Bir kadını savunması ve koruması tabiki güzel bir davranış yapılması gereken budur ama birine sustalı bıçakla saldırıp üstelik bacağına falan değilde tam kalbinden bıçaklayıp öldürmenin bir cezası olmamalı mı? Savunma bu şekilde mi yapılmalı? İnsan hakları herkes için yok mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılDaha fazla ceza aldığında buraya yine yorum bırakmalarını isteyeceğim bu insanların..
Kolluk kuvveti bile bir kavga ayırırken insan ÖLDÜREMEZKEN bu zat gecenin köründe parkta tartışan çifte neden musallat olmuş?
Yok elemanın 20 tane sabıkası varmış yok bilmem ne. Kadın 900 gr eroinle yakalandı geçtiğimiz günlerde? Bu kadın da uyuşturucu satıcısıdır, neden kimse bu konuya değinmiyor, Kadının, Kadir'in kocasını öldürdüğü gün sevgilisine mesajları çıktı Kadir parkta yerini aldı herşey hazır kocam da geliyor diye mesajları? Sevgilisinin de dikkat et aşkım o kocan olacak adam seni görmesin ben de geliyorum vs. vs...
Kadir Şeker bir katildir, bile isteye birisini öldürmüştür. Bir insanın sabıka kaydı olması ölmesini gerektirmez. Kaldı ki dediğim gibi kadın da bir satıcıdır.
Bu konu ile alakalı bilgilendirme amaçlı çok yazdım ama kimse kendine almadı anlamak da istemedi. Madem her kavga eden çiftte kadını korumaya yönelik davranalım diyorsunuz, o zaman alt komşun annen ile baban tartışırken çalsın kapınızı babanın kalbine bıçağı soksun ve desin ki ben kadını kurtardım bu adam karısını öldürecekti.
Olası böyle bir kararda emsal olur ve herkes bu karara yönelik davranışlarda bulunmaya başlar, sonunda ülkenin çivisi çıkar. Dava seyrini bilmeyen minikler hemen adamın sabıkasına bakıyor, yok Kadir fen lisesi öğrencisiymiş yok doktor olacakmış. Savcı olay tespitinde soruyor neden bıçak taşıyorsun eleman cevap veriyor tesbih mi sallayayım ben de bıçak sallıyorum.. Bu bile savcıya tabiri caizse POSTA koymaktır, kanun koyucuya böyle cevap vermek bir zat-ın akıl yoksunu olduğunu, pırıl pırıl bir genç olmadığını gösterir.
Sana sayfalarca yazarım ama anlama eksiği olunan bir ülkede yazdıklarım boşa gider. Gel şöyle kısa minik bir örnekle izahatı deneyeyim;
şimdi Diyelim ki gerçekten Kadir oradan geçerken tartışmaya gitti ve gerçekten de koruma içgüdüsüyle olaya müdahil oldu. Bu zat 20+ sabıkalı birisi değil de karısıyla tartışan bir polis memuru olsaydı, Kadir'e s*ktir çekseydi Kadir yine bıçaklayabilir miydi?
Bırak bıçaklamayı kavgaya bile tutuşabilir miydi? Ver kimliğini kaldır ellerini dese Kadir'in cevabı ne olurdu?
Ya da daha ağırını konuşalım, abini öldürse Kadir yine abim ölmeliydi sonuçta karısıyla tartışıyordu belki abim karısını öldürecekti diyebilir miydi bunca yorum yazan üye?
Her olayı çok yönlü anlamak tartmak gereklidir, her ne kadar masum olduğunu düşünseniz de sonuçta bir CAN gitmiştir. Birini öldürmek bırak Türk Ceza Kanununu islamiyette bile suçtur.
Bu arada link bırakmıyorum ama konunun daha detaylı araştırmasını merak edenler sadece KADİR KİRALIK MI haberlerini okusunlar, muhtemelen de kararın bozulması yönüne başvuranın ölen tarafın olduğunu anlarlar.
O gün mesajlarda adı geçen kişinin aynı kadın ile uyuşturucu ticaretinde yakalandığını görürler.
Şimdi Kadir'in öldürdüğü adamın karısı sevgilisine Kadir parkta yerini aldı diye mesaj atıyor, sonrasında uyuşturucu ticareti yaparken aynı adamla beraber polise yakalanıyor ve Kadir hala masum diyen insanlar mı var?
