AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, "Kadın erkek eşit değildir, eşitlik koca bir tantanadır" açıklamasının tepki çekmesi üzerine yaptığı diğer açıklamada görüşlerini savundu. Çamlı, "Kadın ve erkeği eşitliğe zorlayanlar en büyük kötülüğü yapanlardır, tavuğa horozluk yaptıramazsın" dedi.
AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı, "Kadın erkek eşit değildir, eşitlik koca bir tantanadır" açıklaması hakkında düşünceleriniz nedir?
Çok doğru yazmış yanlış bir şey göremedim. Zaten Kadın Hakları bahane, planlı cinayetler üzerinden oynanan Oyunlar Şahane...
Münevver Karabulut Cinayeti hakkında dün herkes sadece cinayet diyordu bugün o evde yapılan ayinle katledildiği gün yüzüne çıktı. Cinayet sonrası bu ülkenin EMNİYETİ seferber olup her türlü imkanıyla o caniyi de aramasına rağmen, hangi güç yardım etti de aylarca saklanabildi?
Google Münevver Karabulut Ayin yazıp sonuçları bir açıp araştırın. Cinayet sonrası bulgular, ipuçları ve şüpheler hakkında ne tür detaylara ulaşılmış bir okuyun. Mossad tarafından yaptırıldığı bile yazıyor. Mossad'ın ne işi olur demeyin bu ülkenin yapısını, huzurunu, toplum psikolojisini bozmak için bal gibi de olur. Silahlı savaş dönemi bitti, kaleyi içerden yıkmak için artık PSİKOLOJİK HARP yapılıyor.
Münevver Karabulut cinayeti gibi bir hikaye de 1999 yılında gerçekleşmişti. 1'i kadın toplam 3 cani satanist tarafından Şehriban Coşkunfırat katledilerek, itirafta da onu şeytana adadıklarını söylemişlerdi...
Organize biçimde işletilen bu cinayetlerin sonucunda toplumumuz bugün tanımadığı biriyle konuşmaktan, bir erkekle tanışıp, görüşmekten bile korkar hale GETİRİLDİ. Dışarda planlananıp İçerde uygulanan cinayetler. Ve yine İçeride organize biçimde, sürekli ; - Kadın ötekileştiriliyor!.. - Kadın dışlanıyor!.. diyen ama nedense şiddete, tecavüze maruz kalan bir baş örtülü veya köylü kadınsa ona seyirci kalıp, ötekileştirip 🙈🙉🙊 oynayan, toplumu ayrıştırmaktan başka gayesi olmayan Sözde Kadın Hakları Savunucuları DESTEKÇİLERİ...
3-5 ŞEHİR MERKEZİNDEN BAŞKA BİR YERDE İCRAATİ OLMAYAN...
Kadın-erkek hiçbir zaman tam anlamıyla eşit olamaz zaten bu genrl olarak doğanın düzenine aykırıdır. İki cinsinde farklı konularda birbirlerine karşı üstünlükleri ve zayıflıkları mevcuttur. Fiziksel olarakta zihinsel olarakta bu bir gerçektir. Toplumsal örf ve adetlerde bile eşitlikten bahsedilebileceğini sanmıyorum her zaman bir fark çıkar illaki.😅 Bu adam baya boş yapmış böyle bağıra bağıra konuşur gibi yanlış bir üslupla konuşmuş haklıyken kendini haksız duruma düşürmüş.😏
Dünyada hiçbir zaman kadın-erkek eşitliği olmayacak bence olacak diyen kendini kandırıyordur aksini iddia eden varsa gelsin ispatlasın😪
Dogru söylemiş. Agır işlerde erkekler calısır. Her zaman stresli kavgalı ve yorucu ortamda erkekler vardır. Çalısma saati kadınlardan daha uzundur. sorumlulugu kadından daha fazladır. İslamiyettede rabbin hediyesidir eş. Buyuzden eşine en güzel sekilde davranmakla yukumludur. Hatta hakteala hazretleri buyuruyorki. “Ben olmasaydım kocalarınıza tapmanızı isterdim “ Erkeklerin sorumluluk yuku herseyi kadından daha fazla. En basta kadının tek önem verdigi sey sacı bası. Baska birsey asla öncelikli önem degil. Hayttın her köşesinde bence erkeklerin kadınlarla eşit olması imkansız.
Doğru demiş.. eşitlik adil olmak demek değildir. Başta kuvvet ve cinsiyet olarak bile eşit değiliz.. Allah hercanliyi bir amac için yaratmıştır.. duygusal olarak bile farklayız.. kadın kocası hasta olunca bırakmaz ama erkek bırakır.. geneli..
