Bu düğün mevzusunu çok fazla abartıyorlar. Twitter da falan çoğu kişi isyan etmiş. Sanki normal bir süreçteymişiz de devlet keyfi yasak koyuyor gibi. Nikâh yapınca evli sayılmayacaklarını falan düşünüyorlar hint konseptli kına geceleri sağlıklarından daha önemli çünkü. Lütfen sadece nikah ile evlenebilecek kadar mütevazı olun.
23 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yıl“ Düğün masrafı yerine nikah yapıp kalan parayla da balayına gitmek veya o parayı yatırım olarak kullanmak mantıklı değil mi?” şu mantığı savunanları bir türlü anlamadım, bir anda çıktı ortaya herkes aynı anda benimsedi şu düşünceyi. Sizin düğünde gelen paradan, o paranın ev eşyasına giden masrafları ne kadar hafiflettiğinden haberiniz yok her halde. Ablama 90 bin lira gelmişti düğününde. Sadece çevresi dar insanların düğün yapmasını saçma buluyorum gelecek paranın anca salon masrafını karşılayacağı için.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDüğün olmadan resmî nikahta sadece aile yakınları gelir onun taktığı altın ne kadar hafifletecek borçları? Resmî daireye 300 kişi sokabileceğini mi sanıyorsun?
+1 yılDüğün gereksiz masraf aslında ele güne karşı bir düğün yapalım yapmadı demesinler düşüncesi ile yapılıyor, ha sonra gelip bir güzel de eleştiri yapıyorlar ağzı olan konuşuyor, biraz ego tatmin etmek için yapıldığını da düşünüyorum. Nikah daha mantıklı ama ben kararsız kalırım böyle bir durumda her genç kızın da hayalidir genelleme yaparsak. Doğru kişiyle olsun da gerisi çok mühim değil sanırım...
15 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle aile görüşleri de birbirine yakın olmalı iki kişiyle bitmiyor iş
- +1 yıl
Aynen çok zor evlilik işi belli bir yaştan sonra aklına yatmıyor insanın her şey, bir de aile çok büyük bir etken başlı başına ayrı bir konu. Eşinin ailesiyle de evleniyorsun derler ya öyle.
Bu yaz düğün yapacakların ağlamalarından çok sıkıldım. Ya nikah yap ağlama, ya da ertele ağlama, ama ağlama yani. Gündem ve durum malum.
15 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
+1 yılBu tarz durumlar olmadan oncede nikahtan yanaydim. Cunku dugunleri her zaman mantiksiz bulan biriyim. Hem fazlasiyla masraf yapiliyor hem de kendin o stresin, kalabaligin icinde rahat edemiyorsun strese giriyorsun filan. O masrafi yapacagina biriktir parayi esinle rahat rahat tatilini yap. Keyfini cikar.
13 Yorumla- +1 yıl
Once kendi kulturumuzu tanimak adina ulkemizi gezmek isterim maddiyat neye yeterse artik🤷☺️
ben sahsen dugun isterim cunku hayatimda bir kere evleniyorum ondada doyasiya gobek atip oynamak isterim ama salon falan olacak cok gosterisli olmasini istemem sokaga tabure koysalar orada oynasak etsek sevdikleri yanimda olsun o bile yeter ama o gunu doyasiya eglenerek geciriyim nerede olursa olsun balayi olmasada olur benim icin ama bu corona doneminde dugun yapmak istiyorsan ya bekliyeceksin ya da nikahla yetineceksin
110 Yorumla- +1 yıl
ama simdi dusun hayatinda bir kere evleniyorsun ondada eglenmeyip napacan ?😀 hani bazilari diyorya dugun yapip millete gosteris yapip napacam alakasi yok bence sen o dugunu kendin icin yapiyorsun o gun eglenmek icin ha sokakta ha salonda ne farkeder yeterki eglenelim 😊 artik insanlari anlamiyorum neden dugun yapmaya bu kadar soguk bakiyorlar dugunun illa abartili olmasina gerek yokki yani 🤔 herkes balayiya gitmek istiyor ama bence balayi sacma yani 🤷♀️ ben simdi niye bu kadar yazdimki neyse 😂
- Gündem konusunda 406 cevap paylaştı.
