https://hizliresim.com/BEjsLY
İskoçya’da Türk musikisinin din eğitimine etkilerini araştıran, MEB’den 1 milyonluk hibe alan Y. Ziya Öğreticiyi tanıyor musunuz?
https://hizliresim.com/BEjsLY

Ülkemizde üzülerek söylüyorum bilim adamları gerçek bilim adamları eleştiriyi sakınmadığı için bazı kesimler tarafından sevilmiyor ya da içten içe sevilse de mevcut düzenle araları bozulmasın diye sevmiyormuş gibi görünüyor çünkü Celal hocamız gibi hocalar gerçekleri konuşmaktan çekinmezler, gocunmazlar zamanında bok yiyen profesör diye dalga geçilmişti kendisiyle dışkının tadına baktığı için, bir doğa bilimci olduğu kimsenin aklına bile gelmemişti, ülkemizde bunun gibi nice örnekleri var, bizim aşıyla maşıyla işimiz olmaz bunları üretebilecek olan beyinler göç ediyor bize de geri zekalısı zübbesi nonoşu topu kalıyor maalesef sen Türk miziğinin din eğitimi üzerindeki etkisini araştıran ne katacak sana araştırmasan ne katacak bu haberden şunu çıkaran boş kafalar da illaki olacaktır: ''Aaa bak ne hoş müzikler yapıyoruz teeeee iskoçlar üzerinde deneniyor işte Türk'ün gücü!'' Diyecek laf çokta malum iş yerlerimizde çalışıyoruz müsaitlik çerçevesinde bu kadar yazılıyor biz anca papaz eriğini can eriğe çeviren ilk okul mucitlerine alkış tutturan adamlara kaldık kimsenin gözü görmüyor sadece.
Konu zaten din olursa akıtılan ve savrulan paranın haddi hesabı yok! Yeter ki, en saçma sapan konunun içinde bile din olsun. Bu kafa yüzünden Batı ileriye yürürken biz hala kendi kara cahiliye devrimizde debeleniyoruz.
İnsanların ne yiyeceğine, ne içeceğine, neyi giyeceğine, nasıl giyeceğine ve daha nice saçma sapan konuları baz alan kutsal bir kitabı ve onu kendi çıkarları doğrultusunda istedikleri gibi yorumlayan din hokkabazlarını konuşuyoruz.
Cehalet ve aptallık ile beslenen bir güruh yüzünden, tıpkı senin de dediğin gibi ilime, bilime ve sağlığa harcanması gerekilen bir paranın APTALLIK için harcandığını öğreniyoruz.
Ayrıca soruya dair sitemini de çok iyi anlıyorum. Cinsellik söz konusu olduğunda en kıytırık bir soruya bile görüş yağıyor. Gerçekliği taşıyan konulara ise birkaç kişi uğruyor.
Konu din değil din kisvesi altında birilerine para vermek. Birilerini görmek. Bu işin merkezi Konya’dır. Anadolu’dur. Orta Doğu ve Orta Asya’dır. Hindistan’dır. Neden çünkü Osmanlı zamanında Anadolu’da bir sürü dergah vardı. Bir makale okumuştum. Orada Osmanlı zamanındaki meczupları tedavi etmek için günün belli saatlerinde, tasavvuf müziği, bazı makamları özellikle dinletirlermiş. Ve o kişileri de yeşilliği bol, dere, çay kenarlarına götürüp doğayı izlemeleri sağlatılırmış, ellerine de meşgul olacakları çeşitli meşgaleler verilirmiş. Bu şekilde de tedavi ederlermiş. Bugün Konya’ya Mevlanaya gitseniz oradaki dergahı gezseniz müze gibi bir yer var çeşitli tabutlar var. Oraya girdiğiniz an ferahlatır sizi. Tasavvuf müziği çalar ve çok güzel bir gül kokusu kokar orası. Yine Hindistan’da da Hinduizm ve Budizm dininde de bu tarz meditasyon müziği gibi müzikler var. Hatta şöyle bir adı vardı sanki sancapantra/pançatantra gibi bir şeydi. Yani bu işin merkezi İskoçya değil orada kullanılan bir yöntem değil. Konya, Anadolu, Orta Doğu (İran), Orta Asya Türki devletler, Hindistan buralarda araştırısın.
dergipark.org.tr/tr/download/article-file/516723
dergipark.org.tr/en/download/article-file/801765
ktp.isam.org.tr/.../1987_c29_KALENDERR.pdf
muhteşem olmuş.. seviyorum atatürkçüyü allahtan başkasına kul olmayı reddedenleri.. adınız kadar emin olunuzki usame bin ladinden daha tehlkikeli terör örgütü liderleri var.. üstelik aramızda yanımızda heryerdeler... bir gün boko haram terör örgütünün lider yardımcısını yakalıyorlar bunlar kendilerine islam süsü veren islam adına katliamlar yapan insanlar.. oku sübhanekeyi diyorlar okuyamıyor! araştırırsanız bulursunuz.. bunlar kimin kuklası kimin maşası anlamak mümkün değil.. hem ülkemizi hem dinimizi rahat bıraksınlar bunlar hem ülkenin hem dinin düşmanı aslında..
teşekkürler
Bu kadar ödenek ayrılması bile bu ülkede paraların ne derece yanlış yerlere harcandığının göstergesi. O ayrılan parayla nice öğrenci okutulabilirdi. Ya da birçok öğrenciye enstrüman kazandırılabilirdi.
Diyanete bile bakanlık kapsamında bakıldığında haddinden fazla ödenek ayrılmakta. Adamlar sanki uzaya roket fırlatıyorda bunun için yüklü para aktarıyorlar.
Şimdi bilim herkesin bileceği bir konu değil. Eğer bilgin yoksa ortaya atılmayacaksın. Adamı böyle şah mat ederler.
Aklıma imam hatip öğrencisinin organik hoşaf projesi geldi. Ödüllüydü galiba.
Eig için teşeklür. 🙂
Cevap
23Cevap
Siyasilerin hepsi mi salak anlayamıyorum. Resmen salak yerine koyuyorlar bizi. O kadar bilim adamı sanatçı işini daha iyi yapabilmek için yurt dışına giderken kimse önemsemiyor salağın biri saçma sapan bir işe girişiyor milyonlar veriliyor. Torpil işi olduğu o kadar belli ki
Haberi arastirdim internetten. Eksi sözlükten birisi tarafindan paylasilmis ilk kez. Ordan alinti yapilarak dagilmis bir konu. Sahis o sahismidir o bile net degil.
Kimdir MEB' de calismis mi?
Gercekten almismi almamismi oda belli degil.
Isin ilginci MEB' de bir aciklama yapmamis. Ben bulamadim.
Konu muallakta olan bir konu bence.
MEB detayli bir aciklama yapmalı ki. Kafalardaki soru isaretleri son bulsun.
Bizde ona gore dusuncemizi yazalim.
Kardeşim sen akp hakkında olumsuz hangi şeyi trt, a haber, atv, star, show, kanal d, cnntürk, habertürk, ntv gibi kanallarda duydun? MEB’in yapacağı açıklamayı söyleyeyim “Bu iddiaların hepsi yalan, kurumumuzu zayıflatmak için art niyetli kişiler/FETÖ/pkk tarafından atılmış iddialardır. Halkımız bunlara itimat etmesin.” diyecekler. Pandemiden önce de her okulda akıllı tahta, her çocukta tablet vardı. Her yerde de internet çekiyordu. Her şey MEB tarafından ayarlanmıştı. Ben hiçbir yapacakları açıklamaya inanmıyorum. Çünkü her seferinde yalan olduğu tam tersi olduğu ortaya çıktı.
