AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
hiç kimse tırnağı bile olamaz deyip son noktayı koyuyorum, saçmalamış eleman
İşleri bu.
Biz sizi sandıkta mum gibi eritip gerekeni yapacağız İnşallah. Tabi aklı başında insanlar lazım bize.
akp ve tayyip ideolojisinin temelinde zaten islam ve şeriat vardi bugun ayasofya cami oluyorsa yarin halifelik getirelimmi sonra kadinlar carsaf giysin sonra escinsellere idam edilsin. basamak basamak gidilen yer belli aslinda
bir yandan Anadolu insanını elde tutmaya çalışırken bir yandan da eleştiren kısmı ikna etmek çok zor... Asena yi geçti bunlar :)
Taştan adam bunları zamanında denize döktü ama tohumları kalmış demek
Harika yorum
Seni tanımayan bir insana neden bu kadar kün ve öfke beslersin ki... Anlayamıyorum...
Tek dertleri Atatürk olmuş demek ki zamanında iyiii
Tarih onuda yer gecer gider biter
Bazilari laf soyledim sanir ama kime goz kirptigini biliyoruz.
Atatürk'ü sevmeyenlerin Allah belasını versin. sevmeyen kim olursa olsun hepsinin canı cehenmeme 🖕
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret vatana ihanettir. Kesinlikle yargılanmalı. Çok ses çıkarmaya başladılar koltuklarından olacaklar. 2023 de #oymoyyok
Kuduruyorlar :DD Neyse yakında gidecekler zaten bunlar :DDD
Bu kendinin ne zannediyor vatan için kendinin feda eden birine böyle bir şey söyleyemez.
bakmayın bunların sözlerine iktidira atatürkçü parti gelsin atatürkü över akpye söver
Ayasofya camisinin açılması tarihi bir olay. Fakat buradan malzeme çıkarıp ayrıştırıcı dil Kullanmak yanlış...
100 yıllık filmin kamera arkası ortaya çıkmaya başlıyor. Rey uğruna, Türkün tarihine yapılan ihanetler temizleniyor.
Puhahsh 😀
adam doğru demiş silmeseymiş daha iyi olurdu
taştan adam erisin ki cumhuriyet sistemi işlesin yüz yıllık diktatör aşağı insin halkın oy verdiği başa gelip ülkeyi yönetsin
Cumhuroyet sistemini kim getirdi oy kullanma hakkını kim getirdi ne diyosun sen
Gelmeseydi gelecekti
Doğru demiş adam helal olsun
Taştan adam Cumhuriyete karşı mı? O eriyince Cumhuriyet oluyor öyle mi? Cumhuriyeti getiren atamızın kendisidir.
Ne diyorsun ya
@cicimxs cumhuriyet nedir nasıl bir yönetim şekli öğreniniz daha sonra bir yorum daha yapacağım orayı okursunuz tekrar tekrar okuyunuz
@olasılıklararenedak yazıyı tekrar okuyunuz ve öyle yorum yapınız ben ne yazmışım belki anlarsınız
@LİiLİİTTH hayal ürünü olanlar yazdıklarımı anlayamaz diyorum anladın mı?
yorum yapan arkadaşlar yazdıklarımı anlamamışlar anlamayanlara açıklama yapayım
cumhuriyet sistemi hakın kendi kendisini yönetmesi diye başlar lakin hakın kendisin yöneteceği kişi önceden belirlenmiş kişidir sadece halk o kişilerden birini seçer
devam edeyim beyniniz yanarsa haber veriniz
1 Türkiye devleti Atatürk devlet anlayışı üzerine kurulmuştur
2 Türkiye devleti Atatürk cumhuriyet anlayışı üzerine kurulmuştur
3 Türkiye devleti Atatürk ilke ve inkılaplar üzerine kurulmuştur
şimdi soruya geleyim
diktatörlüğün tanımını yazarak cevaplarınızı yazınız
bu üç madde değiştirilemez maddelerdendir peki cumhuriyet sistemi nerede?
