Güney Kore'nin başkenti Seul'de genç bir kızı cinsel saldırıdan kurtaran ve saldırganı yakalayarak polise teslim eden Türk vatandaşı Rabia Şirin, ülke basınının büyük ilgisini çekti. Güney Kore’de kahraman ilan edilen Rabia, yaşanan korku dolu anları anlattı.Güney Kore'nin başkenti Seul'de genç bir kızı cinsel saldırıdan kurtaran ve saldırganı yakalayarak polise teslim eden Türk vatandaşı Rabia Şirin, ülke basınının büyük ilgisini çekti. Rabia'nın hikâyesi Seul'den sonra dünya basınında da yanlı buldu.
Songpa semtindeki bir iş merkezinde 17 Şubat akşamı meydana gelen olayda, saldırgan tuvalete kadar takip ettiği 20'li yaşlardaki genç kıza tecavüz etmeye kalkıştı.
Olay yerine çok yakın bir restoranda çalışan 25 yaşındaki Şirin ve patronu, kızın çığlıklarını duyar duymaz yardıma koştu.
Yaşadığı boğuşmanın ardından kızı saldırganın elinden kurtaran Şirin, sarhoş saldırganın kaçmasını engelledi ve polise teslim etti. Kamu çalışanı olduğu belirlenen ancak kimliği açıklanmayan 30 yaşlarındaki saldırgan gözaltına alındı.
Yaşananlar, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı.
Şimdi herkes evet kurtarırım diyecek ama gerçekte herkes sus pus olacak başına bela almamak için susacak sokaklarda kadınlar tartaklaniyor hakarete tacize uğruyor ama herkes kör sağır dilsiz oynuyor ta ki birisi çıkıp durndiyene kadar ondan sonra bütün cesaret timsalleri (!) Ondan sonra ahkam kesiyor ama ilk kivilcima kadar bana dokunmayan yılan bin yaşasın
Bizim burada işler farklı yürüyor, mesela kadın yolun artasında kaçırılır etraftakiler elinde çekirdekle izlerler. Kadın öldürülür kılını kıpırdatmazlar, kadın eşi tarafından insanların içinde dayak yer birisi ağzını açıp bir şey demez, gencecik kızlarımız tecavüze uğrar "o şekilde giyinmeseymiş" derler... Yani demem o ki bu ülkede kadın olmak, kız çocuğu olmak zordur. Orası Güney Kore ama burası Türkiye, Türklerden çok arapların, kürtlerin, ermenilerin, yaşadığı inanılmaz derecede kozmopolit bir ülke, en büyük sorunumuz ortak değerlerimiz yok, ortak kültürümüz hiç yok.
peki yardım edene noldugundan bahsedermisin birazda? kadir şeker vs karıştırmıyorum. dayak yiyen kadına yardım edersin olan sana olur yaralanırsın ölürsün. ve o dayak yiyen kadında çıkıp seni savunmaz. kocam sevgilim der. hiç olayın bu yüzünü gören yok
Yok abi... Kimi kurtarıp bir iyilik yapayım diyorsan başına iyice bela sarıyorsun sonra ak. Bir şeyi iyilik namına yapsan da bu konuda kimseyi inandıramıyorsun, illa seni gtleriyle dinler ve ters anlarlar.
Kaldı ki bir de evlilere denk gelirsen zaten hepten bku yedin. Koca şikayetçi olur dava açar, karısı da duruşmada "Sanane kocam değil mi? Döver de sever de..." der, yine sen bku yersin ak.
Veya suçlu salındığı zaman İLK HEDEFİ artık sen olursun.
Bunlar HİKAYE değil, ne yazık ki hayatımızda var olan GERÇEKLER!..
Lisedeyken bir kızı laf atanlara karşı korumuştum sonra dövmeye geldiler çıkışta hepsini paket ettim. Ertesi gün disipline gittik hocalar kızı çağırıp olayı sordu kız benim için kavga ediyorlar demiş dahada kıza selam vermedim. İyilik yapalım dedik yani
Adam tartaklama olaylarina karismam Neden mi? Cunki hapse girmekten korkarim Siz kizlara da tavsiyem Durumu olanlar , uyuşük kalcalarini kaldirip Dovus sanatlari ogrenmenizdir Biz erkekler sizleri kurtarmiyacak Bunum sebebi feminazizim ve hapse girme korkumuzdur
Seul da bir Türk birini tecavüzden kurtarır diğer yandan Türkiye de bir genç 92 yaşında bir kadına tecavüz edip öldürür. Üstelik tecavüz vakaları Türkiye de hayli artmış durumda. Tecavüzlerle gündeme gelen bir ülkenin böyle bir vatandaşının insani hareketi kusura bakma ama bende hayranlık uyandirmiyor
Türkiyede mağdurun yanında olan hapse giriyor. Kadirden sonra insanlar korkar oldu. Suçlu dışarıda suçsuzu savunan hapiste. Adalet yokki insanlar düzelmicek bir adalet yüzünden hayatlarını karartmaya korkar oldu haklı olarak
Bunu anca hafifletici sebep sayarlar, senin eşini biri öldürse sende gidip onu öldüremezsin kan davası sistemi diye bir şey yok dünya üzerinde. Bende 5 yaşındayken senin gibi düşünüyodum ama öyle değil “maalesef” :))
Kimileri salakça yorum yapsada bu tür olayları görünce duyunca aklıma “Kadir şeker” geliyor. Görüpte bişey yapmamk imkansz benim için ama bizim ülkemizde yardım edeni de ettiğine pişman ediyorlar..
