Arkadaşlar ben Akp liyim diye sevmeyen kardeşlerim olacaktır saygı duyuyorum ben sizleri seviyorum chp li olsanızda çünkü biz bu ülkenin güzel insanlarıyız benim şahsi görüşüm hataları vardır elbet hatasız kul olmaz ama doğruları hatalarından daha fazla olan bir lider chp li kardeşlerim erdoğanın kötü yönettiğini söylüyor genel olarak peki kötü yönetiyorsa niye İstanbul büyükşehir belediye başkanı iken çok iyiydi 2002 yılından 2015 yılına kadar allah var o yıllar çok iyi yönetti chp liyim dediniz genel olarak diyom demeyen vardır elbet ama bir sürü o şekilde yorumlar gördüm ne olduda şimdi fikriniz değişti bunu bana söylerseniz çok sevinirim kardeşlerim bu adamı pkk pyd ypg daeş dhkp-c gibi terör örgütleri niye nefret ediyor bizim savaşımız Erdoğan ile diyorlar bunu hiç düşünmek istemez misiniz? Ne yorum yaparsanız saygım sonsuz hepiniz kardeşimsiniz aynı ülkenin ekmeğini yiyoruz ama sizden allah rızası için rica ediyorum bu adam gittiğinde yemin ediyorum Mum gibi ararsınız lütfen Erdoğana sahip çıkalım hataları var ben yok demiyorum ama ondan iyiside yok lütfen bunu düşünün saygılarımla
Recep Tayyip Erdoğan Genel olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?
Her ne olursa olsun saygı duyarım. Bazen kişilere değil makamlara saygı duyarsın. Her ne olursa olsun bu ülkenin Cumhurbaşkanı kendisidir. O yüzden saygım var hakaret etmem. Ama döneminde olanlara bir bakmak istiyorum, AKP ve hükümetini sevmeme nedenlerim aşağıdadır. Teşekkürler; -Terörist terörist diye dolaşıp FETÖ ile kol kola girilen dönem bu dönem. -Terörist dedikleri adamları meclise sokup, -Valilere hendeklere müdahale etmeyin diyenlere emir verenlere , -Müslümanız diyip bakara makara diye dalga geçip , -Gemi değil gemicik onlar diyenlere, paraları erit oğlum diyenlere, -Müslüman kardeşleri vurulurken İncirlik hava üssünü açanlara, -Hem Türk hem de müslümanlar Doğu Türkistan'da katledilirken; onları ülkeye almayanlar -Şehitlere kelle diyenlere, gazileri yağmur altında ıslatanlara, -Benim verdiğim vergi ile köprü yol yapıp o yollara iki katı para ile girip bir de vaat ettikleri sayı olmayınca üzerine devlet kasasından para çıkaranlara, fabrikalari değerinin altına satıp özelleştiriyoruz diyenler...
Hepsi bu dönemin olayları dahası da var da yazmak birazcık yorucu oldu. Tekrardan teşekkürler.
0
18 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kardeşim öncelikle güzel yorumun için teşekkürlerimi sunuyorum fetö ile kol kola girilme dönemi yalan dönemdir gerçeğini Rahmetli Profesör Doktor Necmettin Erbakan hocamdan dinlemeni tavsiye ederim Erbakan hocanın planı ile talebesi Erdoğan fetöyu kullanmıştır ki kullandığındada fetö darbe yapmaya kalkmıştır 15 temmuzda allahımın izniyle ise başarısız olmuşlardır terörist denilen adamlar meclise sokulması bu x kişisi felan diye aydınlatırsan sevinirim valilere hendeklere müdahale etmeyin diyenlere emir verenlere lafınıda tam anlamadım onuda aydınlatırsan? Şehitlere kelle haberi yalandır kardeşim o haber doğru olsaydı eğer bilki cumhurbaşkanı asla olmazdı bu millet onu seçmezdi kelle diye pkk lılara diyordur o lafı benim fikrim bu yönde
Yaşın 27 ise abi diye hitap edeceğim. Erbakan dönemini çok iyi biliyorum, gerçekten de öyle bir durum var fakat bu daha öncesinde fetö şu an menzil bu ülkede tarikatlar yüzünden çok şeyler çektik çekiyoruz da ben buna göz yumamam kusura bakma. Dilek Öcalan, Musa Farisoğulları, Feleknas Uca, Berdan Öztürk vsvs bunların hepsi terörist cenazesi kaldırırken orada kürek salladılar sonuçta dimi. https://m.youtube.com/watch?v=UPknhb4VPGA bundan bahsediyorum. Hendek operasyonlarını çözüm sürecini biliyorsun dimi? Abii tarihler 14 Aralık 2000 Yer Avusturya SBS radyosu. Konuşmacı kim, Recep Tayyip Erdoğan. Dava yanlış hatırlamıyorsam 2007 yılı. Sonucu ise ne biliyor musun? 20 şehit ailesine Tayyip Erdoğan'ın 3 kuruş tazminat ödemesi bu diyen başka bir kişi değil bizzat kendisi o yüzden de ceza kesmemiş olabilir... Senin gibi AKP'liler çoğalsın gerçekten söylüyorum benim de AKP'ye önyargılı davranışım bitecek. En azından konuşup istişare edebiliyoruz. Ama dediğim gibi bu saydıklarımın hepsi gerçeekk...
