Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz
Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Mahinur Özdemir Göktaş
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Vedat Işıkhan
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Mehmet Özhaseki
Dışişleri Bakanlığı: Hakan Fidan
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Alparslan Bayraktar
Gençlik ve Spor Bakanlığı: Osman Askın Bak
Hazine ve Maliye Bakanlığı: Mehmet Şimşek
İçişleri Bakanlığı: Ali Yerlikaya
Kültür ve Turizm Bakanlığı: Mehmet Nuri Ersoy
Milli Eğitim Bakanlığı: Yusuf Tekin
Milli Savunma Bakanlığı: Yaşar Güler
Sağlık Bakanlığı: Fahrettin Koca
Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı: Mehmet Fatih Kacır
Tarım ve Orman Bakanlığı: İbrahim Yumaklı
Ticaret Bakanlığı: Ömer Bolat
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Abdülkadir Uraloğlu
+1 yılAçıkçası artık bu saatten sonra muhalefet olup olumsuz yorumları yapmanın bir gereği yok öyle ya da böyle adam kazandı 5 yıl daha ülkeyi yönetecek vatanımıza milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum özellikle ekonominin başına Mehmet Şimşek geldi bakalım ne gibi değişiklikler göreceğiz Bizim için en önemli noktaya ekonomidir Yani bu saatten sonra şöyle olsaydı böyle olsaydı Kemal Kılıçdaroğlu kazansaydı şöyle olsaydı diyerek felaket senaryoları yazmanın gereği yok önemli olan şu anki ekonomik koşullar yani bir de şöyle bir gerçek var Mehmet Şimşek ekonominin başına geldi ama her şeyi gene olduğu gibi Tayyip Erdoğan'ın kararları etkiledikten sonra ekonomi bakanının değişmesi çok bir şey etki etmez ekonomi bakanının biraz bağımsız olması gerektiğini düşünüyorum öyle olduktan sonra umarım başarılı olur.
Ben zaten şunu söylüyorum artık yani öyle geçinemiyorum şu ilde şu sıkıntı var bu ilde bu sıkıntı var diyen insanlara açıyorum oilin oy oranlarına bakıyorum Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde kaç verdiyse ona göre diyorum ki arkadaşım senin bulunduğun il bu kadar oy vermiş ne demek ki sizin memnunsunuz boş şikayet etmeyi yalan söylüyorsun diyorum çünkü artık benim için o noktaya geldi101 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 803 cevap paylaştı. hayırlı olsun. ne diyelim. benim adıma şu var. o listede ismim yok. bi manası yok yani:D şaka yapıyorum tabi. ama hani realistik olucak olursak bu listede bir tanıdık yoksa bi manası yok. hani misal bu listede olan bir isimin kadrosunda isek bizede bi görev gelir yükseliriz bir yerlere atanırız deriz de. bu listedekiler kendi kadrosunu olusturcak muhtemelen üniversiteden tanıdıkları eski calıstıgı yerlerden vs olanları bir yerlere baskan genel müdür daire baskanı atıcaklar.
belirsizlik bitiyor bu acıdan iyi mehmet beyin hazine bakanı olması ekonomide iyi gelişmelere sebep verecektir. iyi oldu bence o. bi temayül olması savunma bakanlıgında bu da bence ülke gelenekleri acısından iyi. aile bakanı zaten fiks kadın oluyor. hani orada cinsiyetçilik yapılmamasını tercih ederdim ama el mecbur toplumsal baskı var malum. umarım erkeklerin haklarını da koruyacak şeyler yapılır. yapılmazsa cünkü aile dagılıyor. birliktelikler vs. hakan beye sevindim adam onca yıl görevini yaptı yükseldi bu bence her yerde olmalı devlette. takdir kazanılmalı. ali bey icinde keza. emek ver ödül olsun sonunda bu insanları motive eder. fahrettin bey eski bakan. iyi de. ama onun yerine de taze kan olmasını isterdim acıkcası. yeni kişi yeni heyecan demektir.
00 Yorumla
Nerede gerici, nerede Amerikancı varsa hepsini toplamış. Bu kabine şu demek: İçeride dinci-milliyetçi hamaset, dışarıda Batıya ılık ılık yanaşmak.
MEB bakanı örneğin, "karma eğitim zprunlu değil" diyen, sorf bu adam rektör olsun diye yasa değiştirdikleri biri. Rte, özellikle eğitimdeki gericileimeyi "dindar nesil yaratacaz" dediğinden beri uyguluyor.
Mehmet Şimşek, Ali Babacan'ın bir başka versiyonu. Şimdi. rte ekonomiyi batırdı. "Nas" falan dedi, ama matematik allah kuran dinlemez, gerçekler böyle tokat gibi çarpar. Şimşek, işte böyle bir enkaz devralıp, kamudan kısıp, yabancı yatırımcıyı çekmek için getirilmiş biri.
Ama yabancı yatırımcı canım değil. Yarın öbür gün Rte Şimşek'i kovmayacağı belli değil. O yüzden lafla sözle gelmez yabancı.
Hakan Fidan, cemaat devlete yerleştirilirken mit müsteşarıydı. Kumpas davalarında mitte görevliydi. Eee, bu adam şimdi bu beceriksizle dışişleri bakanı mı olacak?
Türkiye'nin en büyük sorunu dinci gericiliktir, terör, ekonomi vs hepsi buna bağlı. Bu kadar net164 Yorumla- +1 yıl
Gerekirse iç savaş, gerekirse kana kan. Bu ülkede bu dine yer yok!
- +1 yıl
@tonightistheidie canım Bayburt’tan rteye rekor oy çıkıyor sen orada nasıl dayanıyorsun :)
Ayrıca bu ülkede dine yer yok demişsin, imkansız çünkü Ortadoğu’da bir ülke hamasetle dinle yönetilir - +1 yıl
@tonightistheidie harbi sen birde bayburtlusun bayburt karadenizin konyası lan sakın ortalıkta islam düşmanlığı yapma valla benden tavsiye bayburt gibi yerde
- +1 yıl
Ki zaten anca sanalda yaparsın düşmanlığını reelde yapsan hapse girersin
- +1 yıl
@Blackblue03 aga Eskişehirliyim ben * bayburt yaptım karadenizlilerle işim yok 👍🏻👍🏻
- +1 yıl
@tonightistheidie tamam eskişehir rahat memleket orada kimse bir şey demez
- +1 yıl
@Blackblue03 Alttan alttan psikolojik şiddet gösteriyorum kapalı olanlara, kendilerini kötü hissettirip dinini değiştirttim kaç kişinin. Farkında bile olmadan elime düştü.
