M. U. Bana, 'Bacakların belli oluyor. Şortla gelme’ dediler” derken, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Cintimar konuyla ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı.
Güvenlik görevlisi tarafından ‘Bir daha buraya böyle gelme' diye uyarıldığını söyleyen. M. U. 3-4 gündür şort giyiyordum. Bakışların değiştiğini fark etmeye başladım. Dün güvenlik görevlisi yanıma geldi. Müdür beyin talimatıyla geldiğini söyledi. ‘Yanlış anlama ama böyle giyinmen hoş değil' dedi. Hatlarımın, bacaklarımın çok belli olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.
Türkiye'ye böyle eğitimciler yakışıyor mu? Ülkenin gelişmesine katkı sunacağınıza nelerle uğraşıyorsunuz, çok yazık!
Şort giydi diye genç kadın kütüphaneye alınmadı. Ne düşünüyorsunuz?
Eskiden, üniversiteye baş örtülü alınmıyor diye olaylar çıkıyordu neyse ki şimdi bunun önüne geçtik ve başörtüsünün yargısını birçok insanda kırdık. Peki neden şimdi insanlar şort giydi de alinmadi diye aynı yaygara çıkmıyor? Neden aynı adalet benzer bisey için tecelli etmiyor? Etmez ! Çünkü bu ülkede diyanet işleri 9-12 yaşındaki kız çocuklarından tutun da yaşını basını almış kadınlara kadar cinsellikten bahsetmeye doymuyor. Birazcık kul hakkından bahsetmiyorlar, birazcık cinayetlerden bahsetmiyorlar, biri de çıkıp ey kardeşim sen niye her konuşmanda din adı altında kadının ortasında burasından bahsediyorsun? Ey kardeşim sen neden her ayiba her edebe kadın üzerinden yorum yapıyorsun demiyor, diyemiyor. Çünkü bu ülkede adalet belli kişilere var, paran varsa adalet işler, adın varsa adalet işler, belli bir partiyi destekliyorsan 500 kat adalet işler. Burası artık farklı bir türkiye.. burada artık herşey böyle...
Bu zihniyetleri biz degistiremiyoruz yapamayız da zaten. Yapabileceğimiz tek şey kucuklerimizi geleceğimizi iyi yetiştirmek. Özgürlüğü anlatmak, hakkini savunabilmek öğretmek. En önemlisi insan olarak yetiştirmek bizim elimizde, bunu yaparsak belki biz göremeyiz ama çocuklarımız ileride daha güzel günler görebilir.
İnşallah bu nesil eski nesile göre biraz daha bilinçli zaten her şey aileden başlıyor şimdiki nesil iyi anne baba olsa kesinlikle inanıyorum çok daha iyi bir nesil görürüz.
Yaa bırak Allah aşkına nerde başörtüsü için yaygara çıkmış? Ben o yılları yaşadım hiç de kimse sesini çıkarmadı hatta çoğu bu yasağı normal karşılıyordu. Okulda hocalardan hakaret yiyip dersten atılıyorduk kimsenin gıkı çıkmıyordu kimse haber yapmıyordu. Yıllarca sürdü umudum tükenmişti. Birçok kişi bu yüzden okuyamadı evlendi hayatı mahvoldu. Onun üzerinden 10 yıl geçti de öyle kaldırıldı yasak. Ben kimsenin giyimiyle ilgilenmiyorum ancak şort var şort var. Nasıl bir şorttu acaba ki millet rahatsız olmuş. Giyimin de bir adabı var bikiniyle gezilmiyorsa demek ki bir sınırı var. Bir de olaya hemen atlayıp yargı dağıtmak da saçma. Belki olay başkadır kız bişeye gıcık olup tartışıp böyle bir iftira da atmış olabilir. Ben çevremde hiç böyle bir olay görmedim duymadım.
Aaa demekki habere destek çıkan birileri de varmış, sasirmadim gerçi yobaz dolu memleket. Çikan yaygaralari ben hatırlıyorum kucuktum biraz ama hatırlıyorum. Senin hatırlamıyor olman beni ilgilendirmiyor. Laf söylemek için soyliceksen benim yorumumun altına yazma git kendi fikrini başka yerde belirt senin fikrini merak etmedim sormadım. Yallah!
@betterböcek şort var şort var ne demek acaba ulta mini şorlardan bile olsa bu kişinin isteğine baglidir. Anayasada mini şort giymek yasaktır diye bir madde bilmiyorum
@betterböcek gidin birazda kadın cinayetletine tepki gösterin kadın cinayetlerine bir şey demeyen proflar patronlar ve senin gibi zihniyetler vb hemen giyime gelince bülbül oluyorsunuz.
