+1 yılKadının dediği pire basma olayı doğru olabilir ama evinin bodrum kat veya zemine yakın bir yerde olduğu düşünülürse tabii çünkü önceden benim başıma geldi bu olay, bodrum katta oturduğum zamanlar pencerenin önüne kedi yatıyordu bende besliyordum daha sonra arka bahçemde de birkaç kedi gördüm onları da besledim birkaç ay hep orada yattılar ama bir gün evimi pire bastı ve inanın onu ancak yaşayan bilir.
Daha sonra evimin yakınında beslememeye karar vermiştim tabii ki bu kendini bilmez kadın gibi mamaları çöpe atacak kadar vicdansız olmadım kedileri hâlâ çok seviyorum.
Sadece bir şeyleri yaparken iki tarafı da düşünmek gerekiyor.
Bunu anlatmamın sebebi de kedilerden eve pire bulaşmadığını iddia edenlere hitabendir.
Ve kadının yaptığı asla savunulacak bir olay değildir.22 Yorumla- +1 yıl
Evini basan toz piresidir kedi piresi insana bulaşmaz
- +1 yıl
@Moto-Bike3 yahu ne kadar eminsin...
Başına geldi mi?
Hiç bodrum katta ve bahçeli bir evde oturdun mu?
Aylarca hiç camının önünde kedi yattı mı? Ayrıca bu kediler değişiyordu bir gün biri yatıyorsa ertesi gün başka, kedi oluyordu.
Peki ya hiç arka bahçende 5 - 6 kedi var mıydı? Pirelerin olduğu yerler kedilerin de aylarca yattığı yerlerdi ilk pireyi gördüğümde camın önümdeki koltuğun üstündeydi sonra zıpladı emin olmak için baktığımda pire olduğunu farketmiştim daha sonra bir gün arka bahçeye çıktığımda bacaklarımı pire sarmıştı ve pirelerin olduğu yer de yine kedilerin yatmak için kullandığı bebek arabasıydı , İşim gücüm yok kedi düşmanlığı mı yapacağım.
Kaldı ki vicdan sahibi biriyim ve hayvanları da seviyorum ama bir yerde kendimi de düşünmem gerekiyor.
Hayvanları beslemek gerekiyor tabii ki ama rahatsız olan insanları da anlamak gerek. ( söz konusu kadın için demiyorum tabii ki)
Nasıl ki bir böceği evinde istemiyorsan ve buna kimse bir şey demiyorsa bu da öyle bir durum.
Ya da ne bilim her insan kertenkele sevmez ama seven sever besleyen besler.
Hayvan diyince aklınıza sadece kedi, köpek gelmesin bir zahmet.
Ama kedi, köpek sevmeyen insanlar söz konusu olduğunda insanlar çok farklı bir tepki veriyor.
(hayvanlara zarar verenlerden bahsetmiyorum sadece sevmeyenler yanlış anlaşılma olmasın)
En İyi Cevaplar
Ya tamam kadını haksız buluyor olabiliriz ama biraz da empati yapmak lazım. Belki hayvanın dışkı kokuları artık evine geliyordur ve bıkmış olabilir. Belki kadın giriş katta oturuyordur ve hayvanlar evine giriyor olabilir.
Bir yerden iyilik yaparken bir yerden de kul hakkına girmemek lazım. Her iki tarafı da mutlu etmeye çalışmak lazım.20 Yorumla
- Gündem konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılVicdansız olmayan birinin yaptığı şeyden ne beklersiniz ki.. Sessiz melekler onlar. Ceza alması lazım sözde hanımefendinin
10 Yorumla
Evini pire basmışmışmış. Kim bilir pire hangi tanıdığından bulaştı. Yıllardır kedi köpek besler bakarım 1 kere bile evimizi pire basmadı.. Hadi diyelim gerçekten bir hayvanın piresi bulaştı. Yahu bak ben konuşmasam daha iyi olacak sinirlerim zıpladı şu an benim.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
90Cevap
- Gündem konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılben cok kızmadim basina geldi ;
evinizin oldugu yer genelde mustakil evler ve bir kangal kopegim var ısrarla bir komsumuz sokak hayvanlarinı yemlerini bizim evin kosesinde veriyordu ve bu kediler oraya alisti ve bahceye girenleri ki giriyorlar ares oldurdü hatta merdiven altina yavrulayan bir kedi yuzunden evi pire basti yavrulari beslemek icin girip cikan anneyi ares yakaladi ve sonuc malum ve ben o yavrulara 2 ay baktım yani tamam sokak hayvanlarina yemek su verelim ama insanlari da rahatsiz etmeden10 Yorumla
+1 yılBelediyeler anca uyusun burdada koca koca köpekler sürü halinde dolaşıyor insanlara saldırdığıda vuku buluyor ama önlem alan yok. Parklara köpek pisliğinden adım atılmıyor. Millet pek bir hayvan sever oldu (!). Arkasını toplayamayan köpek gezdiriyor. Pardon hayvandan önce insan sevin sevmezseniz saygı duyun mecbursunuz!! Köpek gezdirerek entelektüel görünmeye çalışan sözde hayvan hakları savunuculuğu yapanlardan çok daha fazla hayvanlara saygım var.