- +1 yıl
@tonightistheidie ahahahaha ne yaptın mesela nasıl bir şiddet
- +1 yıl
Senin dinini değiştirttiğin insanların iradesi zayıfmış belli kolaysa imanı kuvvetli bir müslümanı yoldan çevir de o zaman görelim
- +1 yıl
Arkadaşlar noluyor? Ne hemen kudurup atladınız. Nasıl her şekilde din propagandası yapılabiliyorsa, kızın da ateist ve din karşıtı propaganda yapma hakkı olması gerekmez mi?
Türlü çeşit dinci gerici çıkıp "kadın şöyle olmalı" diye saçma sapan şeyler söyleyebiliyor, ya da ateistler/deistler ahlaksızdır" diyebiliyor sorun olmuyor da bu mu oluyor? - +1 yıl
E tabi ayırırım, bi yandan dinci nutuklar çekip, diğer yandandevleti, halkın vergilerini hortumalayanlarla çalışan vergisini ödeyen bir mi?
Neymiş efendim "bu ğlkenin %99u müslüman siz uyacaksınız" hayır efendim. Dincilik baskı ve zordan beslenir. Bak, İzmirde her üç okuldan birine imam göndermişler "manevi destek" diye. Ne demek bu? Bilimsel mi? Hayır? Tamaöen ideolojik. Yarın öbür gün "isteyen karma eğitime istemeyen haremlik selamlık okullara" gider diye, bunu da özgürlük olarak satarsınız. Evlatlarının eğitim tercihini aileye bırakıp geri bir nesil yetişiyor. Dinle, imamla bilimsel eğitim mi olır? - +1 yıl
Yoo, onun da öyle bi söylemi yok, uydurma.
İktidar bende olsa eğitimi dinden tamamen temizlerim. Türbanla kamuya okullara girişi yasaklarım. Çarşaf cübbe devrim kanunları neyse o şekilde yasak olur. Tarikatlara terör örgütü muamelesi yaparım.
Böylelikle Türkiye özgür ve çağdaş bi ülke olır. - +1 yıl
tabi canım cadas sen değil koruduğun kişi dedi ayrıca cahil acık kaplı diyerekte insanları ayrıstırıyorsun sizin onurunuzda insanlığınızda sizin fikirlerinizden olanlar
Bu ülkede sizden farklı düşünen insanlarda olduğunu öğrenin yasamayı kabulenin artık dini cağ dısılık olarak görmeyi kesin insanların dini incaları sizi ilgilen dirmez cok düşüncelerinizi kendiniz uygulayın veya uygulayan ülkeye gidin önemsiyorsanız kendiniz uygulayın ilk - +1 yıl
O zaman nşye biraya bok gibi ötb ödüyorum? Nwden cami ve okula 100 metre mesafedeki mekanlara alkol ruhsatı verilmşyor? Neden koleje yollayacak parası olmayan ailelerin ço ıkları imam hatipe gitmek zorunda kalıyor? Neden diyanet işleri başkanı ateizmi/deizmi sprun olarak görüyor?
- +1 yıl
Ben içmiyorum bira ödediğin vergi beni ilgilendirmez icmeyerek tepkini koy
Cami okul Huzur bozucu hareketler, sakinlik ve güvenliği bozma gibi durumlar oluşması olayı olsuğu için yasak kahve gecerli bu
Benim ailem parsı var özel lisede okuya bilirdim devlet lisesini secitim
Ülkede kimsesin hiç bir okula zorla gönderildiği yok ateizmi/deizmi dusman olmasın sebebi senin gibiler ola bilirmi
Festival organizeyi yapan cevre sakinleri nedenlerle iptal ediliyor bu yanlısmı yanlıs
- +1 yıl
Birincisi, eskiden okul/cami gibi bi sınırlama yoktu, hiç bişiy de olmuyordu. Türkiye'de alkolizm sorunu yok.
Ne demek içmeyerek tepkini koy? İçmek istiyorum abi, bu dolaylı olarak "içme, içeceksen vergi öde" demek. Camiye giriş için ücret alsalar ne diyecen?
Devlet lisesi ne kaldı. Gırla imam hatip. Hiç bir yeri kazanamayanlar imam hatiplere gidip bilimdışı eğitim almak zorunda kalıyor. Ne bu, imam mı yetiştirecez her yerde? İmam eksiği mi var?
Festivallerin iptal eidlmesinin nedeni tarikatların çağrılarıyla oldu. "Ahlak bozuyor" diye. Oysa ahlak bozan şey tarikatlar, kuran kursları değil mi? Kadonı dövün, cehennemde yanacaksınoz, mğrtedi, kafiri öldürğn diyen din ahlaklı mı? - +1 yıl
Demeki artık alkol sorunu var böyle bir yasak getirilmiş
İçmek istiyorsan iç sana birsey diyen yok vergiyi. bizde ödüyoruz sizde ödüyorsunuz
İkinci olarak camin masraflarının yarısını bağıslarla karsılanır
İmahatip dindersleri ile birlite kültür dersleri vardır eskişi gibi üniveste tercihlerinde kısıtlma yok isteyen istediği bölüme gide biliyor senin derdin diğine dusman olmak ondan dolayı böyle diyorsun sunuda söyleyim fazla olamsı yanlıs bu bir gercek
cemat veya tarikatlarda imahatiplere karsı
Kuranda kadına sidet gecmez yarım yamalk okuyup süünet ve hadisleri arastırmadan bana laf atma Allah inamıyorsun kuranamı inanıyorsun yukarıdaki koruduğun kişin de dediklerini hatırlatırım
- +1 yıl
Hayır alkol sorunu yok. Dünya Sağlık Örgütünün verilerine bak. AKP rejimine kadar yoktu da bi anda mı çıktı? "Demek ki var" dşyosun, hayor yok. Ben niye 20 tllik biraya 15 fazla veriyorum? Çünkü alkol haram. Al dincilerin iktidarında böyle. Kendileri gibi olmayan herkesin yaşam tarzına midahale.
