KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ikinci turda sandıklar kapandı. Cumhurbaşkanlığı yarışında YSK'nın gayrı resmi sonuçlarına göre ipi UBP'nin adayı Ersin Tatar göğüsledi. 738 sandığın tümü açıldı, oyların yüzde 51.74'ünü Tatar, 48.26'sını Akıncı aldı.
Ersin Tatar Türkiye yanlısı olarak bilinirken, Mustafa Akıncı ise Türkiye karşıtı söylemleriyle defalarca gündeme oturmuştu.
Son olarak Ersin Tatar seçimden önce Türkiye’ye gelerek 46 yıldır Kapalı olarak bulunan Maraş bölgesini Türkiye’nin desteğiyle açmıştır. Haber linki Soldaki Ersin TatarSeçim sonucu hakkındaki düşünceniz nedir? Türkiye’nin bu seçimde Ersin Tatar’a yaptığı destek kazanmasında rol oynamış mıdır?
KKTC yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu! Ne düşünüyorsunuz?
Yavru Vatan Kıbrıs'a ve Türkiye'ye Hayırlı Uğurlu Olsun...
Bu son zamanlarda beni çok şaşırtan gelişmeler oldu Kıbrıs'ta. En basitinden Türkiye karşıtı insanların bu kadar fazla olduğunu bilmiyordum. Ben 2010 yılından beri Yalnız Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hariç diğer Türki Devletin tamamını gezmiş birisi olarak bize bu kadar yakın olan hem coğrafya hem dil hem kültür olarak da bu denli yakın olan bir Türk ülkesinin vatandaşları Türkiye'ye karşı neden bu kadar davranıyor diye düşünmedim değil. Halbuki Türkiye sayesinde soykırımdan kurtulup bağımsız bir Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kuruldu. Ne olursa olsun yine onların yanındayız ama bu denli davranışları da hiç hoş değil. Neyse Kıbrıs adına güzel ve sevindirici bir gelişme olmuş Ersin Tatarın Cumhurbaşkanı olması. Hayırlara vesile olsun diyorum...
ersin tatar veya mustafa akincinin kazanmasi veya kazanmamasinin Turkiye icin hicbir anlami yoktur bazi kesim mustafa akinci kazansa rumlara kuzey kibrisi verecek ya da rum kesimine baglanacak gibi soz konusu bile olamayacak seyler yazmis hatta bu hayali kuran komik kibris Turk vatandaslari da oldukca fazla... bir defa boyle birseyin soz konusu olmasi icin 1959 da zurihte ve londra daki garantorluk anlasmasinin sona ermesi gerekir... Turkiye kibrista garantor bir ulkedir ve kibris adasi cografi ve fiziki olarak dunya da kaldigi surece de kibris Turk baris kuvvetleri kolordusu kibris da olacaktir...1974 de bu garantorluk anlasmasinin 4 uncu maddesinden dogan hakkindan dolayi eoka birliklerinin 1959 zurih ve londra anlasmalarina aykiri bir sekilde fiil islemesi sonucu Turk ordusu garantorluk anlasmasindan dogan hakkini kullanip eokalilari dumduz etmis adanin tamamini alacakken birlesmis milletler devreye girmis ve Turkiye icin cumhuriyetin basindan beri stratejik ve jeopolitikte onemli bir konumu olan kibris adasinda bugunlere kadar konuslanmistir.. zaten bugun dogu akdenizdeki deniz yetki alanlari ve kita sahanligi konularinda onemli jeostratejik avantasji ve logistigi saglamasi acisindan kuzey kibrisin konumu cok onemlidir.. kuzey kibrisin kaybedilmesi zaten bugun antalyanin mersinin hatayin kaybedilmesi gibi birsey.. boyle birsey soz konusu bile olamaz... yeni bir dunya kurulur yenir dunya savasi sonrasi olur o zaman bu anlasmalar rafa kaldirilir o zaman adanin tek bir cati altinda olmasi soyleyenler ya da hayal kuranlarin hayalini Turkiye gerceklestirir 1974 de kendi istedigi ve birlesmis milletlerin baskilari sonucu zaten jeopolitikte onemli konum elde ettik bu kadar bize yeter demesini birakir adanin tamamini alir ve o cok hayal ettikleri tek bir kibirisi kurar siz hic merak etmeyin...
Balık hafızalı olmamak gerekir, zamanında ordumuz ''Ayşe tatile çıksın'' şifresiyle Kıbrıs'a çıkartma yapmasa şu an ada Rumların elindeydi ve konuşulacak bir şey yoktu...
