Sen Bizans'a ait tarihi yapıyı cami olarak görmek istiyorsun anladık. İsrail, islamiyetin beşiği olan bölgeyi gasp etti. Ve günü geldiğinde de mescid-i aksa da kendilerince ibadethane olarak kullanılacak. Ya da müze yapacaklar. Buna da ses çıkarmayacaksın öyleyse. Haksız mıyım çiko?
Mescid-i Aksa Kudüs tarafından gasp edildiğinde Ayasofyacılar ne yapacak?
Kudüs orada egemen olan devletin eline geçecektir. Şu an Kudüs Filistin devletinindir. Topraklar ne zaman İsraile satılırsa kimse buna karşı çıkamaz. Zaten Kudüs aynen Ayasofya gibi 3 dinin ortak değeridir. Kudüs havraya dönüşürse dileyen gidip ibadetini yapar.
Kudüs'ün, dolayısıyla, Mescid-i Aksa'nın siyasi statüsüyle Ayasofya'nınki bir değil. Bu yüzden, Mescid - i Aksa tartışması uluslararası bir mesele olarak ele alınır. Ayasofya yalnızca Türkiye'yi bağlıyor. Adı "Ayasofya Camii"yken camii olarak kullanılmasında bir tuhaflık göremiyorum
onlar gasp ederse islamdan ve osmanlı torunlarından korktukları için bölgeyi bastırma amaçlı yapmış olacaklar gasp etmezlerse yine islamdan ve osmanlı torunlarından korktukları için bir şey yapamadılar olacaklar :D
Haksizsin ahbap, İstanbul fethedilmis istedigi binaya istediği statuyu verir, cami yaparsin kilise yaparsin, sinagog yaparsin sana kalmis, cunku o topraklar artik senin. Satin aldigin evde istesigin gibi tadilat yapmana eski ev sahibin karisabilir mi ?
Madem öyle. İstediklerini yapabilirler adamların ülkesi kimse karışamaz. Araplar bu kadar sorun etmiyor bize ne oluyorsa? damlar zamanında İsraile sattılar karış karış toprakları. İngilizlerle bir olup Osmanlı askerlerini katlettiler. İnanmayan yemen türküsünün hikayesini araştırabilir. Osmanlı askerlerine ihanet edip yediği kaba pisleyenlerin orda Hiçbir hakları yok orda dewamke
:) Güldürme beni... Dünya da barış ve adalet istiyorsan ilk yapman gereken New York'taki BM binasının altına dinamit koyup patlatmaktır.. BM bütün kötülüklerin anasıdır... UNESCO nun ne önemi var..
Hadi ben siyasetçilerin kıçını öptüm diyelim.. Sen ve senin gibi düşünenler ne yaptı? Neyi başardınız.. Sabah akşam Atatürk heykelinin gölgesinde uyumaktan, seviyoruzzzz, atamız biziiimmm... naraları atmaktan öte ne yaptınız.. . ? Sen kimin kıçını öpüyorsun? Bizanslıların mı? :D Üreteni eleştirmek ucuz olan yoldur... Değerli olan üretebilmektir.
BeniBöyleBill, Ayasofya'yı baban mı yaptı? Bizans yaptı ve Bizans'a ait bir tarihi yapı demek gayet doğru. Sen mi karar vereceksin kimin Anadolu'yu terk etmesi gerektiğine, asıl bu toprakları sen ve senin gibi kirli düşünceleri olanlar kirletiyor. Bu topraklar çok eskiden saygının, hoşgörünün olduğu topraklar olarak bilinirmiş. Senin gibiler bunu mahvediyor.
Sorularını mı okuyayım? Hangisini? Arızalı bahanesiyle yardımcı olduğun komşu karısını nasıl ayartacağını sorduğun soruyu mu? Yoksa geriye kalan diğer boş soru paylaşımlarını mı? Hangisini vatansever evladım? Hangisini okuyayım?
Bazı kıt beyinliler Kudusün Filistin, İstanbul'un da Türkiye topraklarında olduğunu unutuyor galiba!!!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İstanbul yeni fetih edildi. Kudüse kadar yolu var beklesin İsrail. Asrın en büyük başarısıdır Ayasofya’nın ibadete açılması. Bu kıbrısta mermi sıkmaya benzemez.100 ülkeyi karşımıza aldık.
@arayisaktif Trump tevetiyle açmı kaldık. Şuanda Amerika’nın hazinesinin 4 katı borcu var. Bize o kadar ambargoylan batıramadılar. Abd devri bitti artık eskisi gibi Türkiye’yi elinde tutamıyorlar. Bizden çekiniolar
@arayisaktif kardeş bilgisizsin aç v e oku. O iş sadece cami açalım namaz kılsınlar meselesi değil.1934 te Ayasofya kilise niye olmuş aç ve araştır ya boş yapmayın az. zekam azalıyor
ben anlamıyorum bu olayı ayasofya zaten bizim fatih feth etti camii yaptı bugün binlerce insan bununla dalga geçiyor yok bizansa ait diyor nedir bu kansızlık