+1 yılAralanmayan bazı sır perdeleri var. Bir toz bulutu var ortalıkta. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Ortalıkta bir fitne olduğu da belli. O yüzden böyle bir fitne döneminde susmak en hayırlısı. Çünkü akıl mantığın almadığı bir çok durum, soru var. Aklıma gelen o soruların bazılarını sırasıyla yazayım..
Askeriye içerisinde bir hareketlenme olduğunu 14:30 da ifade eden binbaşı neden ihraç edildi?
Saat 14:30'da böyle bir kalkışmanın olduğunu haber eden binbaşı nasıl olurda soruşturma geçirir ama devletin mit başkanı ve genelkurmay başkanı neden soruşturma ve ifadesi alınmaz?
Saat 14:30'da ayyuka çıkan durum neden daha evvel engellenmedide bunca kayıp yaşandı?
En büyük sır perdesi Adil Öksüze ait. Kendisi yakalanıp serbest bırakılıyor.. Bu hata kabul edilebilir bir hata mı?
Serbest bırakan savcı ne alemde? Neden Adil Öksüzü serbest bıraktıktan 1.5 yıl sonra gözaltına alındı?
Adil öksüzü yakalayan o jandarmalar şu an nerede?
Darbe komisyonunda neden mit başkanı ve genelkurmay başkanının ifadesi alınmıyor? Bu hangi akla mantığa sığar? Kaldıki cumhurbaşkanı ben haberi eniştemden aldım derken.. Bir ülkenin genelkurmay başkanı ve mit başkanı nasıl olurda devletin başına bu bilgiyi vermez ve bu bilgiyi vermediği için halkın önüne çıkıp ifade vermez? Kaldıki askeriyede emir komuta zinciri vardır.
En basit bir soruşturma dahi aylarca sürerken 15 Temmuzdan hemen sonra binlerce kişi nasıl tespit edildi? Bu çok büyük ciddi bir çalışma gerektirmez mi? Bu kadar çözüm odaklı nasıl gidilebildi? Yani 2000 hakimden fazla ki bu sadece hakim sayısı nasıl olurda tam bir gün sonra açığa alınır?
Böyle bir kalkışmadan kısa bir süre sonra hemen hemen tüm televizyonlarda bu darbenin faili şu güruhtur olduğuna nasıl kâni olundu?94 Yorumla- +1 yıl
"Askeriye içerisinde bir hareketlenme olduğunu 14:30 da ifade eden binbaşı neden ihraç edildi?" Subay bilgi kontrolüne gelmişti.. Acaba öğrendiler mi? MIT te bir hareketlilik var mı? Fetöcüydü..
" mit başkanı ve genelkurmay başkanı neden soruşturma ve ifadesi alınmaz?".. Çünkü subaya belli etmemişlerdi ama bilgileri vardı... Hazırlıklarını yapmışlardı.
"engellenmedide bunca kayıp yaşandı?"... Halkın büyük çoğunluğu fetöcülere sempati ile yaklaşıyordu... Hukuki yollar ile çözümeye çalışsa , hükumet içeride ve dışarıdan (ki zaten ABD destekli olduğunu düşünürsek) büyük baskı göreceklerdi... Bu işi hukuki yoldan temizleyemeyeceğini hükumet biliyordu. - +1 yıl
"Adil Öksüze ait. Kendisi yakalanıp serbest bırakılıyor.." Serbest bırakanlar 15 yıl hapis cezasına çarptırıldılar... Yakalayıp adalete teslim edenler, konuyla ilgilenen hakim ve savcıların fetöcü olduğunu bilmiyordu..
"Adil öksüzü yakalayan o jandarmalar şu an nerede?"... Jandarmalardan bir tanesi şu an İmralı da görev yapıyor.. Diğerleri de farklı yerlerde göreve devam ediyor.
"Darbe komisyonunda neden mit başkanı ve genelkurmay başkanının ifadesi alınmıyor?" ... Alındı.. Basın yansıtılmadı...
"binlerce kişi nasıl tespit edildi?" Tespit edilmedi.. Şüpheli olan herkes alındı ve masum olanlar yavaş yavaş serbest bırakıldı... Bunu anlamak için önce Bylock çalışma sistemini bilmek lazım... Bu uygulamayı kullanabilmek için önce referans gerekiyor... Yani size bu uygulamayı kim teklif etti ise, o kişinin numarasını yazıyorsunuz... O kişi bylock kullancısı ise şifre gidiyor ve ona giden şifreyi siz alıp bylock u kullanmaya başlıyorsunuz.. Aksi halde şifre gitmiyor... Dolayısı ile bylocuk zincirleme gizli olduğu kadar zincirleme bir tespit uygulaması da olmuş oluyor. Çünkü bir tanesini yakalarsanız, şifreyi kimin verdiğini çözerek devamını getiriyorsunuz... Zaten halen aralıklı olarak devam eden tutuklamaların nedeni bu...
"faili şu güruhtur olduğuna nasıl kâni olundu?" ... Tam olarak böyle değil... Örneğin Birçok CHP li, darbeyi Atatürk çü subayların yaptığını düşünerek sokakta darbecileri alkışlıyordu... Mesela benim bulunduğum mahallede tankların geçişini alkışlayan salaklar vardı ve ben onları izlerken içimden deli küfürler ediyordum.. Çünkü alkışlayanlar, o tank namlularının kendi gtlerine gireceğinin farkında bile değildi. Özetle ben durumu çoktan fark etmiştim... Yani herkes fetöcü olma ihtimalini az çok tahmin etmişti. Resmi açıklama yapılınca kesinleşmiş oldu. - +1 yıl
Bu sizin düşünceniz. Gelen binbaşı gerçekten bu amaçla mı geldi bilmiyoruz..
Haberleri varsa olayı bu raddeye getirmeye ne hacet vardı?
Hem miili görüş hem AKP ile zaten araları açıktı. Halk arasında bir infial yaratmazdı.
