Pekin'de bir boşanma davasında mahkeme, bir adamın beş yıl boyunca ev işleri yapan eşine tazminat ödemesine karar verdi.
Kadın beş yıl boyunca harcadığı ev içi emek karşılığında 50 bin yuan (55 bin TL) tazminat alacak
Simgesel öneme sahip davada kadın ev içi emeği karşılığında 50 bin yuan (55 bin TL) tazminat alacak.
Karar sosyal medyada ev içi emeğin karşılığı konusunda büyük bir tartışma yarattı.
Bazıları beş yıllık emeğin karşılığı olarak verilen tazminatı düşük buldu.
Mahkeme kayıtlarına göre soyadı Çen olan adam geçen yıl Vang soyadlı eşinden ayrılmak için dava açtı.
Başlangıçta boşanmak istemeyen Vang, sonrasında Çen'in ev işlerine ve çocuklarının bakımına hiç yardım etmediğini söyleyerek tazminat talep etti.
Pekin'deki Fangşan İlçe Mahkemesi Çen'in Vang'a aylık 2 bin yuan (2 bin 200 TL) nafaka ve ev işleri için 50 bin yuan tazminat ödemesine karar verdi.
Basına konuşan mahkeme heyeti başkanı genellikle boşanma davalarında mülklerin paylaşıldığını fakat ev içi emeğin de manevi değeri olduğunu söyledi.
Çin'de bu yıl yürürlüğe giren yeni medeni kanuna göre ayrılan çiftler çocuk bakımı, yaşlı bakımı ve birbirlerinin işlerine yardımcı olmak gibi faaliyetleri için tazminat alabiliyor.
Önceki medeni kanunda bu tür tazminatlara yalnızca evlilik sözleşmesinde yer verilmesi durumunda karar verilebiliyordu. Fakat Çin'de evlilik sözleşmesi nadiren yapılıyor.
Çin'in sosyal medya platformu Weibo'da hararetli tartışmalara yol açan konu hakkında başlatılan etiket 570 milyon kere görüntülendi.
Bazı sosyal medya kullanıcıları beş yıllık ev içi emek karşılığında verilen 50 bin yuanlık tazminatı düşük buldu.
Bir kullanıcı "Pekin'de bir yıl boyunca bebek bakıcısı tutmanın maliyeti bile 50 bin yuandan fazla. Ev kadınlarının emeği hafife alınıyor" dedi.
Bazı kullanıcılar bekar kalmanın faydalarını vurgularken bazıları da kadınların kendilerini korumak için evlendikten sonra da kariyerlerine devam etmesi gerektiği yorumunda bulundu:
"Hanımlar, her zaman bağımsız kalmayı unutmayın. Evlendikten sonra çalışmayı bırakmayın, kendi yolunuzu çizin."
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerine göre Çinli kadınlar her gün ortalama dört saat ev işi yapıyor. Bu erkeklerin 2,5 katı.
Bu oran OECD ortalamasının üzerinde. OECD ülkelerinde kadınlar erkeklerin iki katı ev işi yapıyor.
Türkiye'de ise kadınlar erkeklerin 4,5 katı ücretsiz hane içi emek harcıyor. Bu, Japonya'nın ardından OECD içinde en büyük ikinci oran.