Daha önce de böyle bir haber çıktı. Okullara bağlama almak için Yavuz Bingölden sipariş vermişler. Bilmem kaç milyon tl bir şeydi o da
Hadi onlari gectik diyelim. Dikkat edersen Tele1 harici diger muhalif gazetelerde uzerine düsmemis bu konunun. Ufak tefek haber siteleri yazmis. Adi sani duyulmamis siteler. Var ise benmi gormedim. Twitter de bile saman alevi gibi surmus bu konu. Sanki birileri tarafindan piyasa surulmus gibi.
Konu net olsa. Bende elestirecegim.
Sen akp'nin ne zaman kendisinin aleyhindeki ana akım medyada haber gördün? :D :D :D :D
Ak parti icin demedim zaten. Diger haber sitelerini dedim. Onlarda konunun üzerine düsmemis.
Yani Ak parti medyasi dediginizi kastetmedim yani 🙂
Şaka gibi 😂😂😂, ağlanacak halimize gülüyorum kusura bakmayın. Olayın ne olduğu çok aşikâr ortada. Sistem tamamıyla deformasyona uğramış gibi🙄. İhtiyacı olana değilde boş beleş yerlere harcanıyor verdiğimiz vergiler, hesabını veren de yok. Ne desek az kalıyor maalesef. Toplu bir değişim gerek, tamamen açık herkesin erişimine verilmiş bir sistem hemde. Bunu da yeni gelenlerle beraber yapmamız lazım👍
Türk kültürü araştırılabilir bizim için ülke için ciddi bir kazanımdır ama birkaç kişiyi ilgilendiren saçma sapan şeyleri çok abartılıyor...🙄 halkın refahı tam olsa bi derdimiz keyif çayı içerken bunu merak etsek... anlayacağım laa😬
Hocam Türk kültürünü İskoçya’da araştıramazsın. Araştırmayı Macaristan’da yapacaksın. Dünyada ilk Türkoloji alanında bilimsel çalışmalarını yapan, Türkoloji enstitüsünü kuran Macaristandır. Türk kültürünü araştıracaksan Moskova’da yapacaksın. Almanya’da yapacaksın. Türklük üzerine yapılan tüm araştırmalar Ruslara, Almanlara, Macarlılara, Finlilere ait. Böyle bir araştırma yapacaksan Orta Asya’ya, İran’a, Suriye’ye yani Türklerin tarihte ve günümüzde hüküm sürdüğü yerlerde yapacaksın. İskoçyada bizi ilgilendiren hiçbir şey yok.
haklısın valla böyle bir kaynağa da gerek yok zaten.. araştırıcaz deseydi siyasiler bin kere karşı taraf destek vermişti 😏 sanki zorlama olmuş bu biraz🧐
Yurtdışında lisans/yüksek lisans yapma olağınımızı kapattıkları yetmiyor birde vergilerimizi yiyorlar. Bunu ve bunun gibileri iyi tanıyorum. Menfaat için dinini değişirler. Hak hukuktan bahsederlerde herkesin emeğinde hakkı vardır.
:) tepkin guzel
sorunda cok guzel :)
bir ogrenciye tesvik verilmesi bunun bir arastirma icin olmasi hepsinden guzel
ama konu
iste bu benim icin ilgi cekici degil malesef ama gayet keyifli okudum sorunuzu
sagolun :)
Benim merak ettiğim de cumhuriyetçi bakış açısı sadece eleştirici olmak mı zorunda bir çok akademik çalışmayan tanıdığım var hiçbiri böyle bir üçret almazken nasıl oluyorda bu haberi doğru diye biliyorsun artık bir kısın haber ajansları çomur at izi kalsın zihniyetine
Ben doğru diye paylaşmadım. Böyle bir haber var diye paylaştım. Yine böyle bir şey gerçekse eğer bunu A Haberin, TRT’nin, Atv’nin, Cnn Türk’ün, Haber Türk’ün paylaşacağına inanıyor musun?
Bu arada neden inanması güç geldi ki? Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş belediyelerin başına geçince Akplş belediyenin milyonlarca liralık baklava yediğini belgeleyen faturalar çıkartmıştı. Düşün milyonlarca liralık baklava siparişi. Halka baklava mı dağıtmışlar? ANKA Park olayı belli. Akpnin yaptığı heykellere ödenen milyonlarca liralık para da ortada.
Parti savunmuyorum ama heykelden bahsedersen hangi belediyelerin en çok heykel yaptığı ortada imamoğlunun işten attığı kişileri söylesen birim birim işlerine son verdi niye? Ben a parti iyi b partisi kötü demiyorum hepsinin de çok ciddi sıkıntıları var ama ben tacizi ört pas eden (bir chp milletvekili taciz tecavüz oldumu oldu! Tabi ki olacak! ifadelerini kullanması) kılıçtaroğlunun iki gündür uyuşturucu ticareti yapandan organ mafyası dan bahsetmesi , "hükümete oy veren öğretmene ben öğretmen demem" gibi ayrımcı tavırları, insanlara başa gelse neler yapacak dedirtiyor. Bu hükümeti hataları var mı? Var ama! en azından yıllardır yaptığı yatırımlar ortada. Son yılların ekonomik sıkıntısı sadece Türkiye değil tüm dünya aynı halde, Fransa hergün savaş alanı gibi protestolar, ABD zaten siyahı ayaklanması bir çok ülke sıkıntılı
Chpdeki tecavüz olayında olay olur olmaz partiden ihraç etmişler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş. Bundan sonrası da savcılıktadır demiş. Yani ortalıkta suçluyu koruma yok. Adam cezayı kendisi veremez adalete teslim etmiş. Belediyelerden atılanlarla ilgili olarak da Akpnin kazandığı belediyelerden de bir sürü kişi atıldı. Ve alımlar da parti gençlik kollarından yapılıyor. Bunu da kendi sülalemden biliyorum. Yine Chp belediyelerinden atılanların hepsinin belediyede çalışmadığı halde altlarında makam arabalarıyla halktan oy toplamaya gittiği, belediyenin işini yapmadığı halde haybiyeden 2 maaş alanlarını attılar. Torpille birilerinin adını vererek filancanın selamı var diye oraya girenler atıldı. Hepsinin de neden atıldığı gösterildi. İstanbul ve Ankara’nın belediye oturumları canlı yayınla gösterildi. İçlerinden bazılarını da okudular. Hükümete oy veren öğretmene öğretmen değil gibi bir cümle de hiç duymadım. Ama Süleyman Soylu’dan Erdoğan’dan chpye iyi partiye hdpye oy verenler pkklıdır fetöcüdür lafını birçok kez duydum. Hatta karşılaştırmalı kıyas bile paylaştılar Twitterdan. Ayrıca Türkiyede bu krizin olacağını taaa 2015-2016 yılından beri fetö darbesinden bile önce söyleniyordu. Bu kriz korona krizi değil. Bu kriz uzun vadeli hazine destekli, fahiş fiyatlarla, dolarla yapılan özel hastane, yol, havaalanı krizi. Bu kriz Allıpullu Şeker Fabrikası gibi birçok şeker fabrikasının, kağıt fabrikasının, tank palet fabrikası gibi bir sürü fabrikanın özelleştirilmesi, satılması krizi. Cnn Türk’te Cem Seymen’in ve Emin Çapa’nın ekonomi programı vardı. Onları izlerdim. Orada da söylüyorlardı. Sonra fetö darbesi oldu hiç gereği yokken 2-3 yıl kadar da OHAL ile yönetildik. Başkanlık sistemini kabul ettik tek adam rejimine döndük. Bu da dünyanın yabancı yatırımcının gözünde bizi antidemokratik yaptı. Hükümetin kendisi Türkiye’nin ekonomisini Neoliberal ekonomiye göre şekillendirdi. Neoliberal ekonomide de yabancı yatırımcı ağadır.
CHP li millet vekili kadın meclis toplantısında "CHP de taciz tecavüz var mı var tabiki olacak 18 yıldır siz bu sorunu çözemediniz" dedi parti içi sorunu hükümeti devirdi.