Hadi basın eksiyi😠30 Yorumla
+1 yılŞiddete karşıyım ama şu dilsiz günahsız hayvanlara zülm edenleri acayip dövesim geliyor.. Yahu ne zararı var sana anlamıyorum ki o günahsızların mamasının sana.. Binanın altına su koyuyorum onlar için her gitmemde devrilmiş oluyor, artık çocuklar mı yapıyor büyüler mi çözemedim sinirleniyorum böyle şeyleri görünce...
40 Yorumla
+1 yılSoyle insanlara sinir oluyorum ya biz de balkona hep koyuyorduk kuşlar geliyordu yiyor alt komşu laf yaptı hep neymiş rüzgar ucuruyormus onlara geliyormuş her halta laf laf laf. bir ara da yeni doğmuş kedi gördüm eve getirdim kopek zarar vermesin diye. Bahçeye koydum apartmanın. Herkes cok miyavladi durmadı gotur deyip durdu dengesizler
20 YorumlaYanı vicdan yok ki Allah'tan ricam bir günlüğüne böyle ınsanları hayvana çevirsin de neler çekiyor seslerini çıkartamamak, dert anlatamamak, ac susuz kalmak ve insan tarafından hor görülmek ne demek görsünler yoksa anlamaz bu beyinsizler hayvanlar ne çekiyor. Görgüsüz beyinsizler benciller içim gitti ya.
10 Yorumla
+1 yılDediği doğruysa...
Yani evini gerçekten de pire basıyorsa bir şekilde mahallecek çözüm bulabilirler. En azından mamaları bırakan kişiye danışabilir, derdini anlatabilir. Kafa kafaya verip fikir üretebilirler. Neden insanlarla iletişim kurmak, sorunlara çözüm üretmek bu kadar zor?10 Yorumlaİnsanların hayvan bakmaya hakları olduğu gibi bakmamayada hakları var. Ama bunkadının yaptığı düpedüz kötülük sana ne bakan baksın
Sen bakmıyorsanda bakana karışma. Kimse sana mama vermiyorsun diye karışıyor mu? Sende karışma. Yok illa çıkıntı olacak bı tipler mevcut...10 Yorumla
+1 yılBu yaş kadınlara kıl oluyorum bizim ülkenin 35+ yaş kategorisine ait kadınları niyeyse kendini her konuda her şeyi yapabilir sorabilir ilan ediyor bir değişikler otobüse binersin seni tanıyormuş gibi rahatlıkla kaldırır dışarıda bir şey görür sanki eviymiş gibi rahatlıkla yerini değişir senle konuşur kafasına göre hesap sorar bir değişikler kendilerine her alanda her yetkiyi veriyorlar yaş büyüyünce
10 Yorumla
+1 yılİnsana ve yaşamına zarar veriyorsa ordaki hayvanlar önlem almakta fayda var bence bidaha gelmesinler diye yapılabilitesi olacak bir hareket. Hayvan hakkı, hayvansever, hayvancılar vs vs üşüşeceksiniz şimdi başıma ama dünyada aç olan barınamayan sadece hayvanlar değil keşke bunuda bilsenizde hayvanda hayvan diye tutturmayıp fakire fukaraya evsize barksızada sahip çıksanız besleseniz yardım etseniz.
10 Yorumla- Gündem konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılKıyamet gününde mamalarını çöpe attığın hayvanlar senden şikayetçi olacaklar. İşte o zaman yandığın gündür karaktersiz kadın!!!
40 Yorumla - Gündem konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılKabul edelim ki halkımızın yüzde 99'u kadınıyla erkeğiyle türküyle kürdüyle sağcısıyla solcusuyla zalim. Ne hayvana ne doğaya ne insana zerre kadar sevgileri merhametleri şefkatleri yok. Allah yüzde birdekileri korusun.
10 Yorumla - Gündem konusunda 480 cevap paylaştı.
+1 yılOlayin perde arkasina bakmak gerek belki mamalar artik koku hapmaya baslamistir şiddetli bir hayvanseverim ama insanlarin kisa goruntu veya videolar uzerinden olayin perde arkasi sorgulanmadan linç edilmesine karşıyım.
10 Yorumla
+1 yılYer de değil bir kutu içersi dolu mama aslinda karişmamasi gerekiyordu bu şahsin yer de olsaydi o zaman hak verirdim ama mamalar kutu içinde hayvanlar için düşünülmüş tabi bazilari da anlamiyor bu yüzden.
10 YorumlaEnam 38; Yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve gökyüzünde iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi sizin gibi topluluklardır. Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Nihayet (hepsi) toplanıp rablerinin huzuruna getirileceklerdir.
10 Yorumla
+1 yılkısaca bu kadın her kelimeyi hakkediyor her türlü iğrenç liği çünkü yaptığı şey zaten bir hayata acı çektirmek öldürmek ile aynı büyük bir iğrençlik benim gözümde neden böyle birşey düşünürsün zihnin bu kadarmı iğrenç
10 Yorumla
+1 yılUmarım kendisi bir kap su ve ekmeğe muhtaç kalır. Sokak hayvanlarının yaşamları zaten yeterince zorken insanlar ellerinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorken böyle insanların olması kahrediyor. Faydan yok zararında dokunmasın !
10 Yorumla
+1 yılHiç unutmuyorum kışın ortasında bir akşam hava kar don çok soğuk bir kedi apartmana kadar gelmiş onu bodruma alıp yemek ve yatacak yer verdim diye bütün apartman bana kızmıştı apartman pislenecek vs diye ya pislensin ne olacak o kadar mı seviyoruz evlerimizi mülklerimizi paramızı...
20 YorumlaGördüm bu haberi, yani dışarda duran, orda beslenen canlının ona ne zararı var anlayamadım. Evi pirelenmişmiş ablamizin.. Bu kadar vicdansız neden olur bir insan anlamış değilim.
20 Yorumla
+1 yılbunlara kamu malına zarar vermek gibi ceza vermezlerse hayvana siddet ve bu tarz eylemler asla bitmez ya da bize izin versinler bunları dovmek suc olmasın
10 YorumlaHala gördükçe canım katil olmak istiyor. Apartmandan apartmana, daireden daireye pire geçermiş. Leş kargası. Bunun bence kocası insanlığını yapmış yapılacak yerini bilememiş. 😠😠😠😠😠😠😠
10 Yorumla
+1 yılamacı neydi? gerçekten çok gereksizce bir hareket. insanların bu kadar vicdansız olmaları hiç hoşuma gitmiyor. hakaret etmeyi seven biri değilim ama bu yaptığı şey çok aptalca.
10 Yorumla
+1 yılYaptığı hoş bir davranış değil ama, yorumları okudum da herkes öfkeli ve kimse neden atmış olabilir diye sormamış bence ne olursa olsun kendimizi düzeltmeliyiz bazı önyargılarımızdan kurtulmalıyız. Öfkelenmeden önce yargılamak ve düşünmek gerek. Belkide o mamalara zehir konulmuş olabilir ve bu olayda o kadın görmüş müdahale etmiş de olabilir. Bunu o kadına sormak gerekiyor. Ve ne demişler duğuna inanma, gördüğünün yarısına inan...
10 Yorumla
+1 yılBazı hayvanların bölgelerini korumaları gerekir. Normal karşılıyorum, doğası gereği bunu yapmak mecburiyetinde. İlk defa elbise giyen bir hayvan gördüm, ahahah maske de takmış.
10 Yorumla
+1 yılAllah böyle insanların rızkını kessin. Tövbe estafurullah.
40 Yorumla
+1 yılOlayı bilmiyorum okuduğum kadarıyla yazacam.
Madem evini pire basıyor mama kaplarini evunden uzaklasti ne diye çöpe atarsin20 Yorumla
+1 yılevini pire bastıysa bence haklı, madem seviyorlar kadının evinden uzak bir yerde de besleyebilirler mesela kendi evlerinde. beni eksileyebilirsiniz izin veriyorum.
20 Yorumla
+1 yılKıskanç bir hayvan türü bu, kendisine verilmeyen mamayı başka hayvanlarda yar etmiyor neslinin tükenmesini istediğim bir hayvan türü bu
20 YorumlaBence bu kadını bezdirmişler. Tamam hayvanlara iyilik edelim ama inanın bazen kapı önleri çok pis kokuyor. Başka bir çözümü olmalı bu işin
23 YorumlaGündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. Bu kadını da çöpe atmak lazım
33 Yorumla- Gündem konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılKlasik ;
-Hayvanları şuraya, buraya toplamayın, manyak mısınız siz yaaaa?