Selamlar, Her ülke kendi içinde farklı ufak dokunuşlar yapıyor böyle konularda. Benim şahsi fikrim eşler anlayışlı olmalı. Erkek kadına bu işlerle ilgili saygı duyup yardım edebilmeli. Bu kadının işi dememeli. Toplumun temelinden başlıyor bu sorun. Daha küçükken erkek çocukları kız çocuklarından hep üstün tutuyorlar. Sebep sırf erkek diye. Haliyle bu ne doğuruyor evliliklerde aman kadın evde ne iş yapıyor ki ben çalışıyorum para kazanıyorum diyor erkek. Ya da eş de çalışıyorsa yemeği akşamdan yapsaydın neden hazır değil temizlik neden yapmıyorsun gibi söylemler söylüyor. Bu ve türevi şeyler arttırılabilir. Özetleyecek olursak tazminatı bilmem ama kocaman bir destek vermeli erkekler eşlerine. Kadını erkekten ayıran tek özellik daha özel ve mükemmel bir varlık olmasıdır.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ya şu tuzu kuru eğitimli mesleği olan kendi ayakları üzerinde durabilen insanların yok nafaka kalksın yok kadın asalakmış vb sözlerini algılayamıyorum. Sanki tüm insanlar mükemmel şartlarda eğitim alıp yaşıyor. Bu kadar da kör olamazsınız çevrenize ya. İlkokuldan sonra okutulmayan insanlar var baba evinden koca evine geçiyor daha 18 inde belki daha erken. Dakika bir gol bir peşpeşe çocuk yemek temizlik herşey onda belki şiddet de görüyor hatta belki değil muhtemel şiddetin tek şekli fiziksel değildir. Ondan sonra hadi boşanıyor bu kadın ayakları üzerinde durmak nedir onu bile bilmiyor belki. Tabi ki eğitimsiz insanların da yapabileceği işler var ama tut ki elinde 2 yaşında çocuk var yalnız bırakıp temizliğe mi gitsin kuş kadar maaşla bakıcı mı tutsun kreşe mi versin. Ya da hadi hanım kızımız eğitimli olsun çattı bir kocaya imzayı attığın gün işi bırakıcaksın dedi o da bıraktı yıllarca da evli kaldı adam çalışsın diye bırakmadı. Eğitimli de güncel değil bu kadının iş bulması için kendini güncelleyecek zamana ihtiyacı var. Ne yapsın bu insanlar sokakta mı kalsın. Bu kadınlara parazit muamelesi yapmak da şiddettir arkadaşlar yapmayın ya. Ha istisnalar yok mudur illa ki vardır para koparmak için kırk takla atanlar olabilir. Ama bu nafakanın kökten kaldırılmasını değil boşanma davalarında bu konu ile ilgili daha titiz yaklaşmayı gerektirir.
Kaldı ki sorudaki durumda manevi tazminata karar kılınmış. Hizmet parası değil o.
Ha bu arada bu yazdıklarımın hiç biri benimle doğrudan ilgili değil. Çok şükür ki benim anlattığıma benzer durumdaki annem beni ayakları üstünde durabilen iyi bir meslek sahibi ve eğitimli bir kadın olarak yetiştirdi. Gün gelip boşansam bile bana nafaka düşmez düşse de ihtiyacım olmaz zaten.
@_Çavbella_ istisnalar olabilir diye de yazdığım kısım var dikkatli okursanız bununla ilgili mesele de davanın dikkatle incelenmesi ile çözülebilir insanları mağdur etmeden insanlar dediğimde kastım da hem erkek hem kadın içindir.
Erkekler evlenirken yeterince eziliyor zaten maddi yönden. Kimi işi bulamıyor diye evlenmiyor kimide asgari ücret alıyor diye.. Bi zahmet boşandıkdan sonra kendi başının çaresine baksın ha ben vasıfsızım birilerine muhtacım diyorsa ayrı.
@_Çavbella_ profilinizi gördüm boşanmışsınız herhalde bu konuyla ilgili de derdiniz var neyse sizin hakkınızda hayırlısı olsun. Bir daha tekrar edilen ama kadının ve erkeğin mağdur olmaması orta yol bulunması esastır bunun da mercisi mahkemedir. Ama genel mağduriyet gerektirmez diyorum evet belki ek düzenlemeler getirilebilir ama kaldırılması durumunda gerçekten etkilenecek olanlar zaten mazlumlardir. Somuruculer degil
Yok boşanmadım öylesine yaptım onu. Kişisel görüş birşey diyemem ben boşansam ihtiyacı olsada vermem. Neyse uzatmaya gerek yok birşey değişmeyecektir bu haytta zaten
Konumuz ile 'biraz' âlâkalı bir şey söylemek istiyorum. Bunu çoğu kişi (hele de Türkiye gibi, müslüman çoğunlukta olan bir ülkede yaşayan insanlarımız bile) bilmez. Buyuruluyor ki, evli bir kadın, kocasından, evdeki yaptığı işler için (temizlik, bulaşık, çamaşır, ütü vs.) ücret istese, o erkeğe o ücreti ödemesi "Vaciptir!" Kadınlara verilen değer. Kim biliyor şimdi bunu? Hangi "ben müslümanım" diyen erkek yapıyor? Üstelik ücret talep etmedikleri gibi, lütfederek bizlerin -hediye niyetine- işlerimizi yapıyorlar ve karşılığı çok büyük sevap. "Sevap" alıyorlar, "sevap" kazanıyorlar.