@Hayatgüzeldir_ isteyen istediğini giyer de bunun bir sınırı var ahlaki sınır dedik değil mi? Ultra mini şortlar var ve her ortam herşeyi kaldırmaz. Plajda sahilde neyse de okulda kütüphanede adliyede ciddi yerlerde bunlar giyilmez. O kadar sınırsız özgürlük varsa niye bikiniyle gezmiyor kimse? Bikiniyle sokakta gezene utanmıyor musun diyen olursa onu da mı suçlayacaksınız?
@betterböcek lutfen bu mizah anlayisinizi sosyal medya da kullanin burada harcamayin... yorumun sahibi az cok taniyor beni o yuzden size benden malzeme cikmaz uzgunum size iyi geceler...
Hanımlar, Bey efendi benim arkadaşım olur, kendisinin bana yaşanmasına ihtiyacı yok, beyni olan fikri olan savunuyor, her yorum yapan birine yaranacak diye bisey yok. Ama arkadaş da bazıları gibi ahlakın kıyafetten ibaret olduğunu düşündüğü için gözünün ucu ona değenin ondan yaranmaya çalıştığını düşünebilir ona bisey diyemem bu arada lafım size değildir @Hayatgüzeldir_
Ben kızın giydiğinin sadece şort olduğuna inanmıyorum. Şort giymeye hakkı var kızların tabi ki ama bazı kızlar şort değil iç çamaşırı kadar kısacık sözde şort giyiyor p*rno yıldızı gibi dolanıyorlar etrafta, beni boşver sen, etrafta küçük erkek çocukları bunu görüyor istismar resmen bu. Bir erkekte kadında cinsel uzuvlari gözükecek kadar açık giyme hakkına sahip değildir. Hadi buna erkekler karışmasa bile, kadın olarak kendiniz bunu düzeltmeniz lazım. Bakın bazı erkekler de milletin bacısı kızı var ayıp diye bir kavram var, ama kadınlar çıplak gezeyim kimseyi takmayayim diye kavram var. Bizi boşverin küçük erkek çocuklarına dahi saygınız yok küçücük çocukların önünde göğüs kalça ortada insan utanır biraz. Amaç giyinmekten çok cinselliğe teşvik kızların geneli öyle. Bir kız etek giyebilir sortda giyebilir ama bunu g*t ve kasik hizasına çekiyorsa art niyetlidir, sözde müslüman toplum da bunları da savunuyor, yaptığı yanlış günahı kendine demek yerine o giyim şeklinin doğru olduğunu savunanlar var.
Biz müslüman toplum falan değiliz. Kimse sana soracak değil erkek. Kim diyor uzuvları gözükecek kadar açık giyme hakkına sahip değildir diye? Öyle bir giyer ki gıkını bile çıkartamazsın. Çıkartırsan sen ve senin gibilerinin başını keseriz mk yobazı. Bu ülkede p*rno yıldızı çoktur zaten türk p*orno endüstrisi legalleşti. 🇹🇷
Aynen öyle sonuçta Allah ın emrine aykırı giyinmiş bunu savunmak Allah a olan saygımıza inancımıza ters. Ben de tesettürlü olup bunları savunanlara hayret ediyorum. Sen bir davayı üstünde taşırken nasıl olur da Allah a karsı gelen bir zihniyeti savunursun diyorum. Simdi bak dicekler Suudi Arabistan a git o zamn istemiyorsan diye. Kusura bakmayın burası kimin dünyası kimin kuralları geçerli unutmayın. Her yerde tesettür farz dır. bir yerlerinizi açıyosunuz sonra o baktı bu baktı diyosunuz açarsan bakarlar bu kadr basit. Şehvetten baska birsey aramıyor dısarıda açık giyinenler. Kendileri bunu kabul etmese de bu böyle. Şeytana hizmet ediyorlar.
Türkiye'den uzaklaşmak şart abi artık işin vatan haini boyutunu falan da geçin de artık bu ülkede yaşamamamız için mantıklı bir sebep sunabileni bilmem YOKK kalmadı tükendi eskiden derdim koruyup kollamak lazım ama zaten harcanan, tükenen, olmayan değerleri nasıl koruyasın çünkü yokk
Teşekkürler özellikle eklemek istediğim bir şey daha var ki Türkiye'de eğitim sistemi böyle ezbere, sadece sınav geçişli, insanların hayallerini hiçe sayan ve tek düze temel derslerle herkesin merak duysunu törpüleyip, insanların kendi ilgi alanlarıyla ne sanata ne hobilere yönlendirmeyip sadece diploma edinilmesini gerektirdikçe, böyle okumuş cahiller kazandırıldıkça bu ülke heep böyle geride kalacak pardon sabit kalacak ✋🏻
Maalesef bir milim ileriye gidemiyoruz. Eğitim sistemini yıkıp, baştan yapmadıkça bizim ülkeden hiç bir şey olmaz. Koskoca ülkede elit sadece 5 6 üniversite var. Diğerleri lise gibi maşallah. Üniversite demeye bin şahit.