+1 yılDüğün yapmak bana her zaman saçma geldi zsten. Belki de çocukluğumda yaşadığım birkaç travmadan dolayı sevmiyorum. Giderim düşüne harcayacağım 50 bini evimi en güzel eşyalarla döşerim
33 Yorumla- +1 yıl
Amin hepimiz için
+1 yılAilecek gitsek 2 masayı kaplamamız lazım : ) Ya bu düğün ne saçma bir şey bence bu korona iyi oldu bir yönden. Nikahı bas geçe herkes alışmalı özellikle aile büyükleri. Hem kaç yıldır bu tür modern düğünler gelenek oldu.
15 Yorumla- +1 yıl
Ego savaşı veriyorlar. Bu ülkedeki en nefret ettiğim şeylerden biridir diğer insanlarla kendi kıyaslamak. Düğün yapacak paraları yok, hâlâ düğün diye tutturuyorlar. Yapmasalar bir yerleri eksiliyor sanki.
- +1 yıl
Aynen özellikle genç yaşta evlendilerse hayata bilmem kaç 0 geride başlıyorlar daha kendilerini toparlayamadan çocukları oluyor hiç toparlanamıyorlar. Düğün yapılacak parayı kenara ayırıp ileride çocuğunun eğitimine ya da kötü günlere saklasan çok daha mantıklı olacak ama bu ben en iyisi olacağım düşüncesi yüzünden mantıklı düşünmüyorlar.
- +1 yıl
Maalesef öyle, işin ucu hep özentiliğe çıkıyor. Tabi illaki sadece nikah yapılsın diye bir şey yok. Ancak düğün yapılacaksa da abartmamak kaydıyla yapılmalı, fazla açılmamalı yani kalan paraya dediğin gibi ileride çocuklara bir gelecek hazırlanabilir veya hiç değilse bile evin ihtiyaçları alınır.
+1 yılAşırı derecede mantıklı ya bence de böyle olmalı ne gerek var düğüne nikahın Kıyıliyo zaten ayrıca düğüne verdiğin paraya yazık o paryla en güzel yerlerde tatil yaparsın
13 Yorumla- +1 yıl
O biraz zor olur ama başarırız bence
+1 yılÖyle rezil bir düğün yapıp masrafa gireceğime nikâh kıyar otururum evimde. Her şey normale döndüğünde de o düğün için ayırdığımız meblağ ile tatile çıkarız ya da dediğin gibi yatırım yaparız.
110 Yorumla- +1 yıl
Karşılıklı ne düşündüğünüz önemli. Belki evleneceğin kadın düğün yapmayı çok isteyecektir. Bazı kadınların hayalidir gelinlik giymek, düğün yapmak.
- +1 yıl
Belki düğününde göbek atıp eğlenmek isteyecek. Çok mu görüyorsun kıza eğlenmeyi? 😄
- +1 yıl
Dua et de sana öylesi denk gelsin. Tersi denk gelirse mecburen katlanacaksın düğün koşuşturmasına 😄
- +1 yıl
Aynen, hayırlı olması daha mühim 😊
- +1 yıl
Diyelim bakalım 😊
Ben eğer hayatımı biriyle birleştirirsem kesinlikle düğün istemiyorum. O parayla nerelere nerelere tatile için gidilir.
21 Yorumla
+1 yılOldum olası düğün yapmanın gereksiz masraf olduğunu düşünüyorum.
Sen kalk millet eğlenecek diye milyarlarca borcun altına gir ödeyene kadar toton çıksın. Kusura bakma da maddi sıkıntılar kapıyı çaldığı zamanda o düğünde karşılıklı göbek attığın akrabaların ya da komşuların yanında olmayacak.
Kıyıda boşa atacağın minimum 100 bin liran varsa bilemem...
COVID19 kol gezdiği bu zamanda ikinci dalga gümbür gümbür geliyor , kısıtlamalar ortadayken tabi ki düğün yapmak ekstra daha mantıksız.01 Yorumla
+1 yılIstediğim de buydu. Annemler hep tek kızsın senin için büyük düğün yaparız diyorlardı.
