*2018 yılı Haziran seçimleri döneminde bizim Kahramanmaraş Bertiz dağlık bölgesinde seçim gezisindeyiz. Dağın başındayız. Mayıs ayı. Bir delikanlı geldi. Bana ‘Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz, çiftçi şu durumda’ dedi. Ben de bu arada 14 yaşına kadar çiftçilik yapmış birisiyim.
*Üzerinde beyaz bir gömlek var. Cebinde bir telefon var. Dedim ki, ‘Telefonu alabilir miyim?’ Telefonu aldım. iPhone 6. Dedim ki ‘Telefonu kaça aldın?’ 3 bin 400 – 4 bin 500 lira mı ne dedi. ‘Kaç taksitle aldın?’ dedim. ’24 taksitle aldım’ dedi.
*’Bunun internet paketi de var mı?’ dedim (Gülerek) ‘Var’ dedi. ‘Ayda kaç lira ödüyorsun buna?’ dedim. ‘450 lira ödüyorum’ dedi. ‘Sen burada bulunduğun yerde ayda 450 lira bu telefona ödeyebiliyorsun.
Elinde telefonu olan zengin sayılıyor galiba, millet akıllı telefonda kullanmasın.
AKP Genel Başkan yardımcısı "Bizi mahvettiniz" diyen vatandaşa "elinizde iPhone 6 var iyisiniz" dedi! Telefon lüks mü sayılıyor?
Evet kardeşim , lükstür. Bir yandan bizi mahvettiniz diyerek , diğer yandan cebinde ihtiyacının ötesinde telefon bulunduran şahıs kendisiyle çelişiyordur. Seninde detayda yazdığın gibi aslında. Mahvettiniz diyerek suçlama yaparken iyiden iyiye kendini yere çakmış , nazik bir üslupla cevabını almış biri. Tabi anlayana. Biliyorum sizde muhalif bir bakış açısı ile paylaşım yaptınız ama kazdiginiz kuyuya kendiniz düştünüz. Okuyup anlayabilenler için bu paylaşımlar sizin istediğiniz yönün tersine puan kazandırır. Sadece okumayan ve okuduğunu anlama yanların şak şaklari olur etrafınızda hepsi bu. Genç adam ayda 450 fatura ödüyormuş , bir ev kirası parası. Oldu bu adam aç bu adamın ekonomisi bozuk. Külahıma anlatsınlar. Ortada hiç olumsuz olarak gördüğünüz birşey yok. Sadece boş teneke tangirtisi , bu sebepten üç yıl öncesinde yaşanan ve tavır gösterenin karşısında gördüğü nazik hakliliga verecek cevabının kalmamışlığını burada provakator bir eylem aracı yapmaya çalışıyorsunuz. Bu da sizin acizliginizi gösteriyor. Biliyorum sende okumayan biri oldugun için benim yazdıklarımı okumayacak anlamayacaksın ama birileri okuyacaktir.
@Berkecann8338 kardeşim benim milletim daha iyisini hakediyor. Mesele bu değil. Mesele , öküz bsğıracağına kağnı bağırıyor meselesi. İşi gücü yolunda keyfi tıkırında insanlara bakıyorum, öldüm bittim , bunaldım, mahvettiler ülkeyi batırdılar , ekonomi çöktü vb. , vb. Devam ediyor. Bu neden biliyor musun? Bu insanlar gerçekten ekonominin çökmesinin ne anlama geliyor olduğunu bilmediklerinin göstergesidir. Ekonomi değerlerinin nelere bağlı bir değişken olduğunu bilmediklerini gösterir. Fiyat istikrarı olmayan bir ürün için örnek verir misin?
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 305 cevap paylaştı.
Allah Allah evinde buzdolabı var mı eğer varsa zenginsiniz dememiş iyi ki. Şimdi bu konuşmayı savunan varsa eğer zaten ona söylenecek söz yok.
Keşke muhabir azıcık yürekli olsaydı da sayın ismi lazım olmayan bakana o telefonun 2014 yılında çıkmış çıkmış bir cihaz olduğunu ve yurtdışında asgari maaş alan bir insanın dahi maaşının çok küçük bir kısmıyla ilk çıktığı dönem itibariyle alabildiğini ama bizim halkımızın üzerinden 4 sene geçmiş bir cihazı dahi 24 ay taksitle zorla alabilecek halde olduğunu ve eğer saraylarındaki tahtlarından inebilirlerse marketlere vs gidip durumun vehametini görmesini söylemeliydi. Ama tarafsız olduğunu iddia eden basın sesini çıkarıpta tek kelime bile edemiyor.
Ben eğer bu ülkenin bakanı olsaydım ve çiftçi mi bu şekilde aşağılasaydım bu sözleri söyledikten sonra insan içine çıkmaya utanırdım.
