Çocukları Taciz ve Sosyal Medyadan Koruma Derneği Başkanı Erhan Nacar, sosyal medyanın ve fenomenlerin çocukların üzerinde bıraktığı olumsuz etkileri anlattı ve Kerimcan Durmaz, Danla Bilic ve Enes Batur'a karşı birlik olma duyurusu yaptı. Çocuklara kötü örnek oluyorlar iddiasıErhan Nacar, sosyal medyanın ve fenomenlerin çocuklar üzerinde yaptığı olumsuz etkileri anlatarak, bunun için harekete geçilmesi için yetkililere ve ailelere çağrıda bulundu. Nacar, “Çocuklarımız bizim bireyler olarak, anne baba olarak sahip çıkmamız gereken gençlerimiz. Bunlar artık örf ve adetlerimizden uzaklaşmaya başladı. Hayatımız internet olduSosyal medya ve dijital çağ hayatımıza girdiğinden beri, bunların olumlu yönde etkilerini değil, olumsuz yönde etkilerini almaya başladık. İşte bunlardan biri fenomenler. Vazgeçilmez fenomenler. Fenomenlerden birisi olan Enes Batur'a, biz dernek üzerinden yine ailelerden gelen şikayetler üzerine hemen açmadık tabi önce araştırdık baktık doğruluk paylarına baktık. Baktık ki gerçekten çok korkunç bir derecede sosyal medyayı 18 yaş altında olan çocuklarımız takip ediyor. Bunlar psikolojik olarak, hem pedagogların kontrolünde olması gerekiyor. Hem de anne babaların kontrolüne alınması lazım” diye konuştu.
Sosyal medya fenomenlerine, "çocuklara kötü örnek oluyorlar" gerekçesiyle dava açıldı! Sizce bu davada haklılık payı var mı?
Bence suç küçücük çocukları cep telefonu, tablet, bilgisayarla başından savan anne-babalarda. 2 yaşındaki bebek bile annesinin biraz rahat kalmak için eline verdiği telefondan YouTube videosu izliyor. Sonuç olarak ne yazık ki minicik eller dışarıda hangi kötülüğün onları beklediğini bilmeden internetin büyülü dünyasına dalıyor. Yaşı büyüdükçe tanıştığı tehlikeler artıyor. Sonra pedofili, cinsel istismar, şantaj vakaları... alamadığı marka şeylerin gidemediği pahallı restaurantın özentisiyle psikolojisi bozulan gençler özendiği hayatı ararken uyuşturucu bağımlısı olan ve intihara kadar giden şeyler... İş ebeveynlere ve bizim gibi ilerde anne baba olacak olanlara düşüyor.
Haklılık payı hepsi için yok. Sonuçta aileler eğer o kadar hassassa çocuğunun neler izlediğini takip edip gerekirse sınır koyar. Sürekli diretip zorla izleyen bir çocuk zaten o kişiyi kavrıyo demektir. Yani iradesi vardır. O insanlar istediğini sınırlar dahilinde çekebilirler. İzleyen izler izlemeyen izlmez. YouTube'da özellikle o kadar ahlaksız içerikler varken boş vakitlerde bunlara yönelmeyi daha hatalı buluyorlar... Anlıyorum.
Şunu da belirteyim bu tür YouTube'da aktif olmayanlar youtuberları bir kaç görmeyle veya arada izlemeyle zaten saçma bulur. YouTube camiasında izleyici olarak söylüyorum hepsi saçma değil. Ve kafa dağıtmak için veyahut keyfiyeten gayet güzel bir yer.
İnternet & Teknoloji konusunda 355 cevap paylaştı.
Toplumun temel taşı ailedir aile ise bireylerden oluşur buraya kadar tamam herkes biliyor zaten bunu. Asıl önemli olan bu halkın yüzde 70lere varan cahil kesimini temel eğitimden geçirmek. Peki bu mümkün mü? Değil. O zaman kimse tacizi bilmem neyi engelliycem diye uğraşmasın ailelere de duyuru yapmasın.