Şu kizı bulun bana beni oraya alsin orada olsam ben adamin kellesini alirim burada dokunmam sonra kotu olan ben olurum bundan sonra türk kızı su istesin vermiyeceksin sonra bana niye su verdin der başını belaya sokar
Seni asalak ben kadından şiddet gördüm şiddet göstermedim. Şiddete karsı olan biziz kadına deger veren biziz. Siz kafını sevmez mazlum masum magdur kadını kullanarak avcı şeytan satanist iftira cı dolandırıcı kadını kollayan kanun çıkarma derdindesiniz
Beynine kan gitmeyen ledy. Kadınlar çocuklarını öldürüp atıyor. Kızlarını fuhuşa zorluyor. Koca larını ya kendi öldürüyor ya da müşteri lerine öldürüyor şiddete hayır demiyorsun. Sizlerin derdi şiddet degil satanist siniz
Ben kafın düşmanı degil şiddet düşmanı yım. Ama sen sefil Bi dolandırıcı hain satanist isin. Anne n mi küçük yasta fuhuşa dolandırma ya alıştırdı seni ondan mı bu erkek düşmanlıgı
Biz hem erkek hem kadın şiddet ine karsıyız. Ama siz dolandırıcı kan emici erkek siz yapamayıp erkek düşmanı olan sefilleri amacı bu tip hain kadını kollayan kanun çıkarma derdiniz. Yoksa kadını falan düşünsügünüz yok
Ben asla öfkelenip sinirlenmem bazıları ufak birşeyde çıldırır bende o durum olmaz.. hiç bir zaman zulüm göreni yalnız bırakmam.. hiç birşeyden korkup gitmem.. insan olsun hayvan olsun.. benim için hiç bir farkı yok. .. heleki tecavüz ve çoluk çocuğun önde yapılan şiddet olursa. İşte o zaman hiç sevmediğim karanlık tarafım ortaya çıkar..
Bizde öpüşen sevgilileri dövsen bisey olmaz ama böyle bi durumda tecavüzcüyü dövsen başın derde girer kimse de kahraman demez en iyisi yüksek sesle polisi aramak ya da arıyormuş gibi yapmak genelde caydırıcı olur
As as as 🇹🇷🇹🇷🇹🇷 rabia biraz daha kalırsa tam koreli olacakmış 🤔
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
diğer ülkelerde yaparım türkiye'de iyilik yaparsın o benim kocam aramıza niye giriyorsun der sen suçlu olursun o yüzden gram ilgilenmem yaşadık çünkü bu olayı yardım eden çekti cezasını kimse kusura bakmasın
Ne olursa olsun ben kayıtsız kalamazdım kesin yardim ederdim. Zaten öyle durumlarda deli gücü geliyor bana aklim acayip calisiyor bir yolunu bulur saldırganı etkisiz hale getirirdim. 😀😀
@Asil_kadinnn benim cahilim özür dilerim. Bir gündem fenomeni olarak balıklama atlamamam lazımdı. Beni düzeltiginiz için teşekkür ederim. O zaman kurtaran kadına helal olsun 😊
@Qxgogoxixhş cinayeti savunmuyoruz elbette fakat Kadın ülkede olsaydı belki kadın cinayete kurban gidecekti bizde yasaları takmayan insanlar sapıklar çok mümkün değil kuzu kuzu yakanıp emniyete teslim edecek birine karşı direnmesin Olaylar Türkiye ye uyarlanıp kurgularsak ortada bir cinayet olacaktır Yabancılarda cezalar aşırı ağır ve her isteyen elini kolunu suçlu olduğu halde bizde ki gibi serbest kalmaları kolay olmuyor korku var insnalarda suça karşı başlarına gelecekler konusunda bizde korkmuyor suçlular nasılsa bişe olmaz diye bir sürü tacizcimiz mevcut oradaki gibi olsaydı bu kadar rahat insan olamazdı bizde
Evet ülkede taciz tecavüz suçuna verilen cezalar yetertis ama insanlarda kadına yardım edince kadir şeker gibi oluruz algısı oluştu kadir şekerin işlediği bir cinayet var zaten 12 yıl bu durum göz önünde bulundurularak yapıldı normalde bunun cezası müebbet
Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal... Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Malesef aynı şeyi yapamam. Çünkü bizde bundan sonrası hapis
Normalde insan ayırt etmeyip herkese yardım etmek isterdim ama kızlar zamanında beni çok dışladılar kimse de beni sevmedi bir kadın kız sevgisi görmedim ondan artık kadınlara zerre bişey yapmam ama bu durumda olmak hiç istemezdim