Olay, 4 Ocak günü öğle saatlerinde Atakum ilçesi, İncesu Mahallesi’nde meydana geldi. Dezavantajlı, hasta veya engeli bulunan 27 köpek, 60 kedi ve midilliye kendisine ait evin bahçesinde bakan Nino Kılıçkıran’ın (50) yanına komşusu H. H. geldi. Köpeklerin sesinden rahatsız olduğunu söyleyen H. H. elinde tabanca ile tehditler savurdu.
Kılıçkıran’ın cep telefonu ile görüntü almaya çalışması üzerine komşusu araçla uzaklaştı.Şikayet üzerine gözaltına alınan komşu, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. ‘Seni öldüreceğim’ tehdidinde bulundu.
Kılıçkıran, yaşananları ”Aracından çıkardığı silahı göğsüme doğrultarak, ‘Seni öldüreceğim’ diyerek tehditte bulundu. Bana doğrultulan silahı görünce yaşadığım şoka rağmen yakınımda bulunan motosikletimin üzerinden telefonumu alarak yaşanan olayı kayda almaya başladım. Kendisini videoya aldığımı gören H. H., silahını aracının içerisine koydu ve kendisi de aracına binerek yanımdan uzaklaştı” sözleriyle anlattı.
Güvenlik kameralarının yaşananları kayıt altına aldığını söyleyen Kılıçkıran,
“Kendisi kamera kayıtları olmasına rağmen yaşananları inkâr etmiş. Sonuna kadar şikayetçiyim çünkü bu tutumu sergileyebilecek hakkı yok. Ne benim ne de hayvanlarımın kimseye zararı yoktur bunu çevredekilere sorabilirsiniz. Ben çoluğumu çocuğumu bırakarak burada tek başıma mücadele veriyorum. Maalesef burada bile iki parça toprak için rahatsız ediliyoruz. Ben her hayvanı çok severim ancak bu insanlar kendileri…
Öncelikle bunun hayvan sevmek ile alakası yok. Silah çekmek çok saçma bir davranış gerçekten, en fazla şikayet et yani ne silah çekmesi. Fakat; Benim de bir kedim bir köpeğim var. İnsanlara rahatsızlık vermesinler diye elimden geleni yapıyorum eğitim vermeye çalışıyorum. İnsanlar her gün benim kedi köpeğimin seslerini dinlemek zorunda değil. Rahatsız olmaları gayet normal. İnsanlar da buna göre hareket etmeli. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Hayvanları sevmek ile onlara evde bakmak çok farklı şeylerdir
Eyvallah sorunda değilde bu hayvanlar illaki ses çıkaracaktır. Seni öldüreceğim diyen birinin geçenlerde köpeklerin ses telini kesen kadından ne farkı var.
kesinlikle hayvanlar da canlı korkuyorlar ağlıyorlar üzülüyorlar karınları acıkıyor bir şekil kendilerini ifade etmek için ses çıkarıyorlar ne yapsınlar ki başka
İnsanların çoğu cidden bencil ve hayvanları sevmiyor oda yetmezmiş gibi zarar veriyorlar silah çekende kendi psikopat kavga için yer aramış ve bulmuş bu dünya sadece insanların zannediyorlar ama hayvanlarında dünya aynı zamanda ve mahaleler siteler sonuçta o evlerden önce o doğalsal alan hayvanlarındı şimdi onların alanını ele geçirip şikayet ediyorlar ya insan deliriyor
Ve bebek insan olduğu içinmi değerli hayvan insan olmadığı için mi kıymetsiz hiç bir gün apartman haberinden bebeğe karşı şikayeti duymadım genelde hayvana karşı oluyor hayvanlarda insanın bir süre sonra bir parçası dostu gibi oluyor yani ister bebek ister hayvan olsun kimsenin şikayet etmeye hakkı yok diye düşünüyorum zaten daima ses yapmıyorlar gayet uysal tatlı hayvanlar kedi köpek kuş falan duyguları olduğu için arada hïrcın olabilirler buda gayet normal
İnsanı mutlu etmek zor kendi türüyle de kavgalı hayvanlarla da kavgalı. Hep bir sorun hep bir şikayet etme şekildeler aynen. Hayvan bu sessiz kalamaz ki. Ses tellerini kesen kadın vardı birde köpekler gürültü yapmasın diye.
@Kamelyalı_Kadinnn bilmiyordum demek ki öyle çıkanlarda varmış ben genel demiştim bence kimsenin kimseyi şikayet etmeye hakkı yok böyle aşırı evin içinde koşulmadığı her dakika gürültü olmadığı sürece kavga gibi
Hayvanlar dışarda beslenebilir ama bebekleri kapıda beslyemeyiz soğuk havalarda hayvan sahiplerine anlayışlı olmak lazım elbette ama sürekli havlama srsinide kimse duymak istemez
@Kamelyalı_Kadinnn yanlış düşünüyorsun evet bebekler beslenemez kapıda ama soğukta bir hayvan ölebilir açlıktan susuzluktan dışarıda ya da kötü insanlar var zarar verebiliyorlar arabalar var ezilebiliyorlar bir sürü durum var yani evde beslenebilir bence hepsine gücümüz yetmeyebilir ama yine besledigimiz kadar diğelim bu zorunluluk değil ama en azından şikayet etmede kötü bir durum
Zaten soğuk havada idare edilmeli diyorum bende. Ama diğer zmanalarda değil adamın zaten silah çekmesi çok saçma ama her dakka ses duymayı kimse istemez üst katta çocuk olsa sürekli atlasalar zipladalar sürekli şikayet edersin gene hayvanı insanı yok bunun yani bebeğe söz geçmez ağlar o istina dışı ama çocuklarının sesi yüzünden de şikayet edilen pek çok aile var. Bende olsam bende rahatsız olurdum insanı hayvanı yok yani
Hayvan bakmanın belirli sorumlulukları bulunmaktadır. Köpek bakan birisi her gün köpeği dışarı cikarmiyorsa, köpek her gece havlıyorsa komşuları dava açma hakkına sahiptir. Hayatta her şeyin bir adabı vardır. Silah çekmek doğru değil ama rahatsız oldu diye adamı suçlamak da doğru değil.
@Berivann6 evine al ne yiyecek, ne kadar yiyecek nerde ve ne zaman yiyecek nereye tuvalet yapacak hangi hayvanla ne zaman çiftlesecek bunun gibi bir çok kural var uymadığı zaman tepki gördüğü. Bu o hayvanın içgüdüsel dünyasında var mı?
Benim kedim var evde kumu var mamasını alıyorum miyavlıyor genel olarak oda hormonlardan bazen daha yoğun oluyor ama kısırlaştırmak istemesemde büyüdüğünde malesef onu yapmak zorunda kalacağım yoksa ona zarar veriyor
@Berivann6 sen beni anlayamazsın. Kedi kumu. kedi maması kedi yatağı deriden yapılan kemik ve daha bir çok şey kedinin kendi öz doğasında yaratılışında var mı? Kumdan başka yere yapsa tepkin ne olur
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Hayvan sesinden rahatsız olan komşu, hayvan sever kadını silah çekip tehdit etti. Sizce hayvan sevmeyenlerin hayvanlarla sorunu ne?