Bunu siyasi amaca yönelik olarak sormuyorum. Ancak ülkenin geldiği durum ortada ve hala ülkenin güllük gülistanlık olduğu iddaa ediliyor. Şimdi herkesten siyasi görüşünü bir kenara bırakarak ve elini vicdanına koyarak yanıt bekliyorum. Gerçekten hala bu ülkeye dair umudu olan var mı? Var ise bu ülke tekrar nasıl ayağa kalkar?
Geleceğimizi etkileyen her kararın arkasında siyasiler var, böyle bir soruyu siyasetten hariç tutmak imkansız.
Bir ülkenin geleceğini gençler belirler, çevremde çok çalışkan olup birçok yabancı dil bilen arkadaşlarım var aynı zamanda yan gelip yatan kişiler de var. Tüm ülke bu ayarda bence ve gerçekten bu ülkeyi ayakta tutan kişi sayısı bir milyonu geçmez.
Gelecekte siyasi ortamın değişeceğine inanıyorum, apolitik değil ama birbirine saygılı politik tabanlar oluşabilir. İnsanları kutuplaştırıcı yerine bütünleştirici söylemler sayesinde en büyük problemimizi yenebiliriz, ötekileştirmek ve farklılaştırmak.
Yönetim biçimimiz de parlamenter sisteme geri dönebilir, şuanki başkanlık sistemi güçler ayrılığını desteklemiyor ve haliyle ne yatırımcılara ne de diğer ülkelere karşı cazip gelmeyen bir ülke oluyoruz.
Biz gençler olarak bu ülkeyi değiştireceğimize inanıyorum, 10 yıl sonra ülke içindeki bürokrasi değişir, bazı partiler kapanır ama bizim düşüncelerimiz değişmez. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak halen ilk vazifemiz.