacakta öyle tepki göstereceksiniz. Atatürk'e saygı anlayışınız bile çifte standart
20 YorumlaAtatürk düşmanlığı yapmak zavallılıktır. medeniyetsizliktir, cahilliktir. hainliktir.. bedevinin aşşağılık yaptırımlarını kaldırdığı için saldırıyorlar , havlasınlar , hilafeti geri getireceklermiş , hükümet değişince hepsi yaptıklarından dolayı kaçacak delik arayacak.
40 Yorumla- Gündem konusunda 687 cevap paylaştı.
+1 yılOlamadıkları herseyden nefret ediyorlar kapısından giremedikleri okuldan okuduklarinda anlamadıkları kitaplardan anlamadıkları sanattan yaşayamadıklari cinsellik ten hiç tatmadiklari ve vermedikleri sevgiden özgürlükten hatta başlarını dik tutmaktan bile aciz insanların egolarını tatmin etmek için aldıkları aciz kararlar bunlar Atatürk düşmanları şerefsizler bir adamın ölüsü bile bukadar korkutuyorsa soyluyecek soz bulamıyorum
40 Yorumla
+1 yılBir zamanlar gelir, beni unutmak ve unutturmak isteyen gayretler belirebilir... Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar kuvvetlidir ki verimli neticeleri kalpleri doldurur... M. Kemal Atatürk
Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar kalpten ve akıldan sökemezler...30 YorumlaAltta yorumlarda okudum andımızın okunmamasının sebebine arap sevdası yazmışlar bu kafayla bunlar çok yaşamaz ; andımızın okunmasının sebebi ulkemizde ki kürtler sünniler , Çerkezler , lazlar gibi birçok milletden insanın olmasıdır bunların çocuklarıda okula gidiyor bunlar ben türküm demek zorundamı onlar asimile olmak istemiyolar onun için andımızın kaldırılmasına ve bu insanlara biraz saygı göstermeliyiz unutmayalım biz aynı gemideyiz
31 Yorumla
+1 yılIrticai faaliyetlerin odağı kararı çıkmadı mı akp hakkında Anayasa mahkemesi tarafından.
Ha bölücülük, ha irtica. Biri etnisite üzerinden tahribat yapar, diğeri din tüccarlığı üzerinden halkı soyar, haremine çevirir memleketi.
Ama şu iyi bilinsin ki geldikleri gibi gidecekler, bu Ülke Atatürk'ün ülkesi ve ebediyen laiktir laik kalacak.30 YorumlaLütfen bu tür haberleri paylaşır iken kaynak belirtin.
Andımızın kaldırılmasına ses çıkmadı, buna da sessiz kalınacağına eminim
Toplumumuz taşın altına elini koymadığı sürece bu güne ladar kimsenin dokunmaya cesaret edemediği değelerimizi kaybedeceğiz31 YorumlaTürk Doğru ve Çalışkan olmaktan rahatsızlığı olan arka kapıdan başka ülkeye gideblir. Biz de rahat ederiz!!!
100 Yorumla
+1 yılg***tlerini de yırtsalar onlar tarihin karanlık sayfasında olacak.. Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk hep hafızalarda ve Cumhuriyet ilelebet payidar olacaktır.
81 Yorumla- Gündem konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılYüksek derecede okkalı küfürlerimi bir kenara ayırırsak, bu zihniyet bu yaptıkları ile kendi hastalıklı neslini geliştirip Atatürk'ün kendisini ve izlerini bir bir silmeye çalışıyor. 18 Yıldır iktidarlıkları boyunca bu devam etti ve ediyor. Muhtemelen de edecek.