27 yaşındayım evet ama abi demenede gerek yoktu değerli kardeşim biz bu ülkenin insanlarıyız chp mhp hdp böyle insanları yadırgamam ayırmam ama hdp pkk ile iç içe bir parti benim gözümde araştırsan benim gibi sende anlayacaksın başkanları demirtaş başkan aponun heykelini dikeceğiz lafıda var ve figen yüksekdağın zehir zemberek erdoğana söylemiş olduğu sözler ve demirtaşın kardeşinin meclisten dağa kaçması gibi olaylar mevcut
Abiii bende onu dedim zaten. Yukarıda belirtilen isimler PKK'lı leşlerin cenazesine katıldılar. O yüzden diyorum ya onlar da onların olduğu partide terörist bir partidir. Bunları mecliste çıkaramayan da, göz yuman da, 2000 yılında bitme noktasına gelen PKK ile masaya oturan da, onlarla pazarlık yapan ve bugün şehitlerimizin olmasına sebep olanlarda aşırı derecede suçlu ve yükümlüdür. Beni anlıyorsun değil mi?
Bakın kardeşim ben size bir video https://www.youtube.com/watch?v=MY9CQSaBcIQ bu videoyu izlemeni öneriyorum kardeşim başkan Erdoğan bu hainler ile uğraşan bir insandır kardeşim sevmeyenler olsa bile hainlere karşı arkamızda durmamız gerek her ne kadar iç siyasetinde ve ekonomide yaptığı hatalar olsada terörle mücadelede çok başarılılar
Kardeşim evet anladım ben seni çok iyi anladım merak etme evet hatalarını güzel söyledin var ama attığım videoyu izlersen o algıda kırılacaktır Pkk türkiye cumhuriyetinde en nefret ettiği lider Erdoğandır bizim savaşımız Erdoğan ile diyorlar bak değerli kardeşim Çözüm Süreci hatırladığıma göre kan dökülmesin işte savaş olmasın diye yapılmıştır bir haritada onlara şu şu madde verilmiştir türkiye devletleri toprakları çizgisinden geçilmeyecektir maddeside var hatırladığım kadarıyla ve Pkk bu anlaşmayı çizgiyi geçerek polisimizi askerimizi vurarak bozmuştur ve Erdoğan o zaman sinirlenmiş öyle bir emirler vermiştirki o atmış olduğum videoda pkk lılar nefret ediyor
Kusura bakma. Bildiğim videoları atma bana lütfen, bu Oslo görüşmelerini ve Habur'u hafifletmez. Bu bırakıp kaçtığımız Süleyman Şah türbesini, IŞİD in yaktığı iki şehidi, şehitlere kelleyi, ayetlere bakara makarayı ve yukarıda saydıklarımı hiç ama hiç açıklamaz... Gördüğün üzere bir insanın yanlışları doğrularından çok ise o kişi savunulamaz. En azından benim için
2000 yılında biten PKK sizin döneminizde canlandı. Bak gerçekten bitti yani, apo ölecekti az kalsın, yeşilin notlarında mevcut bunlar. İşte o çözüm başımızda neler geldi. Gördüğün gibi binlerce asker, masum ve çocuk... Kusura bakma beni buna ikna edemezsin. Her şeyi anladım hadi buna da inandır. Ama yukarıda saydığım çoğu şey de ben haklıyım. Her şeye vergi ve zam vergi ve zam. Nefes alamıyoruz. Neyse...