İmam hatipte ne kültürü var? Bilimsel eğitim diyoruz. Bilimsel'in olduğu yerde din olabilir mi? Ki imam hatipler hiç bi s.. kime giremiyor.
Nisa suresi 34. Ayet de kadonı dövün diyor. Nokta. Tartışması tok. Hadisler daha bete. Deve sidiği de içersin. Bu ne abi ne lonuşuyoz awk? - +1 yıl
nasihat edin, vazgeçmezlerse, yataklarında yalnız bırakın diyor
Ayrıca allah inamıyorsun simdi kendi dini uyduruyorsun hayırdır
İmam hatip liselerimizde, temel İslam bilimleri ile birlikte fen ve sosyal bilimler, uluslararası, yabancı diller, musiki, spor, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar, hafızlık, teknoloji olmak üzere 8 farklı program uyguluylanıyor
normal liselerden tek farkı sizin dusman olduğunuz kısmı din derslerin olması
Okular cami insanları sorun etmiş sikayer etmiş 100 metre kuralı koyulmus
ayrıca alkol icmene karısan yok devlet icmeyip boykot ede bilirisin
- +1 yıl
La "dövün" diyor, orayı da söylesene. İslam bilimi diye bir şey yok. İmam hatiplerden bi s.. kim adam çıkmıyo. Anca apartmandan bozma "üniversitelere" giriyorlar. Onun da hiç bi hğkmü yok.
Şikayet falsn yok, nereden çıkarıyorsun. 100 metre kuralı ve ötv haram olduğu için alkol tüketimini azaltmaya yönelik önlemler. Ama neden? Alkol sorunu yok.
Her şiksyet eden haklı mı? Mesela ben cuma hutbelerini dinlemek zorunda mıyım? Basbas bağırıyolar. Bunu şikayet etme şansım var mı?
Alkol içmeme karışılıyor. Bok gibi vergi koymuşlar diyorum sana anlamıyon mu? Gitsinler vergiyi 5li çeteden, elden parayla iş yapan müteahhitten alsınlar?
Din dersi verilmez bilimsel eğitimde, öyle şey olmaz. Üniversitede din dersi var mı? Yok. Eee temel eğitim ide nşye var? - +1 yıl
Sen benim yazdığım kısmını neden yazmadın direk dövün diyor yazdın türkiyede vergi alınıyor diye kendin diyorsun neden azaltmaya calısınlar
Üniversitede dindersi yok ama bölümü var bu demek oluyorki orata okul lise imhatipler ola bilir imhatipelerde bilimsel eğitim verile bilir sen istersen cocuğunu normal liseye göndere bilirsin ama kimseye göndermesine engel olmasın bu ülke sizin anna babanızın değil herkesin devleti gidip hutbede sikayetci olursan yardımcı olurlar ben bu ülkede
Azıcık arastırırsan imahtip liselerin nereye yerlesitiğini görürsün - +1 yıl
Normal lise mi kaldı awk? Sınavsız liselerin alayı imam hatip oldu. Din öğretilen yerde bilimsel eğitim olamaz abicim anlamıyor musun? Napacan, dua ederek mi köprğ yapacan? "Yaptık ama inşallah yıkılmaz mı" diyecen?
Senin nşsa suresinde yazdığın kısımöncesi. Onlar da olmazsa dövün diyor. Bu, çağdaşhukuka aykurı, islam, çağdaş hukuka aykırı. Bu kadar basit.
Şimdi imam hatipte bunları mı öğretecen çocuklara?
Hutbede neyi şikayet edebilirsin, içeriğini? Ama lafamı s. ökmesini şikayet edemem.
İmam hatipten hiç bi bok çıkmıyor. Çıkması da mümkğn değil. PISA soralamasında 130 küsürğncüyğz sen ne diyon
- +1 yıl
Küfür ederek medeniyeti savunuyorsun
Orta okul lise imahatiplerde normal liselerden farkı sadece dini dersin olması orada normal liseler gibi dersler var meslek liseleri var gidip orlarada vere bilirsin sen sen cocuğunu imamhatipe göndermek istemiyorsun diye göndermek isteyenlere gengel olam hakın olmaz ayırıca sen bu kadar medeniyeti savunurken küfür ve medeniyetsiz kelimeler ve tavırlar sergiliyorsan okulda hem bilimsel hemde dini eğitim verile bilir anadolu liselerini kaptılmadı gidip biraz arastırsan imahatip cıkıp bogaziçine girenlerin olduğunu görürsün - +1 yıl
Abicim çağdaşlık ortaçağ değildir. Kadını dövün diye bir dinle, insan kurban etmek isteyen bir din arasında fark yok. Bu, ancak tarihin ya da sosyolojinin konusu olur. İdeoloji oldjğu zaman sakat.
İşte sana anlattığım yasaklara döner. İstediğin gibi iç karışan yok dşyosun, ama cüzdanımı s.. kiyo. İş çıkışı iki bira içecem anam belleniyor. Neden? İslamcılar böyle istiyor. Dediğim gibi, camiye girerken vergi alalım sizden, türban takarken vergi alalım, bak o zaman din min kalıyo mu? - +1 yıl
Medeniyeti savunurken küfür ediyorsun
Fikirlerini insalara dayatmak istiyorsun sana ne insanların dininden giyiminden eğitiminden isteyen istedi okula gönderir cocuğunu istediğini giyer istediğini yer icer kendi söylemerinle aynı erdoğan oluyorsun insanlara saygı duymayı öğren eğer benim bu ülkede yasama hakım varsa bana saygı duymak zorundasın - +1 yıl
Küfür etme kuranda hepşin bir mntığı var
Senin kendi fikirlerin bana dayatman ne demeli zorla isara ederek basörtü içün vergi alınsın yol cami içim vergi alısın basörtüler okula alınmasın bunları milelete dayatman ne kadar doğru insanları kıstlaman ila ben demen ne kadar doğru bu baskı değilmi yanlıs değilmi - +1 yıl
Dini gerekçelerle, alkol tüketimine ve ğretimine zarar veren bir uygulama, benim yaşam tarzıma midahaledir. Bu vergi hikayesi değil. Alkolü yasaklayamadıkları için zorlaştırıyorlar.