Artık nikah zamanı geldi ama istediğim damat adayı yok:/12 Yorumla- +1 yıl
😊😊
- Gündem konusunda 352 cevap paylaştı.
u +1 yılNikah daha mantıklı bu dönemde. Düğün salona ayıracağın parayı ev eşyasına harcarsın gereksiz masraf çıkmaz.
111 Yorumla- +1 yıl
Çünkü herkes ihtişam gösteriş peşinde 🤔
- +1 yıl
Düğün çok da gerekli değil bence. Gürültüden rahatsız oluyorum davul zurna falan düşününce bile fenalık geldi 😒😂
- +1 yıl
Parayla alakalı değil yalnız ne gerek var evinde otur her şey sana özel olsun millet görmüş ne görmemiş ne
- +1 yıl
Anlatamıyorsan beylülcüm karşındaki sshış yanlış kişidir i. Aklı selim olan her kadın düğümğn gereksiz olduğunu bilir. 😊😊
- +1 yıl
Hahah 😂😂😂
+1 yılEvlenseydim su dönemdeki bu fırsatı kaçırmazdım😅 sadece iki tarafın en yakınları gelir sade bir nikah yapılır oh ne tatlı🙆
13 Yorumla- +1 yıl
Sırf nikah için de evlenmem şuan😂
+1 yılNormal şartlarda düğünleri severim. Çok eğlenceli güzel bir anı olarak kalıyor. Ama bu kısıtlamalar varken düğün düğün gibi olmayacak zaten. Düğün yapmak mantıksız hal böyleyken. Nikâhtan tek farkı masrafı... Nikah en doğrusu bu süreçte.
20 YorumlaDetayı okuduktan sonra sade bir nikah kıymak daha mantıklı gibi geldi, zaten sevmiyorum düğün falan 😂
11 YorumlaSaçmalık şu an evlenen insanları gerçekten anlamıyorum aceleniz ne bu kadar mı kudurdunuz ya da hayat arkadaşınız elinizden kaçacak diye mi korkuyorsunuz. Bir sene sonra yapın istediğiniz gibi yapın düğün kaçmıyor ya..
20 YorumlaKoca bulsam tam şimdi evlenmiştim ne güzel bahane edip düğün yapmazdım.. Düğün zaten saçmalık
22 Yorumla
+1 yılDüğün, evlenme olgunluğuna gelmemiş bireylerin gösteriş eylemi olduğunu düşünüyorum zaten.
11 Yorumla
+1 yılee o zaman bunlar yok ise düğün yapmanın ne anlamı kaldı ki 😀
12 Yorumla- +1 yıl
mantıklı 😀
+1 yılO zaman yasaklar kalkana kadar dugun yapmam bende😅
128 Yorumla- +1 yıl
Ya halay olmadan kalabalıkla çiftelli olmadan ve en önemlisi düğün dansi olmadan olur mu yaaa😞
- +1 yıl
Halayi da mi ikimiz çekicez🙄
- +1 yıl
Alsjsksjslala zekice😂
- +1 yıl
Ama yine de yasaklar kalkana kadar düğün nişan söz isteme yapmama taraftariyim😂😂
- +1 yıl
Ve sekkizin bütün ümidi biter alsjkssjlaka
- +1 yıl
Ümidi hiç bitmeyen koca yürekli çocuk 😊
Hadi kirmayim seni 😄 - +1 yıl
Aman sakın altta kalma😂😂
- +1 yıl
Anlaşılan sekkiz senin bugün baya canın sıkılmış yoksa her zaman bu kadar konuşmazsin😊😅
- +1 yıl
Yok ya depresyon değildir insan bazen böyle hisseder
Benim eski hesabımda bol bol konuşurduk muhabbetimiz iyiydi😊😊 - +1 yıl
Düşün bakalım kim olabilirim alajsksksl
Karıştır şöyle bir eskileri😂😂 - +1 yıl
Bırak şimdi depresyonu falan
Kabarik dimi defter karıştırmaya üşendin😂😂 - +1 yıl
Yaaa ya hep depresyondan dolayi😂😂
- +1 yıl
Şimdi söylermisim engelleyip her yerdeb silip arkana bakmadan kaçarmissin😂😂
- +1 yıl
😂😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılDüğün zaten başlı başına gereksiz bir şey. Nikahı bas geç Kafan rahat olsun. Ben sırf aileler istiyor diye düğün yaptım da ne oldu tüm stresi çektiğim yetmezmiş gibi bir de gecenin sonunda kayınpeder pisliği yüzünden gözyaşlarına boğuldum. O eşim olacak şahıs benim tarafımı tutmasaydı o an boşanacaktım
14 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun, kayınpederin ne yaptı ki özel değilse?