Anladım kardeşim saygı duyarım görüşüne herkezin görüşü farklıdır kendine göredir sonuçta ama ben kendi bildim doğrulara göre ilerlerim evet bu ülkeden bir gün Erdoğan gelip geçicidir ama inşallah İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı yaptığı icraatları ve 2002 den 2014 yılına kadar yaptığı başbakanlık icraatları ile umarım iz bırakmıştır ben cumhurbaşkanı olduğu o 2018 yılına kadar abartıldığı kadar olmasada beğeniyordum yaptığı hataları var ama doğrusunu hatasından çok gördüğüm bir lider belki iyi hatırlanmayacak bazı kesim tarafından ama ben onun ülke için çalıştığını gözlerinden görebiliyorum keşke bu hataları yapmamış olsa ben onu İstanbul büyükşehir belediye başkanı ve başbakan hali ile seviyorum değerli kardeşim 😢
Aynen öyle abi herkesin kendi bildiği doğruları ve yanlışları vardır. Kimse kusursuz değildir. Herkesin hatası olur yanlışı olur önemli olan ise; bu yanlışları düzeltmek. Keşke ilk başa geldiğinde demişti ya "Benim tek servetim şu yüzük" diye keşke o kadar dürüst kalsaydı. Ülkeyi bu hale getirmeden, dürüst ve en az hata ile yapsaydı. Konuşacak çok şey var ama işte kişiler gelip geçer makamlar kalıcı olur. Önemli olan bu dünyadan en az kalp kırarak gitmek...
Ben de teşekkür ederim bu şekilde güzelce konuşabilmek güzel. Nasıl ki padişahlık makamına saygımız sonsuzdu, geçmişte Türk hakanlarına saygımız sonsuzdu onların tanrıdan kut aldığına inanıyoruz. Şimdi de o cumhurbaşkanlığı makamı kutsaldır ve hakaret kabul etmez... Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu cumhuriyet inşallah ilelebet bu topraklar üzerinde payidar olarak kalacak. Bayrağı da indirmeden ezanı da dindirmeden bu ülkede var olacağız. Teşekkür ederim :)
Aynen öyle kardeşim nasılki Atalarımız kanla canla başla savaştılar bu toprakları bizlere emanet ettiler bizde kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürkün kurduğu bu cumhuriyet inşallah ilelebet bu topraklar üzerinde payidar olarak kalacaktır evelallah bunu Gök Sultan Abdülhamid Han hazretlerinin bir torunu olarak söylüyorum :)
Bende Ulu Hakan Mete Han'ın torunu olarak söylüyorum diyormuşum 😄 Birbirimize sıfat takmadan önce bazı şeylerin değerini bilelim hepsi çok önemli şahsiyetler ve gerçek anlamda değerli kişilikler, Abdülhamid de, Fatih'te, Kanuni'de, Sultan Alparslan da, Gazneli Mahmutta, Çaka bey de, Mete Han da, Teomanda, Uygurlar da, Karahanlılarda... Hepsi bizim değerimiz. Kendine iyi bak, Allah'a emanet ol :)
Dini kullanarak siyaset yapması ve ülkeyi yönetmesinden kendisinden nefret ederim. Başta ekonomi olmak üzere her durumdan kendisini sorumlu tutuyorum. Ben daha lise mezunu olmadan gelecek kaygısı yaşıyorum. Asgari ücretten çok daha fazla eve gelir gelmesine rağmen orta halli bişeyler bile alamıyoruz. durumumuz acınası. sizi araştırmaya, okumaya davet ediyorum.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kardeşim öncelikle görüşün için çok teşekkür ediyorum peki benim merak ettiğim bir soru var peki başkanımız erdoğan için eski yıllarda İstanbul büyükşehir belediye başkanı ve 2002-2014 yılları arası başbakanlık yaptığı senelerde solcu olan kardeşlerim bile allah var çok iyi çalışıyor ülkeyi çok iyi duruma getirdi yorumları çok gördüm o zamanlar ne olduda bu zamanlar fikir değişti onuda anlatırsan bana çok sevinirim :)
Benim akrabalarım falan hep bu şahsa oy verir yıllardan beri. Çokta severler kendisini. Bak ben asker çocuğuyum yıllardan beri bıktım yok ergenekon, balyoz, 15 temmuz, khk cart curt soğudum hayattan her şey bize vuruyor. Ben bir parti tutmuyorum yandaş falanda değilim. Objektif bakarsak yaptığı yanlış sayısı doğrularına göre kat ve kat fazla. Şimdi diceksin madem okadar yanlışı var niye bu milletin yarısı bu adama oy veriyor? celladına aşık bir millet ölmeye mahkumdur.
