Bir insan çıkıp bana vahiy geldi diyip kendi kendine kitap yazsa inanırmısınız? Tepkiniz nolur?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Dinlerim söylediklerini ona göre inanırım hatta Tanrı ile sohbet isimli bir kitap vardı çok sevdim gerçekten onun gibi bir kitap yazarsa da okurum.
Enayi değilim zaten Kuran'da yazıyor Muhammed son peygamber die
Kuranı kim getirdi?
Gökten indi din hocası öyle anlatmıştı
son peygamber Hz. Muhammed (s. a. v) dir ve kıyamete kadar başka peygamber indirilmeyecektir.
Belki şu anda bir vahiye ihtiyaç duyuldu? Sonuçta Hz Muhammedin elinde peygamber olduğuna dair bir belge yok
Hz. Muhammedin geleceği diğer tüm kitaplarda müjdelenmiş, ve kendisinin son peygamber olacağı Kuranın da son kitap olacağı belirtilmiştir. Peygamberlerin çeşitli mucizeleri gerçekleştirdikleri ve Hz. Muhammed'in de yaşamı boyunca bir çok mucizeyi Allah'ın izniyle gösterdiği de sabittir.
Belge yok ama
deist misin? belgeden kastın ne? İstanbul fetih edildi? belge var mı? ya da yavuz Sultan selim sahra çölünü ordusuyla zaiyatsız geçti belge var mı? Osman bey Osmanlı devletinin kurucusudur belge var mı?
Tarih ayrı din ayrı.610 yılına kadar Kuran inmemiş? Bu evrenin yaratıcı Allah’ın sence Kuranı göndermek için bir elçiye ihtiyacı var mı
Dinler tarihi diye de bir olay var biliyorsun değil mi? Allah kullarını kendine kulluk etmeleri ve doğruyu bulmaları için yaratmış, eline bir çiçek versem eşi benzeri olmayan ve nasıl büyüteceğine dair bir talimatnamen olmasa elinde ne kadar yaşatabilirsin çiçeği? Peygamberler Allah (c. c.) ın kullarına olan sevgisinin bir göstergesidir. bozulmaya başlayan insanlığa bir peygamber gönderir ve onları kurtuluşa ulaşmaları için uyarır. birde olaya şöyle bak bir gece uyandın herkes yepyeni bir dinden bahsediyor. bulunduğun coğrafya Müslüman ama bambaşka bir dinden bahsediliyor, ama kimse neyi nasıl yapacağını tam olarak kestiremiyor. ilahi bir ilhamın yepyeni bir din var ettiğini söylüyorlar ama uygulamada gösterici kimse yok?
Ben Allah’ın üstünde bir güç tanımıyorum ve Allahında elçi olarak fani bir insana ihtiyacı olacağınıda düşünmüyorum
Son gelen belli. Bir daha gelmeyecek olduğu belli. İnanmam.
Hayır inanmam zaten dinini bilen birisi böyle şeye inanmaz
hadi ordan dümbük derdim
Hz Muhammed?
yalnız o sıradan bir insan değil Allahın bizim için yolladığı bir ELÇİ VE PEYGAMBER
kendi kendine kitap yazmış dediğin kişi hz. muhammed ise seninle bu konuyu sabaha kadar tartışırım ama tek bir kelime söyerim şu an. CAHİLSİN.
Tamamda elinde bir belge var mı peygamder olduğuna dair hadi açıkla
O dönemde yaşamış milyonlarca insan yalancı sen mi doğrusun bir tek. Kuranı kerim diye bir şey var bilmem bilir misin. Her şey orda en ince ayrıntısına kadar yazıyor. Binlerce bilim adamları dahi müslüman olmadıkları halde kuranda yazanları doğruluyorlar. Dünyanın yuvarlak oluşu vs. gibi bir çok bilimsel olgu içeriyor. Peki sana soruyorum madem bu kitabı sıradan bir insan yazdı hangi insan yaşadığı dönemden binlerce yıl sonrasını bilebilir? Kuran Allahın kelamıdır Allahın sözüdür Hz. Muhammed onun kulu ve elçisidir. Ben buna inanıyorum ve çok da mutluyum. Sen buna inanmıyor ve inkar ediyosan azabını sen çekeceksin ben değil kimseyi yargılayamam. Konu üzerine de seninle tartışmaya girip kanıtlama ihtiyacı duymuyorum. Aşağıdaki videoyu izle senin gibi düşünen çok insan var Allahı ve peygamberleri inkar eden. İzle kesinlikle.