Bilip bilmemek çokta muhim değil. Bir gün sonrasında 2000'nin üzerine hakim ihraç olurken nasıl olurda Adil Öksüzü serbest bırakan hakim 1.5 yıl sonra cezaya çarptırılır? Bunu soruyorum.. Kamuoyu baskısı mı?
Genelkurmay başkanının ifadesi alındığını nereden biliyoruz? Böyle kritik bir konumda olan devlet büyüğünün açıklamaları kamuoyuna neden ibraz edilmez?
Şüpheli olan kişileri bir günde tespit edemezler. Bunun makul bir açıklaması yok. Pazarda marul satan kadını bile bylock kullanıyor diye gözaltına aldılar zamanında. Kadının tepkisi "manyak mısınız siz? "
Herneyse.. Bana göre ortada aralanmayan sır perdeleri var.. Rabbim bize Hakkı hak olarak göstersin ve ittibasıyla rızıklandırsın. Batılı da batıl göstersin ve ictinabıyla rızıklandırsın.
- +1 yıl
"Bu sizin düşünceniz. Gelen binbaşı gerçekten bu amaçla mı geldi bilmiyoruz.".. Nasıl düşüneli istersiniz.. Sizin gibi mi?
"kamuoyuna neden ibraz edilmez?" .. Kamuoyu her şeyi bilecek ise devlet kurmaya gerek yok.
"Pazarda marul satan kadını bile bylock kullanıyor diye gözaltına aldılar zamanında. " .. Bu sorunuza cevap verdim.. Dikkatli okuyun.
"sır perdeleri var." ... Sır perdelerini aralamak istiyorsanız.. O gece 21:00'dan sabah 08:00'a kadar olan tüm ulusal TV yayınlarını izleyin... Aklınızdaki tüm sorular ve büyük resmi göreceksiniz.
En İyi Cevaplar
Darbe ile ilgili tiyatro diyenlerin kastı darbe girişiminin önceden haber alınıp daha önceden bastırılmaması. Yani hükümet ve kolluk kuvvetleri darbecilerin kalkışmasını bekledi ve kalkışma dışarıya taştı, halk sokağa döküldü ve kaos ortamı oluştu. O anda darbecilerin üzerine çöküldü ve daha açık bir şekilde darbe girişimi bastırıldı.
Nitekim darbe girişimi, kalkışma gerçekleşmeden bastırılsaydı kimse darbe girişimi olduğuna inanmayacaktı. Sadece gazetelerden okuyacaktık, yazarlar felan bu sadece bir iddia diyecekti. Hapse alınan Fetöcüleri savunanlar olacaktı (başta muhalefet). Yani iyi mi kötü oldu tartışılır elbet ama Fetöcülerin kökünün kazılması için kalkışmanın alenen gerçekleşip o şekilde onların üzerlerine çökülmesi gerekiyordu. Başka türlü Fetö bitirilmezdi. İş bu şekilde yürüdüğü için herkes Fetö'yü bitirmedeki konsensüse katıldı.
Bu tür darbe girişimine bir örnek yakın tarihte Suriye'de var. Yıl 1960'lar. Suriye ordusu Baasçılar ve Nâsırcılar olarak ikiye bölünmüştü. Devlet Başkanı ise Sünni bir Baasçı olan Emin el-Hafız. Casim Alvan adlı Mısır destekli Nâsırcı bir general askerleri örgütleyip darbe planladı. Tam darbe hazırlığı içerisinde oldukları gün içerisinde istihbarat kalkışmanın olacağı haberini aldı ve darbeciler kalkışmayı 15 Temmuz'da olduğu gibi akşam saatlerinde yaptılar. Darbe girişimi bastırıldı ve darbeye destek veren askerler dahil 1000'den fazla kişi hayatını kaybetti sokak çatışmalarında. Bu kalkışmanın ulu orta olup devlet tarafından bastırılması sayesinde Emin el-Hafız devlet ordu içine yerleşen Mısır destekli Nâsırcıları bu şekilde tasfiye etti ve Baas partisi tam anlamıyla Suriye'ye hakim oldu.314 Yorumla- +1 yıl
Doğru bilgi... Ek olarak... Dönemin İst. C. Başsavcısının darbe gecesi sabah saat 5'te yaptığı şu açıklama var... " Eğer biz darbeyi suç üstü yapmayıp, hukuki yollardan önlemeye çalışsaydık, bunların hain olduklarına ne fetö'ye sempati ile yaklaşan halkı inandırabilirdik, ne de paralel devlet yapısını temizleyebilirdik... Aksine, ekmeklerine yağ çalışmış olurduk ve işlerini kolaylaştırırdık. Halkın gerçek yüzlerini görmesi için özellikle beklendi ve suç üstü yapıldı"...
- +1 yıl
Ve 15 Temmuz'dan 1 ay önce darbe giriminin olacağına dair imâlarla dolu bir yazı yayınlanmıştı. Yazıda neler neler var: gazetemanifesto.com/.../
Bu arada savcının ifadelerine dair bir link atar mısınız varsa eğer?
- +1 yıl
Atamam.. çünkü darbe gecesi sabah kadar tüm TV kanallarından olayı izledim... Hangi kanalda hatırlamıyorum... TV izlediğim canlı yayından aktardım bunu... Ancak birçok kez benzer ifadeler yayınlandı medyada.
- +1 yıl
Devlet darbenin olacağını 3 ay önceden haber aldı... Bilgiyi veren Alexandr Dugin (Putin'in danışmanı). Bilgiyi Erdoğan'a taşıyan, Doğu Perinçek. Bilgi : "TSK nın konumlanmasında sıra dışı bir değişiklik izliyoruz. Darbe yapabilirler" . 3 Ay önce.
- +1 yıl
Sosyal medya yı takip ederseniz, fetöcülerin Doğru Perinçek'ten nefret ettiğini görürsünüz... Nedeni budur.
