Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Yaman Akdeniz, Facebook ve Instagram’ın Türkiye’de temsilci bulundurmama kararı aldığını açıkladı. Facebook ekibinin kendisini arayarak bu bilgiyi verdiğini belirten Akdeniz, “Değerlendirme aşamasında değiller, kararlarını vermişler. Türkiye’de bir temsilci atamayacaklar” dedi.
Adamlar Türkiye'ye güvenmediğinde temsilci bile atamıyor, çünkü bir sabah ansızın temsilcileri tutuklanabilir. Sizce ne olur şimdi bu iki sosyal medya devi Türkiye'den çıkar mı? Ya da temsilci atamalı mı?
İnstagram ve Facebook, Türkiye'de asla temsilci atamayacaklarını duyurdu! Türkiye'den ayrılmaları gündemde sizce ne olur sonuç?
Bu sosyal medya meselesini çok fazla kurcalıyoruz, gerek yok. Devlet büyükleri, sosyal medyadaki olumsuz akışın gidişatını durdurmak adına neredeyse tüm sosyal medya devlerinin verilerine erişim izni istiyor, buna hakları var fakat duyduğum kadarıyla tehditkar bir şekilde talep edilmiş, bu çok yanlış. Her şeyin sosyal medya ve internet olduğu bu dönemde sosyal medya devlerine bu kadar riskli yaklaşılması, kötü bir sonun olacağını gösteriyor. Sonumuz hayır olsun.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet hiç bir zaman temsilcilik açmayacaklar. Hükümet boştan yere ceza yazıp duracak bu şirketlere, sözde yasaklanaya çalışacak fakat millet bir şekilde girecek. Madem samimiler; Cumhurbaşkanı da dahil hepsi sosyal medya hesaplarını kapartsınlar.
İsterlerse çıksınlar hiç bir şirket günde milyonlarca dolar reklam geliri ve milyonlarca kullanıcı deneyimi gelen bir uygulamayı kaldırmaz. Kaldırsa bile yerine alternatif gelir. Vergilendirme şart olmuştu...
Hiç samimi değiller madem ceza verecekler niye hesaplarını kapatmıyorlar türkiyede de engellense o engelleyenler yine hesaplarını kapatmayacak ve girecekler ahmak insanlarda bunu sorgulamayacak
Yani heran herşey olabilir. Misal twitterda*ya* yazarak bir tweetinin milyonlarca kullanıcı tarafından görülme ihtimali var üstüne üstlük insanlar hakaret içeren şeylerde, nudelerde paylaşabiliyor. Peki neden Türkiyede temsilci yok? Çünkü Türkiye çok yanlış kısıtlamalara tabii tutuyor uygulamaları. Olası güncellemeler, kısıtlamalar vs. vs. Mesela KizlarSoruyor. Bir nokta dahi yanlış olsa şikayet edip kaldırılabilir. Üstü üste biriken şikayetler normal bir insanın bile hesabını kapatmaya sebep olabilir. Gerek yok halbuki bu kadar abartmaya
Bu hamleyi Twitter yapardı Facebook’tan beklemezdim. Bence böyle devam etsinler, Türkiye’den çekilsinler ki hükümet Z kuşağını tamamen kaybetsin. Hatta çekmesinler hükümet tarafından engellensinler daha etkili olur. Promosyon olarak whatsapp ı çekerlerse sen o zaman gör şenliği.
Memlekete çok büyük bir hayır etmiş olurlar. İkisinide kullanmıyorum kapatsınlar gitsinler. En azından insanlar reel hayatın farkına varırlar. Biraz etrafında olan biteni görürler. Kapansın bencede 😊
Zaten bu düzenleme tutmuyacak ta başından belliydi sosyal medyaya kısıtlama getirmek savaş sebebi sayılır bunun faturasını Türkiye çok ağar öder en güzelini yapmışlar. İnternet kullanıcısı yarı yarıya düşer olan devlete olur sonra çıkıp derler kandırıldık diye.
O gün bi yerde temsilci olmazsa servis durdurulur ileride gibi bişey okumuştum. Asnda bu sosyal medyanın Türkiyeden uzak tutulmasını isterdim. Kullanıcıların çoğu cahil sapık. Parmakla sayılacak kadar normal kullanıcısı var. Olmazsa bundan iyi ilişiler aileler kurtulur biraz olsun. bu tür bedava yazılımları zaten Türk toplumundaki gibi toplumlar için yazıyorlar site sahiplerine para kazandırsınlar diye.
Millete bedava makarnayı boşa dagitmiyolar herkes aptal olmus a.. q yok ben face kullanmiyorum yok sosyal medya kullanmiyorum ulan burda senin benim kullanip kullanmamız değil herkesin istediği gibi kullanabilmesi bugun face instagram kapanır yarin İnterneti kısıtlarlar biraz mantıklı düşünün a.. q
Konuya çok hakim değilim ne olacağını bilmiyorum. Ama sosyal medyamızı da elimizden alırlarsa ne yaparız. Yardımlar sosyal medyadan toplanıyor suçlular cezasını sosyal medya sayesinde çekiyor. Sonrasında ne olur pek bilemiyorum
Reklamlar üzerinden trilyonlarca dolar kazanan bu dev şirketlerin dükkanı kapatacağını sanmam, bizim gibi aylak hayatının büyük bölümünü sosyal medyada geçiren boş milleti dünyanın neresinde bulacaklar başka.
Rte Türkiyesi dünyadan saygı görmüyor. Çünkü evrensel kurallara uygun bagimsiz bir yargı sistemimiz ve kuvvetler ayrılığı yok. Tek bir kişinin ihtiraslariyla yönetiliyoruz.
Senide yanlarinda götürsünler ama önce FETÖCÜLÜKTEN SÖYLE BIR YIL ICERDE YATIP ÖYLE... BU GIZLI ERMENI FETÖCÜYE SAVCILIKTA SUC DUYUUURUSU YAPILDI, tüm NETTE PAYLASIMLARI TAKIPTE. BUNLAR TÜRKIYEDE KAOS ORTAMI YARATMAK ICIN NETTE DOLANAN MILLETI KAOS ORTAMINA HAZIRLAYAN GUURPLAR; TÜRKLER OYUNA GELMEYIN
Abi zaten başlı başına bi saçmalık bir kişinin 10 tane hesabı olabiliyor fake hesabı olabiliyor Koyy tc kimlik nosuyla girişi Yüz okumaylada. Resmini onaylat 1 kişinin 1 hesabı olsun 👌🏻👌🏻 Kimse kullanamasın çalamasın
İlgilenmediğim konular bomboş mevzular ne eğitim düzelir ne ekonomi ister atasınlar ister atamasınlar , iktidarın gündem değiştirme çabaları. Görünen o ki başarılılar.
bir ton kisi sacma sapan yorum yapmis yok hukumet yok bilmem ne. bu kadar cahil bir insan grubu var trde. fransada abd de almanyada hollandada dunyanin bir tokn ulkesinde bu sirketler ofus acti vergi oduyorlar bize niye odemesinler? muhalefetlik yapacaksiniz diye cahillik yapmayin
Birincisi onu birileri gtünden uydurmuş.. İkincisi tutuklanma mevzusunu da sen gtünden uydurmuşsun.. Üçüncüsü Çin bu yolla milyar dolarları cebinde tuttu.. dördüncüsü, yerleri doldurulamaz değil..
@gazimustafakemalpaşa Bunu diyen adamın rumuzu ve profil resmine bakmak lazım... :) Ne demiş Atatürk... "Ey Türk gençliği siz heykellerimin altında tembel tembel yatın, gavur yapsın siz alkışlayın, dahilde üretmek isteyen olursa bk atıp, sçp sıvayın... Bize sizin gibi mal mal gençler lazım"..
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > İnstagram ve Facebook, Türkiye'de asla temsilci atamayacaklarını duyurdu! Türkiye'den ayrılmaları gündemde sizce ne olur sonuç?