Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadele ve yüz yüze eğitim konularının ele alındığı Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, "İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz bir süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren dağıtıma başlıyoruz" dedi. Haber linkiDevletin başka hangi konularda yardım etmesini isterdiniz?
Cumhurbaşkanı Erdoğan 500 bin tablet dağıtılacağını açıkladı! Devletin başka hangi konuda halkına yardım etmesini istersiniz?
Ülke ekonomisinin düzeltilmesi gelir düzeyinin artması ve işsizliğin azaltılmasıyla halk zaten kendi ayakları üzerinde duracaktır taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışmaktan vaz geçilmeli
Şu Enflasyon İşine de El Atsa Çok güzel Olur Ülke Fakirlerleşti iyice Herşey Pahalı Oldu herşey aldı başını gidiyor fiyatlar Millet Geçimi Zor Sağlıyorlar Maaşlar çok yetersiz Tamam Enflasyon dolara bağlı ona yapacak bir şeyin yoksa insanların maaşına zam yap bunu da Yapamıyorsun Koskoca Cumhurbaşkanı nisın yani Biz Sana o kadar değer veriyoruz Sevip sayıyoruz saygı da kusur Etmiyoruz sende bizlere karşı saygı değer göster yardım da bulun Maaşlara zam yapmak Cumhurbaşkanı njn elinde herkes maaşına zam istesin.
Tablet dağıtmaları çok güzel ama alt yapı olmadığı sürece ne yazık ki işe yaramaz. Çoğu öğrenci bu konudan muzdarip sırf internet için çatıya çıkıp ölen mi yoksa derse girmek için dağa çıkanlar mı. Daha binlercesi var... İnternet alt yapısının muhakkak olması lazım.
Allah razı olsun (!!!) devletten istediğim şeyler:
internet alt yapısını güçlendirmesi, hızın yükselmesi ve internet faturaları düşürülmeli.
Ücretli, sözleşmeli, kadrolu öğretmen ayrımı kalksın. Ücretli öğretmenlik yasaklansın, emekli olması gerekenler emekli edilsin. Lise branş hocaları tarih, edebiyat, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi bu branşların da olduğunu ve öğrencilerin en çok başarısız olduğu alanların bunlar olduğunu görüp. Lise branş hocalarının kontenjanları artmalı. Okul ağı genişlemeli. Taşımalı eğitimde öğrenciler oradan buradan taşınacağına öğretmen, okul öğrenciye gitmeli. İstihdamla ilgili elle tutulur torpilsiz adımlar atılmalı. Enflasyonu doları euroyu düşürecek bir şeyler yapmalılar. Öyle ben kurla ilgilenmiyorum olmuyor. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış hesabı. Özetle: Eğitim-İşsizlik-Sağlık bunları düzeltsin yeter.
Ülkede 20 milyonu aşkın çocuk var kimileri aynı evde 5-6 çocuk. 500.000 gibi bir rakamla başlamak olmaz. Üstelik bu daha önceden yapılmalıydı. Doğru düzgün bir internet alt yapısı bile yok ülkede.
Geçenlerde bir zamanlar da okulda bütün öğrencilere tablet dağıtmaya başlamıştı hani bir secimden sonraydı. Ne oldu o muhabbet sonra? Haa hatırladım dağıttığı bütün tabletler 1 hafta sonra bozulmuştu.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
kime dağıtıyorlar acaba? bedava maske dediler kayıt olduk 3-4 kere eczaneye gittik 1 tane alamadık pandemi yardımı dediler. ihtiyacı olaın aldığnı görmeidim yardım kredisi dediler. malı mülkü parası olana çıktı garibana çıkmadı? üstelik bu yaptığı bütün yardımları da vergi olarak bize geçirdi devlet.
Allah devletime zeval vermesin biz terörü engelleriz boğazlarına çökeriz devlet ölen kadınlara bi çare bulsun gücü olanı değil güçsüz ü korusun ama bunu yaparken de suçsuz iftiraya uğrayanları ayırt edebilsin
Bu insanlara cidden yaranılmaz memnun olacakları yerde yok dandiktir yok gelsin elektrik faturaları ya ne biçim ne memnuniyetsiz insanlarsınız hayret ediyorum!
Ee devlet yönetmek böyle bir şey zaten hanımefendi. Olumsuzluklar sadece siyasette değil , her türlü oluşumda ve ilişkide olumlu şeylerden daha fazla göze batar. Devletin acımasızlığı ve adaletsizliğine uğramış insanlara yakından şahit oldum ben. O yüzden aynı frekansta olmamız biraz zor gibi. Ben sempatizan , partizan hiç biri değilim. Ülke , vatandaş ve bayrak bütün şahısların önündedir benim için. Yapılan bu küçük hamleleri alkışlamaya elim gitmiyor o yüzden. Bir çok mağduru ve yanlışı bildikten sonra vicdanım el vermiyor.