- +1 yıl
Fetöcüler her zaman ulusalcılardan ve Avrasyacılardan nefret etmişlerdir. Türkiye'de İran nefretini yayan da Fetöcülerdir ayrıca.
Ben mesela ekonomik ve siyasi anlamda klasik liberalizme yakın biriyim ama Liberal Demokrat Parti eski başkanı Besim Tibük'un Fetö övgüsünü ve Taraf gazetesini bir dönem finanse ettiği bilgisini öğrendikten sonra tamamen tiksindim. Bu ülkenin liberali bile ayrı bir ahlaksız. Tibuk Fetö için Türk tarihinin en başarılı hareketi demişti. Perinçeği sevmesem de onunla hemfikir olduğum bazı konular var. En başta Suriye. - +1 yıl
"darbe olacağı bilgisini Ruslar verdi demişti." ... Doğru..
"Türkiye'de İran nefretini yayan da Fetöcülerdir"... Doğru. Fetöcüler şu anda da Uygur Türkleri meselesini Türkiye gündemine taşımaya çalışıyorlar.. Amaç ABD çıkarlarını gözetmek, Uygur Türkleri dertleri değil... Mecliste de HDP li Gergerlioğlu sözcülüklerini yapıyor. - +1 yıl
Çin'in Uygur Türk'ü olan soydaşlarımıza yaptığı zulümleri elbette tasvip etmiyorum, buna karşıyım ama Doğu Türkistan'daki ayrılıkçı davanın ayağı olan birçok el-Kaide türevi unsurlar var. Bu da bir gerçek. Özellikle Fergana Vadisi'nde ve Batı Türkistan'da da selefi ve el-Kaideci olan unsurlar var.
- +1 yıl
Haklısın.. Ek olarak... Halen ABD de CIA nın tıpkı F. Gülen gibi koruduğu, Uygur Türklerini kışkırtan Rabia Kadeer var... Bu kadın 15 yıl önce Türkiye'ye gelmiş ve kışkırtıcılğa buradan devam etmek istemişti... Devlet durumu fark etti ve kadını sınır dışı etti.. Gitti yer ABD... Kadını, eşini ve ailesini incelediğimizde aşırı derecede fazla şüpheli durum var... En basit haliyle... Birden bire (Basit birkaç iş ile) Çin'in en zenginleri arasına girmesi... Kışkırtıcı lideri kadın..
- +1 yıl
Buradan şöyle bir sonuç çıkarabiliriz... "El-Kaide doğal bir oluşum değil, ABD nin gayrı-resmi paralı ordusudur"... Dikkat edilirse her eylem yaptığı, savaştığı yerde ABD kazançlı çıkıyor... Buna Suriye de dahil... El-Kaide nin savaştığı bölgelerde tüm petrol kuyuları ABD kontrolüne girdi.
İkinci konu HDP li Gergerlioğlu ile ilgili... Uygur Türklerinin haklarını savunmak HDP li PKK sempatizanına mı kaldı? Düşünmek lazım.. Neden?
- Gündem konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanları tiyatro olduğuna iten sebepler olduğundan böyle düşünüyorlar. Devletin bu kadar içine girmiş insanların iletişimi kesmesi zor olmaza gerek ve inanın hiçte zor değil neticede darbe de herşey planlıdır. darbe olalı bir saat olmuş millet alanlara çağırılıyor halk ne anlar darbeden sokağa çıkan insanlar darbeyi anne babalarından ögrenen bir nesil bu bu duruma dur demek halkın görevimi Durumu bende eniştemden öğrendim diye bir açıklama baya talihsizdi Gelelim Adil Ôksüze fetönün karakutusunun serbest bırakılması neden diye insan soruyor. Oturmayan taşlar varken insanların böyle düşünmesi normal çünkü halk hiç bir zaman %100 doğruyu bilmez bilemez ergenekon davasında da halk herşeye inandırılmıştı sonrasında fetö kumpası olduğunu öğrendik bu durumunda ne olduğu muhtemeldir ki 20-30 yıl anlayabiliriz.
Vah ki yitip giden canlara beni ilgilendiren tek yönü bu612 Yorumla- +1 yıl
Hatalı bilgi... Darbe de, karşı darbe de 3 ay önceden planlandı... Tam zamanı ise 3 gün önceden biliniyordu. Devletin darbeye karşı hazırlık yaptığını fark eden fetöcüler, başlangıç saatini gece 03:00 dan 6 saat önceye.. 21::00 a aldılar.. Bu da kendi aralarında organizasyon bozukluklarına neden oldu. Adil Öksüzü bırakanlar yine fetöcüler.. onlar da yargılanıyor.. Çünkü fetöcüler devletin için fazlasıyla sızmışlardı.
- +1 yıl
Gerçekten sızdılar mi? Yoksa
- +1 yıl
:D :D :D Ben eski fetöcülerdenim... :D "Siz teröristsiniz" dediğim için beni kovdular. Darbeden 10 yıl önce dedim. :D
- +1 yıl
Sorumun cevabı bu değildi ama :)))
- +1 yıl
Sorunuzun cevabı... TSK'ya asla girmezler denilen dönem de, çoktan sızmışlardı... Halen TSK da görev yapan kripto fetöcüler var... Tutuklanmaları an meselesi.. Bazıları isimlerini bile değiştirdiler.. ama kaçamayacaklar.. Yani aklından geçen "bunları AK Parti yerleştirdi" ise... Hayır değil.. çok önceden yerleşmişlerdi... Henüz AK Parti kurulmadan... Anlayamadığınız şey şu... Devlet Hükumetin hegemonyası altında değil.. Bir sistem var ve o sistem üzerinden yönetiliyor... Sizin düşündüğünüz, Cumhurbaşkanı fark ettiyse hemen müdahale eder.. Hayır değil... Somut deliller ortaya koymazsanız, karşınızdaki düşmana güç verirsiniz.. Yani tüm güç siyasilerin elinde değil.