Ya birde felsefe yapmiyorlar mi "Kadinla Erkek esit degildir! Denktir" diyerek. Yahu herkesin "Esitlik" derken neyi kast ettigini hepimiz cok iyi biliyoruz. Gel görelim ki illa fitrata uygun olacak her sey yahu nayi fitrata uygun yapiyorsunuz ki bunda fitrati öne sürüyorsunuz? Kadin-Erkek Esittir, Denktir her neyse ama bu sahsin bu yasanan cinayetleri fitrat üzerinden degerlendirip normal olarak karsilamasini, Kadinlarin sirf esitlik istedikleri icin öldürülmesinin yine onlarin sucu oldugunu ima etmesi pek hos degil. Istenilen sey belli! Kadinlar saygi görmek istiyor, mal olmak istemiyorlar, Erkekler gibi rahatca yolda yürümek, diledikleri gibi giyinmek istiyorlar, istedikleri mekana girip cikabilmek istiyorlar. Türkiyenin Islam ülkesi olmasi bu ülkedeki herkesin Müslüman olmasi anlamina gelmiyor! Düsüncelere, fikirlere saygi ve esitlik istiyorlar bu kadar basit. Erkegin Namusu olarak gördügü kadin, Erkeginden ayrilmak istediginde namusunu yitirmis gibi davranilmasin istiyor. Bunlar fitratta yok elbette ama sen tutup sirf Esitlik istedi diye ya da seni artik istemiyor diye birisini öldürmezssin. Yorumlari okuyuorum da hep bir kelime oyunlari felse yapmalar felan filan ulan Hepimiz cok iyi biliyoruz kimin neyi ne manada söyldegini!
“Eşitlik, denklik” kavramlarını görüyoruz ki millet ilkokulda es geçmiş.. Halbuki daha “kümeler” dersinde anlatılan bir konu..
Kadın ve erkek eşit değildir, denktir.. Her anlamda.. Eşit olsaydı tek cinsiyet olurdu..
Erkekteki uzuvlar, kadında da olurdu.. O zaman zaten cinsiyet ayrımı yapılmaz, tek cinsiyet olarak kalırdı..
Ama Allah kadını da erkeği de farklı özelliklerde yaratmış, hatta birbirinin eksiklerini tamamlayarak bir bütün yaratmıştır..
Ne kadın ne erkek tek başına bir insan dünyaya getiremiyor.. İkisi bütünleşerek bir insan dünyaya getiriyor..
Bilmem daha kaç defa bunu izah etmeliyiz? Sosyal haklarda da eşit olmamalı.. Fıtratları farklı..
Atıyorum bir erkek, 50 yılda emekli oluyorsa kadın 35 yaşında emekli olmalı. Gibi gibi.. Fiziksel ve duygusal farklılıklara göre yasalar ve haklar olmalı..
Koskoca devlet! İçinde bir sürü kültürel, dini, sosyolojik yapıyı barındıran laik devlet! her seferinde cami hocasının cemaate vaaz vermesi gibi tüm topluluğu müslüman kabul ederek konuşuyor ya, deliriyorum. Ulan sen müslümansın da bundan bizene! Biz senin doğrularınla yaşamak zorunda değiliz ki! Biz bu ülkenin vatandaşıysak, senden farklı yapıda olsak da sen bizi korumakla, adalet sağlamakla görevlisin. Senin düşüncelerinin gerektirdiğinden bize ne! Banane senin kadın-erkek eşitliği hakkındaki dogmatik düşüncelerinden. Bana hakkımı ver. Biz devlet için değil, devlet için bizim var! O koltuklarda oturuyorsanız işinizi yapmak ZORUNDASINIZ. yapmıyorsanız yallah. Kendi inancını kendine sakla. Bana icraat lazım.
Kadınların bu kadar üstün yasadigi , ama , ama , bu kadar da ağladığı başka ülke yok. Elbette kadınlar asla ölmesin , ama insanlar ölmesin. Sene 500-1000-2000 kadın ölüyorsa sene de 10000-20000-30000 erkek ölüyor kavgalarda , pusularda , kumpaslarda , hirsizliklarda , trafikte kavgalarda. Önce insan ! Yargı bile bizi dinlemeden kadını beyan alıyor. Bir iş bulunacaksa , kadınlar iki makyaj bir mini etek hop iş onun , kadınlar her erkeği taçlar , 3rkekler her kadının peşinden koşar. Kadınların %95 i hesaplari erkek ödesin boşuna mı erkek der ama sonra eşitsiz. Kimse hikaye , martaval okumasın.
