- Gündem konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılFransız mallarını boykot etmek Türkiye'ye zarar verir. Türkiye Fransa'dan en çok otomobil ithal ediyor. Şimdi düşün ki sen ithal ederken milyar dolar ödüyorsun sonra diyorsun ki ben ithal ettim ama siz almayın. Eğer boykot edilecekse Türkiye demeli ki ben Fransa ile ithalatı durdurma kararı aldım. Boykot böyle yapılır. Millete almayın demek Türkiye'nin ödediği bütçeye zarar verir sadece. Siyasiler zaten milletin her türlü alacağını bildiği için ithalatı durdurmuyorlar amaçları gündemde helal olsun dedirtmekten başka bir sey değil. Yani siyasi show sadece bunlar.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle 👍🏻
En İyi Cevaplar
Niye boykot edeyim ki ben fransız ürünlerini? Fransa’da birkaç gün önce cihatçı bir terörist, öğretmeninin hz muhammed’le ilgili gösterdiği karikatür yüzünden kafasını kesti. Bu olay karşısında o karikatür devlet binalarına yansıtıldı. Türkiye’nin ve diğer orta doğu ülkelerinin aksine fransa’da ifade özgürlüğü diye bir şey var. Hz İsa da hristiyanların kutsalı ama abd veya avrupa yapımı yüzlerce dizi bulurum isa ve hristiyanlıkla ilgili içinde hakarete varan eleştiri barındıran. Bunları yasaklamayan ülke neden muhammed veya islam’ın umurlarında bile olmayan çağ dışı değerlerine saygı duymak zorunda olsun? Ben o kafa kesen cihatçı adamın yanında değilim ve hiçbir zaman da olmam. Ben o terör mağduru fransız öğretmenin yanındayım.
10 Yorumla
+1 yılsol ayak küçük parmağım bile bunlardan zekidir, fransız ürünlerini boykot edecekmişiz, lan etsen ne olur etmesen ne olur, adamların para birimi senin 9 katın, kimi neyle tehdit ediyorsun :D ayrıca bir sürü ticaret anlaşması var, çık delikanlı gibi iptal ettik de göreyim, öyle halka yalandan konuşmakla olmuyor, dolar yükseliyor suçu birilerine atma amaçlı yapıyor gene.
30 Yorumla
Bikmadık mı artık günübirlik politikalardan? Bunlara kameralara oynamak deniyor. o kadar samimi derse bizim ürünleri boykot eden Suudi Arabistan'a da laf söylesinler.
42 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle 👍🏻
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
+1 yılYaklaşık 5 yıl önce, Chanel parfümüm vardı, lancome kremler kullanırdım, Christian dior makyaj malzemelerim vardı, yves sainte laurent cilt bakım serumum vardı.
Artık alamıyorum çok pahalandılar servet değerindeler artık çoktandır ucuz ürünler kullanıyorum.117 Yorumla- +1 yıl
Kalanları azar azar kullan🥺
- +1 yıl
Ben hiç onları bile göremedim🥺anca dupe filan koklasam belki😄
- +1 yıl
Bitti ki hepsi boş parfüm şişesini bile internetten 50 liraya sattım 🤣
- +1 yıl
Ohaa kim alır onu😂
- +1 yıl
Doldurup kullanıyorlar ya da satıyorlar. Şişe orjinal
- +1 yıl
@alision alıyorlar valla 😂 tabi parfüm pahalı ve orjinalse.
