İskoçya’da Türk musikisinin din eğitimine etkilerini araştıran, MEB’den 1 milyonluk hibe alan Y. Ziya Öğreticiyi tanıyor musunuz?

İskoçya’da Türk musikisinin din eğitimine etkilerini araştıran, MEB’den 1 milyonluk hibe alan Y. Ziya Öğreticiyi tanıyor musunuz?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın İskoçya’da bulunan Glasgow Üniversitesi’nde ‘Türk musikisinin din eğitimi üzerine etkileri’ni araştıran Yusuf Ziya Öğretici isimli şahsa 105 bin pound hibe ettiği ortaya çıktı.
Bir sosyal medya kullanıcısı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Glasgow Üniversitesi’nde “Etkin Din Eğitimi Bağlamında Türk Musikisi üzerine Duygusal Tepkinin İncelenmesi” çalışmasını yürüten Yusuf Ziya Öğretici’ye 105 bin pound hibe ettiğini ortaya çıkardı.

Öğretici’ye 105 bin poundun Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) kapsamında hibe edildiği öğrenilirken Glasgow Üniversitesi’nin internet sitesinde de söz konusu görüntülere ve hibenin detaylarına ulaşılabiliyor.

Hibe miktarı güncel dolar kuruyla yaklaşık 1 milyon 110 bin Türk lirasına denk gelirken Öğretici’nin araştırma özetinde projenin amacı; öğrencilerin Türk müziğine olan duygusal tepkilerini anlamak ve din eğitiminde müzik kullanımına ilişkin mevcut durumu ve gelecekteki fırsatları değerlendirmek olarak açıklandığı görüldü. Haberin linki: https://www.google.com.tr/amp/s/tele1.com.tr/iskocyada-turk-musikisinin-din-egitimi-uzerine-etkilerini-arastiran-yusuf-ziya-ogreticiye-mebden-1-milyon-liralik-hibe-288235/amp/

Öğretici, yıllar önce katıldığı Siyaset Meydanı programında Prof. Dr. Celal Şengör’e sorduğu sorularla gündem olmuştu.
Kendisinin Celal Şengör’ü 🍑 etmek için sorduğu sorular karşısında 🍑 olduğu video burada.
Şimdi soruyorum bu kadar parayı işe yaramaz bir herife ve işe yaramaz bir çalışmaya HİBE EDECEĞİNİZE nice bilim insanı, mühendis çalışmaları için gerekli finansmanı bulamadığı için Almanya gibi Avrupa’nın çeşitli ülkelerine, Amerika’ya gidiyor. Orada ilaç, aşı, yazılım gibi teknolojik ürünler yaratıp o ülkelerin adını dünyaya duyuruyor. Biz de mal gibi aşıyı Türk buldu diye haber yapıyoruz. Bu israf herife bu israf çalışmaya bu para verileceğine gerçek bilim adamlarına verilse olmaz mıydı? Ya da nice öğretmen üniversiteden mezun olup atanamadığı, işsiz kaldığı için 25-30 yaşlarında intihar ediyor. Etmeyenler de yoğun psikolojik sorunlarla mücadele ediyor. Antidepresan bağımlısı oluyor. Değer mi? Sen milyonlarca lirayı müziğin din etkisine hibe et adamlar aşı üretsin, ilaç yapıp Alman malı, Amerikan malı diye tüm dünyaya satsın.
Bizim gururlanmaya hakkımız var mı? Korona aşılarını bulanlar Türk olmasına rağmen neden Türkiye’de bulunmadı?
Güncellemeler
+1 yıl
Kimsenin ilgisini çekmedi çünkü sihirli kelimeler olan “*m, y*r*k, g*t, s*k*ş, lezbiyen, futbol” gibi sihirli kelimeleri almadım. Ya da sorum prezevatif reklamı, jilet reklamı değil. @mım yanıyor deli gibi düzüşmek istiyorum deseydim burası kadın erkek cevap veren üye kaynardı. Böyle soru sadece beğeni alıyor. Ama diğer sorulardan sorsam millet özele geleyim diye deli gibi yorum yapıyor. İşte oy vermeye giderken beyninizle değil bacak aranızla basıyorsunuz oy pusulasına mührü.
Güncellemeler
+1 yıl
Soruya bak gelen cevaba bak. 5 erkek 4 kadın cevap vermiş. Bence bu ülkede seçim kazanmak isteyen parti seçim sandığının yanında çırılçıplak bir kadın koysun desin ki bana oy veren bu karıyı becerebilir o zaman ben oy alabileceğini düşünüyorum. Seçimi bile kazanır. Durum bunu gösteriyor.
https://hizliresim.com/BEjsLY
İskoçya’da Türk musikisinin din eğitimine etkilerini araştıran, MEB’den 1 milyonluk hibe alan Y. Ziya Öğreticiyi tanıyor musunuz?
Cevapla