https://youtu.be/-0zrP5tNr4o
Ben Allah’ı inkar etmiyorum. Kuran kaç yılında inmiş?610 yalında!! Peki 610 sene neden beklenmiş? Elinde sonsuz bir Güç olan Allah fani bir insanı elçi olarak ihtiyaç duyarmı. Neden bunların sorgulanması sizi bu kadar rahatsız ediyor. Biz sadece sorguluyoruz. Şu anda bir insan bana vahiy geldi dese hadi ordan dümbük derim diyosun ama aynı şeyi yapanlara inanıyorsun. Belki şu anda bir vahiy ihtiyacı duyuldu. Belki kendisine vahiy geldiğini söyleyen kişilerinde ilerde söyledikleri çıkacak
çünkü eğer fani bir insan elçi olmasaydı da bizim aklımız ermeyen şeyler elçi olsaydı insanlar korkardı ve inanmazdı asla. fakat bu elçi bir insan olduğu için bize daha yakındı ve bizi en iyi bir insan anlayabilirdi. o yüzden allah peygamberleri insanlardan seçmiştir. okumadığın için cahilliğini normal karşılıyorum. 2. si de 610 yıl belenmedi öncesinde incil tevrat ve zebur gibi bir çok kutsal kitap gönderildi fakat insanlar değiştirdi. Hz. muhammed ve kıranı kerim ise son kitap ve son elçi olmuş oldu. kıyamete kadar da kuranın tek bir harfi değişmeyecek
İnsanları sorguluyor diye cahil olarak adlandıramazsın. Birçok kitap indi değiştirildi diyosun. Bana Kuranı Kerim’in son kitap olacağını kanıtlayabilirmisin? Allahın üstünde bir güç var mı yok? Allah dünyanın gidişine göre ileri dönemde tekrardan bir vahiy göndermek isteyebilir. Bunlar kim oluyorda Allah’ın iradesine fikirlerine karışıp bu son kitap diyorlar.
yalnız gayet kolay kanıtları. Kuranı kerim süs olsun diye indirilmedi. Bu kitabın son kitap olduğnu kuranı kerimn içerisinde yazıyor türkçe olarak sende okuyabilirsin
Ben süs olarak indi demedim. Sadece ilerki asırlardada Allah tarafından tekrardan indirebilir dedim. Kimse Allahın fikrini sorgulayamaz
Evet kimse sorgulayamaz. Fakat Allah kendi sözleri ile Kuranı kerimde belirtmiştir. Kuranın son kitap olup asla değiştirelemeyeceğini Hz. Muhammedin son peygamber olduğu belirtilmiltir. Dediğin gibi vahiye ihtiyaç duyarsa toplum Allah sınırsız kudretiyle her toplumun belasını zaten veriyor. Örneğin covid-19
Laa hadi oradan gut derim
Hz Muhammed’e inanmışlar ama
Peygamberimizden sonra vahiy işi bitti
Kelime-i şehadet'in anlamını bilen kimse inanmaz.
Uzaylılardan gelir ancak
İnanmam
Hz Muhammed’e inanmışlar ama
Yani bu konularda çok konuşmam. İyi günler
Vahiy işi Hz. Muhammed as ile bitti
Şu anda bir vahiye ihtiyaç yok mu
Gerek yok
Artık herşeye inanırım
Ben inanmam
Yok o is bitti
Neden bitti
Ben inanmam