''Evet aşı olmalıyız, kesinlikle olmalıyız ama hangi aşıyı olmalıyız, kim aşı olmalı, kim hangi aşıyı olmalı gibi bunların altında birçok soru var. Türkiye, dünyada tescilli sahtekar olan tek firmayı buldu. Hacı hacıyı Mekke'de bulurmuş, bunlar da Sinovac'ı buldular. Dünyada rüşvet vererek aşı ruhsatı aldığı mahkeme kararıyla tescil edilmiş tek firmayı buldu Türkiye...''
Açıklamayı yapan Prof Serdar Savaşı malum medyada tv de konuşturtmuyorlarmış... Adamın çin aşısı hakkındaki açıklamaları son derece çarpıcı. Bu konuda sizin fikriniz nedir?
Bu konuda herkes doğru, herkes yanlış. Aşı uzmanı olmadığım için sağlıklı yorum yapamam. Ancak eleştirilecek çok durum var, umarım tüm kaygılarımızı giderirler.
Sağlık kuruluşuna gideceğim. Oradaki arkadaş ne aşısı derse olacağım. Hayat normale dönecek ise ben ölmeye hazırım. Çünkü halkın yarısından fazlası evde yemek pişiremeyecek kadar maddi sıkıntıda.
Alman aşısı yani... Ama 3. fazi geçmiş bir. aşı o. Ben teknik olarak emin olamam. Ama bir aşıyı hangi ülkelerin aldığına bakarak karar vermeyi doğru bulurum. Iskandinav ülkeleri. Kanada, Yeni zelanda gibi ülkelerde insan yaşamı değerlidir. Vatandaşlarını büyük riske atma olasiliklari düşüktür. Yani iz sürerek daha az hata yapma yolunu tercih ediyorum.
asıl o zaman biri cıkıp hayır yaptırmadı dıyebılırdı o zaman işler hepten kötü olurdu.. adam bas bas bagırıyor ben önce bakacağım sonra gerekirse olacagım dıye.. daha ne desin:)
Aşı karşıtları hiç te azımsanmayacak bir seviyede.. Medya tarafsiz yayın yapsa insanlar daha kolay ikna olabilir ama mlsf hep satılmış sözde doktorları konusturuyorlar.
Prof değil derken gerçek anlamda mi diyorsun bunu? Iyi bir sürü kanalda hergün aşı tavsiyesi yapan sayisiz prof var. Onlar kendileri aşı çalışması mi yapmışlar?