Önce bir Lüks ne anlama geliyor ona bakalım.. Lüks (Latince lüks "israf", "çirkinlik", aslında "bol doğurganlık" anlamında), bir toplumdaki ortalama yaşam standardının çok ötesine geçen davranışları, harcamaları veya ekipmanı ifade eder.. Örneğin : Tasarımcı cep telefonu, pahalı markalı giysiler, vizon ceket: gerçekten ihtiyacınız olmayan veya açıkça bir ihtiyacı aşan ürünler lüks ihtiyaçlardır. ... lüks ürünler can ihtiyaçlarını karşılar... Lüks ihtiyaçlar arasında, haute couture moda etiketleri (Hugo Boss, Pierre Cardin, Christian Dior, Yves Saint Laurent gibi), markalı aksesuarlar (Breitling SA, Gucci ) gibi yüksek fiyat stratejisine sahip özel markaların ("lüks markalar") ürünleri yer alır. , Rolex, Louis Vuitton), Motorlu araçlar (Ferrari, Lamborghini, Mercedes, Audi, Bmw, Maybach, Rolls-Royce) veya koleksiyoncu eşyaları (antikalar, pul koleksiyonları, sanat eserleri, madeni para koleksiyonları), yüksek fiyatlı yiyecek veya lüks mallar ( şampanya, havyar veya yer mantarı gibi lezzetler).. Almanyada Lüks yerine geçiyor bu durumda Akıllı Telefonda.. hala eski tuşlu telefon kullanan Adamları biliyorum sırf Ben koyun değilim her sene yeni Telefona Para ödemem diye Protesto eden.. Lüks herkesin ihtiyacı dışında fazla harcamasıdır bence. Ben 1500€ maaş ile kendime Samsung galaxy 1234€ alıyorsam bu benim için Lüks olur..! 124€ Akıllı telefon Motorola da alabilirim mesela..! Neyse anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.
Akili milletvekillerinin kollarındaki 2 milyon liralık kol saatleri lüks değil özel uçaklar ile 1 kişinin seyahat etmesi lüks değil ama insanların heves edip aldığı 3/5 kuruşluk telefonlar lüks. Bu ülkede kriz değil keriz var ki onları orada tutuyorlar. Refah seviyesini halkına çok gören insanlar bunlsr hangi ak partili ile tartışmaya ülke maddi zorluklarda desem telefon konusunu demeyen görmedim bu zamana kadar
telefonu krediyle alıyor adamlar. Ayrıca bu telefon kaç yıl öncenin telefonu. iPhone 12 çıkıyor 12. İş mi var çalışalım. O kadar işsiz var çünkü çalışma olanağı yok. Millet ac hiç mi görmedin? Çocuğuna pantolon alamayıp intihar edenlerle, çocuğuna online ders için tablet alamayıp intihar edenlerle dolu ülke. Ben senin olmayan vicdanına... Hiç mi haber izlemiyrosun. Daha geçen gün bizim mahallede biri simitlerimi satamiyorum diye intihar etmye kalktı. Azıcık gözünüzü açın başkalarına bakın. Millet salak mı her gün çöp topluyor? Pazar çıkışına gidiyor millet yerdeki sebzeleri alabilmek için.
Kendileri habire araba değiştirir ama millete neler der. Bunlar muz cumhuriyetini yönetiyor bence. Ülke çok iyi falan diyorlar. Ben artık bu ülkedeki adaletsizlikten fakirlikten biktim
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 913 cevap paylaştı.
Şunlara bu millet oy veriyor ya, valla gençliğimin en güzel yıllarında en azından yurtdışındaydım, ama bunlar olmasa ailem ve dolaylı olarak ben de daha iyi hayat yaşardım.
Millete telefonu ve internet paketini lüks gören, artık dünyada temel ihtiyaç kabul edilen şeyleri lütuf gibi sunan, 4000 liralık bir telefon üzerinden bir insanı zengin addeden iktidar partisi.
Pişkinliği de iyice ele aldılar vatandaşa, esnafa, öğrenciye terörist demeler, muhalefete karalamalar, insanları sabahın köründe tekme tokat gözaltına almalar.
Dünyadan sömürdükleri ile Abd. Yi ayakta tutan şirketler
Sorsanınız Abd ve küreselcilik karşıtıyım der. Bizzat kendi araştırmalarım sonucu; abd ekonomisini dünyadan sömürdüklerini ve vergilerini abd ye veren toplam büyüklükleri 20 trilyon doları bulan global şirketler ayakta tutmaktadır. Sanayisini çin e kaptıran abd , pandemi dolayısı ile biten turizm ve havayolları gelirleri sonucu , borçların gsmh. Oranı %170 i geçmiştir. Yukarıda dediğim gibi ve yazı diziminde adı olan abd denen canavarı kendi elimizle besleyip büyütüyoruz sonrada elinden kurtulmaya çalışıyoruz
bir çiftçinin, evini geçindirebilmesi için en az 100 dönüm tarla işlemesi lazim. 100 dönüm tarlayı işlemek için en az 100 bin lira sermayeye ve traktör vb araç gereçlerede en az 100 bin lira para vermesi gerekir. o 100 dönüm tarlada kira bu arada. 100 dönüm tarlayi satın alsa en az 2 milyon lira. 200 bin lira sermaye ile 24 ay taksitle telefon alamayacaksa neden çiftçi olsun ki o kişi? çiftçi sizin hizmetkârıniz değil. çok zor şartlarda , büyük sermayeler ile ticaretini yapıp, alın terinin karşılığını almak isteyen vatandaş karşınızdaki. o telefonuda, çok daha fazlasını da hak ediyorlar. ama gel gör ki yediği ekmekte bile gözü olan tiranlar var karşısında
Bu, çürümüş bir zihniyetin zar zor ayakta olduğunu gösteren destek noktasından başka bir şey değildir.