Bazi fenomenler isin bokunu cikariyorlar hele youtuberlarin yuzde 90i bu isin bokunu cikardi aralarinda barış özcan gbi super insanlarda var ama cogu fenomen artik reklam icin isin pisligine batti o yuzden cocuklari onlardan uzak tutmaya calismak en akilci secim. olucaktir
Kimilerine göre var mesela Enes Batur amcasına yaptığı hakaretler ve bunun kurgu olduğu hakkında çektiği videosunda çocuklara büyüklere karşı saygısızlık olarak kötü örnek oldu, küfür ederek kötü örnek oluyorlar ama bazıları bilgilendirici güzel Videolar yapıyor
Günümüzde aileler çocukları sussun diye ellerine telefon veya tablet veya bilgisayar veriyorlar E şimdi sen bu kadar şeyi verdikten sonra bir aile olarak çocuğunu ne izlediğini bilmezsen veya takip etmezsen Burda senin suçun vardır yani sen bir çocuğun eline bu kadar çok böyle tablet telefon verirsen çocuk da her tarafa gider her tarafı da izler onlarda da hata payı var
İnternet & Teknoloji konusunda 364 cevap paylaştı.
Gercektende bazi youturberler uçmuş. Bir duzenleme şart bunlara. Birde para kazanan youtuberlerden gelir vergisi kesilicekti ne oldu o iş acaba. Ben calisip ödüyorsam vergimi onlarda ödesin.
Sokakta, otobüste, çocuk parklarında ahlaksız şeyler yapanlara da bir zahmet el atsinlar. Evde çocuklara bunlar izletmiuor ! Özgürlük , başkasına zarar vermek değildir.
Çocuklara kötü örnek olan birçok insan var. Bu yüzden tacizci ülkeden eksik olmuyor. Çocuklar iyi yetişmiyor çünkü
Fazlasıyla bende 1995 doğumluyum ne yazıkki çoğusuyla aynı yaş veya yaş sınırları çok şükür ilk günden beri hepsine yotuber soytarısı dedim burda her defasında o gereksizler övüldüğünde bile!!! Bence geç bile kalındı!!!
Kesinlikle bu çok kötü örnek olunuyo kızın biri bögüre böğüreee gülü diyr kerim diye biri kız gibiiii erkek çocuklarinin piskolojisini bozuyo yani enes baturun absürt bir tavri yok ama diğer ikisi berbat insanlar
İnternet & Teknoloji konusunda 774 cevap paylaştı.
Bende sevmiyorum bu fenomenleri ama bunları fenomen yapanda hiç mi suç yok diyorum ayrıca bunun yanında bu dernek sadece bu davayı açabilmek için mi kurulmuş o nasıl isim öyle çocukları taciz ve sosyal medyadan koruma 😵😵😵
Haklılık payı kısmen var desem de aslında yok. Ailelerin kontrolü dışında bir teknoloji kullanımı söz konusuysa eğer hiçbir fenomen bundan sorumlu tutulamaz ki. Teknik açıdan böyle düşünüyorum.
Haklılık payı yok, yerden göğe kadar haklı bir dava, tabii evlilik programlarında olduğu gibi mutasyona uğrayıp dönüş yapmayacaklarını bilsem sevinirdim.
Uzun süredir beklediğim dava inşallah hapis cezasıyla sonuçlanır. Ben çocuklarımın bilimsel deneysel aynı zamanda ahlak çerçevesinde eğlendirip bilgilendiren fenomenlerle büyümesini isterim
Çok yerinde bir hareket. Tebrik ediyorum kendisini. Televizyonda da dinleme fırsatı bulmuştum açıklamalarını.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
çoook güzel olmuş. şimdi burda kalkıpta kimse özgürlükle bağdaştırmasın bunu o zaman sorarlar senin özgürlükten anladığın bu mu. ben yalnız daha çok bunlardan ne zaman vergi alınacak onu merak ediyorum.
izleyenlerin çoğunun çocuklardan oluştuğunu ve çocukların akıl sağlığını hiçe saymaları sebebi ile katılıyorum. umarım canlarını yakacak bir yaptırım olur.
İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı.
Var olumsuz davranış sergiliyorlar çoğu canlı yayında küfür eder milleti aşağılar ya da suça teşvik ederler zaten bazıları uyuşturucu kullanıyor bu bilinen bir şey.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Helal olsun valla! Acsinlar dava cocuklara kotu ornek oluyorlar. Escinselik normalmis gibi sunuyorlar. Boylelikle boyle sacmaliklar cogalicak.
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Sosyal medya fenomenlerine, "çocuklara kötü örnek oluyorlar" gerekçesiyle dava açıldı! Sizce bu davada haklılık payı var mı?
En İyi Cevaplar