Adana'da resim öğretmenliği yapan Cem Yılmaz (43), Antalya’daki evinde cansız bedeni bulunan ve ölümü kayıtlara kalp krizi olarak geçen Gülsüm Taç’ı öldürdüğünü itiraf etti. Ancak Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu'nda hazırlanan ön raporda, Taç'ın bedeninde herhangi bir darp izi bulunmadığı kayda geçmesi, Taç'ın ölümünün üzerine gidilmediğini ortaya koydu. Cinayeti gizlemek için Taç'ın boynundaki morluklara fondöten sürdüğünü itiraf eden Cem Yılmaz, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.
Bu topraklarda adaletin, haklının egemen olduğunu görebilecek miyiz sizce? Sabah kalkıyoruz, cinayet, insan hakları ihlalleri, akşam yatıyoruz yine aynı olaylar. Ve hiçte azalma olmuyor, olaylarda. Aksine daha da sanki güç almış gibi bu olaylar artıyor.
Sevgilisi tarafından boğularak öldürülen kadının ön raporuna "darp yok" yazıldı! Türkiye'de adaletin düzeldiğini görecek miyiz?
Türkiye de adalet önce insanından başlasın. Dışarıda birine birşey yapsalar ya herkes ağzı açık ayran delisi gibi izliyor ya da görmezden geliyor o kadar çok şahit oldum ki buna. Ya adam minimum 100 kişinin beklediği durağın arkasında başka bir adama bıçak çekiyor bir kişi bile kıçının korkusuna arkasına bile dönmüyor. Hamile kadını herkes içinde dövüyorlar herkes mal gibi izliyor. Ne bekliyorsunuz? Emine Bulut cinayeti mesela ne somut kanıt değil mi? İnsanlar birşeyler yapmaya çalışmak yerine videoya çektiler. O olay bu duruma gelmeden bir Allah ın kulu da olsa müdahele etseydi belki o kadın çocuğunun gözü önünde ölmeyecekti. Lan yolda yürüyorum bir yerden bas bas bapırma sesi geliyor kimse mi sorgulamaz bu ses nereden geliyor diye çocuk halimle ben baktım yaşlı neneler de kendi polisi aramak yerine gaz veriyordu. Bu derece düştü millet. Şimdi birileri çıkıp biz canımızı yerde bulmadık tarzı konuşacak ama kimse o belanın sizin ya da sizin yakınınızın başına gelme ihtimalini düşünmüyor. Ne kadar da harika! Türkiye de bir adaletsizlik var ama insanlık da öldü ben bunu net bir şekilde defalarca şahit olarak gördüm. şu an birimizi alıp kesseler 1000 kişinin arasında belki oradan yardım edecek bir Allah ın kulı da çıkmaz.
Bende kendi hikayemi paylasayim.. yorum yapmadan önce.. Çünkü yorum yaparken yazdıklarım yaşıma bakıldığında "sen nerden biliyon, yasadin mi ki bunu" dedirtebilir.. Yakın zamanda boğmaya çalıştı beni 3 senelik eşim dediğim adam. Resmi nikahimiz olmadığı için ben hemen polise gittim. Boynumda ve vucudumun sayisiz yerlerinde sayısiz darp izi vardı. Hastaneye gidip darp raporu aldık. Arkamda durdular şikayetci olmam için.. Şikayetci olduktan sonra benimle beraber eve gelip eşyalarimi da alarak kadın sığınma evine yerleştirdiler.. Sonrasıysa hatirlamak ve anlatmak istemiyorum.. neyse ki cocugum yoktu.. ve evet 20 yasindayim şu an.. bunlari yaşadım, yaşattırdılar.. Aynı şey annemin basina da geldi.. teyzemin basina da geldi.. komsumuzun basina da geldi.. susup ses cikarmadilar, annem cocuklari için dayandi, diğerleri de aile büyüklerine saygi için! Fakat bu haberleri duyduğumda çok kötü oluyorum.. ölen kadinlar arasında ben de olabilirdim 2 hafta önce.. Korkmayin hemcinslerim. Sonuna kadar savaşın. Mutsuz olduğunuz ve ezildiginiz bir hayati hak etmiyorsunuz hiçbiriniz...