Bu nasıl bir zihniyet biliyor musun, hani konuşmayı bilmeyen insanın haksız çıktığı zamanlarda haksız durumda olduğu zamanlar da sesini yükselterek haklı olduğunu göstermeye çalışır ya, işte bu açıklamada aynı onun gibi bir şey. Bu millete iyi ne verdiniz, bu ülkeye borçtan başka ne kazandırdınız, yani ülkenin katma değeri dünya çapında yüksek bir cep telefonu markası vardı da biz mi tercih etmedik kullanmadık, bu kafayla bunlar fazla ayakta kalamazlar. Baskın seçime hazır olun, bu ülkenin samimi insanları, bu ülkenin necip milleti dünyada en iyi şeylere layıktır...
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
İPhone 6s lüKS bir model değil ki artık. Eski model bile sayılır. Hani bir Android telefondan daha ucuza da bulabilirsin. Bizdeki zihniyet hep şöyle bir kişinin arabası varsa telefonu varsa zengindir. Kafası. Bence telefonlar artık zenginlik göstergesi olmaktan çıkarılmalı sonuçta 3310 kullanacak hali yok kimsenin şu devirde. Ak partili genel başkan yardımcısı at gözüyle bakmayı bırakmalı artık topluma.
Bazı gerçekleri fark edemeyen insanlarımız var maalesef. Telefon lüks değil ihtiyaçtır bir insanın en doğal ihtiyacıdır. Sadece telefon değil örneğin: küçük bir çocuk eğlenmek istiyor verimli vakit geçirmek istiyor playstation oynamak istiyor ama ailesinin o parayı verecek gücü yok. Ailesi onu sağlayamıyor bu ne kadar üzücü bir durum haydi onu geçtim playstationu var almış yeni çıkacak oyunların fiyatı öyle böyle değil can yakıyor. Bir oyunun fiyatı 700,800 tl'den başlamamalı daha uygun olmalı ya da insanlar o fiyatı verecek güce sahip olmalı eskiden büyüklerimiz küçük yaşta bir şey istediği zaman kendi harçlıklarından biriktirip alabiliyorlarmış şimdi öyle bir şeyin mümkünatı var mı? sorarım size demek istediğim bu araç ve gereçler insanın ihtiyacıdır. İnsanlar bunları elde edebilmeli, elde ettiği zaman da kendini diğer insanlardan farklı görmemeli.
Herkes geldiği konuma ya torpille ya da kendi emeğiyle geliyor bunu söylemeye hakları yok kendi maaslari hiç konuşulmuyor torpil yaptığı adama diyorsa kendiyle çelişiyor emekciye diyorsa bu ne küstahlık kimin parasoyla ne yaptığı kimi ne ilgilendirir anca onlar yesin.
Günün algısında bugün. Soru sadece telefon lüks sayılır mı ise hayır iPhone marka telde lüks sayılır mı ise evet sayılır.😀 AKP üzerinden başka soru ise tartışılır. Bu olay gerçekten olmuş ise bir gencin o fiyata alıp iPhone taksite 500 vermesi gücü varmış demk her gencin yapacağı iş değil hem iPhone alınacak hem o taksitle kac genç yapar :)) çalışan çalışmayan. soru dışında söylüyorum bunu. Ben olsam 4-5 bin telefon a vermem iPhone almam. Daha bir kere öyle lüks telefonlar almadım elimdeki tel ile idare ederim zamanında değeri 2 bin olmayan telefon😁
Diğer ülkelerde tek maaşla alınan telefon burada neden 3-4 maaşla alınıyor üstüne bir de lüks sayılıyor onu sorgulayın isterseniz biraz. Iphone pahalı bir telefon değil, halkın alım gücü 12 taksitle alacak kadar düşükse bir sıkınyı vardır.
@mutantnproud nerde 3-4 maaşla alınmış beyaz eşya mı alıyon ne abarttın 4-5 binlik telefonlar ne olcaktı 1&2 maaşla taksitle alınıyor. Diğer ülkelerle bizim gücümüz bir olmadığını bilip de sordun herhalde, en azından biliyorsundur sen dediğini bil benin sorgulamam gerekmiyor bir de en pahalı kaliteli telefon bunlar , değlmi.6-7 yıl öncesi falanmışı sayarak da demiyorum sende demezsen pahalı da olur lüks de sayılır. Ülkenin alım gücüne göre asgari ücrete falan da, telefonun ücretine göre de lüks sayılır çoğu kişi alamıyorsa lüks sayılır sana göre değil iPhone almak şart mı o millete fiyatı ondan düşük olup işine yarar tel yok mu.6 taksit olsa sorun yok yani
@mutantnproud işine geldiği gibi konuş 😀fakirdir değildir göreceli atar atılmaya acık konu. Yöneticiler eleştirilebilir eleştirilmez demedim bunda bişey yok.. ne sanıyomuşum. ya da sen ne sanıyorsun neymiş hükümetin işi
@NankörrKedi şu an kendi aracımızım üretim tesisleri yapılıyor... 2 yıl içinde piyasaya sürülecek... Avrupa'nın en büyük kamyon üreticisi... En büyük şehir içi otobüs üreticisi... şu an elektrikli ve otonom giden şehir içi otobüsü ürettik... Traktör üretiminde avrupada ilk 3 içerisindeyiz... Kendi güneş panellerimizi üretiyoruz... Dünyanın en büyük 3. Veya 4. tersanesine sahibiz... Gemi ve yat üretiminde dünyada ilk 5 içerisindeyiz... Yenilenebilir enerji üretiminde Türkiye dünyada 10. sırsda... Sivil ve askeri helikopter üretimi... Dünyanın en büyük 3. Siha iha üreticisi... Kendi savaş gemilerimizi, tankımızı, helikopterimizi, zırhlı araçlarımızı, füzeleri, topları vb. Bir çok şeyi kendi yapan ülkeyiz... Kendi uydusunu kendisi yapan sayılı ülkelerdeniz... Avrupa'nın en büyük 5. Otomobil üreten ülkesiyiz... şu an ülkeye oppo, xiomai, samsung, Ford elektrik pili, Man 2. kamyon fabrikası, bosch fabrikası, Nutella fabrikası açılıyor... Daha bir çok şey sayabilirim... Sence çok mu geriyiz
Okurken çok güldüm güzel hikayeymiş kim yazdı acaba 😂😂 neyse gerçekten tartışmaya girmek boş ve anlamsız seninle amerika marsta yaşamanın yolunu arıyor biz hala telefonu lüks sayıyoruz işte
telefon televizyon otomobil uçak bileti bilgisayar internet
lükstür. Bunlar temel ihtiyaç mı? Değil, telefon olmadan da insan yaşayabilir ama bu dönemde telefonsuz kredi almayı geç, HES kodunu bile alamıyorsun. İnternet yoksa e-devlet'e giremiyorsun. Sistem zaten telefon ve interneti şart koşuyor en başından. Bunlar neyin kafasında!
