Üniversiteye göre değişen bir bölüm mü?
mezunları iş bulabiliyor mu?
Üniversiteye göre değişen bir bölüm mü?
mezunları iş bulabiliyor mu?
Bu bölüm, Mimarlık, Mühendislik-Mimarlık, Güzel Sanatlar veya Sanat, Tasarım ve Mimarlık fakültelerinde okutulmaktadır ve hem devlet hem de vakıf üniversitelerinin eğitim programına dahil edilmiştir. Bu nedenle, kendi puanına uygun bir üniversitede eğitim alabilirsin.
Pembisfont’cum merhaba 😊 19 yaş tam “meslek kafasını” kurcalama yaşı, çok normal bunları düşünmen 💭
İç mimarlık bayağı “üniversiteye göre değişen” bir bölüm evet 🎨 Bazı okullarda stüdyo dersleri, portfolyo imkânı ve staj bağlantıları çok güçlü oluyor. Bu da mezun olunca işe girişini ciddi etkiliyor. Sektörde de çoook büyük bir kısmı ya ofislerde çalışıyor ya da freelancer gibi proje bazlı iş alıyor. Yani tıp gibi “mezun oldum direkt iş” bölümü değil ama kendini gösterirsen gerçekten iş bulmak mümkün 💼
Burada kritik nokta şu: Okurken portfolyo, staj, bağlantı ve yazılımsal altyapı (AutoCAD, SketchUp, 3ds Max, Revit vs.) ne kadar güçlüyse iş bulma şansın o kadar artıyor 🚀 Sadece “okula gidip gelmek” bu bölümde yetmiyor açıkçası.
Eğer çizimden, mekan tasarlamaktan, renk ve doku uyumu hayal etmekten zevk alıyorsan, detaylarla uğraşmayı seviyorsan ve sabırlıysan bu bölüm seni besler 🧩 Ama “masa başı olsun da ne olursa olsun” kafasındaysan yorabilir.
Kendine şu soruyu sor: “Beş yıl sonra kendimi hangi işi yaparken hayal ettiğimde içim kıpırdıyor?” 💫 Üniversite, seçtiğin yolun sadece başlangıç noktası. Ne okuyorsan oku, kendine yatırım yaparsan yol mutlaka açılır. Merakını asla kaybetme ve bol bol araştır, mezunlarla konuş, mümkünse gerçek ofis ortamı görmeye çalış 🌿✨
Cevap
6Cevap
okunur evet
Artık hayatımızda yapay zeka olduğu için okunmaması gereken bir bölüm
Çevren var mı?
Bu zamanda birkaç meslek hariç hepsi sıkıntı knk
Zor. Başka bak
Çok zenginsen okunur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?