Bence artık "ev hanımı" meslek kabul edilip, maaşa bağlanmalı.. Bu hükmün neden dışardan gelmesini bekliyoruz hiç anlamış değilim..
Biz Çinlilerden daha salak millet değiliz.. Bu kanunu bizim getirim dünyaya örnek olmalıyız.. Hem kadınları ağır şartlarda çalışmasına zorlamamış oluruz.. Hem anneyi evladından ayırmamış oluruz.. Hem aile müessesesini korumuş oluruz.. Hem özel sektörde kadınların taciz oranı azaltılmış olur.. Vs vs.. Bir çok faydalı şeye sebep olur..
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
59
Cevap
66
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
nıye evlenıyoruzkı o zaman evimize hizmetçi tutalım evede gunluk eskort çağırırız olay bıter hayır yanı su bakış açısıyla ne farkı var sımdı bunların evlılıklerıyle benım onerdımın? ıyıce zıvanadan cıktı bu evlılık ıslerı resmen alıcak verıcek meselesıne dondu baştan anlaşalım kardeşim o zaman 5 sene kullanırım senı fıyatın ne ona gore kredı cekıyım ya da para ayarlıyım ama orgazm olamazsam paranın yarısını verırım dıye eee ıs buralara kadar geldı yakında bole olcak ztn butun evlılıkler ıyıce sasırdılar cunkı evlenmenın hıc bı hayrı mantıgı kalmadı herkez ne kadar ekmek o kadar köfte moduna gırmıs
ilk 2 paragrafa göre bende doğru demişim o zaman peki siz niye bu kadar tepki verdiniz yazdıma siz hızmetcı tutun demişsiniz bende ole yaparım bugunden sonra demişim
ben öyle yapcam sizde yanınıza defter kagıt kalem alın evlendınız zaman sonra yazmaya baslayın su kadar temızlık yaptım su kadar kadınlık yaptım su kadar yemek yaptım hesap makınası yardımıyla guzel bı hesab cıkarın kocanız olcak adamın elıne verırsınız
Mantıklı bence. 😄😄Simdi belki adam çalışıyor olabilir dışarıda. Ama ev işini, çocuğa bakmanın da kolay olduğunu zannetmeyin. Siz sanıyorsunuz ki ev kadını birkaç harekete ediyor evde sonra oturuyor ve keyif çatıyor. Bulaşığı, çamaşırı, temziligi, cam silmesi, belki bahçeyle ilgilenmesi, yemek pişirmesi, çocuğa bakması ve hatta bide evde bakılması gereken yaşlı insanlar vs varsa onlarin bakımıyla da ilgilenilmesi kolay mi? Her gün bunlari yapıyor ev hanımı. Bide adam eve gelip kocası " hadi çocuk yapalım askimm" deyince arzusuna isterse " tamam" diyor. Tamam belki erkek için de zor ama ya kadın için. Koskoca eve bakıyor.
Demek ki maneviyat, maddiyattan daha önemli. Yani adam belki dışarıda çalışıp para getiriyor, evin maddi ihtiyacını karşılıyor bu durumlarda. Ama kadın napıyor evdeki her bir bireyin manevi açıdan iyi hissetmesi için elinden geleni. ardina koymuyor. Yeri geliyor maddi olarakta katkı sağlıyor. eve, eşine. Bu durumda erkeğin kadına tazminat vermesi tamam tamam biraz haksızca olmuş gerçekten. Şimdi kadın hakları diye de erkek haklarını hiçe saymak olmaz. Ki zaten bu karara kadın hakkı demek te olmaz, daha başka bir şey bu.
Vasıfsız boş birleşin tekisin. Sıçmığını mantıklı göstermek için o kadar ıkınmışsınki kezban acıdım sana. Kadın evi toplayarak dünyayı da kurtarıyor yazsaydın hatta aptal.