Baskan Yardimcisi haklı. Fakat ornek verdigi vatandasta hakli. Avrupa'da ben bilmiyorum kendini zora sokarak biseyler almaya calisan taksitle telefon alan luks tuketimi zorunlulukmus olmayinca psikolojik baskiymis yoksullukmus gibi dusunen insan. Fakat Boyle vergiler olan baska ulkelerde yok. Uretime onem vermeyen kendisi beceremeyrn ulkelerde yok. Sen uygun fiyata kendi telefonunu uretebildin de mi benim elimdeki cihazdan ornek gosterip benim harcamami sorguluyorsun? Sen isini duzgun yapmiyorsun ben gidip ayda 450 lira taksitle telefon almak zorunda kaliyorum. İnsana yukardan bakmaya basladiniz, Ayirmayin ayirmayi koylu dedigini el ustunde tutmaniz lazim.
Eskiden yol yapınca yola ne gerek var diyen birileri vardı 5 g ye çıkacağız değince 3 g ye ne olmuş diyen birileri vardı şimdi bakıyorumda hepsi bi anda tüm bunları unutmuş gibi.. telefon olmazsa olmaz diyorlar..çiftçi acaba ne kadar çiftçi benim gördüğüm tüm çiftçilerin 2 traktörleri var ve tarla için gerekli olan herşey kapılarının önünde ayrıca çiftçiye yıllarca 2 yıl ödemesiz 7 yıl vadeli destek kredileri verildi diyceksiniz ki sanki gerçek çiftçiler mi aldı sahtekar insanın alnınsa sahtekar yazmaz.. ama alan çok oldu kosgep kredileri hibeler gırla ama ne yaptı çiftçi ben durumları çok iyi çiftçiler görüyorum kimse kusura bakmasın
İnsanların aklıyla dalga geçiyorlar resmen. 7 yıllık telefonu lüKS sanacaklarsa da ekonomi şahlanıyor demesinler bir zahmet. Herkesi kendi seçmeni kadar aptal sanıyor bunlar.
Simdi birader youtube da film izliyoz, kuyruk sahnesi var, neyse iste yorum yaptik falan, hemen karsi taraf cvp verdi, o filmi tablet ya da tel ile girip izliyorsak, rahatimiz yerindeymis, o tablet ve teli ben nasıl aldim? Luks bir markanin urunumuydu? Hic sormadilar, yirmi yildir refah icinde yasiyormusuz? Ben hic o refahi gormedim ama!!
Çiftçi sabahın köründe kalkıyor, çiftçi gece gündüz demeden çalışıyor. Hiçbir sosyal aktivitesi yok, cebinde istediği bir telefonda mı olmasın? Aylık verdiği 450 TL sizin 1 gecede restorana verdiğiniz hesaptan az. Yaşamasın mı çiftçi? İstediği kalitede telefonu olmasın mı?
Hiç sormazlar mı adama nasıl aldığını? haa belki maaşı iyidir işinden olmuştur belki 2. nci veya 3. ncü eldir. Haklı da olabilir ama şu telefonlar üzerinden koskoca bir ülkenin ekonomik analizini yapacaksanız o kurumdan ayrılın. Haa ama tabii dolarla euroyla işimiz yok diyen bir maliye bakanımız da vardı o da aynı hesap
Derdim polemik değil. İki kelime yazıyorum onuda okumuyorsun. Hadi soruyu uzun buldun bari iki kelime yazdığımı okusaydın , belki anlardın. Neyse senin aklın burda değil. Yazmayacağım artık sana.
bu modlar niye şikayet edilen küfürlü hakaretli yorumları kaldırmıyor @----ks ? benim normal görüşlerim bile kaldırılıyor ama bana karşı hakaret ve küfür içeren yorumlar duruyor? illa dava mı açayım haklarında?
Buzdolabı var mı evinizde var ise o zaman aç değilsiniz. İçinin dolu ya da boş olması önemli değil. AKP'den önce nasıldı Türkiye biliyor musunuz? Hepimiz elde mızrak götte yaprak dolaşıyorduk hey yavrum hey...
