+1 yılKim kontrol edecek tüm marketlerin kapılarına zabıta memuru mu dikecekler? Sadece sahtekarlık artar o kadar mesela sigara mı aldın 1 kilo pirinç yazarlar, alkol mü aldın Kuru bakliyat yazarlar olur biter. Böyle engel olunmaz sadece yeni taktiklerin önü açılır o kadar. 😂😂😂 Kalabalık olmasın diye mi yaptın işe yaramaz, Alkol satılmasın diye mi yaptın yine işe yaramaz. Ne yaparsan yap kontrol mekanizman yoksa işe yaramaz. Örnek Kapanma, herkes her gün dışarı da neden çünkü kontrol edecek şeklide önünü kapatmıyorsun, öyle olunca bir yolu mutlaka bulunur. 😉
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTam kapanma kararı çıkar.
Millet dışarı da dink atar.
Kendi vatandaşına çatır çatır ceza yazarken turiste sırf tekrar turist girişi olsun diye engel koymazsın.
Eline poşet alan markete gidiyorum diyerek tüm mahalleyi tavaf eder fark edemezsin.
Ve marketlerde ki yoğunluğu önlemek amacıyla tekrar önlem alırsın aldığın diğer saçma örnekler grubuna buda dahil olur.
Siz en iyisi bize kapıyı gösterin biz usul usul çıkalım.
Hayır yani ne akıl kaldı ne dayanacak güç ne de sabır.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa bunun kapanma ile ilgisi nedir? Eğer dışarı çıkma isteğini azaltsın diye yapıldıysa tamam ona bile tamam. Ama niye sitenin önünde banklarda bir sürü insan görüyorum? jandarmayı aradığım halde kimse ilgilenmedi. Ben anlamıyorum. Parklardaki , bahçelerdeki insanlara önlem alınmıyor. Milyon tane insan işe gidiyor. İş yerleri kapanmıyor. Ama marketlerde alkolü yasaklayarak, oyuncağı yasaklayarak, makyaj malzemelerini yasaklayarak önlem alınmaya çalışıyor. Bu durum bana mı saçma geliyor bir tek? Böyle mi yeneceğiz küresel ölümcül bir virüs salgınını?
10 Yorumla
Yok, turistli eğlenceleri görmeye devam ettikçe bu yasağın samimiyetine inanmam. Millete zulüm başka bir şey değil. Kışın açtılar açtılar da, şu baharın en güzel günlerini Ramazan ayını millete zehir ediyorlar. Saçma karardır, madem bu kadar hassasiyet var köpük partilerine ceza yazsınlar, kendi ülkemizde turist olduk yahu...
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
+1 yılAlınan kararları böyle izliyorum.
https://tse2. mm. bing. net/th? id=OGC. e958f617222bcc804e6cae0cd29184bb&pid=Api&rurl=https%3a%2f%2fmedia. giphy. com%2fmedia%2fEOpZ7XsVfTN2E%2fgiphy. gif&ehk=Jh7%2fpMSTqp1%2b%2fBd6l3TYaLeNigf86pNTJ3Rh3EQ0bts%3d13 Yorumla- +1 yıl
Gif çıkmamış 😒
- +1 yıl
Link açılmıyor abi maalesef :)
- +1 yıl
Ya o gif'ti ama link olarak paylaşmış. Telefon klavyelerinde gifler varya, onları deneyeyim dedim olmadı.
+1 yılİnsanların dışarı ile temaslarının kesilmesi için olumlu bir durum.
Şurada çok değil 2 hafta dışarı çıkılmazsa vakalar dibe vurur.
Virüsün kendisi yürümüyor insanlar taşıyor.
Sebepsiz yere masum insanlar yoğun bakımlarda yatıyor veyahut hayatını kaybediyor.12 Yorumla- +1 yıl
Değerli yorumunuz için teşekkürü ediyorum :)
- +1 yıl
Rica ederim. Asıl ben teşekkür ederim gündemle alakalı ve dişe dokunur sorunuz için.