Yoksa bana ne, insanlar camiye gitsin çıkson. Ama benim hayatıma müdahale ediyorsa ben de onlara edilmesini isterim - +1 yıl
Kedin diyorsun vergi alınıyor diye devlet vergi aldığı seyi neden engel olsun yasaklamak istesin takmısın alkol alkol yok imahatip derdin milete sorun cıkarmak huzur kacırmak bu ülkede senden baska insanlarda vergi veriyor ülke senin anna babanın değil bu ülkede yasayan diğer insanları ve onlarında özgürlüğü olduğunu hatırla
- +1 yıl
Senin hkikaten kafan çalışmıyor. Olm dini gerekçelerle ötv kondu alkole. Ruhsat alımları zorlaştırıldı. Kimsenin alkolle bi derdi yoktu.
"Dindar nesil yetiştirecez" saçmalığının mryvelerini görğyorsun. İmam hatipli leş bir eğitim ve dini gerekçelerle insanların yaşam tarzına müdahale.
Ekonominin de anasını s... ktilerr. Daha da s... kilecez, sen hala huzur diyon - +1 yıl
2 gündür tartısıyoruz aynı seyleri söylüyorsun
bu ülkede en cok vergi. alkol türü seylerden alınıyor vergi aldığı seyi adam neden engelemek istesin herkes veriyor o vergileri kimsenin alkole derdi yoktu ama senin gibilerin dinle bu ülkede insanlarla derdin var büyük ihtimale seni ne ilgilendir insanların cocuklarını nerde okutacağı dini hayatı sen bu fikirlerini 2 gündür bana dayatarak benim dinime müdahale etmiyormusun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
- Gündem konusunda 896 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun diyelim şu bir gerçek ki eski bakanların bazılarının ortamı gerdiği bir gerçekti fakat uzun bir süre bu şekilde yerlerinde kalmaları da şaşırtıcıydı. Yeni bakanlara gelince bir çoğu uyumlu kişilerden seçilmiş bana göre yerinde bir seçim olmuş gibi gözüküyor umarım görevlerinde ülkemizi hak ettiği yerlere getirme çabaları da olumlu yönde olur özellikle Mehmet Şimşek beyin işi çok zor...
20 Yorumla - Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u +1 yılKötü buldum
00 Yorumla Mehmet Şimşek’in bakan olması ekonomide Ortodoks politikalara dönüleceği kesinleşmiş oldu.
Merkez bankası başkanıda büyük ihtimalle Hafize Gaye Erkan olacak.
Umarım işlerine karışılmaz ve ekonomi toparlanır.
Gerçi 2024 belediye seçimleri kritik bir dönemeç RTE için eğer seçimlere kadar ekonomide düzelme olmazsa o seçimlerden istediği sonucu alamayabilir.
Ekonomi dışındaki bakanlıklar şuanda bana göre çok önemli değil.
hayırlısı olsun.
11 Yorumla- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
u +1 yılNiteliksiz insanların akpli olması sebebi ile bakanlık alması ve çok yakında rte propagandası yapacak olması. Kurumların çöküşüne devam.
110 Yorumla Şeriat üzerine kitap çıkartıp da kız ve erkek çocukları aynı ortamda eğitim görmemeli diye zamanında konuşan adam MEB olmuş 🤦🏻♀️
Kadınlar iş aradg icn işsizlik oranı çok fazla diyen adam hazine ve maliye bakanı oldu 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Ülke bı çıkmaza sürükleniyor ya hadi hayırlısı bakalm.3121 Yorumla- +1 yıl
Şeriat geldi
Soran+1 yılALLAH'IN mülkünde ALLAH'IN kanunları geçer
Soran+1 yılşu an şeriatı gerçek anlamıyla uygulayan ülke yok
Soran+1 yılŞeriatı sahabiden sonra en güzel uygulayan osmanlıdır
- +1 yıl
Evet bnde bundan bahsediyorum gelmez ama gelirse İran dan bir farkı kalmayacak. Zaten şeriat olan ulkelerin ne b@ktan ülkeler oldg belli heryerde görüyoruz yani hala buna rağmen şeriat die konuşanlar beynini nerde bıraktı merk ediyorum ve şeriat denince din denince akla needn kadın gelio kadınlara yapılması planlanan zulmlerden biri yani din sadece kadının kapanmasndan mı ibarettir sadece kadın üzerinden konuşuluyor. Kapali kadınları açılmaya nasıl kimse zorlamiyorsa açık olanları da kimse şeriat adı altında zorlayamaz. Zorlamaya kalkarsan seyret sn o zaman iç savaşı
- +1 yıl
@seyda028 zor türkiye dünyada en zor yönetilen ülkelerden birisi, istese meclis çoğunluğunun büyük kısmını alsa, anayasaya da köklü degisiklikler yaparak İslam hukukunun maddelerini uygulayabilir. Ama bu iş öyle kolay değil, hayal gibi bişey bu
Soran+1 yılYa Müslüman olacaksın ya laik
- +1 yıl
@seyda028 Zaten şu an muhazakar inançlı kesim bu sistem üzerinde istediklerini ve yapmak istediklerini alıyor. Önlerinde bir engel yok, engel türkiyede chp zihniyeti kalkinmanın önündeki muhalif odaklardır
Soran+1 yılMüslüman değilse zaten zorlayamazsın ama Müslümansa islam dinine uymak zorundadır
Soran+1 yılDinde Müslüman olana kadar zorlama yoktur olduktan sonra vardır
- +1 yıl
Şeriat gelirse böyle giyinemeyeceksin sırf senin gibi kadınlar yüzünden bende istiyorum şeriat gelmesini
Soran+1 yılşu an burada uygulanöıyor olabilir ama Şeriatta namaz kılmamanın oruç tutmamanın cezası vardır
- +1 yıl
@seyda028 dyom ki rte nin sistemle yönetim düzeniyle Gazi mustafa kemal ile bir sorunu yok ve olmaz. sorun türkiyenin içerisinde bulunan ilerlemesini hazzrdemiyen ne yapsa kötüleyen cehap zihniyeti ve kötü muhalefettir. Asıl bunlar geri kafalı gericidir.