Belediye olayları torpilleri dersen yapan bulsun derim AKP den istifa ettirilen belediye başkanları var suçu arka alacak değilim
Kılıçtaroğlu geçtiğimiz öğretmenler günü için sarf etti bu sözleri "hükümete oy veren öğretmene ben öğretmen demem" diye
Taciz tecavüz olayları parti içi bir mesele değil. Partine aldığın adamın gelecekte ne yapacağına ya da yapmayacağına garanti veremezsin. Ona bakarsan akpde de böyle olaylar oldu.
medium.com/.../tecavüz-önergesi-14-yaşındaki-çocuğa-tecavüz-eden-akpli-vekilin-kardeşini-için-2cd85f2e448c
www.google.com.tr/.../akp-li-vekil-sirin-unal-in-evindeki-supheli-olumle-ilgili-yeni-ayrinti-270304
Aynı zamanda da akp ve mhp içinden böyle olayları zart diye bulup çıkaramazsın. Çünkü tüm ulusal kanallar ve onların internet siteleri Erdoğan’dan habersiz bilgisiz bir şekilde Akpli bakanların, milletvekillerinin bu tarz olaylarını haber yapamazlar. Ancak bunları kendi imkanlarıyla habercilik yapan muhalif kesimlerden öğrenirsin. Ama chp’de, İyi parti’de, hdp’de, saatdet’te yani akpye mhpye karşı olan hangi oluşum var ise onlarda bu tarz olaylar olursa tüm kanallarda tüm internet sitelerinde görürsün. O yüzden de bu iki olayı Ensar Vakfı olayını, Maraştaki bir imam hatip okulunda olan taciz ve tecavüz olayını her yerden gizlettirip sansür uygulayan bir hükümet bana biz çok temiziz dese ben buna vatandaş olarak inanmam. Yine bu dönemde bir sürü kadınları aşağılayan, pedofiliyi destekler nitelikte açıklama yapan herifler ortalıkta geziyor. Bunların hepsi de akpnin göz yumması
t24.com.tr/.../adet-olmak-hastaliktir-dedigi-iddia-edilen-profesor-gorevden-alindi-sorusturma-baslatildi,767358
https://odatv4.com/mob_video.php?id=8E76F
www.haberler.com/.../
https://youtu.be/3BpQAF6lurU
Bunlara bakarsan eğer görürsün. Son attıklarının akp ile ilgisi ne diyeceksin din kisvesi altında, din adamlığı kimliği ile kendi sapkın fantezilerini millete dayatıp bu dindir demek çoğu ülkede ölünceye kadar pedofili suçuyla mahkum olmak için yeterliyken bu adamlar bunları deyip elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Yine dediğim gibi akp veya mhp’de böyle bir şey olsa bunu asla ulusal kanallardan duyup da haberimiz olmazdı. İnternette duysak bile yalan deyip geçiştirirlerdi. Tıpkı ilk 2 attığım linktekiler gibi. Partine aldığın adamın gelecekte bir suça karışıp karışmayacağını veya birine taciz veya tecavüz etmeyeceğini bilemezsin. Ama en azından onu partinden atıp, adalete teslim edersin. Chp de bunu yaptı. Ama onlar inkar etmeyi, sansürlemeyi tercih ediyorlar.
Yine imam nikahını gerçek nikahtan sayan, eski sistemdeki önce resmi nikah, resmi nikah olmadan imam nikahı kıyılmaz anlayışını değiştirip resmi nikah olmadan da imam nikahı olur diyen, imamlara resmi nikah kıyar gibi nikah kıyma hakkı veren bir iktidar kadın ve çocuk haklarını savunmasın. Bu bir fahişşşşenin bekareti savunmasına benziyor. Ya da bir tefecinin herkesin vergi vermesi gerekir demesine benziyor. Uyuşturucu satıcısının uyuşturucu kullanmamasına benziyor. İmam nikahı resmi nikah olmadan yapılırsa erkek medeni hukukta pozitif hukukta işin içinden çok rahat sıyrılır. Yine kadının ben üstüme kuma istemiyorun tek eşli olmak zorundasın deme hakkı yoktur. Adam karısına haber vermeden bile tekrar imam nikahı kıyabilir. Ha, dinen kabul olmaz diyeceksin din, Kuran, Allah kimin umrunda? İmam nikahı artık Arap ülkelerindeki muta nikahına döndü.
Enteresan olan hem partine alınan adam ileride ne suç işleyeceğini bilemezsin diyorsun (chm tecavüz olay da) ama AKP li birinin kardeşinin işlediği suçu tüm partiye malediyorsun. Bu devirde kaynak çok önemli canım bir haberin doğruluğunu kaynağından en azından haber yapan yazarı bilmek lazım (yanlış anlama kimse benim babamın oğlu değil tecavüzcüyü savunmuyorum hiçbir zamanda suçluyu savunmam) birde dikkat ettiğim birçok güvenilir kaynak varken niye adı sanı duyulmamış haber sitelerini kaynak gösteriyorsun
Şimdi bu konuşma çok uzayıp gider ben o kalıplaşmış her duyduğu hocaya inanan bir Müslüman değilim tek bakış acım kuran yani şu hoca şöyle dedi diye o doğru anlama gelmiyor bir çok kesim hala Arap kültürüyle dini aynı sanıyor ben dinin güncellemesi taraftarıyım yani gerçek anlamda kuranda ki yasalarla Arap kültürüyle bize empoze edilen dimi ayırmalıyız. Ama kalıplaşmış bir din anlayışını yıkmak çok zor Tayyip geçmiş zamanda bu konuyu dile getirdi ama muhafazaker kesimden ciddi tepki aldı
Atatürk ün de yaptığı bir şey bu dini yalınlaştırma
O akp'deki cinayet ve tecavüz haberlerinin linkini vermemin sebebi senin de az önceki yorumlarında yaptığın şeyi sana yapmak. Senin de yazdıkların ortada benim de. Sen de ilk önce chp tecavüzücü savundu. Tecavüzü örtbas etmeye çalıştı dedin. Şahsın işlediği suçu partiye mal ettin. Ben de şahsın işlediği suçu partiye mal edemezsin. Partiye giren adamın gelecekte nasıl bir suç işleyeceğine garanti veremezsin. Tecavüz, taciz, cinayet, yolsuzluk gibi yüz kızartıcı suç işleyip işlemeyeceğine garanti veremezsin dedim. Ve sana örnek olsun diye bazı linkler yolladım. Linkleri yolladığım haber kanalları için de dedim ki bunları ana akım medyada yapılmış haberler olarak bulamazsın. Onlara çok büyük sansür uyguluyorlar. Akp'nin haber yapma dediğini zaten haber yapamazlar. Bunu sen de çok net biliyorsun. Türkiye'de yaşıyorsan bilirsin. Ekonomi bakanı damadın istifasını bile istifa eder etmez veren, İnstagram hesabındaki açıklamayı veren TELE 1, HALK TV, AYDINLIK gibi muhalif olan haber kaynaklarıydı. AKP milletvekili Şirin Ünal'ın evinde ölü bulunan Özbeksitanlı hizmetçi kız haberi de Haber Türk, Cnn Türk, Fox haber olarak verdi ama sadece verdi detaylı bir şekilde haber yapmadı. Ve eminim ki hiçbirinini sitesinde de o haberler yoktur. Video olarak verip geçerler tvde. Bizim tvde izlediğimiz hiçbir haber kanalında akp aleyhinde A haber, ATV, TRT, SHOW, STAR, KANAL D, CNN TÜRK, HABER TÜRK, NTV vermez. Hatta FOX bile her şeyi vermiyor. Eğer tüm "ADI BİLİNDİK KANALLAR" objektif tarafsız sansürsüz yayın yapsalardı biz tecavüz haberlerini instagramdan twitterdan duymazdık.