Bir ailede kadınsız erkek, erkeksiz de kadın olmaz. Bu iki cins birbirini tamamlamak için yaratılmıştır. Kuranda geçer, sizi bir dişi bir erkek yarattık tanışasanız diye vs. Elbette mesela güç konusunda erkekle kadını bir tutamayız. Ama atıyorum yemektir temizliktir vs. Yani daha çok kadınlara özel konularda da onları erkeklerden üstün tutarız. Yani her iki cinsin de kendi alanında üstünlüğü vardır. Ama ahirette mesela hz aişe belkide milyonlarca erkekten üstündür. Ahirette en üstün olan en takvalı olandır, kadın veya erkek. Normal dünya düzeninde ölçü budur. Ha sen dersen ki ben katılmıyorum keyfin bilir.
Haklar eşit lakin fıtrat gereği eşit değiliz... Kadın hassas, narin, duygusal varlıktır... Bir zarar geldiğinde travmalar yaşıyoruz... Erkek daha sağlam bu konuda... O yüzden "kadınlar size emanettir" denmiştir... Kadınlara iyi bakın onları üzmeyin... Aynı şekilde onlar da sizi üzmesin... Bak bu cümlede de eşitlik söz konusu oldu...
Tabi işine geldikleri konuda dini kullanırlar çözmüşler bizim davar toplumun hassas noktasını kendi lehlerine olan herşey de dini ortaya atarlar başka mevzular da din umurlarında mı sanki.. Bizim toplumumuz böyle cahil at gözlüklü oldukça bunlar daha çok dini duyguları sömürüp davar güderler. Dini konuları ağızlarına almalarına hakları yok dinde kadına çocuğa hayvana eziyet edene tecavüz edene ceza vermeyin görmezden gelin sesinizi çıkarmayın umursamayın merhametsiz sadist olun mu diyor ki dini çok iyi bilen müslümanlar bunlara nasıl tepki göstermez? Tabiii herşey işine geldikleri gibi herşey...
Doğru demiş neden zorunuza gidiyor. Fıtratlar farkli kadınlar daha kırılgan varlıklar erkekler bir olmaz kadınlar erkeklerden üstün olmasa evde baş tacı yapılıp erkek dışarda çalışmazdı... Kadınlar üstündür annelik gibi kutsal görevi rabbim layık görmüş birakin şu eşitlik tantansini siz kendinizi erkek ile bir tutamazsiniz ben şahsen bir erkek ile esit görmüyorum kendimi...
Bakiyorumda dini inancı zayıf insanlar karşı çıkmış söze gelince her kes müslüman müslümanlık sözle olmuyor o munafıklık oluyor Kadının toplumda deger görmesi için ilk önce anne kızını el gibi görmeyecek en ufak şeyde bacım demiyeceksiniz s.. mek için kadına yaklaşmayacan istedikleri kadar düzenleme getirsinler baba erkek diyip her boku yedittirmeyecek kız s... ce erkek olmuyor kadına karakteri saglam olan deger verir ilk önce bu iş anne babada başlar ailede başlar
kadın erkekten yer yer üstündür.. erkek kadından yer yer üstündür... sadece cinsel anlamda biri diğerinden üstündür demek doğru değildir.. insan insan dan üstün olduğu gibi bazen insan ayvandan aşşağıda olabilir.. soruya gelirsek evet katılıyorum eşitlik diye bişi yoktur..
Eşitlik arayışına gerek yok. Kadının sahip olduğu özellikler başka erkeğin başka. Kadın ve erkek eşit değil, eştir. Ikisininde kendine göre üstünlükleri vardır. Yarış içinde olmak yersiz.
Vekil doğruyu söylüyor ve köyden kovuyorlar.. fıtratına göre hakları vardır ne kadın üstündür nede erkek sadece birbirlerinden yapılarının farklı olması gibi haklarıda farklı olmalıdır sen elmayla portakala aynı muameleyi yaparsan başarısız olursun
AyrıcA neden tepki cekmiş açıklama onuda anlamış değilim adam kimseyi aşağılamamış şu üstün bu üstün dememiş neyin tepkisi yani? Marjinal grupların tepkilerine göremi belirlenecek dünyanın düzeni yoksa gerçeklere göremi?
