Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde İnsan Hakları Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu sürecin sonunda 9 amaç, 50 hedef, 393 faaliyeti içeren bir belge olarak ortaya çıktı.2 yıllık bir zaman diliminde uygulanmak üzere hazırlanmıştır'' dediği belgenin ayrıntılarını tek tek anlattı. Yeni eylem planıyla otelde geceyarısı gözaltına alma dönemi bitti, katalog suçlarda 'somut delile dayanma' şartı aranacak, kamu ve özel sektörde çalışanlar ve öğrencilerin kendi dini bayramlarında izinli olmaları sağlanacak.Demokratik katılımı güçlendirmek için, siyasi partiler ve seçim mevzuatında değişiklik yapmak üzere kapsamlı bir çalışma başlatıyoruz. KDK ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun kararlarını, kişisel verilerin korunması suretiyle kamuoyunun erişimine açıyoruz. İnsan Hakları Tazminat Komisyonu AYM'ye başvuruya gerek kalmaksızın uzun yargılamadan kaynaklı tazminatları karşılayacak.(Hurriyet)
Herkes kendi dini bayramlarında izinli olacak! Açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Zaten olması gereken bu, bu konuda çok geç bile kalındı. Birisi musevidir, birisi hristiyandır vs. Onlarında orucu var, günü var vs. Yani bu ülke sadece müslümanları kapsayan bi ülke değil ki. Ramazan bayramında, cuma namazlarında vs bir sürü başka dinden insanlar bunlara saygı gösteriyorlar. Neden onlara saygı göstermek zor olsun? Gayet yerinde ve olması gereken bir durum. Ülkemizde daha çok sinagog ve kilise görmek istiyorum. Ben işe giderken Aziz Yuhanna kilisesinin önünden geçerim hep. Hiçte beni rahatsız etmez. Çünkü saygı bunu gerektirir.
Hakim ve Cumhuriyet Savcılarına coğrafi teminat sağlamaları mümkün değil. 1. Bölge olan İstanbul da çalışan bir hakim her an bir HSK kararnamesi olan 1. Bölge olan Doğu da bir ile atanabiliyor. 65 yaşından önce hakim-savcılar zorunlu emekli edilemiyorlar. İstisnaları terör ve sağlık durumları. Ama bir sene içinde 6 defa tayinini çıkarırsan insanın o mesleği yapmak istemeyecektir. Bazıları mobbing bunu mobing sayabilir ama HSK nın meslekten çıkarma kararları haricinde bütün kararları kesin. Yani ayda 1 atamanız dahi yapılsa yargıya bunun için gidemiyorsunuz. Ben ne anladım öyle coğrafi teminattan. 657 ye tabi bir memur atamayı yargıya taşıyabiliyorken bir hakim-savcı ne diye atandığı yeri yargıya taşıyamıyor izahını yapsınlar önce.
İstinaf dairelerine bozma yetkisi veriyorlarmış. Zaten var. İstinaf yargılaması yapan bölge adliye mahkemeleri kararları bozabiliyor. Bozmakla da kalmayıp kendi tekrardan yargılama yapıp hüküm kurabiliyor.
Adli tıp raporları için hedef süre uygulaması gelecekmiş. Peh. Süreye uymak için alelacele raporları yolluyorlar sonra itiraza gidince süre baştan başlıyor. 2013 yılında olan olay için 2016 da dava açıldı sene 2021 olmuş halen daha ilk derece mahkemesinde dosya. Neymiş bilirkişi raporu bekleniyormuş. Ocak ayından Temmuz ayına duruşma atıyorlar sonra niye bu davalar bitmiyor diyorlar.
Ülkede bu kadar dolandırıcı varken bu ortaya çıkanın çok da mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Daha maddeleri incelemedim ama sorunun açıklama kısmına yazdıkların çok eleştirilir. Cidden gençlerin birçoğu dolandırıcı.
İslam dini hoşgörü dini olduğu için bence yerinde bir karar olmuş gadası.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Katılıyorum.😍 Hatta bir öğrenci olarak kesinlikle katılıyorum. Aklıma gelmişken yeni bir din başlatabilir muyuz? Hatta bu dinin sadece adı tatil 🤩olsun içerisinde tüm inançlar serbest olsun. tatil dini 360 gün tatil ilan edelim sadece 5 gün hariç. O beş günde yıl başı gibi kimsenin çalışmadığı zamanlarda olsun. (olmadığımızı fark etmesine)🤔 Hmm kesinlikle biz öğrencilere uygun gibi. Eh hocalar tatilde sınav koyamazlar. Yılbaşında gibi onlara uygun zamanlarda bizim 5 günümüz olsa 🤩🤩🤩 Süper ya okullar için 😎😎😎😎 🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓
Hahaha aynn birde patronlar vardı deilmi , valla knk bekleyip görecegiz patronlar ne diyecek bu duruma ama tahminimce yaptırımlar olur buna müsammah göstermezler diye düşünüyorum
Sayın Erdoğan’ın herkese iktidara geldiğinde yasaklarla yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele edeceğiz diyerek gelmişlerdi ama geldiğimiz noktada bunların hepsinde de 2002 yılına göre daha geri durumdayız şu anda açtıkları paketlerinde çok samimi olduğunu düşünmüyorum
Icerigini anlayamadim ama basligina yorum yapmak istiyorum, Insanlarin en dogal hakki dini bayramlarda izinli olmalari, yalniz bu saglik sektorunde biraz zor gibi.