Soran+1 yılAhirette gerçeği göreceksiniz
- +1 yıl
@Blackblue03 tesettür kadından önce erkeğe gelmiş günümüzde damacana ya tecavüz eden erkekler e suç bulmayan hayvana çocuğa yükselen hemcinsine suç bulmayan önüne gelenle yatıp kalkanlar gelmiş burada din dersi veriyor. Ne ironi ama dinden kadını cikartsalar konuscak konunuz yk ki sn her yorumuma atlamak icn mi burayı kullaniyorsun nold seni bnden baska adam yerine koyan olmadı da ondan mı bana sarion
- +1 yıl
Kadından önce erkeğe gelmiş derken sen tesettüre mi uyuyorsun? Kadının el ve yüz hariç Her yerinin kapısı olması lazımken sen saçını değil başka yerlerini bile açmışsın amaç ne?
- +1 yıl
Türk milleti şeriat istemez iç savaş çıkar diyorsun da türk milletinin çoğu islama inanıyor
Soran+1 yılHem Müslüman hem laik olunmaz
- +1 yıl
Lâiklik yönetim şeklidir müslüman birinin laiğim demesi onu dinden çıkarır bende böyle bir şey duymuştum daha önce müslüman birinin laikliği savunması doğru değil
- +1 yıl
Mesele özgürlük
- +1 yıl
Aşinayım instada ve twiterda görüyorum
- +1 yıl
@kummervoll Türkiye Cumhuriyeti devleti hem Müslüman hemde laik bir ülke. İsteyen kapanır isteyen açık olur kimseye düşmez bunlara karışmak. Herkes kendi günah ve sevabıyla Allah in karşısına çıkacak. Surda bı kaç yıl yaşayıp ölüp gidecez zaten herkes birşeyleri zorla yaptırma derdinde kime neyse artk.
- +1 yıl
Abla bunlarla tartışmaya girme “Türkiye yüzyılı hedef 2023 dünya gücüyüz Almanya bizi kıskanıyor Allahu ekber Reiss ak partii Osmanlı torunları” tarzında ifadeler haricinde bir şey anlamazlar (18 yaşımdayım ülkemin çoğunluğunun böyle olduğu gerçeğiyle yüzleşmek üzücü ama ne yapalım elde bu var)
- +1 yıl
@AlpErTunga35 almanya değil ama ermenistan ve yunanistan kıskanıyor
- +1 yıl
@seyda028 ee o zaman laik bir ülkeden bahsediyorsak, sen nasıl laik bir düzeni savunuyorsan, diğer kişilerinde burada farklı bir yönetim tarzı istemelerine saygı duyman gerekir. Demokrasiyle yönetiliyorsun sonucta
- +1 yıl
@seyda028 millet tarafından seçilmiş bir meclis ve cumhurbaskanı, kimi getirirse getirir, isterse mahallenin bakkalını getirir, bekçisini getirir kimsede karısamaz, bakanlığa oturtur.
- +1 yıl
👍😊
- +1 yıl
Allah yok, gerekirse katlederiz bütün müslümanları ama bu ülkeye şeriat falan gelmeyecek. NOKTA.
- +1 yıl
@tonightisyheidie he ge*i zkalı Allah yok, sizin gibilerin zihniyeti batırıyor bu ülkey, ateş olsn nereyi yakacan bir hiçsin
- +1 yıl
@seyda028 satanistler
- +1 yıl
@seyda028 👏👏
- +1 yıl
İstediğiniz kadar kudurun, eziyet göreceksiniz ve ayaklarıma temizlik yapmak için yarışa girecek kadar mecbur kalacaksınız. Sizin gibilerin sonu yakın.
- +1 yıl
@tonightistheidie doktor kendi haline bırakın demiş, bu sitenin m*nyğı olabilir:)
- +1 yıl
@tonightistheidie kendini ne zanediyorsun
Sen terbiyeli konus 20 yıldır erdoğan ülkenin basında şeriat geldi şeriat getirecek diye 4 partisini kapatığınız adamın 5 partişini itifağa alıp 10 milet vekili verdiniz bosan hersek savasını ve simdi durumu hatırlatırım
Siz bizi katlaederken bizim bos durcağımızı zanediyiyorsan hayal kuruyorsun - +1 yıl
@Merol0 Tabii ki boş duracaksınız, durmak zorundasınız. Yapılacaklardan haberin bile yokken konuşmaya hakkın olduğunu sanman çok komik, aptal. PUQIAHSKHDOWHDOWH
- +1 yıl
@Merol0 reis ben de erdoğana verdim cb seçiminde, benim ailem de tamamen muhafazakardır ak partilidir, ama ekonomiye iyi diyenler de işi abartıyor ben onlara ithafen yazdım tamam kardeşim oyunu ver ama eleştirmesini de bil
- +1 yıl
Ekonomi berbat ( sen etkilenmiyorsun ekonomiden die copteki kağıtları toplayıp da evini gecindirmeye çalışanları görmezden gelemezsn) ülke mülteci kampına döndü. Avrupa ülkesi gbi modern elit yasanilabilr bir ülke olmak varken dünya çapında mülteci sınıfına düştük ne kadr sapik abaza varken doldurdular ülkeye taciz tecavüz hat safhaya yükselmeye devam ediyor ama herkes memnun gelde çıldırma. Memnun olanlarn başına bela olup da en sevdklerinim canlarını mı yakması lazm illa bunlardan kurtulmak icn. Özer ne dedi devlet hükümet gondermezse halk gonderecek bunları dedi ki doğru az kaldı bunları halk kendisi gönderecek iğrenç pislikler ya
- +1 yıl
yazılanları sende gördün ben böyle kitlesi
diyanet orta okul lise imahtiplere din dersine karsı sağ kesimi istemeyen bir kitlenin destekledi adaya oy vermek istemiyorum
çöpten kagıt toplayanlarıda görmezden gelmiyorum bir zamanlar kendi yaptığım sişi bana görmezden geliyorsun diyorsun
4 milet vekli olan partinin sehriat getireceğine inanıyorsunda refah partişin itifak katılım sartı olan mülteci gönderilmesini inamıyormusun
Mülteciler giderse iş kırızı cıkar once onu cözsünler sonra gitsinler
- +1 yıl
@Merol0 dayı ne diyorsun Allah aşkına Erdoğan 20 kez dedi Suriyeli kardeşlerimizi göndermeyeceğiz Erdoğan sözünü yiyen biri değil göndermeyecek aksine daha fazlası da gelecek yaptıkları yapacaklarının teminatıdır gönderse bile çok ufak bir kısmı göstermelik olarak gönderilir tamam din düşmanlaro gelmesin diye oy veriyorum desen neyse de sen ciddi ciddi Suriyelileri göndereceklerini ekonomiyi iyi yapacaklarını vs söylüyorsun
- +1 yıl
Niye halk göndersin?