Keşke o çifti ben olaydım da nasıl adam gömülür goreydi. Keşke sorsaymis ona başka ülkede 1 haftalik maaşla alınan telefonu bizim ülkemizde neden 5/6 aylık maaşla alınıyor. ya da ben bu telefonu satsam eğer benim faturalarimin ödemelerini , borçları mı ne zamana kadar idare eder 🤔 herkes telefonunu satsa en fazla 1 ay olsun idare etmesi peki 1 aylık para bizi zengin mi yapıyor cahiloglu cahiller.
kdjslkjlkd İphone u biz mi üretiyoruz? Ve İphone 12 varken 6 elinizde ise iyisiniz demek. Ya benim artık mantığım almıyor detaylı düşünemiyorum, garip yerlere takılıyorum. Akıl sağlımı geri kazanabilmem için bunların bir an önce bu ülkeden defolması gerek.
Cumhurbaşkanı "biz bu halka hizmetkar olmaya geldik" diyordu noldu? Her eleştiriye kırıcı şekilde karşılık vermek neden.. kötüsünüz kardeşim kabul edin son 5 yılda içine ettiniz vatandaş eleştirince susup önüne bakacaksın aldığınız maaşı bu vatandaş veriyor!
iphone üreten apple şirketi bile artık hurda telefon modelleri listesine ekledi iphone 6 yı güncelleme çıkartmayı bıraktı. zaten en dandik akıllı telefonda en az asgari ücret kadar var fiyatı. telefon lüks değildir ama telefonu lüks haline getiren işte AKP'nin ta kendisidir. utanmadan birde telefonu çok pahalı diyor.
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 896 cevap paylaştı.
Akpliler öyle. Ben bunu ilkin imam hatipteki arkadaşıman duymuştum. Herkes avmlerde, herkesin arabası var... Ak pelikanın düşünce ürünü işte bunlar. Markete girebiliyorsan zenginsin bunlara göre. telefon da ne? Markete gidiyorsan bir şey beğeneceksin. Almıyorsan niye gidiyorsun? Al sana ak düşünce.
Tuşlu telefon kullanıyor olsaydı ekonominin kötü olduğunu kabul edecekti yani ama 6 senelik akıllı telefon olunca ekonomi süper sjdjdkslAdamlar yakında acından ölmedin daha süperiz falan dicekler böyle halka böyle yönetici işte umarım herkesin durumu daha da kötüye gider hiç acımıyorum
günümüz dünyasında akıllı telefon bir lüKS değil bir temel ihtiyaçtır. geçim sıkıntısı yaşayan insanların telefon almaya da mı hakları yok. geçim sıkıntısı yaşayan birisi 24 ay taksitle bir telefon alabilir matematik bunu anlar. ama siyasi bir konuma gelince milyonlarca dolar servet biriktirmiş olmayı matematik açıklayamaz.
Ulan o fiyatın altında telefon mu var? Dolar olmuş 7 lira yurtdışınan gelen telefon ve elektronik fiyatları bu sebeple uçtu zaten. Kaldı ki paket alacak adam mecburen paketsiz mi kullanacak telefonu. İnsanlarla dalga geçiyorlar ya sanki afrikada yaşıyoruz da adamda telefon var diye zengin sanıyorlar. Adamın parası olsa zaten nakit alır o telefonu ama 24 e bölmüş mecburen taksiti
Ben buna şaşıyorum iPhone 6 cok ucuz telefon. bu mu zenginlik ölçüsü. avrupada 3 tane iPhone 12 alınıyor bir maaşla ben 200 (£) koyunca üste 4 iPhone 12 alıyorum bunu söylemek istemiyorlar insanlarda inaniyormu buna bilmiyorum artık
Sefaleti normalleştirmeye çalışıyorlar :D Kendileri lüKS içinde yaşarken halka sefaletin güzel bir şey olduğunu alıştırmaya çalışıyorlar ve bunu utanmadan yapıyorlar. Yandaşları da destekliyor çünkü desteklemezse onlar da aç kalacak.
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 707 cevap paylaştı.
Vestel Venüs 1.000 TL iken gidip 5 katı fiyatına iphone alıyorlar sonra para yok olmaz tabi ikiside whatsappa giriyor internete giriyor bu halk adam olmaz
Yerli tamam yerlide sağlam değil işte kapasitesi belli bir noktaya kadar e ben niye uğraşayım onu yaptırmakla ayarlarıyla uğraşmakla al iyisinden bir tane kullan bir zaman o zaman yağda yemwyelim malum yağ aldı başını gitti ne yiyelim ucuz yağları mı lütfen makul düşğnğn başkalarının mantığa büründürüp sunduğu fikirleri hemen bwnimsemwyin hak vermwyin
@Nikolog kardeş anlamıyor cin sana derki ben bu malı 5 tl yede üretirim 1 tl yede sen bir tl li seçersen ucuz olur alooooio uyan uyan kalitesiz olur 😂😂😂😂😂😂
Vestel Venüs oda güzelmiş peki Vestel kullandın mi hiç? Bunndan önce kullandığım telefon Vestel Venüs V6 idi. Ama ennufak şeyde servise yolluyordun ve kullanıcı hatası deniyordu.. piyasada yedek parçasi yok en basiti arka lens kırıldı onun dahil piyasada bulamıyorsun.. telefon ucuz ama parça olmadığı için servislerde kaz yolar gibi yoluyorlar.. bunu ne edeceksin peki
Vestel Venüs'ün içindeki bütün parçalar çinden temin edilip Türkiyede montajlanıyor ve oluyor sana yerli malı :) iPhone 12 Pro kullanıyorum 15 Bin TL bize koymaz ama Millete 1000TL ye satılan iPhone 6yı bile çok görüyorlar.
aslında haksız değilsin ama hata yine devletin hatası, vestel yerli marka, herkesi yönlendirip teşvik etseler döviz çıkışı olmaz, yerli üretim artar, çok da güzel olurdu.