Ucuz parfümün şişesine kimse para vermiyor - +1 yıl
212 ucuz kategoride. Tom fordun da çeşitleri var. 2 bin liralık tom ford ise şişesi 100 lira bile eder
- +1 yıl
@alision sen yine de satışa koy belki alan çıkar
- +1 yıl
@alision zengin adamın hali bi başka oluyor tabi 100 lira senin için ne ki garsona bahşiş veriyon zahar
- +1 yıl
Estağfurullah, öyle demek istemedim. Ben 10 lira vermemek için arabamı valeye vermeyen adamım. Hakedene hakkettigini veririm ama kimse benden 10 m araba kullandım diye 10 lira alamaz. Garson 100 lira bahşişi hiç alamaz. Sabahtan akşama kadar tarlada çalışıp 80 lira yevmiye alabilen insanlar var bu ülkede. Garson su doldurmakla alamaz benden o parayı. Ama bir yandan da 100 liraya şişe satacagim diye harcayacağım zamanı çok daha verimli kullanmak var. Cimri değilim ama savurgan hiç değilim. Herşey de ekonomik kar zarar eşiğini hesaplarım ben @betterbocek 🤣🤣🤣
- +1 yıl
@alision onu internete satışa koymak da bir foto ve 3dk nı alıyor ama neyse 😄
- +1 yıl
@alision gardrops modacruz zebramo gibi siteler ve kargo ile gönderiyorsun
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim sorunum değil kardeşim. Benim Fransa ile bir alıp veremediğim yok. Devletlerin mücadelesi halkların birbiriyle olan etkileşimini etkilememeli. Bu markaları baykot ediyoruz devletin yaptığı saçmalık için. Ama bu markalar halkın içinden çıkmış kişilere ait. Olan Fransız halkına oluyor.. Hep böyledir. Devletlerin arası bozulur olan halkada olur. Devletlerin arası bozukken bile farklı milletler birbirleriyle hoşgörülü anlaşır. Misal Amerika ile Türkiye'nin arası bozulur tehditler savrulur ama iki ülkenin halkı birbirine hoşgörülü davranır.
Ben alırım benim derdim değil. Devletin kompile yasaklaması lazım. Wikipedia'yı yasaklayan iktidar bunuda yasaklasın. Niye yasaklamıyorlar boykot ediyorlar? İşte güç gösterisi geri adım atmalarını bekliyorlar.30 YorumlaChanel De Blue Kullanıyorum bitince almam artık ama aldık bir kere napalım. Fransızlar geçmişte b*k gibi koktuklarından parfümde kendilerini geliştirmişler bizde doğal olarak onları tercih ettik her zaman belli bir süreye kadar alınmasa bile bence tam anlamıyla boykot edilmeyecektir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBurada Tayyip’in eşi bu çantayı takıyor dememek lazım Türkiye de o kadar zenginler var ki ve boykot ettikleri bir şey yok ben bizzat gördüm acıma duygusu yok Zengin olup fakiri düşünen kim ki ya zengin sadece Tayyip in eşi diyemezsin ben bu ülkede o kadar para kazanan biri olsa devlet başkanı karısı yüz nakli yapacak insanlar tanıyorum bu arada dior vs channel parfüm inanın çevremde o kadar alan var ki
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılD. none ürünleri..
B. i. m a.1.0.1 vs gibi marketlerin süt ürünlerini de d. an. ne üretiyormuş...
Garnier
Loreal, maybelline
Ayrıca çoğu makyaj malzemesinin arkasında lorealin ismi var31 Yorumla- +1 yıl
Evet
Gündem konusunda 384 cevap paylaştı. Ürünleri boykot etmek yerine Fransa'dan ithalatı durdursak ve Fransa ile olan tüm ticari anlaşmaları askıya alsak olmaz mı? Biz zararlı mı çıkarız ya da bu işten? Soruya soruyla karşılık oldu kusura bakma
20 Yorumla
+1 yılCebimdeki örümcek ağları ile yokluktan alamadığım Fransız mallarını ederim
22 Yorumla- +1 yıl
Acının tatlı tebessümü🙂
- +1 yıl
Çiğ köfte reklamı yapma snsj
Kendi ülkene girmiş ithal edilmiş bir malı boykot edecek kadar mal mısınız asıl soru bu?
Bursa renault fabrikasında asgari ücretle çalışıp "reis bak nasıl boykot ediyorum işe gitmiyorum" diyen bir çomar çıkacak mı onu bekliyorum ben10 YorumlaEvet parfümleri kullana kullana boykot ediyorum.