Cevap sahibi+1 yıl@Lostinnocent bizim aramızda 500 km kadar mesafe vardı Otobüs tutmuştu köylülerini getirmek için. Kameraman dedi ki hoşçakal diyip el sallayın kameraya bitirelim. Ben de o pisliği insan yerine koydum o telaşede bile 5dk kamera işimiz var sonra geliyorum dedim. Kamera oldu bitti yanına gittim tamam i otobüse gidelim dedim. "Artık gelsen nolur ya Herkes otobüse bindi" falan demeler ama bağırıyor bir de şerefsiz bunları söylerken. El de kaldırıyor utanmadan. Hayır salak adam otobüsü sen tutmuşsun zaten sanki saati var da yetişecekler sadece 5 dk ya onu da söylemişim üstelik. Benim orada öğrencilerim, velilerim ve arkadaşlarım vardı. Bir arkadaşım dedi ki hemen bu aile seni istemiyor çok belli. Affedersin ama ben de ağızlarına s. çtım 2 sene bitti 1 kere bile evime gelemediler. (Daha yaptıkları çok şey var da karı koca bu sadece 1 tanesi)
- +1 yıl
Canım ya üzücü olay, çok saygısız biriymiş. Peki sen kendi düğününde neden otobuse bindin ki keske ayrılsaydınız onlardan eşinle
Cevap sahibi+1 yıl@Lostinnocent yanlış anladın Ben otobüse binmedim onlar köylüleriyle otobüse bindiler köye geri dönmek için Ben sadece uğurlayacaktım o kadar
+1 yılNikah demiştim her zaman. Türkiye de düğünleri görünce ağzım açık kaldı ekonomi sorunu olan bir ülkede böyle düğünler ve istekler aşırı lüks. Almanya da bile böyle düğünler yapılmıyor.
10 Yorumla
+1 yılDüğün yapmadığı için kızını nikahlı kocasının yanına göndermeyen kaynanalar var 🤭 dayalı döşeli evi nikahlı kocası var kız annesinin evinde kalıyor. Tamamen aile büyüklerinin tercihi bu düğün meseleleri.
13 Yorumla- +1 yıl
Pandemi sürecinde nikah kıyıldı düğün için bekliyorlar kavuşmayı 🤭
of çinlilere bahane buluyorum da yurdum insanıda salak biraz ya düğün mü olur bu yıl kudurdunuz mu çok saçma sonra ikinci dalga ikinci dalga çok çabuk normalleşme sürecine girdik bu gidişle bütün türkiye koronadan kırılır
11 YorumlaNikah da mantıksız evlilik de 😂 Hele bunun icin para harcamak..
18 YorumlaEn mantıklısı nikah ve sonra aile arası bir yemek... zaten düğün olayını anlamıyorum 😒😒 komşular gelip bir kaç kalori yakıcak diye o kadar cümbüşe ne gerek var ki?
11 Yorumla
+1 yılNikah benim için yeterli olurdu. Sevmiyorum düğün ama dış çekim isterdim ve gelinlik giymek. Bu zaman da evlenmek tam bana göre olurdu
