Bugün Twitter paylaşımlarında gördüm bunu. Bingür Sönmez, herkes köpek gibi aşı olacak diyor.
Bu mason üyesi haddini bilmez, insana köpek diyen şuursuz için soruşturma açacak savcı yok mu, vatan hainliğinin ön tanımı nedir, bu zat bu ülkeye komünizm mi getirdi nedir, söylediği her söz ne caizdir nede yasaldır. #bingursonmeztutuklansinpic.twitter.com/wgchDWUFve— SerkanTUĞRAasaf (@AasafTugr) January 15, 2021
Gerçekten herkes köpek gibi aşı olacak mı? Seçme hakkı verilmeyecek mi? :)
Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Herkes Köpek Gibi Aşı Olacak!" dedi, ne düşünüyorsunuz?
Böyle açıklamalar yaparak halkın ve nefretini üstüne çekiyor. Siyasi görüşü beni bağlamaz. Umurum da değil zaten. Şerefli mesleklerden biri olan doktorluğun böyle şahıslar tarafından adının kirletilmesi fazlasıyla midemi bulanıyor. Aşı sürecinde böyle cümleler kullanması insanlara köpek benzetmesi yapması hiç hoş değil. Sağlık bakanlığı herkesin aşı olmasını istiyorsa böyle profesör bozuntusu şahısların kafasına göre halka hakaret etmesine izin vermesin. Bu şahıs elini kolunu sallaya sallaya böyle açıklamalar yaptığı sürece aşı olmayanlara kimse çıkıp aşı olmuyorsun diyemez. Daha önce de hain benzetmesi yapmıştı. Sağlık bakanı Fahrettin Koca ve Bilim kurulu varken buna ne oluyor da açıklama yapabiliyor ayrıca. Hakında soruşturmalı açılmalı.
Kötü söz sahibine aittir. Yazık malesef nerde nasıl bir konumda olduğunu farkında değil. bu tur saygınlık derecesi ve ünvanı olan bir yerdeki insanın konuşma diline dikkat etmesi gerekir. zor bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde insanlara daha motive edici ve özgüveni yerinde bir konuşması gerken biri olarak. toplumu bir kobay olarak konuşma yapması hoş değil. Aslında bu konuşma cesaretini ve hakaretini kime güvenerek söylüyor. Ülkeyi yöneten beyinler toplumda ayrımcılık ve ilkelcilik yaparak aslında bu konuşmalara davet ve cesaret veriyor. Önce bunu yenmeliyiz cahillikle savaş
Aslında doğru söylüyor. :D Öncelikle belirteyim, ben de aşı olmak istemiyorum.
Ancak bir gün bu korona mikrobuna maruz kalan herkes mecburen son çare olarak aşı olma yolunu seçecek. Adam kafasından geçirip "ulan olsam da öleceğim, olmasam da öleceğim." diyerek aşı olacak.
Neticede bu korona virüs hayatımızda kalacak, normal bir grip gibi yaşayacağız. Eh vücudumuzun buna bağışıklık sağlaması içinde aşıya ihtiyacı var.
Eninde sonunda hepimiz olacağız. Tabii hangi aşı o da tartışılır. Şu an vurulan riskli aşı mı yoksa gelecekte ki doğru aşı mı?
Şu an kimse kurallara uymuyor diye görüp o anki şeye sinirine bu şekilde konuşmuş sanırım ama yanlış bi konışma tarzı olmuş. Biraz kaba ve zorbaca konuşmuş. Yaptırmak istemeyeni asla zorlayamaz tabi ama en başta ilk yapılması gerekenlere 65 yaş üstü vb, gibilere haber verilip aşı hakkı çıktı şu gün gelip yaptırın denilir ama oraya da gelsin diye bi zorlayıcılık olamaz
Biri şu doktora dava açmıyor hayret. Aşı olmayan vatan haini diyordu. Şimdi ki üslubuna bak. Bu nasıl doktor , bu nasıl üslup? Işine bak sen doktorsun şovmen değil
"Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Komitesi, yeni tip Corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle "küresel acil durumun" devamı ve uluslararası seyahatler için "aşı pasaportu şartı" getirilmesi tavsiyesinde bulundu."Bu ne demek bir düşünün artık siz. Sen aşı olmadan hem yurt içi hem yurt dışı yani İstanbuldan Ankaraya bile seyahat edemeyeceksin ilerleyen zamanlarda bunu göreceğiz gündeme gelecek.