nerede kaldı ''biizzz kimsenin hayatına karışmadddıık!'' nidaları? bu başörtülü bir kadına yapılsaydı (ki bu ayrımların hepsi iğrençlikten başka bir şey değil.) benim bacımı almadınız işte cehape zihniyeti diye inletiyordunuz grup toplantılarını inletirdiniz ama bakıyorum herkes yusuf yusuf olmuş. hayır a* ister şort giyer ister çarşaflara sarınır çekin artık pis ellerinizi kadınların üstünden istersen dünyanın en büyük kütüphanesini yap, içini böyle ahlak bekçilerini doldurduktan sonra o kütüphaneden bir hayır gelmez.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bunun kapalı/çarşaflı birine yapıldığını düşünün yer yerinden oynar biiğzim türbağnnlı bacımıığızı kütüpphannyyee almadıığğllarrr diye. Atatürk Türkiye'sini ne hale getirdiler 20 yıl önce Batı Avrupa olarak görülen Türkiye şimdi Orta Doğu olarak görülüyor. Reziller.
Binali Yıldırım başbakanken otobüste şortlu kıza tekme atılma olayı olmuştu. Adam böyle şey olmaz diyemedi, tekme atmayın da mırıldanın demişti. Başbakan mırıldanın derse imam cemaat ilişkisi böyle neticeler verir. Günden güne suudi arabistan'a dönüşüyoruz.
Nesiller değişmedikçe düzelebilecek bir durum değil. Haberde bahsi geçen müdür ve o jeneraysonun yerini yeni, daha anlayışlı ve saygılı bir jenerasyon alana kadar bu böyle devam edecek.
Ancak; Nasıl ki bazı kadınlar şort vb. "açık" diye tabir edebilen kıyafetleri giydiklerinde kendilerine yöneltilen bakışlardan memnuniyet duyuyor, bazıları umursamıyor ve bazıları rahatsız oluyorsa, anyı şekilde diğer insanların da bazıları etrafına bakıp "açık" giyinen bir kadın gördüğünde hoşuna gider, bazıları umursamaz, bazıları da rahatsız olur.
Kadının nasıl bir şort giydiğini bilmiyorum fakat bir kıyafetin rahat oluşu ve kişinin onu kendisine yakıştırması, o kıyafeti her yerde giyebileceği anlamına gelmez. Her ortamın kendine göre bir adabı, yazılı olmayan kuralları vardır. Kütüphane de bu ortamlardan birisidir.
Gerçekten bacaklarını açıp gezmen hoş değil niyet ortada. Tahrik edici bir şey iş yerinde olacak bir şey değil. Adamlar abi gibi uyarmışlar seni taciz etmişler gibi tepki veriyosun. Şimdi ne kadar dislike atarsanız atın Allah'ın dediği ve ahlakın gerektirdiği bu.
İsteyen istediği şekilde giyinir , kütüphaneler ibadethane değildir ayrıca , ibadethanelerde evet üslubuna göre giyinmelidir herkes , ancak kütüphane , okul , sokaklar , ev herkes istediği şekilde giyinir Atatürk laikliği boşuna getirmedi
Sinirleniyorum böyle zihniyete sahip olan insanlara kimsenin kimseye giyim konusunda karışma hakkı yok herkes istediğini giyer kimse de dil uzatamaz bana yok açık giyiniyorsun öyle giyme gelme diye dil uzatanın o dilini koparırım annem babam karışmıyo sen siz kimsiniz yani saygısız yobazlar
Sonra "Kadınlar neden öldürülüyor!". Ülkenin eğitimcilerine kadar bu saçma fikri benimsemişken cinayetlere pek şaşırmamak gerek. Demek ki torpille veya basit, alakasız bir sınavla meslek alımı yapıldığında, böyle aptal insanlar da kendini nimetten sayıyor.
Bu ülke bunları ne zaman aşarsa işte o zaman sahiden medeni bir ülke olacağız. Ne baştaki örtü ne de açık bacaklar... Bunlara takılmayı bırakıp bilim ve hakiki medeniyet ile uğraşırsak her şey düzelecek de. İşte nerdeee...