+1 yılBugün haberim oldu benimde. Yani tamamen show olarak görüyorum , millet dışarda hâlâ.. neyin yasağı ki bu.
Bayram sonrası hemen okullarıda açacaklar
Zaten 17sinde 5.000 olacakmış vaka , kahin gibiler maşaallah
Neyse uzun lafın kısası herkes evde oturduguyla kalacak gene.30 Yorumla
+1 yılşimdi diyelim benim çocuğum evde canı sıkılıyor oyuncak kırıldı oyuncak alıcam bana o oyuncağı satmayacak birini tanımıyorum bu hakkımı kimse engelleyemez. bunlar iyice sapıttı. bu ülkede turistlere herşey serbest ama bize yasak. s. kerler böyle yasağı :)
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYok artık bundurumda iyiki ilkokula gitmiyorum diyebilirim sadece :) çok saçma aşırı saçma iyice ne yapacaklarını şaşırmışlar benim bile kırtasiye ihtiyacım oluyor ,çikolata , Fanta , cips falanda yasak değildir umarım bu bir şakaysa komik değil.Ülke ne zaman normale döner?
12 Yorumla- +1 yıl
onlar yasak değil o konuda sorun yok. D ne zaman normale döner bu konuda hiçbir fikrim kalmadı artık
Cevap sahibi+1 yılHırdavat, teknolojik ve oyuncak yasak öylemi? belki çocuğum var belki oyuncak lazım bu ne saçma bir kural ya içkiye laf ediyorlar bide. İyiki temel ihtiyaçlarda yasak değil. Diyecek birşey bulamıyorum. Yuh diyorum acilen markete gitmem lazım ne olur ne olmaz 😄
+1 yılEvet yerinde karar! Market zincirleri herşeye el attı esnafın işinede! Bıraksınlar market ekmek, kırtasiye defter, nalbur çivi, çeyizciler yastık yorgan, ayakkabıcı ayakkabı, giyim mağazaları kıyafetlerini satsınlar. Marketler haftanın belirli bir gününü spot günü ilan edip, elektronikçileri bile canından bezdirdi. Halktan çok esnaf karşı bu duruma. Marketsen bünyene gerekli olanı sat yeter., Herşeye burnunu sokan mahalle ablaları gibi oldular.
20 Yorumla
+1 yılZaten hükümetin adam akıllı bir iş yaptığını görmedim hiç.. Ne yani şimdi ben 10 metre uzaktan alacağım kedi mamasını alabilmek için 100 metre gideceğim.. E hükümet karantinada en yakın markete gidin de diyor. 100 metre ilerde hadi ben virüs kaptım. O nolacak?
10 YorumlaGayet mantıklı, benim açımdan küçük esnafı korumak gerekir. A101 şok bim migros ve daha niceleri Türkiye'de hepsinin 30.000 üzerinde marketi var. Hepsi elektronik, kozmetik, kırtasiye, otomotiv hırdavat gibi şeyler satıyor. Buna ne gerek var. Herkes kendi işini yapsın daha mantıklı küçük esnafda kazansın. Şimdi "ama markettekiler daha ucuz" diyenler gelmeden ben söyleyeyim. Zamanında bu büyük marketler çok ucuza verdiler bu malları, millet de ucuz diye hep geldi nurdan aldı. Zamanla küçük esnaf müşteri kaybetti haliyle fiyatlar artış yaşandı. Bunu gören büyük marketlerde kafalarına göre fiyat koymaya başladı. Asil zorbalık ve sömürü budur. Niye bir anda yağ fiyatları arttı ki. Bugün sadece a101 şok migros bim in yöneticileri karar alsa (kafalarına göre fiyat) kimse bir şey diyemez. Çünkü 30000 üzerinde market Türkiye'ye hitap ediyor. millet haliyle suçu hükümete atıyor. Gayet normal... Hükümet benim nezlimde doğru ama geç bir karar almış. Unutmayın tavizler tacizleri doğurur.
11 YorumlaNe yaşıyor bunlar? O zaman online eğitimi de iptal etsinler biz hala sınav oluyoruz ve ders işliyoruz aloooo kırtasiye ürünlerine hala ihtiyacımız var. Temel ihtiyaçlar listesine neleri almışlar onu da merak ettim doğrusu.
60 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 557 cevap paylaştı. Zincir marketlerde gıda harici diğer tüm ürünlerin satışlarının durdurulacağını geçen ay gibi duydum. Güzel bir karar. Zaten eskiden defteri kırtasiyeden, TV'yi mağazadan, oyuncak arabayı oyuncakçıdan alırdık. Zincir marketler açıldı açılalı her yer karmaşa. Olan küçük esnafa oluyor. Bazen çok beğendiğimiz ürün oluyordu (araç kamerası, navigasyon cihazı, USB radyo teyp), stokta kalmayınca eli boş dönerdik. Artık aradığımızı mağazalardan bulabileceğiz. Sanki 2000'lere hatta 90'lara döndük.
10 YorumlaMarketler hiç görmediği kadar alışveriş kuyruğu gördü. Bu insanlara ne oluyor cidden anlam veremiyorum sanki birşeyler kaçıyor. Özellikle de aktüel ürünler. Sadece pazar günü kapalı diye bu kadar da olmaz 1 günde ne değişmiş olabilir. Gec kalınmış bir karar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlınan bu karar yerinde bi karar. Kücük esnaf kapalı su an. Marketler de bunu fırsat bilip 2 katına satıyor bu ürünleri. Eee marketler haksız kazanç elde ederken küçük esnaf kaybediyor. O zaman küçük esnafı acsınlar falan demeyin marketler de normalde temel gıda icin açık zaten mecbur yani
43 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBeyefendi bu benim görüşüm sizin görüşünüz farklı olabilir. Yok akıl tutulması falan bunlara gerek yok. Bu yüzden ülkemiz ilerlemiyor zaten görüşe saygı 0
+1 yılTeknolojik bir şeyin alımının yasaklanması kadar saçma olay görmedim. Online eğitim diye g. tlerini yırtıyorlar eyvallah ama diyelim ki telefon tablet bir şey kırıldı. Bu ne saçmalıktır , ne sonunu düşünmemezliktir?
40 Yorumla
+1 yılKasada ayrim yapacaklar diye daha da yavaslayacak is. Zaten satis acisindan market sahibinin de isine gelmez. Devlet de herkesin alisverisini kontrol edemeyecegine gore... Gene iktidardan altı eksik, çöp bir karar 👏
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmilletin posetini cantasini arayacak degil ya bu onlemler bos önlem. virus ilk ciktiginda alcaklardi önlemi de böyle sacma seyler yapip virusu engelleyeceklerini dusunmezlerdi. gündeme oynuyorlar ama ekonominin durumunu korona falan örtmez bu saatten sonra.
10 Yorumla
+1 yılAsiri salak insanlarin salakca kararlari yani sunu anasifinda ki bir cocuga desen ananizi skim napiyonuz siz der ama bizim millet kopek olmus ses yok 👍😀
41 Yorumla
+1 yılHiçbir halta ortak olmuyorlar sorumluluk desen oda yok ama evime veya kendime ihtiyaç duyarak aldığım şeylerin kararını vermeye gelince devletciğimiz kendini ortalara atıyor. Bu yasağa çoğu marketin uyacağını sanmıyorum
20 YorumlaHala bu sekilde bitecegini düşünüyorlar cok tuhaf..
21 Yorumla- +1 yıl
bu sekılde kapanma olmaz kı zaten yaa
Sorun ne anlamıyorum. Yurt dışında da aynı kural uygulandı. Sadece marketler ve eczane ürünleri satılan yerler açık kaldı. Temel gıda ihtiyaçları vs hariç hiç bir şey satılmadı izin verilmedi. İnsanlar bu tarz ürünleri internetten sipariş etti.