Keşke herkes senin gibi akp li olsa. Aynı düşüncede değiliz diye ateist vatan haini batı özentisi vs birsuru hakaret yiyoruz solcular olarak. Bu şekilde düşüncelerini belirtmen güzel birşey:)
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
@plutongibiyim Onlar akp li değil kardeşim onlar akp ye zarar vermeye çalışan zavallılar bende chp li dostlarımdan linç yediğim oldu ama bildiğim doğrudan asla yılmadım
@plutongibiyim Yukarıda yazdıklarımı okumuşsundur kardeşim sendende bir solcu kardeşim olarak bir cevap bekliyorum şu an chp li kardeşlerim erdoğan iyi yönetemiyor ülkeyi diyordu ama İstanbul büyükşehir belediye başkanı ve 2002 den 2013 e kadar yönettiği başbakanlık sürecinde allah var çok güzel yönetiyor solcuyum yorumları çok gördüm şimdi ne olduda fikirler değişti onu merak ediyorum :)
Yaptığı hiçbir şeyi inkar etmiyorum. Birçok hizmeti var kamuda insan yararı için. Dış politikası da gerçekten bazen gurur veriyor. Fakat aldığı vergilere ve geçen 20 seneye göre gerçekten normal hizmetler yaptı. 20 sene çok büyük bir zaman. Hiçbir parti bu kadar uzun süre yönetmedi ülkeyi. Aldığı vergilere göre daha az hizmet yaptığını düşünüyorum. Yol yapıyor fakat o yolu kullanacağımız arabayı almamızı sağlamıyor. Diğer vergi+hizmet veren ülkelere bakıyorum bizden çok öndeler. Ekonomimiz iyi diyorlar ama ben markete 100 lirayla girince 10 parça yiyecek alamıyorum. Aldığımız maaşla alım gücümüz kat kat altında piyasanın. Eski dönemin videolarına bakıyorum. Sıra vardı fakat aldığımız zaman birçok ürünu almaya gücümüz vardı diyor halk. Avrupada en çok asgari ücretle çalışan ülke Türkiye yüzde 42 ile. Kimsede bu sayı yok. Enflasyon her sene yüzde 15 artıyor. Aldığımız nefese kadar vergi veriyoruz. Üretim olmadığı için döviz artıyor. Her sene 1 lira artıyor neredeyse son 6 senedir. Türk olmaktan nefret ediyorum bazen gelecek kaygısı duyduğum için. Birkaç sene içinde imkan bulup yurtdışında İNSAN gibi yaşamak için kendime imkan bulmaya çalışıyorum. Türkiyede insan gibi yaşamak maalesef çok zor. Tabi ben bunu herkes için söylemiyorum illa ki yüksek rakamlar kazananlar var onlara iyi Türkiye. Ama geride kalan milyonlarca aç var. Açlık sınırınin 3 kat altında bir asgari ücrette kimse bu ülkede insanca yaşayamaz. O nedenle ben desteklemiyorum akp yi
Görüşün için çok teşekkürler kardeşim bende hatalarını görsemde desteklemediğim yanları olsada şuanda ne yalan söyliyim ondan iyi bir lider olabilecek birisi göremiyorum 2023 te benim oyum yine Erdoğana çünkü ekonomi anlamında iyi olamasakta en azından çok çaba sarf ediyor yorgunluk belirtilerini gözlerinden görebiliyorum ekonomi olarak hatası berat albayrakı ekonominin başına geçirmesiydi başkanımızın 2002 2013 zamanlarını çok özlüyorum o zamanlar mutlu mesut bir ülkemiz vardı herkez istediği herşeyi alabiliyordu Allahım yar ve yardımcımız olsun umarım çok güçlü bir Türkiye olarak 2023 hedeflerinde iyi ilerleriz tek iyi + sı başkanımızın doğalgaz rezervi bulması 320 milyar metreküplük ve bu doğal gazın ülkemize milletimize 15 20 sene yetmesi hataları var ama ülkemiz için en hayırlısı olmasını diliyorum
Tabi ki eskiden iyiydi başbakan iken. Ne zaman başa tam geçti o zaman kaybettik. İnsanlar başka kimse yönetemez algısı içerisinde fakat bu ülkeyi Erdoğan kurmadi. İllaki bir gün ölecek veya muhalefet konumuna geçecek. Her zaman yönetemez malesef. Bulduk doğalgazı fakat geçen ay doğalgaza yüzde 35 zam geldi. Tanıdığım bir akrabam evindeki kombiyi yakmiyor battaniye altında oturuyor. O haliyle o da akpartili:) gerçekten anlamıyorum bazen ama tabi insanın düşünceleri farklı. Güzel yorumun için teşekkürler iyi geceler