( bu arada KARISI ifadesini sürekli kullandım çünkü bir çok yerde yok imam nikahlı yok bilmem ne diye bahsedildiğinden yoksa ne tarz yaşadıklarının dava ile alakası yoktur)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKarar verildiğinde de ayni söylemiştim bu bir. hukuk süreci ortada bir ölüm var bir öldüren var olay çok detaylıca incelenip kaza mi, kasıt mi, kadını korumak mi neyse adli tip ve bilir kişi raporları ile ortaya konacaktır gerekçeli kararı okumadim ama davayı sadece kadir seker açısından değil dosyanın geneli açısından tekrar görülmesi ve kadir. şekerin kiralık katil olduğu iddiasının da araştırılması için geri. göndermiş üst mahkeme yani yeniden görülecek dava da kadir seker daha fazla ceza alabilir daha az alabilir ya da aynı cezayı alabilir hukuki süreç işleyecek
01 Yorumla- +1 yıl
Birde bilgi. kirliligi var dava yeniden mi görülecek yoksa. dosyada ki eksikken gösterilip yeniden istinaf mi edilecek anlamadım o nedenle bu tur davalarda hukuki metni görmek lazim
Şimdi kural olarak üst mahkeme bozma kararı verdiğinde yerel mahkeme bunu artıramaz. Biz buna sanık lehine itiraz diyoruz. Hal böyle olunca yerel mahkeme en fazla verdiği kararda direnebilir ya da daha az ceza vermekle yetinebilir. Yani hukuk sistemi bunu öngörüyor. O yüzden daha üst bir ceza beklemeyin
00 Yorumla
+1 yıladam öldürmenin elbette cezası var ama kadir şeker'in durumunda bu ceza normalde olandan çok daha aza indirgenmeli bu çok başka bir durum. hele de abuk sabuk nedenlerle ceza indirimi alan tacizcilerin olduğu bir ülkede kadir şeker serbest bırakılsa yadırgamam hakkıdır. sistemde kötüler bile serbest kalıyor siz iyi biri içeri girsin diye uğraşıyorsunuz çok tuhaf cidden.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
60Cevap
Gündem konusunda 802 cevap paylaştı. ben olumsuz bakıyorum böyle kamoyu ittirmesine göre adalet işlerinin yapılmasına. bu olayda olay merkesinde kız olmasa bu dava meshur olurmyudu. doven kız dovulen erkek olsa idi ya da . kampanya yapılmasa. ilk olarak sevmediğim kısmı sosyal medya kampanyasına göre adaletin yön almasıdır. 2. olarak bu bir gercektir ki kadir bey bir katildir. bu katil oldugu gerceğini hiç birşey değiştirmez. kimse bu acıdan bakmıyor. 3. olarak düşünün ölenin ailesini. sizin cocugunuzda olabilir. sokakta kız arkadasıydı sanırım. tarıstısıyor. tartısmadıkmı. sonra biraz kendini kaybediyor bagrısmalar. el kaldırdı 2 vurdu belki. sonra gencın biri erkeklik yapıcak ya. len git diyor. kadiri yere sermiş. sonra kadirde senmisin beni deviren cıkartmıs bıcagı. tabi böyle okudum olay nasıl yasandı bilinmez. neticede kız arkadasıma vurdum diye ölmem mi gerekiyor diye düşünür ölenin ailesi.4. olarak hani denk dövüş yok. adamda bıcak yok kadir orantısız dalmıs. bir de korkutmak yok yaralamak yok direk kalbe pıcak. 5. kardesım sana mı kaldı senin yetkin var mı. sen hangi hakla karısıyorsun. sen polismisin diye soran yok. sanırım kanunen yetki var. mesru müdafa. ama az mantıklı olalım bu işler kimiin işi polisin. ara polisi bak işine. ama tabi ülkemizde bir dişi koruması mevzusu oldugundan ölen arkadas güme gitti. kim ismi bilenn var mı. ölenin bir yakını aynı seneryoyu gözlese kadir hapisten cıkınca. ayarlanabilir bu mesela. misal bir yerde biriyle tanısır. kızla. sonra kız beni eve bırak der. yüz verir. sonra kadire rest ceker. kadir ne oluyoz lan der kızar. sonra ölenin yakını olan arkadas hop birader der girer keser. sonrada savcıya bunu anlatır. ne dicen. ölenin ailesi belkide su anda cok üzülüyor. onların durumunu bilen yok. şimdi bana bayan üyelerden tepki gelicek beni de birinin savunması gerekecek:D ama tabi olayın bir boyutunu yazdım. diğer taraftan da haklı savlar var o yüzden benden hakim olmaz cidden hak terazisini tutturmak zor iş. allah yardımcıları olsun.