O insanlara yakından şahit olan sadece siz değilsiniz ben de altın yataklarda yatıyor değilim. Recep Tayyip Erdoğanı sevmiyor da olabilirsiniz bu sizin seçiminizdir saygı duyarım duymak zorundayım ama yapılan olumlu şeyleri de alkışlamak zorundayız nankör olmamalıyız bana göre. İllaki bi çok kusur var hata var eksik var kimse dört dörtlük demiyor ama tablet dağıtımından öncesinde nerde devlet Acun yerine devlet dağıtmalı diyenler şimdi kesin dandiktir Çin malıdır diyor. Bu nankörlüğe karşıyım ben! Eleştirin doğruysanız her türlü eleştirmek hakkınızdır ama yapılan iyi şeylere de eleştiri olmaz ki kardeşim. Bu mu devleti milleti sevmek? Türkiyeyi en çok eleştirip yerden yere vuran bizleriz Avrupayı bilmeyen görmeyen insanlar gelmiş burayı eleştiriyor orayı yerlere göklere sığdıramıyor. Ben bizzat orda senelerce yaşamış biri olarak insanlarımızın devleti kötülemelerine yapılan iyi kötü her şeye laf etmelerine tahammül edemiyorum. Bu benim görüşüm görüşümü paylaşma hakkı tanınmış ben de özgür bir birey olarak paylaştım. Sizin görüşünüz bana uymuyorsa saygı duyarım siz de kendi görüşünüz olarak ne düşünüyorsanız paylaşın. Amacım kimseyle tartışmak değil siyaset tartışmalarından da hiç hoşlanmam. Saygı duyuyorum size daha fazla da uzatmamak adına iyi günler
Ben de size saygı duyuyorum ve saygı kuralları içinde belirttim düşüncemi. Kibar tavrınız için teşekkür ederim. Ne yazık ki bazı şeyler laçka oldu bu ülkede. Sanırım bu tür diyaloglar her zaman olacak. İyi günler size de.
Acun geçen hafta başlattı bu kampanyayı o zamana kadar neden devlet dağıtmamış da başkaları yapınca hemen yapılıyor. Vergilerimiz böyle güzel şeylere harcansın sonuna kadar helal olsun. Keşke çok önce başlatsalardı.
Vergiler konusunda biraz daha yardımsever veya ılımlı mı olsalar acaba? :/ Resmen bir cihaz kendimize, birini de devlete alıyor gibiyiz. Tamamen ekonomi global anlamda kötü ama bence bu zararı en aza indirmek de mümkün.
bunu istersiniz ama cok cok beklersiniz allah olen çocuğa gani gani rahmet eylesin sizler istiyorsunuz ki 0 sorun olsun ama bu dunyanin hic bir ukesinde hic hir seyde 0 sorun olamaz cok sukur ki basimizda boyle yönetenler var
Fatih projesi gibi olmaz inşallah. Hadi bakalım bu haberin yankılarını göreceğiz ileride. Ellerine, yüzlerine bulaştırmadan yapabilirlerse ne ala helal olsun deriz.
Bir yorum yapardım şimdi ama Silivri biraz soğukmuş.. Elektriği olmayan yere buzdolabı dağıtsın, sonra şu kadar buzdolabı satılmış ekonomi iyi ülke yükselişte diye konuşsun dursun 😠😠
Ne zaman ama uzaktan eğitim başlamadan bu eksikler giderilmeliydi geciktirmeli şeylerde bir numarayız. Hala imkanları olmadığı için derse giremeyen çocuklar var
Çoğu yapılan yardım da gerekli yerlere ulaşmıyor. Devlet üstten başlatsa da illaki bazı kademelerde tıkanıklık oluyor. Diyelim X okula değilde Y okula göndelim bi kısmıda depoda kalsın oysa X okulu için talep edilmiştir ama gitmez çoğu yardım kafasına göre davranan idari kesim yüzünden istenilen yere gönderilemiyor. sırf yardım olarak da değil okullara sağlanan temizlik malzemelerine kadar işlerine geldiği gibi yapılıyor devletin malını esirgiyorlar
500 bin tablet bugun degil bundan uc ay once planlanmaliydi, şimdi ilkokullar o yüzden apartopar açılıyor, dagitim biraz yoluna girdikten sonra yeniden evlere... o arada kim hastaluk kapar, kim alir eve taşır artik Allah korusun
Ekonomi iyileştirilmeli Tüm ürünler ve işletmeler denetlenmeli Kadinlari korumalılar Halka maske dagitilmali İnsanlara egitime tesvik edilmeli Hayvanlar korunmalı tecavüz edenler kısırlaştirilmali Kyk borclari silinmeli en azından yarısı Yollar yapilmali atl yapiyi saglam yapmalilar Vs vs imam maaşı azaltılmali Din bas tacimiz ama denetlenmeli hersey Asgari ücretse herkese esit bir sekilde dagitilmali vs vs... birsürü
Şurada kaç milyon öğrenci var kardeşim 500 bin tablet ne demek? Onu geçtim hadi herkesin tableti bilgisayarı oldu , internet olmadıktan sonra onları nasıl kullanacaklar? Boş yani bu da boş. Dolar oldu olacak 8 lira kardeşim ya Şurada bir araç almaya gidiyoruz bir araba parası da KDV var
Yani 500.000 tablet dağıtmak yerine insanlar refah içinde yaşasaydı kendi kazandıklarıyla alabilir halde olsalardı her istediklerini. Yani balık dağıtmak yerine herkes balık tutabilseydi keşke kendi imkanlarıyla diyorum. Kapiş? Böyle propogandalar benim gibi düşünebilenle ve sorgulayabilenler için vız gelir tırıs gider. Tablet dağıtacaklarmış. Komedi!
Atama! Allah aşkına biri iletişimcileri görsün yeter ya!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hiçte inanmıyorum, yine yandaş şirketleri zengin edecek bir projedir. Hatta o tabletler bilgisayarlar acaba hangi vekilin deposunda satılmak üzere saklanır onu da merak ediyorum.
eline maskeleri alip kendi basina dagitmiyor yalaklik yapma sadece sarayda 40 bin calisani var 20 binini haftada 1 gun halk icin feda etse yorulmaz emin ol. o sarayda bizim hersey bizim. ama aldigimiz muamele ney? kafamiza cay atilmasi maskesiz kalmak taciz kadin cinayeti aklina ne geliyorsa. beceremeyen basa gecmesin sende trolluk yapma gelip
Ilk başta konuşma şeklini falan düzelt bi burda yalakalık yapacağım vs kimse yok hesapta yazan da adım değil ztn Sen hangi saraydan bahsediyirsun bilmiyorum ama 21.274 kisi çalısıyor Hadi diyelim 40.000 çalısanı maske dağıtmıyor dağıttığını belgeler ile kanıtlarsan bende dagıtmadıgını kanıtlarım Hodri Meydan
sen once benim ne soyledigimi bir anlamayi dene sonra yorum yap. halktan bahsediyorum halktan!!! o kadar insan vergi oduyor oy veriyor karsiligi taciz tecavuz ya da cinayet mi? cocuklarin egitimleri sifir universite mezunlari ac dekanlar haci hoca tafya birsuru arastirmaci profesor harcandi.40 bin tane saraya calisan aliyor ya bizim paramizla 2. saray yapiliyor o arabalarla geziyor, diyorum ki 20 bin calisanini haftada 1 gun gorevlendirse maske dagitmak icin kimse maskesiz kalmaz anladin? hadi 20 bin calisani var diyelim bu da dunyada gorulmemis birsey tapulu mulku degil halkin o saray.10 bini bile gorevlense yine kimse maskesiz kalmaz kime kimsenin kafasina cay atilmaz umarim anlamissindir cunku birdaha anlatmiycam nasil istiyorsan oyle anla
ne bu simdi sabaha kadar siyaset mi konusucam? bunu vatandas olarak dusunmek zorunda olan ben degilim onlar. sokaga cikma yasagi koyup millete maas baglayacak yurek de para da yok onu napicaz? avrupada herkes maas aliyor turk gencleri artik avrupaya kaciyor herkes bikti ozellikle arap sevicilik ve suriyelilerden.
Avrupada belirtilerini vs olmasına rağmen korona testinin ne kadar oldugunu veya korona oldugunda hastane de veyahut yogun bakımda kalma ücretinden haberin var mı
ahahahha senin dunyadan haberin yokmus onu fark ettim. almanya kanada belcika bildiklerim. baska varsa bilmiyorum. hadi maasda almiyoruz diyelim yonetim sistemi tamamen yanlis. secilerek gelen en sonki basbakan kim sorsam internetten bakmadan cogu insan soyleyemez bugun biri gidiyor yarin biri geliyor sonra fetocu cikiyor o gidiyor baskasi geliyor falan. ben 21 yasindayim secilicegimi bilsem ben aday olurum bak bakiyim kim daha iyi yonetiyor.
senin avrupada aclik siniri sokakta kalan insan sayisinin toplasan turkiyeden az oldugunun ve herkesin ÖZEL SIGORTASI oldugundan haberin yok galiba? ah ah hepinizi boyle kandiriyorlar. ben yari arnavutum ailemin yarisi yurt disinda yarisi burda. fazla a haber izleme. oyle birsey olsa gurbetciler turkiyeye gelir adamlar dolar 8 lira euro 9 lira oluyor cumhurbaskanimiz sagolsun hersey cok guzel diyip oy verir tabi olan sana olur
bu kadar dokunduguna gore iyi oldugunu soylemene gerek yok zaten belli ediyorsun az once de dedin kotunun en iyisi oldugu icin oy veriyoruz. beni ilgilendirmiyor hangi partiyi tuttugun demek istedigim bu ulke hepimizin kimsenin tapusunun mali gibi kulla masina izin vermeyin yonetim yari halkta yari yoneticide olur ama yoneticiye yonetimi altin tepside eline verirseniz boyle olur. ayrica parti tutmuyorum dedim fox tvyi de izlemiyorum ben butun kanallari izliyorum ozelestirimi kendim yapiyorum baskasinin akliyla degil. tartisman icin tesekkurler iyi aksamlar
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Cumhurbaşkanı Erdoğan 500 bin tablet dağıtılacağını açıkladı! Devletin başka hangi konuda halkına yardım etmesini istersiniz?