Artık 3 ay da bu meseleyi tartışır dururuz. Bu sırada Elon Musk Mars’ta ilk koloniyi kurduğunu açıklar. Biz ne isimiz var Mars’ta yahu akıl yok bunlarda diyerek alay eder yine birilerinin şortunu mayosunu bikinisini tartışacak kadar ust düzey zekamızla insanliga hizmet etmeye devam ederiz
Ben diyorum şuursuz aklı başında olmayan kim varsa doldurdular memuriyete
11
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çok sahtekarsınız. Kapalı giyinen bir insan üniversiteye alınmadı yıllarca, annesi kapalı diye askerdeki oğlunu göremedi. Bu duyarlılığı göstermedi kimse. Herkes kendi zihniyetini savunuyor. Algıda seçicilik bu. Geçmişte tesettürlü insanlara zulüm ettiniz. Şimdi intikam zamanı. Sıra onlara geldi.
Ay bakmasınlar kız niye istediğini giyemiyormus. Kendini bilmez pis sapıklari zapt edebilmek için napalim yani. Herkes önce kendi gözlerine örtü indirsin. Yeter ya rahat bırakın artık biz kadınlari.
Sen gtünü başını açaksın diye millet yere baksın öyle mi yok öyle bir dünya Açık giyinirsen erkekte bakar kızda bakar sende kimsenin gözünün nereye bakacağına karışamzsın
Bunun benim bir yerlerimi açmamla alakası yok. Gerçekten sizin gibi insanların var olduğunu bilmek aşırı üzücü. Sen s. kni tutamicaksin zapt ecemiceksin diye kadınlar örtünmek zorunda değil. Önce siz yargilamamayi öğrenin.
Ben kimseye örtünsün demedim benim skimin kahyası da değilsin kime isterse ona kalkar kimseyide ilgilendirmez pantolundaki şeyim Siz gibi gösterme ihtiyacı duymuyoruz
Hadi lan ordan. Bos yapma. Kadınların ne giyip giymediği de sizin üstünüze vazife değil. Kimse Rab değil. Bırakın kendi cukunuzun bağımsızlığına bahane aramayın.
Ben zaten ne giyeceklerine karışmıyorum Açık giyinip onlara bakılınca tepki vermelerine uyuz oluyorum Kimse bakmayacaksa veya beğenmeyecekse niye giyindin ve neden her bakana sapık muamelesi ediliyor Orasını burasını açana çatır çatir bakarlar kadınlarda erkekler bakıyor diye ego kasar Zaten kimsenin kimseye karıştığı yok burda ne bk yerseniz yiyin
Bunlardan ne eğitimci olur ne bişey olur kadinlara giydirmemeye çalıştıkları kadar gözlerine hakim olmayi ogrenseler bu kadar sorun olmaz. Bir rektörün dedigi 'bak kizlarida goruyoruz ne guzel'sozlerinden sonra benim egitime olan inancim kayboldu o kadar meraklilarsa bunlari kendilerine saklasinlar pis zihniyetlerini !
esas çalışanın dediği ayıp, demek sürekli kafasına öyle şeyler geliyor! sapık ruhlular ! kız ister şort giyer ister etek giyer ister uzun ister kısa hiç kimsenin bir şey demeye , gözleriyle dikizleyip rahatsız etme hakkına sahip değil ! kütüphaneyse kütüphane, toplu taşımaysa toplu taşıma, isteyen istediğini yapar insanlara rahatsızlık vermediği sürece hiç kimsede ona rahatsızlık vermemez ! insanları düzeltemeyen çalışacağınıza önce kendi aklınızı düzeltin !
Sokakta kadın cinayetlerini göreceğime, toplu taşımada genç delikanlı ile genç kızın öpüşmesini görmeyi tercih ederim. Ahlak ve namus bekçiliği yapanlara bir kez daha; YALLAH ARABİSTAN'A !
Eskiden, bu islamcı sümsüklük yokken daha, böyle bir durumda kıza sahip çıkmak için etrafı kollayan, bakışlarıyla kızı rahatsız eden bir zirzop var mı diye kolaçan eden insanlar vardı.
Siyasal islamcılığa özgürlük demek, onlar gibi olmayan herşeye herkese düşmanlık ve baskı demek. Tam tersi olmaz. Türbana özgürlük diye kafa erittiler, 5 yaşındaki çocuğu türbana soktular. Şimdi şortlu, beli açık vs kadınlara sürekli bir taciz hali söz konusu.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Allah insanı Nefis ile yaratmıştır. Kadında da, Erkekte de bu nefis fazlasıyla vardır. Bu sebepten erkeklerin ve kadınların bir birlerini kışkırtacak ya da tahrik edecek davranıştan kaçınması gerekir. Sen gece uyurken giydiğin şortla sokağa çıkarsan, bu tahrik suçuna girer. Ve Sende boxserinle çıkarsan buda aynı suçtur. Şimdi bazıları çıkıp gericilik, yobazlık ile ithamda bulunacak ama, İnsan fıtratında bu vardır. Bir yerinizi ya da bir şeyinizi İnsanların gözünün içine sokmak medeniyet değildir Arkadaşlar. Edep her zaman için bir erdemdir.