Atatürk öldü peki hala neden tahtan inipte cumhuriyet sistemine gecilmedi?
peki cumhuriyet kuruldu da neden hala Atatürk devlet anlayışı içinde yönetiliyoruz?
unutmayın cevabınıza önce diktatörlüğün tanımını yazarak başlıyorsunuz
Her ülkenin bir rejimi vardır ve ülke belirlenen rejime göre yönetilir. Senin mantiginla HDP gelincede Türkiye rejimine karşı Kürdistan'ı kurma hakkına sahiptir. Kuramaz dersek aaa hani cumhuriyet çıkar karşımıza. Bir ülke şeriatla yonetiliyorsa aynı zamanda da cumhuriyetle yönetilen bu tip ülkeler var. İktidar şeriatı kaldırmak isterse hayır kaldırılamaz denildiği zaman aaa hani cumhuriyet çıkar karşımıza. Cumhuriyet sadece yöneticileri seçmektir. Seçme seçilme hakkına sahip olmak ve ülkenin kuruluş rejimine göre icraatları yonetmektir başka bir şey değil. Türkiye modern bir cumhuriyettir. Türkiye modern bir Türk devletidir. Cumhuriyet iktidar olanın istediğini yapabilmesi değildir.
@olasılıklararenedak arkadaşım mantık doğru gibi görünüyor lakin önce yazına diktatörlüğün tanımını yaparak başlayalım
devamında soruları cevaplayalım yazdıklarının hepsi boşa düşer sen kendinde göreceksin
@olasılıklararenedak ayrıca arkadaşım cumhuriyet sistemi parlamenter sistemi morjizim gibi yönetim şekillerine de hakim ol derim
hani birileri çıkıp Avrupa özerklik kurallarını kabul ediyor ve istiyoruz derken kullandığı demokrasiyide öğren derim hani şu meşhur ana yasa var ya 1950 ana yasası işte tamda o demekrosi ile yapılmış ana yasa hani 1982 derbesini mubah kılmak için ana yasaya demokratik devlet anlayışı ilkesi eklendi işte o demokrasi anlayışını da öğren
hatta başka ülkelerin kullandığı ama Atatürk cumhuriyeti olmayan cumhuriyetleride öğren derim
ama en önce diktatörlüğün ne olduğunu öğren derim
Yani iktidar olan herkes istediği değişikliği yapabilir mi? Bütün ülkelerin anayasası ve bütün ülkelerin degistirilemez ilkeleri vardır olmak zorundadır. Bunlar olmazsa düzen olmaz, bunlar olmazsa bir ülke olamaz. O zaman ilkeleri belirlenmeyen bir ülke çıkacaktır. Bu da her iktidarın değişiklik yapabilmesi anlamına gelir ki bu da muz cumhuriyeti demektir diktatör kralliktir kısaca
Diktatörlük saltanattir Türkiye'de bir saltanat yok
@olasılıklararenedak saltanat başka bir olay hani İngiliz kraliçesi saltanattır
tahta çıkıp inmeyen kişidir
(halk cahildir halka rağmen kendi bildiğini doğru sayan kişidir (diktatör) bu felsefi görüşü uygulayan ve yapan kişidir)
Diktatörlük sorgulanamaz lider demektir saltanat da sorgulanamaz
@olasılıklararenedak hitler lenin saddem Kaddafi esat daha niceleri cok cumhuriyetçi kişilerdi dimi hepsinde saltanat yoktu zaten
Saltanat olması kesin olarak diktatörlük alametidir. Bunun dışında başımızdaki lider gibi demokrasi bir trendir inecegimiz yere gelince ineriz mantığıyla hareket edenler Cumhuriyeti diktatörlüğe yaklastirirlar
@olasılıklararenedak siyasetten ve devlet anlayışından çok uzaksın hem de çok uzaksın öğrenmen gereken çok durum var kardeşim acilen okumaya başlasan iyi olur
hayal ürünü Atatürkçüler daha yakın senden
yarın bak nasıl yorumlar gelecek oku araştır ğercekle mantıkla bağdaşmayan yazılar göreceksin
direk müstakbel anasıyla ilgilneiyorum böyle bir evlat yetiştirdiği için.
En büyük sorunuda çözdüklerine göre rahatca ölebiliriz.
Ummadık taş baş yarar derler sayın Kırdağ.
Halt etmiş canım, troldür o moron Ya uykusu gelmiş ya da çok içmiştir ;)
küpün ıcindeki pisliklerin dişarıya arada bir sızıntısıları bunlar...
Akp yi bunun gibi densizler yok edecek. Nasreddin hodja gibi dal kesilmek üzere
Bir dk bir dk Atatürk olayın neresinde ben hiç bir şey bilmiyorum acil anlatın çabuk.
Cami statüsünden çıkarılıp müze statüsüne geçiren evrağın altında imzası var.
Taştan adamın erimesi ne anlama geliyor?