20 YorumlaNasılda düşünceliler kaç gün geçti geçecek de yine mükemmel planlar
14 Yorumla- +1 yıl
Aaa sesini sevmeyen kız geldi :D Evet bakalım bu defa neler görecegiz xd
- +1 yıl
Göbeği şimdi öğrendim, sesi benim soruma sevmiyorum kalın diye söylemiştin ama :)
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 706 cevap paylaştı.
+1 yılNe yani simdi biz parmak satılmayacak mi😲😲😲😲😢😢😢😢😢😢😭😭😭😭😭😭
12 Yorumla- +1 yıl
buz parmak istersen aldıralım sana xd onu mu demek istedin dsfd
- +1 yıl
Ay evet biz parmak ne ya😂 üzüntüden yazamadimda bak😂 evet ya satilmayacak mi cidden☹☹😭😭😭
+1 yılSigara ve alkoldemi satılmıyacak ülke batar o, zaman😀
13 Yorumla- +1 yıl
Alkol satışı zaten yok ama sigara da kapsıyordur bence bu yasağı abi :)
- +1 yıl
Haber linkini atabilirmisin
- +1 yıl
Ntv sitesinde detayları var girerseniz orada mevcut ☺
+1 yılE ama marketlerde temel ihtiyaç dışında her şey var o nasıl olacak. Kasaya gidince bunları alamazsınız deyip geri mi bıraktıracaklar. Ya da o zaman marketleri de kapatacaklar. O kısım mantıksız geldi.
21 Yorumla- +1 yıl
Reyonlara yazılar asılmış
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 372 cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalık. Üretim yapan firmaların teknoloji, kırtasiye, hırdavat ihtiyacı mutlaka vardır. Üretim yapan firmalar güya açık
Ama sen çalışma demeye getiriyorlar10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAmpul patlasa gidip alamıycaz yani, herşeyi stoklu mu tutacaz önce otellerdeki partilere el atsınlar.. netten alım serbestmi ki acaba?
13 Yorumla- +1 yıl
o serbesttir tabiki de :)
Cevap sahibi+1 yılAmpul mü 😀
Cevap sahibi+1 yılbunların işi belli olmaz ne bileyim ☺️
+1 yılülkece bir psikoloji deneyinden geçiriyoruz galiba. hepinize bol şans diliyorum arkadaşlar, çünkü bu müthiş zeki iktidar ve müthiş işe yarar kararları sayesinde şansa fazlasıyla ihtiyacımız olacak...
10 Yorumla
+1 yılBugün üç harfli marketlerin birinde kuyruk vardı kapıyı kitlemişler dışarda 10 kişi bekliyor herkes ihtiyacını alıp çıkmıyor aktüel ürünleri inceleyen gereksiz insanlar var. Doğru bir karar
10 Yorumladoğru bir karar alınmış tam kapanmanın anlamı olsun
birileri halk aç diye bağırıp tam kapanma istiyordu
isteyenlerin istekleri oluyor daha da sıkı olsun10 Yorumla
+1 yılAllah esnafın ve zorda olan herkesin yardımcısı olsun.
40 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi ampulüm patladı nalbur veya elektrikçi kapalı. Ben 17gün ampülsüzmü yaşayacağım. Yahu çakmak satmak bile yasak
20 Yorumla
+1 yılMoralim bozuldu... parasi. olan simdi stok yapmaya gitti olmayan. kaldi... bu yasaklar öldürcek bizi... covid değil
20 Yorumla
+1 yılAğam bizle eğlenir
https://www.youtube.com/embed/rL4oQGqTkjg20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa cidden şaka gibiler ne kde daha rezil olacaklar. Millet akın akın tatile koşar allahin varoş turistleri desen ortada fink atar fazlalık haşere gibi olan sıradan halka oluyor. Hala yasak kural pesindeler acıyorum
20 YorumlaPandemi için alınması gereken daha mantıklı ve işe yarar önlemler varken neden böyle bir önlem alındı ve neyi önleyecek anlamış değilim.
