Sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında 3 yaşındaki kuzenine sigara içirmeye çalışan Betül A., Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Genç kızın annesi olayın şakadan ibaret olduğunu söyleyerek "Çok üzerine gelindi çok pişman. Korktu, ağladı. Göründüğü gibi değil gerçekten" diye konuşurken, dedesi ise yetkililere seslenerek "Böyle bir şey yapacak bir insan değil" dedi.
Sosyal medyanın yargı kesme gücü rahatsız edici değil mi? Mahkemeler bile sosyal medyaya göre zaman zaman karar alıyor.. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında.. Ailesi kızlarının serbest bırakılmasını istiyor.
3 yaşındaki kuzenine sigara içirmeye çalışan genç kızın ailesi "sosyal medyanın olayı abarttığını" söyledi. Haklılar mı sizce?
Bu benim fikrim, çok zor gelebilir ama bence bu konuda sosyal hizmet etkinlik göstermeli. Ailelere çocuk nasıl yetiştirilir öğretilmeli. Her anne baba kendi çocuğuna iyi birer öğretmen olmalı. Çünkü okul evde başlar. Çocuk okula başlayınca da ona fikir aşılayacak olanlar öğretmenler zaten. Öğretmenler de aslında çok iyi seçilmeli. Bu kız böyle bir hareket yapıp yanlış olduğunu bilemiyorsa ve bu kız gibi yanlışlarının farkında olmayan bir sürü çocuk varsa hatayı çocukta değil sistemde aramak lazım
Yaşasın Türk Adaleti! Umarım gereken cezayı alır. Arkadaşlar bu konu çok hassas bu tip olayların EMSAL KARARLAR ile efsaneleştirilmesi ve bu hareketin birdaha yapılmaması için caydırıcı olması gerek. 20 Yıldır Tütün Mamülleri kullanırım Ne kendi Kızımın ne de bir çocuğun etrafında asla içmedim. (bırakın yanında aynı ortamda bile içmedim) Bu video sinirimi bozdu...
İngilterede bir olay var viraldir aklıma geldi, Merak etmeyin kısa
İngiliz yargıç, gece yarısı parktan geçen kızı korkutan adama, 7 yıl, 7 gün hapis cezası verince şaşıran gazeteciler sormuş: "Adam kıza elini bile süremedi. Kaçan kızın çığlıklarına yetişenler de adamı yakaladı. Bu ceza çok değil mi?" Yargıcın yanıtı hukuk tarihine geçecek düzeydeydi: "Kızı korkutmanın karşılığı 7 gündür. 7 yıl, İngiliz kızlarının gece yarısı parkta dolaşma özgürlüklerine saldırmanın cezasıdır."
Böyle bir şey yapacak olmayan kız, çocuğa iki kere zorla sigara tutup çocuk mizmizlanmaya başlayınca s. kt. r g. t diye tabiri caizse kucağından kenara itiyor çocuğu.
Sosyal medyanın olayı abarttigi falan yok.
Demek ki o kızı da ailesi böyle dikkatsiz ve özensiz yetiştirdi, bu olayın abartıldığını düşünen diğer ailenin zihiniyeti gibi !
Kimisi çıkar sevgilisini eşini öldürür dar0 eder canlı yayın yapar sosyal medyada karar hakime savcıya kalmaz halkın tepkisine kalır, içki içilir sigara içilir edepsiz olaylar olur karar yine yargıda olmaz. Sosyal medya ve toplum artık kendine gelmeli yazık kötü bir nesil toplum olduk
Böyle korumacı (!) ailelerin zihniyetini anlamiyorum.. tamam senin çocuğun her doğrusunda her hatasinda yaninda olmalısın da bu şekilde değil.. Doğrusu varsa zaten gururlanırsın ama yanlisinda "yanlışsin kizim/oğlum" diyebilmelisin.. yoksa demezler mi sana "sen nasıl bir annesin- babasın?" diye.. Şaka bile olsa iyi ki de korkmuş ders alsın.. tabi tutuklanacak kadar büyük bir olay mi onu "çocuklarla ilgili yasalar" karar verir.. ne kadar doğru karar verilebilirse (!).. malum neler oluyor bu ülkede yargılanmasi gerekenler elini kolunu sallayarak yaşıyorlar aramizda.. Açmicam ağzimi, sinir olduğumla kalıyorum sonra..
Ne günlere kaldık.. Gencecik kızın sigara içmesine mi yanayım, yanına bırakılan çocuğa içirmesine mi, bunu duyan medya halkının kızın üstüne gitmesine mi? Kız daha kendi çocuk. Aileden, çevreden ne görüyorsa onu uyguluyor. Büyükler olarak çocuklara ve gençlere ne öğretebiliyoruz? Onlardan fazlasını bekleyemeyiz..