Türkiye de olmaz ama o dediğin biraz zor burası avrupa değil avrupanın refah seviyesi yüksek burada esnaf ayağa kalkar isyan çıkar onu yapmak için elverişli değil bu ülkenin şartları mevcut uyguladığı kısıtlamayı bile olması gerektiği gibi uygulamıyor bazı işyerleri için durumu esnetiyor 12, ye kadar açık olan marketler var kısıtlamaya rağmen
Herkes videoyu izlemeden yorum yapmış. Adam diyor ki, "10 yıl boyunca her sene aşı yaptırmak zorunda kalıcaz. Çünkü virüs, mutasyona uğruyor ve bunun için savunma mekanizması oluşturmamız gerekiyor. Ülkeler şimdiden aşı yaptırmayanı ülkesine almıyor. HES kodumuzda aşı olduğumuza dair bir şey yazmıyorsa toplu taşımaya alınmıcaz. Köpekler için sorulan soruyu, şimdi bize soracaklar."
Bence haklı. Diğer hastalıklarda olduğu gibi, bu hastalık da hayatımızın bir parçası olmaya devam edecek. Bağışıklık sistemimiz, bu hastalığa aşısız cevap veremediği için her sene olmaya mecburuz.
dunyanin her hukuk ulkesinde anayasaya aykiridir zorunlu tibbi.. biyoloteknolojik uygulamaz.. kisilerin temel hak ve ozgurluklerine aykiridir... ama asi olmasi toplum bagisikli ve pandemi surecinin hizli geride birakilmasi icin gereklidir.. inaktif asilarin tercih edilmesinden yanayim ama imkan ve secim yapabiliyorsa bulundugu ulke de m-rna asilarinida tercih edebilir.. gerekli anticorun saglanmasi icin asilama islemleri hizlanmalidir... ama tabiki yasama hakki oldugu gibi covid 19 virusunden ölme hakkina herkes sahiptir..
Bence algıda seçicilik yapılıyor şu an. “Köpekler gibi aşı olacaksınız!” gibi bir cümle duyamadım. Kurduğu cümle içindeki “köpek” hakaret anlamında da kullanılmamış ki...
Bugün aşısız bir köpeğin sokakta gezdirilmesine dahi izin verilmiyor. Bildiğimiz gibi HES kodlarının uygulanmadığı toplu taşıma kartları bile geçersiz olacak.
Yani demek istediği süreç içerisinde bu aşı zorunlu kılınır ise aşı olmayan kişiler toplum içinde birçok alanda sınırlandırılacaklar.
Bunu anlamak bu kadar zor değil di mi? :)
Not : Taraf olmak amacıyla değil sadece cümleyi açıklamak yazdım.
Ne anlamda söylediğinin bir önemi yok üslup terbiyesizce ve argo bir söylem burada. Öyle düşünüyorum ki aşı olmanın gerekliliğini "Köpek gibi aşı olacaksınız!" tarzı kaba bir ifade dışında bir ifadeyle de belirtebilirdi. Saygının önceliğidir seçilen üslup.
@Anewday9 Evet bu konuda çok haklısın “köpek gibi” ifadesi kesinlikle doğru bir kullanım veya üslup şekli değil. Bu yüzden “Anlamadıysanız tekrar okuyun” demeden önce anlamak için tekrar ve daha doğru bir şekilde dinlemeni tavsiye ederim. Çünkü ! “Köpekler gibi” demiyor “Köpeklere aşınız var mıydı diye soruluyordu artık insanlara da sorulacak” diyor.
Okudugunu anlayamayan sensin. Ne diyor son cumlede? Secme hakki verilmeyecek mi ne demek? Zorunlu bir sekilde asi olmaktan bahseidyor ne kopegi ne kurdu😂Cevap verme allasen güldürdün
Ben olmayacaktım böyle şeyleri gördükten sonra da hiç olmam. Hastalık var eyvallah ama bazı şeylerin de düzmece olduğunu göremeyecek kadar salak değiliz. Aşı en başından beri vardı. Çin herkesten önce virüs oldu kaç aydır orada hiçbir şey kalmadı ama bütün dünyada devam ediyor ve nedense aşı henüz bulunmuş değil ya da yeni bulundu. Yer mi Anadolu çocuğu?
@olasılıklararenedak Hastalığı salan Çin değil. Çin sadece bir aracıydı. Hastalığın yayılmasını isteyen daha büyük insanlar. Bill Gates hastalığın gelişmiş ülkelerden 2021 fakir ülkelerden 2022 yılında biteceğini nasıl açıklıyor? Nasıl ki 15 yıl önceden Trump başkan olacak diyebiliyorlar bu hastalığın da çıkacağını yıllar öncesinden söylemişlerdi. Bunları bilenler kahin değil. Çünkü kendi planını birkaç yıl önceden açıklamak kahinlik değildir.