Anladım kardeşim saygı duyarım görüşüne herkezin görüşü farklıdır kendine göredir sonuçta ama ben kendi bildim doğrulara göre ilerlerim evet haklısın bu ülkeden bir gün Erdoğan gelip geçicidir ama inşallah İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı yaptığı icraatları ve 2002 den 2014 yılına kadar yaptığı başbakanlık icraatları ile umarım iz bırakmıştır ben cumhurbaşkanı olduğu o 2018 yılına kadar abartıldığı kadar olmasada beğeniyordum yaptığı hataları var ama doğrusunu hatasından çok gördüğüm bir lider belki iyi hatırlanmayacak bazı kesimdeki kardeşlerim tarafından ama ben onun ülke için çalıştığını gözlerinden görebiliyorum keşke bu hataları yapmamış olsa ben onu İstanbul büyükşehir belediye başkanı ve başbakan hali ile seviyorum değerli kardeşim 😢
Sevmiyorum, sevilecek bir yanı olduğunu da düşünmüyorum.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
@gazimustafakemalpasa buda farklı bir bakış açısı tabikide benim anlayamadığım ben eski zamanlarda İstanbul büyükşehir belediye başkanı ve başbakanken chp liyim ama seviyorum çalışıyor diyenler şu an ne olduda değişti ona şaşırıyorum ama oladabiliyormuş hayırlısı
Saygı da duymuyorum, sevgi de duymuyorum, ilgi de duymuyorum, sempati de duymuyorum, nötr. Banane.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
@mopyabiniz Görüşüne saygı duyarım kardeşim ama sevmesen bile saygı duymak zorundasın derler ya bari sevene saygı duyarım deseydin daha anlamlı olurdu kardeşim iyi akşamlar :)
Dış politikasını ve özellikle savunma sanayine verdiği önemi takdir etsem de iç siyasette kelimenin tam anlamıyla facia diyorum.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
@kumtorbasi16 Görüşünü dile getirdiğin için çok teşekkür ediyorum kardeşim :) iç siyasette şu sıralar hata yaptığının bende akp li olarak biliyorum ama ondan iyi bir liderde şuanlık göremiyorum gerek terör örgütüne karşı verdiği mücadele olsun gerek ülkemize milletimize 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi ve bu ülkemize 15 20 yıl yettiği müjdesi ile bizleri sevindirdiğide olmuştur :)
@kumtorbasi16 Bir en merak ettiğim soru ise kardeşim şu an ülkeyi iyi yönetemiyor diyen kardeşlerim niye peki İstanbul büyükşehir belediye başkanı ve 2002 den 2014 yılına kadar başbakanken allah var çok güzel yönetiyor ülkeyi çok çalışıyor yorumları çok gördüm peki ne olduda şimdi bu fikir değişti iç siyasetteki hatalarından kaynaklı mıdır kardeşim?
Tabiki iç siyaset hataları. Teröre darbe vurduğu bir gerçek ancak çözüm süreciyle terörün palazlanmasına da sebebiyet verildi. Seyyar mahkemeler vs unutmadık o günleri. Doğalgaz konusuna gelince müjde var ama bakalım vatandaş olarak benim cebime nasıl yansıyacak? Ben buna bakarım. Bana faydası olmazsa isterse her gün yeni müjde versin. Diğer konuda da bence ilk dönemi gayet iyiydi. Ücretsiz sağlık, ücretsiz kitap vs. ama o günler geride kaldı. Son olarak bu kadar süre iktidarda kalmasının asıl sebebi zaten muhalefet boşluğu. Karşısında rakip yok.
@firavunhanim Görüşünüze saygım sonsuz ama daha detaylı bana anlatırsanız sevinirim çünkü anlamadım kandırılmayı hobi edinmiş birisi demiştiniz anlatırsanız sevinirim :)
Kardeşim mesela sebeplerinide anlatırsan çok sevinirim kendini gizlemenede gerek yoktu ben öyle bir insan değilim şikayet edecek şurda güzel ülkenin iki insanıyız güzel güzel tartışırız :)