Türkiye'de son günlerde artışa geçen corona virüsü salgınıyla birlikte test sonucu pozitif çıkıp servise alınan hastalara parayla bakanlar türedi.Corona virüsü hastalarının bakıma muhtaç yakınlarına refakatçi olma izni veriliyor. Kiminin yakını risk almak istemiyor, kimi riskli grupta bulunuyor. Bakıcı firmalarında çalışan özel refakatçiler, bu alanda önemli bir görev üstleniyor. Belirli bir ücret karşılığında özel kıyafetli, maskeli, siperlikli refakatçiler, corona virüsü hastalarına iyileşene kadar bakıyor. Ancak bu süreçte sosyal medya üzerinde kurulan refakatçi gruplarında verilen "covid-19 hastasına bakılır" ilanları da dikkat çekmeye başladı. Kimi bu alanda referanslar dahi veriyor. Refakatçıların günlük ücreti 800 tl'ye kadar ulaşabiliyor.
Korona hastasına "Refakatçi" aranıyor! Siz Ücretle korona hastasına refakatçi olur musunuz?
Valla iyi para... Heran corona olabilme ihtimali varken işe gidip günlük100-150 TL (3000 ila 4500 arasında maaş alanları kastediyorum) para kazanan kişiler için günlük 800 TL ye varan ücret çok iyi para... Riskli değil mi diyorsunuz değil mi? Hayat risk zaten hangi iş risksiz?
Zaten bu illet hastalık olmadan önce olağan ölümlerin çoğu kanserden gidiyor... Yediğimiz içtiğimiz yapay / hormonlu... Makara bir yana iyi para iyi...
Tamam da ben her şeyin organiğini yiyen bir insanım. Benim ne suçum var? Hayat risk zaten diyorsun. Bu sadece senin için geçerli. Hangi iş risksiz diyorsun. Bana bir matematikçinin riskini anlatsana.
Zaten ben sizin adınıza ya da matematikçinin adına konuşmadım... 3000 ila 4500 arasında kazananlar ve daha aşağısında kazananlar için söyledim... Bu civarlarda kazananlar da yönetici matematikçi yazılımcı falan değildir bildiğiniz üzere... Sizin gibi ya da matematikçi gibi kişiler için istisnaî bir durum söz konusu...
Dostum annem öğretmen. Öğretmen olmak mühendislik kadar zordur. Ve bu ülke öğretmen olmuşsun mühendis olmuşsun ilgilenmiyor. Emin ol şu an eğer özel bir firmada çalışıyorsan mühendisten fazla kazanırsın. Benim demek istediğim sağlık önemli. Tavsiyemdir eğer bir toprağınız varsa evinizi kondurun ve şehirden uzak yaşayın. Eğer imkanınız yoksa işiniz zor. Umarım bir yolunu bulursunuz.
Valla bende kimya sektöründe çalışıyorum mühendisin yarısı kadar alıyorum... Zaten soluduğumuz hava solvent reçine kokusu... Evimde şehir merkezinde nefes alamayacak kadar sıkışık... Daire... Allah herkesin yardımcısı olsun... Saygılar...
Bulaşma riski olmayan bir hastalık olsa bile refakatçilik bana göre değil başka bir insana dokunmaktan hoşlanmıyorum. Ama parası güzelmiş yapılır yani uygun önlemler alındığı takdirde.
İşte sorun burda başlıyor... Hastaya refaketci aranmıyor işsizlikten işsizliğin getirdi lgi durumlardan ötürü yeni bir iş alanı açıldı ortada issi insan canını tırnağına takip herşeyi göze alıp hastaya ücret karşılığı bakarım diyor neden diyor bunu? İşsizlik var evine as götürmesi lazım KURU EKMEK ile karın doymuyor...
İşsizliğin geldiği son durum ortada evine ekme goturemeyip bunalıma girip intihar edenlerin sayisi artıyor ama. habrrlerde vs çıkmıyor hiçbir yerde nereye baksam. issiz esnaf kepenk kapattı masrafını karşılayamıyor ne yapacak bunca insan devlette halkına destek olmuyorsa canım pahasına da olsa bakar evime ekmeği götürürüm diyor... Ağlanacak halimiz ortada.
Bizimde sülale komple korona oldu günlük 300 den bakıyolar aslında deli para dönüyo bu işte... Doktorlar bizzat ilgileniyorlar aldıkları maaş 10-15 bin lirayken, hasta bakıcıların ücreti aylık 30 bine geliyo nerdeyse... Aslında şaka maka bende hayatımı riske atmayı düşünüyorum bakıcı olup... 3 ay çalışsam ortalama evimi alırım sağ kalıp kalmamakta mevzu değil en büyük hayalim anneme ev almak ve bu iş bunun için ideal görünüyor...
Bu durum cok hassas hastalar icin gecerli. Ya psikilojik destek icin ya da ihtiyaclarini gideremiyen hastalara izin veriliyor. Karantina kosullarinada uymak zorunda. Su ana kadar da hastanin akrabasi disinda refakatci duymadim.
canım olmak lazım, onu geç de geçmiş olsuna gidenler var.. işte bunların yüzünden millet karantinada.. gebersinler bir zahmet çok özür dilerim ama öyle:/
Valla burda 700 istiyolarmış biz hemşireler refakatçisi olmayan hastaya aynı bakımı uygulayıp yemeğine kadar yediriyoruz aldığımız maaş şunun yanından geçmez.