1 yıllık tahmin nedir ki? İstatistik denen bir şey var. İstatistik ile birçok gelecek öngörüsünde bulunulabilir. Aşılama çalışması ile hastalık bitecek. Aşının bir yıla kadar çıkacağı nasıl biliniyor dersen bu da bir rutin. Bürokrasik nedenlerden dolayı aşı geç bulunuyordu. Şimdi dünyanın başı belada olduğu için bürokrasi hızlandırıldı. Haliyle aşının bir yıla kadar çıkacağı da tahmindi. Uzmanlar da hep 1 yıla kadar aşının hazır olacağını söylediler zaten. tekrar 2022 yılında fakir ülkelerde nasıl hastalığın biteceğine gelirsek gelişmiş, zengin ülkelerde aşılama hızlı olacak. Fakir ülkelerde gerek altyapı yetersiziliği, gerek ekonomik yetersizlikten dolayı aşılama geç başlayacak. Haliyle hastalık da geç bitecekti. Bu bir tahmin ve görülebilecek çok basit bir tahmin. Şimdi komplo teorisyenleri şunu da sizin üzerinizde bu mantıkla kullanabilir. Türkiye'nin nüfusu hiçbir zaman 100 milyonu görmeyecek. Türkiye'nin nüfusu 2075 yılından sonra gerilemeye başlayacak. Bunu nereden biliyorlar? Çünkü küresel güçler bu yıla kadar ülkenin nüfusunu arttırmayı daha sonra da düşürmeyi planlıyorlar ve planlarını açıklıyorlar. Güzel bir komplo teorisi demi? Yıl 2021 54 yıl sonra Türkiye nüfusu gerileyecek. Bu bir öngörüdür. Tahmindir. Bunu bilmelerini sağlayan şey ise istatistiktir. Gelelim seçimlere. Trump siyasetle zaten ilgileniyordu. Belli bir süre sonra iktidarın ömrünün dolacağı ve ülkenin düşüncelerinin hangi partilere kayacağını tahmin etmek, hangi partinin kitlesinin daha etken olacağını tahmin etmek Amerika gibi bir ülke için zor olmasa gerek. Türkiye'nin ekonimisi kötüye gidiyor. Biri dese ki yahu Türkiye'de belli bir zamandan sonra maaşlar ödenemeyecek ve bu gerçekleşse bir tahmin ortaya çıkmış olacak. Yüzde yüz doğrular değildir. Ama gerçekleşme ihtimali yüksektir.
@olasılıklararenedak Benim demek istediğim adamlar daha hastalık olmadan yıllar önce çıkacağını söylüyor yoksa öngörüde herkes bulunabilir. Şu an derginin adını unuttum yoksa derginin ismini verirdim ve her yıl yaptığı tahminleri ve bir bir çıktığını görürdün. Şu hastalığın üretilmesindeki asıl nedenlerden biri de dünya nüfusunu azaltmak. Buna ister inanın ister inanmayın bu böyle. Başka bir örnekle de destek vereyim. Yediğimiz içtiğimiz çoğu ürün yabancılara ait değil mi? Çoğunun belki hepsinin içerisinde kısırlaştırıcı maddeler var. Dikkat ederseniz artık çocuk olmaması durumu bir hayli fazla. Ayrıca bunu bir de hayvan sevgisini aşılayarak da destekliyorlar. Bakınız Almanya nüfusu. Yaşlı bir nüfusu var çünkü çocuk yapmak yerine kedi, köpekleri evlat yerine koyuyorlar. Bu durum bizde de olmaya başladı. Bizzat arkadaşlarımdan görüyorum çocuk sevgisi yerine kediyi, köpeği daha çok seviyorlar. Yanlış anlaşılmasın hayvanları sevmeyelim demiyorum ben de severim. Lakin bu çocuklardan çok sevmemiz anlamına da gelmesin. Bu böyle anlatmakla bitmez konudan konuya da atlıyorum daha fazla konudan konuya atlama olmasın.
Umarim kopek gibi asi olurlar diyorum yoksa bu virus ölene kadar bizimle... bizim halkimizdaki bencil kesim hem maske takmaz hem kurallara uymaz hemde hasta olsa ilacini icmez aşı olmak istemez ben vurulmam benim canim der pardon da sen vurulmazsan o vurulmazsa nasil biticek bu virus... bir de kopek gibi tabirine takilmislar ne kadar duyarlilar bakar misin... evde ben kendilerine neler diyorum bir bilseler nasil kirilirlar
Ben aşı olunması tarafında olan biriyim sonuçta ölümcül bir virüs ve daha fazla kayıp vermeden bitirilmesi için ne yapılması gerekirse yapılmalı (tabiki de aşının da kötü rahatsızlıklara ya da hastalıklara yol açmayacağı belli değil) ama kullandığı ifade çok sert ve emrivaki olmuş...
Dolaylı yoldan zorunlu olmalı. Normal yoldan da zorunlu olmalı. Çünkü toplumsal bir virüs var ortada. Diyemiyorz işte benim vücudum, benim kararım. Yapılması gerekir aşının. Aşı yaptırmayan diğerine bulaştırır çünkü. Aşının başarılı olması için toplumun yüzde 60 70nin aşılanması gerek
Günümüzde belirli akademik sıfatları alan çoğu kişide saçma sapan bir ego olabiliyor ve bu ego yüzünden her şeyi bildiğini sanıp başkalarına emir verebileceğini düşünüyorlar.
Eğer sözü gerçekten böyle söylediyse öğrencilerine üzüldüm gerçekten çünkü daha insanlara nasıl hitap edeceğini bilmeyen, farklı düşüncelere saygısı olmayıp aklınca karşıdakini küçük düşürdüğünü sanan bu tarz bir hocadan öğrenebilecekleri çokta bir şey yok hatta kötü örnek dahi diyebilirim.
Şu üsluba şu benzetmeye bakar mısın.. Bide bunların şu seviyede ki kariyerini düşünürsek.. cidden diplomaların sadece meslekler için olduğunu bir kez daha anlamış oluyoruz.. çünkü eşeklikleri baki kalmış.
Devletin istedigini soyledigi icin bir sey olmuyor, biz soylesek tersini alirlar direkt. Ve ben onlarin cin asisi oldugunu zannetmiyorum oyle cikip tv de filan gostererek asi olmakla olmaz, en kalitelisini oluyorlar allah bilir bizede daha testleri bitmemis asiyi vurdurcaklar yok ya, en guvenilen asi bile 25 kisiden fazlasini oldurdu biz bunu nasil vuralim?
Sabır deniyorlar.. Önce bir üslup öğrensinler ondan sonra gelip bana dayatma yapsınlar. Olmayacam ailemde olmayacak hadi bakalım ne yapabiliyorlar görelim.😏 İnsanları sindirmekten korkutmaktan başka işleri yok.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Niye adamamı linç ediyorsunuz virüsü dünya yaptı yaydı aşıyı 10 ayda buldu en basit aşıların araştırması bile yıllar sürerken virüs çıktı aşı bulundu aşı meçburiyeti getirildi covid 19 çıkışı yayılması hedef aldığı kitle yani bu aşı bir pazarlama adam doğru söylüyor bizi köpek gibi aşılayacaklar üzerimizde bildiğin deney yapacaklar ilerleyen yıllardada bu aşıların yan etkilerini biz ve gelecek neslimiz yaşayacak dünya zenginleride paralarının üzerine biraz daha fazla para koyacak
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Biri de su sa*aklara demiyorki madem asi ise yariyor. Ozaman isteyen asi olsun ve korunsun. Asi olmayanlarda hastalik kapip olsun size ne? Burda sacma bi durum var bunu kimse goremiyor mu? Asini ol kurtul nasil olsa asi koruyor seni.. neden korkuyorsun ki? Veya olmayanlarin caninin tasasi sana mi dustu.
milletin paralarını iniragandi edip ballı ihalleler alıp üzerine bu milletin mına koycaz diyen adam dava açıldımki bişey cıktımıkı dili, biraz sıvrı ama dogruyu soyleyene bısey yapılsın.. edepsızce bır dıl ama haklı!
Bu tip geçenlerde de bi sabah programında, aşı olmayan vatan hainidir diyen zat değil miydi? İnsanları bilerek isteyerek provake ediyor belli ki. Kişi, kendinden bilir işi; ciddiye almaya değecek biri değil belli ki.
Şu adamın önüne kemik koysunlar havlayıp durmasın artık tasmasınıda bağlasınlar sağa sola saldırmasın😄hatta direk belediye zehirlesin bunu çok boş konuşuyor, olması gereken olur, sen kim köoeksin hırlıyorsun uluma yeter sus artık!
Adam haklı bir konuya değinmiş. 10 sene boyunca aşı olacağız ve aşı olmayanlar aynı köpeklerin fişlendiği gibi fişlenip kısıtlanacak diyor. Aslında sistemi eleştiriyor bir taraftan da. Haksız olduğu konu nedir?
Çarpıtmayın adam kimseye köpek gibi aşı olacaksın demiyor, köpekler üstüne alınmış. Anlatmak istediği olaya dikkat edeceğiniz yerde şu yorumlarınıza bak. Sonra proflar neden amerigaya sağa sola kaçıyor. Sığ düşünceli toplum olduğumuzdan.
onune geleni profesor yaparlarsa boyle olur. usluba bak kalitesizlik akiyo resmen. bu avel gecenlerde de asi yaptirmayanlara vatan haini diyodu. nefes alsak vatan haini oluyoruz bu kalitesizlerin gozunde
Kendisi pek çok kez köpek gibi aşı olmuş olmalı ki, bakın ben onlarca kez köpekleşip aşı oldum, siz de olun diyor. Ben de ona diyorum ki, senin köpekleşmen de, olduğun aşı da beni bağlamaz, kemiğini al ve kaybol buradan!
profesor olmus ama keko sanırım arkadas. dostum sen kelaynakmısın diyesim var. işine bak. yetkin mi sorumlulugun mu ne hakla boyle diyon. sen kimsin. kendini fasulye sayma bro. komık adam
Aşı Virüse karşı korumuyor denildi ve sonra hafifletir dediler aşı olanlar yine maske takacak ve virüse yakalanma riskleri de var atmasak aynı attırsak aynı ne olacak peki
Öyle dememiş direkt olarak aslında, nasıl köpeklere aşısı var mı diye soruyorlarsa artık insanlara da soracaklar demiş. Gidişata göre pek de haksız sayılmaz ama yanlış örnekleme yapmış kendisi...
Bu i*t soyu olsun aşısını aşı olmadığı için kuduzluk yapıyor! O. nun p*çi demedin mi! Demiş ya ben sana adam olmazsın dedim!! Bu Ermeni p*çi de adam olamaış! İblisin dölü hee...
Bu nedir ya ne çamalık kimse kimseye zorla aşı yapamaz. Gelsin hadi bana köpek gibi yapsın benim en doğal hakkım neyin ne oldu belorsin bir aşıyı yapamazlar insanları zorunlu tutuyorlar
benim vücudum deneme tahtası değil ki üzerimde aşı deneteyim? olmuyorum aşı falan bunlar hep komplo teorisi jorona morona falan hikaye hep bunlar hep bir oyun. Siz kendinize vurdurun o aşıyı ilk önce kim vurduruyorsa isterlerse ev hapsi versinler o aşıyı vurdurmam ben ben denek değilim.
yuhh, e bu durumda artık hiç olmam. Zaten %50'nin de altında başarı oranı var kesin değil üstelik 6 ayda bir olacağız. Yok arkadaş ben olmam. Vedemi çiğnemeleri lazım
Koyun gibi dese anlarımda, köpek gibi deyince, işler değişiyor, zaten yaptığı el işaretlerine bakarsanız, kendisinin ne olduğu belli, o yüzden itibar etmeyin.
Adamın el hareketiyle yapmış olduğu harekete bakarmısın, hem yuvarlak işareti hem vajinal işaret, bir şeyleri ima ediyor, bir mesaj veriyor burada, anlayana.
Adamın videoda elleri görünmüyor ki. Üstelik el işareti yaptı dediğiniz yayın bu videoya ait değil, o foto bir önceki videolarına ait. Fazla mı film izliyoruz ülkece ne?
Bu ülkede bazen doğru bir şey yanlış kelimelerle ifade edilebiliyor. Bence Hoca'nın durumu da bu olmuş.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yani cok seyehat eden birisiyim duyduguma göre asi belgesi isteyebilirmis bazi ülkeler o yüzden ilerde zorunlu hale gelebilir ama simdilik degil bence elde daha pek bi bilgi yok yan etkilerine dair o yüzden sadece zaman gösterir
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
bide bu nasil baslik? adam öyle dememis ki Eskiden köpeklere soruyorlardi simdi insanlara soruyorlar demis? ee nevar bunda niye bukadar büyütüldü bu.. Türk halki böyle iste bi yerden kelimeyi aliyor çeviriyor kendi anlamak istedigi gibi anliyor.
@ÖzdemirAsaf61 köpeklere laf atmadım kinaye yaptım sadece insan köpekten değerli normalde ama insani ve ahlaki davranmayınca köpekten daha değersiz olur