Normal zeka seviyesindeyse verdiğinin zehir olduğunu biliyor. Ailesi vermediyse kendisi alacak. O zaman her şeyde aile suçlansın bir arpa boyu yol alamayalım. O onu onu suçlasın. İcraat yap yapayım yapsınlar. Suçunu azaltmaz
Serbest kalmamalı yaptığı insanlara küçük gelebilir ama gelmesin, yaptığı büyük bir yanlış var ortada cezası neyse kesilmeli. Hem kıza hemde ailesine, ailesinede şaşırdım nasıl savunabilirler, biri benim çocuğuma bunu yapsın üstelik kendi kanımdan biri sağlam pişman ederdim.
Abartıldığını düşünenler varsa çocuklar şiddete, tacize, tecavüze maruz kaldığındada sessiz kalın bunun o yapılanlardan farkı yok benim gözümde, bugün bunu yapan ileride daha farklı şekillerde gündeme gelebilir ya da bu olayda suçsuz görülenin bir haberi yüzünden farklı şehirlerden insanlar 'amannn ne cezası olucak' diyerek durumu farklı konumlara getirebilir, zorla alkol içirebilir.
Kimse bizim ağzımıza zorla sigara sokmaya çalışmıyorsa bir çocuğa bunu yapandan hesabını sormalılar. Bizim kendimizi savunacak gücümüz var ve çocukların bizim savunmamıza ihtiyacı var el çocuğu bile olsa korunmaya muhtaçsa korumalıyız ötesi olamaz.
Bu insanları anlamıyorum ki. Kadın cinayeti olur abartıyorlar derler , çocuğa taciz tecavüz edilir abartıyorlar derler, kadın şiddet görürü abartıyor derler … O daha bebek 3 yaşında. Ağzı daha süt kokuyor , aklı tam anlamıyla doğruyu ve yanlışı ayırt edemiyor. Sen ne hakla bu bebeğe sigara içirirsin. Uzmanlar bas bas bağırıyor sigara sağlığa zarar diye. Sen resmen kuzenine zehir vermişsin. Kesinlikle ama kesinlikle serbest bırakılmamalı.
Kızın yaptığı her türlü yanlış sigara her türlü zararlıyken kendisi içiyor bari çocuğa örnek olmasın özendirmeye sigara içmeye zorluyor o çocuk onu örnek alabilir böyle bir ailede ilerde o çocukta bu kız gibi olur yani ablası gibi yani yazık çocuklara bunu yapmasınlar bari
Çok haklılar. Başka ülkeler ile aramızdaki kültür farkı da bu.. Örneğin; Avustralya Melbourne'de vaka sayısındaki artış nedeniyle Çarşamba gününden itibaren altı hafta boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
Biz ise ısrarla normalleşiyoruz. Allah ıslah etsin.
Ya bir kere içirdiği anlık bir saçmalık değil ki bu. Resmen kız uyuşturucu kullanmış manyaklar gibi davranıyordu çocuğa ki çocuğun yüz ifadesi de daha korkuçtu. Evet sosyal medyanın zaman zaman küçük şeylerin çok büyütüldüğü hatta izlemeyen okumayan birinin bile fikir sahibi olup eleştirdiği durumlar çok oluyor maalesef böyle bir topluma sahibiz özellikle ünlülere karşı. Ama bu abartılmadı aksine az bile tepkiler bu görünen kısmı görünmeyen kısmında neler yaptı neler öğretti çocuğa Allah bilir.
g. zekalı işte kızın yaşını bilmiyorum 18 se bile ztn o yıllarda doğan innsanlardan insan olmasını bklemiyoruum pek ayrıyeten size özelden yazmıstım bir soru ile ilgili cevap vermediniz bilmiyorsanız bir şey paylasmayın en iyisi sonucta birine bilgi veriyorsunuz ama yanlış bilgi eksik bilgi veriyorsunuz o yüzden iyi bilmediğiniz şelyeri paylasmayın ben araştırıyorumda burada gördüğü şeyi direk olarak doğru sayacak insanlar var
E korkmasın ailesi yakın zamanda bırakılır o kız. Ülkemiz böyle değil mi zaten toplum düzenini tehdid eden herkes dışarıda fink atıyor. Bunu da salacaklardır.
Doğru davranış olmamakla beraber, sorgulanıp mesela sosyal hizmetlerde 15 gün çocuk gelişimi konusunda zorunlu eğitme katılması yeterli olurdu. Tutuklama filan abartılmış baya. Darp edeni bile içeri almıyorlar.