21 Yorumla- +1 yıl
İnsana öldürmenin mutlaka bir cezası olmalı, olayın gelişimine göre, tahrik unsuruna göre de cezanın boyutu belirlenmeli bu dava için. Ama ölen adamın karısının verdiği ifade ile bizlere yansıyan durum çok farklı. Bu sebeple dediğin gibi hakim olmak zor. O terazinin doğru kefesine ağırlık vermek zorunda kalmak zor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılMilletin tepki gosterdigi sey kafirin hapse girmesi degil. Ayni adaletin niye sadece kadir icin işlediği. Mesela kadir bir adam öldürdü diye icerde olmasi gereken de bu. Peki ama digerleri. Diger kadin cinayetine bulasmis kişiler, cocugunun gozu önünde annesini öldüren bir koca/baba neden disarda? Digerleri neden disarda. Ayni adalet kadın canina gelince neden işlemiyor? Kisi neden beraat ediyor? Onunda rizasi vardi deyince niye indirim oluyor? Takim elbise giydi diye niye indirim aliyor? Milletin kizdigi bu. Kadir bir adami öldürdu evet cezasi olmalı. Ama kadin cinayeti işleyip beraat etmis disarda gezen onca katil var ve millette bu kadir denen kisi de can kurtarmak isterken yanlislikla birini öldürdü. Bu isi bilincli yapanlar, namus ayagina yapanlar disarda hala gezerken, bir kadinin daha oldurulmesini istemeyen bir kişi yanlislikla adam öldürüyor ve olmayan, işlemeyen adalet birden islemeye başlıyor. Milletin kizdigi bu bence. Ve benimde kizdigim bu. O kadın kani akitanlarda icerde olsa bugun kadir sekere bir sey demezler. Suc islemis,öldürmussun cek cezani derler. Ama cogu dışarda. Onlara adalet islememisken bir kere de kadire işlemesin diyorlar. Hak hukuk tam anlamiyla isleseydi zaten bu cocuk bu durumda olmazdi. Siddete, kadina yonelik cinayette bir seyler dogru islenseydi o darp edilen kadin arardi polisi gereken yapilirdi kadir de guvenlik gucleri halleder koskoca bu ulkede adalet var. Gereken yapilir zaten karismam gerekmez der yoluna bakardi. Ama yok bunlar yok bu ulkede. Dedigim gibi kadirin hapse girmemesinin istenmesi hapse girmesi gereken onca kisi varken, adaletin islemesi icin onca kisi varken kadire birden adalet merciilerinin işlemesi kizdiran sey. Ha kadin erkek ayrimina girmek istemiyorum ama öldürülen kisi erkek. Belki de kadir o yuzden icerde. Oldurulen kisinin erkek olmasi adaleti isler hale getirdi belkide. Oldurulen Kadin olsaydi belki disardaydi şu an kadir bilemiyorum.
50 YorumlaMasum günahsız bir erkeği dayak yediği sırada korumak için şiddet uygulayan kişiyi öldürenler hapis cezası almışlardır hem de binlercesi. Neden tek ses çıkmadı itiraz etmediniz? Çünkü önemli olan can veya hak değil tamamen cinsiyetçilik. Bir kadın erkekten daha mı çok insan? Cinsiyetçi değil adaletli bakış lazım
71 Yorumla- Gündem konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılHiçbirimiz orada değildik.
Hiçbirimiz o an Kadir Şeker'in mücadele ettiği adamla arasındaki kavganın boyutunu gerçekten de bilmiyoruz. Bıçak saldırıları kimi zaman isabetsiz veya hafif yaralı gelişebilir ya da tam tersi anlık bir ölüm kalım mücadelesi ile neresi denk gelirse hamle vurulabilir. Bu o an yaşanan kavganın hararetine bağlıdır.
Ben bunun planlı ve isteyerek gerçekleşen bir bıçaklama olduğuna inanmıyorum. Evet, kanun önünde her suçun bir cezası olmalı.
Fakat, bazı istisnalar da kabul edilmeli.
Bir kadının yüzünü falçata ile kesip onu sonsuz bir yüz felcine maruz bırakan ya da diğer bir kadını ve küçük çocuğunu kaynar su ile yakan kişileri tutuksuz yargılayan da aynı adalet.
Dolayısıyla burada sorunun kendisi adalet sisteminin çürüyüşü.10 Yorumla Böyle olaylarda hemen polisi aramalısınız. Eğer bir işe yarayacaksa kendinizi belli etmeden kameraya almalısınız. Bunlar bizim görevimiz değil. Silah/bıçak taşımak zorunda da kalmayalım taşımayalım da. Neden sıradan bir insan olarak bir kavgaya bıçakla müdahale edelim ki? Hangimizin hayatı bu kadar ucuz? Biber gazı taşırsan birinin gözüne zarar verirsin en fazla. Veya elektrikli şok aleti taşırsan en fazla bayıltabillirsin. Ama silah/bıçak taşırsan bil ki bir gün sadece korkutmak isterken öldürme ihtimalin var. Ben olsam bunu göze almazdım. O yüzden kusura bakmayın ceza alması normal.
10 YorumlaBir adamı kalbinden 20cm kelebekle bıçaklayıp öldürdü ne olursa olsun cezasını çekecek bir katildir. Kimse kendi adaletini kendisi sağlayamaz. Ortada darp yok kamera yok. Ayrıca bir insanı tam kalbinin ortasından tesadüfen bıçaklayamazsın. Bacagına veya karnına saplayabilirdi. Kalbine saplayıp eve kaçıyor sonra kahraman oluyor
32 Yorumla- +1 yıl
ölen kişi acaba kimlerin ahını aldı da bu şekilde öldü, baksana ölen kişinin hala arkaasından beddua ediyorlar, küfür ediyorlar.
+1 yılBeni ilgilendirmez.
Kadınlar kendini korumayı bilsin.