Şu kadınların kendilerini her şeyde aklamaya çalışması yok mu beni bitiriyor. Bunlara göre evde çamaşır makinesini çalıştırmak, maden ocağında çalışan bir erkeğin işinden daha zor. Neden? Çünkü kendisi bir kadın ve sahip olduğu 250 gr ile dünyalara sahip olmayı kendine hak görüyor. Ve bu da genelde Arap, Türk ve Hint kadınlarında böyle. Neden acaba sormak lazım..
Adam hem çalışsın eve para getirsin hemde evi temizleniyor diye eşine para ödesin... İyice ticarete döndürmüşler bu işi. Ben #NafakaKaldırılsın derken aman birde bu gelmesin..
Evlilik artık bir para kazanma aracı dostum. Günümüzde evlilik tüm kutsallığını kaybetti. Hoş fedakarlık ve alçak gönüllülügun enayilik sayıldığı bir dönemde yaşıyoruz. Kimse karşılık beklemeden iyilik yapamıyor. Herkesin kalbi temiz ama hiç yüzüne vurmuyor...
Hak edene ödenmeli elbette. Türkiye'de 2 günde evli kalsan 15-20 sene de evli kalsan, ömür boyu nafaka ödemekle yükümlü erkeklerin sayısı bir hayli fazla. Önce bu sorun düzeltilmeli. Daha sonrasında anlaşmalı boşanmalarda kadının hakkı neyse hane içi emek olarak, o ödenmeli.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Adamın getirdiği parayla yapılan evin giderleri ne olacak? Haksızlık yapılıyor erkeklere genelde bu ülkede çok kez. Söze gelince erkeklerin yaptığı her şeyi yaparız derler, e bir zahmet vereceği paraya da tenezzül etme. Ha adamın çocuğu varsa bakmak zorunda o ayrı. Reşit olmayan çocuklarına, boşansa da bakmak zorunda! Cocugu dünyaya getirip kaçamaz. Karısından bosansa da çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak zorunda ama kadının değil..
Evde yemek yapmak, temizlik yapmak ortak bir şeydir. Bu sadece kadına veya erkeğe yüklenecek bir şey değildir bu bir kişinin asli görevi olamaz, olmamalı. Temiz bir evde yaşamak herkesin hakkıdır bunun için de herhangi bir şekilde tazminat bence mantıksız.
Tabi ki odemeli erkek disarda xalisip para kazandigi icin eve baktigi dusunuluyor ama kadinin yaptigi hersey sadece gorevi oldugu zannedildigi icin degersiz goruluyor ve ne yapiyor ki evde zaten aksama kadar oturuyor diye assagilaniyor ama ayni kadin gunluk temizlige gitse bu bir is olarak gorulurdu yazik cifte standart erkrk calip deger kazanirken kadin kaybediyor bu tazminatt az bile
Aile olmak ile çıkar ilişkisi kurmak arasındaki farkı ayırt edemeyenler için sevindirici ve dünyaya örnek teşkil eden bir karar olmuş evet ne yazık. Ben zavallıyım ve erkeğe muhtacım'ın resmi belgeli kanıtını 3 kuruş için kabullenmek çok onurlu geliyor nedense :)
Erkek sömürücülüğüne devam :D Bu dünya ne zaman gelişecek azıcık kafası çalışan insanlar tarafından çok merak ediyorum. Adamda onca sene yedirdiğinin içirdiğinin, barındırdığının parasını talep etsin. Hatta biraz daha ağlayıp cinsel olarak kullanıldığı içinde ağlayabilir.
Daha ne kadar sacmalanacak acaba , bir kişi evine burası benim evim diye sahip çıkıyorsa zaten o işi yapar , insan yaşadığı yeri temiz tuttu diye neden tazminat alır ki , daha neler duyucaz gorucez bakalim
Görüşleri okudun dimi kızların attığı görüşleri ne yamyam oldukları ortada kırmakta haklıyım bence yasa bunlara müsade etse erkeklerin böbreğini bile alıp satarlar kadon milleti vicdansız
5 yıl için 55 bin çok az tabi ki. Evde yaptığım işlerin karşılığında maaş alacak olsam bi tutar belirlemekte zorlanırım. Yaptığım hiç bir işte evdeki kadar yoruluyorum
O zaman kadın da adamın evinde senelerce beleş yaşadığı için birikmiş kira borcunu ödeyecek. Adamın malının yarısını da almayacak çünkü kadın o malları alırken adama yardım etmedi.