- +1 yıl
Bu güzel itiraf sonrası ne denir
Sözün bittiği yer - +1 yıl
Haklısınız hep kandırıldılar zaten. Gel dön vatanına bitsin bu hasret derken de somut deliller topluyorlardı. Sonuç olarak akıllı olan halkın bileti kesildi.
- +1 yıl
"Gel dön vatanına bitsin" ... İfadeleri düz mantık düşünmeyin... Dediğiniz gibi düşünürsek, neden dönmedi sorusunu da cevaplamanız gerekir? Sözün anlamı... Gel ki seni kolaylıkla içeri tıkayım.. demektir.. Çünkü Erdoğan da biliyordu ABD nin Gülen i vermeyeceğini... Siyaseti bu kadar basit okumayın...
- +1 yıl
Peki ya gerçekten benim dediğim gibiyse ve çıkarlar çelişince ters düşmüş olamazlar mı?
- +1 yıl
Çıkar ifadesinden neyi kast ettiğinizi bilmiyorum... Fetö ile Ak Parti arasında 2000 li yıllarda dayanışma oldu.. Sonrasında fetö devletin kritik bakanlıklarını ve kuruluşlarının kontrolünü istedi... Verilenle yetinmedi daha fazlasını istedi... Zaten yıllardır MGK da fetö için tehlikeli notu vardı... Hükumet rest çekince savaş başladı.. MIT tırları ile zirveye tırmandı... Yani bu bir dayanışma değil çıkar ilişkisi idi..
- +1 yıl
İşte sihirli cümle " VERİLENLE Yetinmedi" anlatmak istediğim şey bu eğer yetinseydi ne şiş yanacaktı ne kebap birlikte gül gibi geçinip gidilecekti. bu konu çoook su götürür herkesin kendince bildikleri ve teorileri var zaman ne gösterecek görecegiz.
- +1 yıl
Doğru... Eğer fetö kötü niyetli olmasaydı "verilen ile yetinirdi". Halk tarafından sempati ile karşılanan bir oluşumun gerçek yüzü böylece ortaya çıkmış oldu...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
Gündem konusunda 901 cevap paylaştı. O kadar insanin yaşamını yitirmesi tiyatro olamaz herhalde
60 YorumlaTiyatroyu sende kendi ağzınla itiraf ediyorsun lakin AKP den beslenen herkes gibi laf ebeliği ile kıvırıyorsun.
Darbe 3 ay önceden biliniyordu diyorsun neymiş efendim yapılmadan engellense kimse inanmaz mış. O kadar insanın kanına herkesi inandırmak için girdiklerini böylece söyleyip bu insanların ikna tiyatrosuna kurban edilmelerini haklı çıkartabilmek uğruna çırpınman ayrı bir ilginç. Bir kaç gün önce devlet yardım sever vatandaşa düşman mı? diye sorup verdiğin detaylardan sonra kalkıp ülkede fakir yok diyebilmen ise ap ayrı bir tiyatro. Hükümet ve ondan beslenen yandaş çetelerinin vatandaşın çektiği sıkıntıyı yok gösterme çabası pek normal. Film tiyatro çevirmeye bu denli alışkın olunca duramıyorsunuz tabi. Ancak siz de haklısınız tabi kurulan yağlı düzenden beslenip aksine hareket edilmez ki. Nasıl olsa Türk milleti tarihi boyunca yalana kanmayı kandırılmayı hep sevmiş bir millet neden sizde kandırmayasınız ki? Amerikan başkanının millet vekili yap diye İsmet paşayı aradığı Amerikancı Bülent Ecevit'i bile kahraman sanan bir millet size neden inanmasın?
Devamûn aleyküm çevirin filminizi oynayın tiyatronuzu boş verin sizin menfaatiniz için kanı dökülmüş vatan evlatlarının önemli mi? yeterki tezgahınız yürüsün...
(gözlerimin önünde ihtiyaç sahibi insanlar varken onları ukalaca inkar etmemiş olsan bu yazına yorum dahi yapmayacaktım,)
LÜTFEN BENİ ARTIK HİÇ BİR SORUNA DAVET ETME!
İsa Yusuf Alptekin'de Rabia Kadir gibi kışkırtıcıydı değil mi? hatta Osman Batur en tehlikeli terörist idi. Daha düne kadar Atatürk için "Fasist diktatör" diyen Perinçek'ten daha iyi ortak mı olur size. Hak berekat versin asilzadem berekat...27 Yorumla- +1 yıl
Ne garip ki sorunun özünü oluşturan Fetö hariç, her konuya girmişsin. Perinçek e saldırmanın nedeni, sizi ihbar etmiş olması mı? Evet ben bir fetö düşmanıyım. Bu mu seni rahatsız edip "sorularına davet etme" demenin nedeni? Hep aynı kalıp. Sıkışınca kaçmak 😉 .
- +1 yıl
Ayrıca, fakir mevzusundaki sorumda belirttim. O kişi devlet yardımı da alıyor. Yani aç değil açıkta değil.
- +1 yıl
Ben sen gibi fetoşun peşine düşüp menfaati çelişince hasım olanlardan değilim. Dün takılmayın bu sünnetsiz güzel kardeşim peşine dediklerim ancak beni bununla suçlamaya yeltenir. Dün aynı kaba pisleyenler pisliklerini bana sürüp temiz taklidi yapar. Dünkü fetoşçular bugün kahramancılık oynuyor...
- +1 yıl
Tahminim hiç puzzle oynamadın.
- +1 yıl
Yalana inanan da çok
Gündem konusunda 2b cevap paylaştı. Amerikanın tüm isteklerinin yerine getirilmesi için senaryonun bir bölümü.. İşte askeri okullar kapandı ordu tasfiye edildi.. Şunu iyi bilin ki Kabenin güvenliğini sağlayan İsrail ve A>rap köpeği İsrail ile birlik içinde çünkü İbrani olarak aynı soydan geliyorlar. Katar İsrailin ekonomik ve stratejik ortağı yani Yahudinin görünmeyen kolu. Şimdi tek adım kaldı iflası açıklamak ve Serv anlaşmasını kabul etmek tekrardan.. Fetullah denen anasını ecdadını köpeklerin dü**üğü deyyus Ermeni olarak özel yetiştirme.. Onu İzmire işmam atayarak önünü açanda Nakşibendi köpeği Kenan Evren.
