Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'ya uçuşların durdurulduğunu açıkladı. Koca, ''İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir'' dedi.Covid-19' un geçirdiği mutasyon ile yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu söyleniyor, ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Yeni Covid-19 tehdidi karşısında Türkiye 4 ülkeye uçuşları geçici süreyle durdurdu! Daha sıkıntılı günler bizi mi bekliyor sizce?
Dün bu haberi heycanla bekledim. Uçuşları durduran ülkeler arasında ismimizi göremedikće öfkem arttı neyseki beklenen açıklama yapıldı sonunda... Bu virüs için başta pek mutasyona uğramıyor uğrasada değişimler büyük olmuyor dendi.. özellikle protein zinciri olan kısım için.. Ve her ne hikmetse bizim sevgili Bill Gates önümüzdeki 4,6 ay içinde Avrupada ölümler artacak dedi arkasına covidin mutasyon geçiresi geldi😏Hayal Dünyam mı çok zengin yoksa bunlar bir tesadüf mü? Gerisini sizin düşüncesine bırakıyorum..
Adam 2010'da aşılarla nüfus azaltacaz dedi Şimdi ilk söz onun hakkı🙂 “Dünya çapında bir salgın hastalık ihtimalinin araştırılmasına çok büyük bir yatırım yapan ve sürekli on milyonlarca insanı öldürecek küresel virüs salgınlarından söz edip korkutucu konuşmalar yapan Bill Gates. Rockfeller Vakfı gibi küresel karteller, Uluslararası İlaç Üreticileri Federasyonu (IFPMA), DSÖ, UNICEF ve Dünya Bankası ile birlikte Uluslararası Aşı İttifakı olan GAVI’yi kuran Bill Gates. Kendisi TED Konferansında yaptığı konuşmada aynen şöyle dedi: “Dünyada 6,8 milyar insan var ve bu rakam 9 milyara doğru çıkıyor. İyi bir aşılama programı ve sağlık hizmetiyle bunu (nüfusu) %10-15 azaltabiliriz.”“
ben hiçbir seye inanmıyorum... aşıyı da yaptırmayacağım... sanırım insanların aşıyı yaptırmaları için korkutuyorlar... hangi yöneticinin bu konuda güvenirliği kaldı ki... vakaları saklayan, umrecileri yurda davul zurna ile sokan sağlık bakanı mı? çine en son uçuşu gerçekleştiren türk hava yolları mı? pekmez için bir şey olmaz diyen başka yöneticiler mi? hangisi güvenilir...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
aksine herşey düzelecek düşüncesindeyim aşı yaygın kullanıma girdiği zaman vakalrın ve ölü sayılarının düşeceğini göreceğiz insanlar polemik yaratmak için bu tarz şeyler söylüyor yok efendim daha kötü günler bizi bekliyor yok bilmem 2021 2020 aratcak tarzı söylemler saçmlık bence bilimsel olarak artık bir aşı var ve birden fazla buda bizim kurtuluşumuz olucak.
Şurada yazdığım bence ile tekrar hatırlatmak isterim, New World: Daha Salgına Dönüşmemiş Yeni Bir Virüsten Bahsediyorum! Görünen o ki bu iş 2022 yılının sonuna kadar hatta 2023 yılı Nisan ile haziran aylarına kadar devam edeceğini düşünüyorum. Bunu sadece ben değil bir çok hoca ve sağlıkçı arkadaşım bu görüşte mutabık...
Halen yeterli bilgi edinilmedi yeni covid-19 hakkında ama bu işin normalden daha fazla abartıldığını düşünüyorum. Devletler de en ufak tedbirsizlik yapmak istemiyorlar bu yüzden sıkı tedbirler alıyorlar.
Türkiye'nin daha bir çok ülkeye seyehat durdurma kararı alacağını düşünüyorum, sınır kapılarını kapatmaz ama sivil insanların geliş gidişini engelleyebilir. Az önce farklı bir soruda yazdım aynı şeyleri yazmak istemiyorum ama Türkiye'de bu virüs şu an görülse bile hemen söyleyeceklerini sanmıyorum. Haftasonu yasakları yılbaşına kadar devam ediyor, iş ciddileşirse 4 gün kapanma olabilir yılbaşından sonra da.
Bunu 1-2 hafta sonra unutma ihtimalimiz olduğu gibi bir kaç yıl sürekli duymamız da mümkün. İnsanların bu işi ciddiye aldığını düşünmüyorum, aşı olsak da dikkat etmediğiniz için bunun gibi daha güçlü virüsler ile mücadele edeceğiz. Herkese bu yolun başında sabırlık diliyorum.
Tüh bende yılbaşını orda geçirmeyi düşünüyorumdum😂😂Zaten gelen geldi ve bir yolunu bulur yine gelir merak etmeyin, is isten geçtikten sonra ne ise yarar yazın açtı herkes sınırları para icin ozaman kapatsaydınız ya
Oyun içinde oyun herseyin başladığı vuhamda insanlar gece kluplerinde eğleniyor biz çinden aşı getirtiyoruz ülke kısıtlamaya gidiyor turistlere hersey serbest dünyada bir çok ülke ülkesine yabancı almazken bizim burası yol geçen hanı maşallah
En korktuğum şey, Allah korona günlerini rahmet eylesin diyeceğimizdir. Bu yeni mutasyon geçirmiş virüsle ilgili yeterince bilgimiz olmadığından henüz karar vermek mümkün değil. Ama yine Allah'tan umudumuzu kesmeyelim. O bizi koruyandır!!
Biz superiz cok iyiyiz, bize ikinci dalga ugramadi. Aslaniz kaplaniz. Ama avrupa asiyi buldu tam kapanma yapiyor, ucuslari falan askiya aliyor 3. dalgadan bahsediliyor ama bizde dayilar dustu tedbirler mukemmel ilerliyor.
Selam🎉 Açıkçası tam kararında bir durum olmuş virüsün mutasyonlaştığı haberinden sonra bir zahmet böyle bir karar alınsın fakat hala yeterli değil. Komple her yerin 15-20gün kapanması lazım anca biter. 👌
Gec kalınmis tedbir tedbir degildir. Ucuslar acilip gelen her yolcuya test ya da basla bir cozum bulunsaydi bu hale gelmezdik. Fahrettin beyin elinde de olan bisey degildi gerci
Kapitalizmin enerji kaynağı olan insanlık sürüsü tehlike altinda. İnsanlığın gücü kapitalist saldırıyla başa çıkamıyor, belki doğa bunu kendi yöntemleriyle halleder.
Felaketlere alışın ona göre önlem alın devlet de önlem alsin halkin (ihtiyac sahipleri olanların) ihtiyaçlarını gidersin devletin gücü var bir zahmet kullansın o kadar pislik yapıyorlar vergi alıyorlar
insanlarımız eğer kendilerini salmazsa. insanlığını ve ruh sağlığını kaybetmezse belki iyiye gidebiliriz. ALLAH’ı unutanlar yüzünden belki yaşarız daha kötü şeyler.
Bir an önce bulaşsın işte daha niye evlere kapanıp çabalıyoruz bi şekilde ülkemize de gelecek zaten er ya da geç aşı da yüzde yüz kurtuluş değil ne olduğu belli değil akışına bıraksak daha mı iyi acaba
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Yeni Covid-19 tehdidi karşısında Türkiye 4 ülkeye uçuşları geçici süreyle durdurdu! Daha sıkıntılı günler bizi mi bekliyor sizce?