Adalet dediğin şeyi insanın sağlayabileceği bir şey değildir. İnsanın olduğu her yerde hata payı vardır. İster kasıtlı olsun isterse kasıtsız olsun fark etmez. Birileri hata yapıyor ve ister istemez adalet sistemini yanlış etkiliyor.
Şimdi kamuoyu bu işte kasıt arayacak. Belkide kastı yoktu ihmal vardı. Sonuçta ilahi adalet yerini buldu ve katil vicdan azabına dayanamayarak suçunu itiraf etti.
Bundan sonra ceza kısmı yine ne kadar adaletli olacak. Sonuçta dedim ya adalet insanın yapabileceği bir şey değil En azından bu devirde. Kanuna bakacaklar şu kadar sene hapis cezası. Gitsin insan öldürsün sonra belli yıl ceza evinde yaşasın ve devlet onu o süre içinde beslesin. Adalet bunu neresinde.
Başka bir konu İtiraf etmesi gerçekten onun suçlu olduğunu gösteriyor mu? Belki başka birinin suçunu üstlendi. Adalet dediğin de bunu da araştırması gerekiyor.
Adli tıp da fondöten ve morluğu aynı görüyorsa... adamın arkası varsa bu işler normal de, eğer arkası yoksa ve adli tıp böyle karar aldıysa, bu daha feci.
Senin gündem soruları bende sinir harbi yaşatıyor. Yanlış ama garezim sana değil bu ülkenin bir türlü düzelmeyen adaletine. Bize nasip olmaz adaletin olduğu günleri görmek. Umarım ileriki nesillere nasip olur. Durumumuzun vehametini anca böyle açıklayabilirim.
Hayatın gerçekleri bunlar, bir şekilde insanlar bunlara tepkisiz, kalmamalı. Bende sinir oluyorum ama yapacak bir şey yok. Birilerinin ses yükseltmesi lazım.
Vicdanları kurusun bunu yapanların ve çanak tutanların! Kendilerinden çıksın bunların acısı! Yapanlar, çanak tutanlar 'darp yok' diyenler mezarlarında cesetleri ters dönsün inşallah! Ne zaman biticek bu zulüm? Ne zaman kadınlar olarak özgürce yasayabilicez? Tek istediğimiz bu bizim özgürce yaşamak istiyoruz. Birkaç kedi sevip yeşilliklerde oturup denizi izleyip biraz da mutlu olup gidicez bu hayattan ne istiyorsunuz insanlardan ya?
Böyle haberleri nerden buluyorsun sen ya içim fena oluyor okuyunca bile sinir küpü oldum. Elim Ayağım titredi.😓Adalet artık eskisi gibi değil herkes her istediğini yapıyor nasıl olsa çok ağır bir ceza verilmiyor ya da olayın üstünü örtmeye çalışıyorlar. İşte bu onlardan biri, ne diyebilirdim ki böyle insanları Allah ıslah etsin. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.🙏
İnsanlar vahşiler caniler istediklerini almak için her şeyi yaparlar. Bu sistemde çürük öyle bir eksiklik var ki hiç bir adalet yerine gelmiyor. Böyle bir dünya ya çocuk getirmek bile istemiyorum aslında yazık.
Burada adalet yok değil. Görevini hakkıyla yapmayan kişiler var demek. Görevini yerine getirmeden rapor yazan kişilerin görevden atılması ve hesabının sorulması gerekiyor.
Katledilen kızımızın ailesi bu konuda adım attımı bunu da görmek ve soruşturmak şart.
Yasaların değil insanların düşüncesinin degismesi gerek cinayetler ı yasalar ı kanunları çiğneyen ler işliyor hukuku hiçe sayıp turkiye yasaları hukuki olarak avrupa dan uyarlanmış tır fkt turkiye de kanunlar cezalar daha hafif genel olarak.