16 Yorumla- +1 yıl
Mehcab amca sırf senin yüzünden ben de yahudi olacağım...
- +1 yıl
Seni de Musevi olmaya davet ediyorum... Bence en ideali :D
- +1 yıl
Ne fark eder ki... Onlar da insan.. Türk olunca ne oluyor, Yahudi olsak ne zarar görürüz.. ?
- Gündem konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılDarbeye giden süreci ve sonunu iktidar partisi kendi hazırladı. Bu tarikat ve cemaatler çok sevdiği için mi kadrolara adamlarını soktu! Darbe olmadı ama sonu görünüyor. İşsizlik isyan ettirecek fakirlik aşırı derecede tiksindiren makam aracı ve saraylar diyanetin kalkan olmaya kalkması boş konuşmalar tartışma kavgalar artık bu kadar.
610 Yorumla- +1 yıl
Türkiye de ben fakir olduğunu düşünmüyorum... Muhalefet nerede fakir var dedi... Gidildi... görüldü.. Ve yalan olduğu ortaya çıktı...
- +1 yıl
Klasik bir akape Yancısı bakış açısı
Yazık
Açlıktan kırılıyor millet - +1 yıl
@devrikmuhalif Ben açlıktan kırılan görmedim. Ama sosyal medyaya muhaliflerin aç diye yansıttığı, sonradan öyle olmadığı tespit edilen çok olay biliyorum.
- +1 yıl
En azından şöyle düşünelim.. Muhalifler bile gerçek aç insan bulamıyor ve sahte fakirler bulup, tiyatro yapmak zorunda kalıyorsa, bu ülkede aç insan aramak aptallıktır.
- +1 yıl
Biri benim
Kızılay yardım paketi alıyorum üç ayda bir sözde ama yoğunluktan altı yedi ayda bir belki
Belediye yardımı alacaktım beşinci ay başvuruları bitecekmiş sonra alabilirmişim
Sen nasıl bir dünyada yaşıyorsun imrendim ama burada halk ekmeği kuyrukları var sosyal market diye bir şey var
Kullanılmayan eski giysiler veriliyor - +1 yıl
@devrikmuhalif İBB yi Ak Parti yönetirken halk ekmekte hiç kuyruk oluşmuyordu... İmamoğlu gelince birden kuyruklar oluşmaya başladı... :D Sana daha önce de yazmıştım.. Kuyruğa giren tiyatrocuları liyakat esasına göre mi seçmişler :D
- +1 yıl
Kuyruk olmadığı için İmamoğlu iki kez kazandı
Bu kadar pişkin olmak anca akapeli ye yakışır
İnsaf - +1 yıl
@beniboylebill o kuyruklar Ekrem ile başlamadı yaptığı dolar operasyonu ile bir gecede milleti 130 milyar dolar soyan dolar yükselişini bahane edip elektrik soyguncuların ekmeğine yağ süren gazdan bilmem neye kadar zam yaparak her şeyin fiyatını zıplatıp kabahati marketlere atıp kenara çekilen AKP hükümetinin marifeti. Ben ekmeği yıllardır halk ekmekten alırım kuyruk dolar peşkeşinden sonra başladı.
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılhttps://www.youtube.com/embed/97D_s9-DBIwTiyatro değildi.
Bu darbe girisimine tiyatro diyenler. Fetöcülerin ekmegine bile bile yağ sürmeyi tercih edenlerdir. Bunun sebebide yine iktidar' hatta Türkiye karsitligidir bence.. Ilginc olan ise" Tiyatro diyen siyasi partinin (CHP ) 2011 de baslayan. Fetö dersahanelerinin, medya, is dunyasi ve askeri yapilanmanin tasviyesi sürecinde fetöcüleri can pare bir sekilde savunmaya gecmesidir. Bu durumu 15 temmuza 2016 ya kadar devam ettirdiler.
Ne zaman ki darbe basarisiz oldu. Bu seferde fetöyü direk savunamasalar da. Onlarla ayni dili konusup tiyatro kelimesini kullanmaya basladilar.
Ayrica hala fetönün sanki Ak parti ile kuruldugunu sananlar var. Bu NTV belgeseli konuyu netlestirmis. Insanlarin izlemesi lazim.20 Yorumla
+1 yılDarbeyi bahane edip Rte efendinin yaptıklarına bir bakalım.
Tüm bu yaptıklarını darbe ile maskelemese ülke hatta dünya ayağa kalkardı
Yeni nesile aklınca yeni bir tarih oluşturmaya kalktı aklınca. Atatürk yerine geçecek sözde tatlı su kurnazı
Neyse ki bu trajikomik tiyatroyu gören bir ben değilim de yemedi
15temmuz köprüsü nedir yahu? En basitinden sadece buna odaklansak bile gerçek açığa çıkar65 Yorumla- +1 yıl
Darbeyi bahane etmese neler olacaktı bir de onu yorumla :D
- +1 yıl
Tabii ki zevkle ama sen de şunu bir izle
Kim hoca kim efendi kim terörist nasıl anlayacağız, kime nasıl güveneceğiz? ↗
Rte efendi akıl hocalarının güdümüyle boyundan büyük işlere kalkıştı.
Akıl hocaları ikiz kule senaryosunu Türkiye versiyonu olarak harekete geçirdi
Onlar için sen ben halk önemsiz o yüzden makul seviyede ölümleri doğal görüyorlar
Sana bana göre bir kişi bile ölmesin ama onlar için makul seviye maalesef
Uyan ve vazgeç Rte sevdandan - +1 yıl
Ben o videodakinden daha iyisini yapardım.. Lakin alttaki yazı sana hitap ediyor.. Bana değil.