Dünyanın yarısında elektirik yok , yani değill buzdolabbı tüm elektirikli hiç bir alet ve lamba yok , biraz kafanızı çıkarın ve dünya da ne var ne yok diye bir bakın genel kültürünüz artsın
@CoguZaman Bunun söylediği elektrigi olmayan ülkeler g. tte yaprak elde mizrakla gezen Zambiya, Madagaskar gibi ülkeler sanırım :D Allah'ın Ugandasinda ve Kenyasinda bile dahi geç elektriği internet var hahaha.
@_Troian_ bi araştırın sonra cevap yazın yorum yapmayın, birde ben ülke adı verdimmi? Belki ülke olarak bazı şehirlerinde senin ülkende olmayan şeyler bile olabilir, te k tek araştırmana gerek yok, google hazretlerine söyle o senin için araştırır bulur.
@robustgürbüz kardeşim mesele burda sadece buzdolabı elektrik meselesi değil millet aç anlıyor musun aç insanlar açım diye intihar ediyor başka ülkelerde olmayan elektrikle ilgilenmek yerine kendi ülkenin sorunları ile ilgilensen keşke ayrıca çok geliştik deniliyorsa lafta gerimizde kalan ülkelerle değil avrupa ile kıyas etmek gerekir
@robustgürbüz Ülke adı veremessin çünkü öyle bir ülke yok şuanda, araştırın diyor birde. Bahsettiğin ülkeler kabile devleti, iç savaş yaşanan bazı Orta Afrika ülkeleri veya Hindistan'da, Bangledeste ki köyler. Kalkmissin it gibi yaşayan adamlarla bizi kiyasliyorsun, 2021 yılında TR gibi bir ülkede elektrik olsun bir zahmet. Bu ülkeye elektrik ilk Osmanlı Devleti zamanında 1900 lerin başında giriş yaptı, ozamanlar sadece İstanbul ve İzmir'de elektrik vardı. Cumhuriyet dönemiyle kısa sürede tüm ülkeye elektrik ulaştırıldı, senin daha benim seviyeme gelmen için 10 fırın ekmek yemen gerekir, Almanyayla veya Fransayla kıyaslamak yerine sen git 3-5 çit çubuk diken kabilelerle karşılaştirmaya devam et bizi.
@_Troian_ sen önce profil başklığımı oku okuyabilirsen tabii sonra cevap yaz , istersen ben buraya bir dsha yazayım"TURKISH BRAIN TEAM" Ayıp biraz terbiyeli olur insan , nedir 10 fırın falan vesselam.
@robustgürbüz başta genel kültürünuz artsın diye küçümser tavır alanda sensin cevabını alınca ayıp demen saçma bide birbirimize düşmek birşeyi değiştirmiyor ne yazık ki ama sadece yaptığın kiyaslamalarda daha gerçekçi olmanı dilerim haberleri takip etmeyen bir adam bile markete girince durumun vahametini farkeder
Senin La 5 tane alınıyor ama neydi halka fakir Allah'ın adamı fakir cennete gidecek diye kekleyip her haltı yemekti demi o yüzden her siyasi katı dini nejsjsjdh
cennete gideceksiniz diye fakirlikle avutuyorlar, bi bakıyorsun bunu diyenlerin cebi hep dolu😂Kuran'da güzel güzel bolluk içinde yaşayın der fakirliği övdüğü bıral ayeti harfi geçmiyor. Ammaa insanlarımız Kuran'ı okumadıkları kadar müslüman, bilsek bunlar başta olmazdı zaten Yine de nasıl atıyorlarsa, bir de emin emin böyle.. hay maşallaaaah😂
Ucuz telefon uzun süre dayanmıyor. İnsanların yeni modası oldu cebindeki telefonla yargılamak. Ben de alacak olsam iyisini alıp ömürlük kullanmayı tercih ederim
telefonn nesi lüks acaba kendileri nasıl yaşıyor konuşmaya gerek yok ya tok açın halinden anlamaz hiç anlamıyorum yok onun sözcüsü yok bunu yardımcısı ne bu boş kalbalaki neden temzleme yapılmıyor ne kadar boş kişiler var
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
LüKS telefon dediği de iphone 6. Kısaca senin neyine akıllı telefon demeye getirmiş.
Akıllı telefonunda ucuzu pahalısı var ben 1800e aldım 2 yıldır kullanıyorum ve aylıkta en fazla 30-35 lira harcıyorum. Bence de zenginliktir. Şu durumda bile açız diyip telefon alan var telefon öncelik ihtiyaç değil ki.
Teşekkür ediyorum doğru demişsin. Tamam ekonomik sorunlar var bu ülkede buna kimsenin itirazı yok. Haksızlıklar da var elbette. Ben hep şuna inanırım. Zengin para kazanmaya bakar, fakir para kazanamadığı halde kendini tatmin etmek için birçok şeyin en pahalısını almaya çalışır. Bunu birçok yerde gördüm
2 üniversite mezunuyum, çiftçiyim ve pazarcılık yapıyorum. Lafı uzatmadan söyleyeyim çiftçilik yapan kim varsa tarlasını satışa çıkardı ve borç içinde. Sorusu olan varsa cevaplayabilirim.
