Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Mercedes ve BMW açıklaması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Bakan Albayrak’a göre dolar, euro, BMW, Mercedes almak ya da seyahat etmek sadece zenginlerin ilgi alanına giriyor. Ona göre vatandaşın böyle bir derdi yok. Damat bey bunlar çokomelli açıklamalar. Sıradan bir vatandaşın Mercedes ve BMW kullanmaya hakkı yok mu? Siz bu açıklamayı doğru buluyor musunuz?
Normal bir vatandaş Mercedes ve BMW kullanamaz mı, lüks araçlar sadece zenginlerin hakkı mı?
Bütün açıklamayı görmezden gelerek binebilirdi, diyorum. Bu saydığımız araçların çok pahalı olmadığı hatta almayı düşündüğüm modeli dahi oldu. Keşke alsaymışım üstüne 70 bin koymuştu. Ancak bir kişinin -normal- sözünden yola çıkarak diyorum ikinci el 200 binlerinde bir araca binmesi çok yüksek kilometre olmamasına rağmen, yüksek bakım ve maliyetler nedeniyle tanıdığı olmadığı birinden alması çok mantıklı olmayabilir. Yinede zevktir, ustasındır, temizdir, kaliteli araç seversin kullanırsın. Sıfırları artık çok yüksek fiyatlar.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
akepeye oy atan türk vatandaşı kardeşlerime bir sözüm var atmayın kardeşim halkı adam yerine koymuyorlar dalga geçiyorlar bizle , senden alınan yüksek vergiler ile süriyelileri besledir türkler ise kendi ülkelerinde yabancı hissetti kendini benim cebimden çıkan para bu kadar yüksek vergiler alan hep suriyelilere dinazorlara saraya gidiyor ya ben daha birşey demek istemiyorum oyum meral akşenere dogru buluyorum kadını chpye de atabilirim bir 5 senede onlar başa gelsin en azından hakkımızı yemezler
Bu markaları bir kenara bırakalım, dacia renault citroen gibi markalara bile ulaşmak artık çok zor. Okuldan mezun olup bir işe giren genç, araba alamıyor. Tüm vergilere rağmen bir kesim halk bunu umursamıyor, çünkü ikinci üçüncü ek gelirleri var.
Körü körüne bağlanmak çok saçmadır. Burada bir siyasi parti savunmuyorum. Fakat yılbaşı sonrası herkes görecek asıl zamları. Türkiye’de her şey dolar endekslidir.
MUSTAFA KEMAL'İN KAĞNISIYediyordu Elif kağnısını, Kara geceden geceden. Sankim elif elif uzuyordu, inceliyordu, Uzak cephelerin acısıydı gıcırtılar, İnliyordu dağın ardı, yasla, Her bir heceden heceden.
Mustafa Kemal'in kağnısı derdi, kağnısına Mermi taşırdı öteye, dağ taş aşardı. Çabuk giderdi, çok götürürdü Elifçik, Nam salmıştı asker içinde. Bu kez yine herkesten evvel almıştı yükünü, Doğrulmuştu yola önceden önceden.
Öküzleriyle kardeş gibiydi Elif, Yemezdi, içmezdi, yemeden içmeden onlar, Kocabaş, çok ihtiyardı, çok zayıftı, Mahzundu bütün bütün Sarıkız, yanı sıra, Gecenin ulu ağırlığına karşı, Hafifletir, inceden inceden.
İriydi Elif, kuvvetliydi kağnı başında Elma elmaydı yanakları üzüm üzümdü gözleri, Kınalı ellerinden rüzgâr geçerdi, daim; Toprak gülümserdi çarıklı ayaklarına. Alını yeşilini kapmıştı, geçirmişti, Niceden, niceden.
Durdu birdenbire Kocabaş, ova bayır durdu, Nazar mı değdi göklerden, ne? Dah etti, yok. Dahha dedi, gitmez, Ta gerilerden başka kağnılar yetişti geçti gacır gucur Nasıl dururdu Mustafa Kemal'in kağnısı. Kahroldu Elifçik, düşünceden düşünceden Aman Kocabaş, ayağını öpeyim Kocabaş, Vur beni, öldür beni, koma yollarda beni. Geçer götürür ana, çocuk, mermisini askerciğin, Koma yollarda beni, kulun köpeğin olayım. Bak hele üzerinden ses seda uzaklaşır, Düşerim gerilere, iyceden iyceden.
Kocabaş yığıldı çamura, Büyüdü gözleri, büyüdü yürek kadar, Örtüldü gözleri örtüldü hep. Kalır mı Mustafa Kemal'in kağnısı, bacım, Kocabaşın yerine koştu kendini Elifçik, Yürüdü düşman üstüne, yüceden yüceden.
İnsanlar hak ve odevlerde esittir. Kapital sistemde liberal politika ile devlet sermaye sahiplerinin onunu acmakla mukelleftir. Bu nedenle kucuk esnaf in piasadaki durumunu denetlemek sermaye sahiplerine aittir yani daha acik anlamda gorunmez el sermaye sahiplerine aittir. Kucuk esnafta ya buyur ya da batar devlette ona derki senin neyine git sermaye sahiplerinin yanina ona kole ol. Bugun buyuk firmalarin internet sitelerine bakarsaniz kolelik bildirimi yayinlarlar. Ne alakaysa anlamis degilim.
Kapitalist bir toplum yapısında yaşıyoruz. Ve bu tür tekelleşmiş markaların ürünlerine yalnızca burjuva sınıfı sahip olabiliyor. Eşitliği getirdiğimizde, emekçi piyasaya meta için değil ihtiyaç için üretecek. Emekçinin balyozu saray ve burjuvazinin kafasına inecektir! Beklenen gün yakındır.
7 Kasım 1917 geçti artık insan önüne bakmalı bence komu/sosyalist düşünce 26 Aralık 1991 de sovyetlerin dağılmasıyla öksüz/ yetim kaldı 30 yildirda çürümeye yüz tuttu çok iyi uygulanmış olaysaydi zaten sonu gelmezdi o yüzden boş hayallere kapılmayın bence
@lighterkek-_- Öncelikle merhaba. Kapitalist düzenin devam edeceğini söyleyerek ütopik düşüncelere kapılan siz olmuş oluyorsunuz. Sosyalizm ütopya olmadığını defalarca kanıtladı. Bir sosyalist cumhuriyetin "ilga"edilmesiyle ideolojilerin çöktüğünğ söylemenizin arasında hiçbir bağ yoktur. Sosyalizm zaten Sovyetlere özgü bir ideoloji değildir. Küba, Vietnam, kısmen KDHC ki KDHC kapitalist tekellerin hedefindedir. Sosyalizm Sovyetler Birliğinde gayet iyi uygulandı, elbette ki eksiklerimiz de vardı. Dediğiniz gibi Sovyetler Birliği sosyalizmden dolayı değil, kapitalist kodaman ve revizyonist politiklarla lağvedildi. Ekonomik kriz olayı ise dışarıdan ithal edilen ürünlerde geçerliyi. Bu ürünleride tekelleşmiş markalardan ithal ediyordu SSCB. Halkı kapitalizme 1980'lerden itibaren alıştırmaya hatta daha öncesinden alıştırmaya başlamışlardı ve bu uygulamaların ne kadar kötü sonuçları doğurduğu ortada.
dünyanın en kusursuz sistemi bile olsa doğru uygulanmayan bir sistem en kötüsündende kötüdür katılıyorum ama bu devirde sosyalist olmayı saçma buluyorum kendi nezlimde bu benim fikrim sizinkinede saygı duyuyorum
@lighterkek-_- Kapitalizmin çürümüşlüğünü koronavirüsü bir kez daha gösterdi.8 aylık pandemi döneminde Vietnam'da sadece 800 vaka görüldü. Örgütlü bir toplumun neler başarabileceğini gördük. Küba, Vietnam, KDHC salgını çok güzel yönetti. Geçtiğimiz ayda Küba'da 0 vaka görüldü. Sosyalizm saçma değildir, insan doğasına zıt olan kapitalizm saçmadır. Tekelci ve düzen medyaları ne zaman bu ülkelerin haberini yaptı? Rusya'dan Amerika'dan önce aşı çalışmalarına başlayan ülke Küba idi. Haberini dahil yapmadılar. Kara propaganda da üstlerine yoktur bu medyaların.