Bitince yerli ve milli parfüm alacağım 😂15 Yorumla- +1 yıl
Borlu parfüm çıkarsa alırım
- +1 yıl
Milli bor madenlerinden üretilen bor aromalı parfüm. Düşmeyen kadın yoktur
- +1 yıl
😅
+1 yılTorpilli yalakların ataması yapılsın diye bekliyoruz, onların gözü doyunca atanıp cebimize para koyabilirsek marka ne öğrenicez. Sonra düşünürüz boykot işini
20 Yorumlaİsraili boykot ediyorduk hollandayı boykot ediyorduk almanyayı boykot ediyorduk italya amerika filan şimdi fransa siz bu popilizmi yiyormusunuz hakkaten ama
10 Yorumla- Gündem konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılDoldurma parfüm kullanan millete boykot diyeceklerine kendi kıyafetlerine baksınlar. Hermes çanta falan.
20 Yorumla Grip aşısını Fransa'dan alırken de boykot çağrısı yapmak, ne bileyim? :/
Boykotun dibini yapıyormuşum aslında elvermeyen bütçem ile. 😶20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBuradakiler Karabağ'a Ermenileri kışkırtanın Fransa, Amerika olduğunu bilmiyor. Aynı şekilde PKK'yı destekleyenin Fransa, Amerika oldugunu bilmiyorlar. Hatay'da akalanan teröristleri Fransızlar buraya sürdü. Bu nedenle HDP Fransanın Hz Muhammed KARİKATÜRLERİNİ KINAYAN EKİBE GİRMEDİ ÇÜNKÜ FRANSA PKK DEVLETİ İÇİN UĞRAŞIYOR. BAE, LiBYA'DA HAVA SAVUNMA SİSTEMİZİ Fransa destği ile bombaladı. Hükümet sizin bilmediğiniz bu şeyleri bildiği için Fransa'ya tepkili.
04 Yorumla- +1 yıl
Bunların hepsini biliyoruz zaten. Madem öyle niye bi sene önceye kadar macronla fransayla aran iyiydi?
Cevap sahibi+1 yıl@MontanaMax politika senin düşündüğün gibi birşey değil. Bak Fransa'da mühimmat silah bulunmuş. Gizli devletler çarpışıyor.
- +1 yıl
Güldürme beni. Ben siyasi ve askeri tarih bitirdim. Ne işler döndüğünü gayet iyi biliyorum. Senin bakış açın kahvehane bakış açısı. Gücün yetiyorsa ambargo uygularsın , bütün sözleşmeleri askıya alırsın.
Cevap sahibi+1 yıl@MontanaMax ozamn bir gün helikopterle seni Afrine, İdlib'e hatta Karabağ'a staja götüreceğim
paramız sanki var da cebimiz de bir de boykot kaldı cebinizi boslattilar be
30 YorumlaTürkiye zaten boykot ediyormuş desene :D :D reis gol olmucak topu ayağına alır mı :D :D :D
30 Yorumla
+1 yılBoykot edicek kadar zengin değilim 😏 ama o konuda kafamda deli sorular var 🤔
30 YorumlaÖnce Erdoğan Karısının 49 Bin Dolarlık Çantasını Sarayının bahçesinde Yaksın.
Çünkü o marka da fransız malı.10 YorumlaEtmem için bir sebepmi var önce uçağı iade etsin boykot çağrısı yapan şahıs hatırlarsanız birileri bir zaman bozuk hurda Apple telefon kırmıştı kameralar çağırıp miliyetçi şahıs
30 YorumlaTayyipin karısının hermes marka fransız çantası varmış önce onu yaksınlar. Halk askıda ekmeğe muhtaç ne fransası?
10 YorumlaGündem konusunda 332 cevap paylaştı. Malesef edemiyoruz, çünki bize ait yerli ve milli bir şey yok ülkede.
20 Yorumla- Gündem konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılTüm ürünler fransaya ait. Hiç alışveriş yapmamam lazım
20 Yorumla
+1 yılYapiyorum tabi asla almam😅😅😅istesemde alamam gerci
20 Yorumla
+1 yılBende o kanıya vardım zaten fransayla ilgim yokmuş 😅😅
20 Yorumla
+1 yılVereceğim cevabı zaten sorunun içine eklemişin 😅😅
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEdemiyorum. Daha yeni bir sürü Fransız markası ürünler aldım. Ne yapayim, dolarini yakan adam gibi mi davranayim. Boykotu gitsin devlet büyüklerimiz yapsın.