Adam evini bir öğretmene 4000 liraya kiraya verecekken Suriyeli Afgan mülteciler geliyor 10 kişi evde kalıyor kişi başı 700₺ veriyor adam 4k yerine 7kya kiraya veriyor
Adam Türk işçiyi 8500₺+Yemek vs+sigorta çalıştıracak onun yerine Suriyeli adamı alıyor 6000 lira+ yemek maliyeti az
Hem Suriyelilerin kafası bizim milletin kafasına yakın, Müslümanlar
Bakma sen mülteciler gönderilsin diyenlere onlar hep muhalifler halkın geneli memnun memnun olmasa reise vermezlerdi - +1 yıl
@seyda028 chp lilerde para çok bu hükümet sayesinde köşeyi döndü bu adamlar, bakmayın siz muhalif durduklarına, en çok sol kesim kaymağını yedi bu dönemde, nasıl olsa chpliler her akşam rakıya 500 lira veriyorlar, sonrada ekonomiyi elestiriyorlar,
- +1 yıl
@seyda028 mülteciler gitmeli evet helede şu afgan ve pakileri bir an önce s.. tr etmeliler bu ülkeden, ama gel görki sorun😊 chpli işadamları mülteciler üzerinden tonlarca para kazanıyor, çoğu işyerlerinde çalıştırıyor bu adamları buna şahidim ben
- +1 yıl
@merol ben bu kadınları anlamıyorum, durmadan muhalif olmaya yelteniyorlar, daha düne kadar hiç bir hakları yoktu, ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorlardı bu ülkede, kanunen hakları kısıtlı idi, bunları kaldıran daha çok özgürlük veren yine bu hükümet oldu, meclise bile parmakla gösterilecek kadar secilirlerdi kadınlar
- +1 yıl
- +1 yıl
İslamiyete üç tip lider secimi vardır badan oğula gecen liderlik bir gurup sorularak liderlik ve halaka sorakak liderlik beli bir zamana kadar baska partiler kurulmasına rağmen secim kurulu yok uzun süre basörtülü milet vekileri yoktu Mustafa Kemal Atatürk hakıyenilemez ama diğerlerinide es gecmek gerek
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Katardaki araplar ne alaka ya nette kaç video ya denk geldk ya 😅 hadi onu geçtim arapça bilenleri arayıp para karsilignda oy dilendiler bu da yalan size göre bn bile aradm gerçek mi die arkadaşım da aradı numarayı gerçekten de para karsilignda oy vermeye kalktilar birden Türkçe konuşunca kapattilar daha sonra tekrar deneynce numarayı komple kapattilar. Hadi bunu geçtim liseli ergen gbi koskoca Cumhurbaşkanı montaj video hazirlatip yaymış montaj odlg ortaya çıkınca izlemesin millet die engel olmaya çalıştı şaka gbi. Ama tabi akp yapınca gerçek CHP yapınca sahte oluyor dmi 😅
- +1 yıl
@seyda028 daha neler uyduracaksınız acaba
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
4 partişini kapatınız 5 partisini yanına aldınız 6 partişine laf etiniz akp kopan 2 partiyi yanıza aldınız biri liberel biri mülteci sorunu ortaya atan kişi kk aday olasmın diye bir aya yazı yazılamdığı kaldı kendi secmeni bile zorla oy verdi erdoğan insanları ayrıstırı yor dediniz 7 yetmis duval birlik oldunuz
milete yarım video izletmeyi siz iyi biliyorsunuz - +1 yıl
@seyda028 sigaraya zam gelmiş😊
- +1 yıl
@merol valla bu ülkeyi chpliler yiyip bitiriyor yıllardır, sonrada acıtasyon yapıyorlar😊 asgari ücret kadar aylık alışverişleri😊
- +1 yıl
- +1 yıl
Erdoğan şu an ülkeyi mükemmel yonetio zaten dmi. Ülke dünya çapında mülteci sınıfına düştü ünlüler konser icn bile vize cikartamio ne b@ktan adamlar varsa yol geçen hanı gbi elini kolunu sallaya sallaya ülkeye giriyor kimse sesini çıkartmıyor. Ne kadr Arap ülkesi varsa ordaki herkese TC vatandaşlığı verilmiş Cumhurbaşkanı desen liseli ergen gbi rakibi alt etmek icn montaj video hazırlayıp yaymış mükemmel ülke evet. Smdi şikayet etmeyenler o ülkeye sokulan mülteciler karısına kızına taciz tecavüz edince bakalm ne yapcaklar o zamanda dillerini bı taraflarına kistirabilckler mi. Yoksa adalet nerde die ağlayıp sizlayacakalr mı eee ne demişler herkes kendi sectg hayatn sonucunu yaşarmış
- +1 yıl
HDP PKK diosun da zamanında onu da akp soktu meclise o zmn nie karşı cikmadnz ki 6li masada HDP den kimse yoktu. Akpli HDP CHP yi desteklemeyi biraksn dedi ama bizi desteklerse her zaman kabulumuz dedi eee HDP akp yi desteklemeyi kabul etseydi de böyle konuşacak miydnz ki inanmiosan aç bak neti dicmde smdi işinize gelmiyor ya montaj olur o 😅😅
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
İktidara ilk ciktgnda dedg şeyleri herkes biliyor yanls olduğunu ve buna açıklık getrdi kendisi canlı yayında. Sende benim yazdklarima cvp ver zamanında fettullah gulenle aynı masada oturan doğu mitinglerde sayın Öcalan şöyle böyle die övünen ve PKK bayragyla mitinglerde boy gösteren Erdoğani siz ne çabuk unuttunz demekki neymiş iktidara ilk geldgnde iki tarafta PKK üzerinden konuşup şov yapmış ama gel gör ki ülke şu an ne hald
- +1 yıl
Erdoğanin pkk ile ilgili veya öcalan şöyle biri felan dediğini ispatla, hiçmi yüzün kızarmıyor bunları söylerken utanmıyormusun bu ülkenin başındaki yöneticiye böyle çamur atmaya, ispatla
- +1 yıl
Yaw Allah aşkına zamanimda TV de yayınlandı yetmedi bu internette heryerde var tabi hala var mı bilmiyorum şayet Erdoğan tüm kanalları satın aldg icn yaptg iyi şeyleri yayınlatıyor. Fettullah gulenle yanyana olan fotoları da dahil hcbir şeyi yok. Kaç yasndasn ergen falan misn hcbirseyden habern yk a dur tahmin edim montajdir onlarda size göre 😅😅😅
- +1 yıl
- Gündem konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılOslo’da pkk ile güle oynaya muhabbet eden, zamanın başbakanına yollarım Suriye’ye iki kişi, sallarım Türkiye’ye dört tane füze, gerekirse Süleymanşah türbesini de bombalatır savaş bahanesi çıkarırım diyen zat şimdi dışişleri bakanı.
Vah benim memleketim.31 Yorumla- +1 yıl
Bu arada şimdi öğrendim, tıpkı selefi hulusi akar gibi yaşar güler de 15 Temmuz olayında kendi adkerine esir olan bir orgeneralmiş. Kendini savunamayan adam memeleketi mi savunacak?
- Gündem konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılBir kişinin ağzına bakınca yetki ve sorumluluk kullanamayınca isimlerin bir anlamı önemi kalmıyor. Mehmet Şimşek umut verici bir gelişme de umarım düzeltebilecek hamleleri yapmasına müsaade ederler. Hakan Fidan, Ali Yerlikaya, Mehmet Şimşek, Yılmaz Tunç isimlerini beğendim. Diğerlerini bilemeyeceğim.
20 Yorumla Gündem konusunda 514 cevap paylaştı. Şu an en önemli sorun ekonomi. Oraya da Mehmet Şimşeğin gelmesi çok önemli. Eğer şu an uygulanan ve mantıklı olmayan ekonomik politikalar bırakılıp yerine küresel anlamda kabul edilen politikalar uygulanırsa iyi sonuçlar alınacaktır. Şunu da unutmamak gerekir adamın elinde sihirli değnek yok. Biraz sancılı olabilir bu süreç ama bu şekilde bir başlangıç ülke için iyi. Diğer bakanlarda da değişiklikler olması olumlu. Hayırlı olsun.
00 Yorumla
+1 yılMehmet Şimşek zamanında işçinin kıdem tazminatına göz dikmiş birisidir ve bu sefer kararını uygulamaya yönelik adımlar atacağı kesin...8 eylül 1999 sonrası-2008 yılları arası sigortalı olanlar 65 yaş emeklilik hayırlı uğurlu olsun bu arada
04 Yorumla- +1 yıl
@şelimu öylemi... Almanyadan örnek verelim haftada 35 saat çalışıyorlar biz 45 saat... senede 520 saat fazla çalışıyoruz...25 yıl çalışma hayatında 13000 saat fazla çalışıyoruz... günde 9 saat çalıştığımıza göre 13000 bölü 9 tatilsiz kemiksiz 1444 gün eder ve daha sosyal imkanlara girmedim... bir şey yazarken düşünerek yazmakta fayda var bilmem anlatabildim mi?
- +1 yıl
@şelimu sen işçimisin işverenmisin
+1 yılMilli eğitim bakanı dışındakileri çok beğendim ülkeyi iyi yönetirseler ve laik sisteme bağlılıklarını ispatlarsalar 2010 AKP'si gibi liberal bir döneme tekrar girebiliriz.
10 Yorumla
+1 yılEn çok hazine ve maliye bakanlığına sevindim umarım adamın işine karışmazlar da bir şeyleri yoluna sokar ülkenin en kıymetli makamında nebati gibi birini görmektense..
00 Yorumla
+1 yılYusuf tekin mi köylüm çıktı. D bakalım eğitimi ne yapacak şimdiden başarılar ve az beddualar diliyorum. D
014 Yorumla
Soran+1 yılSizin köylümü
- +1 yıl
vay erziromlu
- +1 yıl
Evet de neden iki dislike aldım şimdi. d kim attı çıksın ortaya
- +1 yıl
Ben etmiyorum edecek çok diyorum neyin kafası. d
- +1 yıl
Ayrıca yusuf tekin de Erzurumlu, kürt mü yani hayır Ayrıca kürt olsa ne olacak terör mü dedik
- +1 yıl
Beddua edeceğim diyorsun
- +1 yıl
Edeceğim diye bi cümle var mı iyi oku, başarı kelimesini görmek işine gelmiyor
- +1 yıl
Beddualar diliyorum demişsin!!!
- +1 yıl
Sana açıklama yapmak zorunda değilim istediğini anla
- +1 yıl
Ok
- +1 yıl
Sarı torba iha siha 😍🤩😋
- +1 yıl
🧠kullan
- +1 yıl
Sen kullan tb2 sihalar pkkyı bitirdi yurt içinde. Bitti say
- +1 yıl
Ne güzel bak , bitsin zaten. D
Mehmet Şimşek gibi güçlü bir isim geldi lakin elinde sihirli değnek yok lakin bir şeylerinde değişime gireceği aşikar bekleyelim bakalım şimdiki kabine daha iyi isimlerden oluşuyor
00 YorumlaVatana millete hayırlı olsun dan başka bir şey diyemem
Inşallah hayırlı olur30 Yorumla- Gündem konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılYazık ya. Bir kişide liyakat ile seçilmez mi. Hani kadınlar nerde
10 Yorumla Sultanizm rejiminde kabinenin kimlerden oluştuğunun bir önemi yok
10 Yorumla
+1 yılBana vatandaşa hic faydası yok sabaha kadar değişsin inanın umrumda değil altta kalanın canı çıksın bu saatten sonra
10 Yorumla- Gündem konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılHiçbirinin iradesi ve idaresi yok. Her kararda yine Tayyip'in "talimatı" esas olacağından boş beleş bir insan kalabalığı sadece.
10 Yorumla Bankanlar içinde iyi eğitimli insalanlar olduğu kadar iş eğitimili insanlarda var azda olsa toparlar
00 YorumlaAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Mahinur Özdemir Göktaş
Iyi bir insan ayni mahallede büyüdük sayilir.
00 Yorumla
+1 yılGenelde ismini duymadığımız birtakım olmuş. Fahrettin koca ve Mehmet Şimşek dışındakileri neredeyse duymadık.
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıl- + Erdoğan bu kafa yapısıyla bu yetkilere sahipken meclisin ve bakanların bir önemi yok.
00 Yorumla
+1 yılYusuf Tekin'i milli eğitim bakanı yapan zekadan ne beklersin, ! r! spu çocuğu şeri 🐎çı birinin ne işi var eğitimle? Bu adamın burada olmaması gerekiyor, SESİMİZİ ÇIKARALIM ŞERİ 🐎 GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR.
12 Yorumla- +1 yıl
Gelecek inşallah
- +1 yıl
@Blackblue03 Gerekirse kana kan, dişe diş. Gelmeyecek, getirtmeyeceğiz. Ar*pların dininin bu ülkede işi yok.
Gizli Üye(30-35)+1 yılmehmet özhaseki suriyeliler gitse sanayi batar diyen kafayı cevre sehırcılıge getirirsen her yeri imara acar orman vs kalmaz vlla
tarım bakanı iibf mezunu ama tarım bakanı vay ki vay
birtek dış işleri maliye hazine düzgün olmuş geriisi saçma sapan
00 YorumlaGündem konusunda 543 cevap paylaştı. Mehmet şimşekle özellikle Hakan fidan çok konuşulan isimlerde Be olacak buyuk merak konusu
00 Yorumla- Gündem konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılKendi ne kadarda sectikleir de o kadar iste her gelen gideni araştırmış
00 Yorumla Aynı parti, aynı görüş, aynı sistem değişen sadece bakanların ismi olmuş.
00 YorumlaHayırlısı olsun diyorum milletimiz için. İlginç isimler var umutluyuz.
00 Yorumla- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılKendiniz bile inanmıyorsunuz o yüzden de gizli üye olarak soru sorup yorum yapıyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılHiçbir vasfı olmayanlar ülkeyi yönetiyor alıştık artık :D
00 YorumlaHayırlı uğurlu olsun. Şu ekonomiyi hizaya soksunlar başka bir şey istemem.
00 Yorumla
+1 yılSülonun gitmesine çok sevindim hiç ısınamadım o herife.
00 YorumlaUmarım hepsi aklı başındadır. Hayırlara vesile olsun diyorum.
00 Yorumla
+1 yılReis şov yaptı şov müthiş bir kabine kurdu ben bile şaşırdım
00 YorumlaFerman yetkisi elimde olsaydı bakanlar sadece görünürde olan kişiler olurdu.
00 Yorumla
+1 yılhakan fidan ve mehmet şimşek atamasına bayıldım
00 Yorumla- Gündem konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılGelenlerden ziyade gidenler daha çok konuşulacak..
20 Yorumla
+1 yılÖnceki hırsızlar işlerinde tembellik gösteriyorlardı yenileri geldi Bi değişiklik yok yani sana da bana da bi faydası olmaz bunu da böyle bil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBişey düşünmüyorum ilk yapmalari gereken şey. Mültecileri yollamak olmali
01 YorumlaBazılarını ilk kez duydum. Mehmet Şimşek ismi şaşırtmadı. Şimdi emekliye, memura işçiye dezavantajlı olur deniliyor ama umarım ülke bundan kötü olmaz, birilerinden kısıldığına değer
00 Yorumla
+1 yılDevletin dini adalettir ismin bir önemi yok diye dusunuyorum
10 YorumlaMehmet şimşek hazineye geçtiyse piyasalar bir nebze rahatlar
00 Yorumla
+1 yılVatana millete hayırlısı olsun. Çünkü iyi de olsa her kesim görecek faydasını kötü olsa yine herkes görecek sonunu.
00 YorumlaHAYIRLISIIII OLSUNNNNNN🌷🌷🌷🌷🌷🌷rteyi sevmem ama yapacak bisey yokk
00 YorumlaNebati gitti mi bıraktı mı yani
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılMilletvekili oldu
Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Fahrettin niye orada hâlâ
11 Yorumla- +1 yıl
Bi bok sanıyor millet hala zovid döneminde binlerce insanın ölümüne yol açan adamı başarılı sanıyor kafayı sıyırmışlar.
+1 yılÜlkeme fayda sağlasın kafi
12 Yorumla- +1 yıl
Skksks fayda beklediğin adamlara bak xD
- +1 yıl
Beklenti değil aslında shdhdb
+1 yılUmarım kukla olmazlar
00 Yorumla
+1 yılBakan olasım geldi dün kıskandım
00 Yorumla
+1 yılHayırlı olur umarım
00 YorumlaYeni sistemde az önemli
00 YorumlaDünyanın en guzel kalpli Adamı 🫶