vallaha agzından bal damlamıs. helal olsun. bunu herkes diyecektir. misal pazar günü değilde vatandas hani özgür ya. özgürlükler genişlicekya. adam diyebilir ben müslümanım. pazar değil de cuma cumartesi tatil kullanmak istiyorum haftalık. pazar işe gelirim. hadi buna nasıl cevap verirler acaba yetkililer
@endmuhh kesinlikle. Önce bundan başlanması gerekiyor. Pazar günü hrostyanlar için dini birgün de anı zamanda ve tatil. Ama bizim neden Cumamız tatil değil
mantıksal olarak dibine kadar haklı bir sav tabi. ama işte ne desek sonuc alamayız. osmanlı zamanında tatilmiş diye biliyorum cumanın. sonra değiştirmişler
@endmuhh aynen öyle. Çoğu kişi gitmek. istiyor ama gidemiyor , çoğu kişi kısacık arasını kullanıyor o da sünnetini kilamadan geri ise dönüyor. Üzücü :( Bir keresinde hatırlıyorum cuma günü milli bir bayramdan dolayı tatildi ve o gün acaip derecede camiler doluydu
Bu ülke, evet yüzde 90'ının müslüman olduğu Türkiye yıllarca yasaklarla yaşadı. Başörtüsüyle insanlar okullarına giremedi. Sadece sokakta yürürken bile başından örtüsü çekilip aşağılandı, yadırgandı. Bu ülkede camiiler bile kapatıldı. Türkiye'de ezan bile yasaklandı. Siz neyden bahsediyorsunuz?
Erdem nedir, Ahlak, Vicdan, Din, Göl görü, Anlayış, Bir çok şey var bu ülkede hep yanlış bilinen yüzeysel anlaşılan ve asla olduğu gibi kabul edilmeyen algılanmayan ve en vahim tarafı ise azınlık çoğunluğu ele alfığında yine azınlığın ötekileştirildiği ve önemsizleştirildiği.
Yani diyorum dün X1 hükümeti baş örtüsü ne bu gün ise X2 hükümeti başörtüsü olmayana.
Zihniyet değişimi olmadığı sürece inancım yok. AKP önce kendi zihniyetini düzeltmeli. Ama bu imkansız. Pamuk şeker gibi değişim sunuluyorsa bir nedeni var, amaç bazı partileri kapatmak bazı milletvekillerine yasak getirmek böylece kaybettikleri oyları geri almak, bir sonraki seçimde kaybetme riskini ortadan kaldırmak bence. Çünkü oyları baya düştü. Sandwichin içine kazığı gizleyip bize yutturuyolar işte.
@XoxBurak en büyük pkk lı sizsiniz. Sizin gibi cahiller Türk'lüğe en büyük zararı verendir. Bana göre siz pkk dan daha zararlısınız. Yiyicisiniz. Sömürücüsünüz. Çıkarlar kaybolmasın diye herşeyi yaparsınız. Sein bi çıkarın yoksa da sen sömürülen bi cahilsindir. Sindiremeyince hemen küfür eden sıradna insanlarsınız siz basitsiniz. Pç senin anandr pkk da senin babandır kahpenin dlü.
Hicbirini okumadim. Okumam da. Neden biliyor musun? Ben sözün en başta sahibine bakarım kim diye. Baktım ve hiç okumadan geçtim. Dedim. acaba yine başımıza ne corap örülecek. Şimdiye kadar hiç babamizin hatırını sormadi, hep anan nasıl iyimi, hoş mu?
Zamanında hadeplileri de meclise soktu, başımıza çıktı. Yine aynı şekilde Suriye'lileri soktu onlarda tepemize çıktı... Yani demem o ki;kime yüz versek astarını istiyor... Kimseye iyilik yaranmaz. İyilikten maraz doğar ve kimseyi mutlu edemezsin...
Önce fişkenirsin, şartlar olgunlaştığında seni doğduğuna pişman ederler. Bu ülkede pkk yi bahane yapıp doguya giden otobuslerdeki insanlara sayısız saldiri hakaret oldu. Kac kişi bundan dolayi hapis yattı?
Türkiye de alevi- sunni, ermeni, yahudisi, ateisti vs. herkesin kendi dini bayramında tatil olması demek toplumun bölünmesine neden olacaktır. Aksini düşünenler yorum yapabilir
bi gün bi bakcan ahmet abi yok. ee dicen. idari izinli. niye. yaw onlar balkan göçmeniya. insan kaynaklarına dinini bildirmiş nufustan belgesini almıs. ya da kimlik fotokopisi işte. sonra haaa dicen ahmet abi hristiyan. balkan göçmenini salladım bu arada. o yüzden adam kıristmıs tatiline cıktı yok 5 gün. yaw bizim onla şu toplantımız vardı. ne olcak. beklicen. cok komik olur ve devlette uygulanır kanımca. özel sektörde patron bu durumda izin verir sonrada bir yolunu bulur şutlar.
osmanlının son döneminde yapılan yenilikler gibi halk işsiz kendi akp kadrolarını işe almaya devam etsinler geniş kapsamlı olamayan yenilikler sandıkta belli olucak bunlar