Doktora söylenen "Benim vergilerimle maaş alıyorsun" sözü hakaret sayıldı. Karar konusunda ne düşünüyorsun?

İzmir'de yaşayan N. K., 10 Aralık 2019 tarihinde rahatsızlanan kızı D. A.'yı Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. N. K.’nın kızıyla ilgilenmesini istediği doktor K. H., "Birazdan sizinle ilgileneceğim. Öncelikli acil hastalara bakmam gerekiyor" diyerek karşılık verdi. İddiaya göre, bunun üzerine N. K., "Kızıma önce bakacaksın. Sen kim oluyorsun da karar veriyorsun? Benim vergilerimle maaş alıyorsun" diyerek, bağırmaya başladıTartışma sonrasında sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesine yönelik ‘beyaz kod’ uygulandı, doktor Ataman Y. K.´den şikayetçi oldu. Y. K. hakkında, `hakaret ve basit tehdit´ suçlamasıyla kamu davası açıldı.
Doktora söylenen Benim vergilerimle maaş alıyorsun sözü hakaret sayıldı. Karar konusunda ne düşünüyorsun?
Mahkeme heyeti, ‘tehdit’ suçundan delil yetersizliği dolayısıyla sanık Y. K.’nin beraatine karar verdi. Y. K., hakaret ettiği gerekçesiyle 304 gün hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın 2 yılın altında olması nedeniyle 304 gün hapis cezası 6 bin 80 liralık adli para cezasına çevrildi. Sanık Y. K., karara itiraz etti; ancak üst mahkeme, itirazını reddetti.'(mynet)

#gündem
Doktora söylenen "Benim vergilerimle maaş alıyorsun" sözü hakaret sayıldı. Karar konusunda ne düşünüyorsun?