Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı taslağa göre, gıda marketinde cep telefonu, elektronik satışı yasak olacak, zincir marketlerinde sigara satılmayacak, pazar günü 11.00’den önce kepenk açılamayacak...
Siz bu kararı/düzenlemeyi nasıl buldunuz?
Ben bir tarafı kollarken vatandaşı zorlayacak bir karar olduğunu düşünüyorum... Özellikle zincir marketlerde normalde bir mağazada 200 liraya satılan eşyanın 120 liraya da satılabileceğini görüp o marketten o ürünü alıyorum. Bunu herkes yapıyor ve bundan memnun... Şimdi mağazaları korumak adına bizler o ürünü 200 tl ye almamız için zorlanacağız......Haber için tıklayınız
Gıda marketlerinde sigara, mobilya, elektronik eşya artık satılmayacak... Kararı nasıl buldunuz?
Bir yerde iyi bir yerde kötü bir uygulama bu tarz standartlar getirilirken sağlam bir altyapı lazım gelişigüzel düzenleme ile olmuyor bu iş türkiye gibi satışta fiyatlara çalışma saatlerine düzenleme getiremeyen ülkelerde sıkıntıya yol acar. Dediğin gibi bu rekabeti azaltacak ve fırsatçı esnafa gün doğacaktır. Azalan rekabeti gören esnaf bunu fırsata çevirecektir. Tüketiciye sağdan bir kroşe daha bakalım yıkılacakmı yıkılmayacakmı Güya AB standartlarını getiriyorlar ama yanından bile geçemez
Ben esnafım benim için iyi bir haber sigara satışım artar büyük marketler yüzünden satışlar düşüyor ve sigaranın sürümü çok hızlı gıda yönünden tüketici ve esnaf için yerinde bir uygulama ama dayanıklı tüketim malları, konfeksiyon vs tüketici açısından sıkıntılı devlet bunun için ekstra bir düzenlenme getirmeli İrsaliyesiz mallarda fiyat kontrolü sağlamalıki kimse kafasına göre fiyat şişiremesin sigara gibi fiyat denetimi getirmeli kesinlikle
Sigarada fiyat sabit olduğu için ona hak veriyorum açıkçası, ama misal elektronik aletlerde acayip fiyat farkı var. Devlet madem bu konuda müdahale ediyor, öncelikle vatandaşı kazıklayanları bulsun ve kontrol etsin. Gönlümüz zaten her daim esnaftan yana:)
Bana sorarsan devlet yaptırım uygulayamamalı halkın geleceği bir tek kişinin iki dudağı arasında olmamalı, hatta hatta bayrak olmamalı bütün sınırlar ortadan kaldırılmalı ırk diye bir şey olmamalı
bence olması gereken şey de buydu. İnsanlar bir markete girip hem yatağını, masasını alıyor hem de yiyeceğini alıyorlar. Pastanın büyük bölümü büyük marketlerde. Pastayı dağıtmak en güzeli. Bir yandan da bu tekelleşmeyi ve rekabeti azaltacaktır. Bu da vatandaşa yaramayacaktır.
Iyi ve dogru alınmiş bir karar, büyük market zincirlerinin elektroniğe girmesi, elektronik sektöründeki ufak isletmeleri vuruyor, ayni ürün marketten değilde teknoloji. marketlerinden alınabilir, tekel ürünlerinin yasaklanmasi yine tekel bayileri ve semt bakkal ve ufak çapli marketleri koruma amacı ile. alınmış.
Vatandaşın çıkarları ne olacak peki? Sallıyorum elektronik aleti mağaza 1000 liraya satarken aynı ürünü maket 750 liraya satıyor. Demek ki o ürünün 750 liraya satılma ihtimali mümkünken bize 1000 liraya kakalayan esnafın suçu yok mu?