Taç in ölümünün üzerine gidilmemesi ne demek adli tıp raporunda darp yok diyorsa yoktur kasten adam öldürmeden yargilanacak cezasi neyse o adalet yok diye diye adaleti getiremezsiniz gel şurada iki davanın arkasında duralim desek adam çıkmaz ama herkesin dilinde adalet yok öldürülen bir insan kadın da olsa erkek de olsa insan
İtiraf etse de ceza almaz bir madalya takmadığı kalıyor devletimizin cinayet işleyenlere o yüzden artık hiç şaşırmıyorum ben ha bir kadın kız ölmüş ha sivri sinek
Savunursak görebiliriz. Change. org'da imza kampanyası başlatabilir ve de sosyal medya ile adaletsizliklere çözüm getirebiliriz. Bireysel olarak tek yapabileceğimiz şey üzülmek.
Adalet Sarayları, sadece saray olmaktan çıktığı vakit adalet düzelir. Tabi bu sorun iktidarın umrunda bile olmadığı ve işine yaradığı için şu an imkansız.
Oldu bitti ülkemizde aynı olaylar var adalet denen bir şey yok bu ülkede futbolunda da buna benzer olaylarda da umarım adaletin düzeldiğini görürüz ama ne zaman
@Reynnos pardon ölmek kendi suçu derken şu erkeklerin iki yüzlülüğünden bıktım adam olsaydıda doğru insan olsaydı o pisliği mi savunmaya geçeceksin o cahiller gibi yok mini etek yok dar kot he gülüm he çükünün peşinde olan adi tertemiz çıksın iyi valla
@Reynnos asıl sen ve o pis zihniyetin bütün kızlara kurban olun lan olum aşk bu otada konuyo bokada kızınkide boka konmuş işte nabcan o da illa pezevenklik mi yapacak düşmüşsünüz 250 gram etin peşine ne Allahtan korkunuz var ne adaletiniz var sakın şiddeti savunma bana adam olaydınızda insan gibi anltaydınız soyunuz kurusun sizin be o adileri savunuyosunuz ya Allahtan ilahi adalet var
@reynnos ilk öncelikle ne demek doğru kişiyi seçmeyi bizden bekliyorsunuz , sizinde seçmeniz lazım tek tarflı olmuyo. Öldürmek yerine şiddete baş vurmadan sakince yol verebilirdi. Tabi sizin gibi cahiller ülkede olduğu sürece bunu savunup bide üste çıkmaya çalışacaksınız. İstediğinizi yazın cevap vermicem. CAHİLLE GİRME MÜNAKAŞAYA... YA SİNİRİNİ ZIPLATIR TAVANA.. YA DA YAZIK OLUR ADABINA..
Hayır savunmuyorum. Sen lafı oraya kendin çekiyosun. Iftira atıyorsun , yalan söylüyorsun. Cinayetin nesini savunuyum ben aamk. Ben diyorum ki, siz de bu olaylardan payınızi alin. Serseri it kopugun peşinden koşmayın. Ya da koş. Kendin bilirsin.
Bu mesele gönül ota da boka da diyip geçiştirilecek bişey değil. Böyle siyrilamazsin. Kadın bütün ilişkisini ÇIKAR, MENFAAT üstüne kurar. Ondan sonra adı "gönül kondu, aşk vs " dersiniz.
Hiçbi kadın bir erkeğin yanında babasının hayrına durmaz... Kadın öyle HESAPÇIDIR ki, çıkari yoksa bir erkeğe allah'ın beleş selamını bile vermez.
Gönulmüş yemişim gönlünü.. O gönül bir erkeğe RANDOM mı konuyor. Rastgele mı konuyor zannediyon sen. bir adamla birlikte olmadan önce o kafanızdaki HASSAS TERAZİLERDE neler kuruyonuz da öyle birlikte oluyosunuz. Yoksa o adam siikinizde bile olmaz.
En kolayı, Erkeğin YAKIŞIKLI OLMASI...
Adamın tipini beğenirseniz dakkasinda kucağındasiniz. En kestirme yol, erkeğin TİPİNİN OLMASI..
AL SANA "GÖNÜL".. Ondan sonra hemen aşık oldum demeye başlarsınız.. Adam iyi biri mi kötü biri mi. Psikipat mı önemsiz. Yeterki " ayy çok tatliiiii😍" dediğiniz bir tip olsun.
O adam seni doğrarsa ağlama. Zaten ben acımıyorum hicbirinize . Daha doğrusu, UMRUMDA OLMUYOR.