Binebilir😂varsa evi arsası kredisi hepsini satar bir 4 tekerlek alabilmek icin. Onun için gereksiz bence gozunuzde büyutmeyin o arabaları. Bizim paramiz yetiyor onlardan almaya ama paranin 4 te 1 i ile bir opel aldik 😄cnku hepsi ayni şey 4 tekerlek😉
2014 model mustang araba Türkiye de 1 milyon liraya satılıyor. https://www. cargurus. com/Cars/l-Used-2014-Ford-Mustang-c23850#listing=275648567 Burda da gerçek değeri var. bir kasiyer yemeden içmeden 9 ay çalışsa şu arabaya sahip olabiliyorken , biz ömrümüz boyunca çalışsakta bu arabaya sahip olamıyoruz. cunku verginin vergisini verene kadar , 4 araba kadar daha masraf çıkıyor.
Zenginin zaten dolari eurosu altini var asil onlar daha karli cikiyor bu isten. Disariya bagimli bir ulke oldugumuz icin yedigimiz ictigimiz bicok sey endustriyel urunlerin %90 i dolarla euroyla giriyor ulkeye. Tamam aptal avutmaya calisiyorlarda biraz caba harcasinlar en ucuz savunma yontemleri yenmiyor artik
Kim diyor onu merak ediyorum sadece zenginler BMW Mercedes Audi kullanıyor!! . şahin den sonra en cok satan araba herhalde BMW F30 çay ocağı olan adam bile aldı. ki adam 1 TL çay satıyor esnaflara BMW F30 biniyor.
Aynen abi çalışıp bir hedef belirlersen herşey mümkün. Bu adamlar niye bu kadar ağlıyor bir türlü anlamış değilim. Mesela f10 diyelim.2009 f10 maks 150 bin tl çok mu fazla?
bunların vatandaşlara nasıl baktığının resmi aslında. hükümet olarak sadece zengine ve patrona hizmet sağladıkları için, normal halk pek umurlarında değil, karınları doysun yeter onlar için ki karınları da doymuyor insanların o ayrı.
Yaw ne bmw si, 1.3 fiorino bile 168 bin lira oldu, 75 asgari ücretin karşılığı kutu kadar fiorino, bmw lerin orta serileri bile 400-450 den başlıyor, onunda vergi dilimine girmesin diye Avrupa da satılmayan 1.6 benzinlisi geliyor sadece
Bu adam konusurken en icten, samimi, candan duygularimla ensesine patlatip "s. ktir ordan" deyesim gelirdi ilk zamanlar. Fakat artik hissizlestim, hicbir benzeri haber sinirlendiremez oldu beni..
Avrupa'da işçi olarak çalışan türkler buraya bmw ile geliyorlar. Çünkü asgari ücretli bir çalışan 5-6 maaşını bir araya getirip bmw alabiliyor. Bizde kaç maaşınla alabilirsin acaba.
Normal vatandaşa öyle aciklama yapamazsin Hayır luks degil o araba alamanyda 80binse burda 200bin onlar bu farki ayarliyacak hen pahali benzin bizde satin bakan milletin bindigine degil biz bu arabalari vatandaşlar a nasil bindiriz diyecek
yani o arabayı alabiliyorsa durumu iyidir ama şöyle bişey var benimde yamaha motorum var ve durumum çokda iyi değil baya borca girip aldım lakin fakir insanda borca girip alabilir zengin görmemek gerek kanaatindeyim gülü seven dikenine katlanır misali
Bu zamanda evde iki çalışan olmadığı sürece geçinmek neredeyse imkansız olduğu zamanda o arabaları değil en basit arabaları bile almayı düşünemediğimiz için hak mı değil mi düşünemiyoruz bile
Asgari ücretle geçinen bir vatandaşın zaten alması neredeyse imkansız ben bu işi yapıyorum geçen ay 2017 model a5 audi 510.000 tl şattık bu rakamlar normal bir vatandaş için çok fazla
luks arac almak bisey deyil vergi ve bakim maliyeti fazla
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
en güzeli bisiklet... Carbon fiberden yapılma bisikletini al bak keyfine.. 2 el araç satanlarda - birinci el satım yapanlarda - ekonomi de iyicene tıkansın kalsın. kuyrukalrı bacak arasında.
ödeme gücü olan herkes kullanır ben zamanında bmw aldım bindim ve saatın modeli düşüktü ama güzel araba
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
onlara göre halk fakir olsun ve ancak millet bahcesinde oturup cekirdek citlesin istiyorlar.. halk güzel arabalara binip tatile güzel otellere gitsin istemiyorlar.. bye