Siz olsanız böyle saldırganları görünce nasıl tepki veriyorsunuz? 🙁
Siz olsanız böyle saldırganları görünce nasıl tepki veriyorsunuz? 🙁
Hayvanların zarar görmesine sebep olan insanların davranışlarını görmeniz durumunda, şu adımları düşünebilirsiniz:
Hayvanın güvenliğini sağlamaya çalışın: Eğer mümkünse, hayvanın zarar görmemesi için müdahil olun veya hayvanı güvenli bir yere taşıyın.
İlgili yetkililere başvurun: Eğer hayvanın güvenliği tehlikeye girdi veya zarar gördü ise, o anki durumu ilgili yetkililere bildirin. Örneğin; polise, hayvan koruma gruplarına veya hayvan hakları organizasyonlarına başvurabilirsiniz.
Delil toplayın: Eğer mümkünse, hayvanın zarar görmesi sırasında fotoğraf veya videosunu alın ve ilgili yetkililere verin.
Dürüst bir şekilde tanık olun: Eğer istenirse, hayvanın zarar görmesi sırasındaki olayı tanık olarak tanık olun ve ilgili yetkililere destek olun.
Hayvanların zarar görmesine sebep olan insanların davranışlarının önlenmesi için her birimizin sorumlu davranması önemlidir. Hayvanların haklarını koruma ve insanların hayvanları zarar vermeden koruma zorunluluğunu anlatmak, hayvanların güvenliğini sağlamaya katkıda bulunabilir.
EİG için teşekkür ederim :)
o saldıran vizdansızın yanında olsam şu an onu orada öldürmüştüm elimde kalırdı ben hayvanlara çok değer veren birisiyim en küçük bişe yapıldığını göriyim saldırırım masum candan ne istiyolar anlamıyorum
bende anlamıyorum ne zararı var hayvancağızın sana zaten yaşam mücadelesi içinde sürekli dışarda birde sen hayvanın canını sıkıyorsun yazık ya gerçekten yazık
evet umarım onada yapılır aynısı
😞😞
Keşke, bi kere köpeğe taş atan bi adama denk geldim, adamın boğazından yakaladım ''gel lan buraya'' dedim boğazını sıktım, ''niye taş atıyosun köpeğe'' dedim, ''abi havlıyor üstüme geliyor'' dedi, durduk yere bir şey yapmaz köpekler rahatsız etmişsindir hayvanı dedim. Yakasından tuttum ''s. ktr git'' şimdi dedim, koşarak gitti, köpekte onu koruduğumu anladı bana kendini sevdirdi, gerçekten inanılmaz akıllı hayvanlar. Bu tekmeleme olayı daha beter, bunda direk dalarım sormadan. Diğeri köpeği taşla kovalamaya çalışıyordu. Böyle tipler korkak oluyor genelde, korkak oldukları için hınçlarını hayvanlardan çıkarıyorlar
@mommysmilky bana ulaşma şansın varmıı sana bişi sorucaktım önemlii. bende mankenlik yapmayı düşünüyorum bu işten anlıyosun galiba
yazamıyorum sana
Cevap
14Cevap
Çok seviyorum 6 tane kedim var. Yalan yok gerçekten kendimden eşimden iyi bakıyorum onlara. Rahat etsinler diye her şey yapıyorum. Defalarca mama değiştirdim en iyisi en kalitelisi olsun diye. Kumlarınıda öyle. Her türde oyun evi oyuncaklar aldım onlara. Aman üşümesinler diye kaloriferi yüksek ısıda koyuyorum. Ayda üç kere veterinere gidiliyor aşılar yapılıyor kilo kontrolu kan kontrolü.
Böyle manyakları gerçekten anlamıyorum yani bunlara ne ceza verilse az onlara. Gerçekten böyle görünce onları suratlarının ortasına yumruğu yapıştırmak istiyorum
Onlar Allah’ın dilsiz şahitleri, bugün bu zülüme susuyorlar, fakat kıyamet konuşacaklar!!!
Eskiden bir yerden geliyorduk, zannedersem araba almaya gitmiştik! Tam eve 30-40 km kala, bir gurup cingen gördüm at arabasıyla!
Sonra işte cingen ayağı kalkmış ve kürekle hayvanı daha fazla koşması için vuruyordu.
Arabam ile yolarını kestim ve cingenlere doğru gittim ve insan gibi anlatsam, anlamayacaklarını bildiğim için, biraz serçene tepki verdim.
Anladılar ki iş kavgaya gidecek, hemen oldukları yere oturdular ve ses çıkartmadılar…
Ben şahsen, eğer ki bir hayvan edileceksek, ona çok iyi bakmamız gerektiğini düşünüyorum.
Eğer ki bakamayacaksak, hiç bu tür işlere kalkışmamak gerek, çünkü onlar da can taşıyor tıpkı bizim gibi. Bunların tek farkı, konuşamamaktır.
Bunu karşımda görsem o adamı böcek gibi ezerdim
Evet hayvanları severim ama sokak köpeklerinin toplatılması, kısırlaştırmasi ve sahiplendirmesi, sahiplendirilmeyenlerinde uyutulmalısi gerektiğini düşünüyorum
Hayvanları seviyorum böyle davrananı gördüğüm an tepkimi koyuyorum. Çok kişiyi azarladım böyle. Şaşırıyorlar azarlayınca embesiller şok falan oluyor
Bir keresinde sokak ortasında bir köpeğe vuran bir kız görmüştüm aynı tepkiyide ben kıza verip tokat atmıştım bu tür insanlara hayvanlara yapılan şiddetin aynısını saatlerce yapmak lazım anca akıllanırlar.
şimdi bile çok sinirlendim !!!
hayvanları ve kedileri çok seviyorum. kediye vurmayı bırak onu itmem bile 💕🌸
Canları seviyorum evet , bu şe*efsizi görseydim yerin dinine sokardım.
Allah bildigi gibi yapsin onlari masum canlilar ne gunahlari var
Nasıl insanlar var anlamıyorum nedir bu öfke. bunun ceza almaması çok garip
Böyle durumlarda herkes müdahele etmeli, gerekirse adamı hastanelik edeceksin. Böyle tipler korkak oldukları için güçleri hayvanlara yetiyor. Sıkıyosa aslanı teklemesin. Aslanda bir kedidir.
*tekmelesin yazacaktım, teklemesin yazmışım :)
Hayvanları seçerim eğer birisi yanımda öyle bisey yaparsa iki katını ona. Yaparım
Onu da o hale sokmak istiyorum bencil insanlardan nefret ederim çok sinirlendim şu an yazık yaa
Kafalarına taş atardım ser*fsizler
Çok seviyorum saçını başını yolardim
Bir tekme de bu ite atacaksın
Kedi besliyorum görsem tepkisiz kalmazdım
Hayavanarı seviyorummmmm
Tüm hayvanları çok seviyorum.
Çekip vuracaksın bunları yapacak başka bişey yok
En İyi Cevap