- +1 yıl
Sen bu ülkede 30-40 yıl önce nasıl hükmet olunur bilmediğin için şimdi durum ile karıştırmışsın... Normaldir... Z kuşağı bilemez.
- +1 yıl
Haklısın otuz yıl önce uzayda yaşıyordum ne bileyim
Tüm siyasiler taban tabana zıt olsalar bile aynı masada saygı edep çevresi içinde sohbet ederdi
Şimdiki gibi lafla kabadayılık yapmazdı
Zat lafta esip gürlüyor tiyatro zamanı telefon ekranında başkomutan lık yapıyo😁😁😁
+1 yıl15 temmuzdan yıllar önce Mit eski müsteşarı Mahir Kaynak bir tv proogramında ‘Bir olay olduğunda, olayın failini bulmak istiyorsanız olayın sonucunun kime yaradığına bakın. bu olay kimin işine yarar? bunu bilirseniz bu işi kimin yaptığını da bilirsiniz.’
Bu sözü her olaya teşmil edebilirsiniz.67 Yorumla- +1 yıl
Evet her olaya bu sözü ve ya aksini teşmil edebiliriz.. Nasıl işimize gelirse öyle yorumlarız.. Emre Uslu da onu yazmış zaten.
- +1 yıl
Aksini teşmil etmek nasıl oluyor anlamadım.
- +1 yıl
Mahir Kaynak ın sözünü istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz. demek oluyor.
- +1 yıl
Sence 15 temmuz kime yaradı
- +1 yıl
Başarılı olsaydı ABD nin köpeği olacaktık.
- +1 yıl
Peki 15 temmuz araştırılsın diye TBMM de soru önergeleri veridi ve akp- mhp oylarıyla reddedildi hep buna ne diyeceksin
- +1 yıl
fetöcüler her partide var.. İktidar partisi Ak Parti olduğu için hedef Ak Partiyi düşürmekti.. Ak Parti fetöcüleri sessizce uzaklaştırdı ama muhalefetin salakça tezgahlanmış oyununa da gelmedi.. Bu kadar basit düşünmeyin.
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılValla kimin tiyatrosuydu bilmiyorum benim gözümün önümde uçaktan iki bomba atıldı ben gözlerimle gördüm kulaklarım dağıt olurcasına çınladı hala da cınlıyor eğer tiyatro ise kanlı bir tiyatro oldu... Ben fetö davalarında mahkemeye de gittim adamlar bir anlatıyor ulan dedim devlet ne zalim yazık masum katilcikleri almış içeri uçaktan bomba atan pilot ne kadar masum keşke iki daha atsaydın diyesi geliyor insanın böyle de kahpelik görmedim...
Tiyatro diyenler o hainler işte21 Yorumla- +1 yıl
:D Katilcikler :D
Yüzeysel tartışılacak konular olmadığını biliyorum
Ben burada vakit geçirmek için takılıyorum
Elbette sizler gibi istihbarat kanallarım yok
Sokaktaki vatandaş olarak mantığıma aklıma yatmayan çok konu var ve neresinden tutayım desem elimde kalıyor11 Yorumla- +1 yıl
İstihbarat falan... abartma... :D Alt tarafı bildiği gariban Türk köylüsüyüz... :D Twitter diye bişey var.. oradan okuduğumuzu yazıyoruz :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılFetöyle uğraşıyormuş görüntüsü verip çoğuna dokunmayıp, hatta makam mevki verdiler, kol kola girdiler. Tutuklu, hükümlü, cezalı arasında dengesizlikler çok. Bir çok şüpheli durum var araştırışsın deyince hep hayır dediler. Tiyatto değilse bile işine gelmesi, iyice kendine göre düzene çevirmesi.
41 Yorumla- +1 yıl
Tanıdığın ve dokunmadığı kimler var?
Algı operasyonu kapsamında ileri seviyedeler maalesef. Dışarıda oldukları için kolayca dezenformasyon yapabiliyorlar. Bunu içerideki insanlarımız göremiyorlar. Kaldı ki bu durum ne yazık ki devam edecek gibi duruyor.
Cüneyt Özdemirin objektifine yakalanmıştı Hakan Atilla davasında. Ne işi varmış diye kimse sormadı o mahkemede kendisine.20 YorumlaTiyatromuydu bilmiyorum ama olanlardan ve olacaklardan haberdar olmamaları imkansız gibi geliyor. Dönemin genelkurmay başkanının baş yaveri kendisini esir alırken bu kadar zaman olanları farketmemek körlükten başka bişey değil.
23 Yorumla- +1 yıl
Bak tek bir tane şüphem var.. İşte bu bahsettiğin konu... Şu adamın fetöcü olmadığına bir türlü inanamadım.
- +1 yıl
Ben suçlu demedim.. şüpheli dedim..
Tiyatroydu zaten gerçek olacak kadar rüyaydı iş bitti öküz öldü ortaklık bitti hocam hocam diyip g. t yalayan etek öpen tayyip sonunda bitirdi işini hocasının
42 Yorumla- +1 yıl
Sen son 20 yıllık tarihimizi böyle mi takip ettin?
+1 yılBen tiyatro mudur bilmem ama gerçek olmadığına inanıyorum...
68 Yorumla- +1 yıl
Gerçek olmamak? Bi açıklar mısın?
- +1 yıl
Bayaaa o gece yaşananlarin bir kurgu olabileceğine inanıyorummm
- +1 yıl
O gece hakkında ne biliyorsun?
- +1 yıl
Peki sen beni neden sorguluyorsun? Sen neye inanıyorsun? Neden inanıyorsun? Sen çok mu fazla şey biliyorsun? Ne biliyorsun mesela anlat bizde bilelim.. polis misin mesela? Erdoğan çalışanı misin? Orda olay varken orda mıydın? Olayla baglantin mi var? Ne senin derdin de gelmiş beni sorguluyorsun veya burada bazı insanlara işine gelmeyen cevaplara laf yetiştirmeye çalışıyorsun? Sen bir soru sordun Dmi herkesin düşünce özgürlüğü var seninde olduğu gibi ben düşüncemi söyledim neyi kurcalamaya calisiyorsunki daha herkes kendi dusuncesine inanır haksız mıyım?