@Leyla095 Bazıları kadınların evlendikten sonra kariyerine devam etmesi gerektiği yorumunda bulundu yazmasından kadının çalışmadığı sonucunu çıkardım ben. Çalışıyorsa gene kabul edilebilir ama evlilikte şunu yaptım bunu yaptım diye çetele tutmanın doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum öyle olursa olay ticarete döner.
Zaten öyle , cogu insan evlenir evlenmez altın kimin payı bilmem ne düşünüyor yani bu durumda ben o evliligi pek saglıklı bulmuyorm zatenki bosandıktan sonra hersey zaten yarı yarı ve kadın calısıyorsa erkekte ev işi yapmali👌🏻
Her erkek bir değil tabiki ama çoğunluk eşini hizmetçi hibi görüyor her işi kadın yapıyor bir işin ucundan tutmaya üşeniyorlar ben haklı buldum türkiyede de olsa keşke. 😅😊
Madem olay ev işi verilen emeğin tahsili boyununa ulaşmış o zaman erkeklerde gıda, ulaşım, giyim, konaklama masraflarında karşıya düşen hisse ve eğlence masraflarını fatura etsinler.
Aynen öyle, kadın ev işleri yaparken bu adamın eli armut mu toplamış :D o da gitmiş çalışmıştır ailesine bakmıştır. Hayır o değil bak gönderine 10 kadın yorumu gelmiş ve soru 8 beğeni almış. %80 oran ilk defa görüyorum :) her yerde böyle olsun istiyorlar sanırım
Yok mesele karşı cinsiyetin beğenme durumu değil, yorum sayısına göre gelen beğeni sayısına dikkat çektim ben 🙂 yani bir çoğu bu kararı destekliyor. Burada mesele erkek-kadın değil aslında, çıkan karar cidden çok saçma. Evlilik dediğimiz şey hayatı paylaşmak değil midir zaten, eşinle hayatı paylaştığın süreç içerisinde yapılanlar ile ilgili mahkeme bi maliyet çıkarmış resmen 🙂 ayrıca dediğin gibi adamın dava açıp buna maruz kalması da ayrı komik olmuş 🙂
Ev işleri sadece kadının yapacağı işler değildir. Kurduğumuz bu yuvayı beraber ilerletmek gereklidir. Eşimiz hizmetçi, biz de otelde kalan bir misafir değiliz. Ayağına hizmet isteyen varsa otelde kalsın.
Kadin ucretsiz ev isi yapıyormuş, adamin boku çıkıyor o mk karisina bakmak icin, yiyorsa erkeklerin yükünü de paylassinlar. Deli ederler adami. Bir de para mi verecekler evde bos bos oturuyor diye?
@incelll onlarin daha kendine saygisi yok, cok sey beklememek lazim. Kendisine saygisi olsa kene gibi yasamak yerine kendi ayaklari uzerinde durur, bir seyler uretir. Ben kadin bile olarak sinir oluyorum öylelerine. Sacmalik sacmaliktir. Kadin haklari diye acayip sacmaliyorlar bazen. Adam da yedirdigi paranin hesabini sorsa altindan kalkabilecek mi kadin?
Haklısın bir de üstte erkek versiyonu çıkmış , yuh artık yam neyse umarım gelecekte böyleleri kardlsims çıkmaz da senin gibi mantıklı objektif biri cikar. Alayı çıkarcı cinsiyetçi. Üstteki arkadaşta Meriç galiba.
@İncelll kardeşim adam kadının işsiz olduğunu bilerek kabullenip evleniyor. ben illa kan emsin demiyorum kadınlar. adamda hiç mi düşünce olmaz eşine ev işlerinde yardım etmesi için. kadın hizmetçisi mi oluyor? ben hanımcılık oynayan biri değilim.!