20 YorumlaHiçbir şeye bir yararı olmayan oldukça mantıksız bir karar. Ne diyim yani Allah akıl fikir versin..
30 YorumlaSı*çtıgımda ne kadar rulo yapacağıma da karışsinlar onlar da ben de rahat edim
30 YorumlaŞey yaw bişi demek istemiyorum vallaa bıhtımmmmmmmm
30 Yorumla- 10 Yorumla
Bence gayet yerinde bir karar olmuş. insanlar çok bencil çünkü. kimse kimseyi düşünmüyor. hatta gıda bölümüde kapatılsa biraz akıllansalar.
10 Yorumla
+1 yılDiğer işletmeleri düşünerek böyle bir adım atıldı diye düşünüyorum ama yanlış bir adım olarak değerlendiriyorum.
10 Yorumla
+1 yılMantıklı değil, teknolojik şeyler her zaman işe yarar çünkü evden çalışanlar var, kırtasiye de öğrencilere şart, oyuncak da çocuğu olanlara.
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 373 cevap paylaştı. Mükemmel düşünülmüş bir karar. Tebrik ediyorum bu karara vesile olanları. Artık zaytungu takipten çıkarabilirim.
10 YorumlaKeşke gerekçelerini de açıklasalardı en azından aptallık bizim düşünemediklerimizde mi yoksa onların düşündüklerinde mi anlamış olurduk. 🙃
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılBu önlemler hiçbişey yaramasın tek temennim o hata yaptıklarını anlamazlar ama tepkilerle birşeyler olur
10 Yorumla Ben yine de gidip küçük yerden bir şey almam. Zincir mağazalar tercihimdir. Hem uygun, hem de hizmet kalitesi var çünki.
10 YorumlaBunları satan dükkanlar kapalı satılırsa bizi niye kapattınız derler diye yasak konuluyor yoksa kalemden USB bellekten virüs bulaşmaz herhalde.
10 Yorumla
+1 yılyaşadığım ülkede uzun süre olan uygulamaydı. pek alışverişe çıkmadığım için beni pek etkilemesede böyle batan magzalar oldu tabi. ne yazık ki
10 Yorumla
+1 yılMillet oturmuyor evde kimse ciddiyetin farkında değil nasıl insanlar var bıktım artık valla evde çürücez bu gidişle
10 Yorumla
+1 yılBelki adamın o günkü acil ihtiyacı don.😅 saçma buldum, etkisiz ve dolaylı olarak milletin işine engel olacak gibi.
10 YorumlaYerinde olmuş. Market yerine hırdavatçı kırtasiyeci oyuncakçı vs kazansın
13 Yorumla- +1 yıl
Ama o dukkanlar kapalı ☺ pandemi için böyle oldu. önlem amaçlı ☺
- +1 yıl
Bir an onu eksik yazmışım özür dilerim 😪
Bu ne saçma sapan bir karardır ya ama artık mantık beklemiyorum 😄
20 YorumlaÖnce insanları evde tutmayı başarsınlar sonra gıdaları ayarlarlar..
20 Yorumla
+1 yılAbi haksız rekabetin önüne geçmek bu değil oyuncak ettiler. Kimler yönetiyor ülkeyi, haber bülteninde spiker şunu gülmeden söylemekte zorlandı
20 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 325 cevap paylaştı.
+1 yılBunlar herhalde kendileri dışındaki tüm esnafı bitirme amacındalar. Bir gerizekalılık sözkonusu ya hayırlısı...
10 Yorumla
+1 yılbence dogru olan bu herkes bu konuda tedbirli olmalıyız
10 YorumlaSaçma sapan yapılan bir iş ne amaçla buna karar vermişler akıl kârı değil.
10 Yorumla
+1 yılNefes satılan birşey olsaydı nefessiz kalırdık onu bile satmazlardı ki geberip gidelim...
10 YorumlaOnu bunu bilmem bizim burda yasdak felan yok herkes dışarda
10 Yorumla
+1 yılMantıklı bir karar ama daha önceden alınması gereken bir karar.
10 Yorumla
+1 yılİşin b××kunu çıkardılar artık. Adı belli eve getirsinler eksiği gari
10 Yorumla- Devamını Gör (101)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler