Benim babam için lüks mesela ama benim için aşırı ihtiyaç bu biraz hayat şartlarına sosyal statüye ulaşım imkanlarına göre değişir. Mesela emekli adam evden yürüyüş dışında çıkmıyor bir yere gitmek isteyince çocukları torunları götürüyor... ya da iş yeri ile evi yürüme mesafesi cocluk çocuk yok... araba lüks oluyor. Ama benim gibi sabah iki çocuğu farklı okullara bırakıp ise gitmek zorunda olan için bayağı bayağı ihtiyaç hatta bazen 1 arabanın yetmediği oluyor
Nerede yaşad8ğına göre değisir galiba. Mesela İstanbul'da trafik sorununa rağmen şarttı, şu anda daha da şart çünkü toplu ulaşımda akraba ediniyorsun yoksa 😂
Demografik yapısı bu kadar bozulmamış ve toplu ulaşımı rahat olan yerlerde zorunlu olmayabilir. Başka şehirde olsam kullanmazdım galiba şu maliyetler sebebiyle. İhtiyaç halinde taksi daha mantıklı bulunabildiğinde ya da araç kiralamak.
Şu an ki araç fiyatlarına bakınca sanki lüks gibi gözüküyor ancak günümüz dünyasında araç olması şart denilebilir fakat bizim ülkemizde arabayı yüksek paralara alsan dahi mazot ücretleri, bakım maliyeti vs yüksek olduğundan lüks oldu artık.
Oturulan semte göre de ihtiyaç seviyesi değişebilir.
Ülkemizde lüks oldu tartışmasız yani son 10 yılda araba fiyatları bazı markalarda 20 kattan fazla arttı hele hele diğer ülkelerle birim üzerinden kıyas yaparsak sonuç içler acısı bir tarafta Porsche var diğer tarafta Albea var.
Tamamen lüksSadece hafta sonu kullanabilirsiniz çoluk çocuk bir yere gitmek için veya sevgilinizle baş başa bir yerlere gitmek için. Metrobüs 20 dakikada götürüyor hemde hiç bir dur kalk yapmadan trafikte asla takılmadan. Dizel arabanın dahi aylık yakıt tüketimi 1500 - 2000 lira artık.
Çocuk, hastane işleri için kesinlikle şart... Hatta ailecek misafirlik durumu olduğunda inanılmaz şart olur. Ailecek toplu taşıma ile bir yere gitmeye çalışmak tam eziyettir.
İki halükarda da paso masraf ya; araba olsa yakıt çok pahalı sigortası, bakımı, muayenesi falan olmasa da toplu taşıma sıkıntı ama işte arabanın artısı aciliyet oldu mu hemen elinin altında olmuş olması.
elektrikli araç olduktan sonra elde etmek iyi olurdu ancak şehir merkezleri gibi işlek yerlerde bence araç girişinin yasaklanması ve bisiklet kullanımının sağlanması daha verimli olurdu
Eskiden arabası olana wow zneginlige bak derdik şimdi 17.5 sjsj yaşındaki çocukların bile altında araba var.. demek ki artık lüks değil ihtiyaca dönmüş