Diyen kitle.
cut.10 Yorumla Ya bu pislik kim oluyor da atıyor canlıların besinini? İnşallah açlık olur ölümü. Kazancı düşer inşallah
20 Yorumla
+1 yılatması yanlış tabikide fakat her evin önünde beselenmesini dogru bulmuyorum boş bir alan olması gerek
10 Yorumla
+1 yılKendi yemeğini önünden alıp atsak o köpekler kadar sakin kalir mi bu abla acaba... Ne zararları var hayvanların.
20 YorumlaKadının sorunları varsa hastalıktan başka birşey değiller virüs olan covid-19 değil. Bu tür kötü insanlar virüsün taşa kendisi..
21 YorumlaKadina da yazik. Bir kap da ona biraksalar yalana yalana yerdi. Hayvan ayirt etmemek lazim. Hepsi can.
20 Yorumla
+1 yılKadın haklı. Komşu hakkı öncelikle gelir. Komşuların rızasını almadan kimse kafasına göre yarrock sallamamali
10 YorumlaGündem konusunda 465 cevap paylaştı.
Oysa ki bütün canlılara hatta cansızlara yönelik sevgi... insan sevgisine giden yolun ilk adımıdır..
Hayvan sevmeyen insanı nasıl sevsin?20 YorumlaBunlar nasıl anne falan oluyolar anaçlık, merhamet 0
Kesin kendi çocuğuna da dünyayı dar ediyordur20 Yorumla- Gündem konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılYiye yiye ayı gibi olmuş kömüş yalanını gibsinler senin yağlı koca götünden dökülüyordur o pireler montofon
20 Yorumla
+1 yılYok artık. Nasıl bir insandır. Ya ben psikolog değilim onun için kimseye teşhis koyamam ama sağlık durumu iyi mi acaba Ne geçecek eline yazıklar olsun
20 YorumlaOnun ben kanını, ırkını, medeniyetini skeyim isterse akrabam olsun gördüğüm yerde anasını severim böyle insanların..
20 Yorumla
+1 yılKavga etsen olmuyor etmesen yine olmuyor olmuyor arkadaş düzelmiyor bunlar eğitilmezler, sokaktaki kedi köpek bile bunun gibilerden akıllıdır
20 YorumlaÖküzzz çalış yemiş yemiş o gariplerin nimeti ile oynamış camış ne düşüneceğim düşmanın bile mersini nasip etsin Allah
30 Yorumla- Gündem konusunda 332 cevap paylaştı.
+1 yılUlaa elime geccek bu kadin varya esek sudan gelene kadar elimden alamaz kimse
30 Yorumla Bu yarmagülü yolan biri yok mu oralarda ellerini de kırsınlar.
30 Yorumla
+1 yılUmarım kendisi bir gün aç kalır da, anlar yaptığı hatayı...
30 YorumlaŞişko patatese bak sen salak kadın benim yapacak onu varya o mamayı ona yediririm
30 YorumlaBu videoyu çeken arkadaşımın arkadaşı bu kadının yaptığı ilk değil
20 Yorumla
+1 yılDerdi de kesin şeydir hayvalar gelmesin buraya evimin önünü mahallemi kirletiyorlar yobaz işte
20 Yorumla
+1 yılHiçbir şey düşünemiyorum. Çünkü düşünmesi gereken bizler değiliz artık bu saatten sonra.
20 YorumlaEvine girip buzdolabında ki her şeyi çöpe atmalılar
20 Yorumla
+1 yılInsanlarin hayvanlarla nasil derdi olabiliyor şasiyorum
20 Yorumla
+1 yılCani bol. Bencil bol. Ülke de bunun gibi insanlar herkesten daha bol.
20 Yorumla
+1 yılBunlar nasıl bir psikolojide bilemem. Ama evet haklısın. Onların çöpte olması lazım.
10 Yorumla
+1 yılİnşaAllah onunda yemeğini çöpe atarlar yedirmezler amin
20 Yorumla
+1 yılülkede sağlam insan kalmadı
yaşlıların çoğunu yakacan!20 Yorumla
+1 yılİnsan işte
Merhametsiz
Gaddar
Zalim
Acımasız...20 Yorumla
+1 yılBu insan gorunumlu varliktan olsa olsa b.. k çuvalı olur allah belasını versin 😡
20 Yorumla- Gündem konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yılAhlaksizlik zihniyeti bozuk kisidir bu kadinin yaptığı birgun kendiside ac kalirsa anlar o hayvanlari
20 Yorumla
+1 yılkendisi afrikanın açlık sebebi gibi yemiş. besili camış. hayvanlardan ne istiyor ya
20 Yorumla- Devamını Gör (139)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne