Yeniden yasaklar gelmeli mi? Özellikle bayram dan sonra iyice covid sayıları arttı kimse aldırış etmiyor ya da kimse umursamıyor ne olacak böyle toplum olarak?
Covid -19 Ankara ve ülke genelinde iyice yayılmakta özellikle Ankaranin bu kadar artması korkutucu nasıl değerlendiriyorsuz?
Kimsenin umrunda değil. İnsanlar durumun ciddiyetinin farkında değil. Denetimler de sürekli ve düzenli yapılmıyor. Bugün bindiğim dolmuş şoförü, dün bindiğim taksici, alışveriş yaptığım a101 kasiyeri... Hepsi maskesizdi. Hepsini uyardım ve bir güzel fırça yedim. Dahası eve gelirken karşılaştığım 65+ komşu teyzem maskesizdi, beni maskeli görünce "napmissin kendini öyle sarıp sarmalamissin, indir de biraz nefes al, mahalle içindesin bir şey olmaz " dedi.
Geçen gün okula kitap dagitimj için gittiğimizde korona pozitif olduğu halde okula çocuğunun kitaplarni almaya gelen veliyi saymıyorum bile 🤷🏻♀️🤦🏻♀️
Haktır, duyarsız insanlara gerçekten diyecek söz bulamıyorum !!!
Ben de Ankara da yaşıyorum ve çevremdeki bir çok insan corona şuanda. Yasaklar artarsa zaten hiç iyi durumda olmayan türkiyenin ekonomisi daha çok endişelendiriyo ki çözüm de olabileceğini düşünmüyorum bu yasakların ve nekadar zaman uygulanabilir, sürecin nekadar uzayacağı belli değil. Maske kullanımı desen çok fazla insan da gördüm bunu kirli ellerle tekrar tekrar çıkarıp takılması iç kısmına dokunulması derken bırak korumayı artmasına sebep oluyo ve birde en önemli kısım bağışıklığın kuvvetlendirilmesi ama bu konuya gereken önem hiç verilmiyo yani hiç bir açıdan iyi görünmüyo gidişat. sonumuz iyi olur umarım
Bu işte hem iktidarın hemde vatandaşın suçu çok. Bu kadar zor mu ki maske takmak, bu kadar duyarsız, umursamaz toplum dünya üzerinde yoktur. Ve bu umursamazlar yüzünden de yasaklar gelmesin. Geleceğini de sanmıyorum zaten, ülke ekonimisi buna müsait değil.
Sürekli maskeyle geziyorum, virüs yüzünden kafeyi 6aydır kapattık yasak var malum. Evden zorunlu olmadıkca çıkmıyorum buna rağmen sokakta maske takmayanlara sebep hasta olursam ki inşallah olmam nerede maskesiz görürsem üzerinde hapşurmak gibi bir planım var yeter ettiler artık. Başlarına gelmeden anlamayacaklar. Cahil kesimden sayemde komple kurtulursunuz
Nasıl aldırış edeceğiz güya ayakta yolcu yasaklanacaktı ağız ağıza yolculuk ediyoruz toplu taşımada bile maske takmayan dangalaklar var hani yasaktı denetleyen kim
maske takmadılar sosyal mesfe yok bu sene düğün nişan yapmasalar tatile gezmeye gitmesler olmazmıydı hiçi otur oturdunuz yerde olsanız olmazmıydı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sözde Ankarada üni okuyacaktik ya
1
0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Covid -19 Ankara ve ülke genelinde iyice yayılmakta özellikle Ankaranin bu kadar artması korkutucu nasıl değerlendiriyorsuz?