6 yaşındaki kız çocuklarının evlenmesi, regli olmak hastalıktır, üniversiteler genel ev oldu tarzındaki açıklamalarının hepsinin yapılması da bizi yönetenlerin o ideolojide o minvalde düşünen insanlar olmasından kaynaklanıyor. Yani bunu destekleyen bir siyasi ortam var. Olmasaydı bunlara tamamen karşı olan bir siyasi ortam, iktidar olsaydı kimsenin televizyonlarda, üniversitelerde böyle açıklamalar yapmaya götttü yemezdi. Din konusunda da Türkiye'nin eğitimden, siyasetinden, sosyal hayatından, belediyelerinden, özel sektöründen, askeriyesinden her alandaki cemaatlerin tarikatların tamamen yok edilmesi gerektiğini ve eğitimde de pozitif bilimlere ağırlık verilmedikçe, felsefe, sosyoloji, fen ve matematik bilimleri, yabancı dil gibi derslerin layıkıyla verilmediği sürece, öğretmenlerin üniversitelerin bünyesindeki yobaz, tarikatçı hocalar temizlenmediği sürece ve siyasetin partilerin içinden bunlar temizlenmediği sürece bu sapıklığın son bulmasının önüne geçemeyiz. Bunların nasıl bir pislik olduğunu yakından görmek istersen TAKVA diye bir film var onu izle derim ben. Ben yakın zamanda öğrendim bilmiyordum. İzledim sana da tavsiye ederim dinin içine sızan tarikatların adamı nasıl dinden çıkarttığını ve bu şekilde aklını kaçıran bir adamcağızın hayatını anlatıyor.
https://youtu.be/AuinVXDC5x8
İktidarda olmak farklı fikirlere sahip insanları ezmek değildir zira bu düşünce özgürlüğüne ters düşer. zaten bu insanlar medya tarafından yeterince eleştiridi kendilerini rezil ettiler özür dileyip tükürdüklerini yaladılar işte benim dediğim Arap kültürünü din diye piyasaya sunan bu zihniyet. Ben tarikatların ne kadar çarpık fikirleri var biliyorum ama bu kadar cinsel saldırı yapıyor sapık falan değil bu bel altı saldırı, tarikatlar insanları beynini sömürüp yanlış asılsız şeyleri din diye anlatıyor. Bu ayrı mevzu ama imamhatipte istismar falan bunlar zaten MEB tarafından atanan öğretmenler buda dini karalama propagandası daha dün ilahiyat prof hoca kuranı Allahın kitabı olabilir mi diye videosu düştü ve istifa etti yani iki kişiye kızıp dindarlar şöyle diye tüm topluma mal edilemez değil mi
Bak ben ilk okuldan sonra okuyamadım sebebi öevcud hükümet dindar kesimi öyle eziyordu ki ben 12 yaşlarında biri bana başörtülü olduğum için bana saldırırsa diye korkuyordum , mevcut hükümetten güç alıp ezmeye başlamıştı. Bir gün annem hastanede sıra beklerken adam önüne geçiyor annem tepki verince cevap
" sizibitirecez! yobazlar, bekle sıranı!" diye bağırıyor. Okulda bize öğretmenler başımızı örttüğü üz için bizi nasıl korkutmuştu biri gelir bana sizi sorarsa sizi ellerimle veririm demişti 6. sınıfa gidiyordum sanki terörist gibi davranıyorlar bize en sonunda eğitimi bıraktık şimdiki gibi kızlarımız okusun diye çabalayan bir hükümet yoktu, sadece benim ideolojime sahipler okusun deniliyor du bunları siz görmediniz ama biz yaşadık ben parti savunucu değilim bir kez daha söylüyorum
Şimdi senin son yorumunu da okudum. Kusura bakma ama yaşadım dediğin olayların hiçbirine inanmıyorum. Neden dersen evet ben 1994 doğumlu birisiyim. Ben bunları şahsen şahit olmadım. Fakat benim ailemden de yaşlı başlı olan yani 45-50 yaş ve üstü olan insanlardan kendi babam, dedem, anneannem, babaannem, onların ablası ve kız kardeşleri hala yaşarlar. Benim annem ve babam tarafında 85 yaş üstü 90 yaş üstü bir sürü akrabam var. Belki sana inanılmaz gelebilir çünkü iktidarın elinde olan medya CHP'ye oy verenlerin ya da Atatürkçü olan insanların hepsinin dedelerini atalarını, ninelerini 3-4 yabancı dil bilen, Avrupa'da eğitim almış, sarışın mavi gözlü, her daim şehirde yaşayan, açlık yokluk, fakirlik nedir bilmeyen, günde 5 öğün karı koca, çoluk çocuk içkili akşam yemekleri düzenleyen, evinde opera müziği dinleyen, İslam düşmanı olan ya da İslam namına hiçbir şey bilmeyen, kapanmayan, kapanmak nedir bilmeyen, sakal uzatmayan, şalvar, yemeni takmayan hep bu fotoğraflardaki gibi lanse ettiler :D :D :D Fotoğraflara tıkla
https://hizliresim.com/WzJnPZ
https://hizliresim.com/4Btfwe
Ama benim ailem ana tarafım da baba tarafım da köylü, dindar, 5 vakit namaz kılan, kadınları kapalı hatta baba tarafım Bulgaristan göçmeni balkan savaşlarında göç etmişler onların köyünde yaşlı kadınlar ferace giyerler. Gelinlere de giydirirlermiş eskiden annem bile giymiş bir kere. Babaannemin de bazen ağzını burnunu örttüğünü de biliyorum. Anne tarafım da dindardır. Sülalemde hacca gitmeyen insan yok gibidir defalarca gitmişlerdir. Anne tarafı egeli baba tarafı marmaralı. İki tarafımda akpli olanlar da dahil anne tarafı akrabalarım koyu akpli olmalarına rağmen ben hayatımda geçmişte bizim dinimizi yaşamamıza, başımızı örtmemize izin vermediler. Zorla başımızı açtırdılar. Lafını duymadım. Benim anne ve baba tarafımın yaşlıları ilkokul mezunudur. Benim anneannemler son birkaç senedir chpye oy vermeye başladılar. ama onlardan da hiç askerleri, eski iktidarlar bizim başımızı açtırdılar. Bizi devlet binalarına almadılar, Bizim okumamıza izin vermediler demediler. Duymadım. Baba tarafımdaki yaşlılardan da duymadım. Seni manipüle etmek için de demiyorum. Ama yaşamadım duymadım. Yine askeriyede namaz yasak diye konuşuluyor. Babam 1969 doğumlu Siirtte yapmış askerliğini çavuş olarak. Bayram namazlarını komutanlarıyla birlikte köye gidip kılıyorlarmış. Asker kıldırıyormuş. Askerler kendi içinde cemaat olup kılıyormuş. Yani bilmiyorum ben de bu ülkede doğdum büyüdüm. Benim 7 sülalem Türkiye'de doğdu ve öldü. Yaşlılar var. Hatıraları var. Anlattılar. Siz mi farklı bir Türkiye'de yaşadınız biz mi yaşadık anlamadım. En böyle koyu Akpli olan akrabamın yanında yemin olsun Atatürk'e İsmet İnönü'ye, Adnan Menderes'e, Celal Bayar'a, Ecevit'e, Necmettin Erbakan'a hakaret etsen kötülesen kızarlar. Chp'ye oy verenlere de desen kızarlar.