@Reynnos kadın mı hesapçı menfaatçi pardon asıl siz erkekler önce adam gibi sevip bir kadınla yetinmeyi bilin kadın öyle güzel sever ki ama karşısındaki hep ayı olur belli ki canını çok yakmışlarda böyle konuşuyosun acın var belli diğer kadınlara yükleme bunu 5 parmağın beşi aynı değil hepsini aynı kefeye koyma ama ne olursa olsun kadın ne şiddet görmeyi ne de tecavüze maruz kalmayı hakketmez bunun bir gerekçesi olamaz peygamberimiz ne demişti kadınlar size Allahın emanetidir neyse seninle tartışmayacağım cahilliğin zirvede umarım bir gün senin kızın olunca böyle bişeye maruz kalmaz sen kızını suçlarsın ya da hiç kzın olmaz inş yazık olur vallahi neyse olmayan beyninle konuşma sq
@Ravzafidan uzattın kısa kes. Dediklerimi hazmedemeyip silmişsiniz. Gerçekleri görmek ağır gelmiş. Ben bu devirde elalemin sünepe kızına emanet diye body guard lik yapamam. Fedai miyim ben banane aamk. Her boku yiyin yiyin ceremesini erkek çeksin. Kimseyi emanet vs kabul etmiyorum, UMRUMDA da değilsiniz
Lan daha geçen bebenin biri şiddet var diye döven adamı bıçakladı 18 sene ceza yedi. Kadir Şeker. Kadını koruduğu için. Koruduğu kadın da ayrı oroospu çocuğu, bebeyi suçladı. Daha gençliğinin baharında ya, CİĞERİ 5 PARA ETMEZ KADIN için bütün hayatı bitti çocuğun.
@reynnos ya yazmicam dedim ama gerçekten'de sinirlerimi zıplattın. Gözlerinde problem varsa bu benim sorunum değil silmedim. Sizede seven yaramaz , seven lazım. Ama galiba sizi çok sikmişler belli
@Ravzafidan ben erkeğim. Bana bişey yapamazsınız. 🤪 Ama kendiniz baya alışmışsınız. Cahilin kim olduğu da ortada... Kadın kendini emanet olarak görüyor da, BEN KERİZ MİYİM BANANE AAMK.
Ben mi meydana getirdim sizi. Benim çocuğum musun ki ben sana emanet gözüyle bakiyim. Hadi KARIM OLSA ona eyvallah..
Ben bir kadın için KILIMI BİLE KIPIRDATMAM. Siz erkekleri tam bir ENAYİ bellemişsiniz de yanlış adama çattın dostum. : )
Bana ne verirsen, ancak o kadarını veririm sana. 1 gram fazlası çalışmaz bende. Ama kendini kullandıracak erkek çok. Yıkılın onların sırtına. Siz yıkılmaya alisiksiniz. Yerlerde sürünmeye falan... Ahahahahaha😂😎
caydirici cezalar olmali endiseler ve sikayetler ciddiye alinmali en onemlisi herkezin ikna olacagi bir adalet olmali
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
20 yaşındayım, aklı başında bir birey oldugumdan 20 yaşıma gelinceye kadar çok adalet göremedim, umarım ölene kadar görürüm, ama basimizdakiler bu olayları nirmallestirdikce, sıradan bir şeymis gibi onemsemedikce, açığa çıkarmak için üzerine gitmek yerine ört bas etmeye çalıştıkça imkansiz , git gide adaletin a sini bile goremicez bu gidişle
Başımızda tayip gibileri olursa göremeyiz onlarca kadınlar öldü adamlar serbest birakıldi ya da cezası haifiletildi nasıl adalet hayvanları bazı insan olmayan ama malesef insan diyilen kişiler öldürüyorlar işkençe yapıyor eziyor darp ediyor bu nasıl adalet
Ne yani ATA’larımın kurduğu bu ülkede hepsimizin dedelerinin kanını verip savaştığı bu ülkede adelet sistemi giderek azaldığı için neden ülkemden gitmek zorunda oluyorum
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Sevgilisi tarafından boğularak öldürülen kadının ön raporuna "darp yok" yazıldı! Türkiye'de adaletin düzeldiğini görecek miyiz?