- +1 yıl
Evet çok şey biliyorum ama ben sosyal medyadan öğrenmiyorum... Mesela şöyle yazayım... Ben bunlara 15 Temmuz 2016 dan 10 yıl önce "terörist" demiştim zaten.
- +1 yıl
İyi demişsin
- +1 yıl
Bu konuda şüpheleri, aklına takılan ne varsa bana sorabilirsin.
- +1 yıl
Tamam.
Tiyatro muydu bilemem ama , bi ton masum öldü allah belâlarını versin şunu bize yaşatanların, onu diyorum rahatlıkla
31 Yorumla- +1 yıl
Aynı duyguları paylaşıyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılEnişteden öğrenilen ancak istisbarat başkanının hala görevde olduğu çelişkisi bile en ucuzundan neyin ne olduğunu aklımızla dalga geçildiğini kanıtlar. O gün akşama kadar yapılan toplantıları saymıyorum bile.
31 Yorumla- +1 yıl
Eniştenin kim olduğunu biliyor musun? Mahalle kahvesi muhabbeti ile devlet siyasetini karıştırıp düşünme... İstihbarat başkanı duruma hakim olmasaydı şu an, fetönün namlusu bir yerlerinize girmiş olacaktı... Evet... Benim değil sizin girmiş olacaktı. ;)
+1 yılemre usluyu tanımıyorum ama burada zulüm düzeni falan derken fetöcüleri kastediyor gibi geldi bana. akpyi savunuyor sanki
11 Yorumla- +1 yıl
Aslında sıkıntı, fetö içindeki parçalanmadan kaynaklanıyor... 3 Farklı oluşum var... Rant peşinde koşup artık kazanç elde edemeyenler, fetönün samimiyetine safça inanıp gerçeği görenler, siyasi olarak deşifre olduğu için çöpe atılmak istenenler... İçeride kavga büyüyecek.
+1 yılEvet öyleydi olan garibana oldu her zaman ki gibi ama bu seçimde kazanamayacakları kesin halk çekecek iplerini tıpkı ibb kaybettikleri gibi bu seçimide kaybedecekler. Çünkü artık kazanmayı haketmiyorlar. Nefret ediyorum hepsinden.
40 YorumlaHiç bilgim yok bu konularda. Pek haberim de olmamıştı.
11 Yorumla- +1 yıl
Neyse dert etme sen... :)
+1 yıl15 Temmuz ile ilgili soru işaretleri var bu yüzden araştırılmalı.
19 Yorumla- +1 yıl
Ben hepsini biliyorum. kafana takılanları sor bana... :)
- +1 yıl
Erdoğan darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini söyledi koskoca cumhurbaşkanı darbe girişimini gerçekten eniştesinden öğrenmiş olabilir mi
- +1 yıl
Darbe girişiminden MİT haberdar değil miydi haberdar olmamış olamaz peki darbe girişimini neden hemen önlemedi
- +1 yıl
"gerçekten eniştesinden öğrenmiş olabilir mi" ... Erdoğan burada alaycı bir ifade kullanıyor.. Söz konusu Enişte, Rusya oluyor.
- +1 yıl
"neden hemen önlemedi" ... Dönemin İst. C. Başsavcısının darbe gecesi sabah saat 5'te yaptığı şu açıklama var... " Eğer biz darbeyi suç üstü yapmayıp, hukuki yollardan önlemeye çalışsaydık, bunların hain olduklarına ne fetö'ye sempati ile yaklaşan halkı inandırabilirdik, ne de paralel devlet yapısını temizleyebilirdik... Aksine, ekmeklerine yağ çalışmış olurduk ve işlerini kolaylaştırırdık. Halkın gerçek yüzlerini görmesi için özellikle beklendi ve suç üstü yapıldı"...
- +1 yıl
İstihbaratın görevi böyle durumlarda hemen devlete haber vermektir. Bu istihbaratın bir görevidir
- +1 yıl
Ve bir ülkede eğer darbe girişimi veya darbe olmuşsa hemen genelkurmay başkanından şüphelenilir. Dönemin genelkurmay başkanı Hulusi Akar neden yargılanmadı?
- +1 yıl
Bak yukarıda özet bilgi geçtim... Biraz da sen kafanı kullan da neden olabilir bul.
- +1 yıl
Ha bu arada şunu söyliyim Emre Uslu CHP'yi savunuyor gibi görünebilir ama aslında CHP'den nefret ediyor. Zaten gerçekten CHP'yi seven fetöcü olamaz
Gündem konusunda 631 cevap paylaştı. Tiyatro olup olmadığını anlamam; ama FETÖ'cülerin darbeyi planlı olarak yaptıklarını düşünüyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
:D Darbe zaten planlı olur :D
+1 yılTiyatro doğru (!), bu kadar insan zaten tiyatrodan öldü, sakatlandı. Bıraksınlar artık bunları, çocuk yok karşılarında.
40 Yorumla- Gündem konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılolan bir durumu zaman geçsede ne olduguna dair aşikar bilgiler var ise ağlasanda değiştiremezsin . su an irdelenmiyor 5 senesi daha var.
sabahtan popülist yaklaşımlara başlamıssın yine .10 Yorumla
+1 yılAbi akıl gerçekten çok güzel bi nimet ya olmayınca böyle hiç düşünmeden sırf nefretten tiyatro diyon işte haberleri vardı olsun diye beklediler diyin biraz mantığa sığsın tamamda tiyatro demek nedir hangi mantığa sığar bi açıklayın ya
12 Yorumla- +1 yıl
Bana mı soruyorsun? :D
- +1 yıl
Tiyatro diyenlere diyom
Gizli Üye(30-35)+1 yılBanane yanjeyse ney benim kendi derdim bana yeterr birde ülkeyi midusuneyim
24 Yorumla- +1 yıl
Koca buldun mu kız... ? Bak ben halen boştayım haberin olsun :D
Cevap sahibi+1 yılSenin gibiler ara kar i koca ben değil
Cevap sahibi+1 yılAyrıca tiyatroydu inanamiyorum
- +1 yıl
3 kelimelik cümleyi bile düzgün yazamıyorsun... Ne dediğin anlaşılmıyor..
