Yardım götürdüklerini söyleyenler var. Götürmüş olabilirler, çünkü, taraftar toplamak için, büyük fırsat. orası beni ilgilendirmez ancak şunu söyleyebilirim. Peygamber efendimizin oğlu öldüğün de, gömülürken, peygamberimiz ağlar, o sırada güneş tutulması olur, o ana denk gelen tutulmayı görenler; "Görüyormusunuz, peygamberin çocuğu öldü, üzüntüsüne ağladı diye güneş tutuldu" hz. Peygamber; "sakın öyle demeyin..! Güneş, günler, zaman Allahın ayetleri dir. Pir peygamberin üzülmesine, Allah'ın ayetleri değişmez..!" der. Peygambere verilmeyen bir gücü, nasıl kazanmış? Bu mertebeye nasıl ulaşmış, yalıların da mı, köşklerinde mi, köylülerin suyuna el koyduğu Menzilin sarayında mı, nasıl bir çaba, mücadele gösterdi, merak ettim.
Bu tarikatlara karşı olan biri olarak söylüyorum, Menzil tarikatının Beşir adlı yardım derneği İzmir'de yardım faaliyetlerinde bulunmaya devam ediyor ilk günden beri. Yiğidi öldür, hakkını yeme.
Cahil insanlari kandirip somurmenin en iyi yolu din dir. bu masallari asla aydin, okuyan ve bilincli kesime yutturamazlar. İsin aci tarafi ise, memlekette bilincli insan az. mevcut sistem bu asagilik ve adi insanlara canak tutuyor. Dernek adi altinda ki bu orumcek tutmus beyinlilierin kasalarina milyonlar aktariliyor. Ben basimizda ki kisinin bizleri bile bile planlanmis sekilde yuzyil geriye goturmeye ugrastigini dusunuyorum.
şu kafaya bir erişemedim... olmuyor ne yapsam... menzil tarikatına girecem bu gidişle :)) yaw bu insanları ciddiye alanlara üzülüyorum ben... adamlar yüzünden bunlar böyle saçmalıyor... herkes hocasını evla sanıyor... o ne derse dogru gibi valla ilginç... böyle birşey görmedim:)
Kesinlikle öyle Bu iki kesimin siyasal islam ve tarikatlar'ın asalak bir yaşam tarzları var yani yaşamak için birbirinden faydalanan, islama göre Allah kuluna şah damarından daha yakın iken Allah ile kul arasına böyle girmenin manası nedir🤔 şudur kendilerini Allah elçisinin yerine koyup milleti söğüşlüyorlar olay bundan ibaret. Ülke fabrika ayarlarına geri dönmeli hemde acilen.
Allah dünyaya baktığında kainatla birlikte yuvarlak bir gezegen yarattığını görür. Onun üzerine de karalar ve denizleri inşaa ettiğini bilir. Zira onun içindeki bit kadar insanı mı umursayacak? Bu mümkün mü?
Menzil ah menzil, feto hoca efendileri gibi. Devleti yönetenlere sormak lazım , demek daha bununla menfaatleri cakismadi, o yüzden yoksa , feto hoca efendisi gibi harcardı dövlet😂