Özgür bir ülkede değil miyiz? Bırakın şortla gitsin istediği yere kadınlar. İsteyen istediği gibi bakar o kadınlara, e onlar da bakmakta özgür değil mi? Kadınlar açsın, erkekler gözleriyle yesin, düdüklesin. Ne kadınların kadınlığı kalmış ne erkeklerin adamlığı. Ortalık kerhaneye dönmüş.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Doğru bir karar öyle giyinmesine gerek yok dikkat çekeceğini bildiği halde böyle yapıyorsa bu lafı duyması da normal. Erkeklere laf söylüyorlar ama bazıları özellikle açıyor bir yerlerini dikkat çekmek için yapıyorlar kızlar da doğru düzgün giyinsin. Bunun ahireti de var ona göre davranılsın
Ya belki adam kötü niyetle söylememiştir belki bir şeyler sezmistir belki de kitap veya çalışan insanların dikkati dağılmaması icin söylenmiştir. Arkadaslar her ne olursa olsun bizler müslüman bir ülkede yaşıyoruz kiminde inanç var veya yok ona birşey diyemeyiz ama eski nesil yerine yeni nesil gelmediği sürede bu düzen böyle geçer..
Hadi ordan ben avrupada yaşıyorum, Burada Türk kızları kadar açık giyen bir tane Avrupalı kız görmedim, kimse kusira bakmasın ama Türkiyedeki bazı kızlar gerçekten aşırı açık giyiyorlar ve o kıyafetle de her yere gidiyorlar. Bir iki defa böyle bir olay oldu diye gündem yapmasınlar. Burada da okullarda kısa giyinmek yasak mesela, gayet normal bence.
@nutellaxx2 dostum İstanbul'da herkes ya bacak ya tayt şov yapıyor binlercesini görüyorum gizli arkadaş haklı. Türk kızları dikkat çekmek için kendini sergiliyor.
Kendi cinsini asagilayani da ilk defa goruyorum. Destek olmaniz gereken yerde, tacizciye tecavvuzcuye canak tutup aferin diyorsunuz. Yapmaya calistiginiz tek sey sortu, etegi kadin bedenini hedef gostererek tacizci tecavvuzcu aklamaya calismak. Siz ifla olmazsiniz, yuz karalari sizi.
ben hiç bir zaman tacizcilere aferim demedim, siz böyle anladıysanız bu sizin probleminiz. Benim açıklığa karşı olmam tamamen dini açıdan, Allahtan korkumdan dolayıdır. Ayrıca ben hemcinslerimi aşağlamıyorum, aksine yüceltmek istiyorum bu yüzden de yarı çıplak dolanmalarına karşıyım çünkü biz kadınlar değerli mücheverleriz ve değerli olan taşlar zarar görmesin diye kadife kumaşlarda saklanır.
demek ki siz tecavuz ve tacizin açıklıkla alakalı olduğunu düşünüyorsunuz, ben ise bunun kıyafetle hiç bir alakası olmadığını düşünüyorum, tessettürlü insanlar da tacize uğrayabilir.
ayrıca ben tessettürlü değilim, bunu da belirtmek istedim. Sadece usturuplu giyinmemiz gerektiğini savunuyorum, Allah için, sapıklardan korunmak için değil
Usturuplu olunup olunmamasini kiyafetle ozdeslestiriyorsan, tacizciyi de aklamis oluyorsun. Mahkemede orda burda tecavvuze ugradi sebebi de “usturuplu giyinseydi o da canim” dendiginde aferin demis oluyorsun. Ayrica benim vucudum, kolum bacagim kimsenin mucevheri falan degil, ben bir esya ya da mal degilim kimsenin sakladigi bir sey hic degilim. Kendinizi boyle goruyorsaniz o sizib sorununuz, genellemelerinizi kendinize gore yaparsaniz sevinirim. Ayrica siz bir dine inaniyorsunuz diye kimse sizin dininize inanip sizin kaliplariniza gore yasamak zorunda degil. Herkesin bir yasam sekli, hayati var. kimse kimsenin ne giydigine nasil giyindigine karisamaz. O les dolu agzinizi her seye acip bidi bidi otmeyin.
@portakalcicegi1 aynı şekilde erkek orasını burasını açsa cinsel organı gözükecek şekilde dar giyse ayıplarsınız ama kendiniz yapınca özgürlük oluyor nedense. Bedeniniz ile değil karakteriniz ile ön plana çıkın.
