Dünyanın en büyük ekonomilerinden ve askeri güçlerinden birisi. Ayrıca dünya rezerv para biriminin sahibi. Sürekli beyin göçü alarak üretkenliğini, bilimsel ve teknolojik kapasitesini arttıran bir ülke. Neredeyse tamamen bağımsız denebilecek adalet sistemi. Dünyada benzeri az olan özgürlükçü bir yaşam tarzı... Sence ha deyince batar mı?
Bence bu tarz söylemler geri kalmış ülkelerdeki hiçbir şeyi olmayan ama aynı zamanda ürtmeyen, hımbıl toplumların kıskanç duygularının dışa vurumundan ibaret.
Dostum borçlu olması önemli değil ki. Tüm devletler borçla iş yapar, bunda sıkıntı olmaz. Eğer kazanıyorsa o borcu öder, yenisini alır. Bunu şuna benzetebilirsin. Benim 2000tl maaşım var, 500tl kredi borcum var ama maaş günü kira, yakıt, su, elektrik derken yemeğe bile param kalmıyor ve o kredi borcunun asgarisini ödeyerek yaşamaya çalışıyorum. Öte yanda başka birinin 10.000tl kredi borcu var ama aylık ortalama 60.000 kazandığı için adam o borcu önemsemiyor bile. Biz duyduğumuzda "ufff, ne çok borcu varmış", diyoruz ama o adamın 10.000tl borcu o adamı, bizim 500tl borcumuzun bizi ezdiği kadar ezmiyor.
Adam lafı koymuş hacı, Hep bu seçimlere yaklaşırken ABD batıyor, Avrupa bitiyor, Rusya -Çin bloğu borç batağında dedikoduları yayılır ama sonra olan Türkiye’ye olur 😁.. İstihdam ve milli para biriminin değeri dibe vuran Türkiye de arşa çıkar 😁
Amerika batalı çok uzun zaman oldu. şu an ülkenin borcu iki defa amerikayı satın alacak kadar. Ancak ayakta durmasının sebebi başta İsrail Yahudi lobisi ve uşağı olmuş ortadoğu ülkeleri, silah lobileri.
O zaman Euro'ya bak 😂 Türkiye'nin kötü durumunu görmek istemeyenler bir sürü mazeret uyduruyorlar. Fakat durum ortada. Malesef batan o pislikler değil biziz.
Bu dediğin durum tam ters reaksiyon yapar😁. Asıl izinsiz TL basan Türkiye. Türkiyede ki değer kaybı birazda buradan kaynaklanıyor. Eğer Euro’yu da Avrupa birliğine bağlıyorsan 5 yıllık formasyonu açıp 186 ülkeden 177 ine karşı nasıl yüksek ivmeyle değer kaybettiğimizi açıp görebilirsin. Irak dinarı bile alt üst etmiş TL yi 😁
malum aileler abd yi terk ediyor fabrikaları çine kaydırdıkları için batacak ikinici bu durumda abd onlara savaş açacak savaş açtırmamak için olaylar çıkarılıyor