Putların yıkılmaya başladığı, tarihin üzerine atılan perdenin iftiranın ortadan kalktığı her şeyin gün yüzüne çıkmaya başladığı anlamına geliyor.
Hmm yani Atatürk'e karşı yapıldığının gün yüzüne çıkmış olması yane. Ama putlar ve iftirayı bağlaştıramadım.
Sen boşver ya başka sorulara bak 😌
@MUSTAFAZKN ayyaş dediğiniz adamın sarhoşken kurduğu ülkeyi ayık kafayla yönetemiyorsunuz. Birde put diyor 😂
@MUSTAFAZKN yoksa sen vahdettinin ingiliz gemisine atlayıp kaçtığından mı bahsediyorsun kanka. Belki karıştırmış olabilirsin. ya da İstanbul hükümetinin ingilizlerle bir olup anadoluda başlayan milli mücadele şuuruna dem vurmaya çalışmasınsan mı bahsediyorsun?
@Gizli_ÜYee411 harikasın kardeşim
@MUSTAFAZKN Onlardan bahsedyorsan atam hepsini astı çol şükür mezarından kaldırdı tekrar tekrar astı. Özlüyorsan gidebilirsin yanlarına
@Gizli_ÜYee411 adamsın kardeşim
Siz kendi atamız dediğiniz adamın o kaçtı dediğiniz Vahdettin’i ülkeden sürdüğünü de kabul etmiyorsunuz, o zaman ki bahsettiğin İstanbul hükümetinde tıpkı bu gün mecliste de olduğu gibi devletin zora düşüp çökmesi için çabalayanların olduğunuda bal gibi bilip kabul etmiyorsunuz, sözde Anadolu’da başlayacak milli ayaklanmaya o adıTürke de gitme yetkisinin kim olduğunu biliyorsunuz (devlet ne kadar zorda da olsa kalkıp yetkisi dışında bu şekilde bir atılımda bulunan şahsı yakalayıp bertaraf edemeyecek güçte değilidi, bunu da bal gibi biliyorsunuz. Boşuna kendi başına kalktı gitti şunu bunu yaptı vatanı kurtardı zırvalıklarını tekrarlamayın karnımız tok bunlara) bu gün olduğu gibi illaki o zaman da dini alet edip kullananlar vardı lakin onun asıl amacı milleti sözde laikleştirmek için dini bertaraf etmekti. Bir dine mensup olmayabilir lakin milletin dinine bu şekilde müdahale edemez bu gün bile siz hala islam karşıtısınız sözleriniz ve davranışlarınız bunu gösteriyor. Kanunları isviçreden getirdi, lakikliği fransadan, alfabe latin alfabesi, birde yahudi şapkası ne o adı Türk devrimi oldu canım. Madem o kadar din düşmanısın madem sözde Türklüğü benimsiyorsun neden İslamiyet öncesi Türk kültürünü getirmedin? Neden Göktürk alfabesini tekrar getirmedin? Neden Türk kanunlarını getirmedin? Düşmanı olduğu dinin peygamberi kız çocuklarını sırtında taşırken o çok beğendiğiniz sözde medeni milletler diri diri toprağa gömüyordu kadınları insan yerine koymuyordu? Kadınların hakkını da mı o getirdi? O Vahidettin tahta çıktığında devlet zaten yıkılmanın eşiğine gelmiş ondan önce yeni kurulacak olan Türkiye’nin temelleri zaten atılmıştı. Adam gavur ellerde öldü gitti cenazesini dahi kabul etmediler buraya cenazesini bunu tarihte rehin düşen hangi Türk hükümdarına kim yaptı? Bunlara verecek hiç bir cevabınız yok. Çünkü durup şöyle bir söylediklerimi tartmaya dahi cesaretiniz yok. O put yapıp taptığınız zırvalıklar için nasıl olurda yanılmışız demeye korkunuzdan.
Hepimiz bu ülkenin okullarında okuduk. Sizin okuduğunuz her şeyi bizler de okuduk. Öğrendik. Durup dururken kimse bize bu böyle demedi. En azından ben kendi adıma konuşacak olursam her şeyi kendim bizzat sorgulayarak öğrendim. Okudum araştırdım. Din bile sana bir şeyi yapıyorsan sebebini bilerek yap, bir şeye inanıyorsan nedenin olsun öyle inan diyor bu tüm dinlerde böyle. Tüm mesele sorgulamakta körü körüne gitmekte. Artık söylediklerimden her ne çıkarırsanız. Ben daha uzun uzadıya size her şeyim cevabını kanıtla dahi verirdim de tartışmanın da bir adabı vardır siz onu da beceremiyorsunuz vesselam 🤚🏽
@MUSTAFAZKN senin kafanı tarikatçılar iyi doldurmuş arkadaşım. Allah'a şükür ben din öğreticem diye Atatürk düşmanlığıyla çocukların aklını besleyen embesillere gelmedim. Gelseydimde gereken cevabı verirdim. Sen ve senin gibiler iflah olmaz biz ne desekte.