@portakalcicegi sen bana leş dolu falan diyip hakaret edemezsin, ben fikrimi söylüyorum, kimseye hakaret etmiyorum. Senin bana bu kelimeleri söylemeye hakkın var mı? Için öyle k[tu ki diline vurmuş... Allah hidayet versin
benim ablam benden 10 yaş büyük, o da kısa şort giyiyor ben ona da kızıyorum. Bu benim fikrim, katılmayabilirsin ama bana hakaret edemezsin! haddini bil
TÜRK' kızı değil bunu yapanlarda zaten'' bu ülkede Toplumumuz bunları artık biliyor'' 600 yıllık ahlakına 1923 medeniyetine özüne dönüyor halkımız'' bitiyor emperyalizmin' yahudilerin ülkemizdeki devşirme planları'' (Gizli Üye) sizin gibi kadınlara bu ülkenin çooook büyük ihtiyacı var' ATATÜRK'ün umudu olan gençlikler sizlerin artması çoğalmasıyla başlayacak''
@portakalcicegi1 valla reklamlarda hep kadın vücudu açılarak para kazanılıyor. Asıl senin vücudunu sergileyen ve sırtından para kazananlara laf söylemen lazım. Filmlerde bile kadın aşağılandı bu şekilde. Kadını aşağılamak böyle oluyor. Senin dediğin gibi olmuyor. Demek ki kadının cinsel organları, bacakları iyi para ediyor ki açıyorlar.
bana hakaret edenler: size sadece gülüyorum, Sizin fikriniz beni zerre kadar ilgilendirmiyor, Rabbimin dediği önemli benim için, kıvranın durun kendi kendinize djjdjskskdks
Ulkenin gelismesi acik giyinmeyle mi oluyor? Hahahah. Komiksiniz ya. Ordaki guvenlik o kizin istismarla karsi karsiya gelmemesi icin bir tedbir almaya calismis, malum insanlarin ne yapacagi belli olmuyor bari sen kendini orterek bunu bir nebze de olsa önle diye sort giyme demis ne var bunda? Iyiligini istemek de suç olmuş suna bak. Tabii acik giyiniyor diye tecavuze maruz kalir demiyorum ama insanlar pis dusunceli anliyor musunuz? Bakmasini istemeyeceginiz rahatsiz oldugunuz kisiler yok mu hic?
Pis düşünceli insanlar var diye, kadınları mı kapatsınlar, tetikte mi yaşasınlar. Açıklaman nereden baksan tutarsızlık içeriyor. İnsanlar ne isterse giyer, kimse uyaramaz. Sapkın düşüncelileleri devlet alsın tedavi etsin. Ve ülkenin gelişimine gelirse bizim gibi 3. sınıf ülkelere evet, bunlara kafa yormaktan başka şeylere kafa yoramıyorlar. Ama tabi sen nereden savunacağını şaşırdığında saldırı moduna geçmişsin.
Bir kişinin sapkın olup olmadığını nasıl anlayabilirsin o belli etmese bunu içinde yaşasa ayrıca bir erkek kadının bir saç telinden bile etkilenebilir şehveti artabilir. Kafasına o tarz düşünceler gelebilir. Gidipte bu kişi haram bir yola bulaşabilir. Birine saldırabilir. Nefsinin kölesi olabilir.
@florianii benim aciklamamda tutarsizlik yok. Insanlar ozgur evet ama o guvenligin yaptigi sey sayesinde bir nebze de olsa pis dusunceli insanlari durdurabilmistir. Guvenlik resmen kizi dusunmus kurtarmaya calismis. O sapkin dusuncelileri devpet bulana kadar kadinlarin yasamadigi kalmiyor, insan bir nevi de olsa kendini pis dusuncelilerden kucuk bir hareketle korumaya calismali. Yoksa herkesin giydigi kendisine. Demek istedigim guvenlik kizin basina gelecek kotu seyi engellemeye calismis fakat mahkemelik olmus. Kimseye iyilik yaramiyor. Benim sasirdigim bir sey yok sukur, akli basinda bir insanim. Sen algilarini acnazsan demek istedigimi anlayamazsin tabii orasi ayri. Saldiri yaptigim da yok aklini kullanmali insan karsidakinin ne dedigini anlamak icin at gozluklere sahip olmamali.
Yazık cidden tesettür takınıp bir yeri belli olmasa bile taciz edilen kadınlarımız var bizim açık giyinmişti gecenin bilmem kaçında dışarda ne işi varmış zihniyetleriyle kadınlarımızı kaybediyoruz heleki eğitim camiasında bu nedenle insanları yargılamak toplumumuza yakışmıyor.
Şimdi herkes özgür olmalı evet haklısınız asla affedilir bir şey değil bu yapılanlar yapanlar şerefsiz ancak şimdi hatları belli eden kıyafetlerin erkeklerin hatta hatta kızların herkesin dikkatini çektiğini hepimiz biliyoruz. Bence nerde ne giyilmesi gerektiği bilinmeli sahilde giy yazın dışarda giy ancak orası kütüphane insanlar ders çalışıyor kimse öyle giyinmemişse farklı olan dikkat çekecektir.
Ciplak gezmek gerikafalilik degil bulmussunuz bir laf bakmasinlar ztn erkekler icin giyiniyorsunuz üstelik kadinin bile göbek delignden diz kapagina kadr bakmaasi haram erkekleri gectm yani bu giyip de ben kadin halimle bile günha sokuyorsn hepsi sizlern günahi üstüne ek oluyo ztn yasayn istednz gibi bisi diyen yok bu dünyada rahat sandnz hayatt diger dünya da cehenneminiz olucak insAllah
Yani, öncelikle kızların kapalı olmasını destekleyen birisiyim, bunu desteklememin sebebi de şudur ki; kızlar kapalı olmadığında her türlü frikik veriyorlar, sonra taciz vakaları, namus bekçileri artıyor. Ha benim için sıkıntı yok fakat şöyle bir şey var, bir kız eğer açık giyinmişse bakmadan veyahut arkasından konuşmadan duramıyorum. Bu yüzdende kapalı olmaları daha iyi.
Kadınlar şort giymeli bence, dekolte de giysin. Ne güzel bakması da çok zevkli. Fakat kütüphaneye koca değil üni (veya herhangi bir sınav) kazanmak için gidersin. Dolayısıyla da bunun bir adabı vardır. Ben mat çalışırken sorunun mu yoksa bacaklarının mı türevini alacağım a q?
@KumYiyenKız Neden sapık olayım? Bir araştırmaya göre erkekler kızların genel olarak yüzüne bakarken kızlar hemcinslerinin memesine bakıp süzermiş. Kim sapık acaba? Ayrıca şort giyiyorsa bakılmasını istiyor. Öküz gibi değil çaktırmadan bakarım zaten. Havayı da bahane etme, Rusya'da, Almanya'da, Norveç'te niye şort giyiyorlar :D? Bak günlük hayatta özgürdür ona bir şey demiyorum ama kütüphanenin bir adabı vardır.
Ya kardesm sen iyi misn 1. Senin kiyasladn ülke müslüman değil 2. Sen millete göre değil islama göre yasicaksn ha tabi müslümansan 3. Ne havasindan bahsediosn yaz kis kisa giyen türkler gözünü ac yolda yürünmeh hale geldi töbeler olsn evli olsam kocami sokaga salamam o derce
@KumYiyenKız Ha anladım sen müslümansın. Ben seni duyarcı bir s ürtük sandım o yüzden böyle bir örnek verdim. Fakat Türkiye'de müslüman değil, hem yaşantı hem de anayasal bakımdan din elden gitmiş bile. Bu kıskançlıkta haklısın zaten özellikle evli erkeklerin peşinde böyleleri biliyor musun?
Kız da diyememiş mi “efenim sizde ilk defa bacak görmüş gibi yan gözle bakmasaydınız mazallah birgün karınıza, kızınıza, kardeşinizede o gözle bakarlar” diyememiş demek ki neyse. Pü o eğitimcilere ilk önce kendilerini eğitsinler
İşte o izin vermeyenler kimdi biliyormusun' sizi kandıran beyniizi zehirleyen batının sapıklaşan kültürünü emperyalist düşmanlara domalan iç hainlerdi' hepsi def edildi bu ülkeden' 600 yıllık bir ahlakı 1923' medeniyetini şimdi tekrar kullanmaya başladı'' bu ülkede ahlaksızlığı hala medeniyet gibi yaymaya savunmaya çalışan zihniyetlere bu yapılanda artık buray kadar demek olur''
Partiden torpilli liyakatsiz hasta ruhlu Anadolu comarini devletin her kademesinde yerlestirirsen olacağı budur. İnşallah ilk genel seçimlerde kamudakibütün memurlariylabirlikte devletten kazinirlar.
Hayatımda ilk defa böyle saçma bir haber duydum insanların giyiminden kuşamından sizene
8
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sortlu ya da mini etekli insanlar görünce ben bile rahatsız oluyorum doğru bir karar sonuçta orası ortak bir alan. Ha Bikiniyle gelmişsin ha sortla. Evde ne giyiyorsan giy bu kadr açılmaya gerek yok. Bazıları gerici falan yazmış da taş devri de o zamn çok çağdasmıs da haberimiz yokmus
@Milasuu burası dünya Allah ın kanunu geçer burda uymayanlar da sonunu beklesin erekekler siizin yüzünüzden günaha giriyor edepsiz edepsiz geziyorsnz sen de gavurların yaşadığı ülkeye git o zamn çünkü onlar gbi giyiniyorsunuz ayrıca bu topraklar sen donsuz gez diye kazanılmadı. Biraz edep li gyinin bari.
Bu daha çok “ aslında sende bi’ sorun ya da sıkıntı yok. İstediğin gibi giyinmek, özgürce hareket etmek ve içinden geleni yapmak en doğal hakkın ama bizim gibi düşünceleri ve kalpleri kirli insanlar var. Kendimden ve çalışanlarımdan emin olamadığım sana saldırıp saldırmayacağımızı kestiremediğim için önlem olarak daha kapalı kıyafetler giymen gerekiyor” şeklinde söylense daha iyi olurmuş.
Böyle sığ düşüncelere sahip insanlar olduğu sürece medeniyet dediğimiz şey hep tek dişi kalmış canavar olarak kalcak. Yazık ya valla hala bu tür konularda sorun yaşanıyorsa valla yazık..
Siz şu anda devletin onayı altında bir görevliye suç unsuru içeren beyanlarda bulundunuz'' siz zaten bu ülkenin içindeki tırpanlanması gereken yaban otlarısınız madam''
Sokakta kadın cinayetlerini göreceğime, toplu taşımada genç delikanlı ile genç kızın öpüşmesini veya kısa şort giymiş kızları görmeyi tercih ederim. Ahlak ve namus bekçiliği yapanlara bir kez daha; YALLAH ARABİSTAN'A !
başörtüsü giyersin almazlar şortla gelirsin almazlar. kız olmak zor bu memlekette, bu milletin giyinişine ne karışlar ben anlamıyorum ne anten bir ülke de yaşıyoruz ya
Bu kadar kötü bir zihniyette olan ön yargı ile bulunan insanlar gerçekten çok kötü inanamıyorum yani hiç kimse giyiniş tarzıyla yargılanmamalı isteyen istediğini giyer onun kendi tercihi sen niye karışırsın ki onun giydiği kıyafete sonuçta onun kendi vücudu kimsenin bir insanın kıyafetine karışmaya hakkı yok bu eşarp takan insanlar içinde geçerli onların da kendi tercihi işte hala ön yargılı geri kafalı insanlar hala bulunuyor cahile ne anlatsan boş
Maalesef ülkede siyasi kavgalar var. Bu yüzden insanlar inat ediyor. İnadına sol görüş kapalıya engel oluyor. Muhafazakar kısım da inadına açıklara engel oluyor. Gereksiz saçma sapan bir mücadele var. Oysa ölecek herkes. Neyin mücadelesi bu.
Icinde pislik oldulktan sonra tabiki hepsi degil erkeklerin en olmaz seyden bile etkilenebildigini biliyoruz. Ne demek kemdini korusun hava sıcak ne isterse onu giyer kime ne.
Anlayacaklarını düşünmüyorum. Konuşsak dahi bir şey farketmeyecek. Zihinlerinde ne kuruyorlar kim bilir🤷♀️ Yordular bizi, anlamayan, anlamak istemeyen insanlar çok yordular.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bunların derdi bacak macak bahane bunlar çarşaflıya bile fantazi kuranlar. bu yüzden avrupa avrupa kurban olurum sana diyorum
Bilemedin' şipşik kafalı' muhafazakar ve milliyetçilik hakim ülkede araplıkla hiiiç bağdaşmaz'' örneğin' yasalarımız 1923 Cumhuriyeti yasaları' şeri yasa değil'
Size birşey söyleyim' gidin arabistana şortla dolaşın' burada mükü daşşağı sallayanlardan geçilmiyor' dünya üzerinde sosyal medyada en çok türk kızları kadınları kavaşelik etmekte' istatistikleri bir okuyun' kendi yamuklarınızı düzeltin önce, tabi düzelecek hali kalmışsa,,
Sen ne saçmaladn acaba. araptan çok arapçı bu ülke. araplar bile kendi kültürlerini yaşatmayıp modernleşirken bu ülke giderek kraldan çok kralcı yani araptan daha fazla arapçı oldu ve oluyor. tam da bu yüzdendir ki batı ülkelerinden uzak doğu ülkelerine kadar tüm dünya türkiyeyi türk devletleri değil, arap devletleri listesinde gösteriyor.
Kütüphanelere neden böyle cahil böyle aptal insanları koyarlar ki anlamıyorum. Ya 21. yy dayız kardeşim artık o bunu giymiş bu bunu takmış bunları tartışıyoruz bunları tartıştığımız sürece gelişmeyiz biz valla gelişmeyiz. Bırak şort giysin isterse baş örtüsü takar sana ne size ne kardeşim sen kendinden sorumlusun herkes kendinden sorumlu hayır anlamıyorum niye böyle bu insanlar cidden çok üzücü