Hem Hemşire Olarak Çalışmak Hem de İkinci Üniversite Olarak İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde Okumak? Bilgisi Olan?

Yeni mezun bir hemşireyim. Ailemin iğrenç baskısı ile bölümü seçtim yarıda bırakacak cesareti gösteremedim ve bir şekilde mezun oldum. Ancak mesleğimi hiç sevmiyorum. Tekrardan sınava hazırlanmak, bu sefer eşit ağırlıktan hazırlanmak istiyorum. Ortalama bir puan yaparsam da çocukluk hayalim olan iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümünü okumak istiyorum. Ancak ailem bana asla destek olmaz. Hatta kazansam göndermemek için elinden gelen her şeyi de yaparlar. Zaten hazırlanırsam gizli gizli hazırlanacağım. Sorum şu ki biliyorsunuz hemşirelik nöbet ile çalışılabilecek bir meslek. Lisans okurken bazı meslek liseli, liseden hemşire olan arkadaşlarım hem çalışıp hem okuyorlardı. Hem hemşirelik yapmam ve para kazanmam hem de çalışırken bu bölümü okumam mümkün olur mu acaba? Çok zor bir bölüm olduğunu duydum. Çalışmayıp sadece bölüm okuyan kişiler bile çoğunlukla uyumuyorlarmış. Bu durum öz güvenimi kırıyor çünkü benim çalışmam kesinlikle şart. Fikri veya bilgisi olan paylaşırsa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
Hem Hemşire Olarak Çalışmak Hem de İkinci Üniversite Olarak İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde Okumak? Bilgisi Olan?