10 YorumlaDüğün kına vızırtisi her zaman saçma zaten nikah yeterli
20 YorumlaDüğünler tamamen yasaklanmalı ama nerde o kafa işte. Nikah en mantıklısı ucuzu ve basiti.
20 YorumlaDüğün de yapmayıverin o parayı ihtiyaçlarınıza harcayın
10 Yorumla
+1 yılGelinlik, çekim , nikah, aile arası yemek, sonra evli evine köylü köyüne hoppala yavrum yaz geldi
10 YorumlaBencede en azindan bu virus varken evlenmek lazim masraflarda duser
10 YorumlaKısıtlama gelmeden önce de nikah mantıklıydı şimdi de
10 YorumlaÇok mantikli hem onun stresi yok hemde paran cebinde kalacak ☺
10 YorumlaHep sadece nikahı savunmuşumdur düğünleri sevmiyorum.
30 Yorumla
+1 yıl1 ya da 2 sene daha bekleyin illa evlenicekseniz ne var yani :/ayrica dugun konusunu cok abartiyolar
05 Yorumla- +1 yıl
Sade bir nikahla yetinmiyolar illede dugun olcak kalabalik olcak herkes dipdibe olcak? Gerek var mi bu hastalik surecinde boyle bir ortama
- +1 yıl
Dugun seven yapan insanlara saygim sonsuz ama pandemi surecinde desteklemiyorum ben
+1 yılHiç evlenmemekte bir seçenek.
41 YorumlaDüğün nedir kardeşim şu düğün çok saçma birşey bas dini nikahı, resmi nikahı tamamdır. O kadar parayı 1 gün eğlenicez diye vermem.
00 YorumlaÇok mantıklı git balayı yap cahil cahil virüs yayacağina hem kültürümüz felan gelişir
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl7-8 ay önce zorla iki düğün yaptırdılar bana. Sans yok ki bende
10 Yorumla
+1 yılBen çeyizimin olmasını isterim doğrusu :)
21 Yorumla
+1 yılDüğün hiç sevmem fobimdir fobiim
22 Yorumladüğün kadar gereksiz bir şey yok zaten... tamamen israf
00 YorumlaKeşke şu sıralar evlenme şansım olsaydı. Kıyardık nikâhı skmsm düğünü derdik😀
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenemedim evde kaldım diye üzülüyor tribe giriyordum
Böyle bir zaman da da evlenmek istemezdim şahsen
İsabet olmuş😀03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÜzülmek işin şakası tabi
Elimi sallasam ellisi 😀
- Gündem konusunda 926 cevap paylaştı.
u +1 yılBen de aynı düşünüyorum hatta üç kere bu soruyu fenomen sorusu olarak sordum 😃
00 Yorumla
+1 yıldüğün yapmak bana göre hiç bir zaman mantıklı olmamıştır.
10 YorumlaMillet oynasın diye o kadar çok masraf oluyor ki. Sen ssde bir nikah yap kalan parayı ezin. Şimdiden hayırlı olsun
10 Yorumla
+1 yılDüğün yerine dünyayı gezelim
11 Yorumla
+1 yılNikâh nikah nikâh 😊😊😊
11 YorumlaEbet mantıklı masraftan kurtuluyoruz ve gereksiz misafir lerdwn
20 Yorumla
+1 yılHer şey saçma masraf. Artık altın vs takanda yok. Imza at olsun bitsin
00 YorumlaSadece nikah daha mantıklı yazık o paralara düğüne harcamak
10 Yorumla
+1 yılBu evliliği icat edenin... bekarlık sultanlıktır o da olmadı dost hayatı evlilikden nefret ediyorum allah bana ömrünün sonuna kadar bekarlık nasip etsin amin
00 Yorumla
+1 yılDüğün zaten saçma bişey nikah en mantıklısı
13 Yorumla- +1 yıl
Değişeceğini hiç sanmıyorum 3 saat elalemi eğlendirmek için o kadar para vereceğime başka bir ihtiyacımı alırım
Gizli Üye(36-45)+1 yılYani bir erkek neyse de kadın niye kabul eder ki düğünü? Yaşasın, kocam beni bu s. kecek kutlaması mı, nedir yani?
00 Yorumla
+1 yılZaten tercihim buydu. Ne güzel
20 Yorumla
+1 yılMantıklı bende düğünümü iptal ettim nikah yaptim
20 Yorumla
+1 yılEvlenmiycem banane 😀
20 Yorumla
+1 yılher zaman o mantıklıydı zaten
20 YorumlaGündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. nikahtan alıp gidelim eşimizi
00 YorumlaOlması gereken olmuş 😆
10 Yorumla- Devamını Gör (63)
Detaylı bilgi