@KırSakallıWill bak eğer kadın calismiyorsa. Para kazanmak erkeğin ev işi kadının işidir m bunun tazminatı vicdansizliktir. Ayıptır. Gerçekten bu kadar mı körsunuz? Eğer eşim çalışırsa yardım ederim eşit bölüşruz ama çalışmazsa kusura bakma ev işini yapamasi gerek, etik olan bu.
Erkekler ne yazıkki annelerinin yaptıklarını eşdende bekliyor. Hayatı paylaşmak değil dertleri her şeyi kadın yapsın diye üzerine yıkıyor. Hayatı paylaşmak için aşktan daha önemli şeyler var ve sonra öğreniyorlar bunları malesef.
Ben kendim için öyle düşünüyorum açıkçası evliliğe kendim için sıcak bakmıyorum birini hayatıma sokmak istesem de olmuyor o yüzden yalnızlık en iyisi diyorum
Evde daha önce kalmayan veya başkasının sorumluluğunu almayan kimse anlayamaz manevi olarak çok yorucudur ve psikolojik olarak yıpratır insanı ve özellikle ilişkide bunu tek insan ustlenirse cehennem azabı olur
Yavaş yavaş dünyanın boku çıkmaya başladı. Kadında çalışıyorsa bişey demem kimse diyemez çünkü ev işleri de ortak yapılmalıdır. Ama kadın evde iş yapıyorsa erkekte dışarıda iş yapıyor bu bir iş paylaşımıdır zaten.
O zaman boşanan kadın da kendisine bakan ve sabah akşam çalışan kocasından evli olduğu müddet boyunca ne kadar masraf ettiyse tazminat olarak geri ödesin. Böyle saçmalık mı olur.
Kadın evi temizledi fakat bunu erkeğin kendisini geçindirme şartıyla yapıyor. Hem çalışmıyor tüm gün evde yatıyor hem de ayrılınca erkeğe kazık atıyor. Allah'ım sen bizi para avcılarından koru.
Kadına en büyük hakaret olmuş bence sanki o evin sahibesi değil de hizmetçisi konumuna düşmüş insan kendi ve eşinin çocuklarının yaşadığı yuvayı temizlemesi ne zamandan beri hizmetçilik oldu.
Bu konuda abuk subuk yorum yapan erkekler elinizi vicdanınıza koyun ve annelerinizi düşünün. Kendinize bir sorun en sevdiğiniz rengi, yemeği bilen, derdinizi dinleyen, akıl veren, sizi seven, kollayan, okulunuzla işinizle sizden daha ilgili olan her zaman sağlıklı olmanız için uğraşan hastayken başınızda bekleyen anneniz miydi babanız mı?
Türkiyede de şey oluyor mesala şey nasıl desem kadın temizlik yapıyor diye öldürülüyor yani hani bunu değil de şey gelse mesala haniiiii yaptırım razıyız bırak temizligii
Beli kırılıyormuş. Yaptığı şey sanki sabah akşam milletin ağız kokusunu çeken, ağır işlerde çalışan bir erkeğinkinden daha kolay. O zaman kadın da adama tazminat ödesin evi geçindirdiği ve kendisine baktığı içim
Evlenmem zaten ne evlenicem evde inek besleyemem bana 1 bardak süt verdi diye kendi her işimide yapıyorum aynı zamanda çalılıyorumda hiçbir şekilde ihtiyacım yok bir keneyi üstümde barındıramam.
Türk kızlarına canım Kurban. Hiç para istemeden bana hizmet edecek bir sürü kız var güzel ülkemde 🙂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ben ortaokuldan beri çinlilerden korkuyorum. Sabah kahvaltida belediye simiti yiyodum her zmnki gibi haberler de taylantla ilgili haber vardi cekik gozlu tipi garip diye dusundum tam o esnada agzima simit parcasi attim tadi cok degisikti kotuydi o zaman beri cinlilerden kokuyorum ozellikle konusan cinlilerden🤮
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Hatta begenmen uzerine tekrar gorusumu okudum o an onume geldi osurdum elimle kokladim o semitin tadi geldi yillar sonra ilk kez ciddiyim vay be:)