Bu cahil ve cühela, kan emici din sömürücü sülükler, bu ufak tefek adi oyunları ile Mustafa Kemal Atatürk'ün izlerini silmeye çalışsalar da bunu başaramıyorlar. İşte bu kadar acınılası bir haldeler!10 Yorumla - Gündem konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılBuda bitseymi adamlar yuz yildir iclerinde biriktirdikleri hinci aliyorlar daha bunlar guzel ulkemizin guzel ismini bile degistirmeye kalkarlar yavas yavas ayni makezyada oldugu gibi caktirmadan yapiyorlar birde bunlara oy. veren saman beyinliler var bugunku bu yaptilarini yapabiliyor olmalari bile bir gaflet ama ulkenin bir kismina mustak
10 Yorumla
+1 yılKabartmaların kaldırılması yanlış bir hareket. Lakin Andımız zaten kaldırıldı ve bu alınan en doğru kararlardan biriydi. Andımız milliyetçilik ihtiva eder ve siyasi bu ideolojiyi de ilkokul çocuklarına aşılamak son derece yanlıştır. O yüzden Andımız'ın kaldırılmasını her zaman yerinde bir karar olarak gördüm.
10 YorumlaBunu birtek ismet İnönü yapmıştı başka kimse cesaret edemez. Atatürk ü müzün pata dan resmini alıp kendi resmini koyup Atatürk ün tüm izlerini Türkiye den kaldırmaya çalıştı. And ımız ın Atatürk ümüz ile hiç baglantı sı yok çok sonradan yazılan uygulanan bişey kalkabilir. İstiklal marşı mız Ana direk tir ona kimse dokunamaz. İnönü ona da itiraz etmişti Mehmet Akif yazdogında
10 Yorumla
+1 yılAtacılarda bütün eleştirilere disslike atmış ne sertsiniz yahu illaki atatürkü sevem sevöeyen vardır saygı duyulmalı andımız zaten okutulmuyordu armalaraan atatrl baskısı kaldırılması saçma geldi ama bir yandan düşününce artık ileri bakmak lazım 200 sene sonra bile atatürkmü olacaktı armalarda 🤷🏻♂️
02 Yorumla- +1 yıl
Amerika Dolarında Hala Kurucularının Eski Başkanları Varken Bizim Madalyamızda Neden Atatürk Olmasın?
- +1 yıl
@RuhsuzErgen bunu yazacaktım, ağzına sağlık dostum
Başka ülkeler bile Atamıza daha çok saygı duyuyor şaka gibi...
110 YorumlaAndımızın her sabah okunması bana biraz askeriyeyi hatırlatıyor yanlış anlamayın Atatürk sevmiyorum demiyorum ama çocuklar zaten anlamıyor çocuksun nerden bileceksin okuyalım da içeri girelim diye düşünüyorsun çünkü o yaşta bir çocuğun milliyetçiliği Atatürkçülüğü anlamasının mümkün olduğunu düşünmüyorum. Madalya konusuna gelince üzerinde Türkiye cumhuriyeti yazması yeterli diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılMadalyalardan kaldirsalarda yüregimizden sökemezler. Biz unutmadikca onlar diledigini kaldirsin.
120 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2023'te şeriat getirecekler ona hazırlanıyorlar
Haftasonu içki yasağı, gökkuşağı yasağı, lgbt'lere sapkın demeleri, netflix sansürleri vs vs.. Herşey şeriat için...
Son dönemlerde artan şeriat çağrılarını tesadüf mü sanıyosunuz...810 Yorumla- +1 yıl
sictk net. sctik
Cevap sahibi+1 yıl- +1 yıl
Türkiye zaten İslam ülkesi hanımefendi siz neyin kafasını yaşıyorsunuz pardon. Andımız 'da ırkçılık çok büyük oranda var, bunu inkar edemezsiniz. Yanlış anlaşılmasın Atatürk'e saygım sonsuz, ama bu düpedüz ırkçılık.
- +1 yıl
@herşeygüzelolacak95 Türkiye İslam ülkesi değil bu bir ikincisi andımızda nerde ırkçılık Almanlar Fransızlr ölsün mü deniyor
- +1 yıl
Türkiye İslam ülkesi değil mi abi siz şaka mısınız. Türkiye Müslüman bir ülke. Bi düşün bakalım andımızda hiçbişey olmamasına rağmen neden kaldırmışlar diye.