Evet o kadar masum ki 3 yaşındaki çocuğa kucağından indirirken s*ktir git diyebiliyor. Sizin saçma zihniyetinizle yetiştireceğiniz evlat anca bu olur zaten...
Bu olayı nereden tutarsak tutalım elimizde kalır. Rezillik diz boyu. Sosyal medya dediğimiz biz halk yani. Tabi ki dikkate alınmalı. Cezası neyse çeksin.
Bu videoya denk gelmiştim, insan yanında sigara bile içmemeli bebeğin ve şu da var ki bu olayın videosunu gören yetkililer zaten resen harekete geçmek zorundalar.
Aynı cevabı az önce bu soruya tekrar yazmıştım. Ameliyathaneye başladığım ilk hafta 13 yaşındaki bir çocuğun iki ayağı birden kesilecekti. Üç yaşından beri sigara içiyomuş. O çocuğun masadaki yüz ifadesi bugğn gibi aklımda ve maalesef aileye en ufak bir yaptırım bile gelmedi.
3 yaşındaki çocuğa sigara içiriceksin, bunu videoya alıcaksın, o videoyu sosyal medya da yayınlayacaksın, annesi dönüp şaka amaçlı diyecek sonrasında sosyal medyanın abartılması desin. Ne hale geldik sinir sistemim kaldırmıyor artık. Yeni nesilin bazıları gümbür gümbür boş bir beyinle geliyor.
Çok tepki gösterildiğini düşünmüyorum. Millet iyice çığırından çıktı. Herkes ayağını denk alsın bundan sonra. Ya insan gibi yaşasınlar ya da insanlardan uzak...
Ülkenin adaleti sosyal medya olmuş , tecavüzcüler şantajcılar dolandırıcılar dışarı da , sigara içmeye çalıştırana gözaltı kararı , tamam doğru değil evet ama yinede abartmışsınız. Gidin farklı şeyleri abartın yav
ya tabi biz abartiyoruz bencede 3 yasinda bir cocugun agzina sigara verip cektirmeye calismasi olagan bisey hem ayirca akrabalar aile icinde olur öyle abartmayin. Bence serbest birakilsin 3 yasinda cocugun sigarasi yarim kalmasin!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gayet de abartılıyor. Bu kıza bu kadar tepki göstereceklerine tecavüzcülere katillere göstersinler. Ya da o tür kişileri serbest bırakan hakimlere.
Rüzgar nerden esiyorsa adalet dedikleri sistem o tarafa gidiyor... birde Bu ülkede adli tatil diye bişey var hiç anlamıyorum... geç gelen adalet adaletmidir nerden tutsam elimde kalıyor
Dede ye birşey diyemem ikiside torunu canının canı sonuçta kendi aralarında halletmek istemiş olabilirler olayı bir daha kuzenine göndermez annesi olur biter, kuzenine sigara içirmesi evet iğrenç bir davranış.
- Sosyal medyanın yargı kesme gücü rahatsız edici değil, aksine, rahatlatıcı çünkü toplumun tepkisinin önemsenmesi yargıyla toplum arasında dayanışma sağlar.
Bunu üç yaşında çocuğu olan anlar. Çocuksuz, çocuk ne bilmeyen, nasıl emekle, uyurken başında beklemekle yetiştirildiğini bilen anlar. Şakaymış! Iyi şakasına biz de sigarayı onun üzerinde söndürelim.
Onlarda cocuklarının hatasını kabul etmeleri gerekirken savunmaya çalışıyorlar Böyle bir insan değilse neden öyle bir video çekiyor son pişmanlık fayda etmez
ya bırak sosyal medyanın yargı kesmesi falan değil bu, ailesi tabi korumaya çalışıyor. Bu davranış hiç bir şekilde kabul edilebilecek bir şey değil, şaka icabı sigara içirmeye çalışmak mı olur.
Ailesi de kızlarını yaparken olayı abartmış. Ortaya bu çıkmış.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ailesi de aile olsaymış nasıl bir kafadalar ya bunlar insan çocuğunun üzerine titrer bunlarla aynı insan soyundan aynı milletten olduğum için utanıyorum
Cocuk yapma yasagi grlmeli bazi seylere. ya da ahlak dersi diye bir ders gelmeli.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Mahkemeler sosyal medya ya göre karar alıyor öyle mi. Gerçekten beynini sorgula. Kızın yaptığı normal birşey mi iyi olmuş inş hapis cezası alır çıkamaz böyleleri
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Böyle bir kızın ailesi ne de olsa, onlara normal geliyor tabii. Inşallah gözünü iyice korkutmadan bırakmazlar..
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > 3 yaşındaki kuzenine sigara içirmeye çalışan genç kızın ailesi "sosyal medyanın olayı abarttığını" söyledi. Haklılar mı sizce?