Kadın erkek eşit değildir derken, siz ne anladınız o neyi kastetti bunlar önemlidir. Kadın erkek eşit değildir derken "fıtren" zaten eşit değillerdir. lakin, haklar noktasında tamamen birbirlerine eşittirler. Bir de inançlar önemlidir. Allahü Teala kadın ve erkek hakklarını ve hukukunu çok ayrıntılı bir şekilde ifade etmiştir. O değerler bizlere yeter durumdadır. Onlara itaat ederiz.
Kadın-Erkek bu alemde olmasa bile öbür dünyada eşittir. Şu çok bildiğini zanneden sözde dindarlara söyleyin de biraz kafalarını çalıştırsınlar.. Tövbe Haşa , Allah şöyle mi diyor "Erkeğin işlediği 1 sevap , kadının işlediği 10 sevaba bedel" falan mı diyor? Aptal herif..
@dtşty98 Erkek daha üstün diye bir şey yoktur. Öyle bir şey drnemez, sadece görevler vardır. Eğer evrende dişi olmasaydı bu süreklilik sağlanamazdı.. O zaman kadın daha üstün diyelim. Olur mu?
neden siyasi görüş vurgusu illa? bir kere de hDP ye hain şerefsiz terörist diyin de alkışlayalım. benim yaşım 32 chp nin ikna odalarını unutmadık. çıkartın şu kadını meclisten diyeni de unutmadık.
ben insanların siysi görüşüne bakmam. o akp li diye bana öl diyince ölmicem. ama insan olarak eksikleri olabilir anlarım.
Yalanda değil kelimesi kelimesine doğru kadın erkek hiç bir zaman eşit olamaz sadece birbirini tamamlar Örnek: bir mağazaya girdiğinde reyonlarda ağırlığın kadına yönelik olması, futbolda kadınların erkeklerin gölgesinde kalması eşitsizliğin bariz göstergesi
Bu işin doğrusu Adalettir. Kadın erkek eşit diye, kadını erkeklerin yaptığı zor işlere maruz mu bırakacağız. Bir yem fabrikasında çalışan işçinin üzerinden hergun en az 4 tır yükü çuval geçiyor. Kadına bunu reva mı görelim eşitlik diyerek. Tabiki hayır, peki Adalet ne diyor kadını Koru kadını gözet, kadını haksız yere ağır yüklere maruz bırakma diyor. Bizim eşitlik naracıları neyin peşinde , her konuda kadını sömürme peşinde , anlamıyorum yığınla kadında, karşı çıkacağına destek veriyor.
Doğru söylüyor millet neden bu kadar tepki vermiş anlamadım. Kadınla erkeğin gücü bir mi? Vücut yapısı, doğası, duygusu bir mi? Hukuksal olarak eşitiz o ayrı mesele ama biyolojik olarak eşit olmamız zaten mümkün değil. Feministler iyice aptallaştı
Her konuda olduğu gibi bu konuda da din üzerinden siyaset yapıyorlar. Aslında olay dinle alakalı bile değil. Fiziksel olarak kadın ve erkeğin eşit olmadığı zaten ortada. Burada insanlar eşitlik derken hak, hukuk ve adaletten bahsediyorlar. Kadınla erkek tabiki her konuda eşit olamaz. Fakat eşit olması gereken durumlar var.
şekilsiz tiplerin cümlelerine çok kulak asmayın bence. xx ve xy kromozomu dışında nasıl bir fark uyduruyorlarsa. bu konuyu tartışmak için aynı ölçüde işkembeden sallayabilme kabiliyetine sahip olmak lazım.
Ahmet hamdıyı bılmem ama bana kalırsa eşit degıl mesela güç olarak erkek üstün duygusallık olarak kadın aslında ıslamda cok onemlı bır yere sahıp ama bunu kımse pek Bılmıyor kadına cok deger veriyor ıslam
Kadın ve erkeğin eşit olması için toplumsal eşitlik olmalıdır. Biz bunu kapitalist toplumlarda göremiyoruz. Yaşadığımız toplumun sosyolojik yapısına bakarsak bunu farkedebiliriz. Bu sistemden bu sözleri duymak anormal değil, aksine normal ve duymak istediğimiz kelimeler. Ama sosyalist devrimimizle bu gericileri tarihe gömeceğiz!
Tavuktan horozluk bile derken tamamen biyolojik temellere dayanarak konuşulmuş. Kadin ile erkeğin cinsiyet ayrımını biyolojik değil, kültürel temellere dayandırarak giderebiliriz.
Şüphesiz ki doğru bir sözdür. Kadın ve erkek psikolojik, fiziksel, biyolojik olarak birbirinden çok farklıdır. Aslına bakarsan herhangi iki insan da eşit değildir.
Tavuğum, hic bir horuzu zikmeye kalkmadim. Esitlik denilince yobazlarin aklina gelen tek sey gtu kadinlara kaptıracağız korkusu oluyor. Korkmayin beyler o esitlik o esitlik degil.
Kadınlar erkeklerden üstün yaşıyor. Mahkeme bile kadının beyanını esas alıyor neyin kafasını yaşıyorsunuz erkekler hak olarak eziliyor nafaka konusunda bile
Doğru söylemiş tabii ki eşit değiliz, tabii ki eşitlik koca bir tantana... Hem sosyal, hem kanunlar açısından kadına tanınan haklar daha fazla. Eşitlik sadece bir yalan
Kadinlar daha üstün olsaydi mutlu'yu kafasindan vuran şerefsiz köpek sadece 9 yil almazdi erkek heryerde üstün görülüyorçoğnun elinde kan var. Gebersin hepsi
Evet tamamen haklı ama bunu provakatöre çekilcek bir yanı yok erkekler ve kadınlar asla eşit olamazlar mutlaka erkeklerin ve kadınların üstün geldiği konular olucak
Haklı. Kadın ve erkek eşit değildir çünkü hem yaradılış itibariyle hem üstlenilen görev ve sorumluluklar itibariyle kadınlar erkeklerden daha üstün canlılardır şahsi kanaatimce.
Bu tür siyaset içeriklerini dikkate almıyorum eskisi gibi. Umurumda değil kimin ne dediği çünkü boş şeyler. Herkes böyle yaparsa bunları dikkate alan olmaz ve böyle boş işlere kalkışmak zorunda kalmaz onlar da. Amacı kendini göstermektir
Bence eşittir ancak kadınların büyük çoğunluğu bile buna inanmaz, kendilerine sahip ararlar. Tabi bunu Johnny Sins söyleyince farklı, Nietzsche söyleyince farklı, muhafazakar biri söyleyince farklı algılanıyor.
Sizin O Kuran dediğiniz islamda herşey eşittir dediğiniz şeyi bir acip okuyun isterseniz kadınlar için hangi ayet var erkeklere huri varken kadınlara ne var islamda bile kadınlara dövün ayetini yazmişlar yazilmiş bir kitapta bile kadinlar eşit görülmüyo
sen ne hadsiz bir insansın Kur'ana hakaret ediyorsun. Haddini bil Nerede yazıyor bir açıkla bakalım kadınlara dövün ayeti var. Böyle boş mesnetsiz iftiralarla yüce dinimizi kirletemezsiniz. Kirlenen tek şey sen ve senin gibiler kalbidir.
Kadınların zaten erkekler ile eşit olmak gibi bir istekleri yok ki tam tersi onlara erkeklerden daha da üstün olmak istiyorlar. Ve bence bu ülkede kadınlar erkeklerlerden herzaman üstün olmuşlardır.
Eşitlik kelimesi yerine denk demek gerek bana kalırsa. Eşit birbiriyle aynı demek halbuki kadının erkekten üstün erkeğin de kadından üstün yanları var. Ama birbirlerine denktirler neticede
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eşit değildir. İki cinsin rolleri farklıdır. Fiziksel ve duygusal olarakta farklıdır. İnsan olarak bile kimse kimseyle eşit değil ama haklar konusunda herkes birbirine denk olmalıdır
Bok yesin fiziksel açıdan elbet. bir değiliz ama eşit hak ve kanunlar tarafından korunmaktadır. Cahil insanları başımıza getirenler ve vesile olsnlsr utansin
Kadın erkek eşit değildir kadın erkek hakları eşittir.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ya şu sorularla şu gereksiz adamları gündeme taşımayın. Onun amacı da tam olarak bu zaten. Gündeme gelmek, yoksa ne dediğinin bir önemi yok. Yeliz olarak Aynı konuda çok farklı bir tweet atabilir bu adam.
Doğru kadın erkek eşit değildir bunu birileri söyledi kadın erkek eşittir diye gitti sadece kim ne derse desin kadın erkek eşit değildir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bu gerizekalılar zannediyorlar ki biz Kadın - Erkek eşittir dediğimizde fiziksel güç açısından eşit olduğunu söylüyoruz. Bunu diyen yok salaklar. Kadın erkekle hukuken eşittir, haklarda eşittir... Bunu da kabul ettireceğiz, hiç kıvranmayin.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı, "Kadın erkek eşit değildir, eşitlik koca bir tantanadır" açıklaması hakkında düşünceleriniz nedir?