Kıbrıs Türklerine daha fazla sahip çıkmak zorundayız, sahip çıkamadığımız için asimile olup Rum gibi yaşamaya/olmaya başladılar ve dolayısıyla Türkiye'yi da Türklüğü beğenmez hale büründüler. Türkiye Cumhuriyeti yavru vatan Kıbrıs'a daha fazla sahip çıkmalı ve daha fazla yatırım yapmalıdır. Yoksa o sandıktan çıkan %48 oy rakamı çok önemli bir rakamdır ve pamuk ipliğine bağlıdır her şey, çok rahat şekilde %51 olabilir ilk seçimde...
Şu Türkiye karşıtı olan Kıbrıslılwr neyin kafasında Türk ordusuna tapıp önünde eğilmelri lazım bunların hep nankör işte insan iki gündür bahçemdr kediye mama veriyorum hayvan hep bahçede sevdiriyor vs bunlar adam mı olmuş şimdi Türkiye olmasa hepsi yunan tohumu olurdu
Mustafa Akıncı Türkiye karşıtı değil mevcut türk hükümetine karşıdır. Tıpkı ülkemizin yüzde altmisinin olduğu gibi. Konuyu anlatirken tarafsiz olmalısınız.
Maraş bölgesi açılmadı, sahil tarafında küçük bir bölge açık. Şehir hala kapalı. Neyse bakalım hayırlı olsun halkın 51% i böyle istedi. Göreceğiz. Korna sesleri de bitse artık😂😂😂
kuzey kıbrısın tüm dünya ülkeleri tarafından tanınması için gerçekten bir şeyler yapılması lazım dost kardeş dediğimiz Azerbeycan tanıyor mu mesela kuzey kıbrısı?
Akıncı denen vatan haini %48 oy aldı inanamıyorum. Adam açık açık kıbrıs toprakları rumlara verilmeli dedi ve bu kadar oy aldı demek ki kıbrısın yarısı vatan hainini destekliyor
Dün haberse katılım 13.7 kusur diyordu ben ve sevgilim çok şaşırmıştım oha dedik bu kadar az katılım olur mu diye. Tuhaf birşey demek oralarda normal bir durum
Kıbrıs ta 100 bin civarı oy kullanılmış secmen sayısı 200 bin bile yok ama sonucunu milyonlar merakla bekledi. Demekki kıbrıs sadece kıbrıs değil hayırlı olur inşallah bu sonuc
Kıbrıs'a en büyük kötülüğü Türkiye yapıyor. Çünkü Dünyaya Kıbrıs'ı tanıtmak yerine daha da gizli tutuyoruz. Mesela Azerbaycan bile Kıbrıs'ı tanımıyor. Kuzey Kıbrıs'ı kendi haline bırakıp siyasetine karışmayalım
azerbaycan neden tanımıyor hiç düşündün mü? eğer azerbaycan kıbrısı tanıdığı gibi başta avrupalı devletler olmak üzere çoğu ülke karabağı ermeni işgali değil de ermeni toprağı olarak tanır keşke bilmeden sallamak yerine araştırsanız..
Susuz kaldilar su gönderdik, korona zamani ilaclar gönderdik ve 72 milyon tl yardim yaptık hastane yapiliyo türkiye tarafından. Pekiii... biz bunları yapmasak diger ülkeler yapalar mi? hayir.. anca somurur işkence ederler, örneğin kıbrısli rumlarin kibrisli turklere yaptığı gibi.. ama kktcliler tr den ayrılmaya meraklı hattA RUMLA birlesmek istiyor. Ecdadina yapilani nasil unutur insan... Kktc de okuyan bir öğrenciiyim bu arada.
Kktc li türkler 300 euro maaşa ve enflasyon rekortmeni türk lirasına tamah edip yolsuz bir devletin gölgesinde kalmak yerine Avrupa birliğinin gölgesinde 1000 küsür euro maaşlı bir bütünde yaşamayı daha mantıklı görüyor, keza akdenizde daha fazla hududa sahip olmanın karşılığında verilen su ve kullanılan bir kıbrıs. Ülkenin saykosu malı kktc ye giderse ordaki Kıbrıs türkleri elbette Türkiyeden soğurlar. Türk Askerinin kıbrısta ne işi var? Kıbrısin kyzeyinde sözde bağımsız bir devlet varsa neden başka bir ülkenin askerleri var? Kimse vatan millet edebiyatı yapıp boş konuşmasın. Birde onların gözünden bakın.
Bu arada sayko ve sapık dedikten sonraki cümlede türk askeri demişim ama ben sayko sapık derken mersin adanadan oraya göçen kekolardan bahsettim, türk askerini değil düzeltme yapayım. Türk askeri cümlem ayrı bir cümleydi
Yunan değil AB ile birlik olsun O adanın tamamında yaşayıp çalışmak her bir kibrıslının hakkı Vatan millet kandirmacası yaparak insanları sömüren bir ülkedense AB kriterleri ve kıbrıs ekonomisi geliştirilerek Kıbrıs Cumhuriyeti yeniden kurulabilir