Benim anne tarafım zeytincilik yapar kaç kuşaktır. Baba tarafım da sütçülük, hayvancılık yapar, besicilik yapar kaç kuşak. İki tarafım da akp'den ilallah etmişlerdir. Emekli ve çiftçi oldukları için. Ben oy verirken partizan yaklaşmam olaya. Benim akpyi sevmememin istemememin sebebi ekonomi, adam kayırma, yandaşlık, objektif olamama, ülke kaynaklarını ve vergileri halkın lehine kullanmama. Bir devlet başkanı seçim vaadi olarak ben size yol yaptım, hastane yaptım, havaalanı yaptım diyemez. Bunları yapmak zaten senin görevin. Bunların hiçbirini kendi cebinden yapmadın. Benim vergilerimle yaptın. Daha önceki yorumlarında ekonomik krizin bize has olmadığından bahsettin evet şu an tüm dünya ekonomik sorunlar var ama Almanya, İngiltere, Fransa, Amerika, Japonya esnafına, işçisine maaş yardımı yapıyor. Almanya esnafının geçen yıl aralık ayındaki kazancının yüzde 75'lik kısmını hazineden karşılıyor. İşsiz kalma diye bir şey yok. İşsiz bile olsan devlet bir ailenin evinin kirasını, faturalarını ve mutfak masrafını karşılayacak tutarda para veriyor. Bizim ülkemizden de herkesten alınan gelir vergisi, sgk kesintisi, ötv (bulaşık deterjanından bile alınıyor), doğalgaz, elektrik, işsizlik için para kesiliyor bu vergiler nerede? Neden halka harcanmıyor hem de bu dar zamanda? Sizin eve elektrik faturası kaç para geliyor bilmem ama son 2-3 senedir bize 250-300 lira elektrik faturası geliyor. 200 lira su geliyor. Pazarda 250 lira harcarsan anca düzgünce sebze meyve alırsın bu İZMİR'de kendi oturduğum yer için. Şehre ve muhite göre değişir. İşsizim aynı zamanda da benim oy verirken baktığım parametreler bunlar. Sen ve ailen bu sistemden evine gelen faturadan ödediğin ve asla halka harcanmayan vergilerden memnunsan diyeceğim bir şey yok.
Ailen muhafazaker ise bilmelisin 99 da imam hatip orta bölüm kapandı diğer okullar baş örtüsüyle almadı, özel okula gittik bizler onlarda çok korkuyor du müfeddişler sizi kapalı görürse bu okulu kapatırlar diye öğretmenler bizi tembihliyordu sana yaşadıklarımı anlatıyorum acınasyon değil yani inanmıyorsan araştır eminim de bulursun ben 12,13 yaşlarında baş örtüsü yasağı kalksın diye İstanbul dan ankaraya protosto yürüyüşü (el elle verme gibi birşey di ismini tam hatırlamıyorum) katıldığımız biliyordum babamın arkadaşı bir abla tıp 4. sınıfta bırakmıştı yıllar sonra tekrar etti şu an sağlık ocağı Dr ablamın sınıf arkadaşlarından hiçbiri üniversite sınavına katılamadı niçin sınava alınmadı çünkü başı kapalı akınmıyor du bence geçmiş haberlere bir bak sana yalan borcum mu var ki niye yalan söyleme ihtiyacı duyayım
Peki kardeşim küçük yaşta bir çocuğun başını kapatmanın mantığı nedir? Ya da İmam Hatip Liselerinden çıkan çocuklar ODTÜ, İTÜ yazılım mühendisliği, ÇAPA tıp fakültesi mi kazanıyorlar da oraya yolladı aileniz? Benim babam lise mezunu onların da yaşadıkları şehirde İmam Hatip Lisesi varmış ama babamın ailesi oraya değil teknik meslek lisesine yollamak istemiş. Sebebi de çocuğun elinde bir meslek olsun eli iş tutsun. Üniversite okumak istemezse bari lise diplomasıyla bir yerlere girsin diyerek çocuğunun hayatını garantiye almak istemiş. Çünkü ona bırakacak evi arabası tarlası takkası yokmuş. İmam Hatipler geçmişte de şu anda da iyi eğitim verilen bir yer değildi. Diploması düz lise diploması gibidir. Hiçbir işe yaramaz. Ben düz lise mezunuyum diplomamı sadece üniversiteye belge olsun diye verdim. Üniversiteye gitmeseydim hiçbir işe yaramayacaktı. Yani çocuğunun geleceğini sağlama almak isteyen aile çocuğunu meslek lisesine, anadolu lisesine, fen lisesine ya da çocuk anadolu ve fen liselerini kazacak başarısı yoksa ama aile üniversite okumasını istiyorsa çocuğu alır düz liseye yollar. Çünkü meslek lisesinde meslek dersleri ağırlıklı olur. anadolu fen düz liselerde teorik dersler (mat, geo, fiz, kim, biyo, tarih, ed gibi) imam hatip okullarında da ne meslek dersi vardır ne de teorik dersler adam akıllı öğretilir. Üniversite sınavında en başarısız çocuklar 1. İmam Hatip, 2. Meslek, 3. Düz lise öğrencileridir. E hal böyleyken neden ısrarla imam hatipe yollamak istediler?
Neden daha kadın bile olmamış kız çocuğunun başını örmek istediler? Sen 12-13 yaşında erkekleri baştan çıkarmak, çıkarabileceğin aklına geliyor muydu? Ben açıktım. Hala daha açığım 12-13 yaşında hiç bu aklıma gelmezdi. Böyle bir gayem de olmazdı. Ben 12-13 yaşında başı açık gezdim de satanist mi oldum? üniversiteye gittim fahişşşe mi oldum? Neden ailen bunu yaptı? Sen 18 yaşını bitirip de aklın başına gelip ailenden gördüğün şekilde kendi gönül rızanla bunu tercih etsen olmaz mıydı? Yine ailen bu tarz uygulamaları milli eğitime şikayet de edebilirdi.
İmam hatibe gitmesinin sebebi sadece baş örtüsünü takabilmesiydi bunu niçin yargılıyorsun almadım imamhatip okuyup hacettepe tıp burslu okuyan tanıdığım var bir tanıdığım da Türkiye 7 si oldu. İmam hatip okuyan iyi bölüm kazanamaz mı? Anlattıkların o zaman için geçerliydi çünkü o zaman başını örtmek yasaktı
Şuana gelirsek evet bende çocuğumu imamhatibe göndermedim gönderenlere duyduğum kadarıyla eğitim seviyesi ciddi düşüklük var
İmam hatip okuyan adam tıp fakültesi kazanamaz. Çünkü o okullarda örtük program dahilinde sen elinden geldiğince bilimden, bilimsel, analitik, sorgulayıcı düşünceden o çocuğu soyutluyorsun. Son 10 yılda sıfır çekenler iyice arttı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, ana dilde okuma anlama alanlarında hem liselerde hem de ortaokullarda Türkiye içi sıralamaların da iyice düştüğünü dünyada da sonuncu sıralara oynadığımız ortada. Bunun temel sebebi devletin birçok fen, Anadolu, düz liseyi imam hatip lisesine çevirmesi. Benim okuduğum lise de buna dahildir. Aileler de ya çocuklarını kendi ideolojisinde, kendisi gibi yetişmesini istediği için gözü açılmasın fazla sosyalleşmesin arkadaşı olmasın diye imam hatipe yolluyorlar ya da liseye yerleşmek artık adrese dayalı oldu ya evlerinin yakınında anadolu, fen, düz lise olmadığı için buraya yazdırmak zorunda kaldılar. Baş örtüsü takmak islamın da imanın da şartlarından değildir. Müslüman olmanın da şartlarından değildir. Bu ülkeye türban 1960’lı yıllarda Şule Yüksel Şenlerin sıkma başı ile giriş yaptı. O ve kızlarının da fetöyle, nurcularla ne kadar yakın ilişkili olduğunu, kızlarının Amerikada yaşadığını biliyorum. 1960’lı yıllarda Alman bir kadın Routraut Scheer ile birlikte Müslüman Kadının İslamdaki Yeri konulu seminerleri ile Samsundan başlayıp, Amasya, Sivas, Ankara şeklinde belediyelerin spor salonlarında açık olan ya da çene altında başörtüsü takan kadınları oraya toplayıp onların gerçek müslüman olmadığını, gerçek müslümanın kendileri gibi sıkma baş yapmak zorunda olduğunu, cehennemde cayır cayır yanacağını anlattı. Ve Şule Yüksel Şenlerin de yazdığı kitaplara bakarsan taaa 1960-70-80 günümüze dek insanları üniversiteye, açık gezmeye, çarşaflı, feraceli, yemenili gezmeye karşı kışkırttığını görürsün. Kadın romanlarında Çarşaflı, feraceli, yemenili, çene altından eşarp bağlayan kadınları yobaz, cahil olarak karikatürize edip benim gibi sıkma baş bağlarsanız çok modern olursunuz diyor.
Yine Şule Yüksel Şenler kadınların üniversite okumasına da karşıdır. Kadınlı erkekli ortamlarda okumasına çalışmasına karşıdır. Şule Yüksel Şenlerden bana ne diyebilirsin ama Türkiye’ye sıkma baş baş bağlamayı, türbanı getiren kadın odur. Bize has bir şey değildir o. Ve bu bir ideolojinin sembolü olarak Amerika, Avrupa kaynaklı olarak girdi. Şule Yüksel Şenlerin kendisi asker kökenli, yurtdışında eğitim almış, gazetecilik yapan bizim “BEYAZ TÜRK” diyebileceğimiz bir aileye mensuptur. Ona açıkken de kapanmışken de kapanmak, dindar olmak yobazlık, cahilce geliyor. Kendi röportajlarında da var bunlar. Ben okudum. Bu kadın Audrey Hepburn diye bir Amerikalı kadın aktristin bir filmindeki baş bağlama şeklinden etkilenerek başını öyle bağlıyor. Şule baş türban böyle çıkıyor. Yine bu kadının abisi fetullah gülenin tarikatına girip kız kardeşini (şule yüksel şenleri) zorla kapatıyor. O da kapanacağım madem bunu modernleştireyim diyor. Aslında o tarz türban takma İslamın bize emrettiği bir kapanma şekli değil. İslamın kendisinde rengarenk eşarp takmak, başı şişirmek, daracık bağlamak, giyim olarak da vücudu belli edecek şekilde darlıkta giyim yok. Bugün kapalı kadınların çoğuna bakarsan hepsinin böyle giyindiğini görürsün. Devletin eskisen yasaklamaya çalıştığı şey türbandır. Türbanın ideolojisidir. Bugün o türban ideolojisi senin de benim de hoşumuza gitmeyen tarikatları ülkeye sokmuş, ülkenin her sistemine egemen kılmıştır.
Ben kurandan yeterince araştırdı kuranda örtü ayeti açık ve nettir bunu kimse inkar edemez ben iki kişi buna şöyle yorum yaptı diye o şekilde yaşaman canım şu bir gerçek babaannelerimizin giydiği gibi giymiyoruz giyinmeye zorunda değiliz. Kuranda belli bir ölçü vardır örtülerinizi gögüsünü e kadar örtün kendiliğinden görünenler hariç (el yüz) bu ölçüde ister pantolon giyerim, ister başımı sıkarım, ister ferace giyerim bu bana kalmış bir durum tüm dünya tarz, moda, derken biz şalvar mı giyelim o kadının kitabını okumadım ama şu bir gerçek giyim tarzı farklı kültürlerden etkilenme bilir. Gülen cemaatine gelince onlara zaten tüm millet olarak tepkimizi verdik aynı tarz giyinmek beni feytullahcı yapmaz. Tesettüre bu kadar kininiz nedir anlayamadım ben kimseye mini giydin diye yargılamıyorum ama siz şu kıyafetle feytullahcısın diye biliyorsun
Kuran'da örtünün diyor. Örtünmekten kasıt kadının avret yerlerini örtmesi. Örtünmenin amacı da kadınların vücudu erkekler gibi dümdüz değil kıvrımları vardır. Bunlar dikkat çeker. Örtünmenin mantığında kadının kendisine mahrem olan erkeklerin dikkatini çekmemek vardır. Kuran modaya göre örtünün demez ya da benim müminelerim Avrupalılardan geri mi kalsın onlar da modaya uygun örtünsün demez. Aynı güruh yani Atatürk'ün kılık kıyafet inkılaplarını dine aykırı görüp, tarihi kültürü unutturmak olarak görür ve öyle anlatır ama kendileri Batılıları taklit edip "MODA"ya uymaya kalkar. Demezler mi adama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye? Kuran da amaç kadının fiziği ile dış görünüşü ile dikkat çekmemektir. Kapanmak güzel görünmek için değildir. Ama şule yüksel şenler ve onun tayfası kapanmayı bu boyuta getirdiler. Ve bunu kılıf olarak kullanıp kendi ideolojilerini millete dindar bir müslüman böyle giyinir yaşar diye empoze ettiler. Senin din adına örtünmenin ya da açık saçık gezmenin benim nazarımda zerre olumsuz bir etkisi yok. Çünkü din adına kadının kendini mahrem erkeklerden sakınması bana yabancı bir şey değil. Ama Atatürk'ün kılık kıyafet devrimini, kadınlardan kara çarşafı peçeyi alıp insan gibi giyinmeyi sağlayacak kanunlar yasalar çıkartmasına dinsizlik diyenler kendileri de Allah'ın kitabındaki kapanma anlayışını kökten değiştiriyorlar. Kişi kendi vicdanında din adına kapanıyorsa (etrafa söylemesine gerek yok bu vicdani bir şeydir. Allahla onun arasındadır.) dar giyinemez, renkli kumaşlar, dar kesim mantolar, etekler bluzlar, topuklu ayakkabılar, pantolonlar giyemez. Makyaj da yapamaz. Dudağına renksiz parlatıcı, gözüne de sürme. Çünkü sürmeyi peygamber de sürermiş. Diğerleri toplum içinde kadının fiziksel olarak dikkat çekmesidir. Bu da dine aykırıdır. Sen de Kuranı o kadar okuduysan TÜRKÇE MEALİNİ bunları bilirsin.
Eğer kadın ben dinimi yaşamayadım, beni baş örtümle almadılar deyip de yüzünde makyajı eyeliner, rimel, kontür makyaj, ruj sürmüş, başını kabartmış, ayağında topuklu ayakkabıları, üstünde daracık badisi/bluzu/mantosu/ eteği/ pantolonu var ise ben o kadının din adına kapandığına zerre inanmıyorum. Kimse de inanmıyor. Ben üniversiteye gittiğimde benim çoğu kapalı kız arkadaşımın sevgilisi vardı. Ve sevgililerinin evine gidiyorlardı. Anne babalarına da yalan söylüyorlardı. 4 sene kyk'da kaldım bana anlatma. Bu "BİZİ BAŞ ÖRTÜMÜZLE ÜNİVERSİTELERE ALMADILAR" söylemi aslında "BİZİ BAŞ ÖRTÜMÜZLE ÜNİVERSİTEYE ALMADILAR ANA BABA OTORİTESİNDEN BASKISINDAN KAÇIP DA SEVGİLİ YAPAMADIK KADINLIĞIMIZI YAŞAYAMADIK" demektir. Zira bu kadar türbanlı kız okula geldi de ne oldu? Atom mu parçaladılar? Termodinamiğin yasasını yeniden mi keşfettiler? Ne oldu? Çoğu 4 sene okuyup okul bitmeden evleniyor/EVLENMEK ZORUNDA KALIYOR. Neden evlenmek zorunda kaldıklarını tahmin edebilirsin sanırım. Sonra da okulu ya dışarıdan bitiriyor ya da tamamen bırakıyor.
Gerçekten sana inana mıyorum kuranı alllak bullak okuyup yorum yapamazsın iki gündür ne anlatıyorum Arap kültürünü bize din diye empoze ettiler. o zaman Müslümanı diyen beyler Arap imamları gibi elbise giysin kadınları peçe taksın öyle mi? "Yobaz" kime beniliyor biliyormusun kendi fikrini başkasına direten demek.. kuran da ölçü veriyor o ölçü içinde eteğini söyle, darlığı böyle, rengini söylemiyor! kadının mahremiyetini örtüsünü veriyor. Başındaki örtüden bahsediliyor ki sen bunu nasılda iki kişi başını o şekilde bağladı diye Avrupa modası yaptın eğer öyleyse Atatürk te kılık kıyafet devrimi yaptı bununla gurur duyman lazım Avrupa modasından tesettürlü bayanlar var eksik kalmamışız yani🙄 sen şu an o kadar saçmaladın ki hem tesettür peçeli, çarşaflı olur diyorsun hemde Atatürk ün kıyafet devrimine dikkat çekmeye çalışıyorsun. Kadınların başını açmasına tepki gösterdiler tabiki dibe yapılan bir darbeydi çünkü şapka takmamak yasaktı teşvik ya da tavsiye değil idam yasağı bile vardı fotoğrafları mevcud
Şimdi empati yapalım bu ülkede Arap ülkeleri gibi başörtü zorunlu olsa ne olur du? Arap ülkelerinde kadınların ayak bileklerini açılanlara ceza yazın özel memur bile var.
Hala aynı şeyleri söylüyorum iki kişinin yaptığı yanlış tümüne mal edemezsin etmemelisiniz. O kızları abileri yetiştirdi ben değil bende sana bir sürü örnek verebilirim arkadaşım memleketinde kapalı ama denizde bikini giyiyor ben muhafazaker olarak onu senin kadar eleştirmiyorum her koyun kendi ayağından asılacak sonuçta benimle o ne olduğu belirsiz inançla değil ailesinin baskısıyla kapananı benimle aynı kafaye koyamazsın! Ben sokakta gördüğüm o*puyu sırf saçı açık diye senide aynı kefeye koysam hoşuna gider mi? Lütfen biraz empati yaparak konuş
Hristiyanlıkta da kapanmak vardır. Agora diye bir film var. Roma İmp. nasıl Hristiyanlaştığını anlatır. Kadınların nasıl kapanması gerektiğinden bahseder. Yahudilik zaten kendi ülkesinde kalmış sınırlı bir dindir dünyaya yayılmamıştır. İslamiyet'de Araplara inmiş Arap kültürüne inmiş bir dindir. İşte ATATÜRK de TÜRK KADININA ÇAĞDAŞ MODERN BİR YAŞAM TARZI VEREBİLMEK İÇİN KADINLARIN OKUMASINI, PEÇE ve ÇARŞAF GİYMEMESİNİ, BAŞLARINI DA ÖRTMEMESİNİ İSTEMİŞTİR. Gerçekten İslamın kendisini yaşamak istiyorsan şeriata uyman gerekir. Şeriatta da kadın Şule Yüksel Şenlerin ki gibi bir tesettüre yer yoktur. Makyaja yer yoktur. Daracık giyime, topuklu ayakkabıya, kadının kadınlı erkekli okullarda okuma, çalışma hakkı yoktur. Üniversiteye gitme hakkı yoktur. Yani tatlım öyle makyaj yapıp, sıkma baş yapıp, modayı takip edip, topuklu ayakkabı giyip, renkli renkli kıyafet giyip sokakta erkeksiz gezmek diye bir anlayış İSLAMIN KENDİSİNDE YOK. Irak'ta, Suudi Arabistan'da, Suriye'de, Pakistan'da böyle bir anlayış yok. Git Türkiye dışındaki müslüman ülkelerde kadının giyimine, yaşantısına bir bak.
İslama göre sen ve her şeyin kocana aittir. Kocanın malısındır. Senin giyiminden, yemenden içmenden, sokakta gezmenden o sorumludur. Bu Şule Yüksel Şenler, Fetullah Gülen ve cemaati bunların hepsini modern bir çizgide yavaş yavaş insanlara kadınlara empoze ederek yadırganmadan adım adım sinsice bunları kabul etmeleri için ortaya çıkarılmıştır. O düzeye gelebilmek için kadınları yavaş yavaş kapatıyorlar, özgürlükleri kısım kısım din, gelenek, görenek diye ellerinden alınıyor. Bunun için de kapalı kadınların diğer açık kadınlardan geride kalmamaları için kapanmayı kabul etmeleri için makyaj yapmak, topuklu ayakkabı giymek, pantolon giymek, üniversiteye gitmelerine izin vermek gibi şeyleri onaylıyorlarmış gibi yapıyorlar. Ama bunların hepsi kadınların özgürlüğünü elinden almak, modern hukuk sistemini yok etmek için yapılan şeyler. Bunu da yapmak için kendilerinden öncekileri dinsiz, imansızmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Ve sizde bu cehaletle bunlara alet oluyorsunuz.
İslam da Hristiyanlık da Yahudilik de tüm ilahi dinler Orta Doğu'dan çıkmışlardır. İlk yazının kullanıldığı, ilk şehir devletlerinin kurulup ilk hukuk kurallarının yapıldığı SÜMER DEVLETİ'nin diniyle çok büyük benzerlikleri var.
Tanımak istemiyorum... Bu çeteye oy veren kimseyi de aslında tanımak istemiyorum.
"HARAMZADELERE" yazıklar olsun diyorum.
Çağdaş birseyler yapalım bu musikinin araştırılması bize ne ise yarayacak
Bakış açın çok dar. Sanatçı olduğum için ve müzik ile ilgilnediğim için ben yapılan davranışı takdir ediyorum. Çağdaşlaşmak istiyosan o zaman bişiler üret seni de desteklesinler. Üreten illaki bir yerden destek görür. En basidi gider bir instagram sayfası açarsın oradan ilerlersin. Bu kadar abartıalacak bir mevzu yok.
pardon da bu dünyada sadece bilim yok. Evet ben sanatçıyım en azından bişiler üretiyorum.
Neyse ya zaten sen ne anlarsın ki sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Atatürkün bile desteklediği dalı sizin kesmeye çalışmanız. Hatta ve hatta daha farklı konuların tartışılması gerekilirken sanata verilen bütçeyi tartışmanızdan başka bir acizlik bulunmamaktadır. Umarım bir gün 'gerçek' sanat ile barışırsınız.
Günümüz hükümetinin allah belasını versin. Yetimlerin hakkı var bu paralar böyle çarçur ediliyor işte. allah topunun belasını versin.
Deveye sormuşlar, neren eğri. Devede demiş nerem doğruki, Diyanet kökten kapatılmalı, Milli eğitim kökten temizlenmeli, bütün kurumlar temizlenmeli.
Türklüğe ve Türk cumhuriyetine karşı aşırı bir saldırı var.
Şaka gibi haber ya. Gerçi artık bu haberlere de alıştık yani. Şu hoşafın 1. Olmasından sonra umudumuzu kestik
Yazacak çok şey var ama silivri soğuk :(
Çok üzüldüm gerçekten... Her satırı okurken gözlerimin önünden fakirlikten intihar eden vatandaşlar geçti
Böyle yalaka cahil itler i hükumetin desteklemesi normal çünkü kendilerine ayni zihniyette.
Ben İtalya'da yüksek lisans yaptım. Bana verdikleri parayı açıklıyorum. 0
İskoçya’da türk müziği araştırmak? Hem de din eğitimi üzerine etkisini araştırmak? Kafamda bağdaştıramadım.
Sorunda sihirli kelimeler yok o yüzden eksi ahahaha
Türk kültürünü anlatabilmek için şu an gençliğin batıya olan aşkına filtre konması gerekiyor. Adam modernliği sadece burger kinge gitmek olarak görüyor
Bu Batılılaşma değil.
Gençlerin istediklerini gerçekleştirmesi için böyle küçük miktarlar hibe olarak verilmeli.
Verilmeli de İskoçya da hangi Türk musikisinin hangi dine etkisini araştıracak? Diğer tarafta bir sürü mühendis biyolog genetikçi tıp mezunu yapacağı işlere finansman bulamayınca avrupaya gidiyor onu ne yapacağız?
Tanıyorum celal şengör bunu rezil etmişti ama adamlarda utanma yok ki
Tanımıyorum, olay hakkında yorum bile yapmak istemiyorum
Daha kim bilir nerelere hibe gidiyor. O parayı garaibana verse iş görürdü
yaptığı araştırmaya tüküreyim ben bunun
Yazıklar olsun. Söyleyecek başka hiçbir şey yok.
Iskocyadaki 1 yil okul ve yasam masrafi 25000 pound ztn. Yanı 250 bin tl. MEB2 yıllik burs verse 500 bin oluyo zaten. Uk ve ABD de eğitim ve masraf bize göre pahalı cunku döviz yüksek. Sana batan, musiki din iliskisi
Ulen İskoçya’da hangi Türk musikisi hangi din ilişkisi? Eğer bunu araştıracaksan bu işin babası Konya’dır. Anadolu’dur. Orta Doğu’dur. Orta Asya’dır. Hindistan’dır. Ben Türkologum. Konya’da Anadolu’da bir sürü tekkeler kurulmuş. En gelişmiş olanları da Konya’da kurulmuştur. Osmanlı zamanında tasavvuf müziği ve Türk sana musikisindeki bazı makamları ruh ve sinir hastalıklarını tedavi etmede kullanmışlar. Yine Orta Asya’da Türkler bunu kullanmışlar. Böyle bir araştırma yapacaksan eğer araştırmayı İskoçya’da değil Konya’da, Anadolu’da Orta Asya’daki Türki devletlerde ve Orta Doğuda özellikle de İran’da yapman gerekir. Ama cehalet olunca insanları hemen din eğitimine karşı gibi algılıyorsunuz. İskoçya’da Hristiyan adam bile az. Ateizmle başa baş gidiyor.
Al bu kısa makalelere bir göz at cahil. Bunların hepsi Türkiyedeki akademik çalışmalar kaynaklarına da bak. Sonunda kaynakça olur.
ktp.isam.org.tr/.../1987_c29_KALENDERR.pdf
dergipark.org.tr/en/download/article-file/801765
Ben sayısalciyim, bilim okudum. Destek verilecekse bilime verilir. Gerisi boş. Turkoloji dahil.
2. Konuyu hoca ile beraber öğrenci seçer. Ama o okulda bunu tanıtmak. Ogrenci zaten gelip konya da araştırma yapacak. Ama çalışmasını daha prestijli bi okulda sunup yayınlayacak. Dünyadaki diğer univler de bu araştırmaya bakıp inceleyecekler. Bi nevi tanıtım reklam. Dediğim gibi bana kalsa bilim dışında destek vermem
Türkoloji çok değerli bir alan. Eğer değerli olmasaydı Türkoloji alanında en iyi çalışmaları Macarlar, Almanlar, Ruslar, İngilizler yapmazdı. Bir grup insan topluluğundan nasıl millet yaratılır, nasıl ulus yaratılır? Dilin, tarihin, coğrafyanın, gelenek ve göreneklerin ne kadar önemli olduğunu Atatürk'ün yazdığı MEDENİ BİLGİLER kitabını okursan anlarsın. İnsanları birbirine bağlayan şey millet- ulus olmasını sağlayan şey dil birliği, tarih birliği, coğrafi birlik, kültür birliğidir. Bunlar olmazsa Afrika, Hindistan halkları gibi olursun.
Türkoloji, tarih bu iki bilim bu millete atası kim onu öğretir. Onu araştırmasını sağlar. Biz türkolojiyi çok geç araştırdık. Bizden çok önce Avrupa kendi köklerini bulmaya başlamış hatta bu merak antropoloji, genetik gibi bilimleri doğurmuş. Aslında Avrupa'da Amerika'da antropoloji, tarih, dil bilimi, genetik bunların hepsi birbiriyle bağlantılıdır disipliner arası bağlantılar kurarak bilim yaparlar. Bizde bunların hepsi ayrı bir bilim ve sayısal bilimler dışında diğerlerinin gereksiz olduğu düşünülüyor. İşte o yüzden de bu ülkede ve dünyada da sayısalcıların insan ilişkilerinde zayıf oldukları sosyoloji tarih gelenek görenek gibi alanlarda bilgisiz olmaları sebebiyle de tüm ülkelerin idareceleri hep sosyal bilimlerden çıkıyor. Eğer fen bilimlerinde uzman biri bilim insanı olacaksa yönetici mutlaka sosyal bilimler alanında da bilgili olması ve demin bahsettiğim o "DİSİPLİNLER ARASI BAĞLANTIYI" kurabilmesi gerekir.
Bilim okumayi tercih ederim.
Evrimi kabul ediyor musun peki?
Evrim hakkında okuma yaptın mı hiç?
Okuma yapmadım. Cok mantikli gelmiyor ama fırsat bulunca okurum
türklerde türkü vardır musiki yoktur.. türk musikisi bizans ve ermeni müziğidir..
Hayır. Türkümüz de var Türk musikimiz de var Batı müziğimiz de var.
o türk musiki dedigimiz şey bize gayrimüslimlerden miras geldi.. osmanlı bizansı yıkınca kendini roma imparatrlgunun devamı olarak görmüştür.. halil inalcık okuyun öğrenin bunları..
Halil İnalcık'ın kitabını aldım. Ayrıca bunu da biliyorum. Ama bu bakış açısı yanlış. İngiltere bizden çaldığı SOM ALTIN HİTİT GÜNEŞİNİ KENDİ MÜZESİNDE SERGİLİYOR. İNGİLTERE I. MAHMUD'un TÜFEĞİNİ KENDİ MÜZESİNDE SERGİLİYOR. İNGİLTERE GÖBEKLİTEPE ve ÇATALHÖYÜK'ten ÇIKARILAN ARKEOLOJİK TOHUMLARI ÜLKESİNE GÖTÜRMEYE KALKTI. BİZ BU COĞRAFYAYA SAHİPSEK OSMANLIDAN ÖNCESİNDE HANGİ MEDENİYET BURADA DEVLET KURMUŞSA GEÇMİŞSE HEPSİ BİZİM TARİHİMİZDİR. HİTİT de URARTULAR da İYONYALILAR da FİRİGLER de LİDYALILAR da BİZANS da ESKİ YUNAN da SELÇUKLU da OSMANLI da ERMENİ'lerin küçük kale devletleri de MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI da bizim tarihimizdir. Sadece Anadolu yetmez. Orta Asya'da nerede ayak basıp devlet kurduysak, Balkanlarda nerede devlet kurduysak Osmanlıdan önce ve sonra hepsi bizimdir. Orta Doğu tarihi de bizimdir.
Senin düşüncenle medeniyet olamayız. Benim dediğim şekilde tarihe bakarsak işte o zaman medeniyetin beşiği konumunda oluruz.
nedense o medeniyete gelince türkü, alevilik, şamanizm ve türklük denince dışlanıyor.. türklükten başka her mozaiği kabul ettiğimiz için anadolu bu kadar hain barındırıyor.. atamız ülkeyi kurmus ama hala hainler bitmiyor
Ben Aleviliğe karşı değilim. İslamiyet'in Türkler arasında yayılması Alevilikle olmuştur. Alevileri dışlayanlar Arap mankurdudur. Ben onların kültürünü de dışlamıyorum. Zaten Türk tarihine dinsel bakış açısıyla bakamazsın. Türkler çok kez din değiştirmiş bir toplumdur. Göktengriden başlamış budist, maniheist, yahudi, hristiyan, müslüman olmuş ama her daim TÜRKÇE konuşmuş her daim her inandığı dinin içine her göç ettiği coğrafyaya GÖKTENGRİ'yi götürmüş.
Bizi biz yapan şey 1. TÜRKÇE 2. GÖKTENGRİ'dir. Bunu da her inancın içine gelenek görenek adet diye koyarız. Kimse de anlamaz. Bilmez. Atasından ne gördüyse onu yapar.
İnanın yeni duyuyorum bu yazıyı
Tanimiyorum tanımakta istemiyorum
Güzel paylaşım
yolları açık olsun
ilk defa duyuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?