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 2,1b cevap paylaştı.
e - nabız e - devlet eba tv vs vs vs o akillı telefon ile bile insanlara ulasamayan hukumetin muhtesem adamina bunları neyle nasil kullanacak bu vatandas bir soylerse
Halk ile eğleniyorlar dalga geçiyorlar artık.. ama halknbunuda hak ediyor durmak yok yola devam reyler akp ye bunlar az halk gözünü açmadı daha devam edin yönetime
Adam haklı su gibi para harcıyoruz ihtiyaçlar bitmiyor eski zamana göre çok zenginiz hala fakiriz açiz borçluyuz deyip duruyoruz lan bi para kazanmayı sürekli maddi çaba içinde olmayı bi kenara bırakın su gibi para harcamayı bırakın az yiyin çok yasayin ne bu sürekli devlet adamlarına isyaniniz kısaca yan gelip yan yatmak derdindesiniz
@KoçErkegi3434 telefonu krediyle alıyor adamlar. Ayrıca bu telefon kaç yıl öncenin telefonu. iPhone 12 çıkıyor 12. İş mi var çalışalım. O kadar işsiz var çünkü çalışma olanağı yok. Millet ac hiç mi görmedin? Çocuğuna pantolon alamayıp intihar edenlerle, çocuğuna online ders için tablet alamayıp intihar edenlerle dolu ülke. Ben senin olmayan vicdanına... Hiç mi haber izlemiyrosun. Daha geçen gün bizim mahallede biri simitlerimi satamiyorum diye intihar etmye kalktı. Azıcık gözünüzü açın başkalarına bakın. Millet salak mı her gün çöp topluyor? Pazar çıkışına gidiyor millet yerdeki sebzeleri alabilmek için.
Benim gercek yoksullara ihtiyaç sahiplerine simidini sebzesini satamayana lafim yok ama ihtiyaçi olmadiği halde hala biraz daha para derdinde olanlaradir lafim benim çevremde 2000 liralik çamaşır makinasinin taksidini hala ödemekten yakınanlar olduğu halde hala faturali hat kullanıp üstüne bilmem kaç milyarlik telefon kullanan insanlar var bu insanlar çekinmeden hala devletin maaaşini sorguluyor kardesim bunlarda insan bunlarda parayi böyle kazaniyor iyice okuyup idrak edin sonra yırum yazın bilip bilmeden vicdanıma laf atıp konuşmaniza hiç lüzum yok
bu dediğiniz aşırı küçük bir kesim yalnız. sırf bunun için böyle bir yorum yapılmaz. ülkede adaletsiz bir gelir düzeyi var. ya çok fakir ya çok zengin. ortası yok. madem onlar için dediniz, yorumunuz buraya uygun değil o zaman. sarayda yaşayanları hörüp bunları söylemek...
Onun zengin olup bunun fakir olmasi devletin şuçumu çalişip para kazan ekmeğin olsun olmadi garantini yap şirket kur dewammi gelir getirecek bi iş bul ilerdeki çoçuklarin torunların sulalende yararlanır şu an fakir ya da zenginsin bunun devlet ya da adamlarıyla bi. ilgisi yok sadece zamlanan hayata ekmeğe elindeki paran yetmiyordur devleti şuçlayacaksam en fazla fiyatlardan zamlardan hayat pahaliliğindan suçlama yaparim yinede milletin gereksiz fazla tüketimi büyük rol oynuyor milletin parasinda ben sadece var olan iki koli pirinci sırf param çok ileride elime geçemez düşüncesiyle satın alirsam sana ona buna bişey kalmaz misali ne oluyorsa bize bencilliğimizden
yurt dışı anca. nerede iş var ya? sen o şeyleri geçmişsin ben sana şuanki olanları söyleyeyim hatta kaynak istersen de söyleyeyim yiğt mert yıldıza bak. tr 24. sü oldu boğaziçinde okuyor, diyor ki iş bulamam büyük ihtimalle. kendimi geliştirdim her türlü yabancı dil programlama vs ama iş yok. türkiye ilk 20 ye girip tıp okuyanlar borsaya yatırım yapıyor eyyy yavrum eyyy uzaktan konuşması kolay. ayrıca ne meznu olduğunuzu ve şiinizi çok merak ettim
Ben ortaokul mezunuyum annem rahatsızdı onun için okuma hayalimi bıraktim yıllar sonra evlendim aç kaldım şiddet gördüm devletin destegiyle terkettim bosadim bitti şimdi bekar bi anneyim ailemle yaşiyorum çoçugumla ayda 783 lira maaaş aliyorum bu parayla hem aileme hem kendime hemde çoçuguma bakabiliyorum inan bana mutluluk işte parada değil bi yumruk kadar yemek belini doğrultmaya yeterde artar ama insanlar doymak bilmiyor işte o yüzden fırsatini bulduğunda saldırıyor ona buna şuna acidirki butun mesele para
Ben 3 yıl önce ikinci elden 450 liraya j2 aldım halada kullaniyom İş yok diyorsun oda bi gerçek ama bu ugraşin bu isyanin bile para için değilmi ne için çalişiyoruz tabiki para için şu an çalişmiyorsun paran yok yinede karnın tok usumuyorsun kendine ait bi yatağin bile var açliktaan soğuktan ölen insanlari gorseydin haline bin şukur edersin yasamadiğin için bilmiyorsun öyle gereksiz şeylere kafa yoruyonuzki mesela benim "adam hakli su gibi para harcıyoruz" dediğime bile
Sizin adınıza üzüldüm ama o para ilerde çocuğunuza yetmeyecek maalesef. Bu sene yks'ye girmek için 180 lira ödedim. İki sence önce 100 ödemiştim. Ki kitapların tanesi 60 lira şu an. Denemeler 30. Bunlar en ucuzlari. Okul bizden 2000 TL istemişti sınav yılı. Zaten kiralar 1500 Ayrıca insanlar o kadar kendini geliştiriyor, yabanci dilz seminerler vs. Sonra devlette iş bulamıyorlar. Ben diyetisyenlik sececektim, 90 puanla atanamiyorum devlet atamiyor artık özelde de herkes diyetisyen boşuna okuma dedikleri için okumadım. Devlet atama yapmıyor, özelde de yok yani alacakları yer yok Artik. Bu yüzden secmedim. Ayrıca işte insnalar kendini geliştiryor, devlet zaten almıyor ozeldekielr de 1500 2000 diyor. O para kişinin kendini gelistirirken harcadiginin onda biri. O kadar ders çalışmanın karşılığı bu mu?