- +1 yıl
@herşeygüzelolacak95 asıl sen şaka mısın Türkiye Büyük çoğunluğu Müslüman bir ülke İslam ülkesi değil
- +1 yıl
tamam.
Cevap sahibi+1 yıl@herşeygüzelolacak95 Türkiye islam ülkesi değildir. Anayasa'da yazdığı gibi LAİK demokratik sosyal bir hukuk devletidir. Hiçbir zaman islam ülkesi olmayacak.
Hukuk reformu dedikleri buymuş sanırım. :D Herkesin bir devri var ve bugünler de geçecek. İstedikleri kadar çabalasınlar boşa, yeni nesil çok daha agresif geliyor.
60 YorumlaTürklüğü ve Atatürk'ü madalyaların üstünde, tabelalar da veya kitaplarda sanıyorlar. Korkuyorlar yıllar önce ölmüş bir adamdan hala.
https://www.youtube.com/embed/Gr3pBHNSz_s40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaygısızlık değil ki bu. Andımız ırkçı bir söylem ve okunmamali. Çünkü herkes türk değil.
Atatürk 'ün kabartması, fotoğrafı, heykeli de kaldırılmalı her yerden. Çünkü devlette bir kişinin ideolojisi olmamalı.
M. Kemal de bir devlet adamıydı ve geldi geçti. Onun da doğruları ve çok büyük haraları yanlışları oldu. Onu tabulaştırmaya gerek yok. Ama maalesef M. Kemal tabulaştırıldı bu ülkede. Bugün dunyanin gelismis ulkelerinde boyle bir sey yok. Bir şahsin heykeli fotoğrafı yok kamu kurumlarında. Tabulaştırma yok yani.27 Yorumla- +1 yıl
And ırkçı bi söylem değil, o zamalar olan kürt ayaklanmaları dursun diye, bazı aşiretlerin soyadına türk soyadı bile verildi, bu şekilde Türk milliyetçiliği yapıp, herkesin Türk gibi hissetmesini sağlayarak ayaklanmaları durdurmaya çalıştı. Bunun neden yapıldığı açık ve net şekilde konuşulmadığı için böyle sonuçlar ortaya çıkıyo.
George Washington ın resmi vardır bi çok yerde, bu ne kadar saçma bir bahane, her yerden kaldırılmalı bir de, sanki ülkeyi satıp gitmiş gibi, siz kenndi içinizdeki vatan düşmalığını saklayarak nasıl bunu dışarı dökerim diye uğraşıyosunuz bence. Bu gün kadınlara atılan dayaklar çoğaldı, kadınlar yapılcak roket için dahi, kadınlar dahi katılabilecek sözleriyle kadınlar ikinci sınıfa indiriliyor. Kadınlara haklarını vermiş, padişahlardan yaptığı savaşlardan dolayı madalyalar almış ve bizi arap ülkeleri gibi kadın düşmanı olan bi ülke olmaktan kurtaran bi kişinin ne ideolojisi yanlışta kaldırılcak?
Cevap sahibi+1 yıl@Pırtcık andımız denilen şey ırkçı bir söylem. Meselâ almanyada böyle bir şey yok. Çocuklar sabahın köründe okulda "almanım doğruyum çalışkanım" demiyor. Çünkü bir çok farklı ırktan insan var.
Türkiyede de türk dışında kürt var, Rum var, Erkeni var, çerkez var... her sabah "türküm doğruyum çalışkanım" demek ırkçılığın dik alasıdır.
Cevap sahibi+1 yıl@Pırtcık abd nin anayasasında hiçbir şahsın ideolojisi yok, almanyada hiçbir kurumda bir şahsın fotoğrafı yok. Örnekleri çoğaltabiliriz.
Cevap sahibi+1 yıl@Pırtcık la oğlum türkiye 1923 den beri atatürk ideolojisi ile yönetildi. 5816 sayılı diye saçma sapan bi ataturku koruma kanunu var, devlet kurumlarında o şahsın fotoğrafı var, heykeli var. Eee bunlar işe yaradı mı? Gelişebildi mi türkiye 100 yıldır? Dünya ya sunduğu ne var türkiye nin? Sefaletin içinde boğuluyor ülke.