Bütün ümit harbiden gençlikte
Ayasofya açılması gerekiyordu.
Bu şekilde belki borcumuzu öderiz.
Atatürk e düşman olan kimse yok. Atatürk ün arkasına sığınıp her türlü hainliği yapıp her türlü dolandırıcılığı yapanlara düşmanlık var.
Delikanlı olsaydı yazdığı yazıyı silmezdi. Demek ki bu da dönek birisi.. Ülkede delikanlı adam kalmamış arkadaş..
Ayasofya cami tekrar ibadete açılmalıydı zaten ama gerginliğe gerek yok.
Söylediklerinin sonuna kadar arkasındayım. #taştanadameriyor
Taştan adam kim acaba
@LİiLİİTTH Bak, Atatürk'ün siyasetini eleştirir, hatalarını sevmem. Ama doğrularını da savunurum. Ama beyni taşlaşmış 'Atatürkçüler', 'putçular' var ya, işte onlar eriyip gidecekler.
Putçu kim var hataları azda olsa olmuştur insan rabot deği
@LİiLİİTTH az değil, azımsanmayacak kadar var hataları. Ama dediğin gibi, o da insan. Belki doğru bildiği siyaseti o dönem uygulamaya çalıştı. Bilemeyiz. Bak, her yere Atatürk ismini koymak, Atatürk büstleri yapmak, Atatürkü yücetmez. Aksine, halk arasında bıkkınlığa, nefrete körükler. 'Atatürkün partisiyiz' diyip, yapılmayan hizmetler, küçümsenen halk var. Kusura bakma ama, daha düne kadar başörtülü kadınları üniversiteye bile almayan insanlardan bahsediyoruz. Sırf bu yüzden bile onları sevmemekte haklı olurum ki.
Ee şimdi bunlarla Atatürkün ne suçu var bir Müslüman tecavüz etti diye bütün Müslümanlar kötü mü oluyor
@LİiLİİTTH Zaten Atatürkü suçlamıyorum ki, onu abartılı şekilde sevenleri suçluyorum. Taştan adam dedikleri, Atatürk değil, Atatürke bile zarar veren, Atatürk'ü putlaştıran bir zihniyettir. Atatürkü güzel bir şekilde sevmek varken, onu ve hatırasını kirletmek...
Bunu tayibe de yapıyorlar
@LİiLİİTTH ben onları da eleştiriyorum. Aynı tas aynı hamam. Ama bunu Tayyip'e yapmaları, onu kötü bir siyasetçi yapmaz. Ak partili insanları da çok eleştiririm hiç merak etme 😄
Ayasofya camisi ibadete açılması muhteşem oldu.
Teşekkürler, yorumunuz güzeldi. Kronik cahiller için bir ilaç, bir deva ne bileyim bir çare olur inşallah.
Aynen iyi oldu. Şimdi bütün kılamadığınız namazlarınızı gider kılarsınız orada. Nasılsa ülkedeki tek cami orası
@ErtugrulKARTAL1903 isminden utanmalısın.
Kendi toprağımızda ki kendi kültür mirasımız ile uğraşılacağına Ege denizindeki Yunanlıların işgal ettiği adaları almak ile uğraşsak daha büyük rant sağlardık.
@ErtugrulKARTAL1903 Onlar da olur sabret. Olmayacak diye bir şey yok. Adalar zaten bizimdi neden verdiniz. Neyse, onlar da alınır inşallah. Osmanlı ile aramız açıldı 1923'te. Gürleyeceksen işin burasına gürle.
yalnız İstanbul 'da 3binden fazla camii var görende hergün ayasofyaya namaz kılmaya gidiceksiniz sanıcak
@ErtugrulKARTAL1903 valla çok az cami olsa desteklerdim ama zaten birsürü cami var ve tıkabasa dolmuyor hepsi
@BenEfendi Evet orda namaz sonrası edilecek dualarda sifa, deva bulacak insanlar olacaktır ha bide cehennem ateşinden kurtulmaya çare olacak
@berk3333 Zaten namaz hergün 5 vakit kilinan bir ibadet Tabikide hergun gidelecek bay zeka ama geri olanı
@berk3333 Zaten paralı müzeyken hergün gidip ziyaret ediyolardıda tıka basa doluydu sanki dimi
@birazkülbirazduman no kül no duman Biraz zeka biraz akıll 😂😂
@Simanur1713 kesinlikle haklisin.
@Simanur1713 boş yapma çocuk , hergün kim ayasofyaya 5 vakit namaz kılmaya gidicek iyice abarttınız , ayasofyada namaz kılınca fazlamı sevap geliyor toplumca çok abartıyonuz herşeyi
@berk3333 Dün cuma namazında camide yer kalmamis disariya taşmış bir kisi 5 vakit namaz kilmaya gitmese bile birilerinden biri gidicek ve 5 vakitte acık olucak bunu kadettim orda kilininca daha sevap diye birseyde yok saçmalama istersen evet bazı seyler cok abartiliyor bunda bende hemfikirim
@berk3333 Boş yapma cocuk diyerek bir cok boş Seyler söylemissin Valla ağlayın zırlayın hadi
@Simanur1713 yıllık en az 50bin turist kaybedildi , yurt dışında kınadılar , sen cahil oldugun için anlamazsın, ayrıca tıka basa doldu diyorsun ya benim etrafımdaki camiler hep boş , ibadete açıldı diye herkes günlük gittigi cami yerine ayasofyaya gitti bunuda anlayamıyıcak kapasitedeysen ben sana nediyim
@berk3333 turist gelecek diyenler din değiştirip ayasofya için gösteri yapabilir :-)
işte beyin yaşında belli oldu kim din degiştirip ayasofyada gösteri yapıcak offff tartıdım kişiye bak
@berk3333 Cahil olup olmamamdan değil Umursamamamdan dolayı ister kınasinlar ister kinamasinlar onlar camiyi müze yapsalardi bizde onları kınamis olucaktik peki onlar bunu umursicakmıydı Allahın gavurları tabikide camiye karşı tebrikmi edecelerdi gelmeseler gelmesinler paşa gonulleri bilir muzeyken 90 lira verip giriyordun simdi miller ucretsiz iadet edecek hayla boş boş konusuyosunuz agziniz torba degilki büzelim
Resmi açılış olmadı, bekliyoruz. 24 Temmuz'da Ayasofya'da bekliyorum sizleri. Ben oradayım inşallah.
Yav bunlar Atatürk'ün İstiklal mahkemelerinde sallandırdığı sakallı sokukların torunları kinleri öfkeleri bu yüzden.
Aynen
Atatürk müze yaptı bence açılması çok güzel bir siyasi mesaj oldu tebrik ediyorum,
Onun ben... .. ç... an... av... Öyle işte
😂işsizlik diz boyu, açlık artık sınırda. Herkes inim inim inliyor. Yok arkadaş bu tarz dini hareketlere karnım tok. Beni doyurun sonra konuşalım.
Pkk ve fetöcü Türkiye düşmanları ayasofya ya karşı. Bu terör mensubu Türkiye düşmanlarının Atatürk ümüzün adını kullanıp ondan nefret ettigğni biliriz. Ayasofya tüm hainleri çıldırtti🇹🇷
Haklı. İslamcılar zafer kazandı. Ataturke ait ne varsa yok edecek erdoğan. Ayasofya atatürk zamanında cami olmaktan çıkmıştı.
Sırada laiklik var. Devam edin siz erdoğana destek vermeye:))
AKAPE demek, Atatürk düşmanlığı demek zaten, hiç şaşırtmadı beni.
Atatürk yorumu aptalca olmuş atatürk de onu o zaman ülke çıkarları için yapmıştı.
şu an aynı bizim ülke çıkarlarımız için aslına çevirmemiz gibi...
😂😂😂
@MUSTAFAZKN ya ne diye dislike atıyonuz ne dedim
Ülkenin çıkarları için ne yapmış ne yapmış 😂
@MUSTAFAZKN küstüm yorum yapmıyorum 8 dislike oldu
Bir tane ilke yok bak. Demekki yanlış yoldasın 😌
*like
@MUSTAFAZKN :(
Göreceksiniz her şeyi göreceksiniz herkes her şeyin doğrusunu eninde sonunda görecek de o gün geldiğinde iş işten geçmemiş olsa bari.