Hiç bi zaman okumakla adam ya da iyi bir gelecek sahibi/ garanti oluncağini dusunmedim zaten benim ablam bize sahip çikmadi hepimiz küçüktük bakıma muhtaçtik bıraktı bizi okumak için şehirden şehire giti mezun oldu. babamin bi işide yoktu o zaman nerden bulsa para okumasına yatirıyordu noldu peki kocaman bi kayıp tabiki bütün uğraşlar boşa gitti atanmadi iş bulamadı evlendi çoçuk çoçugu karıştı inanirmisin geçen bana kömür yardimi gelmişti kaç çuvalda ona verdik ısıncak yakacaği az diye şimdi bizde misafirliğe gelmiş
Okuyup çalişip mezun olup iş bulamamak atanamak kimin sorumlulugu onu bilmiyorum bu konuda cahilim bilmekte istemiyorum tek bildiğim değmediği her sekil yaşayabilir yiyebilir doyabilir insan gerisi lüks farkli yaşam hevesi
İnsanın elinde olanlarla elinde olmıyanları kıyaslasınlar da göreyim Bir telefonla zengin yaptılar. Zengin olsa niye taksitle yapsın mantıkları yok parti millet yönetiyorlar aklı sıra
O telefonu satmaya kalksan Avrupa'da 50 dolar verip almazlar Kendisi 4 5 maaş alıp paşalar gibi yaşarken hiç sorgulanmıyot ama herşeyin bir sonu var herşey döner döner Türkiye yine aynı kalır.
Aynı zihniyetin gazetesi yandaş takvim de baş sayfa manşetinde halka markete aç karnına ve çocuklarınızla gitmeyin , büyük araba doldurmaya teşvik eder sepetten şaşmayın.. ürünlere dokunmayın sahiplik duygusu yaratır diye bir haber yaptı ! .. insanlarla rasmen pişkincesine dalga geçmek bu.
Akilli telefon olayı ayrı. Kimisi Asgari ücretle dahi taksit yapıp son model de alabilir. Bu insanların son model kullanma arzusundan dolayı. Yani bir ogun az yer ama yine de alir onu. Zenginle tek ortak nokta o olur cunku. Diger kulvarlarda yarışmaz, yarışamaz. Sen asgari ücretle hayatini ne kadar gecindirebiliyorsun? Nasil yaşıyorsun? Baska ülkeler nasil yaşıyor? Araba alabiliyor musun mesela? Bir çok etken varken telefona bakmak :)
Adamlar artık öyle bir duruma gelmişler ki, artık onlar için vatandaş vatandaş değil. Ben burayada yazıyorum. Seçimler olsa bile sözde olacak. Ve bunlar ysk'yı kendi hakimiyetleri altına aldıkları için onlar kazanmış gibi bir dümen yapacaklar. Sözde milletin seçimiyle geldik vs. Yine okunur masallar nutuklar. Herşey müstahak bu türk insanına. Kurunun yanında yaş olarak bende zararını görüyorum kısmende olsa ama, günün birinde bu ülkeden defolup gitmek tek dileğim. Başkada hiçbir dileğim yok.
Öyle bir döneme denk geldik ki eleştiri yapmak bile suç sayılıyor. Eleştirmeye tahammülü olmayanlara ne denirse onu demek istiyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ya adamlar istiyokı kuru ekmek yeyyın telelfon dolap çamasır makınası bunlar lüxxxxx ama geçsınler bakalım dalgaaa mılletle gün gelecek aglayarak özür dıleycekler yenı cumhurbaskanından ve halktan
2
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
eger yenı gelecek cmhurbaskanı bunların cebınden cüzdanlarına kadar almassa ki mansur baba gelecek onada bu vatanın ekmekgı suyu haram olsun bunları bır topan ekmege muhtaç etmezse
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 3,3b cevap paylaştı.
Lüks değil aslın da ederinden fazla fiyat biçiliyor orta da bir haksız kazanç bile var işi kağıt üzerin de doğru gösterirler ama o iş öyle değil. Tabi tek sorun bu değil döviz yüzünden de artıyor.
Ana Sayfa > Akıllı Telefon Alışverişi > Sorular > AKP Genel Başkan yardımcısı "Bizi mahvettiniz" diyen vatandaşa "elinizde iPhone 6 var iyisiniz" dedi! Telefon lüks mü sayılıyor?