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe tiyatrosu ya. Ne tiyatrosu? Devletimize milletimize kastetti bu teröristler. Milli irademize saldırdılar. Ama eski Türkiye yok artık. Sonuna kadar devletimizin yanındayız
20 YorumlaGündem konusunda 878 cevap paylaştı. Tiyatrodur değildir bilemem ama bana inandırıcı gelmediği doğrudur
20 YorumlaAslinda tiyatro değil ya da tiyatro bi gerçek var oda insanlar öldü.. olmasaydi keske...
10 YorumlaTiyatro diyenlerin ne halt olduğu belli abi ya konuşturma beni
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir daha böyle biraey olmasın da gerisini bilmiyorum
10 Yorumlapost modern tiyatro...
42 Yorumla- +1 yıl
Emre Uslu nun twiti hakkında ne düşünüyorsun?
- +1 yıl
dostum emre uslu veya baska birsey olayin 15 temmuzun cok kritik guvenlik aciklarinin oldugu gercegini degistirmiyor ben olaya ideolojik bakmiyorum benim icin hicbiri umrumda olmayan insanlar ana vatan Turkiyenin f16 block 50+ ucaginin hava ikmaliyle 8 kez sorti yapmasi.. aesa radar teknolojisi olmadigi icin ruslar tarafindan Turk yetkililerine bildirilmesi.. o f16 ucagini 200 ucagin herkules.. nike gibi hava savunma sistemlerin ve ucaklarin oldugu halde dost tanima sistemi iff yaziliminin kulllanilamaz hala gelmesi aim120 hava hava fuzelerinin kullanilamaz hala gelmesi..21 inci yuzyilda g20 ulkesi olmus bir ulkenin koprusunde caddelerinde tanklarinin olmasi bunlar asil mesele yoksa emre uslu veya x bir kisinin ortaya attigi iddialarin dogrulugu veya yanlisliginin bir onemi yok... ben olayin metodolojinin acinasi haline bakiyorum yoksa herkes politik ezberine gore konusuyor 2+2=5 i kabul etmis degistiremezsin...
+1 yılKurgu tiyatroydu tabikide
24 Yorumla- +1 yıl
Baransu neden öyle diyor o halde?
- +1 yıl
Pardon Emre Uslu.
- +1 yıl
Baransu😂😂😂
- +1 yıl
O içeride..
+1 yılYüzde birmilyon tiyatro.
31 Yorumla- +1 yıl
Emre Uslu kimin hesabına çalışıyor o halde?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAkepe ve fetö ortaklığın da yürütülen bir tiyatro
65 Yorumla- +1 yıl
Tebrikler... Ak Partililer ve fetöcüler oynadı... Bütün aptallar izledi diyorsun :D
Cevap sahibi+1 yılYoo aptallar değil, devletin zeki olan insanları izledi :) ne olursa olsun o darbe zaten başarısızlık ile sonuçlanacaktı, akepenin genel başkanı olan o şey, başkanlık sistemi denilen embesil saçması sistemi getirmek için sevgilisiyle birlikte bir tiyatro gerçekleştirdi sadece. Hepsi bu
- +1 yıl
Başkanlık sistemi hakkında ne biliyorsun? Erdoğan ın planı mıydı?
Cevap sahibi+1 yılEvet. Adam zorla millete dayattı bu korkunç tiyatro ile. Tek adam rejiminin milletimize sonucunu da gördük ekonomik olarak batırdı devleti. Kendi kasası da maşallah ne doldu ama :)
Cevap sahibi+1 yılDevletin ekonomisi ortada, akepe döneminde yapılan yanlışlıklar ortada. Bu mu başkanlık sisteminin başarısı? Akepe zihniyetine göre devletin yarısı terörist. Bu aşyağılık düşünce yapısıyla devletin nasıl bir başarıya sahip olabilir? Başkanlık sisteminin, tek adam rejiminin kötü olduğu bilindiği için izin verilmedi. Keşke de geçilmeseydi bu sisteme ama millet yaptığı bu yanlışı düzeltmesini 2023 de bilir belediye seçimlerinin sonucu bunu gösteriyor. Cahillikten bahsetmişsin ama akepeli değilim bunu daha nasıl ifade edeyim ki
Bu olaydan en çok kim kazandı onu düşünün derim :(
32 Yorumla- +1 yıl
Ya da şöyle soralım.. Başarılı olsaydı kim kazanacaktı?
Tiyatroydu bence.
62 Yorumla- +1 yıl
Emre Uslu da öyle demiş :D
Siyasetten anlamam ben
20 Yorumla
+1 yıltiyatro demek yanlış olur
20 Yorumla
+1 yılAsıl tiyatro bunu savunanların gerekçeleri (!)..
20 Yorumla
+1 yılTiyatro diyen de haindir
10 YorumlaGündem konusunda 791 cevap paylaştı. ABD nin planladığı darbe. Ne tiyatrosu
10 Yorumlaevet tiyatro
11 Yorumla- +1 yıl
Fetöcü Emre Uslu olmadığını savunuyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDünya’ya rezil eden bir olaydı.
10 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Riskli soru
12 Yorumla- +1 yıl
Korkma.. Korkunun ecele faydası yok...
+1 yılEvet
10 Yorumla
+1 yılDeğişik bir trajedi
10 Yorumla
+1 yılNeyse 🤣🤣
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?