@MUSTAFAZKN yav he he 80 yıldır göreceksiniz göreceksiniz neyi görecez 😀
Anlat anlat siz seversiniz masal anlatmayı. Lakin unuttuğunuz bir şey var, bizler tarihi yazan, çağları açıp kapatan bir milletin evlatlarıyız. Tarihin kendisini bilene o masallar sökmez 😏
@MUSTAFAZKN tarihi kendini bilene sökmezmiş tarih bilgin olmadığı o kadar belli ki
@MUSTAFAZKN cahile tartışma cahil her zaman haklıdır diye boşuna dememişler.
kardan adam olur sizden olmaz demek istiyorum :D
Harika
Köpekler istiyor diye kurtlar ölmez.
Aynen
Komik😂 ne saçma ülkedeyim amk🤭
Hiç birşey söylemek istemem
zaten sürekli ölmüş adamla rekabet halindeler
Demeki başarılı ki öldükten sonra bile öldürmeye çalışıyorlar
allah başımızdan eksik etmesin cumhurbaskanimizi
Amin
Aminn
Su begenmeyenler nsnfnejfne yazık beyninize lan az okuyun öğrenin o adam olmasa Şu an ne halde olurduk
Merak ettiğim duvardaki freskler ne olacak?
en mantıklı konuda bu ıkı tel sakal takmıs muslumanlık ıle alakası olmayan sahıslar ayasofya dıyor yahu tamma acılsın fatıh sultan mehmet hanın mırasıdır lakın eger acacaksan neden 10 yıl once restore edecegız freskler var o resım bu resım var bu caga aıt falan dıye dunayya duyurdun sıvalar ıle kaplıydı belkı bazı ulkelerın bundan haberı vardı ama ses cıkaramıyorlardı SIMDI SIVALARI KALDIRDIN SORNADA BEN CAMIYE CEVIRIYORUM BU SEFER ADAMLAR HAKLI OLARAK DINLERININ BIR PARCASININ OYLE OLMASINA KARSI CIKACAK VE AVRUPADA CAMILERI KAPATMAK ICIN MANA BULACAKLAR
Muhatap olmaya deymez
Gayette doğru söylemiş. Fikir özgürlüğüne ve hürriyete ihtiyacımız var.
Bunu gizlenmeden söyleyebildiğin zaman, içtenliğine inanırım.
Hepimize lazım fikir özgürlüğü
@MimariuS2 Gizli yazmayı tercih ediyorum. Tercih meselesi.
Ülkenin kurucusuna hakareti sen ifade özgürlüğü diyemezsin.
@florianii laf anlatmaya çalışmayınız. Kalorine yazık
Ülkenin mevcut konumdaki cumhurbaşkanına hakaret edince özgürlük oluyor ama?
Hakaret ve eleştiri farklı şeyler.. Hakaret ona da edilemez.. Ama onla, kurucu lideri kıyaslamak çok saçma.
Valla başkanım Recep Tayyip Erdoğan a millet ana bacı giydiriyor büyük bir çoğunluğuna da bir şey olmuyor. Kıyaslamıyorum. Birisi ölü birisi diri. Bence siz şu zihniyetinizi değiştirin ölü birisinin kanunla korunduğu tek ülkeyiz. Aa şimdi kalbimizde yaşıyor dersen bak o ayrı.
Boşver sen onları, işlerine gelene tepki gösteriyorlar işlerine gelmeyene tepki göstermiyorlar sonra onada bunada hakaret edilmez diyorlar.
O taşlar bir bir yerine oturacak az kaldı
Hangi taşlar
Atatürke yaptıkları her hakaret bunlara tek tek yol su elektrik olarak geri dönecek hiç merak etmesinler
Aynen öyle
Baştan yanlış anladın dediğimi kabul et 😂😂😂
Evet 😀😀
Ters köşe 😉😉😉
Bunlar onların son çırpınışları
G*t kılı olmak bunu gerektirir.
karaktersiz vatan haini saygıdan yoksun puşt
AKP yakında eriyecek haberleri yok.
Atatürkü neden sevmiyorlar?
Bana partini söyle kim olduğunu söyleyeyim
ayasofyaya gidemedim bir türlü ya
Sen öyle düşün mutlu ol 🤣
Harika yorum
@LİiLİİTTH yanlış kişiye yorum yaptın lilo 🤣
Ayasofya cami oldu ya gerisini düşünmüyorum bile
2023 de gerçekleştirecekler dediklerini.
Sağda da gerzekler var solda da
yav atatürk size neetti?
Kıskançlık
Boş yapmış
Kendi isimlerind baksınlar