10 YorumlaParfümleri geçtim kullandığımız cilt ürünleri bile fransız markası nasıl boykot yapalım ki
10 YorumlaBiz normalde alamayarak zaten boykot ediyormusuz extra çabaya gerek yok...
10 Yorumla
+1 yılHayır etmiyorum çünkü iki gün sonra ortalığın güllük gülüstanlık olacağını biliyorum
10 Yorumla
+1 yılAynen bende zaten boykot edemiyorum :D ben en fazla bim ve a101 i boykot ederim birazda LC waikiki ve defacto
11 Yorumla- +1 yıl
Jajdjdhsh
- Gündem konusunda 553 cevap paylaştı.
+1 yılBenim parfümüm, sütyenim mi kurtaracak islam aleminin gururunu? Delikanlı gibi çıksın tüm ticari anlaşmaları fes ettim, fransa bizim için bitmiştir desin ya yiyorsa? Yemez.
Biz de yemiyoruz.00 Yorumla Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bilakis artık ne alacaksam Fransız malı olsun diye özellikle tercihte bulunuyorum.
30 YorumlaŞunu düşünüyorum, örneğin bir Türk Fransız markasına çalışsa sen onu da boykot etmiş oluyorsun, biraz ters bir durum
00 Yorumla- Gündem konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılKullanmıyorum çevremde de yok kullanan biz emekçiyiz aldığımız para yetmez zaten 😂 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen fransada yasiyorum ma devlet meseleleri beni ilgilendirmez ha barisin basima is acmayin ha. Ma ben kimi boycotte edem ac kalacam walla. Gelmisiz 2020 ye ma hala koca koca adamlar laf sokuyorlar birbirlerine biraz diplomat olun yaw
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOrta gruba dönelim Carrefour😂😂her ikisi de cidden iyi atiyor.
10 Yorumla- Gündem konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılParam olsa inadına alırım halkı için çalışmayan devlet büyüklerinin sözüne itimat etmem
00 Yorumla
+1 yılFransız ürünleri kulanmıyorum. Parfüm sıkmadğım için fransız parfümü almam ve daha fazla ürün
10 Yorumla
+1 yılDecathlon var ama onu da boykot etsek, ucuza kaliteli outdoor malzemesi alamayız :(
00 Yorumla
+1 yılbu konuya fransız kaldım
50 Yorumla
+1 yılEtmiyorum. Uğraşamam şu an bununla.
40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMillet akşam eve nasıl yoğurt ekmek alırım onu düşünüyor halkın gündemi boykot değil. Boykotu parası olanlar düşünsün.
10 Yorumla
+1 yılDüşündümde zaten kullanmıyormusum
20 Yorumla
+1 yılParam yetmiyor almaya zaten
10 Yorumlaediyorum torku aldım dün
10 Yorumla- Gündem konusunda 745 cevap paylaştı.
+1 yılHahahahaha hakikaten çok doğru
10 Yorumla
+1 yılPeugeot ve Clio onlarınmış herkeste var 🤦
10 Yorumla
+1 yıl😃😃 edemiyorum hayatin her yerindeler cunku
10 YorumlaO kadar paramız yok reis.
10 Yorumla
+1 yılEdemiyorum, kullanıyorum valla.
10 YorumlaZenginler stok yapıp daha sonra boykot ederler.
10 YorumlaWish of love devam 😂😂🤷♀️🤦♀️
10 YorumlaAlıcak param yok ki :)
10 Yorumla
+1 yılBen zaten ediyordum galiba 😂
10 YorumlaEtmemiz lazım. Birliktelik şart.
10 Yorumla
+1 yılHahahaha güzel soru evet
10 Yorumla
+1 yılEtmem etmek için bahanem yok
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSu içe biliyoruz şükürler olsun
20 YorumlaVazgeçilmezim givency pi❤️
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCok severek kullanıyorum
10 Yorumla- Devamını Gör (25)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!