20 tane suçtan sabıkalı adamla, sarhoşla, ayyaşla, ipsizle sapsızla birlikte olup sonra aman aman diyen kadına ben neden acıyım, niye kendimi öne atıyım?80 YorumlaBen de senle aynı şeyi düşünüyorum. Geberen herif sabıkalı, pisliğin tekiymiş, ona üzüldüğümden değil.
Ama bu Kadir denen şahsın, falçatayla dolaşıp, biri buna küfretti diye tiyaralayıp mldğrmeye teşebbüs etmryeceği ne belli?
Cebinde falçatayla dolaşan afam, masum olamaz20 Yorumla
+1 yılbenzerini yasadigim ve cok sert dayaga maruz kaldigim akabinde ise kurtarip kacmasini saglayip yiyecegi dayaginm benim yedigim kisinin o okuzle evlenmesine sahit oldugum olay. ardinda da tovbe etmistim. ama yine olsa yine yaparim. ama bu kez konusmak herine ucan tekmeyle dalarim yikilirsa yikilir yikilmazsa bi tur daha yeriz nolcak😃
10 YorumlaGündem konusunda 384 cevap paylaştı. canım net olarak katildir. Adamin kalbe bıçak mi sokulur. Şiddet olduğu ne malum belki normal bir tartışma ama böyle bir canım geliyor bıçağı kalbine sokuyor. Ayrica kadına şiddeti böyle magandalar bitiremez, kolluk kuvveti misin sende silahla saldiriyorsun. İki gün sonrada böyle magandalarin şiddetinden korkar şimdi böylelerine alkış tutan zır cahiller.
10 YorumlaBurada belirtmiştim görüşümü.
https://www. kizlarsoruyor. com/toplum-sosyal-iliskiler/q15432922-kadir-seker-davasi-yeniden-gorulecek-sizce-cezasi-azaltilir-mi? utm_source=dynamic&utm_medium=androidapp&utm_campaign=question&utm_content=q1543292210 YorumlaKaç yıl ceza aldı bilmiyorum ama hapis cezası almalı kesinlikle bile bile adamı öldürdü sonuçta haa BAZI feministler şimdi der sen kadınların ölmesinimi istiyorsun gibi şeyler diyenler elbette çıkacak onlara cevabım şu madem adalet istiyorsunuz o zaman adalet gelincede neden kuduruyorsun her şiddet gösteren ölsün mü
10 Yorumla- Gündem konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılAdaletin olmadığı yerde kaos başlar herkes kendi adaletini uygular sonra adaletsiz adalet hükmünü uygular, ondan sonra İstanbul sözleşmesi ile nabza göre şerbet verir.
Her zaman olmasada pratikte cinayet işleyen için bir ceza var ama teorik olarak yaşarken öldürenler var ama onlar için bir ceza yok00 Yorumla İnsan olmayana insan hakkı olmasın bence. O an geçirdiği heyecandan dolayı panikleyerek yanlışlıkla kalbinden bıçakladığı çok belli. Böyle bir durumla karşılaşan herkesin eli ayağı birbirine dolaşır, ne yapacağını bilemezdi. Sonuçta bir kadını kurtardı. Ki adam da ona saldırmış zaten.
610 Yorumla- +1 yıl
nefsi müdafaanın hukuki şartlarını araştırın, ondan sonra yorumunuzu yapın
- +1 yıl
@berenaksoy kızlar başkası için kavga etmeyin
- +1 yıl
siz olayı hiç bilmiyorsunuz herhalde? Ortada fiziksel bir şiddet durumu yok, normal bir tartışma var. Kadir müdahele etmekte haklı fakat bunu polisi arayarak ya da çevredekilerden yardım isteyerek de yapabilir. Cebindeki bıçağı bir insanın kalbine saplayacak soğukkanlılığa sahip bir insan benim gözümde sosyopattır, kusura bakmayın
- +1 yıl
@berenaksoy 20 suçtan sabıkalı olan adamın Avukatı mısın? Hayırdır?
Soran+1 yılNilayaz neyin kafasını yaşıyorsunda onu savunuyosunuz diyosun. Burda iyi yapmış kadını iyi dövmüş diyen var mı? Yapılması gereken budur diyoruz ama kimse kimsenin yaşam hakkını alamazda diyoruz. Okuduğunu anlamaktam acizsin asıl senin gibilere acıyorum ben. Okuduğunu anlayamayanların görüşlerini kaldırıyorum direk ama senin gibi iki üç tanesini bırakayım millete ibreti alem olun diye
- +1 yıl
@Karrizmatik öldürmek maksatıyla bıçak kaldırmadığı için koluna ya da bacağına değil kalbine sapladı değil mi :D bıçak kullanması bile nefsi müdafaaya ters. Ben kimsenin avukatlığını da yapmıyorum, sizin gibi katil ''avukatlarıyla'' da daha fazla polemiğe girmiyorum. İyi geceler
Soran+1 yılKendini yaratıcı konumunda görüyor şizofren arkadaşımız. İsteyenin yaşam hakkı olabileceğini istenilmeyeninde yaşam hakkı olamayacağını savunuyor. Zavallı cidden. Senin gibi böyle adam öldürmeyi belli sebeplere göre meşrulaştıranlar, kendi adaletini kendileri yaratmaya çalışanlar ve onları savunanlar oldukça bu ülke hiçbir zaman düzelmeyecek.