- +1 yıl
Andimiz irkci degildir, bu ülkede Türk vatandasi olan herkes Türktür zaten.
- +1 yıl
Atatürkte sadece bir devlet adami degildir, bu Milletin kurtaricisidir.
Meyve verennagac taşlanir hicbir zaman bir kahraman olamayacak insanlar Türklüğün yegane kahramanını miskaniyorlae onlar da haklılar çünkü yok etmeye çalıştıkları bu kahramanın statüsüne hicbir zaman ulasamayacaklar
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer yerden silseler ne olacak? Kalbimizden kim silebilir? Dünyanın en büyük lideri atam. Kimse bitiremez sevgimizi:)
161 YorumlaEğer bunu da yaparlarsa gerçi şaşırmıyorum bunlara artık rezillik sadece.
80 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılandımız boş bir uygulama zaten. irkcilik iceriyor. sadece kürtler icin demiyorum diger milletten kisilerde bunu okuyup yemin de etmek zorunda degil. diger konu ise proje amacliysa yapilacak bir sey yok yakinda paralara da gecilecektir 2023 te de bir sey degismezse.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok doğru bir karar
İsabet olmuş
Selanikli ilah değildir
Herkes gibi bir ömrü olan bir fani
Ömrü doldu
Öldürülmesi gereken ölüler vardir
Ölüler de ölecek...
Not; farklı sese tahammülünuz olsun
Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil...
Birakin insanlar fikirlerini beyan etsin
Salya kusmuk saldirmayin
Yoruma da kapatayim ki
Kusmuk sicramasin üzerime..10 YorumlaMadalyalardan kabartma silmek Tarihi değiştirmiyor, Tarihe mal olmuş bir insanı unutturma çabaları boşunadır.
60 Yorumla
+1 yıl2023 yılında sözümüzü söyleyeceğiz biz, merak etmesinler. Bu ülkeden her şeyi yok edebilirler ama içimizdeki Atatürk aşkını ve sadakatini yok edemezler.
40 YorumlaHey babam heyy uyanda kurduğum ülkeye bak kimlerin elinde.
70 YorumlaAndımız okunmalı Cumhuriyet demek Atatürk demek Türküm dogruyum demek bu kadar zor olmamalı ama dogru ve Türk degiller
86 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle bir arap sevdası aldı gitti bunları
- +1 yıl
@Maskelimucize ülkede on milyon suriyeli yaşıyor bizim mehmedimiz şehit oluyor
- +1 yıl
- +1 yıl
@Maskelimucize inşallah Rabbim hiçbir yapılanı kimsenin yanına bırakmasın.
- +1 yıl
- +1 yıl
Kürtler var Türk’üm demek istemiyorlar o yüzden kaldırılıyor.
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılYavaş yavaş Türklük ve Atatürk ile ilgili herşeyi kaldırmaya çalışıyorlar.
Nankör bir yönetim var.50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılfilmin sonunda padisah ulkeyi terkediyordu hatirlarsaniz
111 Yorumla- +1 yıl
@Nikolog hatta ailesini ingilizlere emanet eden bir padişahtı vahdettin
+1 yıl"Elbet bir gün beni unutturmaya çalışanlar olacaktır ama Türk gençliği buna izin vermeyecektir."
Mustafa Kemal Atatürk
2023 de görüşeceğiz201 Yorumla
+1 yılBu resmen ATATÜRK 'Ü unutturmak için. Ama hayır öyle bir dünya yok. Andımız nasıl okunmaz ya. Ülkeyi kimler yönetiyor. Sizde hiç vicdan yok mu bu kadar mı para kölesi oldunuz. Yazıklarolsun. BU DÜNYADA HİÇBİR ŞEY UNUTTURAMAZ ATATÜRKÜ BANA. HİÇBİRİMİZE UNUTTURAMAZLAR.
30 YorumlaBu böyle devam eder, onlar kaldırır biz getiririz ve izlemekle yetinirler. Ülke hep bu iç karmasiyla yıllar gecsede uğraşır durur, sanırım TR nin kaderi böyle.
30 Yorumla
+1 yılNiyetleri belli şaşırmamak lazım, Bütün bunlar olurken bunları halka anlatamayıp bu olanlara göz yuman Atatürk’ün partisi deyip makamlarına oturanlarda bu adamlar kadar suçludur ülkede Ata’mıza onu sevenlere ırkçılık yapılıyor resmen rezalet ne diyelim daha
30 Yorumla
+1 yılAmaç yavaş yavaş halka Atatürk'ü unutturmak. Unutturamazlar
60 YorumlaGündem konusunda 349 cevap paylaştı. Bi 50 yil sonra Ataturk te Kim diyecek yeni nesil..
61 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir şey olmaz
burası Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu türk ülkesidir. bizi böyle uzaklaştırmaya çalışıyorlar Türklükten , ve Atatürk'e saygı duymuyolar 😤
40 Yorumla- Gündem konusunda 341 cevap paylaştı.
+1 yılAbdulhamit mi Vahdettin mi olacakmış?
Bir isim daha var aklımda ama şimdi burada söylersem hakaretten tazminata mahkum edilirim. 😊40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendini hilmezlik en son böyle dediğimde bana dava acmisti 100 kerede açsa 10.000 kerede açsa ben sabit fikirliyim ve fikirlerini bağıra bağıra söylerim
40 Yorumla
+1 yılVe bunları yaparken milliyetçi görünüyorlar güya mhp de milliyetçi parti akp bastonları. Bunlar ilk icraatleri değil ki , bitirdiler ülkeyi böyle böyle başka bişeye dönüştü ülke adım adım yobaz bi devlete doğru gidiyoruz. Bunları görmeyenler de ne bilim sanki şey gibi...
20 YorumlaBence en iyisi olmuş şimdi ben Atatürk düşmanı deilim yanlış anlamayın Atatürk e en az sizin kadar saygı duyan bir insanım ataturkun hayatını arastirsaniz güzel bilgilerle karşılaşırsınız benim atam ataturk değil bu bir gerçek benim atam kızıl Sultan denilen Abdülhamid han dir benim atam mehmed Reşat dir benim atam Abdülaziz handır bizim atamız osmanlidir unutmayın
27 Yorumla- +1 yıl
Ona bakarsan bizim atamız metehandır, sultan alparslandır... 21. Yüzyılda şuna emin olun "Osmanlı" hasretinin bize + bir getirisi olmayacak.
- +1 yıl
Üzülürüm neye üzülürüm, ömrünü kanını canını bu millete harcamış atamızı türke düşman etmek zaten amaçları. Amaçlarına ne yazık ki sen de ulaşmışlar.
- +1 yıl
Kardeşim ben Atatürk'e düşman miyim Allah Allah millet dicek Atatürk düşmanı Atatürk tassakli bir adam Atatürk'e saygım sonsuz Atatürk'ün bu millete yaptıklarıninda biliyoruz abicim Atatürk olmasa senin kimliğinde yoktu sen kişiliksiz bir inasandin Atatürk olmasaydı ben sadece diyorumki atam değil
- +1 yıl
Utanç verici bunu yapmaları sahip olduğumuz değerleri koruyamıyoruz
50 YorumlaGündem konusunda 332 cevap paylaştı. Cumhuriyet düşmanlığı, Türk düşmünlığı, Atatürk Düşmanlığı
50 Yorumla
+1 yılYakında bayrağı bile değiştirirse bu adam hiç şaşırmam
54 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle ülke de salak bol olunca
- +1 yıl
Ülkenin salak oranı da belli oluyor adam her vakti geldiğinde birlik beraberlik diyor bizi bölemeyeckler diyor sonra hop al bakalım
- Devamını Gör (113)
Devamını Gör(158)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem