Sakarya'nın Erenler ilçesinde Serkan Ç. ayrıldığı nişanlısının başkasıyla nişanlandığını öğrenince dehşet saçtı. Serkan Çiftçi evi basıp, eski nişanlısı, annesi ve babası ile genç kızın nişanlısını tabancayla vurarak yaraladı.Serkan Ç’nin kardeşi Mümin Ç. i ise aracıyla olay yerine giderken, kırmızı ışıkta duran ve yavaş kalkış yaptığını öne sürdüğü aracın sürücüsü ile yanındaki kişiyi silahla vurarak öldürdü. Mümin Ç. yakalanırken Serkan Ç. polislerce aranıyor (Ntv)
Ortalık tımarhaneye döndü resmen, adamın biri eski nişanlısını ve ailesini vuruyor, olay yerine giden abisi de yolda hiç tanımadığı iki kişiyi vurup öldürüyor. Gerçekten milletçe kafayı yedik kimsenin can güvenliği yok. Sırf bu yüzden bireysel silahlanmayı savunuyorum. Trafikte bile kafası kızıp adam öldürebilecek binlerce ruh hastası sokaklarda geziyor. Kimsede korku yok, çünkü cezalar caydırıcı değil. her gün endişeliyim sevdiğim birine bir şey olur diye. Çünkü yürürken çarptın diye adam öldürenlerle birlikte yaşıyoruz. Kimse karşısında bir insan canı olduğunu düşünmüyor artık. Açıkçası ruhsatlı silahımı yanımdan ayırmıyorum, iki kez hayatımı kurtardı. biriyle kavga ederim diye değil, böyle gözü dönmüş bir psikopat canıma kastettiğinde çaresiz kalmamak için taşıyorum. bence herkes can güvenliği için ruhsatlı bir silah edinmeli
Soyleyince kiiyorlar polat alemdar izleyerek büyütürsen çocukları adam öldürmek kolay saniyorlar ama soonra onlarda pisman ve fakat cezalar caydirici degil
Aile, aile, aile! Kim ne derse desin, insanlarımıza düzgün bir eğitim verilmedikçe bu olayların ardı arkası kesilmeyecek. Önce aileler eğitilecek, toplum eğitilecek ki bizler de - cinsiyet ayrımı yapmaksızın- kendimizi güvende hissedeceğiz hayatımıza aldığımız ya da gün içinde rastgele aynı ortamda bulunduğumuz kişilere karşı.
Bu dünya değil ülke nereye gidiyor. Dünya da yine iyi şeyler oluyor ben bu saçma ülkede bir tane güzel bir şey görmüyorum insanları cahi l apta l. Aklı fikri ilişkide evllikte beyinleri kısıtlı çünkü. sanata spora veya bilime önem vermeyi akıl edemiyorlar varsa yoksa kız erkek sorunları. Adalet olmadığı halde susan ve öylece bekleyen insanlarda suçlular kadar kötü
Yorumum biraz uzun olacak ve bazıları sevmeyecek. Çok sevmeyi, ya benimsin ya toprağın demek olduğunu sandık hayatı kıstlayacak kadar kıskanmayı insanı bunaltıp yanlızlaştırmayı çok sevmek sandık. Hakaret etmeyi köpek gibi davranmayı çok sevmek sandık. Büyük laflar edip sensiz yaşayamam falan demeyi çok sevmek sandık. Yani sevmek ile ilgisi olmayan herşeyi biz sevgi sandık. Ama ne güzel demişti Türkan Şoray "sevgi emekti" erkek adam olmalıydı severken kadında anne ama erkekler kadını mal kadınlar erkekleri psikopat yaptı. Sonra o psikopatlar kendilerine kendilerine ait olan malı öldürme hakkı olduğunu düşündü. Sırf çirkin diye çiçek Abbas'ı değil Şakir'i sevmeyi tercih ettik kafasını içindekiler güzel olanı değil kafalarının şekli güzel olanları sevdik. Karısı çocuğu olduğunu bile bile bir adamı ile sevgili olmayı normal olarak kabul ettik. Sonuç olarak ölümler yitip giden hayatlar.
Bu tür olaylar malesef sadece Sakarya'da değil herhangi bir şehirde de olabiliyor. İnsanlar insanlıktan çıkmasın yeter ki.
Ayrıca halk bu olayı öğrendikten sonra katili yakalanması için seferber oldu. Polisle de işbirliği yapıldı. Kısa sürede sonuca ulaşılır da adalet yerini bulur.
Bunu Sakarya Erenlerde oturan biri olarak söylüyorum... Konunun Erenler ile alakası yok. O yörede yaşayan Roman göçmenleri olan semt halkıyla alakası var.
Hastanede hepsi. Müşahade altındalar. Pek bilgi veren yok. Lâkin ağır durumda olsalardı illaki duyardık. Çünkü Sakarya bu haberle çalkalandı.. @Zekai_kirişçi
Şikayet ediyorsun ne polis ne savcı ne hakim ciddiye alıyor seni. Tacize uğrasan polis "O saatte dışarda ne işin vardı?" der. Sürekli bir sapığın takibinde olup defalarca kez şikayette bulunsan hakim "Ben de her gün tehdit ediliyorum ama bak hâlâ yaşıyorum" der. Eşin tarafından şiddete uğrarsın bir Allahın kulunu bırak polis bile yardımcı olamaz. Sonra tüm bu olanlardan dolayı İstanbul Sözleşmesini istersin, reddeden dingiller çıkar. Türkiye masumları değil;katilleri, tecavüzcü, tacizcileri kollayan bir ülkedir.
Çingene dilenciler bile senin kadar ağlak değil. bunların çoğu yalan. denettir bakım erkek kardeşine veya babana sonucu dediğin kadar basitmi oluyo görelim.
İstanbul sözleşmesini kabul edince herşey düzelecek mi sanıyorsun, 80,90 sayfalık bir metin meclisin oynayın geçince ülke güllük gülistanlık olmaz ki önce insan olalım insan insan insan
Sana TCK, yı özellikle aile içi ve kadına şiddet e dair devletin çıkarttığı yasaları, genelgeleri okumanı tavsiye ediyorum, okuyunca herşey çok güzel mükemmel diyorsun, alınan tedbir kararları tebliğ edilmeden tutuklama, gözaltı, uzaklaştırma, yakın takip vs herşey var ama olay yasa da takipte olmuyor, adam öldürmek bazen 10 saniyelik bazen 1 dakikalık iş geliyorsun sıkıp gidiyorsun bitti devlet o 1 dakikayı kontrol edemez imkansız bişey bu, buradaki asıl sorun insanların tamamen cahil olması, kimse ya bunu öldürmeyelim 30 sene yatarım demiyor, gidip öldürüyor, bu adama 100 sene ceza da versen bu adam yine öldürür emin ol.
@xyzabc1234 yahu zaten buna bir şey diyen var mı? Biz birş tecavüze uğrayınca yarım kaldı indirimi alsın istemiyoruz. Bir kravat bir takım elbise çekince o namussuzlar masum görülüp indirim alsın istemiyoruz! Kadın eşi tarafından şiddete uğrayınca hapis cezası alsın istiyoruz. Bir çok kadın yüzlerce kez şikayette bulunmalarına rağmen adam serbest bırakılıp kadının hayatına son veriyor! İnsanlar bu yüzden şikayette bile bulunamıyor sizin derdiniz ne?
@JooKeeRs hayatı boyunca bir kadin tarafından sevmediği icin bu yasina kadar hayatinda bir seyler başaramadığı için özgüven eksikligi yasayip kadin dusmanligi yapan klasik turk erkegi.. Bir bitin artik bee
Sakaryalıyım , haberi okudum. Ölen vatandasların sosyal hesaplarına baktım. Mazlum işinde kendi halinde insanlarmış. Atar gider tartısma bile plmadan koltukta ölmüşler. Dicek çok sey var ama neye fayda.. allah yakınlarına sabır versin. Adalrt varsada o vuranlar hapisten cıkamasın.
Duyulan ve bilinenler gerçekten acı bir durum, duyuyuyor görüyor üzülüyor iyi olması için umut medet ediyoruz ancak bilinmeyen kötü bir o kadar da acı yaşanan şeylerin üstü örtüldüğü bir hayat içiresinde zaman ilerledikçe kötüye gittiğini benimsetiyor ne günlerin ne ayların ne de yılların bir suçu var zaman değil insanlar zamanı değiştiriyor.
Rezalete, fakat daha iyi bir yerden gelmedi, kur'an-kerim'e göre cennetten kovulan bir çiftin , kıskançlıktan birbirini öldüren ilk cinayeti işleyen kardeşten, evrime göre, sürekli birbirini öldüren, meteor ile yok olup giden kara canlılarından, velhasıl özetle kaostan geldik , kaosa gideceğiz. Ha düzensizlik teorisine bir bak, geçirdiğin her gün daha güzel bir sonrakinden, çünkü evren düzenden kaosa ilerler
Ülke ülke olsa idam şart derdim de, ulan idam da gelse her hafta bir siyasetçiyi asarlar. Ama şimdi şunların da idamdan başka temizlenme olasılığı yok ki.
Beyni yok silahı var zaten. Aileye bak. Bunları ailecek imha etmeleri gerekmiyor mu şimdi?
Cidden bunları okudukça yüreğim tükeniyor.. Kısacık ömrümüzde nelerle uğraşıyoruz. İnsanlar karanlığı kendi elleriyle getiriyor. Ne hayat ne dünyaya bundan sorumlu değil. Biz insanlar sorumluyuz ne yaparsak yapalım bu karanlıkta biz sürükleniyoruz. Dünyayı kirleten karanlığa boğan insanoğlu. Ve kıyamet kopana kadar bu böyle devam edicek. Ne Allah ne ölüm bunları ciddiye almayanlar çok büyük felakete mağruz kalacaklar. Allah yardımcıları olsun.
Bir şeyi yaparken 2 kere düşünmek lazım. Bir anlık öfke 2 ölü, 4 yaralı getirdi. Bunları işleyen zanlıların biri de ağırlaştırılmış müebbet, diğeri de fazla bir miktar hapis cezası alacak. Bu tipler başkasına acımıyor neyse de kendilerine de acımıyor, neyse demir parmaklıklar ardında ölümü beklesinler.
Ya benimsin ya kara toprağın mantığını yaşayan cahil bir kesim daha. Ne bitmek bilmezsiniz siz ya nesliniz tükensede diğer insanlara zararınız dokunmasa. Böyle bir zihniyetteki insanın yaşamaya hakkı yok!
Bu nasıl bir aile ayrı ayrı katliam yapmışlar. Öncelikle aile için terbiye şart, Sonra cezalar ağırlaştırılmalı sadece öldürmeye değil hakarete rencide etmeye bile ceza verilmeli. Balık baştan kokuyor neresinden tutsan elinde kalıyor.
Evet dünya iyi bir yere gitmiyor bu doğru ama psikolojik açıdan sorunlar daha fazla ortaya çıkıyor. Buna önlem alınması gerekiyor, ciddi olarak her okulda bir değil birçok pedagog, psikiyatri uzmanı görev yapmaya başlamalı. Farkında değil kimse.
İşte böyle yapanlara devlet en ağır cezayı verecek, iyi hal falan hiç bir şekilde olmayacak.. Ve bu şekilde olanlara içeride en ağır işkenceler yapılmalı, işkence her ne kadar insanlık suçuysa da insan canına kast edenler bunu tatmalı..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bu olaya sadece polislik adli bir olay bakmak en buyuk yapilacak yanlistir.. bu olay temelde egitimle alakali bir olaydir.. egitimsizlik sebebiyle bu olaylar gerceklesiyor.. ve bu ulkede egitime gereken onem verilmedigi sürece cezalar ne olursa olsun bu olaylar bitmeyecektir.. bye
Bunun tek sebebi cok film izlemeleri, cekip silahi vurup sonra hapse girince hersey cok guzel gosteriliyor zannediyor ki iceri girdi mi hayat mukemmel oluyor..
Gitmiyor dönüyor devletimiz ikili oynarsa daha çok kisi vurulup ölecek devletin el alti cevirdikleri işlerde akilalmaz isler donuyorki boyle bir sey yok, yasasina sadik bir ulke deyil türk insani para icin poponu satar, bizim savcilarimiz hakimlerimiz satiyorda, biraksinda biraz vatandas satsin, onun icin kendi yasanla yasicaksin yani kendine agyit kuralarinla.
Bu cahilimizi dünyaya karıştırıp oradan yer bakmayyin dünyayla aramizda 400 yıl vaar.. mahlesef toplumuz zır cahill, dost acı söyler.. önümuze 20 yıldir 3X ayna koymuşlar ona bakip ne güclüyüz deyip ögünüyoruz ve medeniyettden bir damla ögreti almıyoruz.. sokaga cikip bakarsaniz cehalletin kol gezdigini görebilirsiniz ama görüp geciyorsunuz çünķü hepimiz ayni b.. o.. k... uz ondan..
Millet iyice kafayı yedi bu nasıl bir zihniyet ve zorbalıktır ya. Olmuyorsa olmuyor kardeşim ne diye toplu katliam yapıyosun. Allahın cezası hasta ruhlu manyaklar sizi. bir bitmediniz 😡
Bu nasıl bir zihniyet gerçekten bu canilerle aynı yerde yaşamak istemiyorum bir insanı öldürmek bu kadar kolay mı gerçekten aklım almıyor. Allah belanızı versin şizofren, hastalıklı pislikler
@MontanaMax Dostum bak karşındakı insan sorunu şiddetle çözüyorsa mecburen sende ona hayatının acısını çektireceksin. Benim aileme böyle zarar vericekler bende polise gidecem ha. Arkadaşlarımı toplarım onların ailelerini avlamaya giderim
@MontanaMax Ben bunu kişiler yapsın demiyorum ki zaten. Devlet yapsın diyorum :) fazla ütopik ama insanlar artık çığrından çıktı bu tip ailelerin insanların mikrop gibi temizlenmesi gerek
İnsan bu kadar cani basit iğrenç vahşi olmamalı anlatmakla cümle kuramiyorum argo kelime kendime yakıştıramıyorum o yüzden bu kadar söz söyleyebiliyorum
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Eski nişanlısının evini basıp 4 kişiyi vurdu, ağabeyi olay yerine gelirken 2 kişiyi öldürdü. Bu dünya nereye gidiyor böyle?