Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kendisini çalışmaya zorlayan kocasını, ‘Maaşın düşük, yetersiz para kazanıyorsun’ diyerek hor gören kadını ağır kusurlu saydı. Yüksek Mahkeme, kadının bu sözlerinin kocanın kişisel haklarına saldırı niteliğinde ve tazminat sebebi olduğuna hükmetti.Boşanmaya sebebiyet veren vakalarda davacı-davalı kadın ağır kusurludur. Ağır kusurlu eş yararına yoksulluk nafakası hükmedilemez kararı verdi.(Mynet)
Yargıtay eşinin maaşını beğenmeyen kadını ağır kusurlu saydı. Konu hakkında ne düşünüyorsun?
İyi olmuş, bu adaletsiz dünyada böyle ufak adalet kırıntıları görmek mutlu etti biraz olsun. Madem maaşını beğenmiyordun ne diye evlendin demi. hadi evlendin maaşına laf edeceğine kendine bak önce onun en azından çabası var az da olsa geliri var senin? 0
Çok güzel bir karar verilmiş. Belliki eşi, ev geçimine destek olması için çalışmasını istemiş. Haspam hem maaşı beğenmiyor hemde çalışmak istemiyor. Sen yattığın yerden ekmek elden su gölden şeklinde yaşamak için mi evlendin? Şimdi beğenmediği maaştan nafaka almak için yırtınıyordur ama?
Vala helal olsun ayakta alkışlıyorum şu kararı. Öyle şükürsüz kanaatsizleri alacaksın taş ocağında çalıştıracaksın görecek paranın değerini. Evde otur ye iç yat sonra kocanın kazancını beğenme.
Boyle kadinlarla evlenmeyin. Sizi paraniz icin seven, surekli maddi beklentileri olan kadinlarla degil yurekten hayatinizi paylasicak olan ayaklarinin uzerinde Duran kadinlarla birlikte olun. Sectikleriniz uzerinde 3 kelime turkce tasiyan kadinlar olursa daha Cook hor gorulursunuz.
Aklıma kadını köle gibi görüp ev işini ihmal etti diye boşanma davası açıp tazminat davası açan karaktersiz adam geldi.Çok var. Kadının yaptığı yanlış ama mahkeme kadını tazminata hükmetmişdi boşamıştı. Keşke kadınlar konusunda da adaletli olsa yargıtay. Yazık.
@Arkandayken_ Niye başka, burdada kadın ev işini az yaptı diye tazminat davasına hükmediliyor, fırsatçı adam boşanma davası açıyor tazminat davası açıyor. Senin kızına damadın konuşmadan sorunu çözmeden bu sebepden tazminat açsa adam haklı mı dicen. Aynı adaleti neden kadın cinayetlerinde sağlamıyorlar ya da kadın temizlik yapmadı diye tazminata hüküm kılıyorlar. Burdaki durumda tabiki de adam haklı ben adamın maaşına laf etmesine hoş bakmadım. Ama adalet neden erkeklere sağlanıyor da kadına gelince taş devrinden bakılıyor.
Bir kadın vardı 21 yıl mı ne evli kalmış kocasıyla boşanırken kocası çocukların velayetini istemiş. Kadın da çocuklar senden değil neyin velayetini istiyorsun demiş ve o adam kendinin zannettiği ama kendinden olmayan çocuklara nafaka ödüyor... Hep erkeklere çalışıyolar diye bir şey yok hep haksız yere siz kadınlar nafaka alıp erkekleri kullanıyorsunuz. Bizim burada da biri evlenmişti boşandılar altınları kıza kaptırdı...
@Üzülüdüm Ben haksızlık nerede ise karşıyım, fakat erkek egosunu bir kenara bırakıp bu dünyada kadınların en çok ezilip hor görüldüğünü ve adalete ters kararlar alındığını kabul etmeli.
nie kadin milletini erkegin 3 kurus nafakasina muhtacmis gbi ezik gösterirler bi türlü anlamam? kadinlar güclüdür ama ne hikmetse hepbi sönük hepbi ezik hepbi sömürülem kullanilan taraf olmuslardir ve bu hallerine gercekten üzülüyorum ve icim acıyor resmen 😢
Yerinde bir karar olmuş açıkçası. Para yüzünden eşini maaşını beğenmeyen bunun için boşananlar oldukça fazla. Gerçek sevgi para ya da maddiyat ile ölçülemez. Bu duruma çok sevindim. 👌
Her şeyi en baştan konuşun herkes neyi istediğini bilsin ona göre evlensin sonra saçma sapan sebeplerden ötürü boşanıp da ortada dolanmayın. Sonra da gençler niye evlenmiyor? Siz o kadar aptalsınız ki evliliği getirdiğiniz hale bak...
Kendisini çalışmaya zorlayan kocasına bu sözü kullandı diyor soruda dikkat ederseniz durup dururken kullandı demiyor. Eşi baştan çalışan hanım tercih edecekti o zaman çalışmaya zorlamamalı. Ben de çalışmayı düşünüyorum ama eşimin beni zorlamasını istemem açıkçası
Doğru bir karar evlenmeden önce o adamın ne kadar maaş aldığını biliyordur mutlaka neyin şikayetini yapıyor daha. İnsanlarda şükür denen birşey kalmamış
Cok dogru bir karar. insan bitaz kanaatkar olmali ve zaten isini bile bile evlenirsiniz ne demek begenmemek yani ilk basta akliniz nerdeydi. iyi gunde kotu gunde diye soruyorlar. ortada sevgi varsa bi para miktarinin ne onemi var az olup aratmasin Allah cok olup da kudurtmasin. hersey olculu olsaydi keske kimse de kendini ustun ya da assagi gormezdi kimseden belki dunya daha guzel bi yer olur du him
Vicdan sahibi olabilmek bu kadar hokkabazlığa gerek kalmayacak. Bir evlilikte sigara tiryakisiyim eşim bana sigara almıyor diye boşanma davası açan kadın var bu ülkede.
Yerindee bir karar olmuş adam sorumluuluklarinın bilince ve çalışıyorsa psikolojik olarak baskı uygulanmmamalı, erkeğe yetersiz olma hissiyatı yaşatılmamalı.
Kadına nafaka verilmemesi için tek yol var o da kadının ağır kusurlu olması. Eşit kusurlu olsalar bile kadına nafaka verilebiliyor. Somut olaya gelince açıkça eşinin işini ve maaşını küçümsemiş kadın. Karar yerinde.
Doğru karar. Erkekler adına bir karar çıkması sevindirdi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çok iyi olmuş bir kadın olarak adamı tutuyorum ne demek parasını beğenmemek. Sen en başından biliyordun bu adamın işi bu maaşı bu evlenmeseydin o zaman maaşını beğenmiyorsan