Akaryakıta yapılan fiyat güncellemesi ile mazot 46 liraya yükselecek. Ayrıca en düşük araç fiyatının milyonlar ile ifade edildiğini düşünürsek bence artık lüks olmaya başladı.

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg✨️
Akaryakıta yapılan fiyat güncellemesi ile mazot 46 liraya yükselecek. Ayrıca en düşük araç fiyatının milyonlar ile ifade edildiğini düşünürsek bence artık lüks olmaya başladı.

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg✨️
Aracım var ve zaruri haller harici keyfi binemez oldum. Ekonomik şartlarda gücüm yetmiyor artık benim. 58Lt (yedek depo haznesi dahil) deposu var aracımın. 2021 yılında 57Lt 330 TL verip ayağımız hiç gazdan çekmeden gezmiştim ve gerçekten hiç zoruma gitmemişti yakıt. şu an aracı 2.500 TL tam doldurmuş olabiliyoruz ve gerçekten insanın zoruna gidiyor. Aldıktan sonra dünya km yaptım ama şu son 1 senedir araç neredeyse yatıyor diyebilirim. Gencim ama bir yere gidemiyorum. Hayatım boyu hava olsun diye serserilik yapmadım ama hiç değilse araba ile gezerken ufak müzik dinlemeyi (çevreye sesi duyurmadan) seviyordum ve beni çok rahatlatıyordu. En sevdiğim hobimdir araçlar ve araç kullanmak, yapmak, uğraşmak vs. Artık o bana ben ona uzaktan bakıyoruz öyle birbirimize. Dün bir yere gitmek zorunda kaldığım için kontağı açtım ve gerçekten üzüldüm. Aracı özlediğimi ama gücümün artık yetmediğini fark ettim. İşin kötü yanı ise benim sağlık problemim var ve bu sebepten ötürü araç bana çok lazım oluyor. Yani elimin altında Allah'ın verdiği bir nimet benim için. Ne diyeyim ki ben böyle giderse 50Tl bulur dediğim zamanlarda bana sen devlet düşmanısın diyenler utansın diyeceğim ama bunların yüzüne tükürünce çok şükür dedikleri için o duygudan yoksun olduklarını biliyorum.
Türkiye de yaşamak lüks (!) diğer yanda İstanbul'da caddelerde sokaklarda yaya olarak kaldırımda ve yolda yürümek güç. Çok garip acayip bir çelişki var
2 yıl önce 200 liralık yakıtla İstanbul’dan Ankara’ya 500 km gidebiliyordum. Şimdi 200 liraya 50 km ancak gidiliyor
Teşekkür ederim 💐
Valla çokomel damatı arar olduk, adam en azından yalan yerde umut veriyor du daha iyi olucaz diye, şimdikiler de oda yok sjsj
Öncelerde lüks denilen genel olarak zenginlerde görünürdü, şimdilerde kredi kartı çevirerek hayatını olmaz işlerin içine sokarken bindiği arabadan cakasını eksik etmeyen bir nesil türedi.
Cevap
9Cevap
Evet öyle oluyor sanırım
Araba kullanmak lüks hale geleli uzun zaman oldu bu arabanın vergisi kaskosu poliçesi yakıtı aynı zamanda parçalarının masrafları dünya para oldu hani birileri çıkıp söylüyordu ya kapıcının bile arabası var bak artık lüks hale getirdiler Ama bu insanlara müstehak acımıyorum hala savunuyorlar
@zar46 görüşümü beğendiğin için teşekkür ederim
Anlayan insan var mı dersiniz o da yok bu millet zaten doğruyu anlasaydı 22 yıl aynı adamı seçmezdi
Ben zaten merak etmiyorum ki artık bu saatten sonra geçinemiyorum yokluk çekiyorum ondan sonra bilmem iş bulamıyorum diyen insanlara ben artık ilk önce sunusun şunu soruyorum kimi destekledim bunca zamandır mevcut adamı dediği zaman kendi seçimini kendin geçiyorsun diyor
Kendi seçimini kendin yaşıyorsun diyorum
Ülkemizde maalesef zor.. ben kendi sahsim olarak arabalarim var ama hava iyi oldugu zaman sirkete bisiklet ile gider gelirim. Veya elektirikli araba ile.. dünyayi temiz tutmamiz gerekir.
Aynen 10 litre arabamıza 20 litre devlete olmak üzere 30 litre parası ödeyip 10 litre yakıt alıp çıkıyoruz. Sonrada köylü avrupada 5 litre parası ödeyip 10 litre yakıt alan Avrupa köylüsü ile rekabet etmesini bekliyoruz
Araba neysede nakliyeden dolayı iğneden ipliğe zam gelecek yine
Lüks hale getirdi insanlar. Bizim insanımız aç gözlü kimse kusura bakmasın. Adam 600bine satıyorsa başkası benim arabam daha temiz 700 yazıyor ilana böyle böyle fiyatlar uçtu.
Lüks diyoruz ama gittikçe artan trafiğe bakacak olursak;
İnsanlara lüks gelmiyor.
Bu fiyatlara bakınca motosiklet bile lüks oldu Türkiye'de.
Türkiye'de biraz öyle ama lüks olmamali
Bu yüzden hiç araba istemiyorum
Evet yakıtlar uçtu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?