Soran+1 yıl3 ıqlu olan sizsiniz Allahın gerizekaları, okuduğunu anlamaktan aciz ahmaklar. Şiddeti savunan mı var? Adam iyiki karısını dövmüş diyen mi var? SAVUNMA YAPILMASI GEREKTİĞİNİ AMA BUNUN 20CM SUSTALI BİR BIÇAĞİ KALBE SAPLAYARAK YAPILMAMASI GEREKTİĞİNİ ANLATMAYA ÇALIŞTIM. Sırf kafanız alsın diye büyük büyük harflerle yazdım. Profilinde limon olan andaval kızı savunacağım diye şekilden şekile girdin görüşünde tam aksi şeyler yazmışsın burda yazdıklarından. Önce bir kişilik sahibi ol ne yaptığın, neyi savunduğun belli olsun omirgasız gibi bir sağ bir sola oynama ondan sonra klavye delikanlılığı yaparsın. Def olun sorudan.
+1 yılSoyle bir sey de var bu adami salarlarsa emsal teskil edecek.
Sonra birine kil mi oluyosun onden kadini yem at adam kadina dalsin sen de kadini kurtariyodum diye adami gebert 18 yatcaksan 3 yil yat adam olduguyle kalsin 😀40 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu olaydan beraat etmeli idi ama başka suçları varsa bilmiyorum
13 Yorumla- +1 yıl
Şeker yanında neden bıçak gezdiriyor? En basitinden
- +1 yıl
@alparslanvrl normal bi ülkede mi yaşıyoruz kadın yanında bıçak gezdirseydi savunma amaçlı derdiniz erkek bıçak bulundurunca potansiyel katil mi oluyor?
- +1 yıl
Tamam ben bu konularda kalp kırmayı sevmiyorum özür dilerim haklısın :)
Ya olayın akıbetini kimse bilmiyor bu yüzden çok ileri geri konuşuluyor yani kavga anında bıçağı saplarken kontrollü bir şekilde saplayayim diyemezsin belki adamın eline saplayacakti da hamle yapınca kalbine geldi bu yüzden yargılamak bize yakisma kimseyi
10 Yorumla
+1 yılKanunlara göre hapis cezası alması çok normal. Ama gönlüm ceza almadan çıkmasını istiyor. Öldürdüğü kişi, 20'den fazla sabıkası olan bir haydut. Dünyadan yok ettiği için tebrik bile etmek lazım Kadir'i.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTamam eyvallah bu arkadas adam öldürdü bedelini cekecek sustuk. Peki ya kadınlarımızı hicbir kalıba sigdiramadigim sekilde katledenler ne olacak onlar bedelini ödüyorlar mı?
Adaletse adalet ama bu adalet bir kişiye degil tum herkese tecelli etmeli.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTarihte ilk kez efendi adam kazanacak diye tüm kızların gözü yaşlı... Tamam hanımefendiler biz ve tüm Kadir Şekerler hep suçluyuz zaten... Siz gidip Ümitcan Uygun gibilere sosyal medyadan aşk mesajları yağdırmaya devam edin... Hepiniz aynısınız ulan...
00 Yorumla
+1 yılARkadaşlar özelikle rica ediyorum. haberlerde gördüğünüz herşeye inanmayın Bilmediğimiz şeyler var muhakkak.. kadının ifade değiştirmesi.. aylar sonra uyuşturucudan tutklanması umarım sandığımız gibi Kadir şeker kadını korumak için yanlışlıkla kalbinden bıçaklamıştır..
Yaradan Affetsin..00 Yorumla
+1 yılkadir şeker cinayet işlemiş bir suçludur. kadını savundu diye olayı kimse sevimli göstermemeli. cinayetten yargılanıp cezasını çekmelidir.
410 Yorumla- +1 yıl
Son derece realist bir yorum
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@Kasımdaaşkbaşkadır1 herhangi bir hafifletici sebep göremiyorum. ortada net bir cinayet var. kadını korudu diye adamı başkan yapmadıkları kaldı bi. saçmalık bu. adamın ne olduğunun hiç önemi yok. bu bir şey ifade etmez. belki dünyadan böyle birisinin eksilmesi iyi bile olmuştur ama bu durum cinayeti asla meşrulaştırmaz. eğer kadir şeker affedilirse bir şekilde ben kadını korudum diye ortaya çıkıp insan öldüren onarcası türeyecektir. bundan da şüpheniz olmasın.
- +1 yıl
+1 yılkadını koruması hafifletici sevbep olabilir ama "sana ne lan, polise haber verseydin." dese hakim. Ülkemizde adam öldürmenin, sustalı taşımanın cezası belli.
20 YorumlaCezalar vicdanlara göre değil, kanunlara göre verilir.
Zorda kalan insanı öldürmeden de kurtarma şansı varken öldürürsen cinayetten yargılanırsin. Fakat bu cinayet, keyfi cinayetle bir tutulmayıp hafifletici sebepten ötürü indirime gitmelidir.00 Yorumlas. lak gibi ne diye karışıyor olaya sanane kocasıdır öldürürse öldürür döverse döver bırak kocası öldürseydi kadını sende bekleyip polisi arasaydın o zaman suçlu olmazdın
04 Yorumla
Soran+1 yılSende saçmalamissin bayagi sanirim ironi yapnaya çalismissin.
- +1 yıl
hayir ironi değil polis degil herhangibi bi seviim değil.. ben olsam adam kadini öldürene kadar beklerdim kadin öldümü polisi arardim yasalar buna izin veriyor olay yerinde müdahale etmeye kalksan adamla muhtemelen basin belaya girer ya mezara ya da hapise kadin zaten akli başinda olsa kendisine şiddet uygulayacak bi erkegi seçmezdi..
+1 yılkararı bozuldu derken?
Bence ne olursa olsun hapis yatması gerekiyor.50 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kadir Şekere destek veren kadınlar çok iticiler. Cezasini fazlasıyla çekmeli.
32 Yorumla- +1 yıl
Neden ''fazlasıyla'' çekmeli? Onun gibi darp edilen bir kadına yardım edebilecek kadar erkek olmadığın için mi?
Gizli Üye(36-45)+1 yıl30 santimlik bıçakla birini öldürmek yardım olmuyor. Kendisi katildir.
Hem cebinde sustalı bıçak taşıyan kişi potansiyel suçludur. O bıçağı kullanma ihtimaline karşı yanında taşıyordur ki kullanıp katil oldu.30 Yorumla- Gündem konusunda 707 cevap paylaştı.
+1 yılNe oldugunu bilemessin belki o müptezel kadirin boğazını sıktı boğarak öldürecekti kadir bıçağıyla canını kurtarmak için sapladı.
10 Yorumla
+1 yıl“Yapılması gereken budur “ cümlen oldukça hatalı iyi niyetli olabilirsin ama bu algı yüzünden olmaması gereken davranışlara sebebiyet verebilir. TC hukuk devletidir polisi de var askeride. Kadir şeker bir hiç uğruna katil oldu hemde ciğeri peş para etmez bir kadının, ölmüş kocasının tarafını tutarak.
10 Yorumla
+1 yılYanlış kadını savunup hayatını kararttın be güzel kardeşim umarım bu defa adalet yerini bulur da özgürlüğüne kavuşursun
20 Yorumla
+1 yılYav amann. Herkes kendinden mesul kardeşim.
Bir kadın için kendimizi tehlikeye mi atalım biz de?
Biz mağdur olsak kadınlar olarak siz kendinizi tehlikeye atar mısınız acaba?00 YorumlaYazik du cocuga en hizli sekikde dosya dusurulup salinmasi lazim ama ifadeler sayesinde zor
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılne olursa olsun bi adam öldürmüş. öldürdüğü adam da hatalı, o adamın sevgilisi de, kadir şeker de. herkes hatalı. kim cebinden bıçak çıkarıp kalbe saplar ki? ararsın polisi, gelirler. sana ne?
312 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbu adam tıp öğrencisi olmasa, eli yüzü düzgün olmasa, beş parasız sokakta yatan garip bi tip olsa asla medyada bu kadar gündem olmazdı net. evet maalesef adelet doğru düzgün işlemiyo türkiyede ama cinayet de cezasız kalamaz.
Cevap sahibi+1 yılçünkü kadir şeker'den daha zavallı durumda olup yine de gapis yatan insanlar var sırf sosyal medyada tepki çekmedikleri için.
- +1 yıl
Olayı giren görgü tanığı kadının ifadesini dinleyin orası çok tehlikeliymis sürekli bıçakla yaralama vs oluyormuş çocuk kendini korumak için tasiyormus bilginiz olmadan fikriniz olmasın yarın birgün yolda 20 suçtan sabıkalı bir adam seni doverde inşallah kimse müdahale etmez bu zihniyete her şey müstahak
Cevap sahibi+1 yıl@0busra___ öldürmesi mi gerekiyo? kaçsaydı baktı adam bırakmıyo.
Cevap sahibi+1 yıl@0busra___ he bi de bıçaklayıp arkasını dönüp gitmiş. yok artık ya. ne olursa olsun adam öldürmek cezasız kalamaz. ne kadar pislik de olsa o ölen adamın da bi ailesi var katilin dışarıda elini kolunu sallayarak gezmesini kimse istemez. o zaman salalım tüm katilleri oh ne güzel. herkes de ceninde bıçak taşısın her kavgada kalibine saplayalım ceza da yok oh mis. var mı böyle bi dünta? bu adamı serbest bırakırlarsa bi sürü nefsi müdafadan içeri girmiş katil var onlara haksızlık değil mi? sosyal medyada olayları olmadığı için bilmiyoruz onları.
Cevap sahibi+1 yıl@0busra___ ne şoku be cebine uzanıp bıçağı almış kalbe saplamış gayet ne yaptığını biliyo. bari bacağına koluna saplasaymış. günah be can o da bu kadar dikkatsiz olunmaz.
Cevap sahibi+1 yılkim ne derse desin bu olayda haklı taraf yon. bu kadar net.
Cevap sahibi+1 yılyok*
+1 yılBu kadar ses getirdi, bence ceza indirimi yapılacak yapılmalı da.
31 Yorumla- +1 yıl
İsterse İsrafilin borusu kadar ses getirsin sosyal medyanın hukuka müdahale etmesi masumiyet karinesi gibi hukukun temel ilkelerini yok sayıyor bir nevi anarşist düzen haksızlığın kendisi diyebiliriz insanlar twitter da instagram da paylaşarak bi bok yediğini sanıyor ama hem hukuken hem dinen 1204124182941 kere hacca gitse bile karşılanmayacak günah ve suç işliyorlar hakimler ve savcılar bırakın emri talimat hatta mesaj bile almaması gerekirken insanların yargı kelimesinin anlamını bile bilmediği toplumda doğrusunu yaptığını düşünüyorlar konusu farklı olsa da mantığı aynı olan bir video paylaşacağım 7.00-11.00 dakika arasını izlersen oturaklı şekilde anlayabilirsin
Bence kararın bozulması yanlış. Cezayı yumuşatmak başka kaoslara yol açar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmalı haklısın. Katılıyorum sana, bir cezası olmalı ama hafifletilmeli ki, ne insanlar geri çekilecek kadar duyarsız olsun ne de herhangi bir şey için öldürme hakkı olduğunu düşünsün. Her şeyin ortası.
10 Yorumla
+1 yılHaklısın, o kişiyi ölümcül olmayan bir yerine hasar vererek durdurmak yerine öldürmesi bir bahane olmamalı.
10 YorumlaBeter olsun mkodumun çocuğu.
Falçatayla gezmek nedir lan210 Yorumla- +1 yıl
sanki alice harikalar diyarinda yasiyoz minakoyayim. falcata bicak bunlarsiz gezebiliyorsaniz ya cok safsiniz dunyadan bir habersiniz ya da tek yumrukta adam falan olduruyorsunuz.
- +1 yıl
tamam sen takil oyle bos. bekciler kollar kıçını. bursa dedigin yer nonoşuyla topuyla ünlü, Çinçinde 3 dakikadan fazla yasayabilecegini zannetmem
- +1 yıl
biz oyle biliyoruz demekki siz tanitamamissiniz. bu arada gecen yil bursaya da gelmistim merak etme. yucel kuzenim olur. mv olan niluferde büyüdü
- +1 yıl
elit olup olmamasi birsey değiştirmiyor. milyoner psikopatlar da mevcut. insanoglu sagi solu belli olmaz. belki de bu cocuk da yildirim gibi biryerde buyudu ya da yasiyordu. bu yuzden gerekli gormustu. bunu bilemeyiz bicak tasidi diye de oyle kufur edemezsin. onysrgidir bu seni cahil eder karsiyi arif
- +1 yıl
belki adam onu oldurmek istedi ya da tahrik etti ben sanmiyorum durduk yere canice bir hisle bunu yapacağını.
+1 yılDava artık umrumda değil. Hangi kadın mağdur olursa olsun. Hapse girmemek için görmezlikten geleceğim.
00 Yorumla- Gündem konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılBunu süleyman bakana sormak lazım. İşine glince yargı yerine koyuyor ya kendini bu işede el atsaydı iyiydi. Tarihteki en çok cinayet bu tarz olaylar kendi döneminde oluyor.
00 Yorumla - Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılCezasını çekmeli. Her önüne gelen adalet sağlasa ülkede polise iş düşmez.
10 Yorumla
+1 yılBen herhangi birşey demek istemiyorum, konuya tamamen vakıf degilim
10 Yorumla
+1 yılFen lisesi öğrencisi pırıl pırıl bir çocuk Kadire gelene kadar o kadar serseri it kopuk kanı bozuk şerefisz var ki elini vicdanına koyan ceza vermez bu çocuğa ama ülkede hak yok adelet yok
413 Yorumla- +1 yıl
Cok doğru dıyosun o sadece bir kadına yardım etmek ıstedı ülkede bınlerce kadın ölüyo hergün bırılerı ölüyo göz yumsaydı ve gıtseydı buseferde neler neler konuşucakdı bu ınsanlar yazık gercekden
- +1 yıl
@aqua4107 boğuşma anında yaşanmış olamaz mi ayırmaya çalışıyor sonuçta adamın öyle bekleyecek hali yok. Bıçak taşımakta sakınca görmüyorum normal bir ülkede yaşamıyoruz başımıza ne geleceği belli değil
- +1 yıl
@aqua4107 polis gelene kadar iş işten geçmiş olabilirdi o zaman da ah vah sosyal medyada paylaşırdınız konu kapanırdı. Kadın cinayetleri ne zaman bitti ki şimdi bitsin bu çocuğa ceza verince bitecek mi hayır dediğim gibi Kadir’e gelene kadar kimler var gelecek vaadeden bi çocuğun anlık hatasından hayatının kararmasına müsaade etmemeliler
- +1 yıl
Kocasi kadini dovuyodu peki kadin masummuydu ne biliyoruz belki cok kotu bisey yapti adamda dovdu ve kadin daha. sonradan kocam doverde severde dedi benim icin siddetin kadini erkegi yok siddet siddettir. hergun yuzlerce. erkekde oluyo sirf kadin. diye ayrim yapmam ben olmeyi kimse haketmez. Kendini olen. adamin. yerine koy esiyle kavga ediyo ve cok abartili bi kavga degil biri geliyo canini aliyo
- +1 yıl
@aqua4107 Ne dediğini bilmiyorsun kendinle çelişiyorsun. şiddetin gerekçesi olamaz. ölen adamın ne bok olduğu belli değil kadın eroinman çıktı
- +1 yıl
Gelecek vaad eden birinin anlık bi hatasından hayatının mahvolmasını doğru bulmuyorum
- +1 yıl
@Rafayelll ne diyorsun terbiyesiz düzgün konuş
Masum olan hiç kimse, cebinde bıçak taşımaz. Kararın bozulması bir yandan iyi olmuş. İnşallah daha ağır bir ceza alır.
00 Yorumla
+1 yılHukuken bilgisi olmayanlarserbestkalsin vs diyor ama o bir katıl. Cezasını cekecek
00 YorumlaSavunmak, öldürmek anlamına gelmiyor. Haklı bir gerekçe olabilmesi için, öldürdüğü kişin de, kendisine, öldürme amaçlı saldırmış olması gerekir.
10 YorumlaBildiğim kadarıyla karar usulden bozuld iu esasla alakalı bir durum yok😅
01 Yorumla- +1 yıl
o ne demek oluyor açıklar mısınız?
+1 yılHer yerde karşıma çıkan kadir şeker davaları hakkında birşey düşünmekten nefret ediyorum 😡
10 Yorumla
+1 yılO kadının yerinde olabilirdin seni kurtarmak için., kadir şekerin içeriden çıkınca adalete inanırım umarım çıkar ceza alması çok saçma keşke ölmeseydi cezasını çekseydi soysuz köpek
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKararı bozanı sorgulamak lazım cinayet var işin içinde nede olsa
20 Yorumla
+1 yılAçıkçası adamı kendi bıçağıyla kalbinden bıçakladığını bilmiyordum bu durumda ceza alması normal ama normal bir katil kadar almamalı sonuç olarak bir kadını kurtarmak amacıyla gitti ve kendini savunmak için yaptı (tabi doğruysa)
02 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir şey mi dedim ben? Farkettiyseniz kadirin ceza alması gerektiğini söylüyorum ama cezası normal bir katil kadar fazla olmamalı bu benim fikrim
+1 yılŞiddeti önlemek için insan öldürmek baya mantıklı bi haraket gerçekten realist düşünelim biraz ceza düşerse ya da iptal olursa emsal olur bu önü alınmaz bi daha
10 YorumlaMasum biri değil cezasını çekmeli adam öldürmek nedir
12 Yorumla
+1 yılÜzülüyorum. Artık bir kadına biri bişey yaparken kurtarmaya da gidemicez gidersek sonumuz hapis resmen. Ama kadina zarae verirsen ceza almiyosn
20 Yorumla
+1 yılHiç yere hayatı yandı da bir tıp öğrencisinin kendini savunacağı zaman neresinin hayati önem taşıyor taşımadığını bilmiyor mu ki
01 Yorumla- +1 yıl
Tıp öğrencisi değil, medyaya şirinlik amaçlı böyle gösterilmiş.
Tıp hedefleyen bir mezun.
Herkes bir yer hedefler.
Buna bakılıp yorum yapılması da kötü lise/bölümdekiler için "zaten ne olduğu belli" benzeri dar kafa yorumlarını getirir.
Düzeltmiş olayım, birçok kişi yanlış biliyor çünkü siz gibi.
+1 yılSanki bir şeyler yanlış bu olayda bize yansıtılmayan.
10 Yorumla
+1 yılKadın diyor ki kocam döver de söver de
Kadir gidiyor adamı öldürüyor10 Yorumla
+1 yılUmarım bu sefer özgürlüğüne kavuşur
40 YorumlaBu olayları göre göre insanların artık bir olaya çıkan kavgaya yardım etmeye soğuyorlar
00 Yorumla- Devamını Gör (27)
Devamını Gör(72)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem